Cum am evitat clar o victorie nemeritată [FC Botoșani – CFR 3-1]


Se știe din străbuni, chiar dinaintea inventării fotbalului: echipa câștigătoare nu se schimbă, doar cea învinsă. Așadar, Miriuță trimite în teren primul 11 câștigător din prima etapă, urmând ca doar echipa învinsă să fie înlocuită (adică Chiajna cu Botoșani).

CFR (1-4-4-2): Marc – Tiago Lopes, Larie, Mureșan, Camora – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos Ruiz (Horj), Păun (Nouvier) – Cristian Lopez, Bud (Guima).

Din păcate, socoteala de acasă nu se potrivește în deplasare. Grozavu i-a așezat un 1-4-3-3 în față lui Miriuță, care a hărțuit CFR-ul pe tot parcursul meciului, inclusiv în prelungiri.

FC Botoșani a atacat din start, obsedant, rapid, agresiv, reușind deseori să profite de lentoarea defensivei noastre. S-a văzut de la început că nu avem în față o echipă de rahat și va trebui să fim foarte atenți să nu ne facem de cacao.

Ocupate cu ideea fixă de a veni peste noi, gazdele și-au neglijat pentru o fracțiune de secundă din minutul 19 flancul stâng al apărării. Pe acolo a țâșnit Usain Jakolis Bolt, care l-a depășit pe Plămadă, prins într-o zonă care nu-i priește la fișa postului. În lupta pentru minge Plămadă a făcut și un picuț de henț, pe care iluzia optică colectivă i l-a atribuit jucătorului CFR-ului. Jakolis a plecat de lângă moldovean în trombă și l-a executat și pe portar, deschizând scorul: 0-1!

Tribunele și echipa tehnică a gazdelor au sărit în aer, dar Miriuță i-a potolit pe toți, arătând de unde trebuie reluat jocul.

Totul părea că respectă scenariul din creierul lui Miriuță și din imaginația noastră. Gafele lui Marc și Larie nu s-au lăsat cu gol, așa că și norocul părea că poartă noul nostru echipament sportiv.

Apoi, ceferiștii s-au relaxat fizic și mintal, așteptând ca victoria să vină de la sine. Botoșenenii s-au îndârjit și mai și după ce li s-a părut că au fost furați pe față, așa că ne-au presat tot mai decis. Le-am oferit zeci de faze fixe și ei s-au încăpățânat să tragă la poartă de oriunde. Marc a avut o repriză grea, fiind mai mult culcat pe mingile trimise de gazde.

Trecuseră vreo 30 minute de când auzisem ultima oară pronunțate nume precum Păun sau Bud și mai erau vreo cinci minute până la pauză, când norocul a zis „pas”. Mingea ajunge pe extrema lor dreaptă și e clar ca faza lungă că urmează o centrare în careu. Larie are proasta inspirație să-i ia fața lui Matulavicius, care primește mingea liber ca păsările cerului senin, în spatele fundașului nostru. Urmează un plonjon pentru fotografi, o lovitură sănătoasă cu capul și Marc n-are nicio șansă să blocheze mingea: 1-1.

Petrucci și Camora încasează câte un galben, așa că e cazul să-și tempereze intrările.

Păun tratează anemic ultima șansă să iasă la rampă în acest meci și repriza se încheie. Egalitate. Cu puțin mai foarte mult noroc, mai că puteam câștiga prima repriză.

Bud e schimbat cu Guima, nimic nou sub soare sau nocturnă, în funcție de ora de disputare a partidelor.

Repriza a doua începe nasol. Și folosesc „nasol”, deși nu mi se pare „cool” să folosesc „nasol”, pentru că de data asta „nasol” se potrivește ca o mănușă.

Tiago Lopes îl faultează pe Arsenie Boca la marginea careului, în zonă centrală. Nu știu dacă a fost sau nu fault, cert e că „părintele” Astafei a căzut și faultul s-a dat.

Lovitură liberă, așadar, în minutul 48. Execută Fulop, mingea prinde vinclul și se face 2-1 pentru gazde. Avem un Everest de urcat, încălțați în șlapi.

Ies Păun și Ruiz, intră Nouvier și Horj. Horj se duce lângă Larie, iar Mureșan urcă lângă Petrucci. Mă tem de mai rău. Nu știu dacă perechea Larie – Horj se va „suda” suficient de rapid.

CFR încearcă să iasă din propria jumătate, dar echipa e palidă rău de tot. Nu tu țesături de pase, nu tu faze inteligent lucrete. Zbatere de pește pe uscat, în zadar. Grozavu și-a făcut bine treaba. Știe formula CFR-ului, știe cine ce poate (sau nu). Știe că Jakolis centrază, Ruiz execută cornerele și Camora loviturile libere. Miriuță n-a inventat nimic deosebit pentru această partidă, așa că se merge tot pe apa rece și mingile aruncate lung spre Guima.

Pe cât de anemici suntem noi, pe atât de red-bulli sunt adversarii. Atacurile lor devin tot mai tăioase, iar spațiile pe care le oferim pentru manevre tot mai largi.

Minutul 80 aduce lovitura de grație. Mușat ratează centrarea de pe stânga și mingea trimisă defectuos se duce în același vinclu blestemat, pe care Marc o să-l viseze toată săptămâna, dacă o să poată dormi. 3-1, gata cu joaca.

Minutele de final aduc valuri de ocazii la poarta lui Marc și numai adrenalina care-i orbește pe jucătorii scăpați singuri cu portarul nostru ne scapă de catastrofă. O fărâmă de satisfacție ne dă Horj, cu o intervenție defensivă de nota 10. Mare, copilul, dar suficient de rapid și decis. Aș prefera însă să-l văd mai rar solicitat…

FC Botoșani încheie partida cu o bară transversală și cu trei puncte în buzunar, puncte pe care le-am mirosit și noi timp de 40 minute de joc, dar la final n-au fost de nasul nostru.

De unde etapa trecută ne amăgeam cu Cupa și campionatul, n-a trecut mult până am inspirat adânc aromă de cafea plină cu cafeină. Da, avem un lot omogen, cum spunea Miriuță, dar ne cam lipsesc sarea, piperul, boiaua și alte condimente. Avem valoare, dar suntem șterși și previzibili. Cărăm cu onestitate pianul, dar iar ne lipsesc pianiștii. Cum ne-a scuturat o echipă mai obraznică, cum am cedat fără drept de apel.

Miriuță are mult de lucru și puțin timp la dispoziție. Viața trece, punctele se duc.

73 de comentarii

  1. Click aici pt. note! Minutele schimbărilor, ale galbenelor, etc. le voi completa ulterior, cum găsesc niște informații certe (din păcate -sau din fericire- nu am văzut meciul). HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. ” Miriuta are mult de lucru si putin timp la dispozitie , ” 07, asta poate avea si tot timpul din lume ca tot degeaba ! Daca Conceicao se ocupa de fiecare la antrenamente, asta stie doar heirupul en gros, hai baieti, alargati, hai, dati-o in fata pe atacanti si atentie la aparare, sa nu gresiti ! Cu asa habarnist si cu un lot firav, evitarea retrogradarii va fi o adevarata minune, cel puti dupa opinia mea .

    Apreciază

  3. A fost vr’un meci? Ca io am vazut doar 10 jucatori in alb + 1 in verde si 10 marionete in visiniu + 1 in….”cyclam” ….. Albii treceau printre marionetele-jalon cand, cum si unde voiau, extremele faceau stop, doua -trei „duble” langa tarcul mare, se uitau indelung unde sa trimita mingea prin firma de curierat….cu sau fara stampila…
    Mosule, baga la notare si note de la -9,5 ….

    Apreciază

  4. Miriuță – cap de puță ar face bine să-și facă planuri de retrogradare din retur la altă echipă. Figurisme și hau-hau știe orice coach de divizia B.
    Mr. Zăvăleanu musai să ochească un antrenor cu știință dacă mai vrea ceva lovele din drepturi de televizare.
    Ce dracu’ a fost meciul ăsta?

    Apreciază

  5. Ce a fost mizeria asta de meci? NIMIC nu s-a jucat, Paun era in plus pe teren. Si pe langa asta ca nu am jucat nimic mai suntem si o echipa de crizati, incepand cu Camora care e CAPITANUL echipei si ar trebui sa dea exemplu el face crize cu cartonas galben ca nu ii convine ceva. Dupa aceea urmeaza Lopez un alt crizat care mai mult aduce nervi la echipa cu gesturile sale, iar Cristian ar cam trebui sa inceteze ca dupa fiecare atingere sa cada si daca nu primeste fault se ridica si are o fata de zici ca s-a cacat in pantaloni si face urat. Nu inteleg ce-i cu nervozitatea asta la echipa mai ales ca e a doua etapa. Ar trebui introdus si la noi regula noua din BPL cand jucatorii urla la arbitoru sau fac crize sa primeasca direct rosu, poate asa s-ar mai calma un pic si liga asta de 2 bani. Iar de Miriuta ar trebui inlocuit cat mai repede, cum sa pui un antrenor care a retrogradat in liga a 4-a in germania la carma noastra?

    Apreciază

  6. Felicit echipa pentru daruirea din teren, scorul reflecta tactica bubuielii mingilor direct pe varfuri din orice pozitie pe atacanti impusa de Laci Miriuta. Si asta in fata unui antrenor, Leo Grozavu, care isi pregateste echipa sa joace la firul ierbii, combinativ. Exact asta s-a intamplat pe teren.

    Apreciază

  7. Cred că după dezastrul ăsta de meci putem pune un portar de la juniori că tot aia e. Marc e legat prea scurt la iesle și nu poate ieși pe centrări că-l tine lanțul. Nici la lovituri libere trase pe colțul lui. Cred că încă se hrănește cu ratarea lui Rotariu din finală și încă se pupă singur in oglindă că cât îi el de fain și bun.

    Apreciază

  8. Cele 28 de motive care au dus la înfrângere:
    1. Moldovenii. Au jucat enervant de avântat, rapid şi agresiv. Ar fi putut construi şi ei ceva mai lent, progresiv, cu pase scurte în lateral şi înapoi, nu ca boii, iute-iute spre poarta noastră. După câte un corner executat de Juan Carlos, Larie şi Mureşan n-apucau să ajungă până pe la mijlocul terenului şi Marc avea deja treabă.
    2. Arbitrul. Aşa-zisul fault făcut de Tiago Lopes înaintea golului 2 a avut loc cu cel puţin 3 metri mai în spate faţă de locul de unde s-a executat. Nu-i totuna dacă se trage de la 16 m ori de la 20.
    3. Miriuţă. Prea mult l-am lăudat, a reuşit să împrăştie de o aşa manieră jucătorii pe teren încât aceştia nu erau nici în faţă, nici în spate, nici la mijloc. Habar nu am unde s-au putut ascunde.
    4. Timpul. Dacă minutul 90+ ar fi fost în minutul 34, îi surclasam fără drept de apel cu 1-0, printr-un gol marcat cu henţ făcut anterior.
    5-28. etc

    Apreciază

  9. “Din cotul Tribunei”: Unele inadvertente le-am prezentat in interventia precedenta;m-am abtinut sa notez aseara pt. ca ar fi fost un”macel”,dar nu mi-a trecut mahnirea,dupa o -in-(e)volutie rusinoasa,dureroasa, stanjenitoare,care se amplifica odata cu trecerea timpului,sub privirile neputincioase ale unui A.1 inmarmurit si lipsit de reactie,care a”reusit”contraperformanta de-a narui tot ce “cladise” bine,Tony;astfel ca, am asistat neputinciosi la DISPARITIA din jocul echipei a:-relatiilor de joc,-echilibrului intre compartimente,-omogenitatii,-sigurantei,-calmului,-posesiei,-constructiei(atat cat era!)si chiar a ceea ce-l caracteriza,comunicarea,prin care transmitea jucatorilor un dram de ambitie,de incredere,atitudine,multa determinare si a unui pressing izbavitor(!);au(re)aparut sacaitoarele bubuieli,precipitarea,nesiguranta,lipsa unor trase(combinatii),a triunghiurilor de pase,dublajului,nesustinerea atacului,”hei-rupismul pur”,lipsa concentrarii,neincrederea, hazardul,nervii,iar in final lipsa FOTBALULUI !;multe din aceste deficiente sunt cauzate de necunoasterea adversarului,a adoptarii unei tactici gresite,a folosirii si dispunerii eronate a echipei (si a unor jucatori)in teren,a utilizarii insistente(poate pt.ca avem f.multi atacanti?!)a unui sistem perdant cu 2 varfuri(“identice”),a unei organizari precare,subrezite si de noncombatul unora dintre jucatori;poate ca unii jucatori sunt prea modesti si nu inteleag se joace simplu,la rupere,la bubuiala,aceasta partitura(proasta) numita“hei-rupism” ,ori Miri este depasit de situatie,sau amandoua(?!);se pare ca din cauza lipsei de efectiv si de valoare,unii jucatori neavand” presiune”(contracandidat),abordeaza mai lejer partidele,nu se implica suficient,joaca la alibi; MARC=4,0-are reflexe si loveste binisor balonul,cu piciorul,insa nu e suficient pt.un bun portar;a devenit nesigur,poate suprasolicitat,iar din cauza lipsei taliei,sta doar pe linia portii,pt. ca stie,ca pe iesiri este catastrofa,fapt pt.care e nevoie sa mai fie schimbat cu Minca care a fost ”pedepsit”suficient;T.LOPES=3,5-inimos,nervos,antitalent si cam atat;dupa plecarea lui Dani a ramas “gafeurul de serviciu”;LARIE=4,0-inafara gafei de la primul gol(botosenean),a mai comis cateva erori neasteptate,din partea lui;MURESAN=4,5-oricat s-ar zbate,nu-si poate depasi conditia mediocra,mai ales ca trecerea anilor,au inceput sa-si puna amprenta pe evolutia sa modesta,lenta si precipitata;CAMORA=4,0-plasament defectuos,uneori depasit,nervos,ineficient;mi-a placut mult mai mult”cetateanul”portughez,decat actualul(si) roman;JAKOLIS=6,0-cu o prestatie buna(cu gol) in prima repriza si scazuta(in nota echipei)in ceea de-a doua; PETRUCCI=5,5-e greu sa impiedici singur,rezistenta adversarului;Juan Carlos=4,5-nimic nu-l recomanda pe acest post,care-l dezavantajeaza,il consuma inutil,o pierdere pt. echipa; PAUN=3,5-“fumurile”Nationalei i-au provocat mari dezechilibre;se pare ca”s-a nascut talent si moare speranta!”;Rezervele: Guima= 5,5-a incercat,a jucat dupa cat a fost”deservit”; incepeam in avanposturi,cu el, secondat de J.C.Ruiz;HORJ=6,0-a intrat bine in meci,dezinvolt,destul de sigur,mult mai rapid decat ceilalti stoperi(“batrani”);mai trebuie incercat,sa i se acorde mai multa incredere;Nouvier-5,0-si cu el incepeam partida;MIRIUTA=3,5-vinovatul principal al acestei infrangeri;nu a pregatit in amanunt jocul;vad ca si-a pierdut si aura de resuscitare a jucatorilor,probabil ca si-a dat seama cat de gresit a “asezat”echipa in teren(!?);dar, acesta ne este”materialul”si cu el “defilam”,desi cu Tony am mai vazut si ceva fotbal;deocamdata,dupa 3meciuri suntem pe minus si f.datori la toate capitolele tehnico-tactice si de pregatire fizica;am revazut un antrenor limitat cu o gandire si o conceptie de joc simplista(recunoscuta de toata lumea si normal, usor de contracarat),cu o tactica precara la “distrugere”,”focul la ei”,caruia din pacate, ii sunt,se pare,straine constructia,organizarea,posesia balonului;dar in conditiile date de insolventa(basca-6p.),in care nici jucatorii nu te ajuta – par nemotivati,resemnati si lipsiti de energie-trebuie sa ne multumim cu ce avem,sa nu ne lamentam dupa o infrangere(pardon,a 2-a),sa nu face mormantare(expresii de lemn!),dar trebuie sa semnalam deficientele pt. a nu se acutiza;pt. a compensa scazuta valoare,printr-o buna pregatire fizica,tehnico-tactica,o disciplina si organizare puse in slujba echipei,prin munca,putem indreptarea lucrurilor,dar cu mult efort,incredere si cu o alta atitudine si determinare;Hai CFR!

    Apreciază

  10. Scuze,din nu stiu care cauze nu mi-au aparut urmatorii doi jucatori(!);CRISTIAN L.=4,0-nu-si regaseste locul si cadenta;mai mereu suparat pe arbitrii,preocupat mai mult cu”cersitul”nu cu implicarea in joc;BUD=o umbra pe teren;a inceput sa dezamageasca prea mult(!)

    Apreciază

  11. Am atacat de mai multe ori problema miopiei conducerii in ce priveste aducerea de jucatori tineri din Cluj si imprejurimi . U s-a destramat, dar nimeni n-a ajuns la noi, la fel, nici un tanar de la Ardealul, care livreaza an de an jucatori talentati, de reala perspective . Acum citesc, ca echipa under 19 de elita a lui U e in pragul desfiintarii ( parca au fost vicecampioni ), deci gratis poti sa iei 2-3 tineri care pot evolua pe locul ” obligatoriu sub 21 ani „, inclusiv portarul, cum s-a propus aici . Iar in privinta seniorilor, nu stiu ce socotelile lui peste face Arpi, dar cu lotul actual titularii neavand concurenta, mimeaza fotbalul si drumul spre liga a doua/desfiintare pare din ce in ce mai verosimil . Adu tata intariri pe posturile deficitare, adu un antrenor care sa cunoasca cat de cat fotbalul, si astfel te vei salva, vor veni si la anul banii din drepturile tv .

    Apreciază

    • Tata, ca sa te parafrazez, a venit vreun jucator de la U in era new CFR? Nu? Pai poate nu vor sa vina la bozgori, ce-i atata de greu de inteles?

      Apreciază

      • Nu are nicio legatura cu „bozgorii”. Oricum, majoritatea nu sunt clujeni. Pentru CFR e greu sa atragă jucatori din grupa U’19 de la „U”. Majoritatea au oferte de la Viitorul si Dinamo, cluburi care, fara suparare, sunt mai atractive decat CFR, ținând cont ca politica lor e exact promovarea tinerilor. Si, ca o paranteza, putini dintre ei sunt copti pentru Liga 1. Jumătate dintre titularii de la Under 19 sunt de fapt Under 17.

        Apreciază

  12. Imi aduc aminte ca imediat dupa venirea lui Conceicao jocul echipei era destul de incalcit, destul de departe de jocul armonios care a devenit ulterior, in general pe teren propriu.Si atunci, ca si acum, multi dintre noi am avut dubii in legatura cu capacitatea antrenorului de a inchega o echipa mai ales dupa seria neagra din ultima perioada a lui Dican.A fost nevoie de aparitia lui Juan Carlos si a lui Bud aflat intr-o forma buna, ca totul sa se schimbe ca prin minune.
    Nu cred ca facem bine echipei punand o presiune asa de mare asupra antrenorului si mai ales asa de curand. Sa-l lasam inca cateva etape sa vedem daca poate tine echipa unita si poate produce rezultate.
    Poate…poate.

    Apreciază

    • Pirule, asa este in privinta lui Toni, la inceput punea echipa pe doua linii, cea din fata fiind la mijlocul terenului si facea un joc de asteptare extrem de incalcit. Cand a plecat, era totul schimbat, echipa avea o tranzitie din aparere in atac superba, in fata celor doua linii i-a pus pe Bud si Ruiz in faza de aparare, asezarea fiind 4-4-2 in aceasta faza. La recuperare, Nascimento(Gomelt) care era inchizator venea la primire si se intorcea cu fata la poarta adversa, in acest timp venind la primire Petrucci si demarcandu-se in acelasi timp cei celalalt inter Ruiz si mijlocasii de banda Jakolis si Nouvier, avea de unde alege continuarea pe pozitie viitoare. Sau era schema cu scoaterea mingii la fundasul lateral, cu intrarea in interior in acelasi timp a mijlocasului de banda de pe acea parte si lungul de linie paralel cu tusa la firul ierbii cu sprintul mijlocasului de banda in spatele fundasului advers si centrare in spatele fundasilor adversi, sau intrare spre interior cu combinatie.

      Apreciază

      • Am omis faptul ca la recuperare se scotea mingea la unul dintre fundasii laterali, apoi venea la primire inchizatorul Nascimento(Gomelt), etc, sau venea lungul de linie la firul ierbii in banda in spatele fundasului advers pentru sprintul mijlocasului de banda in spatele acestuia, pornind dispre interior unde intra in momentul cand se scotea mingea spre fundasul lateral.

        Apreciază

  13. Piru, cu tot respectul, Conceicao e meserias, Miri insa e un antrenor de duzina,, nu are idei tehnico-tactice, e un heirupist care te pune sa alergi, face miute la antrenamente, unde indicatiile sunt alearga bai, da ba in fata spre atacant, atentie in spate si cam atat . De asta s-a stins asa de repede jocul de posesie invatat de la Toni, de asta sunt mari hibe in primul 11( citeste explicatiile lui Racheta de pe pagina precedenta ) ,, nu e nici o presiune, e doar adevarul si nimic mai mult . Pe cheferetv intradevar se exagereaza, Miri fiind numit maxiputa sau asa ceva, omul nu trebuie injurat, nu-i vina lui ca nu are stofa de antrenor, e vina celor care l-au pus, iar daca se invoca lipsa banilor pt un antrenor cat de cat capabil, atunci ce asteptari sa avem ?!

    Apreciază

    • Bela, dupa ultimele 3 meciuri jucate care se pot caracteriza prin celebru slogan slab…slab…foarte slab, chiar nu am argumente sa te contrazic. Data fiind situatia in care suntem, cu jucatorii pe care-i avem si cu antrenorul pe care-l avem, noi care indragim acest club, cred ca nu avem altceva de facut decat sa-i sustinem, atata timp cat exista speranta de mai bine.Poate…poate.
      Ai dreptate si in ce priveste discutiile de pe cheferetv si care, trebuie sa recunosc, m-au influentat cand am facut comentariul anterior.

      Apreciază

  14. Eu zic ca jocul a fost destul de bun pana in clipa marcarii golului. Atunci Plaiesi s-au enervat, s-au simtit furati, si au venit peste noi, si pentru o asemenea situatie n-a avut Miriuta tactica pusa la punct, desi in asemenea situatii pot fi surprinsi prin contraatac. De la noi teoretic Paun, Bud, C. Lopez , Jakolis si Ruiz cu toti stiu sa sprinteze, dar nu s-a intamplat asa. Acuma sa-i batem pe caini.

    Apreciază

    • Exact, Pesimistule, pana la golul nostru a functionat echipa noastra. La urcarea liniilor plaiesilor peste noi se putea de ex raspunde la recuperare prin scoaterea mingii la fundasii laterali, intrarea spre interior in acelasi timp a mijlocasului de banda de pe acea parte si apoi lung de linie la firul ierbii paralel cu tusa cu sprintul lui Jakolis/Paun sau Nouvier in spatele fundasului advers, dupa care mijlocasul; de banda centreaza in spatele fundasilor sau intra spre interior cu combinatie. Alta varianta era dupa scoaterea mingii la fundasul lateral, venirea la primire a inchizatorului Petrucci, intoarcerea lui cu fata spre poarta adversa, in acest timp se puteau demarca mijlocasii de banda pentru a primi pe pozitie viitoare sau celalalt inter, Ruiz/Muresan se demarca pentru a primi pe pozitie viitoare cu continuare spre mijlocasii de banda care sprintau pe benzi pentru a primi pe pozitie viitoare sau alta varianta pentru Ruiz/Muresan era venirea la primire a lui Cristian Lopez si demarcarea mijlocasilor laterali si a lui Bud/Guima in acelasi timp pentru a primi pe pozitie viitoare, etc.

      Apreciază

  15. No, amu, nu trebuie judecati chiar atat de aspru (ma refer la tot lotul CFR, inclusiv A1) ! Sigur , este adevarat ce-a observat „Rachetutza, Bela si toti ceilalti „… Dar se pot corecta defectele, din mers. Si, sper sa nu fie prea tarziu ! Totusi, asa, ca si „amator”, as vrea sa subliniez si eu ceva. Dintre „tribunisti” sunt care au mai „practicat fotbalul”, la diferite nivele si vor intelege ce vreau sa spun. Mie mi s-a parut deplasarea asta ca seaman foarte mult cu o deplasare, de pe vremuri, la Mineru’ Calan, Mineru Cavnic, Baia Sprie , ori Auru’ Brad… Teren ingust si scurt. Jucatori care stiu ca „albitru” ii de-a-nost…Public „necioplit, needucat”, care se manifesta violent la orice nu-i convine .. Oras situat in spatiu si timp , undeva prin anii ’70-’80… Deplasare cu „ato-buzu”…Io stiu ca „portughejii” si celelalte natii din echipa noastra nu se simt confortabil in asemenea context.. Apoi , ceea ce am auzit la Tv, „lupta patriotica ” a daco-romanilor impotriva „invadatorilor ” din spatiul lor …bleahh ! Si peste toate astea , oare , baietii astia , nu-s afectati s-o tot ia de la -6 , -10 si nu mai stiu ce alte penalizari..?? Au castigat Cupa Romaniei intr-un mod extraordinar , dar , nici un ziar , nici o televiziune nu i-a apreciat pe masura relizarii.. Apare si un blocaj psihic , nu credeti ? Miriuta ?? Sunt aici cativa: Kiruj, Cfr-istul.. (si altii ) care chiar cunosc organizarea jocului de fotbal, iar , sfaturile si aprecirile lor sunt profesioniste si din suflet. Si, sunt sigur ca Miriuta citeste foaia noastra ! Io i-as da niste sfaturi (da’ n-am atestare , ci doar Licente de Antrenor dintr-o alta tara, pana la un anumit nivel-de aceea nu indraznesc sa ma dau mare cu sfaturi). A critica este simplu , dar sa faci ceva si sa fie si bun …este foarte greu. Io cred in CFR si asta am facut toata viata !!!

    Apreciază

  16. Oameni buni, lăsați în pace pe Miri și pe jucători..Pe ăștia îi avem, de ne place, de nu… Nu știu cine a punctat mai sus, dar subscriu și eu: după primele două meciuri ale lui Toni l-am vrut înapoi pe Dican (care -repet- a început fantastic campionatul trecut!). Au fost 2 etape, să nu înjurăm jucătorii, nici pe Miri, sunt ai noștrii…Eu am speranțe că lucrurile vor evolua spre (măcar) bine. Mai multe nu mai pot spune, am condus azi 1220 km, am ajuns acasă acu 40 de minute, deci urmează…știți voi ce (dacă nu știți, vă spun eu: un ”beton” special, combinat din ceva ”uiski” cu bere…). Calm băieți, și să nu uitați să notați! HAI CFR!!!

    Apreciază

  17. O infrangere dureroasa, mai ales prin lipsa capacitatii echipei de a contracara jocul avantat al moldovenilor.In loc sa incercam un joc de posesie,noi pierdeam posesia prin degajari inutile,urmate de noi atacuri.Cand ramai cu liniile aproape de careul tau,inevitabil presiunea va fi in crestere si greselile fara posibilitate de a fi reparate.Greselile individuale (in tabara noastra) au facut diferenta……..jucatorii sunt convins ca si-au dorit,dar trebuie sa aiba in minte un joc pozitiv,nu doar la distrugere si trecerea timpului.Daca vrei sa pacalesti vei fi pedepsit(si poate pe drept) de echipele care incearca sa joace pe atac si-n viteza.
    De asta avem probleme cu echipe gen:Viitorul,voluntari,botshani si inca vreo 7,8……….
    Este bine cand din infrangeri inveti ceva.Poate asa isi va pune si Miri intrebarea daca nu-i cazul sa foloseasca alt U21 in locul lui Paun.Asa ar putea incerca chiar cu Horj in centrul apararii,avand liber sa-si faca o echipa competitiva la mijloc si atac.Daca tu incerci sa gasesti solutii in timpul jocului,este probabil tardiv.
    Cu Paun piesa fixa-n banda ,l-am pus pe bara si pe Nascimiento si pe Nouvier.Mai bine urca Muresan in mijloc(sau chiar pe banca)sau chiar si Larie dupa ultimele jocuri……..pentru ca ideea cu apararea beton s-a dovedit falimentara,de acolo venind marile erori care ne-au redus doza de optimism in acest inceput de sezon.
    Solutiile de inlocuire urgenta a lui Miri imi par glume de-ale lui Jiji din perioada de inceput.Echipa are nevoie de incredere si sustinere,nu de contestare a jucatorilor si conducerii.Eu sunt convins ca solutii sunt,fiind nevoie doar de timp ,inspiratie si sustinere a acestei echipe.
    Probabil daca scriam aseara la cald desfiintam vreo cateva jaloane din echipa……….dar mai corect pentru toti cei din familia cfrista este sa fim responsabili si intelegatori.Nu poti sterge cu buretele satisfactii majore chiar daca pierzi cu Botosaniul.

    Apreciază

    • Asa e Gica, e echipa noastra pe care o iubim si cand pierde. Daca tii minte (poti revedea comentariile din acea vreme) si la Tony sustineam cu incapatanare dupa primele jocuri ca e un fricos, cand aseza echipa pe doua linii, cea din fata la mijlocul terenului si facea un joc de asteptare foarte incalcit. Apoi mai sustineam ca trage adversarul pe noi, creand o presiune daunatoare a adversarului cand retragea echipa in fata propriului careu imediat dupa preluarea conducerii de catre echipa noastra draga. Asa si acum sustin cu tarie ca mingile aruncate de-a valma pe varfuri din orice pozitie duc la pierderea mingii in faza de atac pozitional ducand la o impotenta generala a echipei in aceasta faza, iar pe faza de contraatac, esentiala pentru ca poti surprinde adversarul descoperit, fac un serviciu excelent echipei adverse creand noi direct posibilitatea de respingere imediata a mingilor aruncate direct pe varfuri, dandu-i posibilitatea de recuperare sau timp de retragere prin respingerea mingilor noastre lungi in afara terenului. Si continui sa sustin aceste lucruri, care sunt evidente… Eu consider ca in familie (familia noastra Cfr-ista) poti discuta in mod CONSTRUCTIV aspectele negative, in speranta de mai bine…

      Apreciază

      • Schema evidenta pe care o opun cu tarie aruncatului mingii pe varfuri din orice pozitie e venirea unui coechipier la primire in timp ce alti coechipieri se demarca pentru a primi pasa pe pozitie viitoare. Si acesti jucatori o cunosc foarte bine, au dus-o la nivel de arta in mandatul lui Tony. Se poate face si la recuperarea mingii in pozitie avansata, in urma pressingului avansat care e un plus evident pe care-l aduce Laci Miriuta acestei echipe foarte puternice la nivel de prim 11, extrem de greu de rapus in perioada lui Tony din finalul mandatului.

        Apreciază

        • Acel 0-4 de la Botosani din era Tony a fost primit cu jumatate din titulari pe teren, inexplicabila nefolosirea tuturor titularilor in ultima etapa de campionat. Faceam noi aici speculatii ca a vrut Tony sa demonstreze conducerii calitatea indoielnica a multor rezerve, ca sa obtina transferuri pentru noul sezon. Era inainte de ofensiva Diicot-ului asupra lui AP si IM, cand se spera aparitia unor noi investitori si scoaterea clubului pana la sfarsitul anului din insolventa (din declaratiile de atunci ale lui IM).

          Apreciază

  18. Imi pare f.rau daca unii au inteles (printre altele)ca ar trebui schimbat(acum) A.1;ar fi o mare gresala,chiar o prostie,mai ales ca nici nu avem posibilitati financiare pt.a aduce un altul cu”staif”,altfel cred ca o faceam de la-nceput(!);am semnalat doar,asa cum au facut-o,corect,marea majoritate a tribunistilor,ca prin venirea lui Miri a disparut tot ce a fost bine construit de Tony,stricand si bruma din jocul cursiv si eficient al echipei; au disparut multe din atuurile noastre prin reasezarea,deficitara,a unor jucatori,prin introducerea-fortata a unui stil si tactici paguboase,de-a trece peste constructie si de-a”scapa” de minge,”bubuind-o”,ca apoi sa ne chinuim si obosi s-o recuperam la NOI in teren si nu la EI,sau pe la centrul terenului;m-am intrebat , DE CE nu a pastrat si continuat, ceea ce mergea bine,chiar sa aduca unele “ajustari”si imbunatatiri(?!);nu numai ca nu a preluat nimic bun,de la predecesorul sau,dar a-inceput prin ideile sale total depasite,fara perspectiva, heirupiste,simpliste, f.usor de contracarat,sa bramburesca jucatorii si jocul,cand deabia se cristalizase relatiile intre jucatori,cand tocmai se creease un stil de joc in progresie ,ofensiv,de posesie,de control al mingii si implicit al jocului, eficient,omogen,sigur,care dadea mare INCREDERE jucatorilor!(cum se explica infrangerile,nervii si iesirile necontrolate ale jucatorilor,lipsa de atitudine, de determinare, etc.-cred ca din cauze obiective:a neintelegerii si a neputintei!);apoi,nu vad ,ce e rau in faptul, ca am indraznit sa dam unele”indicatii pretioase”,daca jocul nostru scartaie din temelii(?!); sigur,ca la-nceput si Tony a avut probleme,dar tocmai pt. ca mostenise un sistem si stil de joc asemenator cu a lui Miri(doar Feri ia fost secund) si atunci ia trebuit ceva timp pt.a-l modifica;acum cu regula”21”, impusa,daca tot nu-i in forma Paun,ar fi necesar sa caute,urgent si alte variante,ex: sa-l foloseasca pe Horj(eu l-am vazut de mai multe ori decat Miri!) stoper,iar imediat in fata lui, un Nascimento langa Petrucci,un J.Carlos mai avansat ,pe benzi Jakolis(dr.)-Nouvier(st.),iar varf Guima(daca tot e refacut?);cred ca ar fi tot ce avem mai bun la aceasta ora,desi, din prima, pana se realizeaza relatiile de joc,s-ar putea sa nu-mi iasa f.bine,dar sunt convins ca tot ar fi (mai) OK., decat ceea ce vedem acum!

    Apreciază

  19. Notarea a fost oprită, cei 14 tribunişti l-au scos pe Miri cu 3.2, echipa fiind evaluată la 5.0. Jakolis a primit nota cea mai mare (6.6), Păun fiind la polul opus (3.5). HAI CFR!!!

    Apreciază

  20. Am vazut un comentariu al lui Gabi Balint pe unul din canalele Gigisport referitor la 0-5 -ul incasat de Viitorul Hagi la Gent, unde isi amintea de un meci pe care l-a jucat pe stadionul de langa Dealul Florilor din Baia Mare, el jucand la Steaua (varf), era in ’81 daca-mi amintesc bine, Baia Mare era retrogradata deja, erau ultimele etape, atunci apunea era Mateianu (antrenor) din istoria acestui club pe care si acum il am aproape de inima. Scorul a fost 5-0 pentru Baia-Mare si Balint spunea ca sunt astfel de meciuri in care „nu poti sa faci nimic”. Mateianu juca 1-4-2-4, la moda pe atunci, iar cei doi mijlocasi jucau de minune venirea unuia la primire catre fundasi, intoarcerea spre poarta adversa, iar in acest timp celalalt mijlocas se demarca sa primeasca pasa pe pozitie viitoare. Cand venea pasa spre el, extremele se demarcau pentru primirea mingii pe pozitie viitoare, dupa care centrau spre cele doua varfuri. Acesta era „sarpele mare” al lui Mateianu. Mai era „sarpele mic”, unde mijlocasul care venea la primire trimitea dupa intoarcerea spre poarta adversa spre extreme care sprintau si ele impreuna cu celalalt mijlocas sa poata si ele primi pasa pe pozitie viitoare. Si Miri a jucat la Baia Mare, era copil si el la acea vreme frumoasa din istoria acelui club care mi-e drag si acum.

    Apreciază

    • Tot legat de Mateianu, mi-aduc aminte de un interviu de acum 2-3 ani pe un canal local din Baia-Mare, luat sotiei defunctului antrenor, care spunea ca Mateianu exersa la infinit aceste scheme la antrenamente si ca jucatorii le stiau executa deja cu ochii inchisi. Mai spunea ca Mateianu inventa continuu scheme pe care le puneau in aplicare jucatorii lui, se gandea tot timpul la noi scheme. Tin minte ca Mateianu a fost adus din Germania la Baia Mare, a adus de acolo multe idei pe care le-a pus in aplicare. Si Baia Mare antrenata de Mateianu facea pressing avansat, recupera cat mai sus si avea un joc de posesie cu pase scurte si lansari in adancime la firul ierbii pe pozitie viitoare, prin veniri la primire si demarcari in acelasi timp ale altor colegi pentru pasa pe pozitie viitoare. Era un joc la firul ierbii cu o posesie zdrobitoare care facea adversarii sa fuga de colo-colo bramburiti total dupa minge.

      Apreciază

      • Pentru aceia dintre voi care isi amintesc, Lucian Balan din echipa Stelei castigatoare a Cupei Campionilor Europeni in ’86, era unul din cei doi mijlocasi ai lui Mateianu. Mai era extrema Terhes, foarte talentat, avea 18 ani cand a fost promovat de Mateianu in echipa, atacantul Roznyai, care avea un joc de cap formidabil si un plasament excelent, a inscris o caruta de goluri cu capul, fundasul stanga Koller, posesorul unui sut de o forta si precizie incredibila, a deschis scorul la Madrid in returul cu Real, dupa ce a fost 0-0 la Baia Mare unde a avut un sut la vinclul din stanga al portii cu mingea cazand apoi pe linia portii din lovitura libera central, putin de pe stanga de la vreo 20-25m de poarta, in primul tur al Cupei Cupelor din 15 septembrie 1982. Si inca multi altii (Ariciu-portar, Borz fundas lateral dreapta, Condruc capitanul echipei stoper alaturi de Dragomirescu, Szepi o alta extrema rapida, Tataran celalalt mijlocas, etc). Tata spunea ca Mateianu a umblat prin tot judetul si a urmarit o gramada de meciuri la toate nivelele, pana a gasit acesti jucatori. Si e credibil pentru ca era unul din vicepresedintii clubului baimarean pe atunci.

        Apreciază

  21. Pacat ca este o asa mare prapastie intre”maestrul”(atat ca jucator,dar mai ales ca si antrenor)V. Mateianu si V.Miriuta(!);inca odata in plus,in urma notarii,se poate constata ca A.1a picat,in mod jenant,examenul fotbalistic si ca am avut dreptate,cand atentionam ca,daca continuam asa,prin contraperformanta ne indreptam spre alta Liga; trebuie revizuita urgent strategia,disciplina tactica si metodele de pregatire,de lucru(!);de aceea,fara suparare, ne-am permis sa”creionam”alte idei,scheme,stil de joc,conceptii,diferite de ale A.1,care se dovedesc perdante(!)

    Apreciază

  22. Apropo, tema prelegerii tinuta de Daum recent in Germania la un congres mare al antrenorilor, in fata a 1000 de antrenori din care 900 germani, a fost: Tranzitia – element tactic de baza. Iar aici am vorbit de tranzitia ofensiva ridicata de Tony la nivel de arta cu aceiasi jucatori care sunt si acum. Ma refer la momentul recuperarii mingii si scoaterea ei catre fundasul lateral, urmata stiti voi de ce…

    Apreciază

  23. Io zic ca asa ar trebui sa joace Miriuta cu baietii… https://www.youtube.com/watch?v=d14bVLdqj0M

    CFr-istule ! Nu are sens o „polemica ” Vladimir,ca el nu-i CFR-ist…El incearca sa ne „convinga ” ceva (si nu cred ca-i cu gand curat, numa’ ca-i mai politicos ca altii )…. Apropo de FC B-M a lui Mateianu. La promovarea din 77-78 au fost „dusmanii nostri”. Da, au avut echipa buna , dar si noi am avut una foarte buna atunci. Intreaba-l pe Caneto… Mi-amintesc de baietii de la B-M , am fost mari adversari , mai ales cu Tulba m-am cam „pocanit „…Dar , sa stii ca Dr Radulesc era la fel ca si Mateianu.. numai ca si atunci , B-M avea aurul , noi calea ferata si „U „a lui vladimir statea la panda…

    Apreciază

    • Achilles, dr Radulescu a fost inaintea lui Mateianu ca perioada, tu poate l-ai prins, eu eram prea mic pe perioada lui si in plus eram la Baia Mare. Deci e un subiect necunoscut pentru mine. Abia in ’87 am venit la Cluj la studii, cand au apus si perioada dr Radulescu si cea Mateianu. E normal sa pastrez amintiri de neuitat dupa un astfel de antrenor cum a fost Mateianu. Mai ales cu tata vicepresedinte la club in epoca lui Mateianu, dar si dupa aceea. Febra Cfr-ista m-a cuprins in 2004 cand am inceput sa vin la meciurile din prima liga a Cfr-ului. O amintire frumoasa e acel 4-2 contra lui Dinamo antrenata de Andone, acea participare frumoasa din Intertoto cu Dorinel antrenor, acel loc 5 cu Dorinel, dupa care 3 cu Bergodi si primul titlu cu Andone si tot ce a urmat culminand cu cele zece puncte din grupele CH L. o performanta unica si de acum incolo pentru fotbalul din Romanica. Apropo de Tulba, imi amintesc de un gol din foarfeca la paianjen la un corner. Copil fiind, eram fascinat de tehnica lui sclipitoare. A ajuns apoi la Dinamo, dupa care la Debrecen. Pana in 2004 eram total dezinteresat de fotbalul din Romanica, ma refer la perioada ’87-2004. Eram fascinat de AC Milan sub conducerea lui Fabio Capello, in anii ’93-’95 fiind consecutiv in finala noului CH L. Apoi la preluarea Realului de catre Del Bosque, dupa acel Chelsea-Real 3-4 m-a fascinat jocul sclipitor al acelui Real cu Del Bosque la carma. In paranteza, actualul antrenor al lui Leicester (Claudio Ranieri) care a luat acest atat de surprinzator titlu in Premier League, era la carma acelui incantator Chelsea de care a fost fascinat Abramovici dupa acel joc pomenit de mine, miliardarul preluand apoi clubul Londonez. Acel antrenor l-a adus de ex pe Mutu la Chelsea, a vazut talentul lui sclipitor innabusit apoi de fotbalist in cocaina.

      Apreciază

      • Era sa uit, in filmuletul you tube postat de tine Achilles, la un moment dat fundasii paseaza intre ei, vine inchizatorul la primire concomitent cu varful pe aceeasi „ulita”, primeste varful si deviaza la mijlocasul de banda care se demarca in acest timp pentru a primi pe pozitie viitoare. Asa-i ce cunoscut suna?

        Apreciază

        • Iar in faza precedenta din filmuletul you tube, fundasii paseaza intre ei, dupa care vine interul stanga la primire si concomitent se demarca mijlocasul de banda stanga pentru a primi pe pozitie viitoare, pasa se duce spre interul stanga dar acesta lasa mingea mijlocasului de banda stanga care in acest timp se demarca pentru a primi pe pozitie viitoare. Unai Emery inoveaza deci, pasa mergand in aceasta faza concomitent catre un jucator ce vine la primire si catre un altul care se demarca pentru a primi pe pozitie viitoare. La faza despre care am scris inainte, pasa in adancime la firul ierbii merge concomitent catre doi jucatori ce vin la primire, al treilea demarcandu-se concomitent pentru a primi devierea pe pozitie viitoare. Nu degeaba a castigat Unai Emery cu Sevilla de trei ori consecutiv Europa League, PSG si-a luat intr-adevar un antrenor de clasa.

          Apreciază

          • Salut cfr-istule. Fiind un fan al lui Unai Emery inca de cand o antrena pe Valencia, mi-a atras atentia comentariul tau asupra filmuletului sugerat de achilles. E intr-adevar interesanta dispunerea PSG-ului si miscarile pe care le face in diferite situatii ofensive ( de notat ca toate fazele prezentate sunt atacuri pozitionale ). Deschiderea excesiva a mijlocasilor de banda, aglomerarea centrului atacului cu doua varfuri destul de apropiate sunt evident experimente noi pentru antrenorul de origine basca. Totusi, privind cu atentie miscarile PSG-ului se vede destul de clar ca mecanismul e destul de departe de a functiona foarte bine, cum ar fi pretentiile. Urcarile fundasilor nu sunt acoperite la timp, iar varfurile au o oarecare imobilitate, numai din ce se observa pe cele cateva minute. Traseele despre care vorbesti sunt rezultatul asezarii si reactiilor jucatorilor la diferitele situatii din timpul partidei si nu miscari prestabilite in antrenamente repetitive cum se faceau in anii ’70-80. Faptul ca doi jucatori se gasesc pe aceeasi linie de pasa e o greseala, si nu o inovatie (asta ar facilita misiunea defensiva a adversarului). Faptul ca jucatorii PSG-ului au abilitatea de a se adapta si transforma eroarea intr-un punct forte de surpriza tine de valoarea lor individuala. Filmuletul acesta insista asupra dispunerii extrem de deschise a PSG-ului pe toata latimea terenului, combinata cu cu verticalizari surprinzatoare in fata unei aparari compacte cu o line clasica de patru fundasi extrem de stransi. In concluzie, din punctul meu de vedere, supriza acestui PSG al lui Unai Emery e ca n ciuda unei echipe extrem de deschise pe faza ofensiva, pasa directa, verticalizarea este un procedeu mult mai mult folosit decat ne-ar lasa asezarea echipei sa banuim. Numai bine.

            Apreciază

    • Achilles, putea sa aiba Baia Mare tot aurul din lume, au inceput cu cate un cartonas rosu/meci (asa-i ce seamana cu perioada de acum a Cfr-ului?…), apoi Mateianu a inceput sa-si innece amarul in bautura cu fotbalistii din ce spunea tata si s-a destramat totul, l-au dat afara pa Mateianu dupa retrogradare si alles kaput…

      Apreciază

  24. Nu sunt cu multe lucruri de acord ce spune Vladimir (și nu neapărat pe veridicitatea informațiilor, ci mai mult cu ”targetul” lor, dar haideți să nu dezvoltăm subiectul..), dar pe speța Tony -cu mici retușuri- sunt de acord…Fără îndoială a reușit o organizare superioară a jocului, DAR! 1)-această organizare a venit după 3-4 meciuri efectiv proaste (unele salvate de rezultat), și 2)-această organizare NU s-a văzut deloc în deplasare, dar nici acasă în toate meciurile (au fost acele 3-4 meciuri etalon, într-adevăr încântătoare). Un fel de ”acasă-i vopsit gardul, afară îi leopardul” (ca să parafrazez pe limbaj fotbalistic zicerea aia). Merită -evident- tot respectul nostru pt. acele bucurii, culminând cu Cupa. Dar dacă vreau să fiu un pic răutăcios, a preluat echipa pe locul 7-8 și l-a ”salvat” de pe locul 10…Mă rog. Mergând mai departe, nici eu nu aș fi riscat existența clubului pe o ”garanție” verbală că va lua locul 3…Această ruletă rusească a fost jucată la un nivel mult mai înalt de către AP+IM prin câștigarea celor 3 tituluri (și încasarea unor sume fabuloase din CL), acolo într-adevăr au fost investiții în toate planurile (multe dintre ele fără rost, făcute mai mult așa, de ”siguranță”), dar dacă nu le ieșea primul titlu (+banii din CL), nu cred că veneau nici următoarele…Uitați unde sunt echipele care au vrut să ne imite (fără succes), Poli-TM, Rapid, Vaslui…Mă rog, discuția e mai amplă, e vorba de analiza riscurilor, etc., dar asta nu poți face în condițiile în care nerealizarea obiectivului de aruncă efectiv spre prăpastie. Haideți să ne calmăm un pic, Miri nu-i un antrenor rău, a demonstrat asta chiar la noi (măcar în privința rezultatelor, în condițiile unui campionat evident mai puternic), nu urlă că-i trebuie atacant, închizător, etc. (și sunt sigur că-i trebuie și lui, nu numai nouă). Cine să vină, dacă rezultatele se mențin proaste? Poate -cum zicea și Corn dincolo- lui Trică i-aș mai acorda și eu încă o șansă, dar nicicum lui Minteuan, lui Selymes, etc. Eventual Dican, că mie mi-a plăcut în multe momente cum a gândit echipa, mai ”necolorat”, așa, dar cu niște automatisme minimale bine explicate și însușite de echipă…Avem echipă în Liga1, trebuie OBLIGATORIU să ieșim din insolvență, asta e prioritatea nr.1, nr.2 (etc.), și doar pe la locul 15 putem discuta despre A1, formule, transferuri, etc. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Sincer? Sunt fan Miriuta. E aiurea dubla masura… „Miniputa” a pierdut la Botosani pentru ca e petarda de antrenor. Conceicao a pierdut mult mai urat, tot la Botosani dar nah…omul e un geniu. De fapt a pierdut meciul ala ca sa arate ca e nevoie de transferuri. Pai poate si Miriuta insista cu Paun titular ca sa arate conducerii ca e nevoie de Under 21 valorosi.

      Apreciază

    • Despre iesirea din insolventa poate discuta numai si numai AP. Noi aici pe blogul acesta putem discuta despre orice altceva ne trece prin cap. Si nu vad nici o problema in a ne spune parerea in mod constructiv, chiar criticand cu incapatanare daca asa simtim ca putem ajuta la mersul inainte al echipei.

      Apreciază

      • Tony a exagerat cu pretentiile, asta e clar. N-a vrut sa ramana in aceste conditii financiare, cred ca deja regreta acest lucru. Dar aici discutam modul de exprimare in teren a echipei. Si dupa ce am vazut ca se poate, insistam sa se poata si acum, cu aceeasi echipa si aceiasi jucatori care au putut, deci pot si de acum inainte. Au putut in trei meciuri sublime, deci sunt capabili de asta. Iar pe Laci Miriuta il contest cu incapatanare pentru ca a naruit totul, a facut din aceasta echipa sublima o echipa impotenta. Cred ca pana la urma va fi de acord cu ce vreau sa zic si va indrepta lucrurile. Am aceasta speranta.

        Apreciază

        • Si dupa cum vedeti, sunt constient ca nu aveam bani nici macar sa-l tinem pe Conceicao cu noile sale pretentii (cand a revenit nu le avea…), nu avem cum aduce un antrenor titrat. Laci Miriuta e tot ce ne putem permite acum, sau o varianta mai proasta. E clar acest lucru pentru mine. A avut rezultate la Cfr, dar cu un lot mai bun si intr-o competitie cu un nivel mai ridicat atunci. Problema principala pentru Laci cu noi e ca ne-am schimbat noi suporterii, am tot buchisit cuvant cu cuvant, uneori litera cu litera tainele acestui minunat joc de care suntem atat de pasionati. Acum e mult mai greu sa ne fie pe plac, ne-am invatat cu icre negre si tot felul de bunataturi, nu ne mai convine sa ne intoarcem la paine cu untura si sare cu ceai de plante. Ar putea gandi Laci ca e probema noastra, dar devine si problema lui automat pentru ca fotbalul fara suporteri e ca mancarea fara sare si piper.

          Apreciază

          • Iar la banii pe care-i castiga (peste 50.000 de euro pe an) trebuie sa fie constient ca e mult peste ceea ce castiga majoritatea suporterilor si sunt niste asteptari de la el, chiar daca e problema noastra…

            Apreciază

  25. In filmele „Winettou” , dupa romanele scriitorului german Karl May era un ‘Lepidopterolog” (uf ! ce mort eram dupa ele prin anii ’60 ! Chiar si acum le re-urmaresc pe youtube ca sa ma linistesc )…. Frumoasa ramura de zoologie si frumos exemplarul !

    Apreciază

    • Mai recitesc și eu, și chiar e foarte ”liniștitor”…De aprox. 53 de ani am această pasiune, e incredibil de liniștitor, câte un ”trofeu” mai rar te reîncarcă pt. un an întreg…HAI CFR!!!

      Apreciază

  26. Primul semn ca Laci Miriuta se gandeste la schimbare spre bine a fost introducerea lui Nouvier, cu sacrificarea lui Ruiz care ne lipseste rau pe faza de constructie si pe contraatac, e un nr. 10 adevarat care stie sa disloce aparari prin patrunderi cu mingea la picior, driblinguri, are sut si combina excelent cu coechipierii din atac si cei de pe benzi. Plasarea lui ca al doilea inchizator langa Petrucci i-a restrans libertatea de exprimare in atac, pozitia cerand un plasament mai in spate si responsabilitati mari defensive. Practic l-a scos din zona lui de actiune, unde ar trebui plasat, in spatele varfului iar pe faza de aparare langa acesta in 1-4-4-2. In faza de atac si cea de iesire din aparare ar putea fi 1-4-2-3-1 cu Ruiz in spatele varfului si Petrucci si Nascimento/Veres inchizatori sau 1-4-1-4-1 cum a jucat Conceicao, cu Nascimento inchizator si in fata lui Petrucci si Ruiz interi, U21 putand fi Horj stoper. Incet-incet am putea sa ne bazam pe Horj in aparare, cand nu-l foloseste pe Adi Paun care e mult inferior lui Nouvier pe toate planurile. Si o alta varianta de incercat incet-incet e Veres Szilard al doilea inchizator langa Petrucci, ca sa avem inca o posibilitate de folosire a unui U21. Cu cat mai multe variante ne cream, cu atat mai multe posibilitati de schimbare vom avea. Si astfel vom avea concomitent si mai multe dubluri pe post, ar creste concurenta: Muresan/Horj pentru stoper, Nascimento/Veres Szilard/Neagu pentru inchizatorul de langa Petrucci, Ruiz/Cristian Lopez/Neagu in spatele varfului, Bud/Guima/Cristian Lopez/Hodgyai varf.

    Apreciază

  27. Cf cjsport.ro, Arpi a ramas cu controlul judiciar, dar a scapat de unele prevederi, cum ar fi interzicerea luarii de contact cu impresari etc, parasirea Clujului si a tarii . Cum in tribunal a cerut ( printre altele ) ridicarea controlului judiciar pt a se putea ocupa de echipa, acum ne poate demonstra ca a fost sincer ( si sa demonstreze si justitiei ! ) prin implicare efectiva la echipa, prin aducerea de jucatori noi etc . O va face ?

    Apreciază

  28. Interesanta analiza urmatoare, putem invata si noi cate ceva:
    http://tactic-zone.blogspot.ro/2016/07/franta-vs-portugalia-0-0-0-1-dupa.html
    Din prima captura ar fi pozitionarea lui Ruiz in fata celorlalti trei mijlocasi cum e Silva acolo.
    In aparare ar fi Ruiz intre varfuri ca in captura 2. Silva intre Ronaldo si Nani.
    Cand intra atacantul/mijlocasul din spatele varfului (Griezmann) impreuna cu un mijocas de banda (Payet) intrat in interior, deci cand acestia doi intra intre fundasii si inchizatorii/inchizatorul nostru sa apropiem liniile micsorand distanta dintre ele cum se vede in captura 3.
    Tot aici se vede ca Bud (Giroud in captura) s-ar putea deplasa pe partea de unde intra mijlocasul de banda Jakolis/Nouvier sau Paun (Payet in captura) spre interior tragand un stoper dupa el (Pepe in captura), creind spatiu liber de inaintare pentru mijlocasul de banda.
    Cand creste distanta intre linii si atacantul/mijlocasul din spatele varfului (Griezmann in captura 4) gaseste un spatiu liber intre linii, aici in dreapta inchizatorului Carvalho, stoperul Larie (Pepe in captura) poate urca pentru a-l ajuta pe inchizatorul care ar putea fi Petrucci/Nascimento.
    In captura 5 se vede asezarea 1-4-1-4-1 dupa schimbarea lui CR7 accidentat cu Quqresma plasat pe banda dreapta, ramanand Nani varf. E ca asezarea lui Tony: Marc – Tiago, Larie, Muresan, Camora – Nascimento – Jakolis, Petrucci, Ruiz, Nouvier – Bud. Am omis cu buna stiinta acel U21 care nu era atunci obligatoriu.
    Va urma… 🙂 …

    Apreciază

  29. Ruiz (Griezmann in captura 6) din spatele lui Bud se duce spre stanga (sau dreapta de ex) tragand dupa el inchizatorul advers (Carvalho in captura), in locul de unde a plecat Ruiz devenit spatiu liber patrunde Nouvier/Paun (sau Jakolis) – in captura e Coman – si primeste pasa de la inchizatorul Nascimento de ex (Matuidi in captura) care primise pasa de la Ruiz inainte de a se duce spre flancul stang.
    Intrarea spre interior a mijlocasului de banda (Coman in captura 7) Nouvier/Paun sau Jakolis alaturi de atacantul/mijlocasul din spatele varfului Ruiz (Griezmann in captura) creaza superioritate numerica in fata mijlocasului defensiv advers (Carvalho in captura). Miscarea dublata de urcarea fundasului lateral Camora sau Tiago (Evra in captura) duce la imposibilitatea fundasului lateral advers (Cedric in captura) de a-l dubla pe mijlocasul defensiv.
    Cand mijlocasul defensiv advers se plaseaza intre stoperi in faza de constructie (Carvalho in capturile 8 si 9 intre Pepe si Fonte), plasarea varfului Bud (Giroud in captura 9) si atacantului/mijlocasului ofensiv din spatele varfului Ruiz (Griezmann in captura) intre mijlocasul defensiv advers si stoperi, impreuna cu urcarea unui inchizator Nascimento de ex sau Petrucci (Matuidi in captura) pentru a-l intampina pe inchizatorul advers (Carvalho in captura).
    Introducerea unui varf clasic, nr 9, Bud sau Guima (Eder in captura 10 si 11) care intra intre stoperii adversi ( Koscelny si Umtiti in captura 11) si-i fixeaza creaza un spatiu liber intre stoperii adversi si inchizatori unde poate primi intre linii un inchizator (sau inter) avansat, de ex Nascimento sau Petrucci (Moutinho in captura)
    Mai e analiza golului unde autorul arata in captura 12 cum inchizatorul Pogba nu ataca agresiv interul advers Moutinho lasandu-l sa primeasca si sa se intoarca spre poarta adversa si sa combine cu mijlocasul de banda Quaresma. reprimind de la acesta si nici chiar acum neintervenind deloc la Moutinho(in captura 13), lasandu-l sa verticalizeze spre varful Eder, neincercand sa atace nici pasa(in captura 14). Celalalt inchizator Matuidi nu coboara nici el sa-l preseze pe varful Eder (in captura 15) iar stoperul Umtiti aflat in fata lui Eder se retrage continuu neblocand posibilitatea varfului de a suta. Sut si gol… Portugalia e campioana europeana…

    Apreciază

  30. Ma tot gandesc,ca il criticam pe Miriuta,si ne face o surpriza,si le da terenul in cap la catei.Ce vom spune atunci???????Ia sa vedeti voi,cum ne facem noi toti mea culpa pe aici😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀Hai CFR!!!+! victorieeeeeeee

    Apreciază

  31. kiruj, mă uit în tabelul tău şi mă minunez şi mai tare, cum naiba am putut lua 3 goluri la Botoşani când am jucat tot meciul cu 2 portari? 🙂 Cred că 2 goluri au fost pe partea lui Mincă şi unul pe partea lui Marc, altfel nu-mi explic diferenţa la note. 🙂

    Apreciază

  32. Tovarasi si pretini…..
    In loc de speculatii (faine dealtfel) de tactica revolutionara pe terenurili de lupta oare nu ar fi mai fain sa ne (sa-mi) aduceti vesti bune dinspre club? Ca suntem aici 2 cu denumiri latine, unul, un mos, hepatolapitocritofan (adica unul de scrie pe lapitai vechi) si io un june, pesticidofag (adica ucid pesti si-i mananc) ….care asteptam vesti bune… Ca la ce se iezista acuma pretinul si tovarasul Bela va avea dreptate…..om fi mai mici decat am fost si nici atat…

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.