Etapa 2: FC Botoşani – CFR Cluj


În timp ce scriam articolul înaintea partidei cu Concordia, luasem o decizie fermă şi irevocabilă ca în avancronica meciului următor …

… cel din etapa a 2-a a Ligii 1 Orange, care se va disputa sâmbătă 30 iulie 2016, de la ora 18.30, pe Stadionul „Municipal” din Botoşani, între FC Botoşani şi CFR Cluj

… să-l fac cu ou şi oţet, să-l fac praf, să-l demolez pe Vasile Miriuţă. Motivul? Să par şi eu obiectiv şi echidistant în materie de antrenor, să ţin un echilibru faţă de periatul lui Laci în avancronicile primelor două meciuri oficiale, plus că n-aş dori ca antrenorului nostru să i se urce la cap osanalele mele interminabile. Însă, cum se întâmplă deobicei, planul de-acasă nu corespunde cu cel din târg, viaţa bate filmul, irevocabila se transformă în revocabilă,  sunt pur şi simplu obligat de fapte concrete să-i dau limbi la poponeţ şi de această dată.

După meciul cu Chiajna, un site clujean a postat un articol cu titlul „CFR Cluj a câştigat în prima etapă doar de două ori în ultimii cinci ani.” Cine a fost coach la cele două victorii? Miriuţă!

Mă uit la statistica meciurilor disputate de CFR la Botoşani: 4 meciuri jucate, o victorie, un egal, două înfrângeri. Cine a fost antrenor la cele două înfrângeri (1-2 la 13.12.2015 şi, cea mai penibilă înfrângere din ultimii ani, 0-4 la 29.05.2016)? Conceicao! Cine a fost coach-ul CFR-ului la singura victorie pe terenul moldovenilor? Miriuţă! „FC Botosani – CFR Cluj 0-1 (0-1) » INVINSI de Rezervele ardelenilor. Hent la gol” a fost titlul articolului unui site botoşănean. „CFR Cluj: antrenor Vasile Miriuta. Echipa: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Tiago Lopez, Monroy, Petrucci, Paun – Jazvic, Dore. Rezerve: Amadio – Ene, Szilard, Carp, Chantruia, Guima, Fl. Costea. Min 37 Croatul Filip Jazvic inscrie printre picioarele lui Curileac, dupa un hent facut anterior de Petrucci”, am mai spicuit din articol.

No, cine poate influenţa decisiv ca, după meciul cu moldovenii, titlul unui articol de pe un site clujean să sune cam aşa: „CFR Cluj a câştigat la Botoşani doar de două ori în ultimii cinci ani”? Aţi ghicit, Petrucci! N-are decât să facă un henţ anterior golului înscris de Nouvier printre picioarele portarului gazdelor. Că nici nu mă gândesc ca Nouvier să fie lăsat din nou pe dinafară. Nu cred că Miriuţă va folosi acelaşi 4-4-2 din meciul cu Concordia. Va fi un meci în deplasare, este posibil ca 4-2-3-1-ul preferat de Laci, cu un singur vârf, să fie soluţia aleasă. În acest caz, Negruţ sau Alex Neagu ar lua locul lui Lopez sau Bud, dar eu zic că ar putea fi încercat Păun, sunt convins că ar da un randament mai mare decât Negruţ ca mijlocaş central sau vârf retras. Poate mai există frânari care şi-aduc aminte când insistam, înainte de venirea lui Ivo Pinto, că după părerea mea Hora ar fi o soluţie foarte bună pentru postul de fundaş lateral dreapta. Timpul mi-a dat perfectă dreptate, Hora n-a ajuns decât un simplu golgheter în liga noastră amărâtă, altfel, dacă se ţinea cont de sugestia mea, i-ar fi mâncat pita lui Dani Alves la Barcelona. Prin tragerea lui Păun în centru, i-am face loc lui Nouvier în banda stângă, un jucător mult mai disciplinat tactic ca Adiţă, mai ales pe faza de apărare. Sper ca Miriuţă să fie informat în timp util de ideea mea genială şi să se conformeze întocmai. Aşadar, echipa probabilă: Marc – Tiago Lopes, Larie, Mureşan, Camora – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos, Păun – Lopez, Bud. Rezerve plus neconvocaţi pentru partidă: Mincă, Vîtcă, Peteleu, Tînc, Horj, Csiki, Veres, Nascimento, Negruţ, Nouvier, Al. Neagu, Pintea, Guima, Hodgyai, Pârv.

Adversarii noştri sunt extrem de supăraţi pentru faptul că noi avem deja 2 partide oficiale disputate în acest început de sezon, că am intrat în ritmul competiţiei, în timp ce ei  urlau acum o săptămână după apă plată Azuga pe peronul încins al gării din Botoşani, neştiind în care tren să se înghesuie: în cel spre Giuleşti, inundat cu apa plată mult visată, ori în cel al foamei spre Timişoara. Până la urmă, au fost nevoiţi să se împace cu gândul că vor începe campionatul cu o înfrângere pe teren propriu, nu cu o victorie în deplasare. Ca să-şi mai atenueze durerea, într-un joc şcoală s-au răzbunat pe proprii juniori, umplând poarta sărmanilor copii născuţi în 1998-99 cu o căruţă de goluri: 16-1 scorul final.

Deivydas Matulevičius: „Noi aşteptăm de mult să începem campionatul. Eram pregătiţi să plecăm la Timişoara, apoi nu mai plecăm. Nu a fost foarte bine. Erau făcute şi bagajele şi cu toţii aşteptam primul meci. Asta e în România.”

Neavând niciun meci mai acătărâi jucat recent, habar nu am cum ar putea arăta un unşpe de start aproximativ al lor, mai ales că au avut şi ei mişcări serioase de trupe în această vară. Cel mai tare îi doare că în această săptămână le-a plecat cel mai bun jucător, Cabrera, în Arabia Saudită, la Al-Faisaly. Au mai părăsit echipa: Martinus (plecat în Japonia la Yokohama F. Marinos), Dan Roman (Politehnica Iași), Ngadeu (Slavia Praga), Hadnagy Attila (Sepsi OSK), Răzvan Pleșca (Gaz Metan Mediaș), Flavius Cuedan (liber de contract), Casado (liber de contract), Vlad Bujor (liber de contract), Petre Ivanovici (Voluntari), Marius Tomozei (Mioveni), Fernando Carralero (San Fernando-Spania). A plecat Roman, a venit Roman. Un altul, Mihai, de la Toulouse. Celelalte prospături: Cătălin Golofca, Claudiu Juncănaru (reîntorşi după împrumuturi la Rapid CFR Suceava respectiv Bucovina Pojorâta), Răzvan Greu (U Cluj), Andrei Herghelegiu (CS U Craiova), Victoraș Astafei ( Adana Demirspor, împrumutat sezonul trecut la  Petrolul Ploiești), Călin Albuț (Gaz Metan Mediaș), Fülöp Lóránd (Sepsi OSK).

Vrei să-i faci echipa lui ReghGrozavu? Poţi să te inspiri din două aliniate şi una amestecată cu jucători neutilizaţi contra juniorilor: Albuț – Patache, Ebenezer, Cordoș, Popovici – Greu, Juncănaru – Roman, Fülöp jr. , Cotoară – Herghelegiu. Avram – Juncănaru, Ebenezer, Ichim, Popovici – Greu, Cordoș (min. 60 Cotoară), Fulop jr. , Roman (min. 60 Herghelegiu), Astafei, Golofca. Iliev – Dimitrov, Fl. Cordoş, G. Miron, Muşat – Cucu, Vaşvari – M. Roman, Bordeianu, V. Astafei – Matulevičius.

“Întâlnim o echipă puternică a campionatului, o echipă omogenă care şi-a schimbat foarte puţin lotul de jucători. Nu sunt noutăţi în echipa de bază, o echipă cu jucători valoroşi, cu un antrenor bun. Ne va aştepta o partidă dificilă dar suntem încrezători că putem face o partidă bună şi la final să fim bucuroşi. Am încredere în jucători, am parcurs o perioadă bună de pregătire. Chiar dacă am pierdut jucători importanţi, sunt convins că jucătorii nou veniţi se vor mula pe ceea ce dorim noi să facem aici iar randamentul lor va fi cel aşteptat de noi. I-am analizat pe CFR, îi cunoaştem foarte bine. Vreau ca toată lumea să fie conştientă că nu va mai fi CFR-ul din ultima etapă a campionatului trecut. Va fi un alt joc, un CFR mult mai motivat, mai dornic de a-şi lua revanşa. În acelaşi timp, şi noi suntem încrezători în forţele noastre. Am demonstrate că suntem o echipă puternică şi sunt convins că vom da o replică sănătoasă CFR-ului”, a declarat Leo Grozavu

Ne aşteaptă o partidă foarte dificilă, ştim cu toţii valoarea echipei din Cluj, o echipă omogenă. Sunt tot aceeaşi jucători din sezonul trecut în primul 11. CFR-ul este una dintre cele mai valoroase echipe de la noi din ţară. Nu va mai semăna cu meciul din sezonul trecut. Atunci ei veneau după câştigarea finalei cupei, erau euforici, puţin mai relaxaţi pentru că aveau obiectivul îndeplinit. Va fi foarte greu sâmbătă. Noi trebuie să ne facem jocul şi să ieşim învingători”, a declarat Gabriel Vaşvari.

et2(screenshot: lpf.ro)

HAI CFR!!! „Ne dorim să batem FC Botoşani etapa viitoare. Vom pregăti meciul cu mare atenţie. Au pierdut mulţi jucători, acum au o echipă nouă. Noi avem un lot mult mai omogen decât al lor şi am jucat deja două meciuri oficiale. Ar fi bine să câştigăm la Botoşani. Nu mă gândesc la jocul cu Dinamo, întâi să trecem cu bine peste deplasarea de la Botoşani. Va fi foarte cald la ora jocului. Aş fi preferat să jucăm în nocturnă, dar LPF a preferat FC Viitorul – Steaua… Asta e, va trebui să jucăm pe o vreme caniculară”. – Vasile Miriuţă. HAI CFR!!!

30 de comentarii

  1. Guima trebuie sa fie obligatoriu titular alaturi de unul dintre Bud si Cristian Lopez. Guima e mobil si face presing bun. Sper ca herr Miri a invatat lectia asta, dupa ce a invatat din eroarea cu Negrut. Ar mai fi solutia cu Nascimento langa Petrucci si avansarea lui Juan Carlos Ruiz. Inca nu avem lotul completat numeric, cei doi nou veniti nu sunt suficienti. Cat despre un salt valoric, slabe sperante. Se merge pe economie, pentru a iesi mai repede din insolventa tot mai periculoasa.

    Apreciază

    • Soluţii sunt multe în ofensivă, problema e că ne încurcă Păun. 🙂 N-am eu absolut nimic împotriva lui, dimpotrivă, totuşi ar fi mult mai multe variante de joc pentru antrenor dacă nu ar trebui să-l ţină tot meciul pe teren.

      Apreciază

  2. Folosirea lui Păun fie vârf retras (în 4-2-3-1), fie vârf-pereche (în 4-4-2) nu e o prostie așa mare, cum ai vrut tu să pară… 🙂 S-ar face loc pt. Nouvier, s-ar reface cuplul de benzi Nouvier-Jakolis, cele două flancuri ar fi mai echilibrat ”folosite”. Ar mai încurca și Păun câte ceva acolo în centru, poate pune jos o minge lui Bud/Guima/Lopez, poate o bagă chiar el… Oricum, e o soluție bunicică pt. deplasare, chiar dacă din trioul greilor (Bud/Guima/Lopez) două piese vor fi sacrificate. Acasă aș folosi (mai ales în așa-zisele meciuri mai ușoare) pe Szilard/Horj la închidere, concomitent cu ”toate tunurile” la mijloc și în atac. Mai vedem. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Problema e că nu mai există de mult echipe mici şi meciuri uşoare pe teren propriu. Nici pentru noi, nici pentru orice echipă din campionatul nostru sau din altă parte a lumii. 🙂 Dar, la un moment dat, sigur vor apărea şi Veres, Horj sau un alt U21 în teren, este puţin probabil ca Păun să termine sezonul ca integralist. Statistica arată că maximum 2-3 jucători din toată liga reuşesc aşa ceva.

      Apreciază

  3. REFLECTII (ne)PERTINENTE(!);Va salut stimati”tribunisti”(!); Am reusit,adineauri, (tardiv!) sa urmaresc,macar,in reluare,pemeciul CFR-Concordia=2-0(0-0);am sa fac cateva remarci, personale,desi pe unele le-ati devoalat, deja,cu intentia de- a i le reaminti,poate le va si insusi(?!) Miri-baci,acum cand, inca, mai face prospectiuni,privind alcatuirea echipei de start,a asezarii cat mai eficiente in teren (acasa,respectiv in deplasare);am sa incep cu impunerea unei discipline tactice clare,atat pe ansamblul echipei,cat si a jucatorilor,in parte;apropos-Cr.Lopez-trebuie,el insusi sa se disciplineze(!); schimbarea,in ofensiva,a”aripilor”(stg.cu dr.si invers)este perdanta,in egala masura,atat pt.aparare,cat si pe faza de atac(!);inversarea locurilor destrama cuplurile,pe benzi(!!);in atac(cu actualul lot),niciodata,nu vom avea randamentul scontat,eficient si eficace,folosindu-i in acelasi timp,(doua varfuri) pe Bud-Cr.Lopez,cam de acelasi profil;il prefer pe Guima,varf impins(daca este refacut complet!?)-care joaca cel bine acest rol,este mai robust,are talie,iar prin devieri,joc de cap,trimiterea mingii pe pozitii viitoare si la combintii este mult mai activ si eficient,decat toti ceilalti atacanti(!);langa el(ceva mai retras) poate juca f.bine Juan Carlos(este o”crima”sa-l folosesti pe un post defensiv-poate se invata?-,cand are potential ofensiv si mai si”stie”cu mingea!), Cr.Lopez,sau Paun(in aceasta ordine);benzile trebuiesc”ocupate” de Jakolis(dr.),Nouvier(stg.) si joci(cu putin risc!)cu Horj-mijl.la”inchidere”,langa Petrucci-l-am urmarit de un an de zile-este peste J.C.Ruiz,pe acest post;probleme,f.mari vom avea in aparare,din clipa in care nu vom putea folosi 1-2 titulari(!);la Botosani as incepe cu: Minca-T.Lopes,Larie,Muresan,Camora-Jakolis,Petrucci,Horj,Nouvier-J.Carlos,Guima;dupa pauza,ar putea apare Paun si chiar Nascimento(in locul lui Horj);Mult success(!);Hai CFR!

    Apreciază

  4. Cred ca este absolut obligatoriu sa se rodeze la inchidere Horj si Veres, probabil singurele alternative vis a vis de Paun pe locul de U21.
    Avantajul folosirii celor 2 mijlocasi la inchidere U21 este ca acestia se pot schimba intre ei pe cand, daca trebuie schimbat Paun, acest lucru implica efectuarea a cel putin 2 schimbari.Nu vad cum sa-l inlocuiesti, de exemplu, pe Paun cu Horj, fara sa fie dublat de o alta schimbare si sa ai o formula de joc acceptabila.
    Aceste constrangeri reduc destul de mult obtiunile tactice ale lui Miriuta.

    Apreciază

    • Asta cu cele 2 schimbări nu e adevărată, Piru…Am mai spus acu câteva zile, de ex. dacă ai un 4-4-2 cu Păun mijlocaș stânga (și Ruiz în centru cu Petrucci), poți să-l schimbi pe Păun cu Horj/Veres pe care-l bagi lângă Petrucci, iar pe Ruiz îl urci mai sus. Unul dintre atacanți se trage un pic în stânga (Lopez de ex. a mai făcut asta) și se trece la 4-2-3-1, nu e nicio problemă, e doar o problemă de exersare, de pregătire a unui ”plan B”. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Da, sunt de acord ca se pot gasi solutii si cred ca cea evidentiata de tine este una foarte plauzibila dar totusi, acest lucru, desi face economie la o schimbare, duce la folosirea unui alt sistem, care poate fi pe placul lui Miriuta sau nu.
        Este mult mai simplu pentru antrenor sa poata face schimbare post pe post iar schimbarea sistemului de joc s-o faca doar din ratiuni tactice si nicidecum in urma unei accidentari, de exemplu.
        Varianta gasita de tine, este ingenioasa in mod clar dar, presupune existenta la inchidere a lui Ruiz care poate fi avansat, cu potentiale beneficii in atac dar si cu Lopez retras intr-o zona mai laterala unde nu cred ca poate fi mai eficient decat Nouvier.
        Sunt convins ca n-o sa-i fie usor lui Miriuta sa gestioneze foarte bine treaba asta cu U21 si ma irita faptul ca deocamdata ies din schema Nouvier si Nascimento. Sper ca in viitor sa ma pot bucura de jocul baietilor U21 promovati obligatoriu si sa uit de actualele inconveniente.

        Apreciază

        • Corect, pt. orice antrenor e mai bine să facă schimbările post pe post, adică e mai simplu, nu trebuie să-ți bați capul. În realitate -dincolo de gălăgia bine orchestrată a echipelor din Liga1- antrenorii sunt pregătiți pt. treaba asta, inclusiv cu modificarea sistemului. Ieri am văzut la ieșeni un U21 la mijloc (introdus în R2), și asta la 1-1 (după care tot au bătut cu 3-1 destul de simplu), deci spirit de inițiativă și combinatorică există. Că protestează fiecare contra măsurii, e o cu totul altă mâncare de pește, dar cam toată lumea are pregătite soluții. HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Asa este.
            Eu vroiam doar sa scot in evidenta ca atunci cand FRF a scos regula cu U21, nu s-a gandit suficient si la toate consecintele. Una dintre consecinte ar fi ca, atunci cand trebuie, din diferite motive, sa schimbi un jucator U21 cu un altul care joaca pe alt post, trebuie sa faci 2 schimbari sau sa apelezi la imaginatie si sa gasesti alta varianta de asezare sau, sa folosesti jucatori pe pozitii pe care nu dau randament maxim.
            Cred ca, daca la aceasta regula U21, veneau si cu posibilitatea ca atunci cand faci schimbari si sunt implicati jucatori U21, sa poti efectua 4 schimbari intr-un meci, totul ar fi fost OK.
            Daca tot m-am apucat sa-mi dau cu parerea despre regula U21 vreau sa-mi expun o idee, care din anumite puncte de vedere poate fi considerata o tampenie, dar totusi..
            In editia trecuta de campionat, pe un post de inchizator, a jucat Gomelt de 21 de ani, cu rezultate bunicele.
            Eu consider ca pe acest post trebuie sa ai o buna pregatire fizica si fi dispus la efort, sa fi foarte disciplinat tactic si poti face fata cu decenta jocului, chiar daca nu esti foarte bun prieten cu mingea. Este un post care se poate invata si nu necesita neaparat un talent nativ deosebit.
            Daca acest post, de inchizator langa Petrucci, ar fi dedicat jucatorului U21 cred ca ne-ar aduce cateva avantaje
            -Ii avem in lot pe Veres si pe Horj care pot juca pe acest post, poate si pe altii si o data rodati, postul este asigurat.
            -Se pot face tot timpul schimbari post pe post.
            -Sistemul de joc ramane flexibil, dupa necesitatile tactice ale antrenorului, fara sa fie nevoit sa apeleze la tot felul de artificii.
            -In lotul mare de jucatori, sunt necesari doar 3 jucatori U21 pe acest post, exact ca in cazul portarilor, care pot fi mai usor de gasit si antrenat odata cu schimbul de generatii.
            -Faptul ca sunt 3 jucatori pe un post ar duce la o concurenta care ar elimina plafonarea , situatie in care poate ajunge Paun in conditiile actuale.
            -In cazul in care apar alti jucatori U21 foarte buni si reclama introducerea lor in primul 11, aceasta s-ar intampla in conditii naturale, pe criterii de valoare, intr-un sistem concurential foarte benefic.

            Apreciază

            • De acord cu tine Pirule, in totalitate. Pe de alta parte acest 4-4-2 defensiv cu doua varfuri clasice distruge constructia in faza de atac pozitional, in sensul ca lipseste triunghiul de mijlocasi centrali care pot fi mult mai greu anihilati, in opozitie cu cei doi interi clasici din 4-4-2 care fiind unul langa celalalt se pot taia usor posibilitatile de pasa spre ei de la fundasi.

              Apreciază

            • in putinul timp in care am practicat acest sport la juniorii CFR ului, am jucat exact mijlocas la inchidere, sa nu crezi ca e un post usor de jucat, parerea mea e ca e unul din cele mai dificile posturi intr-o echipa, e acel post pe care nu te faci remarcat doar in momentul in care o comiti, in rest, daca te achiti bine de sarcini, daca ai conditie fizica si reusesti sa ai un marcaj foarte strans(cum facea bouba sare, niciodata nu cred ca era mai departe de 1-2 m de adversar) si te mai ajuta si tehnica e ok, in schimb cand ai pierdut mingea in centru e cam faza de gol pentru adversari. uita-te la jucatori precum xabi alonso, toni kros … nu ii remarci in timpul meciului, dar daca pui altul in locul lor care nu joaca ce trebuie iti pot pierde un meci. kiruj, care a jucat si el sportu’ asta, cred ca de asta il apreciaza atat de mult pe petruci si considera, cum cred si eu, ca fara el la mijloc suntem morti, rar gasesti in fotbalul din liga 1 inchizatori cum e petruci. HAI CFR !

              Apreciază

  5. Dupa o pauza de cca 2 saptamani, revin cu drag aici , dar din pacate ideile mi-au fost ” suflate ” de Racheta . Da, Ruiz n-are ce cauta ca mijlocas de acoperire, unde Horj/Veres ar fi solutia corecta, la fel, Nouvier pe stanga si Ruiz in spate;le lui Guima ( aici poate sa inceapa si cu Lopez sau Bud ) . PS. Atentie pt cei inflacarati dupa prima etapa , glontul ne-a trecut f. aproape, multumiri norocului si arbitrului !

    Apreciază

    • Bela, asta cu glontul pe langa ureche e reala, au mai scris pe aici unii de bara fostului Cfr-ist Rosu (ce pacat ca nu l-am adus inapoi la finalul contractului sau cu ilfovenii) unde Tiago a ratat interceptia si Larie nu l-a dublat cum scria f bine Kiruj, si penalty-ul in opinia mea neacordat de Coltescu la hentul in saritura al lui Tiago (nu cred ca a fost intentionat, mai degraba nu si-a tinut „acasa” mainile). Trebuie sa fim realisti, Chiajna ne-a prins rau de tot in fundul gol uneori…

      Apreciază

  6. „Pauzele lungi si dese, sunt …. cheia marilor succese !! ” Beluczi …Da’ , ne-ai lipsit . Sper ca ai fost in concediu din timpul tau de pensie .

    Apreciază

  7. @ Dilivio. Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste valoarea lui Petrucci si importanta mijlocasului la inchidere. Tocmai pentru ca avem sansa sa avem in lot un jucator ca Petrucci langa care pot sa creasca tineri de perspectiva cum sunt Horj si Veres sunt de parere ca nu ar trebui sa scapam aceasta oportunitate. Practic nu suntem in contradictie cu nimic din ceea ce am postat eu mai sus.

    Apreciază

  8. ANUNȚ IMPORTANT… 🙂 Sunt ”reținut” cu ceva probleme, am și fugit, așa că notarea se va porni doar în jurul orei 22.30. HAI CFR!!!

    Apreciază

  9. Am trecut de la un fotbal rafinat, practicat in sezonul trecut, la unul de hei rup pe care ni-l propune Miriuta in acest sezon. La un astfel de fotbal, cu multe contacte fizice, se egalizeaza valorile si practic nu poti sa-ti evidentiezi plusul de valoare.
    Din pacate Paun si Bud au fost inexistenti in prima repriza, iar jocul lui Larie si a lui Marc cu pre multe greseli per total.
    Daca continuam tot asa cred c-o sa ne fie foarte greu.

    Apreciază

  10. Nu ma mira de loc nici scorul, nici evolutia echipei . Am anticipat mai multi ca odata cu venirea lui Miriuta va disparea jocul frumos de constructie din era Conceicao . La fel, hibele cu Ruiz, Paun samd . Si nu in ultimul rand, slabirea evidenta a lotului, plecari multe, veniri de umplutura, pana alaltaieri doar rezerva Peteleu, acum inca doi anonimi, dintre care unul atacant, desi aici aveam deja trei, singurul post acoperit cat de cat . Asa ca vom indura mult, play-off nici vorba, in play-out, nici nu stiu cine ar fi sub noi, poate Timisoara cu cele 14 pct penalizare . Dar noi ne vom opri la 6 ??? Ps . Achilles, mi-am reancarcat bateriile la Borsec .

    Apreciază

  11. ce a fost mizeria asta de meci? NIMIC nu s-a jucat, Paun era in plus pe teren. Si pe langa asta ca nu am jucat nimic mai suntem si o echipa de crizati, incepand cu Camora care e CAPITANUL echipei si ar trebui sa dea exemplu el face crize cu cartonas galben ca nu ii convine ceva. Dupa aceea urmeaza Lopez un alt crizat care mai mult aduce nervi la echipa cu gesturile sale, iar Cristian ar cam trebui sa inceteze ca dupa fiecare atingere sa cada si daca nu primeste fault se ridica si are o fata de zici ca s-a cacat in pantaloni si face urat. Nu inteleg ce-i cu nervozitatea asta la echipa mai ales ca e a doua etapa. Ar trebui introdus si la noi regula noua din BPL cand jucatorii urla la arbitoru sau fac crize sa primeasca direct rosu, poate asa s-ar mai calma un pic si liga asta de 2 bani.

    Apreciază

  12. Am reluat”hei-rupismul!”; e f.greu de comentat,de digerat,de notat,de privit,de mazda-pasii!;dupa un asemenea”joc”,o contra performanta,era de asteptat,nu prea am ce sa remarc,decat sa constat uluit, enormitatile comise incepand cu Mr.Miri care se incapatneaza sa foloseasca acelasi sistem de joc si sa alinieze,acelasi prim”11”acasa/deplasare(pe care l-a”citit”si un orb),cu aceiasi”tranzatie”pripita,precipitata,cu baloane aruncate,in fata, la bataie(desi,odata,cu hentul adversarului,ne-a iesit) si sa-l foloseasca in mod ineficient,total aiurea,eronat pe un post defensiv pe J.C.Ruiz(acolo pe mijloc a fost bulevard),care ar fi putut limpezi actiunile noastre ofensive,daca juca maiavansat,unde putea asigura ceva consistenta atacului(care atac cu Bud,Cr.Lopez si Paun,nicio sansa!); aceasta formula cu 2 varfuri(care alergau ca niste electroni vagabonzi,haotic)s-a dovedit, inca odata ineficienta,chiar perdanta;jucand astfel –mai ales in deplasare-,am fost(si numeric!)in inferioritate,la centrul terenului,unde era necesar sa aglomeram,macar, si sa reusim sa anihilam(“distrugem”), constructia adversarului,care n-a avut nicio opozitie in aceea zona,construind si controland nestingherit, cu lejeritate,permitandu-i schimbari repetate de directie,cu folosirea eficienta a flancurilor noastre;nu inteleg cum de A.1-nu s-a sesizat ca adversarul joaca tot meciul cu 3(trei)jucatori la mijloc(?!);apoi,majoritatea jucatorilor nostri(desigur,din cauza caldurii!)au somat pe teren, au fost iritati,nervosi,au alergat la relanty(in“reluare”);nu tu determinare,fara atitudine,nu tu pressing,au dovedit o lipsa totala de organizare,cu un joc confuz,la care s-a adaugat lipsa de concentrare cu greseli in lant ale mijlocasilor,care au pierdut aproape toate mingile la 20-30m.in fata propriului careu,dand posibilitate adversarului sa ne surprinda pe”contre-pied”,urmate apoi,indeaproape, de gafele monumentale ale aparatorilor,incepand cu portarul(uitati-va,la primul gol,-si nu numai-pe centrare,el sta pe linia portii si ia gol din 2-3m.,iar “marele”Larie pierde din marcaj atacantul?!);fundasii laterali au fost total depasiti-este adevarat ca nici nu au fost sprijiniti eficient,pt. ca dupa 30`ni s-a terminat benzina(!);A.1,trebuie sa gaseasca alte solutii,sa gandeasca o alta distributie si distribuire a sarcinilor, sa reevalueze pregatirea fizica si tactica,sa utilizeze doar jucatorii in forma,care pot da randament(poate un Guima,Nouvier,Horj,Peteleu?!),sa le insufle o atitudinea si determinare propice performantei,altfel vom suferi si ne va fi foarte greu sa scoatem”corabia”, la liman(!);a fost doar o infrangere,dar sa nu uitam ca unele inexactitati s-au comis(insa, fara efectul nedorit si pe tabela)si la primul meci(!);unor jucatori(Paun,Camora,Larie!) sa le “scoata din cap”cuvantul “Nationala”, sa-i calmeze,sa-i puna la treaba si sa-i aduca cu picioarele pe pamant,pt. ca unii se cred de neinlocuit(!);Hai CFR!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.