Etapa 1: CFR Cluj – Concordia Chiajna


Ştiam că Miriuţă va avea o viaţă foarte grea după Conceicao. Am şi spus acest lucru într-un comentariu, acum câteva săptămâni. În general, ochiul stâng şi, mai ales, cel drept ale suporterilor sunt gâdilaţi mai plăcut de un tiki-taka decât de un hai să-i călcăm în picioare. Pe retina noastră au rămas bine întipărite finala din Cupa României şi meciurile relativ recente şi absolut spectaculoase din Gruia cu Botoşani, Timişoara, Craiova. Am şi uitat de cel de la Botoşani cu Botoşani,  de cel cu Voluntari din Groapă, de meciurile extrem de chinuite de la Ploieşti, Chiajna ori Timişoara. Mi-aduc vag aminte de o schiţă umoristică dintr-un almanah Sportul de pe vremea lui nea Ceaşcă. Era vorba de o echipă căreia antrenorul îi cerea un joc aşezat, poziţional, iar jucătorii îi respectau întocmai indicaţiile. După câteva etape, antrenorul a fost schimbat cu un altul care solicita un joc cu o apărare supranumerică şi contraatac, jucătorii s-au conformat cu stricteţe. Bineînţeles au mai urmat încă vreo 3 antrenori, fiecare cu ideile sale, până ce pentru ultimele meciuri din campionat a fost numit antrenorul cu care s-a început campionatul, cel cu jocul aşezat, poziţional. Din păcate, poanta n-o mai reţin, dar ştiu sigur că este una foarte bună şi se potriveşte de minune cu situaţia Miriuţă-Dican-Conceicao-Miriuţă. Aşa că n-am decât să râd ca prostul de unul singur.

După ce a pierdut categoric duelul tactic cu suspendatul Şumudică în finala supercupei, neimpunând băieţilor noştri, în special în repriza a doua, o posesie prelungită, cu o construcţie progresivă, prin triunghiuri de pase scurte la firul ierbii apei şi cu demarcări false ale atacanţilor, Miriuţă ar face bine, ca să-i fie bine, şi să ne fie şi nouă bine, să ne ducă la zero puncte în clasament după primele două meciuri din campionat.

Primul dintre primele două …

în prima etapă (cea cu numărul 1) a sezonului regulat 2016-2017, liga 1 Orange,  duminică 24 iulie 2016, ora 21.00, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, CFR 1907 Cluj – Concordia Chiajna.

Poate că Conceicao e mai meseriaş decât Miriuţă, dar chiar nu mai are sens să-i tot comparăm. Ca să dau exemplu, a fost ultima oară când am scris numele fostului antrenor. Până nu revine pentru un al treilea mandat la CFR, pentru mine nu mai există. Conceicao, Conceicao, Conceicao. Aşa, am putea lua în colimator şi jucătorii, că Ivo Pinto a fost mai meseriaş decât Tiago Lopes, ori Sougou decât Jakolis, sau Bastos decât Negruţ. Cât de ignorant într-ale meseriei de antrenor ar fi Miriuţă faţă de Conceicao, nu cred că ştie mai puţin fotbal decât noi, chibiţii. Zăvăleanu spunea în interviul de la digi24 că „nu a existat altă opinie în club, toată lumea responsabilă pe linie sportivă a fost de acord că Miriuţă este cea mai bună soluţie pentru postul de antrenor”. Mă îndoiesc ca toţi să fi vrut să-şi facă harakiri, dorindu-şi un habarnist. De-aia zic să nu cădem în ridicol şi să ne apucăm să-i  ţinem predici lui Miriuţă despre teoria fotbalului la câte un rezultat nu tocmai oblu, cum a fost cel din supercupă. Eu unul n-am s-o fac, că nu-mi stă în caracter, deşi cred că Vasile ar avea multe de învăţat de la mine.

Bun, să las gargara ieftină şi să trec la subiect, la extrem de importantul start de campionat. Fii atent la mine, Laci, dacă vrei să joci 1-4-2-3-1, atunci lasă-l  pe Negruţ pe bancă duminică, mi se pare epuizat după efortul depus sâmbăta trecută în ligheanul cu apă pentru picioare. Ai tu viaţă grea la CFR după Conceicao, Păun va avea şi el la fel din cauza utilizării lui excesive şi obligatorie, nu i-l face şi lui Sergiu. Şi, notează bine, avansează-l înainte în locul lui pe Juan Carlos Ruiz. Regele nu-i făcut pentru pase repetate la Larie şi Marc, este printre foarte puţinii jucători din lot care ştie întotdeauna în ce direcţie este poarta adversă. Îi ai acolo în spate pe Nascimento sau Veres, ori s-o descurca Petrucci şi singur (dacă tot l-ai avansat înapoi în schemă), că face cât doi, şi atunci îl poţi băga şi pe Nouvier. Schimbi sistemul de joc în 1-4-2-4-1. Bă, Laci, io nu-ţi dau lecţii, da’ bagă bine la cap şi spune-le băieţilor să nu mai bubuie băşica la hei rup spre Bud, zi-le să facă cum i-o învăţat Conceicao. Că doar n-au avut cum să uite deja. Bine, nu-ţi mai împui capul azi şi cu teorii despre îmbunătăţirea organizării jocului, intensităţii şi agresivităţii prin exerciţii de neurotactică, nici cu lecţii pentru posesie şi schimbarea direcţiei de joc, pentru că ştiu că trebuie să ne concentrăm cu toţii pentru meci. Eventual, dacă ai nevoie de nişte scheme precise prin care mingea să intre de suficient de multe ori în poarta ilfovenilor, te pot ajuta cu cea mai mare plăcere. Tot ce-ţi pretind, dar asta fără nicio concesie, este să începi cu următorul unşpe: Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Petrucci – Jakolis, Păun, Ruiz, Nouvier – Bud. Sau cu Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Petrucci, Juan Carlos – Jakolis, Negruţ, Păun – Bud. Sau cu altul, cum vrei şi cum crezi tu că e mai bine, numai să ajungem la -3 în clasament după meci.

N-am văzut finala cupei Ligii ca să-mi pot face vreo idee asupra adversarilor noştri de duminică, dar antrenorul lor, Emil Săndoi, ar fi declarat că „Chiajna joacă un sistem 3-5-2, care nici mie nu-mi place deloc.” Dacă vor pierde duminică, şi sigur vor pierde, atunci nu sunt de acord cu Săndoi. Îmi place foarte mult sistemul lor de joc. Ilfovenii n-au nici pe departe omogenitatea echipei noastre, au fost mişcări destul de numeroase în comună:

Veniri: Florin Iacob (FC Braşov), Alexandru Vagner (FC Brașov), Ciprian Dombrovoschi (Città di Messina), Cristian Melinte (ACS Poli Timișoara), Bruno Madeira (FC Brașov), Marian Constantinescu (Concordia Chiajna II), Silviu Pană (FC Brașov), Răzvan Grădinaru (Steaua Bucureşti, transferat definitiv; era împrumutat), Mario Brkljača (NK Krka), Cristian Andor (FC Brașov), Cristian Ciobanu (Universitatea Cluj).

Plecări: Florin Matache (Academica Clinceni), Ibrahima Niasse (final de contract), Gabriel Giurgiu (final de contract), Christian Obodo (Pandurii Târgu-Jiu), Florin Purece (FC Viitorul), Alin Buleică (Pandurii Târgu-Jiu), Artem Milevskiy (final de contract), Gabriele Zerbo (US Città di Palermo), Cristian García (Quilmes Atlético Club).

Jucătorii folosiţi duminica trecută: Bălgrădean – Tincu, Mamele, Melinte, Feussi (Constantinescu 84) – Bucurică, Roșu, Madeira (Razdan 78), Cristescu, Grădinaru (Serediuc 70) – Pena. Nu prea pare 3-5-2, dar ce ştiu ziariştii când notează o formulă. Şi pe noi ne treceau mereu cu 4-2-3-1 pe vremea lui Conceicao deşi se vedea din avion că-i 4-1-4-1.

et1(screenshot: lpf.ro)

HAI CFR!!! Totul e să pornim cu dreptul în noua ediţie de campionat. Şi suporterii din punct de vedere al susţinerii necondiţionate a echipei şi a antrenorului, şi jucătorii din punct de vedere al unităţii, dăruirii, entuziasmului, plăcerii jocului, şi din punct de vedere al rezultatului final de duminică.  HAI CFR!!!

19 comentarii

  1. La circul pe care ni-l furnizeaza frf si lpf drepturile de televiziune sunt corecte si meritate de fotbalul circ.
    La ce show este intre lpf si frf cred ca nu mai trebuie fortat Paun cu orice pret.Pana la urma poate este mai bine asa si al nostru U21 se va impune natural si nu prin ordonanta de urgenta………
    Ar fi ideal sa ne pastram jocul si rezultatele de acasa din campionatul trecut.Dar pentru asta trebuie facuta si o echipa care sa impuna respect adversarului.

    Apreciază

  2. Deci dupa lecturarea gsp se schimba modificarea!Astfel legea privind utilizarea jucatorului U21 intra in vigoare incepand cu acest campionat.Apoi doi la mana,din campionatul viitor echipele in insolventa retrogradeaza.
    Daca acest lucru se confirma atunci tare mi-e ca se va renunta la jucatori pentru reducerea cheltuielilor.Apoi alta chestiune este ca iesirea din insolventa nu se va putea baza pe sumele din drepturile de televiziune,Iar ca rezultat fara atragerea de capital din afara ,clubul este ca si falimentat ,pentru ca nu se va putea respecta planul.
    Dar sa nu ne grabim,poate ca se vor gasi ceva asi in maneca sau poate chiar am pus-o de mamaliga.
    Saracul Miri pe unde trece se inchide pravalia in urma lui.

    Apreciază

    • Nu reţin exact, dar ţin minte precis că în baza acelui regulament de licenţiere, din 2012, vecinii din vale au câştigat la TAS dreptul de a juca în prima ligă. Totul a depins de un plan de reorganizare aprobat. Adunarea creditorilor aprobase planul în termenul cerut de Comisia de Licenţiere, dar judecătorul sindic nu. Totuşi, TAS a dat dreptate lui U. La noi, nu cred că se mai pune problema, planul este deja aprobat şi de către judecătorul sindic.

      Apreciază

  3. Acum am vazut ceva care nu-i legat de meciu’ viitor, dar , totusi ii legat de noi , de CFR… Tot am avut noi „dusmani”, da’ este unu „plecat rau de-acasa „;…porumboiu, …cu cur uzu.. sau cum l-o fi chemand si inteleg de ce ne uraste atat : nu vrem sa-i cumparam „programul vasluienilor” :http://www.timesnewroman.ro/it-stiinta/9553-cercetatorii-vasluieni-au-lansat-o-aplicatie-care-iti-spune-ce-vecin-are-bautura-in-casa… Cred ca bacsika Kiruj ar fi spionat toata ziulica ..de vasluieni, bineinteles…

    Apreciază

    • Te rog, moșule, nu mă f…reca la cap, că am condus exact 1225,6 km astăzi (am ajuns la ”destinație” chiar acu exact 35,8 minute…), și nu am pălincă…doar ceva chimion…brrrrr…HAI CFR!!!

      Apreciază

  4. Chiajna a jucat binişor cu fcsb. Pena e extrem de periculos, în special la contratacuri. Aşa că, atenţie Loţică! Presupun că va fi un meci a naibii de greu. Hai băieţii, haide CFR!

    Apreciază

    • După cum se poate observa în clasamentul prezentat în articol, Concordia a jucat contra unei echipe aflate pe o poziţie de de play-out, normal că impresia privitorilor de meci este că a jucat binişor. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  5. Simt in urina ca Cfr-ul nu va retrograda (din sezonul urmator, nu cel de acum) din cauza insolventei. Simt ca AP va gasi o solutie buna si pentru el.

    Apreciază

  6. Brightside ! Andone i-a organizat perfect pe dinamovisti si au cativa tineri de perspectiva : Nedelcearu, Lazar, Rotariu, Hanca . Personal, imi place Lazar , jucator solid si tehnic si ma fascineaza cum se misca Rotariu . Nu-mi place Gonoreea ala… Si, au adus ceva strainuti bunicei.. Io n-am inteles niciodata de ce nu luam la noi , la CFR, copii ardeleni : Stanciu, Hanca ?…. atunci cand ii puteam lua …Cu „relatiile ” si cunostintele despre fotbal , Ando ii poate face campioni M-as bucura pentru el si ar fi bine sa-l si ajutam. Nu vreau sa-i mai vad pe „ovine ” ca-si numara trofeele furate ! In campionatul 2012-2013 au facut toate „manevrele” posibile sa nu putem lua noi campionatul, cu toate ca am avut cel mai bun lot din perioada moderna (parerea mea ! ). Si noi vom avea un cuvat greu de spus in prezentul campionat. Important este sa incepem bine Duminica . Ce ma ingrijoreaza,insa, este faptul ca „cazna-i” in crestere , iar Sandoi este un antrenor bun,pe care-l apreciez. Dar, vom invige !!!!!!

    Apreciază

    • 21:00

      ABONAMENTE ÎN GALERIE!

      Cei care doresc să-și achiziționeze abonamente în galerie pentru acest sezon, sunt așteptați pentru înscriere maine, începand cu ora 19:00 în barul de pe strada Migdalului nr. 2 (barul de lângă stadion) şi în pauza meciului, la intrarea în sectorul destinat galeriei.

      Prețul unui abonament este de 70 lei. Membrii de galerie care doresc să îşi reînnoiască abonamentele trebuie să se prezinte cu vechiul abonament, iar membrii noi trebuie să se prezinte cu o copie color de buletin.

      Vă aşteptăm!

      Hai CFR!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.