Un titular cert!


Motto:

Cine n-are tineri, să-și cumpere.

Cine are elders FRF, să și-i fută.” – adaptare după un clasic în viaţă

*

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 22 februarie 2016, întrunit în mod statutar în conformitate cu art. 33 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal în prezența majorității membrilor săi, absenți fiind domnii Gino Iorgulescu și Kyros Vassaras, adoptă următoarele decizii:

Începând cu sezonul 2016-2017, cluburile au obligativitatea de a avea în teren pe toată durata jocului:

Liga  1 –1 jucator U21, eligibil pentru naționala U21

Liga a 2-a –3 jucatori U21,

Liga a 3-a –3 jucatori U19,

Liga a 4-a – echipele care vor să participe la barajul pentru ediția 2017-2018 este necesar să îndeplinească condițiile prevăzute pentru Liga a 3-a,  

Toți jucătorii la care se face referire în prezentele norme sunt jucători formați la nivel național.

Atât! Dar ce se poate întâmpla dacă un club decide că-l doare în rotulă de obligativitatea impusă de FRF? Nu scrie nicăieri pe site-ul federaţiei, nici gugălitul nu ne iluminează, care sunt repercusiunile dacă un club nu dă curs deciziei CE al FRF? Ce vrea să însemne “obligativitatea de a avea în teren pe toată durata jocului”? Dacă udouăşunul este eliminat în min. 17, tre’ să faci o schimbare bătrân-udouăşunurezervă ca să ai udouăşunu în teren pe toată durata jocului? Hai să presupunem că toţi cei 7 jucători U21 din lotul unei echipe au fost cu o seară înainte de meci la cofetărie, au consumat nişte prăjituri cu cremă de rom şi s-au făcut muci beton, total „indisponibili” pentru meciul de a doua zi. Clubul respectiv îi în regulă dacă  aliniază un unşpe de start format din doar zece jucători? Logic ar fi că nu, pentru că nu îndeplineşte “obligativitatea de a avea în teren pe toată durata jocului”. În fine, sunt sigur că în tradiţionalul stil românesc, căpoşii federaţiei vor scoate din joben şi normele metodologice, ordinele interne, faxurile de lămurile, după apariţia primelor contestaţii şi recursuri depuse de câteva echipe învinse pe teren.

O decizie tâmpită, nerumegată, neelaborată, discriminatorie pe bază de carte de identitate! Dacă un jucător are valoare, îşi câştigă locul de titular la antrenamente, nu are nevoie de pilele şi de traficul de influenţă ale organelor (in)competente. Nouvier, Gomelt, Nascimento şi Păun n-au avut nevoie de decizii de sus pentru a-şi găsi locul în teren. Că n-au jucat întotdeauna sau dacă au jucat şi nu au făcut-o întotdeauna pe toată durata jocului este ceva normal, câţi integralişti, indiferent de vârstă, au fost în sezonul trecut la nivelul întregii ligi? Sunt sigur că primii trei nu au fost favorizaţi faţă de Veres şi Horj, doar ca CFR să-i facă în ciudă selecţionerului României U21, ci că unii au meritat să joace, iar alţii nu. Pe parcursul unui campionat, apar suspendări, accidentări, perioade cu meciuri din 3 în 3 zile, nu poţi forţa un tânăr proaspăt promovat meci de meci, câte 90+ minute, nici să deţii în lot 10 jucători U21 competitivi, că nu-i de unde.

Să vedem ce înseamnă “jucator U21, eligibil pentru naționala U21”.

Vorba aceea, părerea mea e-a ta, da’ diferă!  Pe unele site-uri am găsit că ar fi vorba de “fotbaliştii născuţi după 1 ianuarie 1995”. Altu’ scrie că “pentru ca un jucător să fie eligibil pentru naţionala U21, el trebuie să nu fi împlinit vârsta de 21 de ani până la începutul campaniei de calificare. În cazul campionatului intern, fotbalistul nu trebuie să fi atins pragul de 21 de ani până la startul sezonului competiţional”.

Diferă şi părerea forului superior, în regulamentul UEFA pentru Campania U21 pentru 2015-2017, la articolul 42,03 scrie clar: “Players are eligible to play in the competition if they were born on or after 1 January 1994”.

Dacă ar evolua în liga lui Gino, Arsenal Londra sau Swansea n-ar avea probleme cu regula, îi au pe Vlad Dragomir respectiv Marco Dulca, plus că, dacă s-ar enerva, ar putea cumpăra tot lotul U21, dar ce ne facem noi, vom avea un al 11-lea jucător în teren sau doar o umplutură?

Răzvan Horj – 17.12.1995 (fundaş central)

Veres Szilárd – 27.01.1996 (mijlocaş central)

Adrian Constantin Alexandru Păun – 01.04.1995 (mijlocaş lateral)

Rareş Pintea – 01.08.1995 (mijlocaş central)

Horaţiu Moldovan – 1998 (portar),

Daniel Pârv – 18.02.1998 (mijlocaş, fundaş lateral dreapta)

Csiki Norbert Ferencz – 05.07.1998  (fundaş central)

Este cât se poate de clar că ultimii trei din listă nu sunt copţi pentru nivelul primei ligi, cât de jos să fie. Poate în anii următori, după vârstă vor fi eligibili U21 şi în sezonul 2020-2021, dar nu cred să ţină până atunci tâmpenia lui Burleanu. Probabil că nu va ţine nici măcar Burleanu.

Ne-au rămas primii 4 din listă, ţine numai de ei să demonstreze dacă vor fi doar de umplutură pe teren sau mă vor face să-mi cer scuze de la deştepţii foc ai federaţiei. Că, în opinia mea,  vor avea toţi patru ocazia să fie pe teren pe întreaga durată a unui joc. Perioada transferurilor de vară pentru ediția 2016-2017 a Campionatului Național Liga 1 Orange se va încheia în 5 septembrie, dar n-are clubul bani nici pentru achiziţionarea de jucători liberi de contract, d-apoi să cumpere la un preţ astronomic un tânăr român născut talent şi mort speranţă. Iar cei din ligile inferioare cum să ne dea nouă gratis când ei trebuie să utilizeze 3 jucători U21 respectiv 3 jucători U19?

HAI CFR!!!

100 de comentarii

  1. Cadu la Rapid ??? Nu comment . In schimb ma enerveaza consecintele razboiului prostesc dintre CFR si U, si anume, ca de-acolo nu luam nimica, desi material exista ( mai ales pt U21 ! ), doi au fost luati de Astra, 3 merg la Timisoara, altul da probe in Olanda .Si ce bine era in trecut, cand schimbul de jucatori era la ordinea zilei, cand pe stadion aplaudai daca concitadina dadea gol ( te uitai la meci, dar ascultai la ureche la radio ” fotbal minut cu minut ” ) . PS . Anul acesta juniorii Clujului au obtinut cele mai bune rezultate din istorie, prin U, Ardealul, Luceafarul si cu voia voastra, CFR . Cu minim efort, ti-ai asigura de-aici viitorul echipei, dar din pacate, la acest capitol, suntem zero barat !

    Apreciază

        • Si daca apelul se judeca dupa 2 etape si se mentine hotararea ce se intampla cu jucatorii Rapidului, o sa joace direct in Liga a 4-a. Stupida situatie provocata bineinteles de stupizenile de la noi din campionat.

          Apreciază

          • Stiu ca e stupid…pe de alta parte daca ii excluzi de pe acum si castiga apelul? Oricum faliment nu inseamna ca trimiti jucatorii in Liga a 4-a. Devin liber de contract si semneaza cu cine vor.

            Apreciază

            • scenariu: joaca la echipa x un meci , dezamageste crunt si pleaca la giulesteni, astora li se confirma falimentul(din declaratile vazut is 99,99% sigur ca se va mentine hotrarea) , jucatorul se poate doar la echipa de la care a plecat. Problema a plecat de la faptul ca legislatia noastra permite indirect sa activezi in primele 3 ligi chiar daca esti in insolventa. Daca voi nu ati fi castigat la TAS acum nu mai era circul asta absolut gretos si penibil.

              Apreciază

  2. @Ioan Dacid daca jucatorul devine liber de contract prin justa cauza (iar falimentul/insolventa e justa cauza), jucătorul poate sa fie legitimat la orice club indiferent de numărul de legitimari anterioare in timpul sezonului in curs. Asta legat de jucatori.
    Legat de competitie e simplu. Daca Rapidul intra in faliment dupa inceperea campionatului, le sunt anulate toate rezultatele si retrogradeaza direct o singura echipa.

    Apreciază

  3. Bela: ai dreptate, no comment în privința lui Cadu…Cu permisiunea ta (a voastră) aș ”comenta” totuși un pic această posibilă mutare, una care are m-a șocat și m-a și întristat profund. Vorbim de o adevărată legendă a new-CFR, care a fost -indiscutabil- jucătorul-emblemă al clubului în acestă nouă eră, care era considerat ”prim-legenda” echipei, iubit de toată suflarea ceferistă, și care a declarat -de mai multe ori!- că în România în afara CFR-ului- nu va juca la altă echipă. Apoi a plecat brusc, în mod suspect/misterios, dar noi am continuat să-l iubim, am tot adus cărămizi și bucăți de piatră pentru a construi soclul lui de legendă în Gruia…Simt un gol în stomac, simt că am fost ”înșelat”, indiferent de motivele pentru care Ricardo a ales să cocheteze cu această mutare. OK, nici în opinia mea nu mai are loc la CFR (să fim serioși), chiar acu 2 ani s-a văzut că au cam trecut anii peste el (cât era la noi în ultimul an), deci are tot dreptul să-și asigure existența așa cum poate și unde poate. Situația seamănă un pic cu prima iubire din liceu, care ți-a marcat profund viața, apoi soarta te-a plimbat prin alte părți ale lumi, și când te-ai întors (după 10-15 ani) ce să vezi, zâna ta din tinerețe se întreține la colțul străzii…N-ai cum să nu fii dezamăgit/dezgustat. Poate am fost un pic cam dur cu Ricardo (pe care îl iubesc în continuare!), poate nu cunosc toate detaliile acestui posibil transfer (nici nu mă interesează, până la urmă), dar o bucată de piatră s-a rupt din acel soclu…HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Nu înțeleg de ce ești uimit?

      „Ca să fiu sincer, am fost atras de posibilitatea de a juca pentru Dinamo. Mi-a plăcut mereu acest club, poate pentru că a fost echipa care a cîştigat campionatul în primul meu sezon în România. Vom vedea ce va fi. Se pot întîmpla multe lucruri pînă la următoare perioadă de transferuri”, a spus Cadu într-un interviu pentru site-ul stiridesport.ro

      Apreciază

  4. Nu cred ca trebuie sa ne facem ginduri cu privire la Cadu. El este un jucator emblematic al clubului si de genul asta de jucatori e bine sa iti aduci aminte in perioada de glorie, nu la apusul carierei. Cadu a juat in ultimul an la Gil Vicente, in liga a doua portugheza, clubul terminind pe locul 11. Nu mai e ce a fost si ar fi pacat sa fie scos de pe teren in Gruia sub fluieraturi. Revenirea lui in Romania are poate legatura si cu viata sa personala, poate ca e mai bine pentru el sa nu fie atit in vizorul lumii la Cluj, prietena sa provenind din zona notabilitatilor locale. Eu cred ca este bine ca a revenit si la Bucuresti va fi mereu o voce care sa sustina CFRul, pentru ca la urma urmelor este biografia lui. Voi va plingeti ca clubul X are lobby pentru ca fostii sai jucatori/antrenori se imprastie prin toata tara, acum cind am ajuns si noi la etapa respectiva iar nu va place.

    Apreciază

  5. Cristi, voi încerca să rezum cumva cum văd eu treaba asta. Eu IUBESC CFR-ul (adică nu-l simpatizez doar, nu comentez despre echipa asta doar ca să treacă timpul), iar IUBIREA -așa cum spuneau grecii antici, parcă- este OARBĂ, lipsită de orice rațiune. Așa e și normal, când iubești o femeie (din câte îmi aduc aminte… :)), nu poți fi rațional și calculat, că atunci ai lăsa-o în secunda 2, poate 3. Cam așa e treaba și cu Cadu, pentru mine (și pentru mulți alți ceferiști care chiar IUBESC echipa asta), el este un idol, este o legendă, care nu poate fi (și nici nu trebuie) evaluat cf. tehnicilor/procedurilor raționale, că atunci nu mai vorbim de IUBIRE. Crezi că -în calitatea mea ex-presidente de fotbal- nu pot fi rațional? Te asigur că pot fi. Dar nu cu CFR, sau -mai exact- nu permanent, altfel nu mai vorbim de ATAȘAMENT, de IUBIRE (și alte subiectivisme de tot căcatul… :)), ci de cu totul altceva, despre care nu vreau să vorbesc acum. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Cadu e number 1 în topul jucătorilor de care îmi pare rău că nu mai sunt la CFR (preferabil în vârful lor de formă, eventual eligibili pentru România U21 🙂 ), dar nici Gabi Mureşan nu se află printre codaşi. A fost şi el un jucător emblematic pentru CFR şi nu văd nicio problemă că joacă la mureşeni. Undeva trebuie să joace şi ei dacă nu s-au lăsat de fotbal, iar Cadu bănuiesc că a acceptat unica ofertă concretă primită.

      Apreciază

      • Ştii ce mai e foarte interesant în alegerea lui Cadu? Cum naiba nu găseşte o echipă mai modestă, aşa, acasă la el în Portugalia? Oare nu mai e nevoie de el acolo la nicio echipă de subsol, ceva ? Trebuie să te întorci într-un fotbal în prag de faliment, şi la o echipă aflată efectiv în faliment? Nu cred că giuleştenii vor da mai mult de 2-3000 de euro pe lună pt. el, şi asta e cam departe de salariul fabulos de 30000 eu / lună, cât avea el în epoca de aur la CFR…Mă rog, ai dreptate, şi gura lui trebuie să mănânce, legendă-nelegendă, şi până la urmă chiar nu cred că mai poate juca la CFR, indiferent cât de jos am ajuns şi noi. Cu toate astea, rămâne un gust amar pt. mine, e greu să-l vezi în ipostaza asta. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • E posibil să aibă dreptate Cristi şi anume că a vrut special la Bucureşti din motive personale (cherchez la femme 🙂 ). Ori, poate că vrea să fie pe aproape, cu gândul să ajungă din nou la CFR, nu neapărat ca jucător.

          Apreciază

        • Deci, grosso modo, el a facut la CFR 3.6 milioane euro in 10 ani. Pentru aia 2000 euro pe luna pe care ii dau giulestenii, putea sa-si deschida linistit o cafenea sau o crasma in Bucuresti… Sau, daca e destept (opus gandirii lui Mutu) putea trai linistit in Romania toata viata din banii aia (trei oameni mediocrii din Romania laolalta nu fac banii aia intr-o viata de munca). Dar fiecare isi stie mersul, nu pot eu sa-l judec pe Cadu ori pe nimeni altcineva.

          Apreciază

          • De ce să ne gândim doar la bani, poate a acceptat pro bono să joace la Rapid, doar pentru plăcerea jocului şi ca să-şi menţină condiţia fizică, să nu se îngraşe. 🙂

            Apreciază

          • Ei, banii aia nu i-a facut 10 ani la rind ci doar in 4-5 ani de virf.Intre timp omul a si trait si consumat, plus ca a optimizat totul dupa un divort. Nu este un om sarac, dar cu 1 mio in buzunar nu poti trai restul vietii daca nu ii investesti cu cap. Kiruj se intreaba daca nu putea gasi o echipa in Portugalia – o gasise anul trecut , in liga a doua. Dar piata de acolo este mereu aglomerata cu jucatori tineri si foarte ieftini si poate ca pentru planurile lui e mai avantajos sa fie in Romania. Haideti sa ne gindim – aici a fost respectat de toata lumea, chiar daca jucind la CFR a avut publicitate negativa. ‘Poate vrea sa devina impresar iar piata din Romania e generoassa cu cei la nivel mic, de inceput. Poate vrea sa devina antrenor si iarasi Ro cu schimbarile foarte dese de personal ofera mai multe oportunitati pentru un prim angajament. Poate vrea sa deschida un business Romania fiind o piata mai mare decit Portugalia si Bucurestiul mai mare decit Clujul. In tote aceste cazuri un an de jucat in zona capitalei ii poate aduce un beneficiu – contacte, oportunitati etc. Sa nun uitam ca in Romania el a jucat numai la CFR si practic in toata perioada a fost in afara circuitului de jucatori/impresari/cluburi intern. Ceea ce a insemnat confortul de a nu fi in noroiul local ca si fotbalist este un dezavantaj daca vrea sa faca la sfirsitul carierei altceva.

            Apreciază

        • „Am vrut să revin la CFR Cluj, dar lucrurile nu depind de mine. Nu s-a putut. Nu înțeleg ce se întâmplă acolo. Nici nu mai știu cine e patron!” link

          Apreciază

          • Ok, Cadu nu stie ce se intampla la Cfr, dar oare la Rapid care e in iminenta de faliment, stie? Aceasta declaratie contradictorie acopera neadevaruri…

            Apreciază

  6. Conform programului publicat, azi ar fi trebuit să avem primul meci din pregătiri contra croaţilor de la Osijek. Pare-se că s-a schimbat adversarul, pe toate site-urile de pariuri şi pe cel oficial al noului adversar apare 30 iunie 2016, ora 19.00, at Slovenj Gradec NK Rudar Velenje (Slovenia) – CFR Cluj.

    Apreciază

  7. Eu inca sufar foarte mult din cauza plecarii lui Tony… Ce joc a adus cu el la Cfr, cate goluri, ce iesiri spectaculoase si eficiente din aparare. Sunt constient ca e alegerea lui, cred ca o va regreta, dar noi vom merge inainte cu echipa asta pe care o iubim, in ciuda tuturor schimbarilor… Cadu e o amintire frumoasa pentru mine. Ma doare ca se gandeste sa vina inapoi in Romanica la un rival. dar cred ca ar fi bine pentru noi, ar avea acel rival un jucator cu reactii mai lente din cauza varstei in centrul defensivei.

    Apreciază

  8. Putin offtopic, am fost pana in Bistrita wkndul trecut. Unchiul meu, mare fan Gloaria, toata viata lui a fost la meciurile lor. Stadionul arata cum arata, are macar o nocturna. Dar imi zicea de Sanmartean, cand era tanar si juca la Gloaria, 30 min. juca de nota 10 si in rest de nota 4. Ca ziceau multi ca de ce n-a fost bagat titular in meciul cu Albania. La el se pare ca randamentul nu tine neaparat de varsta 🙂

    Apreciază

  9. Tot off topic voi comenta si eu.In general noi suntem obisnuiti sa punem etichete si sa definim un lucru sau o persoana( despre care s-ar putea scrie romane) intr-o fraza………oricum as fi supermultumit sa avem la echipa un jucator care sa-si puna amprenta in jocul si rezultatele echipei noastre,gen Ruiz Carlos.
    Apoi este usor sa incerci sa-ti acoperi esecul cu stereotipuri gen:are jucatorul o varsta,nu poate sa se refaca si alte kakaturi.Acum cateva luni in preliminarii a fost singurul fotbalist din nationala.Subit s-a transformat(in ochii selectionerului) intr-o gloaba buna de dus la abator.Ce-o tot dam dupa cires,aceasta nationala este sub spectrul influentei ros-albastre ,iar apartenenta la ea se face dupa grupa sanguina(care trebuie sa fie sensibila la culorile mai sus numite).In conditii normale de valoare,acest pensionar al fotbalului nostru ar trebui sa fie prezent in nationala pana cand alt jucator ar reusi sa-i ia fata(dar pentru asta va trebui sa mai treaca oleaca de timp).
    Evident presiunea este mare din partea lui Stanciu, pana la transferul mult dorit de jiji………dar o data vandut va avea soarta inaintasilor lui esuati pe la turci,sau printr-o anexa a unui club obscur.

    Apreciază

    • Pai daca ne uitam la cariera lui, la echipele romanesti pe la care a trecut si a stat mai mult, amprenta lui a contat spre… zero. Hai sa zicem ca Gloria era o echipa „mai mica” (a jucat 6 sezoane acolo), dar la Vaslui putea sa castige macar un campionat in 4 ani daca nu mai multe, ca avea toate conditiile. Echipa competitiva, finantator ambitios care isi dorea titlul si avea si banii necesari (si cu jocuri de culise)… Mie nu mi-a placut niciodata LS, ma bucur ca de la Gloria a venit Gabi Muresan in Gruia si nu el.

      Apreciază

  10. Kiruj,Caneto,vedeti ca baietii de pe situl maghiar,au pus un link ,unde se poate vedea meciul.Daca aveti chef,puneti-l si aici,sa vada doritorii😀😀😀HAI CFR !!!!!!!!!!!!+!!!!!!!!!!!😎😎

    Apreciază

    • Da, mai sunt 25 de minute de jucat şi putem contabiliza primele 3 puncte. Vom ajunge la -3 în clasament. Mai 9 puncte în următoarele 3 amicale, plus 3 în supercupă, vom începe campionatul de la +9, nu de la -6 🙂

      Apreciază

      • Interesant…Adversarul a terminat pe 7 în prima divizie din Slovenia (adică mai sus decât noi, într-un campionat cam de aceași valoare), are deja 19 zile de pregătire…Miri a recuperat repede decalajuj fizic… 🙂 HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Păi, n-au terminat mai sus decât noi. Sau, nu cu foarte mult. Noi pe 10 din 14, ei pe 7 din 10. Asta înseamnă că au terminat pe 9,8 din 14. 🙂 Dar putem şi spune că noi am terminat pe 4 din 8. 🙂

          Apreciază

    • Da, Kiruj, se vede si este forte util si pressingul sus si pregatirea fizica excelenta. Pe langa acestea insa, mai trebuie sa si joci fotbal. Islandezii nu ar fi putut intoarce rezultatul in optimi cu englezii daca nu stiau sa iasa la atac.Ei inchid excelent culoarele, se vede pregatirea fizica excelenta a lor necesara in jocul fara minge (in momentele cand te aperi), dar au si calitati tehnice, pot sa atace si sa inscrie, au si trasee de atac eficiente, veniri la primire, demarcari, etc.

      Apreciază

      • Un nou exemplu, Kiruj, recent incheiatul meci al Wales-ului care a stiut sa intoarca 0-1 la 3-1 cu mult laudata echipa a Belgiei, care chiar este o forta…

        Apreciază

  11. Danes smo v Slovenj Gradcu odigrali še drugo tekmo v dveh dneh, po včerajšnji zmagi nad Dinamom iz Moskve smo se tokrat v mešani postavi pomerili z ekipo CFR Cluja in izgubili z 2:0.

    Tekmo so bolje odprli nogometaša Cluja, ki so se že v 4.minuti tekme znašli v izjemni priložnosti za vodstvo, vratar Ristić je bil dobro postavljen in uspešno ubranil strel. V 12.minuti je s prostega strela dobro meril Denis Grbić, a je žoga zadela prečko, nekaj minut zatem se je z dobrim posredovanjem znova izkazal Ristić. CFR Cluj je na naša vrata pritiskal predvsem po bočnih položajih, po katerih si je ustvaril kar nekaj priložnosti, a je bil Ristić vedno na mestu.

    V 35.minuti tekme je Billong napravil prekršek za najstrožjo kazen in CFR Cluj je povedel z 1:0, kar je bil tudi izid prvega polčasa. V dresu Rudarja sta v prvem delu igre najbolj izstopala vratar Borivoje Ristić in mladi Dem Pljava.

    V drugem polčasu sta priložnost za igro med drugimi dobila tudi Markovsky in Acman. V 57. minuti so nogometaši Cluja po protinapadu povedli z 2:0, kljub temu nogometaši NK Rudar Velenje niso odnehali, nekaj minut kasneje si je strel z glavo priboril Acman, a je žoga zletela mimo gola. V 75.minuti tekme je po strelu z roba kazenskega prostora dobro posredoval Malnar. Ekipi si do konca tekme nista več priigrali resnejših priložnosti in končalo se je z rezultatom 2:0 v korist Cluja.

    Tedenske priprave v Slovenj Gradcu bomo zaključili v nedeljo, ko se bomo pomerili s Spartakom iz Moskve.

    NK Rudar Velenje – CFR Cluj 0:2 (0:1)

    Astăzi, suntem în Slovenj Gradec jucând un al doilea meci în două zile, după victoria de ieri Dinamo Moscova, avem de data aceasta în seturi mixte au concurat cu o echipă de la CFR Cluj si a pierdut cu 2: 0th

    Meciul a fost mai deschis fotbalist din Cluj, care au părăsit deja 4.minuti cu care se confruntă oportunități excepționale de a lua conducerea, portarul Ristić a fost bine plasat și salvat cu succes. În 12.minuti este un bun criterii din lovitură liberă Denis Grbić, dar mingea a lovit bara, după câteva minute, cu medierea bună din nou, s-au dovedit Ristić. CFR Cluj la ușa noastră împins în principal, de poziția de recuperare, după care a creat mai multe oportunități, dar Ristić era încă în vigoare.

    În jocul 35.minuti el se face Billong fault la o pedeapsă și să conducă la CFR Cluj cu 1: 0, care a fost, de asemenea, rezultatul primei reprize. Rudar Jersey sunt în prima parte a anului deținător cel mai proeminent al jocului Borivoje Ristic tineri și Dem Pljava.

    În a doua jumătate, posibilitatea de a juca, de asemenea, a primit Markovsky și Acman. După 57 minute de joc, echipa din Cluj, după un contraatac a urcat cu 2: 0, cu toate că echipa NK Rudar Velenje nu a oprit, câteva minute mai târziu, el a împușcat în cap Acman a câștigat, dar mingea a trecut peste poartă în poartă. În 75.minuti a plecat după un șut de la distanță bine aprovizionate Malnar. Echipa a avut până la sfârșitul jocului nu mai câștigă șanse serioase și sa încheiat cu scorul de 2: 0 în favoarea Clujului.

    pregătire săptămânală în Slovenj Gradec va fi finalizat duminică, atunci când am concurat cu Spartakom de la Moscova.

    NK Rudar Velenje – CFR Cluj 0: 2 (0: 1)
    link

    Apreciază

  12. Stii ce nu pricep, tribunistule (oricare ai fi)? Unde e tinerea noastra la curent cu desfasurarea meciului intr-un sistem live text? A plecat in Portugalia cu Tony?… Altfel din ce am citit obsrev ca Miri a si implementat pressingul sus specific lui. Acum ma astept la implementarea bubuitului mingii direct pe varf, ca sa ni-l scoatem odata din cap pe Tony. Insa acest bubuit al mingilor de catre fundasi direct pe varf ni-l va aduce aminte de fiecare data pe Tony cu iesirile lui eficiente si spectaculoase din aparare prin scoaterea mingilor la fundasii laterali, venirea la primire a mijlocasului la inchidere, intoarcerea lui cu fata spre poarta, pasa catre mijlocasul de banda pe pozitie viitoare care tasneste in viteza si centreaza perfect intre fundasi si portar sau patrunde vijelios spre interior, sau pasa mijlocasului la inchidere spre mijlocasul central demarcat intre timp, acesta deschizand lateral pe pozitie viitoare catre mijlocasul de banda, sau pasa fundasului lateral catre care s-a scos mingea din aparare in lung de linie catre mijlocasul de banda care tasneste din interior in spatele fundasului pe pozitie viitoare, dupa care centreaza perfect sau intra vijelios in centru. Acestea vor ramane amintiri nepieritoare. Poate vor fi doar amintiri… Va trebui poate sa privim bubuielile continue ale fundasilor direct pe varf, urmate de pressing ucigator sus pentru recuperarea mingii pierdute prin degajare… Asta in ipoteza ca nici unul dintre mijlocasii centrali (sunt tot trei, in 4-2-3-1, dar asezati in triunghi cu varful inainte, invers fata de 4-1-4-1 unde era un mijlocas la inchidere si in fata lor doi interi, aici Negrut joaca in spatele varfului, in urma sa fiind tot interii Petrucci si Juan Ruiz) nu vine la primire si nici unul dintre fundasii laterali, cel avansat, nu vine concomitent la primire pentru a oferi in acelasi timp doua solutii de pasa, derutand adversarul care se asteapta la ambele variante in acelasi timp. Felicitari echipei pentru victorie, pacat ca n-am vazut nimic. Am gasit niste streamuri de pariuri unde trebuie sa fii inregistrat daca vrei sa vezi meciul…

    Apreciază

  13. Pai Neagu n-a jucat, cel putin asa reiese din cele prezentate pe site-uri . Titular a fost Negrut, febletea lui Miri . In acest caz sunt pe o linie cu Caneto, nici pe mine nu m-a impresionat in precedentul mandat al antrenorului nostru . Tot de pe site-uri aflu, ca Ando ii vrea pe Larie si Camora, dar si pe Cadu . In final, sunt si cu cfr.istul pe aceeasi linie in privinta lui Toni, este clar ca vom regreta desenele lui tactice si iar ne vom tine de cap la mingile bubuite spre varfuri la ” fie ce-o fi ” . Ps . Despre achizitii , simplu ca niciodata, nici macar zvonuri nu sunt, Caneto somand efectiv …

    Apreciază

    • Ai si tu un pic de rabdare… stii ca noi luam cam ce pica la spartul tirgului. In Italia abia azi s eintorc oficial imprumutatii la cluburile-mama (doar Juve are vreo 60) iar in Portugalia vedem cine ramine fara contract pe 28 August.

      Apreciază

      • Dacă lotul actual rămâne așa și în campionat, eu sunt supermulțumit din start…Mă îngrijorează mai mult o eventuală plecare, decât mă încântă o eventuală sosire… 🙂 HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Aha ,cam asta este si parerea mea.Daca ramane lotul acesta,cu doi trei tinerei de perspectiva,la cat de slaba este mamalicki liga,n-ar trebui sa avem probleme.

          Apreciază

  14. Tony C. nu a-a grabit sa paraseasca RO, azi, vineri pe la 14 l-am vazut in drum spre Oradea cu Baltasar inainte de Ciucea, coborat din masina cu numere de CJ (CJ ?? TNY), un Porsche sau Jaguar, n-am fost atent la masina, ma uitam la ei, nu-mi venea sa cred ca ei sunt… Asteptau intr-o coloana lunga de cativa km, se asfalta in zona.

    Apreciază

  15. Poate pleca spre Cottbus… Altfel, doar să nu se fisureze apărarea, Kiruj. Sper că Larie si Camora nu sunt în ultimele 6 luni de contract. De Mario nu mi-aș face prea multe probleme, dar pe centru…

    Apreciază

    • O fi dat fuga pentru 2-3 zile la Felix, pentru nişte împachetări cu parafină, după care se întoarce la Cluj şi aşteaptă oferta grasă din Ucraina. Ce sens ar avea să meargă până în Portugalia, apoi să facă drumul înapoi la Lvov sau Kirovograd? Ori, poate stă de şase la Cluj în speranţa că nu-l va prinde paltonul pe Miriuţă. 🙂

      Apreciază

  16. eu cred ca ar fi bine sa plece macar 2. cfr are nevoie de bani si cred ca se pot aduce altii fara bani pe aceleasi salarii….

    Apreciază

  17. Cum s-o fi stabilind programul meciurilor amicale din pregătiri? Sună cineva din partea unui club la recepţiile hotelurilor din localitatea în care se cazează propriul lot să vadă ce echipe au mai făcut rezervare pentru aceeaşi perioadă, apoi face public un program de jocuri scos din burtă, în ideea că „oricum om vedea la faţa locului ce şi cum”? Mă uit cu cine avem meci mâine: Zarea Luhansk. Dau pe pagina de facebook a ucrainenilor: da, zic şi ei că au meci cu CFR, dar în data de 8, nu 3.

    Înainte, pe data de 6, şi-au trecut meci cu câinii lui Ando. Caut programul lui Dinamo, nimic despre Luhansk:
    „ Amicalele lui Dinamo:
    3 iulie, ora 19:00 (ora României): Dinamo – Dinamo Moscova (Rusia)
    6 iulie, ora 19:00 (ora României): Dinamo – Vorskla Poltava (Ucraina)
    9 iulie: Dinamo – Celje (Slovenia)
    11 iulie: Dinamo – Amkar Perm (Rusia)” link
    Parcă văd că finala Cupei României se va rejuca în Slovenia. 🙂

    Apreciază

    • Nu cred,cu noi nu vor sa joace.Stii de ce?Iti spun eu,”ne-am facut un obicei,sa dam mumu la catei” ultima oara,chiar i-am eutanasiat,asa ca daca este posibil,maidanezii ne evita😀😀😀😀😀😀😀

      Apreciază

        • Pai poate ca-i place mazo,ca prea ravneste la ceva ce nu poate avea,sau cauta justificati pentru un eventual esec la dinaMuia.Mai vedem.

          Apreciază

      • No, acum văd pe chefere că ulise a postat „CFR Cluj a anunţat că şi-a modificat programul din Slovenia, urmând ca duminică să întâlnească formaţia Vorskla Poltava, în locul echipei Zoria Luhansk, iar aceasta din urmă să le fie adversară clujenilor la 8 iulie.” Deci, programul ucrainenilor e cel bun, iar câinii nici nu ştiu încă de meciul lor. 🙂

        Apreciază

  18. Breaking News! Ieri m-a sunat cumătra că finu-miu e în probe în Slovenia la Miri…S-au cunoscut la Budapesta acu 2-3 ani (copilul o jucat la Fradi II) și Miri i-a promis că-l va testa la un moment dat…Nu știu ce să zic, poate e o pălărie cam mare pt. băiat să joace la CFR, dar ambițios este, șut are, viteză la fel (e vârf). Oricum îi va fi greu, știu foarte bine. Poate vom avea un insider în echipă… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  19. Cristi, n-am vrut să-l ”conspirez” foarte tare…Adevărul este că astfel de (semi)cunoștințe apar tot timpul în cantonamente, la început de sezon nou…Se mai dau niște telefoane, există prietenii, promisiuni, obligații, etc. Șansele să fie reținut băiatul nu sunt foarte mari (nu neapărat din cauza competențelor fotbalistice), dar eu țin -sincer- cu el, îți dai seama…Îl știu de când s-a născut, mai jucăm și acum câte o miuță când vine acasă, iar cu tac-su (idem cumătra) ne cunoaștem din 78, eram colegi la UBB. Cu tac-su joc fotbal de atunci aproape săptămânal, un foarte bun jucător și el, dar de un anumit nivel (ca și subsemnatul dealtfel, de județ, cel mult de C). În cei 38 de ani cred că i-am dat în jur de 1000 de pase de gol în toate competițiile (județ, regională, minifotbal, old-boys, în ordine cronologică…). HAI CFR!!!

    Apreciază

  20. Citesc ca Larie a acceptat 5000 euro pe luna de la Dinamo si asteapta sa se inteleaga cluburile . Iar pt Camora Ionut Negoita este dispus sa plateasca cel mai mare salariu, respectiv 10.000 euro pe luna . Acum sa vedem pretul cerut de noi, sper sa nu-i lase pe cei doi decat in cazul unei sume decente, zic eu intre 800.000 si 1 mil euro . Oricum, daca pleaca cei doi, va fi o pierdere foarte mare, greu, daca nu imposibil de contracarat .

    Apreciază

  21. Cf transfermarkt cfr , s-a intors fundasul central Joao Paulo Pereira Gomez, 27 ani, care a venit la noi de la Alaves in 1 iulie 2014, fiind apoi imprumutat la Portimonese, respectiv Penefiel ( locul 12 liga a doua Portugalia ), valoare de piata 200 mii euro . Dupa o logica simpla, daca e cat de cat bun, sau era pastrat de noi, sau imprumutat la o echipa de liga intai , nu ?

    Apreciază

  22. Camora ,nu pleaca.Si-a prelungit contractul cu CFR.Larie,daca NeaCoita nu sare cu lovelele,Zavaleanu nu-l lasa pe Larie sa plece.Ma tot gandesc,de ce dracu no fo fost Zavaleanu astan,luat maimrepede la noi.Sigur nu cheltuiam mai mult decat produceqm.U-ist,neuist pana acum pare la locul lui.

    Apreciază

  23. E bine ca nu pleaca ( inca ), dar clauza de reziliere de numai 100 mii euro inseamna in fapt o plecare iminenta . Cel putin asa cred eu .

    Apreciază

    • Camora a spus în diverse rânduri că vrea să rămână la CFR, că nu pleacă decât dat afară, că nu-l interesează altă echipă pentru un 2-3.000 de euro în plus la salariul lunar. Fixând o clauză mică, probabil că clubul a lăsat la latitudinea lui Camora decizia despărţirii de CFR, ca recunoaştere a ataşamentului acestuia faţă de club, totodată acea clauză mică poate fi şi o concesie făcută de club la probabilele concesii făcute de Camora pentru prelungirea contractului. Asta dacă partea cu clauza nu e o invenţie a presei, că am avut parte de destule fabulaţii în ultimul timp (vezi cazul Iordănescu jr).

      Apreciază

  24. Si ceva si despre Euro, mai exact despre comentatorii de la protv . In meciul dintre Tara Galilor si Belgia, Mihai Mironica : ” L-a calcat pe atacant, dar arbitrul a procedat corect ca n-a dat penalti „. Tot Mironica, in meciul de ieri ( Germania – Italia ), dupa ce la italieni a intrat Darmian parca in min 80, a tot repetat obsesiv, de vreo 10 ori, ca antrenorul Italiei nici macar in prelungiri nu face vreo schimbare …

    Apreciază

    • din pacate stim foarte bine cum comenteaza proretarzii, e moartea pasiunii sa te uiti la meciuri comentate de ei dar nici cu dolce nu mi rusine. Bin ca se termina euro, din punctul meu de vedere a fost cel mai praf euro care l-am prins: foarte multe meciuri tacticizate, prea multe echipe, prea multe echipe praf, comentarii de rahat, cred ca si la olimpiada am sa vad meciuri mai bune.

      Apreciază

    • Sunt atatea site-uri cu streamuri in toate limbile europne, de ce va chinuiti cu comentariile pro-tv-ului sau dolce-sport-ului? Va chinuiti singuri numai apasand butonul de pornire al televizorului. Sunt atatea comentarii profesioniste, cu latura tactica, cu ce am vazut de fapt in respectivul meci. Voi nu vorbiti alte limbi?

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.