Bomba 3 (bomba 1 a fost Dani Coelho, iar bomba 2 Filipe Gonçalves)


Tribuna CFR vă prezintă din nou în premieră şi în exclusivitate  o nouă bombă care a zguduit piaţa transferurilor. …. Pentru a vedea întreaga ştire şi a afla despre ce este vorba, daţi scroll la aliniatul următor.

Tribuna CFR vă prezintă din nou în premieră şi în exclusivitate  o nouă bombă care a zguduit piaţa transferurilor. S-a speculat intens în diferite publicaţii obscure despre întoarcerea lui Davide Petrucci în patria mumă, ba la Cagliari, ba mai ştiu eu unde, noi, însă, avem informaţii certe, însoţite de dovezi, despre o mutare oficializată, dar neprezentată public până acum, şi anume împrumutul lui Petrucci pentru 7 zile, fără opţiune de cumpărare, la CFSR 1907 1968. După cum v-aţi dat seama, este vorba despre Club de Fútbol San Rafael, o echipă din Ibiza, care a terminat pe locul 11 în Tercera División de España Grupo 11 Balears şi care s-a pus pe o întărire puternică a lotului pentru a-şi putea îndeplini obiectivul pentru sezonul următor, visul dintotdeauna al insularilor, locul 10 în Tercera División de España Grupo 11 Balears. Alături de Petrucci, un alt nume mare a fost cooptat pentru 7 zile în trupa baleară, portarul lui Hellas Verona, Pierluigi Gollini, fost coleg cu Davide la Manchester United. Prin înregimentarea celor doi, antrenorul Vicente Roman este convins că în decurs de o săptămână întreg lotul de jucători aflat sub comanda sa se va molipsi definitiv cu valoarea celor doi italieni.

Până nu uit, v-am promis şi nişte dovezi:

Petrucci şi Gollini la prezentarea oficialăpetrucci-e-gollini

Davide Petrucci în tricoul noii echipe, alături de restul lotului, la primul antrenament pe Campo Municipal de Deportes SA CREUpetrucci

Să-i urăm succes la noua echipă şi să-l revedem sănătos şi în formă răspoimâine la vechea echipă.

HAI CFR!!!

(foto: http://www.socialfc.it/gollini-petrucci/9001/)

133 de comentarii

  1. Cică şi prosportul are ceva exclusiv, nu numai Tribuna CFR 🙂
    “Marţi voi veni la Cluj şi voi avea o discuţie cu conducerea. Vedem ce se va decide. Nu ştiu încă dacă voi rămâne sau nu. Voi cere nişte condiţii pentru a rămâne. Îmi doresc 5-6 jucători noi, pentru că altfel nu se poate. E important şi să rămână jucătorii vechi. Voi vedea ce spune conducerea şi după asta voi lua o decizie. Este adevărat că am oferte, dar sunt un om de caracter şi voi discuta prima dată cu CFR, aşa cum am promis”, a spus Toni Conceicao. … „oficialii CFR-ului au pregătit varianta de înlocuire a lui Toni Conceicao. Vasile Miriuţă este antrenorul care a fost contactat de CFR, pentru discuţii preliminare.”

    Apreciază

    • Sunt curios cu care conducere va discuta Conceicao. Sunt curios si cine conduce de fapt clubul, dupa ce IM si-a dat demisia. Indiferent cine ar fi, cred ca sufla si in iaurt ca sa nu riste vreun DIICOT.

      E putin probabil ca in conditiile astea sa ajunga la vreo intelegere si ca urmare va pleca. Pacat, pentru ca echipa incepuse sa joace bine si chiar frumos pe alocuri.

      Apreciază

      • Acum, ştii şi tu bine cum e şi cu preluarea declaraţiilor reale pe site-uri, şi cu declaraţiile antrenorilor înainte de o înţelegere. 🙂 Poate că Conceicao a semnat de mult prelungirea. 🙂 De fapt, acum ceva timp, I. Mureşan zicea că Conceicao are contract şi pentru sezonul următor, dar dacă vrea să plece, n-o să stea contractul în calea despărţirii. PS Parcă tu ai pus link-ul în care Zăvăleanu a spus că a preluat temporar şi sarcinile administratorului special. Adă, Zăvălene, antrenor şi mişlocaş că n-avem. 🙂

        Apreciază

  2. problema majora vor fi drepturile tv pentru noul sezon. Termenul e 30 iunie si inca nici o televiziune nu au virat banii spre ISB. Mai mult decat atit au cerut lamuriri privind conturile ISB din Malta pt a nu intra in jocurile DIICOT. Deci sunt sanse sa nu se plateasca drepturile si impicit sa se rezilieze contractul . La un nou contract se vb de jumate de suma si implicit falimentul multor cluburi!

    Apreciază

    • Termenul mai precis este cu o luna inainte de ziua inceperii noului sezon. Oficial, aceasta zi este 24 iulie, care e duminica, asa ca ziua de 22 iulie, vineri, ar putea fi ziua inceperii. Pana nu se face tintarul nu vom sti exact. ISB are asadar termen pana in 24 iunie fie sa vireze banii, fie sa depuna scrisoare de garantie bancara. Situatia e incalcita, pentru ca AP are conturile blocate si tocmai s-a amanat judecarea cererii de ridicare a controlului judiciar. Nu stiu cand e urmatorul termen, dar mai sunt doar 7 zile pana la data limita si cine stie cate amanari vor mai fi la aceasta cerere.

      Apreciază

      • termenul e 30 iunie sa se vireze banii. Conturile lui AP nu au nici o leg cu asta. Platitorii (UPC, Orange, Telekom şi Digi) nu vor sa vireze pina nu se clarifica situatia contului ISB cu sediul in Malta.

        Apreciază

        • Conturile lui AP au mare legatura pentru ca el e in spatele ISB si o stiu si cablistii asa cum o stim si noi. Nu vor plati pana nu vor sti sigur ca banii aia ajung la LPF si Look transmite in continuare Liga 1. Despre termen stiu asa cum am scris, daca esti sigur pe informatie, atunci sa fie 30 iunie.

          Apreciază

    • M-as mira sa se ajunga doar la jumatate din suma actuala. Cei de la RDS vor sa para ca negociaza de pe pozitii de forță. Dar realitatea e cu totul diferita. Au nevoie sa transmita Liga 1 la fel de mult cum au nevoie cluburile sa vanda. Fata de momentul cand a expirat vechiul contract situația Digisport s-a schimbat radical. Au pierdut si Champions League si Premier League. Doar cu La Liga si LNBM e cam greu sa atragi clienti pentru reteaua RDS.

      Apreciază

      • La nivel de Telekom si UPC nu mai exista atractie pt liga 1. Digi o stie si tocmai de asta nu mai arunca cu bani. Vom vedea peste ceva vreme cine a avut dreptate.

        Apreciază

        • Parerea mea e ca dimpotrivă, sunt disperați dupa drepturi. Atat de disperați incat au acceptat situatia absurda in care transmit meciuri transmise pe alte doua canale. Cel are are Liga 1 atrage mult mai multi clienti. Când e vorba să-ți reinnoiesti contractul cu furnizorul tau ce alegi? Un operator care sa-ti ofere Real vs. Racing Santander sau operatorul care iti oferă CFR vs. Concordia Chiajna?

          Apreciază

          • Vladimir eu iti spun din discutiile dintre AP si RDS cand au negociat preluarea ISB si Look…au afirmat ca nu mai ofera mai mult de 12-13 mil! daca tu stii altceva e ok. AM renuntant de mult sa incerc sa te mai conving ca nu am cu cine. Cand ai afirmat ca cfr a batut rezervele lui Manchester si Oile au batut PRIMA echipa a lui chlesea, mi-am dat seama ca bati campii.Deci zi ce vrei TU AI MEREU DREPTATE SI LE STII PE TOATE!

            Apreciază

            • Normal ca au zis 12-13 milioane, doar nu era sa se laude ca ofera 40. Dupa ce au pierdut CL/EL nu mai sunt atat de cocosi, au si ei nevoie sa puna ceva in oferta. Pe langa asta mai baga cel putin 1,5-2 milioane/an pentru productia efectiva. Adica 5-7.000 euro/partida, pret de „en gros” pentru cele 283 partide din Liga 1 + Cupa Ligii. Transmisia unei partide „la bucata” trece lejer de 10.000 euro (de exemplu partida CFR-ului cu Liberec din preliminariile CL a costat 15.000 euro, dupa mai multe negocieri).

              Apreciază

  3. Astept decizia lui Tony, daca ramane in noile conditii, probabil ca nu, cine stie. Imi doresc sa ramana, dar trebuie sa fiu realist. Astept sa vad daca Zavaleanu va vinde sau nu jucatori la pret de nimic, acum toti rechinii se vor repezi cu oferte mici pentru ca „suntem disperati”. Sper sa nu-i vanda moca, mai bine sa ramana la noi. Imi doresc acest lucru. Astept sa vad daca AP va lua atitudine si va scoate clubul din insolventa si din mainile Tribunalului prin Zavaleanu si judecatorul sindic. Imi doresc sa ia atitudine. Sper. Voi ce mai spuneti, tribunistilor?

    Apreciază

  4. Ati vazut ce bine functioneaza tactica defensiva a lui Simeone, cu contre letale, la Euro? Pe langa victoriile Italiei, specialista in domeniu au mai fost cele ale maghiarilor cu austriecii, ale slovacilor cu rusii si egalul nesperat obtinut de islanda in fata lui CR7, Pepe, Danilo (toti trei de la Real), etc. As mai adauga si egalurile Romaniei.

    Apreciază

    • De fapt primul a fost aproape egal, aproape i-a iesit sahul lui Iordanescu cu francezii. Daca-l blocau si pe Dimitri Payet, era egal si acolo.

      Apreciază

    • „Tactica defensiva” = mai pe romaneste „temporizare” sau popular „curu’n poarta”… mica ciupeala a tarilor mici ajunse la Euro doar pentru ca acum a crescut cu 50% nr de participante si care paraziteaza fotbalul in speranta unui loc 3 care sa ii duca in optimi.

      Apreciază

      • Cristi, dpdv strict tehnico-tactic între temporizarea gen-Angelo N. (continuată ulterior câteodată și de Lucescu) și filosofia ”cu curu-n poartă” nu prea poți pune semnul egalității. La temporizare mingea e ținută pe la mijlocul terenului (e drept ea circulă mai mult ”de-a latul”), în timp ce la ”cu curu-n poartă” pui 2 linii de 4 jucători în fața porții (vezi exemplul cel mai recent, Atleti, ceva mai în urmă Interul lui Mourinho). La temporizare deseori ai posesie plată dar superioară adversarului, la ăla cu ”curu” această posesie e pe la 30-35%. Semnul egalității se poate pune eventual între ”spectacolul” creat de cele două filosofii (ambele jalnice, per total), cu un bonus pt. temporizare. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Gresit, italienii se apara de pe vremea imparatului Hadrian:) Oricium, ideea in sine e una de mentalitate, ai „cohones” pentru o lupta barbateasca sau stai la ciupeala. Stii care e diferenta dintre mediterneeni si scnadinavi? Consumul pe scara larga a uleiului de masline – efectele sunt lipsa de curaj si incapacitatea de rezolva probleme financiare 🙂

          Apreciază

  5. Nu prea pot anticipa ce măsuri va lua AP sau IM, în primul rând nu știu dacă au pur și simplu posibilități juridice să ia niște măsuri. Ca speranță, evident că doresc ca în urma oricărei măsuri luate de oricine echipa să revină și să aibă o stabilitate financiară pe un termen cât mai lung. Subiectiv vorbind, aș dori ca acest ”cineva” să fie chiar AP, unul schimbat și războinic, care să aibă din nou puterea, dorința și ambiția de-a se lua la trântă cu ”dușmanii de moarte”, indiferent cine-s ăia… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  6. Pentru ca tot pomenea Cfr.istul de „aproape” egalul cu Franta. Da, s-a jucat defensiv. Dar, asa cum au declarat si francezii dupa meci, nu a fost antifotbal. Nu s-a stat cu curu’n poarta…pressing-ul s-a făcut sus. De exemplu Pintilii (ala de care nemulțumiții de serviciu se intreaba ce cauta la nationala) l-a anihilat complet pe Pogba. Exact motivul pentru care Pogba a si fost schimbat. Singurele ocazii mari ale francezilor au venit în urma actiunilor personale ale lui Payet, un jucător genial care castiga duelurile unu la unu cam cu orice aparator. In rest, am avut si noi ocaziile noastre. Parerea mea e ca jocul Romaniei a fost departe de jocul unei echipe mici. Dovada faptul ca nu s-au prabusit dupa golul lui Giroud.

    Apreciază

  7. Nu cred că e vorba de probleme medicale, de relația dintre pacient și doctor, medicamente și ficați, burți, țigări, fusuri orare, epuizare digitală, breakfast si bășici în călcâie. Și nici de cine freacă țiparul pe la FRF. Echipa e crispată, la fel cu jumătate din cele plecate în Franța. Jucătorii sunt crispați că n-au fost la ore și poate îi scoate, Doamne ferește. cineva la tablă, crispați că nu știu ce știe colegul de bancă, că domnul diriginte e crispat în strana lui de parcă nu s-a căcat din USA 2004. Duhnind a tămîie, generalul în rezervă n-a priceput care-i treaba cu spiritul deși a murmurat la molifte până a albit. Păi de-i prindea CFRul într-o zi buna, ștergea cu ei pe jos. Bine, că primeau ei niște penaltiuri pe final, asta-i altceva.

    Apreciază

  8. Luis…..trimite-mi 2 litere pe e-mail, yahoo ti-o pterdut adresa si am nevoi de ceva sfaturi profesionale de harcsa (sa nu fac harcsa-parcsa) …Merci

    Apreciază

    • „De ce mai toţi remarcaţii din echipa României sunt jucători de profil defensiv? Unde s-au dus cei tehnici? Nu s-au dus nicăieri. Îi aşteptăm. Dar îţi pun o întrebare: era un jucător tehnic acum vreo doi, trei ani, Gabi Iancu. Unde e acum acest talent? Cum l-am pedepsit şi cum l-am educat, atunci când a fugit de la cantonamentul naţionalei de tineret? Ce am făcut ca el şi alţii ca el să nu dispară?

      (…)Ne căcăm pe noi, dacă Iancu a dat o centrare bună, dar nu ştim să-l şi responsabilizăm, atunci când a greşit (urlă). Şi avem exemple şi în naţionala de acum. La cine vă referiţi? Băiatul asta care s-a accidentat cu Albania. Alibec. Apropo, ce are? Entorsă de gradul 2, lipseşte aproximativ trei săptămâni… Bun. Şi o să mai ia vreo zece kile pe el. Vi se pare că e gras acum? E o ruşine! E gras, lent şi pute a lene. Nu e un jucător de nivel internaţional. A fost, totuşi, cel mai bun din campionatul intern. Campionatul intern e un rahat! E execrabil! E o tristeţe pentru campionatul intern că Alibec a fost cel mai bun. Eu mă iau după acest campionat?! Dacă mă iau după el, Alibec poate fi bun pentru o Balcaniadă. Aşa da. Dar nu pentru un Campionat European.

      (…)Dar pe mine nu mă interesează nici Alibec, nici Iancu. Şi atunci? Nu prestaţia jucătorilor e importantă acum. Problema e la alt nivel. Trebuie să vedem lucrurile mai în profunzime.

      (…)De acord. Dar, până atunci, mulţi spun că, pe lângă faptul că nu mai avem jucători tehnici, nici nu-i folosim pe cei câţiva pe care îi mai avem. Concret, mă refer la Sânmărtean. Sănmârtean are, într-adevăr, capacitatea de a îmbunătăţi faza de atac. Când a intrat cu Albania, a fost singurul care a arătat ceva peste media echipei. Dacă aş fi fost acolo, la echipa naţională, poate că aş fi jucat cu el mai devreme, încă de la meciul al doilea, cel cu Elveţia.

      (…) Şi atunci ce au aceste echipe de au adunat mai multe puncte decât România? Au caracter! Au c*aie! Ceea ce noi n-avem. Iar de asta suferă românii acum. Dar la noi se vorbeşte mereu de forţa grupului, de atitudine… Noi minţim tot timpul. Credem că o să găsim tot timpul o şmecherie. Dar şmecheria nu ţine aproape niciodată, deşi noi credem altfel. Şi, încă o dată, cum putem avea jucători de caracter? Asta trebuie clădit în timp. Şi caracterul ţi-l formează colegul de cameră, antrenorul, preşedintele, anturajul. E o discuţie mai profundă, iar noi, după cum am spus, suntem campioni mondiali la lucruri superficiale.”

      Aici e esenta, sunt de acord. Voi ce parere aveti, tribunistilor somnorosi?

      Apreciază

      • Mi s-a parut ca a fost singurul care a pornit o reconstructie a nationalei, imi aduc aminte „trial”-urile facute de el, a adus jucatori noi din pacate am gafat destul de urat in partida cu italienii(nu stiu daca a gafat-o tur-retur), dupa ce a plecat el a revenit cumnatul lui Hagi la nationala(nu inteleg de ce nu a vrut sa vina cand era Laci baci antrenor). Cred ca a fost fortat sa plece, se dorea ca iminenta calificare sa fie obtinuta de Hagi(atunci cand a plecat se cam stia ca vom juca cu Slovenia). Singura mea teama e legata de varsta lui si de faptul ca in ultima vreme a antrenat mai mult in golf. Sper doar sa nu revina muce cel mic, sau mai rau sa nu vina antrenorul oilor, strambul sau altii de acest gen.

        Apreciază

        • Tin sa-ti reamintesc ca pe vremea lui „muc cel mic” Pantilimon era titular indiscutabil,Gabi Muresan capitan si Deac om de baza!Cat despre osatura actualei nationale no comment,pute a branza de oaie de la mare distanta……..

          Apreciază

          • Da, pe vremea lui oarecum aveam arie de selectie putin mai mare dar mi se pare un antrenor fricos in timpul meciului si ultra tupeist in afara lui. Chiar m-a degustat total cand l-am auzit inainte meciului cu Albania cand ne indemna „la calm”. Sper ca nu ai uitat modul cum am pierdut la Belgrad si scuzele gasit dupa meci.

            Apreciază

            • Ma refeream strict ca omul n-avea idei preconcepute si partipriuri.Nu i-am contabilizat statistica,insa am retinut un 3-0 cu Bosnia si o infrangere la Franta pe greseli de arbitraj pe final de meci(gol din ofsaid min 82).Dupa infrangerea cu Serbia retin scandalul cu fuga lui Mutu de la nationala.Oricum daca acuma Mutul a schimbat un antrenor(cand era terminat ca jucator) nu cred ca a fost strain de schimbarea mucului cand era in carti.Retin ce scandal facea penalul Giovani Becali (pe timpul mandatului lui Razvan) cand antrenorul nationalei nu era sensibil la jucatorii care trebuiau selectionati.Nu cred ca acum(chiar cu ei la bulau) sa fi disparut influentele.Iar dovada este in lotul care a fost selectionat si alegerile suspecte facute de generalul sclerozat.

              Apreciază

          • Am cautat pe wiki si am gasit cum a jucat muce cel mic in calificarile pt CM si CE, in prima faza nu a prea adus jucatori de la CFR abia in cea dea de a 2-a faza, iar rezultatele au fost super penibile in mare parte, noroc cu victoria impotriva Bosniei si egalurile cu Franta.

            Apreciază

      • Uite ca are si curaj s-o spuna. Cine a mai pus problema asa? Tatarusanu are nevoie de ochelari, ori e prea slab fizic la iesiri pe centrari, nu e portar de nationala. Doua goluri s-au luat din cauza lui, in 3 meciuri e mult prea mult…

        Apreciază

    • Interesant. Pe de altă parte ieri la digi Ilie Dumitrescu insista cu readucerea lui Laci la cârma naţionalei. Desigur, marea pu…ime de pretutindeni (spălat corespunzător la mansardă) va sari că este un trădător de ţară, un bozgor, etc. (plecând de la naţională -chipurile- pt. nişte arginţi în plus la Sporting), dar în realitate a fost forţat să plece (şi era demis oricum), pt. că deranja caracatiţa aia care foloseşte naţionala pt. „promovarea” unor looseri de profesie, în speranţa unor revânzări profitabile. Mă rog, are şi Laci hibele lui, a fentat mai multe cluburi şi naţionale, dar meserie ştie şi are coloană. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Nu înţeleg, la ce te referi când spui că „a fentat mai multe cluburi şi naţionale”? Mie mi-e clar, de la naţionala României a plecat forţat pentru a i se face loc lui Hagi, nu exclud ca tocmai fraţii Becali să-i fi făcut rost de contractul la Sporting. Care antrenor nu şi-ar fi dorit un turneu final în CV, mai ales că Bölöni era pe la începutul carierei de antrenor şi cu el erau şanse mari să trecem de barajul cu Slovenia? Sunt sigur că n-o să fie în veci din nou antrenor la naţională. Are păsăricile lui care n-o să se potrivească niciodată cu păsăricile FRF-ului. Dacă va fi eventual ofertat, va avea grijă ca pretenţiile lui să fie inacceptabile. 🙂 În primul rând, FRF să nu-i stabilească ca obiectiv calificări la turnee finale pentru următoarele două campanii, apoi mână liberă la naţională şi la selecţionatele de tineret şi juniori.

        Apreciază

        • Pe maghiari i-a fentat, înainte de campania de calificare pt. acest CE. Pe atunci el era în poll-position pt. a prelua reprezentativa Ungariei, i-a tot plimbat 3 luni, apoi i-a refuzat cu un motiv pe care-l ştia încă la începutul discuţiilor, iar vecinii l-au ales -forţaţi fiind de timp- pe Pintér. Acest detaliu a fost dezvăluit chiar de preşedintele federaţiei maghiare, Csányi. A mai făcut figura asta şi cu diferite echipe de club (tratative lungi, refuz ulterior pe motive aparent nu foarte solide). Desigur, el ştie cel mai bine motivele pentru care a tot refuzat anumite contracte, dar „din afară” arată destul de nasol. HAI CFR!!!

          Apreciază

          • De ce oare le e frica romanilor sa aduca un antrenor strain? Tocmai ca cei locali indiferent ca sunt domiciliati in Bucuresti sau antreneaza pe altundeva sunt infestati de relatiile, angoasele si obsesiile fotbalului romanesc. Nu trebuie visat la cine stie ce antrenori. Storck al ungurilor are o istorie de secund in Bundesliga si apoi de construit structuri de fotbal prin Kasachstan etc.

            Apreciază

            • Eu ma multumesc si cu un Conceicao,Paulo Sergio, Trombetta, Dusan Uhrin J , Protasov , Bonetti sau Walter Zenga.

              Apreciază

  9. Parca era vorba ca scapam de balast, dar vad ca Tanc, in primul rand, apoi Vatca, Ene si Negrut, apar in lot . Probabil e devreme pt a-i pasa, dar nici mult timp pana la noul sezon nu mai este !

    Apreciază

    • Oficial si cei carora le expira contractul sunt angajati pina la 30 iunie. Legal, trebuie a se prezinte la club, chiar daca dupa ia pleaca, cita vreme nu au o alta intelegere cu clubul. Sau poate au alte intelegeri – de ex de a se antrena cu lotul pina isi gasesc echipa sau pina clubul gaseste alternative(daca le gaseste). Din ceea ce vad eu in lista de mai sus e ca probabil e o reuniroe + vizita medicala in 2 etape, pentru ca lipseste toate fractiunea portugheza.

      Apreciază

  10. Eu unul nu-l consider tradator pe Boloni ca a plecat la Sporting. Asa cum nu ii consider tradatori pe Chivu și pe Stefan Radu pentru ca nu au mai venit la nationala. Asa cum nu il consider tradator pe Piturca. Prezenta la echipa națională e un privilegiu, nu o obligatie. Daca interesul lor profesional a dictat altceva, e viata lor, fac ce vor cu ea, nu sunt eu in masura sa judec. Si daca Boloni se intoarce nu pot decat sa ma bucur.
    Dar sincer mi-e greu sa-mi imaginez un scenariu in care Giovanni s-a dus la presedintele celor de la Sporting si i-a spus ceva de genul „Ba băiatule, am la echipa nationala un antrenor care ma enerveaza. Asa ca sa faci bine sa-i oferi un contract. Dar urgent!” si ala a raspuns „Da, sa traiti, nea mafiotule! Stati linistit ca va rezolv! Il angajez urgent pe fraier! Acum hai sa spargem o sticla de sampanie sa sarbatorim ca l-am nenorocit pe ala!”. Sincer chiar nu pot sa cred un astfel de scenariu. Omul a primit un contract la o echipa mare din Europa, intr-un campionat care pe vremea aia chiar insemna ceva si a făcut o alegere pe care nu pot decat sa i-o respect. Simplu.
    Daca e vorba de antrenor strain, am spus si dincolo, il vreau pe Mandorlini. Un antrenor strain, chiar si unul cu nume, nu iti garantează succesul (vezi ce au patit grecii cu Rainieri, ce au patit sarbii cu Matheus). Pana ajunge sa cunoasca toti selectionabilii e gata campania de calificare pentru viitorul campionat mondial. Ok, poate se vrea o strategie pe termen lung care implica sacrificarea obiectivelor pe termen scurt. Dar cu un antrenor strain care a mai antrenat in Romania, care cunoaște fotbalul romanesc si potentialii selecționabili, poti sa faci reconstrucție fara sa sacrifici obiectivele pe termen scurt. De ce Mandorlini? Simplu… E singurul antrenor strain care a confirmat si in alta parte. Si nu cred ca dupa plecarea de la CFR a devenit total dezinteresat de fotbalul romanesc. Sunt convins ca a mai urmarit meciuri, fie si doar meciurile CFR-ului.

    Apreciază

    • Matthäus avea nume ca jucator, dar nu ca antrenor. Acolo e de nivelul lui Hagi si inteligenta sa sclipitoare devenita proverbiala il „ajuta” sa nu fie considerat o solutie nici macar cind aproape de oraselul sau de bastina la vre-un club de liga a2a se face cite o schimbare de antrenori.

      Apreciază

    • Ba, s-a trezit într-o dimineaţă preşedintele lui Sporting şi şi-a adus aminte că noaptea a visat că va lua campionatul dacă-l angajează pe Bölöni, aşa că l-a contactat imediat. 🙂 Mă gândesc că îşi fac şi cluburile câte o listă când vor un antrenor nou, ştiu şi firmele de impresariat de acest lucru şi vin imediat şi cu alte propuneri şi oferte. Am citit cu toţii şi de încrengăturile dintre aceste firme şi agenţii lor, hai ajută-mă cu asta că io te ajut cu aia, îi o lume mică şi destul de închisă. Tu ziceai că în 2-3 minute de gugălit poţi afla orice vrei. Uite, nişte c/p-uri după vreo 5-10 minute de gugălit:
      „Au blocat transferurile mai multor fotbalisti in ultima vreme doar pentru ca nu erau reprezentati de ei. Faptul ca Tamas nu a mai ajuns la Celtic, iar Dica a ratat transferul la Terek sunt doar ultimele exemple. Giovani a tras sforile pentru ca aceste tranzactii sa pice”, s-a plans Ana Maria Prodan”
      „Cristiano Ronaldo la Bucuresti o data pe luna. O varianta care a fost aproape de realitate, daca Ioan becali avea incredere in flerul lui Boloni. In 2002, cind Ronaldo era un pusti de la echipa a doua, Boloni l-a promovat si i-a facut legatura cu Ioan Becali, agentul lui Niculae.”
      „Arcadie Zaporojanu, te-ai pregătit în mod special pentru impresariat? Am prins anumite secrete ale meseriei pe parcurs, lucrând împreună cu Giovani Becali din România, Vladimir Liubanski din Polonia, Mithat Halis din Austria, Juraj Venglosh din Slovacia.”
      „Arcadie Zaporojanu: La un transfer niciodată nu participă un singur agent. De regulă, un transfer se compune din câteva etape şi implică mai mulţi impresari.”
      „Impresarul lui Ladislau Boloni, Arcadie Zaporojanu a lamurit situatia ..”
      Bölöni a declarat la vremea aceea că impresarul lui maghiar din acel moment i-a spus că există o ofertă din partea portughezilor. Prin câte şi ale cui mâini s-o fi putut plimba acea ofertă până a devenit una concretă şi a ajuns la impresarul lui Bölöni? În 2001, Giovani avea încă relaţii şi influenţă în lumea impresarilor, ţinem minte cum ameninţa, şantaja, pupa, ruga, de ce să exclud că ar fi putut trage nişte sfori ca să-i facă loc lui Hagi?

      Apreciază

  11. Spania-Italia in optimi iar castigatoarea va juca cel mai probabil cu Germania iar castigatoarea acestui sfert probabil se va intalni in semifinale cu una dintre Anglia sau Franta. Pe partea superioara e liniste totala, doar Belgia(daca se va califica de pe locul 2) dar si aceasta va juca cu locul 1 din grupa F(posibil Portugalia). in atare conditii ma astept la semifinale de genul Wales- Croatia si dincolo Germania – Franta, si o finala Croatia Germania.

    Apreciază

    • Deci, lipsesc cei doi spanioli, asteptati zilele urmatoare, Gomelt si Beleck carora le-a expirat imprumutul si „favoritii” nostri Bruno si Dani, carora l-i s-au reziliat contractele. Sa vedem deciziz lui Toni, care a facut primul antrenament cu echipa. Sa vedem ce va fi si cu Bud, mi-as dori foarte mult sa ramana.

      Apreciază

    • Cand s-a ales componenta conducerii LPF de catre cluburile din Liga I si a conducerii FRF de catre toate cluburile de fotbal din Romanica si s-a ridicat mana fara discernamant, in mod automat la alegerea persoanelor, nu-si imaginau oficialii cluburilor ca acasta alegere oarba poate avea efecte tragice pentru clubul in numele caruia au ridicat mana papagaliceste…

      Apreciază

    • „Am avut suficient timp pentru a căuta cei mai potriviți jucători, iar dacă nu am făcut cum trebuie asta, atunci este doar vina mea. Trebuie să vină altcineva și să preia naționala, mai ales că turneul final de peste doi ani va fi la noi, în Rusia”, a spus Slutski.”
      E declaratia de onoare impreuna cu demisia selectionerului rus. La noi nu se practica, am mai discutat pe-aici despre modul in care se face selectia in Romanica.

      Apreciază

  12. http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Echipa+Nationala/Rednic+critica+atitudinea+tricolorilor+Bateam+Albania+fara+probl

    „M-a deranjat atitudinea jucătorilor. De ce la meciul cu Franţa au jucat cu ambiţie, cu agresivitate, au fost compacţi şi în atac şi în apărare, iar cu Albania nu au jucat la fel? Albanezii nu au calitate, în timp ce noi avem, chiar şi în echipa asta de la Euro. Dar nu avem atitudine. Nu aşa te prezinţi la un meci decisiv.

    Când e meci decsivi să joci tot cu doi mijlocaşi defensivi… Tehnic, albanezii nu sunt peste noi, i-am văzut. Pe albanezi îi puteam bate fără probleme dacă aveam aceeaşi agresivitate, aceeaşi ambiţie.

    Nu poţi să spui despre Sânmărtean că nu poate juca un meci întreg. Trebuia să-l bagi de la început, mai ales că era un meci decisiv, şi îl lăsai cât putea. Trebuia să rişte, nu să stea pe apărare şi să aştepte greşeala adversarului. Dar e mai uşor să pregăteşti echipa defensiv. E mai greu şi altceva”, a spus Rednic, la emisiunea „Fotbal Club”.

    „A mai fost şi lipsa de omogenitate. Schimbi unul sau doi jucători, dacă sunt accidentaţi sau din raţiuni tactice, dar nu aşa. Nu am văzut trasee, automatisme, ajungem la poartă întâmplător, de multe ori cu pase lungi.

    În plus, unii jucători sunt puşi pe poziţii care nu le convin. Am tot văzut asta cu schimbarea medicului. Suntem de râs! Ce legătură are medicul? El l-a băgat pe Săpunaru fundaş dreapta, pe Măţel fundaş stânga? Stancu nu e jucător de bandă. Ori îl bagi vârf, ori al doilea atacant. Mulţi jucători nu au fost pe posturile lor de bază”
    E continuarea interviului cu Rednic. Poate-l aude cine trebuie…

    Apreciază

    • „Orice antrenor român şi-ar dori să pregătească echipa naţională. Chiar şi această naţională, pentru că dacă e să faci o analiză la meciul cu Franţa, nu stăm aşa rău”, a comentat „Puriul”.”

      Apreciază

      • Iar incep lingusirile pentru os, iar o sa se piarda 10 ani fara nici un rezultat. Cand o sa apara 10 Pauni intr-un an si nu unul la 10 ani, atunci o sa fie si nationala.

        Apreciază

        • Pai ce e gresit in declaratiile lui? Ca vrea? Normal ca vrea…ce ai fi vrut sa spuna? Ca nu vrea. Despre jucatori are dreptate… Sa fim serioși, oricine vine antrenor, ca e roman, ca e strain, ca e Rednic, ca e Muriniho, in mare tot cu baietii aia trebuie sa facă treaba. Ok, poti sa mai descoperi/redescoperi 2-3-5 jucători. Dar sa găsești 25 de jucatori noi e imposibil. Naturalizezi? Degeaba vrei sa naturalizezi daca nu găsești jucatori care sa vrea sa fie naturalizati. In momentul de fata, realist, se poate discuta despre convocarea lui De Amorim. El are deja cetatenie romana. Altii? E complicat…legea nu face diferentieri între fotbalist si chinezoaica muncitoare in confectii. Povesteau unii ba de Cadu, ba de Camora. Aveau loc in nationala? Fara nicio indoiala, da. Dar intai trebuie sa aibă cetatenie romana ca sa putem discuta cat de binevenit era Camora la Euro.

          Apreciază

          • N-ai inteles ce-am zis cu Paun. Daca ar fi conditii profesioniste la cluburile de liga 1, 2, 3, daca statul ar ajuta investitorii privati din sport, oamenii poate si-ar da copiii de mici la fotbal, ar fi o baza de selectie muuuult mai mare decat acum si ar aparea talente mult mai multe decat acum. Imi amintesc ca am lucrat ca si student intr-o vara in Italia ospatar. A doua zi cand am ajuns in localitatea respectiva (era pe granita cu Elvetia) patronul m-a si intrebat daca joc fotbal. I-am zis ca doar de recreatie, dar in saptamana aia m-a dus sa vad echipa lui, care avea meci in ceva campionat regional. Deci patronul ala de restaurant (am aflat apoi ca jucase in Suedia fotbal in tineretile lui) tinea o echipa mica. Banui ca asa era in toata Italia. Aici, la noi daca vrei sa-ti joace copilul trebuie sa platesti antrenorul sa ti-l bage in echipa. Si cine vrea sa-si dea copiii sa joace fotbal cand practic nu exista conditii civilizate si mai si trebuie sa platesti chiar daca copilul ti-e talentat? Doar aia disperati, care in loc sa se faca zugravi prefera sa incerce sa se faca fotbalisti. Din start s-a injumatatit (sau poate proportia e si mai mare) baza de selectie. Ei cand unui club ca CFR ii trebuie 10 ani sa scoata un produs ca Paun, bietul general nu prea are de unde sa aleaga. Ai vazut cum joaca Croatia, o tara cu o populatie de 4 ori mai mica decat a Romaniei? Ei, aia ce baza de selectie au? De patru ori mai mica decat a Romaniei? Ma indoiesc. Acolo se joaca muuuuuult mai mult fotbal decat la noi, doar asa ajung sa aiba jucatori de top ce joaca la Real Madrid. Pe vremea comubnismului se ajuta sportul, se scoteau sportivii din productie, primeau salar ca si cum s-ar duce la munca dar ei faceau sport. Acum? Se vede manajementul FRF-ului si se vad si rezultatele. Dupa Piti si gheneralul mai vine Rednic sau Lucescu, fac niste promisiuni si apoi o luam de la capat cu Piti, gheneralul, Ando etc. Trebuie din temelie sa se schimbe lucrurile sau o lasam moarta si ne ocupam de altceva. De autostrazi de exemplu, ca si acolo ne depasesc imediat albanezii.

            Apreciază

            • Aaaaa…aici iti dau dreptate. Partial. Legat de investitiile statului în sport exista diferite abordari. Exista modelul maghiar unde, din cate am înțeles, statul finanteaza sportul, companiile de stat sponsorizeaza sportul (desi și la noi s-a practicat, vezi Pandurii si Gaz Metan Medias) si exista tari unde sportul (de performanta) nu e interes de stat și totul se face eminamente privat. Cluburile nu produc jucatori? Nu e vina FRF-ului aici. Ca parintii trebuie sa dea bani ca sa-si vada copiii titulari, nu e vina FRF-ului. E vina conducătorilor cluburilor pentru ca permit astfel de practici. Majoritatea cluburilor, legat de centrele de copii și juniori au exact viziunea lui Marginean. Intr-o discutie cu antrenorii de la juniorii lui „U” a avut o discutie de genul ” de ce credeti ma’ ca e important centrul asta? E doar un loc unde-si lasa mamele copiii ca sa poata sa meargă sa se f***!”.
              Legat de copii si juniori, FRF-ul incearca ceva cu centrele de excelenta de la Timișoara si Targu Mures, dar parerea mea e ca proiectul s-a nascut mort. A fost conceput prost. Au deschis centrele, au identificat bazele de antrenament, centrele de cazare. Bine aici totul e ok. Dar, si eu mare DAR, de unde juniori? Asa ca au apelat la cluburi sa dea niste juniori pentru centrele de excelenta. Normal ca aia nu au trimis varfurile de generatie, ci tocmai juniorii care nu prea sunt de perspectiva. Asa ca in centrele de „excelenta”, nu au ajuns cei mai buni juniori din tara, asa cum ar fi normal ci, din contra, cei mai slabi juniori.

              Apreciază

  13. stiridesport: „Decarul lui CFR Cluj, dorit în Serie A. ”
    Dacă Tînc, Negruţ, Vîtcă etc au făcut vizita medicală şi nu s-a concretizat nimic din ceea ce s-a vehiculat în presă, de ce am crede în poveştile astea scoase de la naftalină cu Petrucci la Cagliari? N-a apărut nimic nou în presa italiană, mai puţin un interviu cu Petrucci în care, la întrebarea (ările, că-s două întruna 🙂 ) „Hai ricevuto offerte dall’Italia? Pensi di ritornare un giorno?”, spune că „Si, ho avuto offerte dall’Italia ma per adesso non si è mai concretizzato nulla”. Tradus, s-au concretizat nula, sau cu p, cine cum doreşte, ofertele din Italia. 🙂

    Apreciază

  14. Asta-i mai veche un pic, de pe actualdecluj 🙂 „Surpriză în Gruia. Antrenorul și-a dat acordul și va conduce echipa în cantonamentul din Slovenia” link

    Apreciază

    • „Ieri, portughezul s-a întâlnit cu Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, iar în proporție de 99%, acesta va continua la CFR Cluj. Conceicao a fost liniștit în privința banilor, clubul având asigurat în acest moment un buget stabil pentru salarii. De altfel, “feroviarii” sunt printre puținii din România care n-au intrat în vacanță cu restanțe. De asemenea, Conceicao încearcă în aceste zile să facă câteva transferuri din Portugalia, având mai mulți fotbaliști din primele două ligi pe listă.

      Până în acest moment, CFR Cluj l-a transferat pe Filipe Concalves, un mijlocaș central de 31 de ani, care a evoluat ultima dată la Moreirense.”

      Apreciază

      • Deci Tony a fost linistit in privinta platii salariilor, cheltuielilor clubului in general si a primit sustinere la aducerea unor jucatori posibili de adus din cei doriti de el. Se pare ca Filipe Concalves chiar va veni la Cfr. Probabil ca toti sunt liberi de contract. Nu m-as supara sa fie la fel de liberi si valorosi cum sunt Ruiz si Bud, adusi tot liberi in iarna. S-a vazut ca se poate.

        Apreciază

  15. Nationala Islandei, tara cu o populatie de 323.000 locuitori (mai putini decat in Cluj-Napoca), are 100 de fotbalisti profesionisti si se califica de pe locul 2 al grupei in optimile Euro dupa 1 victorie si 2 egaluri (Ungaria obtine locul 1 tot cu 5 puncte dar cu golaveraj mai bun).

    Nationala Romaniei vine acasa cu 1 punct. Macar e egala Austriei, Rusiei si Cehiei.

    Apreciază

  16. Ungurii impreuna cu islandezii sunt surpriza placuta a acestui CE. Ieri ambele echipe au facut meciul vietii, calificandu-se in optimi de pe primele doua pozitii ale grupei. Daca noi ne plangem de aria prea mica de selectie, antrenorul Islandei ce sa mai zica? 🙂

    Apreciază

    • Nu zice nimic ca se gindeste la colegul din Faeroer si a auzit si de cel din Gibraltar. Nu aria de selectie e problema ci faptul ca fotbalul nu mai permite doar o selectie naturala, pe baza de talent. Ultratalentati sunt foarte putini iar celor cu un minium de aptitudini le ridici nivelul prin matode eficiente de antrenament – exact locul unde in RO se practica numirea a tot felul de fosti fotbalisti ratati in betie. Te mai miri ca majoritatea nationalelor din Est au performat datorita copiilor crescuti in Europa de Vest? Chiar si la romanasii patrioti daca te uiti mai atent jumatate din primul 11 au activat ca juniori la cluburi din Vest., asta facind diferenta fata de colegii din rO:

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.