Urmează BAC-ul…


De câteva zile s-a terminat şi al 12-lea sezon consecutiv de Liga 1 (divizia A etc.) pentru echipa noastră (vorbim de „new-CFR”, evident). Am terminat aşadar şi clasa a XII-a, urmează însă bacalaureatul… 🙂

(… în funcţie de preferinţe, fantezie şi altele: noţiunea de „bacalaureat new-ceferist” poate însemna: 1 – Supercupa din iulie (august?) 2016, 2 – preluarea/nepreluarea echipei de vreo firmă din Japonia/ne-Japonia, 3 – obţinerea unor note de trecere la proba scrisă (dar şi orală!) la disciplina „DIICOT” de către PAZ şi IM etc… Eu aş alege varianta 1, pentru că vorbim de fotbal, în primul rând, dacă îmi aduc bine aminte, şi – asemănător BAC-ului din licee – ea ar fi încununarea unui sezon destul de încărcat.)

Dar până la cele 90 (120? / 130? / 140?) minute ale Supercupei avem timp suficient, chiar dacă nu prea ştim nici data „examenului”, nici locul (poate Mediaş), dar nu cunoaştem nici disciplinele de examen (ca să nu mai vorbesc de „profesorii examinatori” = arbitrii). Până la urmă nu ştim nici componenţa echipei care se va prezenta la examen, nici numele profesorului îndrumător… Ca o părere personală, aş fi foarte fericit să văd pe teren măcar osatura minimală a echipei din primăvara acestui an (Larie-Tiago-Petrucci-Jakolis-Bud-Nouvier), cât şi profesorul Tony, dar vom trăi vom vedea… 🙂

Până atunci, ca o detaşare de agitaţia şi nervozitatea ultimelor zile, vă propun să parcurgem cele mai semnificative realizări ale elevului numit „dragă-new-CFR”, copilul nostru aflat în prag de BAC şi de majorat, dar şi – conform dorinţei unora în prag de deces… Doamne feri!!!

Aşadar, să parcurgem în continuare, pe puncte, principalele realizări în cei 12 ani de „şcoală”, în toate competiţiile oficiale (campionat, competiţii europene, cupe interne):

  1. Am fost prezenţi la 503 „ore” (meciuri), 406 în campionat, 49 în cupe interne şi 48 în competiţii europene. Am obţinut 851 puncte (56% din total disponibil), fiind ataşate trei puncte pentru orice calificare mai departe în cupe şi zero puncte pentru orice eliminare din aceste cupe, indiferent de rezultatul obţinut după 90/120 minute).
  2. În cei 12 ani au fost pe teren 187 jucători (măcar 1 minut în vreun meci oficial), ceea ce înseamnă 15,58 jucători pe sezon. Evident, nu asta înseamnă, ci – mai degrabă numărul mediu (15,58) de jucători noi de la un sezon la altul. Cam mult, şi aşa…
  3. Topul meciurilor jucate (indiferent de minute totale): 1) Cadu = 254, 2) Panin = 245, 3) Camora = 186, 4) G.Mureşan = 177, 5) Deac = 161. Dacă mai rămâne 2 sezoane, Mario are şanse reale să ajungă pe primul loc. Dar să nu visăm aşa „pe termen lung”, măcar să rămână noul „el-capitano” încă un sezon, şi tot e bine… 🙂
  4. S-au înscris 694 goluri (de către 99 jucători diferiţi), clasamentul „goleadorilor” fiind: 1) Cadu = 30, 2) Anca = 27, 3) Tade = 23, 4) Kapetanos = 22 şi 5) G.Mureşan = 21 goluri. Cadu şi Muri apar în ambele clasamente, legende vii ale „new-CFR”. Dacă revine Cadu, mai poate îmbunătăţi realizările în planul ambelor clasamente…
  5. Cei 18 antrenori (vezi mai jos) au folosit 18 aşezări diferite, pe primul loc „1-4-2-3-1” cu 144 partide, „1-4-4-2” cu 120 etc. Este linia statistică cea mai mincinoasă (însemnând că şi celelalte sunt mincinoase, dar într-o proporţie mai mică…); o mare parte a informaţiilor a fost „sustrasă” din statistici „lepefiste” şi mai mincinoase, în condiţiile în care – să ne rezumăm doar la meciurile acestui an – televiziunile au marşat mai mereu cu „1-4-2-3-1” în loc de „1-4-1-4-1”, vizibil şi de pe Turnul Paraşutiştilor.
  6. Mult mai mare încredere putem avea în cifrele antrenorilor. Au fost tot 18 antrenori pe bancă, clasamentul fiind: 1) Andone = 77, 2) Tony = 60, 3) Dorinel = 49, 4) Dican = 41 şi 5) Miriuţă = 37 meciuri.
  7. Meciuri ca meciuri, dar să vedem ce au realizat aceşti 18 antrenori (procentajul punctelor obţinute din total disponibile): 1) Andone = 67,1%, 2-3) Uhrin şi Bergodi = 66,7%, 4) J.Costa = 65,4%, 5) Mandorlini = 61,9% şi 6) Miriuţă = 58,6%. Cu menţiunea că Uhrin a fost pe bancă doar în 5 meciuri.
  8. Rezumându-ne doar la campionat: cei mai mulţi jucători au fost folosiţi în sezoanele 2010-2011 (37) şi 2012-2013 (35), în timp ce în sezoanele 2005-2006 (26) şi 2014-2015 (28) s-au utilizaţi cei mai puţini jucători.
  9. Tot în planul meciurilor de campionat: în meciurile disputate în Gruia, cea mai categorică victorie (ca diferenţă de goluri) a fost meciul din acest sezon cu Botoşani (6-0), iar în alte 5 meciuri s-au consemnat victorii ceferiste la 5 goluri (CFR-Braşov 5-0 în 12/13, CFR-UTA 5-0 în 06/07, CFR-Sportul 6-1 în 11/12, CFR-Oţelul 7-2 în 13/14 şi CFR-Năvodari 6-1 în 13/14). La polul opus (meciuri tot în Gruia), avem nişte înfrângeri la scor: CFR-Rapid 0-5 în 11/12 şi CFR-Pandurii 0-4 în 14/15.
  10. Şi în final, tot în planul meciurilor de campionat: în meciurile disputate în deplasare, cea mai categorică victorie (ca diferenţă de goluri) a fost Mioveni-CFR 0-5 în 11/12 şi Bistriţa-CFR 0-5 în 12/13. La polul opus (meciuri tot în deplasare) înfrîngerea cea mai dură a fost un 0-5 în „Groapă” (0-5) în sezonul 05/06.

HAI CFR!!!

197 de comentarii

  1. @Huawei. Noi doi avem o firma împreună. Tu ai 70%, eu 30%. Tu inchei un contract de „consultanta” cu o alta firma deținută de tine in valoare de 1 leu. Daca faci asta, ma prejudiciezi si pe mine, pt ca leul ala se scade din profit si practic imi furi 30 de bani, si prejudiciezi si statul pentru ca pierde 16bani care i se cuveneau drept impozit pe profit.

    Apreciază

    • Dar stii ca daca actionarul principal are 75% are majoritate de dominare si poate sa foloseasca toate resursele companiei cum vrea.Asa cum daca un actionar are 25%plus x are minoritate de inchidere si nu se poate lua nici o decizie impotriva lui.

      Apreciază

    • IQ, eu am încredere în tine, că și anul trecut ne-ai liniștit când ne agitam pentru soarta celor 24 de puncte (și ai avut dreptate). Păcat că apari și tu o singură dată într-un an…HAI CFR!!!

      Apreciază

  2. @Brightside iti raspund aici. Ai toate motivele sa fii ingrozit. Sunt unii care au stat luni de zile in arest preventiv doar pe baza declaratiilor unor martori.

    Apreciază

    • Eu stiam ca asta se intampla inainte de 1989. Atunci se bagau oamenii la beci fara nici un proces. Am facut o revolutie, oamenii si-au dat viata pentru libertate atunci. Azi nu mai poti ingradi drepturile si libertatile unui om fara sa prezinti judecatorului probe concrete, in baza carora ai cerut aceasta ingradire a drepturilor si libertatilor (da, sa te tot duci la discutii cand esti chemat este o ingradire a libertatii). Pe povesti nu se poate, altfel poate intra si procurorul la abuz in serviciu. De aceea cred eu ca dosarul asta cu revocarea este o proba a existentei unor dovezi intiale, in baza carora s-a pornit procesul penal.

      Apreciază

  3. @Vladimir: De ce merg uneori Putin, Merkel şi alţi şefi de stat în tribuna oficială la câte un meci de fotbal, când mulţi dintre ei habar nu au ce-i ăla ofsaid, şi de ce nu-i arată niciodată la ştiri urmărind cu interes într-o garsonieră cum un meşter zugrav întinde dispersitul cu bidineaua? De ce despre fotbal apar mereu studii sociologice, teze de doctorat, sondaje de popularitate etc, iar pe partea ailaltă n-am văzut decât un manual al zugravului pentru şcolile profesionale? De ce Madridul cumpără mereu stadionul lui Real şi-l donează clubului? De ce nu cumpără bidineaua tocită a zugravului şi-i donează una nouă? Cum naiba se poate ca în occident toate echipele din ligile inferioare să aibă stadion cu gazon (nu tăpşane pline cu noroi) şi nocturnă? S-a nimerit câte un investitor chinez în fiecare orăşel? Mereu se vorbeşte şi se scrie de fotbalul – fenomen social, ar fi cât se poate de normal să existe ceva facilităţi, dacă nu altceva, cel puţin o lege clară în materie, măcar cluburile să nu fie expuse la cum i se scoală organul organului. 🙂

    Apreciază

  4. Adică pe cel care castiga 1000 de lei pe luna il impozitezi iar pe cel care câștigă 10.000 il scutesti? Acuma sincer tie ti se pare normal? Uite ca francezii nu au nicio greata sa-i ardă pe fotbalisti la impozite.
    Pe de alta parte nu pot sa nu îți dau dreptate legat de legislație. În momentul de fata legea e interpretabila si implicit e aplica arbitrar.

    Apreciază

    • … cam asa se intampla, Vlade, uita-te putin in jurul tau. Gainarii sunt pedepsiti aspru in timp ce miliardarii planetei se strecoara cu nonsalanta intr-o veselie prin gaurile lasate cu intentie (pentru ei) prin paragrafele legilor cu privire la firmele off/shore in legislatiile interne/internationale.

      Apreciază

      • … esti un idealist, Vlade, apreciez acest lucru. Ar fi bine sa se aplice aceleasi unitati de masura pentru gainari si miliardarii globali. Din pacate nu se intampla…

        Apreciază

    • Din partea mea, autorităţile n-au decât să-i impoziteze dublu pe fotbalişti faţă de zugravi, dar pentru cluburi trebuie acordate ceva sprijin şi facilităţi. Habar nu am cum e în Franţa, dar bănuiesc că un Dunkerque sau Sedan din liga a 3-a tot primeşte ceva soi de sprijin mai de soi decât un PFA al unui zugrav.

      Apreciază

    • Exact asta se intampla acuma. IT-istii castiga in medie net 10.000 ron lunar si sunt scutiti total, 0% de impozit pe salar, iar amaratii de zugravi care castiga 1.000 ron lunar (si isi declara veniturile, asta e alta poveste) sunt impozitati. Nu este IT-ul un domeniu mai strategic decat sanatatea sau invatamantul. Ca nu te poti face IT-ist daca parintii ti-s bolnavi si nu-ti pot plati liceul si facultatea sau de-a lungul formarii tale ai profesori slabi si nu devii competitiv pe piata cand termini facultatea. Deci daca exista interes din partea statului se poate, fara discutie. Acuma de ce si-ar incuraja un parinte copilul sa devina fotbalist profesionist, daca are o cariera in medie de 15 ani si apoi ramane in aer? Ca la 35 ani nu mai poti incepe o facultate si sa incepi in alt domeniu, la 35 ani trebuie deja sa fii bine infipt in meseria ta. Din ce vad eu la TV si in jurul meu, multe masini si-au pus in Cluj coarne cu stegulete tricolore, la TV showuri unde isi dau toti cu parerea despre echipa nationala, deci pare a fi de interes maxim. Apoi tot asa isi doresc foarte multi participari in Champions League, sa le mai dea cate o bucurie sa poata merge mai departe ai de lucra zi de zi timp de 40, 50 ani. Ei, daca tu ca stat nu ajuti domeniul privat sa investeasca in grupe de copii, toata povestea aia cu fotbalul, te astepti ca cel mai slab lot valoric sa faca minuni? Marica a spus clar aseara ca asta e nivelul nationalei, sa fiti fericiti daca iese din grupe. Si asa o sa ramana pe veci daca vom fi condusi in continuare de oameni cu mentalitatea ta. Mie de nationala nu imi pasa atat de mult pe cat iti pasa tie, insa imi pasa de CFR. Deci nu astepta rezultate pe viitor la nationala, ca nu au de unde sa vina. Fara ajutor din partea statului va ramane la nivel de sport amator ca acuma.

      Apreciat de 2 persoane

      • BrightSide, IT-stii nu sunt scutiti de impozitul pe salar. Angajatorii lor sunt scutiti de plata impozitului pe salarul IT-stilor ca sa angajeze IT-sti din Romanica, nu din India sau China, etc, unde totul e mult mai ieftin. Dar angajatorii platesc impozit pe profit, pe dividende, TVA si deci castigul statului vine pe partea asta. Plus ca investesc in sedii, s.a.m.d.

        Apreciază

        • N-am înţeles cum zici. Asta găsit pentru 10,000 lei lunar:
          Toate sumele detaliate (Fluturaşul de salariu)
          Sume referitoare la angajat
          Salariul brut 10000
          Bonuri de masa 0
          Sporuri impozabile 0
          Reţineri angajat
          CAS individual 10.5 % 1050
          Şomaj 0.5 % 50
          Asigurări de sănătate 5.5 % 550
          Deducere personală funcţie de bază 0
          Impozit pe salariu 1336
          Sporuri NEimpozabile 0
          Salariul net 7014
          Sume referitoare la angajator
          Reţineri angajator
          CASS 5.2 % 520
          Şomaj 0.5 % 50
          CAS Conditii normale 15.8% 1580
          FNUASS 0.85 % 85
          Fond de risc si accidente 0.4 %* 40
          Fond creanţe salariale 0.25 % 25
          Adică angajatorul reţine de la IT-ist impozitul pe salariu, 1336 lei, doar spui că IT-istul nu e scutit de impozitul pe salariu, dar angajatorul îi scutit să-l vireze la stat? Că alt impozit pe salariu nu există, că doar e un singur salariu pe căpăţână de IT-ist. 🙂

          Apreciază

        • @cfr.istul: angajatorii nu plătesc impozit după salariile IT-știlor (și nici după salariile altor categorii de angajați), impozitul se reține din salariul brut al angajaților (inclusiv CAS/10.5%, șomaj-0.5% și sănătate-5.5%). Angajatorul plătește după totalul salariilor brute CAS-15.8% (mă rog, în condiții normale), șomaj-o.5%, sănătate-5.2%, contrib.la accidente de muncă și boli profesionale-un procent variabil (cam 0.15% în medie) și contrib.la indemnizații și concedii-0.85%. Probabil te-ai gândit la impozitul pe profit al angajatorului, care e altă chestie. Fiul meu are un PFA pe IT din 2010, a fost impozitat tot timpul, iar anul ăsta a trecut la un cod CAEN (tot în domeniul IT), care permite plata unui impozit fix, indiferent de cuantumul venitului realizat (mă rog, până la o anumită limită, care însă e destul de mare). HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Kiruj si Caneto, ok, e corect ce spuneti. Eu privesc altfel lucrurile pentru ca angajatorii mei, majoritatea au trecut in general salariul minim pe economie sau ma rog, pe acolo. Restul era neimpozitat, ne cas-zat, nepensionat, nesomajat, etc. Am lucrat la patroni care fentau plata darilor cum puteau mai bine. Si atunci nici eu nu mai privesc acel salar brut ci cel net, consider ca restul e obligatia neindeplinita decat partial de angajatorii mei. Dar voi doi aveti dreptate, teoria asa spune cum ziceti voi. Practica ne omoara…

            Apreciază

            • Si ar mai fi ceva, cand am fost informat despre viitorul meu salar la acei patroni, imi spuneau suma neta. Brutul nici nu se spunea la asa zisa negociere a salarului care consta in accepti tu sau vine altul la banii astia. Discutia fiind despre suma neta, deci si la IT-sti practic l-i se promite un salar net probabil, scutirea de impozit pe salar fiind de fapt in buzunarul angajatorului, acei bani ramanand de fapt in buzunarul angajatorului. Am dreptate, Kiruj si Caneto? Bate practica asta cu teoria care e cum ziceti voi? Nu prea…

              Apreciază

    • …genul asta de cantareti manelisti oricum beneficiaza de regimul scutirii (reducerii, mai precis) de impozite, sau tu chiar crezi ca emit chitanta sau bon fiscal cand canta de la masa la masa la nunti, botezuri sau alte evenimente?

      Apreciază

  5. Nu am mai citit de cateva zile nimic din ce s-a postat pe Tribuna si sunt dezamagit de ceea ce se intampla la club. Aseara un prieten ai caror copii joaca la grupele de juniori ai clubului, stiindu-ma mare ceferist, m-a intrebat ce parere am de retragerea lui IM si eu habar nu aveam de acest lucru. Tot el mi-a spus ca la reunire s-au prezentat doar vreo 5 jucatori, doar ca acum vad pe site-ul clubului ca reunirea e abia pe 20. Situatia e din ce in ce mai complicata, iar retragerea lui IM o pierdere mare pt noi. PS. Pt mine si prietenii mei cu atat mai mult, pt ca el ne oferea abonamentele la oficiala la fiecare inceput de sezon.

    Apreciază

  6. Caneto, Vladimir..cred ca incepti sa deviati un pic. exista tari in care fotbalul e tratat ca „fenomen social” cu sprijin populist, gen Spania si tari in care este tratat ca un business cu conotatii sociale – acolo statul se ocupa de infeastructura (stadioane) dar le inchiriaza la un pret imobiliar corect ( cost refinantare, amoritzare , intretinere). Ca sa aveti o idee, la Frankfurt unde exista orginalul Arenei Nationale din Bucuresti, clubul local plateste o chirire de 9 mil de euro pe an. Stadionul a costat 200 deci cam 4,5% din pretul de constructie.

    Apreciază

    • Pe mine nu mă interesează cazul unui Frankfurt, care poate produce venituri serioase, ci o echipă de liga a 3-4-a dintr-un orăşel oarecare. Aia cum plăteşte preţul imobiliar corect? Apoi, dacă Nürnberg este obligat să plătească fond de pensie şi CAS pentru Sepsi? 🙂

      Apreciază

      • Caneto, da pentru Sepsi Nürnberg trebuie sa plateasca fond de pensie si partea angajatorului la asigurarea de sanatate. Care data fiind activitatea cu risc mare e mult mai scumpa decit a unui angajat normal pentru ca pe Sepsi nu-l ia asigurarea de stat ca sa plateasca orice amarit ca isi beleste el labele. Liga a 3a este profesionista in Germania. Te intrebi cum functioneaza? Simplu, cheltuielile cu stadionul sun tmai mici, chiria e mai mica etc. Exista si orase de prima liga unde municipalitatea considera de exemplu ca fotbalul nu e important pentru ca orasul are alte traditii si prioritati si nu se grabeste sa faca un stadion nou (cazul actual e Darmstadt). In rest, totul depinde de comunitatile locale – firme mici si mijlocii care se identifica cu echipa lor, orasul lor etc. In primul rind in populatia orasului exista membri de club care platesc cotizatie – deci exista niste venituri constante. In al doilea rind exista mult ajutor benevol pe baza de voluntariat – echipele mici au multe grupe de copii si tineri si lucrurile se intimpla in mod natural – daca se ia un microbuz se aduna 10-20 de mici comercianti care sa dea 30 de euro lunar pentru leasing si asigurare ( de aia le vezi peticite) , cine are o firma mai mica cumpara cite un set de tricouri si isi pune logoul pe ele, curatenia si paza o fac citiva membrii dintre pensionari, antrenorii de la grupele de copii sunt amatori – fosti jucatori amatori, studenti care primesc poate 100 de euro pe luna.Diferenta e de atitudine– esti membu al clubului si acesta face parte din comunitate si tu contribui cu ce poti – nu astepti sa iti pice si tie ceva.

        Apreciază

        • Exact asta cred multi, in mod greșit: ca daca e strain plateste in tara de origine. Da, jucătorul strain poate OPTA sa plateasca in tara de origine asigurarea de sanatate. Dar asta nu înseamnă ca angajatorul plătește tot în tara de origine. Doar pentru muncitorii transfrontalieri angatorul poate opta sa plateasca in tara de origine.

          Apreciază

          • Vladimir, la „straini” e regula de 3 ani. Primii 3 ani intr-o tara poti opta sa ramii expat si atunci exista optiunea tarii de origine. Dupa aia e obligatorie „localizarea”. Camora este in clipa de fata obligatoriu local, Bruno poate opta – ca sa vorbim pe exemple concrete.

            Apreciază

            • Da, Cristi. Oricum e vorba doar de contribuția angajatului. Ca de muncitori transfrontalieri nu se pune problema sa fie ca sa aiba clubul posibilitatea sa opteze. Adica nah…sper ca nu au de gând sa intinda coarda atat de tare încât sa susțină ca sunt navetiști =))

              Apreciază

  7. Vladimir, Ungaria a băgat sute de milioane de euro în fotbal în ultimii 5 ani, conform link (nu-i un articol în care autorul pare să apreciaze acest lucru 🙂 ). Zice că banii ajung de la stat la fotbal pe 4 căi: sumele alocate în legea bugetului de stat, dreptul de a reînvesti o parte din impozitul pe profit, publicitatea făcută de societăţile de stat în lumea fotbalului, fără a ţine cont de preţul pieţei 🙂 , precum şi cheltuielile autorităţilor locale, prin reclamă de imagine, preluarea cheltuielilor de exploatare şi întreţinere ale stadioanelor, finanţarea directă a echipelor de juniori. Îi multă lume nemulţumită că statul toacă aiurea banii în fotbal, că nici măcar nu se văd ceva rezultate, dar părerea unui economist specializat în fenomenul sportiv este că e vorba de o concepţie absolut corectă pe termen mediu şi lung.
    Câteva idei din articol:
    – este nevoie de minim 5-10 ani ca actualii juniori finanţaţi de stat să ajungă fotbalişti profesionişti.
    – pe piaţa maghiară a fotbalului, este imposibil ca un club de fotbal să se poată autofinanţa.
    – în bugetul de stat pe 2016, suma alocată pentru sport este în jur de 1 miliard de euro, o cotă în proporţia sumelor alocate de ţările cu o cultură sportivă şi economică dezvoltată.

    Apreciază

    • Pai compari o strategie bine pus la punct cu o idee heirupista: hai sa tăiem impozite. Sutele alea de milioane de euro s-au dus in centre de copii si juniori. O prostie… Întreabă-l pe Cristi daca nu ma crezi pe mine.
      Acuma si serios un pic… Statul poate sa investeasca in sport si in momentul de fata. Nu exista absolut nicio lege care sa impiedice Consiliul Local sa finanteze CFR Cluj, sa le dea un teren pentru o baza de antrenament.
      Acum despre Franta. In Franta, la orice licitatie organizata de catre autoritățile locale, companiile care sponsorizeaza activitati cultural – sportive in localitate, primeste punctaj mai bun. E exact sistemul pe care mi-l doresc și la noi. Vrei sa faci afaceri cu Clujul? Nicio problema…hai sa vedem ce ai facut pentru Cluj pana acum.
      Nürnberg si Sepsi? De ce sa nu plateasca contribuția angajatorului? Stai linistit ca plateste si somaj, si pensie si asigurări sociale.

      Apreciază

      • La licitatii Vladimir are dreptate. Exista mai multe nivele, dar la cele locale, de genul primarii sau judete (acestea fiind mai mici decit in RO) exista criterii clare care avantajeaza firmele locale : daca centrala firmei este in zona (pentru ca revine comunitatii partea ei din impozitul pe profit), daca lucrarea respectiva e facuta cu personal angajat si domiciliat in zona ( iarasi pentru ca in calculul net primariei ii revine cota ei din impozitul pe salarii). Ideea este ca o comunitate este vie daca si fluxurile de venituri o sprijina. Daca vreau sa am un brutar la mine in comuna care sa faca piine proaspata in fiecare dimineata atunci cumpar de la l pentru ca doar asa poate supravietui. Tine si de un sens comunitar care in Romania nu exista.

        Apreciază

  8. @Brightside…uite ca Elena Udrea a stat luni de zile in arest preventiv doar pe baza declaratiilor martorilor fara probe concrete. Nu a existat flagrant, nu au existat interceptari. Doar declarațiile unora cum ca i-au dus bani in pungi de un leu. Au tinut-o în arest tocmai pentru ca nu aveau dovezi concrete si au presat-o psihic in speranta ca cedeaza si recunoaște. Da, au murit oameni in 1989, dar în multe domenii tehnicile de lucru au ramas aceleași.

    Apreciază

  9. Solutia data azi de catre Tribunalul Cluj a fost declinarea competentei de solutionare ca urmare a exceptiei necompetentei materiale invocata de procuror si dosarul a fost trimis de urgenta la Curtea de apel la judecatorul de drepturi si libertati 🙂 Nu ma pricep, dar oare se trage de timp ca la fotbal?

    Apreciază

    • BrightSide, judecatorul a considerat ca nu e domeniul lui de competenta si a trimis cazul la unul din domeniu (drepturi si libertati), la cererea procurorului in acest sens.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.