Veniți (și stați) să primiți cetățenie feroviară!


Promovarea din urmă cu o duzină de ani a deschis larg punga arpiană și granițele gruiene. Mulți au luat atunci drumul dealului, ademeniți de arhitecții noului proiect, în care credeau numai arhitecții + 1 sau 2.

Retur după tur, tur după pregătiri sufocate de vară sufocantă… istoria s-a repetat până a ajuns prezent. Unii urcau dealul, alții îl coborau. Doar sumele vehiculate sau nevehiculate s-au schimbat.

Unii au fost numiți mercenari. Alții petarde. Din start. Ăia veniți liberi de contract au fost numiți… liberi de contract. Pe câțiva i-am visat noaptea pe tavan sau ziua cu ochii căscați la locul insuportabil de muncă, dar i-am așteptat în zadar. N-au mai venit decât pe picior de bârfă. Pe unii i-am primit cu pită, sare și slană, i-am înțărcat cu țuică de prună, dar ne-au lăsat pentru mâncarea chinezească sau falafel.

După refrenul „nimeni nu e de neînlocuit”, în timp i-am înlocuit pe toți. Mulți au venit, parcă și mai mulți au plecat. Zeci, apoi sute. Cu mulțumiri, regrete sau cu picioare în fund.  Pe unii CFR-ul i-a lansat, pe alții (mai puțini, zic eu) i-a îngropat în gropile comune din cimitirul cu oameni de neînlocuit.

Curiozitatea și un pic de timp ploios liber m-au mânat în lupta statistică cu cifrele. Am vrut să aflu pentru câți dintre actualii și foștii jucători CFR-ul înseamnă/a însemnat cea mai importantă bornă fotbalistică din carieră, la data de azi, sâmbătă. Nu cel mai tare club din parcare ca satisfacții trăite sau modernitatea facilităților puse la dispoziție, ci doar din punctul de vedere al meciurilor jucate (în toate competițiile). Principiul selecției este simplu: pe cei care au cele mai multe meciuri din carieră jucate pentru echipa noastră, scrie în primul rând CFR Cluj.

Iată lista, cu inevitabilele posibile erori (marcate cu asterix), datorate găurilor negre de informație din statisticile disponibile pe net. Nu cred să fi lăsat alți jucători pe dinafară, dar dacă am făcut-o, caneto îi va găsi cu siguranță.

Remarc doar proporția considerabilă a jucătorilor actuali pentru care CFR Cluj e în pole position! Poate acesta ar fi unul dintre motivele pentru care în sezonul proaspăt încheiat am avut o echipă specială, pe alocuri perfectă. Și un trofeu.

Reclame

21 de comentarii

 1. Nu prea am timp acum pentru o verificare amănunţită, dar mi-a şi sărit în ochi lipsa cuiva: E. Dimar. Nu l-am puricat ca lumea, dar wikipedia zice că am dreptate. 🙂

  Apreciază

 2. Poate n-am inteles eu ideea articolului, dar mai sunt multi jucatori care ar trebui sa fie in tabel:

  Adam Vass, Bakary Sare, Christian, Guima, Ivanovski, Ivo Pinto, Jaime, Jazvic, Kapetanos, Larie, Monroy, Pereira, Rada, Semedo, Sougou, Susic, Tade

  Apreciază

 3. Echipa din acest an a avut conditii extrem de grele, 10 puncte depunctare, incertitudinea insolventei, incertitudinea penala. Dican a avut si el o contributie remarcabila. Socul trecerii de la jocul direct al lui Dican la cel de posesie al lui Conceicao a fost resimtit din plin, dar pana la urma au iesit niste meciuri superbe pe care nu le vom uita curand. Iar castigarea Cupei a reflectat din plin evolutiile din acele meciuri de neuitat. Merita felicitari acesti baieti remarcabili si acest antrenor remarcabil. In noul sezon vedem ce mai ramane din aceasta superba echipa. Eu sper ca vor ramane toti.

  Apreciază

  • „Aceştia NU-L VOR DECAT GRATIS pe Camora şi speră ca jucătorul să devină liber, pentru a putea semna cu APOEL.” De aici reiese in opinia mea ca nu va ajunge la APOEL pe GRATIS. Poate gresesc si-l lasa pentru ca a acceptat reducerea temporara a contractului. Totusi, eu cred ca va accepta noul contract cu CFR (mai bun cred decat cel redus).

   Apreciază

   • Cadu a declarat că i-a spus lui Camora să nici nu se gândească să accepte o ofertă din Cipru, Camora a declarat la rândul său că nu vrea să plece pentru 2-3000 de euro în plus, probabil că pentru un 8-10 mii ar rămâne. E clar că depinde doar de club dacă vrea/poate sau nu să-l ţină.

    Apreciază

 4. Văd că Andone nu scapă de nostalgiile „ceferiste”…Încă puţin, şi va lua tot lotul, cu Tînc cu tot…Mă rog, el doar vrea să ia, restul…poveşti. Dacă are o aşa slăbiciune profundă pentru CFR, mai degrabă să vină el în Gruia, poate luăm din nou campionatul…:) HAI CFR!!!

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.