Statistici ale ediţiei 2015-2016


Supărarea ultimului meci a (mai) trecut, încet-încet lucrurile intră într-un făgaş „normal” (însemnând alţi morcovi din cauza incertitudinii lotului: cine pleacă, cine rămâne, cine vine, dacă ieşim din insolvenţă, dacă mai vine DIICOT…). Per total suntem la sfârşitul unui (nou) sezon zbuciumat, pornit în prima parte cu speranţe de-a prinde podiumul, apoi măcar play-off-ul, apoi – după noi depunctări suprapuse – cu frica retrogradării din ce în ce mai accentuată.

A mai venit DIICOT-ul peste noi (sau noi pe la ei) ca tabloul să fie complet, dar până la urmă echipa NU A MURIT, şi – asemănător oştenilor lui Mihai Viteazul, care au adus în ţară de la Viena steagul Ţărilor Româneşti; detalii despre acel film pe Wikipedia – a reuşit ca bonus câştigarea Cupei. Un sezon reuşit, per ansamblu, cu bune şi cu rele, cu Dican şi cu Tony, cu 4-4-2 şi cu 4-1-4-1, cu multe meciuri încântătoare în Gruia şi cu la fel de multe prestaţii deplorabile pe teren străin…

Dar să lăsăm „literatura”, să trecem la lucruri serioase, cum ar fi nişte statistici finale ale sezonului recent încheiat (mai este şi SuperCupa, care – logic – cam face parte şi ea din acest sezon, dar să nu intrăm în detalii, că primim şi noi depunctări…).

Aşadar, pe puncte, cele mai interesante date ale ediţiei 2015-2016:

  • S-au jucat 48 meciuri oficiale: 40 în campionat, 8 în cele două Cupe (2 în Cupa Ligii, 6 în Cupa României. Dacă în Cupa Ligii ne-au scos „câinii”, în Cupa RO chiar ei au fost învinşii noştri în finală).
  • Am avut doi antrenori pe bancă: Feri Dican a fost A1 în 25 meciuri (21 în campionat, 4 în Cupe), realizând un vector de performanţă de „10 – 8 – 7” (victorii – egaluri – eşecuri), având o eficienţă de 50,66% în privinţa punctelor acumulate din „total distribuite pe teren”. Celelalte 23 partide au fost conduse de pe margine de Tony Conceicao, linia lui fiind de „12 – 6 – 5”, cu o eficienţă a punctelor colectate de 60,87% (în cazul ambilor A1 am pus 3 puncte pentru o calificare în Cupă, obţinută ea chiar şi după prelungiri sau după penalty-uri).
  • În cele 48 meciuri cei doi A1 au folosit 29 jucători, cele mai multe prezenţe avându-le Camora şi Petrucci (45), Cristian Lopez (43), Larie şi Jakolis (39), cu menţiunea că în privinţa minutelor „petrecute” pe teren Larie îl devansează pe spaniol, fiind pe locul trei.
  • În privinţa notelor medii pe sezon, 3 jucători au note de peste 7 (Tade-7.6, Ruiz şi Bud-7.0), alţi 14 au note între 6 şi 7 (Marc-6.6, Camora şi Nouvier 6.5, Petrucci, Larie şi Jakolis 6.4), 9 jucători au fost evaluaţi cu note între 5 şi 6, şi – în final – avem 3 cu note medii sub 5 (eternele speranţe Negruţ, Veres şi Ene).
  • În planul eficienţei/contribuţiei la nivelul întregului sezon, clasamentul îi are în frunte (în această ordine) pe Camora, Petrucci, Larie, Marc şi Tiago Lopez, probabil cea mai fidelă situaţie privind aportul jucătorilor în sezonul recent încheiat.
  • Echipa a marcat în total 65 goluri (56 în campionat – sezon regulat+play-out – şi 9 în cele două Cupe), fruntaşi la acest capitol fiind Cristian Lopez cu 15 goluri (13+2), Bud şi Ruiz cu câte 7 goluri (5+2 la Bud, 6+1 la Ruiz), Jakolis şi Beleck cu câte 6 goluri (6+0 la Antonio respectiv 4+2 la Steve). Nu am evidenţa pasatorilor, dar la acest capitol Tiago Lopez şi Jakolis stau – vizibil chiar şi din avion – cel mai bine.

FELICITĂRI „NEMURITORILOR”! SĂ MAI „FURAŢI” O CUPĂ (POATE UN TITLU) ŞI ÎN SEZONUL / SEZOANELE VIITOARE!!!

HAI CFR!!!

76 de comentarii

    • Mersi pt. precizări. Jakolis a avut o revenire fantastică în partea a doua a playout-ului, numai în meciul cu BT a dat -parcă- 3 pase de gol. Remarcabilă și cifra lui Tiago (mai ales că e fundaș), un tip și un fotbalist absolut atipic, dar simpatic (cel puțin mie), fără frică. În acest moment avem nevoie de el (și ca pasator, dar și ca mentalitate). HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Cred că este vorba doar de pasele de gol din meciurile de campionat. Poate se prezintă un voluntar să revadă golurile din meciurile din cupe ca să avem tabloul complet. 🙂

      Apreciază

      • Ar fi foarte interesant să aflăm cumva toţi cei 65 pasatori de gol, dar nu prea am idei, de unde să scot aşa ceva, doar dacă mă apuc să revăd rezumatul tuturor meciurilor. Chiar ar fi interesant. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Dacă dai click aici pe „Mai multe detalii” la fiecare jucător în parte, poţi afla pasatorii de gol din meciurile de campionat. La meciurile din cupe nu-i greu, n-au fost multe jocuri şi goluri, iar doi pasatori îţi spun eu: Muth şi Muth. 🙂 Deci, n-o să găseşti niciodată 65 de pasatori pentru cele 65 de goluri. 🙂

          Apreciază

          • In Cupa Romaniei, pasatorii au fost:

            Balotesti: V Tanase/Ene
            Viitorul II: Buzbuchi/Bruno
            Iasi: Rosu, Dani
            ASA: Muth, Muth
            Dinamo: Camora, Bruno

            La Balotesti si la Ovidiu au fost inscrise din respingerile portarilor La suturile lui Ene si Bruno. Decideti voi cine e pasatorul.

            Apreciază

            • In Cupa Ligii a fost un singur gol, din pasa lui Nouvier (Christian Lopez) la Iasi. Cu Dinamo am pierdut apoi cu 2-0 (arbitraj ostil Bradd Pitt).

              Apreciază

          • Marc 1 (!)
            Goian: 1
            Tiago Lopes : 7 (!)
            Bruno: 3
            Petrucci: 2
            Jakolis: 8 (!)
            Nouvier: 2
            Ruiz: 3
            Christian L : 2
            Beleck: 2
            Paun: 1
            Bud: 2
            Acestia sunt autorii paselor de gol din campionat.

            Apreciază

            • Ies doar 34 de goluri din cele 31+25=66 de goluri. Daca n-am omis ceva, atunci cred ca e vorba doar de actualii componenti ai lotului de pe site-ul lpf, fara ce plecati in iarna.

              Apreciază

            • Până acum, centralizat iese aşa: Jakolis – 8, Tiago Lopes -7, Bruno – 4, Ruiz, Nouvier – câte 3, Petrucci, Bud, C. Lopez, Beleck – câte 2, Marc, Goian, Roşu *, Păun, Camora, Dani Coelho – câte 1. Total 39 din 65. 🙂 Aproape jumătate din goluri au fost fără pase de gol sau cu pase de la adversari. 🙂
              * – Roşu are 2 pase de gol şi în campionat, nu ştiu cum se împarte între CFR şi Concordia. Aşa ţin minte că el a centrat lui Guima sau Tade în prima etapă cu Viitorul.

              Apreciază

  1. articolele ce le scrieti periodic sunt mult peste tot ce scrie rpesa noastra de azi. felicitari si la mai multe si furmoase articole

    Apreciază

  2. Citesc pe blogul maghiar că înaintea meciului cu Botoşani, Iuliu Mureşan a acordat un interviu pe LOOK TV. Printre altele a spus că de trei jucători de-ai noştri s-au interesat alte cluburi, dar o ofertă concretă nu am primit pentru nimeni; Ruiz rămâne, Camora şi Bud vor să rămână, contractul lui Guima s-a terminat, dar începe pregătirea de vară cu noi şi după jocurile amicale din vară vom decide dacă îi vom prelungi sau nu contractul.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Ma simt prost sa stric asemenea articol minunat cu un astfel de subiect.
    Nu stiu daca am ratat momentul in care l-ati descoperit, dar acuma am dat eu peste el si imi starneste multe intrebari http://www.clujust.ro/administratorul-judiciar-cfr-cluj-a-cerut-executarea-firmelor-lui-paszkany/.

    Mi se pare ciudat faptul ca au ajuns n firme sa aiba datorii fata de club. Cum? clubul nu ofera servicii. Cred ca se descopera putin din modul in care au disparut banii din club. AP i-a imprumutat la alte firme personale pentru a isi dezvolta afacerile/relansa afacerile. Probabil, fara a avea vreodata dorinta de a ii pune inapoi.

    Daca are cineva o alta explicatie, va rog sa ma lamuriti, ca sunt pierdut.
    Imi pot imagina ca unele firme au avut actiuni, dar majorare de capital nu s-a facut de ceva vreme, sa poata fii create titluri de creanta (adica AP printr-o firma sa fi majorat capitalul prin infuzie, iar ca procentul actiunior celorlalti sa nu scada, s-au emis bilete cu titlu de datorie in valoarea necesara). Nu prea vad cum… si probabil am spus prostii.
    Sa fie vorba de spatii comerciale/terenuri inregistrate pe club a caror chirii nu s-au platit? Ecomax era in parcul feroviarilor, administrat, partial, de club. Restul, sigma in mare parte… insa, de cand e sigma a clubului? Nici asta nu poate fi valabil.

    Apreciază

    • Teoretic, o explicaţie ar mai putea fi că firmele în discuţie au avut contracte de publicitate sau de sponsorizare semnate cu clubul şi nu le-au onorat, iar administratorul judiciar este obligat prin lege să facă toate demersurile legale pentru recuperarea creanţelor.

      Apreciază

      • Eu cred ca nici Negrut nu stie ce e mai bine pentru el. In opinia mea ar fi mai bine sa aiba rabdare, va veni si timpul lui daca ar ramane la CFR. Cei mai multi fotbalisti plecati nemultumiti ca nu joaca sau trimisi de club au ajuns pe bancile de rezerve sau nici acolo la echipe mult mai slabe. Il invit sa urmareasca putin istoria lor pe transfermarkt.com, e foarte simplu de vazut.

        Apreciază

        • „Sursele apropiate clubului” nu au specificat cine a avut iniţiativa pentru rezilierea contractului, Negruţ sau clubul. Vezi cazul Sergiu Buş de acum 3 ani.

          Apreciază

          • Păcat de Negruţ…Talent cu carul, dar cam nepăsător, parcă-i place situaţia asta de „dolce far niente”…Miriuţă a reuşit să-i găsească un loc de titular în primele meciuri din ediţia trecută (toamna lui 2014), a şi jucat bine (ca şi echipa), apoi a intervenit accidentarea aia groaznică şi de atunci ceva s-a rupt în povestea lui. HAI CFR!!!

            Apreciază

            • A intrat deja în folclor “indolenţa” lui Negruţ. 🙂 Totuşi, eu nu am crezut şi nu cred nici acum că omul nu a vrut sau nu i-a păsat. Sunt jucători care din născare au stilul ăsta flegmatic, apare din stilul lor de alergare, din felul lor de a fi. Nu viteza şi efortul prelungit sunt punctele forte ale lui Negruţ, ci tehnica, intuiţia, simţul porţii. M-aş încumeta să spun că, dacă ar fi fost folosit insistent ca vârf de atac, am fi fost mult mai câştigaţi. Dacă va pleca, nu exclud un nou caz Hora.

              Apreciază

            • Nu stiu daca trebuie reziliat contractul, dar e clar ca ar trebui imprumutat sa joace, sa aiba meciuri in picioare..momentan la cfr nu mai e util

              Apreciază

  4. Negrut nu se poate compara cu Hora. Hora a jucat foarte bine la toate echipele mici la care a fost UTA, Bistrita si Pandurii. Cand s-a vazut la o echipa mare, cum este (totusi) CFR-ul, n-a mai fost instare sa faca fata. Sigur, ar fi putut sa fie jucat mai des, dar a avut si concurenta serioasa: Sogou, Semedo, Dubarbier, etc. Nu mai putin adevarat este si faptul ca valoarea campionatului a scazut extrem de mult de pe vreme pe cand era Hora la CFR.

    Pe de alta parte Negrut nu a fost instare sa faca nimic niciaieri un a fost pus sa joace. Nici cand era tanara speranta si era bagat in teren prin 2009 ca si „copil minune” nu facea mare lucru. Paun de pe la 18 ani face mai multe decat a facut Negrut la 22. E pacat ca nu putem scoate mare lucru din el dar eu nu-i prea vad un mare viitor la CFR.

    Apreciază

      • Da, ai dreptate. Nu stiu de ce-mi facea mie impresia ca Hora a semnat in 2009 si atunci ar fi fost coleg cu Dubarbier. Oricum idea este ca de fiecare data a avut concurenta serioasa. Daca-i scoti pe Duba si Semedo tot mai raman Deac, Sogou si altii. Eu sincer sa fiu nici in echipa actuala nu stiu daca juca in fata lui Jakolis.

        Apreciază

        • Problema cu Hora e că şi acum îl percepem ca extremă şi îl asociem cu nume ca Sougou, Deac, Semedo, Dubarbier, în timp ce el a arătat la alte echipe că dă randament ca vârf sau vârf fals. Aceeaşi situaţie o văd şi în cazul lui Negruţ, mi se pare tipul de jucător căruia i-ar place „să stea la pomană”. 🙂

          Apreciază

          • Hora a fost un jucator fizic, cu putina tehnica. Cand a venit la noi a venit din postura de mijlocas si cred ca asta e printre cele mai bune posturi ale sale, dar si daca-l jucam ca atacant to avea concurenta serioasa. Oricum eu nu cred ca problema principala a lui Hora a fost concurenta. Cred ca problema lui a fost psihicul.

            Apreciază

            • Hora a jucat meci de meci la Pandurii, Uta sau Bistrita. La noi nu avea cum sa-si intre in mana in cele cateva minute jucate in finalul meciurilor.

              Apreciază

  5. Eu n-as renunta cu usurinta la jucatorii tineri. O solutie cred ca este cea folosita cu Deac, care la inceput nu prea avea posibilitatea sa prinda echipa, avand si concurenta puternica in vremea aceea, iar la revenire a devenit un jucator de baza.
    Un jucator tanar trebuie sa joace meciuri intregi ca sa prinda incredere si sa-si poata arata potentialul.Este foarte delicata situatia acestor tineri pentru ca, in cazul in care nu gasesc o echipa si un antrnor care sa-i inteleaga si sa-i promoveze, se pot pierde pe drum si uneori se pierd astfel talente veritabile.
    Pacat ca CFR-ul nu are un satelit de incredere unde sa-si rodeze o parte din jucatorii cu probleme de adaptare.

    Apreciază

    • cand te bati la titlu nu ai timp de experimente cu tinerii. cand te bati la retrogradare iar nu e de riscat. deci cu tinerii e cam greu. solutia ar fi ce spuneai tu, imprumutul lor sau colaborarea cu ceva echipa (satelit) unde sa poata juca constant si abia atunci dupa 20-25 de meciuri titular sa vezi daca poate face pasul la cfr

      Apreciază

        • Da, cam asta-i ideea, tinerii cu potential si cu probleme de adaptare, sa-i rodezi altundeva.
          In conditiile in care ai tot timpul un obiectiv important, tineri nu pot patrunde cu usurinta in primul 11 si atunci practic le tai aripile inainte sa stie daca pot zbura.Este clar ca avem nevoie de jucatori cu experienta dar in acelasi timp cred ca avem nevoie si de cei tineri formati care in viitor pot fi jucatori de baza. Nu putem sa ne descotorosim de ei pana nu avem certitudinea ca nu au perspective la nivelul CFR-ului.

          Apreciază

          • Totuşi, chiar dacă-mi pare rău de Negruţ, nu mă mir că se încearcă despărţirea de el şi scoaterea în întregime a „balastului” din lot. Din campionatul următor este obligatorie utilizarea pe întreaga durată a jocului a unui jucător selecţionabil la U21, ca atare trebuie să ai măcar 4-6 bucăţi în lot pentru un sezon întreg (survin accidentări, suspendări).

            Apreciază

  6. Aveti dreptate voi, toate echipele mari isi ruleaza jucatorii care nu prea joaca pe la echipe mici. Asa a ajuns Petrucci la noi, de la o echipa mica unde l-a imprumutat Man Utd. Vom intampina mari dificultati (vom pierde meciuri din aceasta cauza) cu noul regulament care ne obliga sa titularizam permanent un jucator U 21 cum e Veres. Paun a implinit deja 21 de ani in 1 aprilie. Gomelt care nu se stie daca va fi reimprumutat de Bari a implinit 21 de ani in 1 ianuarie. Nouvier va implini 21 de ani in 21 iunie. Nascimento a implinit 21 de ani in 07 ianuarie. Horj va implini 21 de ani in 17 decembrie.
    Ideea e ca si adversarii vor avea in echipa un titular de aceasta varsta care poate fi si calcaiul lui Achilles pentru ei, daca nu va fi cum e Nouvier in sezonul care a trecut pentru CFR. Soarta unor meciuri se va decide cum valorifica fiecare echipa calcaiul lui Achilles advers sau in unele cazuri „Nouvier” echipa cealalta va fi in inferioritate.

    Apreciază

    • Treaba asta cu obligativitatea de a folosi un jucator U21 permanent merita o strategie bine pusa la punct. O selectie cu simt de raspundere si inteligenta a 3-4 jucatori U21 care sa fie superiori colegilor lor de generatie de la alte echipe, ar putea, asa cum ai subliniat, sa ne aduca foloase reale.
      La cate petarde am avut in lot in ultima editie de campionat cred ca putem sa le facem loc la cativa tineri U21care sa concureze pe un post.

      Apreciază

    • Vezi că e vorba de jucători selecţionabili pentru ROMÂNIA U21. 🙂 Aşa că Nouvier et co nu se pun. 🙂 Este ceva regulă, nu ştiu exact, pot fi selecţionaţi şi jucători care au depăşit vârsta de 21 de ani.

      Apreciază

      • Paun poate juca in continuare pana in iulie 2017. E vorba de jucători SELECTIONABILI pentru nationala Under 21. Asta înseamnă sa fii implinit 21 de ani pe durata perioadei unui „ciclu” de calificare pentru Campionatul European. Ciclul respectiv are o durata de 2 ani, deci teoretic un jucător poate sa fie selectionabil pana la 23 de ani. Actualul ciclu se încheie o data cu Campionatul European din iulie 2017.

        Apreciază

  7. Oricum noile reguli sunt pentru toti. Toti trebuie sa aiba in teren un jucător eligibil pentru nationala Under ’21. E bine? E rau? Ramane de vazut… Dar pentru FRF, prioritar trebuie sa fie fotbalul romanesc si oglinda fotbalului romanesc (echipa nationala) si mai putin interesul punctual al unor cluburi. Mi se par hilare lamentarile de genul „nu e corect :((((( altii au pus interes in juniori si eu nu”. Nu ai dat atentie juniorilor pana acum? Ghinion! Dar nu-i nimic! Poti sa incepi sa investesti acum, iar pana începi sa produci ceva poți sa cumperi jucatori eligibili (la preturi prohibitive, normal, preturi ce probabil iti asigurau funcționarea timp de un an al unui centru decent de copii si juniori).

    Apreciază

    • Vlad,este o porcarie,daca tanarul este bun,joaca oricum.Daca-l impui in echipa o sa-l cam doara-n basca,no sa fie motivat ,stiind ca joaca sigur.Pe de alta parte,fiecare club are obiective,si nu este normal sa ti sa impuna reguli aberante prin care sa pericliteze realizarea obiectivelor.FRF nu da bani cluburilor daca au probleme(. le depuncteaza mai degraba ),deci obiectivele sunt importante .Sunt cluburi private nu poti tu frf sa te bagi ca asa vor muschiuletii tai.Este o rebula ABERANTA.REPET daca esti bun,joci si daca ai 15 ani.

      Apreciază

      • Cluburile sunt private. Dar sunt afiliate la FRF. Asa cum si cluburile din B si C sunt private. Acolo exista regula asta de ani de zile. Si au si ele obiective… Promovare, evitarea retrogradarii, obiective care pot sa fie afectate de regula asta. Dar cum toate joaca dupa aceleasi reguli, șansele sunt egale. Cand te afiliezi iti asumi faptul ca joci dupa regulile impuse de FRF. Unele iti plac, altele nu. Daca nu iti convine, e simplu…nu te obliga nimeni sa participi. Si in Champions League trebuie sa ai in lot cel putin 8 jucatori crescuti pe plan local. Nu iti convine? Simplu..stai acasa si faci alte afaceri daca regulile din afacerea „fotbal” nu iti convin.

        Apreciază

        • Vlad,de ce crezi tu,ca nu joaca tinerii la o echipa sau alta?Nu te forta ,iti spun eu,fiindca nu au calitate.Cei care au calitate joaca si fara sa fie impusi.Iti dau exemplu CFR Nouvier,Gomelt,Paun,Nascimento tineri cu o anumita calitate,si s-au impus.De ce nu s- a impus Veres sau Negrut,sanse au avut.Crezi ca un club nu si-ar dori tineri de calitate,ar fi o sursa de profit.

          Apreciază

        • Da, UEFA are regula aia de 4+4, dar nu se joacă de-a Mourinho să-ţi facă echipa de start. Cei valoroşi dintre ăia 4+4 sunt senatori de drept în echipă şi fără regula UEFA. Pe deasupra, UEFA îţi mai dă şi o grămadă de bani. Este (era?) ceva lege pentru încurajarea angajării tinerilor absolvenţi. Statul dă, parcă, scutire de impozit pe salar timp de un an, doi sau trei, dacă nu mă înşel erau şi ceva prime, dar nu impunea să treci imediat absolvenţii angajaţi în funcţii de conducere. Cei foarte capabili ajung oricum sus şi fără legea statului. Dar statul face un efort financiar pentru încadrarea tinerilor absolvenţi. Faptul că trebuie să joci după regulile impuse de FRF este OK, dar asta nu înseamnă că FRF nu produce şi reguli tâmpite. Ştiu că noi doi suntem pe aceeaşi lungime de undă măcar într-o privinţă: Burleanu este un tâmpit. 🙂 Atunci de ce nu recunoşti că poate scoate reguli tâmpite? 🙂 Nu cred că există suporter care nu şi-ar dori un unşpe format numai din jucători crescuţi în propriul centru de juniori, dar dacă nu este material acceptabil? Burleanu se bate mereu cu 7 cărămizi în piept cu centrele lui de excelenţă sau cum le-o fi spunând. De ce nu scoate de-acolo vreo 25 de titulari pentru U21? Sunt sigur că ai citit şi tu spusele multor specialişti în fotbal, că trebuie mult profesionalism în trecerea unui tânăr în seniorat: introdus gradat 10-15 minute, la sfârsitul partidelor, ştiut când să-l forţezi, când să-l odihneşti, altfel îi poţi fnte cariera înainte de a începe. No, acum o să fie aruncaţi toţi grămadă câte 90 minute, meci de meci, cine ştie, poate ne vom putea lăuda că am găsit la nivelul primei ligi vreo 2 jucători pentru U21 (care se remarcau sigur şi fără regula FRF-ului), ce contează că vom distruge alţi 10-20. Bănuiesc că FRF are dreptul de-a se juca de-a Mourinho şi să facă unşpele de start al cluburilor deoarece dă bani mulţi cluburilor, în jur de 30-50.000 de euro/an centrelor de juniori, din ăia 100.000/centru/an primiţi de la UEFA în acest scop. 🙂

          Apreciază

          • Eu am mai spus-o: mi-e dor de Mircea Sandu. Daca masura asta e benefica sau nu, o sa stim peste cativa ani. Eu, personal, cred ca e o tampenie. Ce nu înțeleg e rostul lamentarilor. Toate echipele or sa fie afectate de noua regula, deci nu e niciuna avantajata. Asa cum in LNBM e obligatoriu sa fie cel putin un roman in teren. Si totusi aia de la Targu-Jiu nu se vaieta ca nu au pepiniera pe care o are Clujul. Nu produc jucători romani? Ghinion. Cumpara la preturi prohibitive, fara sa-si puna poalele-n cap.

            Apreciază

            • E cinic Vlade sa spui ghinion. Ca nu intelegi rostul comentariilor la adresa acestei reguli proaste, asta e altceva. Aici e blog al carui rost e sa se faca comentarii la tot ce doreste fiecare… Adica dreptul fiecaruia la libera exprimare. Sau tu preferi „batista pe tambal”, sau „calusul pe gura”. Aici nu sunt adrese oficiale ale clubului referitoare la noua regula. De unde stii tu ca vre-un blogger al Pandurilor de la baschet nu comenteaza pe vre-un blog (de care poate tu nu stii) ca nu e buna regula amintita de tine la de la baschet?…

              Apreciază

          • In rest de acord cu tine. Centrele de excelenta sunt o tampenie. Excelentii aia din centrele de excelenta sunt…juniori la care au renunțat alte centre de copii si juniori. Cam atat despre excelenta. Banii aia despre care vorbesti, ii iau doar cluburile care au loturi in grupele de elita, din cate stiu eu. Si sau iau pentru fiecare lot in parte. Ai echipa si la Elite U’19 si la Elite U’17? FRF iti da apoape 100.000 de euro. E mult? Nu e. Dar nu e nici putin.

            Apreciază

      • Cat despre motivare, cu atat mai mult o sa fie motivat. Ok, daca ai un singur Under 21 decent atunci are locul asigurat. Dar daca ai mai multi o sa fie muuult mai motivat decât acum. Pe langa concurenta pe postul lui, o sa trebuiască sa lupte si pentru locul de Under 21.

        Apreciază

    • De bine, de rău, comparativ cu majoritatea echipelor din prima ligă, CFR a dat atenţie centrului de juniori (normal, s-a împuţit şi acolo treaba în ultimii 2-3 ani). Totuşi, dacă nu eşti axat exclusiv pe promovarea juniorilor, este greu, spre imposibil, să scoţi, tot la 2 generaţii, 5-6 jucători de nivelul primei echipe. De acest număr ai sigur nevoie pentru un sezon competiţional. Câţi o să poată? Probabil nici jumătate dintre echipe. Doar nu crezi că o să dea cineva bani pe jucători eligibili când majoritatea trăieşte de pe azi pe mâine din mica pensie tv. 🙂 O să fie băgaţi mulţi copii cruzi şi naivi, se vor accidenta uşor, vor fi eliminaţi la fel de uşor (în locul unui U21 eliminat trebuie introdus un alt U21, ca să ai unul pe întreaga durată a meciului? 🙂 ). De prin etapa a 10-a încolo o să se joace într-o veselie 10 la 11, 11 la 10 sau 10 la 10. Fără să pun la socoteală eventualele eliminări din partide. 🙂 În rest, total de acord cu luis.

      Apreciază

      • Faci parteneriate cu cei care produc. De exemplu, cu Ardealul. Faci o înțelegere cu ei, ii ajuti cu un procent din buget iar în schimb sa alegi in fiecare an 2-3-4 jucatori.

        Apreciază

        • Nu ma intelegeti gresit,sunt de acord cu cresterea jucatorilor,dar parerea mea ca o echipa a doua ,un campionat cum a fost pe!vremuri ,unde sa joace meci de meci,ar fi mai benefic.

          Apreciază

  8. Va certati degeaba. Un jucator eligibil pentru U21 nu trebuie neaparat sa fie bun. Regula este pentru toti, asa ca toti vor juca cu o mina moarta. Regula in sine e o aberatie, daca vrei sa ai competitie. Ori nu ai bani ca si federatie si atunci introduci obligativitatea asta la fotbalul amator – erau ani cind echipele de B si C aveau obligatoriu X jucatori de tineret pe teren, ori faci un campionat de tineret sau obligi cluburile din prima liga sa aiba o echipa a doua, un satelit etc. Problema federatiei e ca in RO nu fucntioneaza cresterea de jucatori si le tremura fundul ca asa nu se mai produc bani.

    Apreciază

  9. Ba poate functiona si sistemul echipei a doua, daca ai un satelit. La nivelul primei divizii it desemnezi un club de liga a 3a ca si farm team. Ala are obligatia sa foloseasca X jucatori de tineret de-ai tai iar in cursul sezonului acestia pot juca si la echipa de club-mama daca e nevoie.

    Apreciază

    • Cred ca Luis se referea la fostul campionat de tineret-rezerve, cu meciuri disputate in deschiderea meciurilor de Divizia A. Sistemul cu echipe satelit nu stiu sa fii functionat la noi… Era mai mult un loc unde sa trimiti jucătorii echipei mari care nu prind nici macar banca (uneori poate jucători de 30 de ani) si nu o echipa unde jucatorii promitatori sa facă tranzitia de la juniori la seniorat.

      Apreciază

  10. La cele discutate as adauga faptul ca acei jucatori U21 care ar trebui sa faca concurenta pe un post sunt de obicei de profiluri diferite si daca trebuie sa faci inlocuirea lor in meci, va trebui sa scoti si un titular pe alt post unde e cel U21 care intra si sa faci concomitent inca o schimbare pentru postul celui care iese. Deci doua schimbari dintr-un foc. Si daca le-ai facut deja, atunci o sa ai problema ca vei avea prea multi pe un post si lipsa pe alte posturi, unde vei pune un jucator inadecvat pe acel post.

    Apreciază

  11. Si eu sunt de parere ca ar trebui ambele masuri concomitent: un campionat paralel cum era cel de tineret/sperante in copilaria unora dintre noi si folosirea echipelor satelit din ligi inferioare pentru tinerii care altfel, fara meciuri in picioare se pierd la echipa mare langa titulari. De exemplu Spania are campionatul „Primavera”, cu echipele de juniori ale cluburilor din prima liga, unde a inceput antrenoratul si Zidane de exemplu la echipa Realului de la acest nivel. Acolo s-au rodat si Ruiz, la Deportivo sou Christian L (nu mai stiu daca la Valencia sau Real, cred ca a fost la amandoua). Echipele satelit sunt utile pentru jucatorii tineri trecuti de varsta junioratului, inclusiv trecuti de 21 de ani, care inca nu si-au gasit echipe de seniori. Se practica in toate campionatele mari, am mai scris de ex de cazul lui Petrucci adus la CFR de la un satelit al lui Man Utd unde a fost imprumutat.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.