„Mergem la Botoşani să câștigăm…”


Mamă, ce echipă avem! Păcat că se termină sezonul, de mult, mai exact din campionatul trecut, nu am simţit aşa o satisfacţie, urmărind cum aceşti minunaţi băieţi şi-au văzut de treabă şi au tras de ei plini de însufleţire meci de meci, în pofida cunoscutelor împrejurări potrivnice performanţei. Cupa-i cupă, au fost peste Astra, FCSB, Dinamo şi ASA în dublele directe din sezonul regulat, au măturat pe jos cu adversarii în marea majoritate a meciurilor din play-out. Ce naiba să fi vrut mai mult de la ei? Să ne aducem aminte că şi în campionatul trecut, când eram ţintuiţi pe ultimul loc din cauza celor 24 puncte de penalizare, cu jucători (în marea lor majoritate alţii decât cei din actualul lot) arşi de insolvenţă la banii cuveniţi pentru turul campionatului, echipa nu a cedat, a rămas în continuare motivată, a luptat, terminând în final pe un incredibil loc 3 al clasamentului. Pare marcă înregistrată la CFR grupul valoros, unit, entuziast, motivat, cu plăcerea jocului în sânge, nu cum vedem la Timişoara sau în alte locuri, cum echipa se dezumflă, jucătorii devin blazaţi imediat cum apare vreun găinaţ de natură administrativă sau sportivă la club. Felicitări băieţilor, antrenorilor, întregului staff încă o dată şi încă o dată şi încă o dată!

A  mai rămas un singur hop din ediţia de campionat 2015-2016, meciul…

FC Botoşani – CFR Cluj, ce se va disputa duminică, 29 mai 2017, începând cu ora 17.00, în ultima etapă, a 14-a, din play-out-ul Ligii 1, partidă transmisă pe LOOK TV – alternativ cu ACS Poli – CSMS Iaşi (partida va fi transmisă integral în reluare), pe Digisport 4 – integral şi pe Dolce Sport – încă nu se ştie, probabil tot alternativ cu altă partidă.

et14

Dacă vom învinge la Botoşani, putem spune că l-am mai vândut o dată pe Tadé lui Gigi. Asta e miza meciului pentru noi! La victorie avem asigurat locul 1, indiferent de rezultatele celorlalte partide, însă la o puţin probabilă înfrângere putem termina chiar pe 5. Iar diferenţa dintre cele două locuri e fix suma vehiculată pentru transferul de anul trecut al lui Gregory la FCSB, o diferenţă din care am putea acoperi diferenţa de bani pe care o vom pierde în sezonul următor din cauza penalizării cu reducere, de numai 6 puncte, special acordate numai acum şi numai pentru Dvs CFR. Sau să păstrăm un titular pe care altfel am fi nevoiţi să-l dăm. Un aspect pozitiv, cu Botoşaniul oricum nu putem termina campionatul la egalitate de puncte, dar cu Craiova, Iaşiul şi/sau Chiajna suntem avantajaţi în cazul că vom avea același număr de puncte. Indiferent că se iau meciurile directe ori se fac clasamente în 3 sau 4. Zic numai aşa, să ştiţi, dar prea mare importanţă nu are, batem la Botoşani şi nu ne mai interesează ce şi cum fac ceilalţi.

Din exces de zel, Kovács István a decis joi că Juan Carlos trebuie menajat pentru meciul de Supercupă, este suspendat pentru cumul de 4 cartonaşe galbene. Probabil că Conceicao îl va înlocui cu C. Lopez sau cu Nascimento. Ştiu că sunt puţine zile distanţă între meciurile cu Craiova şi Botoşani, dar şi gazdele de mâine au jucat tot joi, prin urmare presupun că titularii noştri vor mai face un ultim efort, mă îndoiesc  ca Tony să recurgă din nou la o formulă de echipă folosită la Ploieşti ori Chiajna. Deci, Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Gomelt – Jakolis, Petrucci, C. Lopez, Nouvier – Bud.

Antonio Conceicao: „Mergem la Botoșani să câștigăm, dar chiar dacă nu vom reuși acest lucru eu sunt mulțumit de ce am realizat în aceste șase luni la CFR ținând cont și de toate problemele pe care le-am avut.

Mario Camora: „Suntem pe primul loc, sperăm să fim aici şi la finalul sezonului. Prioritatea mea este să mai rămân la Cluj. Mai am un an de contract, dar nu ştiu ce se va întâmpla. Eu vreau să rămân, dar e decizia clubului.

Gazdele sunt dublu morcovite, pe de o parte de banii din drepturile tv aflaţi în joc, pe de altă parte de mirajul prinderii locului de EL, pot termina şi ei pe 1 sau pe 5, dar depind în totalitate şi de rezultatele celorlalte partide. FC Botoşani: Iliev – Dimitrov, Miron, Ngadeu, Muşat – Vaşvari, Bordeianu – Ivanovic, Hadnagy, Cabrera – Matulevicius. Rezerve: Pleşca, Brata, Casado, Ichim, Cucu, Patache, Bujor, Roman.

Ne dorim să terminăm cu o victorie. Întâlnim CFR Cluj, o echipă bine organizată, poate cea mai bună echipă din play-out, care are în componenţă jucători valoroşi. Este un club foarte bine organizat, care a făcut performanţă, dar asta nu înseamnă că nu vom da totul pe teren. Dacă pot glumi cred că ar trebui să le mulţumim celor de la CFR, pentru că după acel meci ne-am revenit şi ne-am trezit. Sper că la finalul jocului să fim bucuroşi de cele trei puncte. Mi-aş dori să terminăm cu bine. A fost un play-out foarte strâns, dar în ultimele 6 meciuri am câştigat 4 şi am remizat două şi e posibil ca la final să terminăm doar deasupra celor care sunt la baraj. Asta arată cât de strâns a fost campionatul.” – Leo Grozavu.

Arbitri: Iulian Călin (Ştefăneşti – Argeş) – la centru, Adrian Popescu (Craiova), Daniel Hulubei (Vaslui) – asistenţi, Sergiu Popa (Aiud – Alba) – rezervă. Observatori: Sorin Boca (Iaşi), Adrian Ionescu (Bucureşti).

HAI CFR!!!

7 comentarii

  1. Va fi un meci tare dificil, nu doar noi, ci şi botoşănenii sunt în mare formă (ei au reuşit să scoată un egal cu băieţii lui NN). Hai băieţi, haide CFR!

    Apreciază

  2. La mijloc nu e nici Gomelt/Nascimento si nici Ruiz, iar pe benzi nu sunt nici Jakolis si nici Nouvier. Din pacate nu se merge la victorie azi.

    Apreciază

    • Ruiz am inteles ca e suspendat pt 4 galbene, dar unde sunt ceilalti? Pe flashscore nu fugreaza nici macar rezerve! Nu inteleg abordarea aceasta, dar nici nu mai conteaza prea mult pt noi. Pt club insa, meciul de azi avea o miza financiara mult mai mare decat finala cupei. Defensiva noastra pare depasita clar in acest meci!

      Apreciază

  3. Muresan la inchidere nu s-a intors cu mingea spre poarta adversa sa dea pasele catre cei in fata lui care ar fi trebuit sa vina la primire ci in mod fricos a trimis inapoi catre fundasi care bubuie mingile inainte daca el nu face legatura dintre ei si cei din fata.

    Apreciază

  4. In repriza a doua s-a se legat mult mai bine jocul, Petrucci a ratat singur cu Plesca, Christian L a fost deposedat in momentul sutului cu portarul iesit din careu, a mai fost un sut pe langa poarta nu mai retin al cui si au fost multe combinatii frumoase pana la ultima pasa. Se vede ca unii dintre jucatori n-au jucat decat foarte putin, actiunile se opreau la ei. Carter mi-a placut si Beleck. Sigur ca ne-a pedepsit Botosaniul cu aceasta alcatuire a echipei, ei au jucat cu prima echipa si ne-au batut mar, ei fiind in forma mare in acest moment.

    Apreciază

  5. Conducerea a considerat ca merita 300 Kilo euroi (diferenta dintre locurile 7 si 10 ) sa vada in ultima etapa cum se prezinta rezervele pentru a decide ce e de facut cu ele sezonul viitor. Pe termen lung, ar putea fi de folos daca se iau decizii bune. Si mai inseamna ceva. Inseamna ca 300 Kilo euroi nu reprezinta o suma pentru AP. Lucru imbucurator. Asta daca acest rationament e corect. Vom vedea.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.