Cum am închis triunghiul Bermudelor. [Concordia Chiajna – CFR Cluj 2-1]


Vorba lui Caragiale IL: „3 la Voluntari, 3 la Ploiești și 3 la Chiajna”. Și iată că în seara asta am reușit să închidem pentru renovare triunghiul mioritic al Bermudelor, în care am înclinat de trei ori steagul și am depus nu mai puțin de 9 puncte. După ce mai devreme în cursul săptămânii am scos în extremis un egal egal cu o Cupă, week-end-ul ne-a prins de două ori descoperiți în apărare și ne-a refuzat victoria cu 4-0. Poate era greu să trecem peste euforia meciului cu Dinamo și să zburdăm contra Concordiei, dar poate nu.

Conceicao l-a odihnit pe eroul de pe AN, Traian Marc, și l-a introdus în poartă pe prea-odihnitul Vâtcă. În fața lui au apărut Dani Coelho, Tînc, Goian și Camora. În fața acestora s-au poziționat Vitor Bruno, Gomelt, Petrucci, Nascimento și Nouvier. Cristian Lopez n-a vrut să stea în linie cu mijlocașii, așa că s-a izolat singur (sic!) în vârful atacului.

Meciul a început în nota de dominare a nimănui. CFR n-a început partida prost, ci foarte prost. În minutul 5, gazdele au o centrare de pe stânga. Cumva, mingea este respinsă anemic până la marginea careului nostru (respinsă corect, ajungea până la marginea careului lor). Un localnic o trimite spre poartă, nu foarte tare. Vîtcă are o paradă disperată și respinge mingea în față (a fost și un pic de bară transversală?!). Goian nu stă pe gânduri și o scoate elegant, dar moale ca balega, în lateral, deși o putea trimite în tribună fără riscul să accidenteze vreun spectator. Recentrare, Pena își dorește mai mult să lovească mingea cu capul și dorința i se îndeplinește. 1-0 pentru gazde și 0-1 pentru noi.

Alergăm după egalare și dacă vedem că n-o putem prinde, șutăm după ea. Gomelt pare cel mai aproape de 1-1 în prima repriză, ceea ce spune totul despre acțiunile noastre ofensive. La adăpostul golului, concordașii se baricadează în Chiajna.

Urât minutul 5, și mai urâte următoarele 40.

După pauză, Conceicao, care încearcă să-și smulgă părul de pe cap fără să se vadă la TV, decide să schimbe tot ce se poate schimba, dar nu poate schimba chiar totul. Intră în minutul 46 JC Ruiz (dublul erou de pe AN) și Beleck, iar în minutul 55 Jakolis. Ies Gomelt, Vitor Bruno și Nascimento. Începem să contăm tot mai mult și să-l faultăm tot mai des pe Bucurică.

Avem câteva combinații promițătoare, câteva pătrunderi incisive, dar pasa finală, decisivă, nu se leagă de restul fazei. Nu prea ne merge jocul la 0-1, dar totuși mi se pare riscant să așteptăm iar să se facă 0-2 ca să ne dăm drumul la jocul obișnuit…

Jakolis e cel care pare să-i streseze cel mai tare pe studenții elevii sectoriștii agricoli ai lui Falub. Extrema noastră e un fotbalist aproape complet, lipsindu-i nu mai mult de 15-18% până la perfecțiune.

În minutul 71, Jakolis e mai mult decât perfect, reușind să se lase împiedecat la vreo 6-7 metri de punctul de la 11 metri. Adică la 15,5 metri de poartă, după calculele lui Colțescu. În plus, nu-i sigur dacă vreun adversar chiar l-a atins sau doar l-a făcut să se împiedece.

În fine, după un minut, execută „arcașul” Cristian Lopez cu o săgeată oarbă, parată de Bălgrădean. proaspăt intratul (în careu?) Juan Carlos Ruiz ajunge primul la minge, primul la învățătură de minte pentru alții, și trimite mingea în bara transversală. Bara transversală îl ia la țintă pe Beleck, pe care n-are cum să-l rateze (țintă babană) și mingea se scurge în poartă: 1-1!

Gazdele comentează, fac gargară, dar noi râdem în barbă și ne bucurăm de gol ca niște porcușori de rezultat ce suntem. Concordicii nu-s mulțumiți, normal. După ce în ultimele 65 minute se băteau la cupele europene, acum trebuie din nou să scape de la retrogradare. Nu se există un campionat mai excitant decât cel românesc; pot să vă dau în scris pe o pagină de hârtie igienică de budă!

Același Jakolis centrează de pe dreapta, dar nici de data asta Cristian Lopez nu reușește să marcheze. Și gazdele au ceva acțiuni, dar n-aș putea să vă spun la ce fonduri financiare.

Minutele trec și se pare că plecăm acasă cu doar un punct. Mai sunt doar 10 minute plus prelungirile și – sincer – nu cred în victorie. Nu cred nici în înfrângere, așa că nu-mi rămâne decât să mă holbez tâmp la tembelizor când ne înțeapă Pulex irritans (numărul 10). 2-1 pentru gazde, care uită de baraje cu Pojorâta (prima echipă care-mi vine acum în minte) și visează la Manchester United și victorii pe Old Trafford.

În prelungiri reușim să ratăm cea mai mare ocazie a meciului, când Nouvier îl face mare pe Bălgrădean, iar după prelungiri nu mai știm cum să plecăm dracului mai repede din Triunghiul Bermudelor mioritice.

Asta e. Suntem supărați, nemulțumiți, dar n-avem ce face. Ne e dragă echipa asta construită din nimic, dar eficiența ei lasă de dorit. Mai mult de o Cupă pe săptămână deocamdată nu e în stare să producă.

112 comentarii

  1. meciul n-a fost de prisos. S-a adeverit a nu stiu cata oara ce am spus multi dintre noi de demult : multi jucatori n-au valoare de echipa noastra. Din cei prezenti pe teren azi, Vatca, Dani, Tanc, Gomelt n-au ce sa caute in lot, iar Bruno, L. Goian si Beleck cel mult pe post de rezerva care intra la nevoie dupa ce echipa conduce deja.

    Apreciază

    • Mai degrabă, s-a adeverit zicala aceea că e mult mai greu pentru un jucător un meci de pe banca de rezerve sau din tribună decât în teren. Cei care nu au jucat în finala de cupă mi s-au părut categoric mai epuizaţi decât Camora, Nouvier, Petrucci, Juan Carlos sau Jakolis. 🙂

      Apreciază

  2. Mda, se pare ca unii jucatori au intrat cam repede in vacanta. Daca pana acum eram la 2 puncte de locul 1 din play out acum suntem tot la 2 puncte si de locul 5. O diferenta semnificativa de bani ma gandesc. Poate totusi vor sa incheie in Gruia sezonul cu o victorie in fata suporterilor care vor veni sa admire Cupa.

    Apreciază

  3. Undeva la 645.000 de euro e diferenta de bani intre locul 1 si locul 5 din play out(daca informatiile gasite sunt corecte). O suma importanta de bani care trebuia sa ii motiveze suficient pe jucatori si antrenori. Conceicao a incercat probabil sa menajeze cativa titulari, sa vada la lucru cativa jucatori care au jucat mai putin,sa vada pe cine se poate baza din sezonul viitor. Noi suporterii cam stim,oare el nu? Experimentele de la Ploiesti si Chiajna nu i-au iesit,oare mai continua si in ultimele 2 etape cu ele?

    Apreciază

  4. 07, în minutul 5, este drept că locanicul a trimis mingea spre poartă, nu foarte tare, dar fruncea lui TÎnc a schimbat direcţia şi tăria şutului, Vîtcă a fost senzaţional la acea paradă, fără nici o glumă. Tot pe Tînc îl văd vinovat şi în a doua fază a acelei faze, la centrarea de după respingerea la modul balegă a lui Goian, s-a repliat şi l-a marcat om la om pe Goian, în loc să-l să-l deranjeze cu un cotuleţ ceva sau să-l ţină de vorbă pe Pena.

    Apreciază

  5. Nu înţeleg, de ce nu îi explică cineva lui Nascimento să nu mai ridice ambele braţe la cer că nu a făcut nimic când faultează. Tot prostu’ de spectator sau telespectator ştie că a un jucător a comis-o când ridică braţele, deci şi arbitrul, cât de prost să fie, îşi dă seama imediat. 🙂

    Apreciază

  6. De fapt, ambele goluri au venit pe acolo pe unde le-am invitat, nu-i putem acuza pe localnici de proastă creștere. Pe un așa culoar, creat cu atâta pricepere de Tony, ar fi fost o insultă din partea lor să nu poftească-n poartă.

    Apreciază

  7. Era de asteptat ca dupa euforia castigarii Cupei, sa aiba loc un recul .Important e, pro primo, ne-am salvat de la retrogradare , pro secundo, am castigat Cupa . Si e bine ca la meciul de ieri au intrat rezervele, li s-a dat sansa de a arata ca merita sa ramana la CFR .Si cum am putut lesne constata, Dani, Tanc ( mama ce catastrofa ! ), Vatca si cine mai credeti voi, nu mai au ce cauta la noi, aici apele au fost limpezite . In ultimele meciuri, sa lasam o impresie pozitiva, iar apoi sa vedem ” miscarile de personal ” .

    Apreciază

  8. Tot ca o critica pur constructiva, in urma pressingului avansat facut de 3-4 sateni pana-n marginea careului nostru, fundasii dupa ce incercau impreuna cu Gomelt in zadar sa iasa prin pase, o bubuiau inainte, rupand firul paselor. Gomelt trebuia sa se intoarca cu mingea cu fata la joc (spre poarta adversa), cum juca Nascimento (mult mai bine) pe acel post de inchizator, iar Nascimento si Petrucci trebuiau sa vina la primire cum joaca de obicei perechea de interi Ruiz-Petrucci. Pe bulevardul din banda dreapta, cum am mai scris, Dani trebuia sa dea pase pe jos paralel cu tusa prin exteriorul adversarilor pentru sprinturile lui Bruno. Dar banda era libera, Bruno intrand tot timpul spre interior. Si Jakolis intra spre interior, dar primeste acele pase de care zic de la Tiago si sprinteaza in banda in spatele aparatorilor. Ori Bruno primea de la Dani pase spre interior pe sus, la nivelul gatului.

    Apreciază

    • Acolo unde ams cris ca trebuia sa vina Nascimento si Petrucci la primire spre Gomelt, poate era mai bine sa vina unul dintre ei la primire, cel mai retras de obicei, iar celalalt sa se demarce pentru urmatoarea pasa.

      Apreciază

  9. La primul gol primit, n-a urmarit nimeni de la noi mingea la centrarea spre Pena, de asta era atat de liber pentru ca el a urmarit-o. La golul al doilea primit, Goian intra dupa Pena spre interior, Pena ii ia fata si deviaza spre spatiul liber lasat de Goian unde intra Purece. Dani si Tanc strang amandoi sa acopere spatiul creat dar e prea tarziu. Vatca nu inchide bine coltul scurt si mingea intra pe acolo in poarta. La faza asta nu se poate spune ca a gresit Goian ca s-a dus dupa Pena. Desi daca nu se ducea nu ramanea acel spatiu liber de unde a plecat. Daca tot s-a dus, trebuia sa ii ia el fata lui Pena. Sau trebuia sa anticipeze cursa de soareci si ca nu poate sa-i ia fata lui Pena si sa-si acopere bine spatiul sa nu se intre pe acolo.

    Apreciază

  10. Na, ca dupa ultimele jocuri ,,experimentale,, am ajuns si pe locul 4 in play-out,cu sanse mari sa terminam pe 5. Se pare ca nu e chiar asa mare diferenta intre noi si echipele din play out, micile schimbari in echipa se vad in clasament.

    Apreciază

    • Pai daca ne permitem sa pierdem puncte importante cu echipe retrogradate sau comunale ce pretentii mai putem avea? PS. Subiectul CFR-DIICOT va trece in plan secundar acum dupa ce „l-au sinucis”pe patronul de la Hexi Pharma!

      Apreciază

        • Subiectul Diicot -CFR nu poate concura cu un caz Hexi chiar „sinucis”, nici cu alt cazuri cu impact general. Din ce vad presa tace despre cazul CFR-Diicot.

          Apreciază

    • Justin, au fost doar 4 titulari in prima repriza. Camora, Gomelt/Nascimento (doar unul dintre ei e titular in meciuri, Nascimento a jucat pe un alt post cu care nu e familiarizat), Petrucci Si Nouvier. Cu 4 randunele nu vine „primavara” (victoria). In repriza a doua a mai intrat al cincilea titular, Jakolis. Tot insuficient, se pare, ca sa facem macar un egal.

      Apreciază

      • A mai intrat si Ruiz parca. Jocul in a doua repriza parca a fost ceva mai legat si nu am fost departe sa scoatem macar un egal. De aia spun ca se vede cand joaca un Tanc in locul lui Larie, Dani in locul lui Lopes, Bruno in locul lui Jakolis ,samd. Toate centrarile lui Dani au ajuns in bratele lui Balgradean una nu a fost pe varfurile noastre. In fine, sper ca joi sa vedem prima garnitura in teren iar jucatorii sa isi ia la revedere de la Gruia si suporteri cu un joc bun si 3 puncte.

        Apreciază

        • Da, Justin, si mie m-i se pare ca a intrat Ruiz. Am si egalat. Jocul s-a legat mult mai bine, dar Dani a stricat o gramada de faze cu centrarile la nivelul gatului spre interior in locul lansarilor pe benzi la firul ierbii pentru sprintul lui Bruno/Jakolis.

          Apreciază

  11. Cum spuneam si acum vreo 2-3 saptamani,conteaza foarte mult si cand intalnesti anumite echipe. Pana saptamana viitoare atat Petrolul cat si Timisoara vor fi probabil fara mai multi jucatori care vor pleca in vacanta,acum ca au retrogradat si sunt neplatiti de luni de zile. Craiova,Iasi,Chiajna vor avea 3 puncte din meciurile cu ele fara mari probleme. Noi in schimb am pierdut puncte importante cu ele,cand inca mai sperau la salvare. Acum probabil ca ii bateam si cu acesti jucatori care mai mult au stat pe banca. In fine, mai sunt 2 jocuri si tre sa scoatem maximum de puncte din ele.

    Apreciază

    • Va fi foarte greu sa scoatem maximum de puncte din urmatoarele doua jocuri, avand in vedere ca prazarii le-au luat fata iesenilor si sunt favoriti la primul loc, deci vor fi foarte motivati. La fel si in ultimul meci in deplasare la Botosani.

      Apreciază

      • Stai calm,batem prazarii si va fi sarbatoare in Gruia Pacat ca,kiruj s-a grabit,si a fost la un alt meci,acum nu poate sarbatorii cu noi.😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

        Apreciază

    • Noi am sacrificat doua meciuri din ultimele trei de campionat, ambele pentru Cupa castigata. A meritat. Faptul ca am ajuns sa fim depasiti de trei echipe din play-ouch (mai slabe toate decat echipa noastra) ne confera motivatia care cam lipsea pentru aceste ultime trei jocuri. Acum putem sa mergem cu echipa standard si sa luptam pana la capat pentru castigarea celor doua jocuri ramase ca sa urcam in clasament.

      Apreciază

      • Apoi cam doar juniorii lui U pot juca trei meciuri pe saptamana si sa le si castige la foc automat (zicea Vladimir si se si vede de fapt dupa pozitia lor in clasament). La noi la CFR e mai greu (doar Camora pare ca joaca ca la juniorat si nu simte oboseala). Dar cu echipa standard in teren, putem castiga meciul cu aprozarii in Gruia etapa urmatoare. Bine ca am castigat cupa, meciul cu Chiajna e neimportant, se va uita curand, dar meciul cu Dinamo, nu! Hai CFR!

        Apreciază

        • Batem etapa urmatoare acasa si trecem pe primul loc in clasamentul playout-ului. Nu-i stres. Si da, copiii astia au ratat playoff-ul pentru un singur punct. Oricum ce spuneam atunci nu era o comparație „U”-CFR. Pur si simplu constatam ca niste copiii de 17 ani pot sa joace 3 meciuri într-o saptamana spre deosebire de profesionisti. Fie ei „profesionistii” de la noi de anul trecut, profesionistii de la CFR, Steaua, Dinamo, etc.

          Apreciază

          • Chiar dacă uneori pare că profesioniştii dorm în bocanci, este alta intensitatea unui meci de seniori faţă de unul de la juniori. Aşa şi eu pot spune că juniorii joacă doar 3 meciuri pe săptămână, în timp ce eu, când eram la generală, aveam 4 meciuri consecutive de câte o oră pe zi, pe un teren de zgură, în vacanţa de vară chiar mai multe, şi se repeta zilnic, fără să ţinem cont de vreo dozare a efortului, fără vitamine anticârcel, fără jacuzzi, bazine şi masaj, fără antrenamente de recuperare şi nu simţeam niciun fel de oboseală. 🙂

            Apreciază

            • Mă rog, cu masajul n-am fost chiar sincer, îmi mai făcea din când în când mama la cur, când ajungeam acasă prea târziu, julit rău şi cu nădragii rupţi. 🙂

              Apreciază

        • Adevarul e ca titularii au avut o pauza de doua saptamani datorita decesului respectiv, cu exceptia lui Nouvier si Tiago. Cu Chiajna au fost odihniti Tiago, Larie, Muresan, Bud si partial Ruiz si Jakolis.Nouvier a jucat non-stop, dar el a fost schimbat aproape meci de meci in ultimele 25 min cu Bruno. Acum a fost integralist, cum spun studentii. Plus ca are 20 de ani, il ajuta mult varsta la conditia fizica exceptionala pe care o are.

          Apreciază

          • La valoarea lotului, meciurile din playout ar fi trebuit sa fie meciuri de vacanta. In campionat hai ca inteleg ca dai cu piciorul la un trofeu mult mai important decât Cupa Romaniei (Cupa Ligii) doar ca sa nu faca printesele febra musculara.

            Apreciază

            • Lasa, Vlade ca am vazut valoarea lotului la cele doua meciuri pierdute cu rezervele. De asta sunt rezerve. Poate ca daca jucau mai mult ar fi obtinut ceva la aceste doua meciuri, dar in contrapartida nu aveam acele rezultate cu titularii, ei au relatii de joc slefuite, se vede de la o posta. Asta s-a realizat cu tinerea pe banca a rezervelor non-stop.

              Apreciază

  12. Acum pe bune, dupa „accidentul” patronului Hexi Pharma se mai indoieste cineva ca la Colectiv a fost un atentat camuflat in accident?! Condrea era martorul cheie in, probabil, cel mai tare caz de coruptie de dupa ’89, dar ocupand o pozitie prea jos in acest urias lant trofic, a fost sacrificat. Si nu vom afla niciodata decat ceea ce vor ei sa aflam!

    Apreciază

  13. S-a încheita şi notarea meciului nr.499 al „new-CFR”, echipa a luat cum-necum o notă de trecere (5.1), Tony în schimb a rămas repetent (4.8). 4 jucători au luat note de 6 (sau peste), Jakolis având chiar 6.7, în timp ce la codaşi îi găsim pe Tânc (3.8), Bruno şi Vâtcă (ambii cu 4.2). HAI CFR!!!

    Apreciază

  14. Ca raspuns la postul lui Caneto…. „seniori” fiind in divizia nationala judet, dar avand garduruba la Muncipal jucam in fiecare sambata meci de divizie si practic in fiecare miercuri joc de antrenament cu „U”, ma rog, dupa regulile lor, dar erau meciuri mult mai importante si solicitante decat cele din „divizie”… Si oricum fiind echipa de ratati si cvasi-pensionari, nimeni nu s-a plans de hobosala…. Dar sportul a evoluat mult, efortul trebuie musai dozat, ca altfel e bai mare…. Oare alergatorii kenyeni pot avea vreo parere? Ii drept aia alergau dupa un pahar de fulgi de fasole….

    Apreciază

  15. @cfr.istul: nu pot sa-ti raspund mai sus hahaha. In fine… Legat de tinutul rezervelor non-stop pe banca, probabil ai dreptate. Depinde si cum se lucreaza cu ei la antrenament. Daca ii tratezi ca pe niste rezerve atunci normal ca nu acum sa performeze atunci cand apelezi la ei. Fara relatii de joc, fara jocuri in picioare e greu sa faci fata chiar si cand intalnesti o echipa teoretic mult mai slaba valoric.

    Apreciază

    • Uite…Cristiano Ronaldo a jucat 51 de meciuri in sezonul 2015-2016. Si mai urmeaza si Campionatul European. Probabil o sa-mi spui ca nu e corect sa-l compar pe Ronaldo cu, sa spunem, Alibec(ca sa nu para ca atac jucatorii CFR-ului). Dar eu totusi cred ca pot. Talentul nu se antreneaza, dar capacitatea de efort si refacere se poate antrena. Talentul nu se poate antrena, dar viata „extra-sportiva” se poate tine sub control. Probabil asta e diferenta intre un profesionist si un „profesionist”.

      Apreciază

      • Poţi ataca liniştit jucătorii CFR-ului. Camora şi Petrucci au până la această oră câte 43 de meciuri în sezonul 2015-2016. Dacă aveau noroc de UCL şi naţională, reieşea că Ronaldo este un puturos comparativ cu ei. 🙂 Mă întreb, între cele două meciuri de UCL cu Wolfsburg, Real Madrid de ce a folosit în campionat (a bătut cu 4-0 parcă, nu ţin minte adversarul) o echipă alcătuită preponderent din rezerve (excepţii Ronaldo 🙂 şi încă vreo 2-3 titulari de drept)?

        Apreciază

      • Aici ai dreptate Vlad, un jucator care se antreneaza constiincios, stiind ca o face pentru el, exerseaza suplimentar singur acolo unde simte nevoia, mai face cateva ture in plus sa-si creasca capacitatea de efort, isi respecta programul propriu de odihna si refacere (somn, piscina, sauna, masaj, etc), evita fumatul, alcoolul, mananca cat mai sanatos, evita escapadele nocturne prin cluburi are sanse sa fie mai fresh decat altii la meciuri si sa reziste mai bine fizic.

        Apreciază

      • Pai Ronaldo nu stiu daca trece de doua ori linia de mijloc pe meci sa vina in sprijinul apararii. In nici un caz nu-l poti compara cu Camora, care parca e un piston pe linia stanga a terenului, spate/fata/spate, spate/fata/spate…

        Apreciază

    • Cred ca valoarea rezervelor lui Real Madrid isi spune cuvantul. Cand ai rezerve de LUX cum e James Rodriguez , pentru care alte cluburi ofera acum 80 de Mega euroi (!), sau Isco, Jesse, Lucas Vasquez, altfel sta situatia. Acestia au fost toti folositi in locul titularilor in acel meci castigat cu 4-0 intre cele doua meciuri cu Wolfsburg (meci din care am vazut o buna parte).

      Apreciază

    • Cred, Vlad, ca s-ar putea face ceva la antrenamente, gen jocuri scoala in care rezervele sa fie amestecate cu titularii in cele doua echipe si sa se exerseze aceleasi asezari si scheme de joc care se practica de titulari meci de meci, ca sa stie si rezervele ce joaca echipa in general, cum se pozitioneaza, un-doi-urile frecvente, venirile la primire si demarcarile frecvente, modul in care se face marcajul si pressingul (taierea posibilitatilor de pasa ale adversarului).

      Apreciază

      • sant sigur ca daca avea timp suficient la dipozitie,Tony facea asta.El a incercat sa formeze intr-un timp foarte scurt o echipa cu care ne putem mentine in prima divizie.Eu cred ca asta a fost obiectivul principal iar apoi, ce mai iese(cupa).Sa ne ajute dumnezeu sa trecem cu bine de toate problemele care au aparut,si sa ne bucuram de CFR-ul nostru drag si in viitor. asa cum ne-am bucurat si pana acum.(Vrea si eu ceva CFR campioana) .HAI CFR!!

        Apreciat de 1 persoană

    • Deci clubul a acordat credite acestor firme (imprumuturi), deci un nou raspuns unde sunt banii din CH L, firme care apartineau lui AP. Acum aceste imprumuturi sunt rambursate. Unul din imprrumuturi e rambursat chiar de club catre sine (!). Adica clubul detine 1% din acea firma (mai nou, la data imprumutului nu era asociat in firma) si plateste el imprumutul catre sine insusi!…

      Apreciază

      • Faza tare e ca „cea mai importanta firma”.. adica Electrosigma are o datorie de 1 mil de lei, adica ceva mai mult de 200.000 de euro…daca acolo sunt banii de CL, atunci cineva are o problema de artimetica de clasa a 3a.

        Apreciază

  16. Cu tot respectul pentru G. Muresan(pt trecutul lui de CFR-ist) nu mai este de CFR. A imbatranit,e un risc deja sa il ai in echipa- sa ramai in 10 oameni intr-o groaza de jocuri,fiind vanat de toti arbitrii. Si atunci,nu mai bine gasim alta solutie?

    Apreciază

    • Subscriu. Respect etern pt. Gabi pentru ce a făcut pt CFR, va rămâne în memoria noastră colectivă ca o legendă a ”new-CFR”, dar acum nu mai e momentul…Are deja o vârstă, nici înainte nu l-a dat afară din casă tehnicitatea, dar compensa prin plasament, intuiție, determinare, etc. Am urmărit multe meciuri ale mureșenilor, adversarii mai tineri treceau deseori de el ca acceleratul de Sighet prin Vrabie (un cătun la noi în zonă), lipsa prospețimii o compensează din ce în ce mai des cu faulturi disperate (majoritatea de galben, sau și mai și…). Mai degrabă un Gomelt de 20 de ani care poate crește enorm chiar la CFR (apoi și în altă parte). La ASA a jucat deseori un închizător de ”alibi”, se retrăgea deseori între fundașii centrali (cum făcea la un moment dat Gomelt la noi, dar într-un alt sistem de joc) și practic era redundent acolo. Dacă rămâne Tony (și implicit rămâne așezarea de 4-1-4-1 ca bază), atunci nu corespunde nici dpdv tactic, acolo acel ”1” din fața apărării trebuie să fie unul tehnic (Nascimento), care asigură fluiditate jocului, cu sarcini mai reduse la ”rupere”…Mă rog, mai sunt și alte aspecte, dar în opinia mea nu e o soluție, în ciuda statutului de ”legendă eternă”, sau chiar din această cauză. Nici Cadu nu mai e, cam din aceleași motive, ambii ar fi vânați de fluierași, media, etc., ne-am strica și acel respect subțire care se mai simte din când în când din declarațiile unor antrenori, etc. De la ASA Ivan Gonzales chiar ar fi o soluție (lângă Larie), dar cam costă, din ce-am înțeles. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Eu semnez în alb pentru I. Mureşan că va alege cele mai bune soluţii şi că CFR va aduce din nou tot ce-i mai bun din ce-şi poate permite.

        Apreciază

        • Caneto, la ce reusite au fost repatrierea lui Bud si aducerea lui Ruiz la sugestia lui Christian L. putem spera intr-adevar ca vor fi adusi jucatorii cei mai buni liberi de contract (insolventa) pe care-i putem si plati.

          Apreciază

      • Muresan face din pacate pentru el parte din jucatorii care isi dau seama tardiv ce a insemnat CFRul pentru cariera lor. La fel ca si ala cu „chiria” care la nivelul Romaniei se credea exceptional si care de cind a plecat a fost rezerva la o echipa mica in Turcia si acum e rezerva la o echipa mica din Portugalia.

        Apreciază

  17. Io cred ca scotocirea arhivei clubului are oarece legatura cu cei 5 ani de obligativitate pastrare facturi si documente de plata…N-au dovezi, ca de unde ar avea, vor doar o posibila prelungire a atacurilor catre Frana…

    Apreciază

  18. Este o vorba cu ciorba reincalzita,dar o prefer unei mancari nepotrivite.Am urmarit multe partide a Muresului si Gabi Muresan mi-a parut un punct esential in echilibrul acestei echipe.Cum remarcai Kiruj uneori se retragea intre fundasi,dar de nenumarate ori aparea ca un autentic varf…….si are 34 de ani.Pentru mine cel mai important nu este varsta din buletin ,cat vivacitatea de care da dovada.Ca un exemplu Texeira de la Astra imi pare un fotbalist adevarat si are 34 de ani,ca sa nu vorbesc de Sanmartean.Apropo de acesta a dus nationala in spate ,iar acum dupa 2 jocuri bune facute da Stanciu este lasat in umbra.
    Revenind la Muresan,nu trebuie sa cadem in jocul „specialistilor” din studiouri.A avut cateva iesiri in decor,dar in general si-a temperat mult intrarile.Daca in locul lui Muri era Pintili fcsb trebuia sa-l retraga la vatra la cate sanctiuni ar fi incasat.
    Apoi imi vine greu sa cred ca Gomelt va ajunge vreodata sa aiba jocul si personalitatea lui Muri si sanse a avut din belsug acest campionat.De multe ori am auzit (referitor la Gomelt) ca are un rol aparte.Au fost partide ca n-am auzit de el in teren………acum a ajuns sa traga la poarta sa mai faca cate-un fault(cu cartonasul cuvenit.Fara sa pui osul la bataie si sa te implici nu poti sa ai un rol important in nici-o echipa(fie ea si Barca sau Real).
    Deci nu cred ca trebuie sa ne facem probleme cu Muri sau Cadu.Daca au valoare le iau fata la tinerei ,daca nu-i trecem in rezerva.

    Apreciază

  19. Gabi si Cadu merita sa fie reprimiti. cel mult vor fi rezerve decente. Mai slab oricum nu era cum sa fie Cadu decat Tanc, si nici Muresan mai slab decat Veres. sa nu fim ca cei din vale, la ei se petrece moentan o tragicomedie. Desteptul ala de Hossu ( incepe sa-mi placa de el de cand a recunoscut ca echipa lor de suflet nu inseamna nimic pe planul rezultatelor fotbalistice) a lansat zvonul ca trei jucatori ar fi pariat si ar fi facut blaturi si acuma destepti de suporteri ii ameninta la intamplare pe jucatori banuiti =))))

    Apreciază

    • Sunt vai de ei. Mai au doua meciuri, urmatoarea etapa e la Satu Mare (locul 1 play out) iar contracandidata la baraj Pincota joaca la ciuca batailor Resita. Pierde U, cistiga aia, sunt direct in C. Asa ca in loc sa recunoasca neputinta proprie, incep vinatoarea de vinovati.

      Apreciază

    • @pesimistu: evident, dpdv pur sportiv ambii (GM, Cadu) ar însemna întăriri, aici nu putem discuta. Problema mea e mai mult pe plan emoţional, ambii sunt legende vii ale CFR-ului, avem amintiri din cele mai frumoase cu ei, şi să-i vezi apoi gafând -eventual meci de meci- ar fi o cădere urâtă de pe piedestal, poate în fluierăturile unei părţi a galeriei. Eu unul nu vreau să asist la aşa ceva, nici ei, probabil. Trebuie foarte atent analizat fiecare astfel de „come-back”, ar fi păcat să stricăm (să strice ei, de fapt) o poveste foarte frumoasă scrisă de-a lungul anilor. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Exact, asta e si ideea…legendele ramin in postura respectiva pentru ca nu au parte de decaderea normala care vine in timp. Sa ii vedem gifind reuniti e ca si cum am asista la un concert ABBA reuniti. O si vad pe Anetha cintind „Dancing Queen” la 70 de ani si incercind sa estompeze artroza…

        Apreciază

      • Multi jucatori mari au frecat banca de rezerve pana spre 40 de ani, un exemplu e Giggs de la Man U. Dar au facut-o cu demnitate, stiind ca statutul lor e de rezerva care poate intra pe final de meci. La Gabi Muresan m-am gandit ca e inca o solutie viabila de titular in caz ca pleaca vre-un jucator exponential de la mijloc (in centru). La Cadu nu am inca o parere.

        Apreciază

  20. Nu stiu ce cred destepti, ca daca ii bat pe baieti aia, echipa lor va juca mai bine? Si-au pierdut un piortar cu circ, Niczuly nu vrea sa aude de club, Bolboasa s-a rupt, nu mai au portar si lor le arde cum sa-i ameninta pe aia care au intrat pe gazon. Dar hai sa zicem ca baieti au facut blat, si au fost dati in vileag : unde este politia, de ce nu vorbesc responsabili de la club, coechipierii aia ultracinstiti de ce n-au organizat un flagrant? De asta im ie simpatic Hossu, baga zazania tocmai cand n-ar avea nici o nevoie de ea. Totodata, nu pot sa nu remarc standardul dublu aplicat de FRF iin cazurile de depunctare Rapid Bucuresti si CFR Cluj. Pentru Rapid, se trage de timp riscand multe, iar impotriva CFR-ului au mers pana in panzele albe.

    Apreciază

    • Ameninta pe ai lor, ameninta pe adversari, „sarim, sarim si va macelarim” e marca inregistrata. Dar se pare ca nu i-a ajutat cu nimic „strategia” lor, dimpotriva…

      Apreciază

    • Deci la sfarsitul lui aprilie erau restante salariale pentru perioada pana in 31 dec 2015. Cel putin conform regulamentului, atunci poti da depunctare. Si cifra asta de 9 e suspecta, pana acum se dadeau 3 + 3 = 6 puncte de penalizare (3 pentru datorii catre jucatori si 3 pentru datorii fata de cluburi).

      Apreciază

      • Deoarece este indeplinita conditia ca la sfarsitul lui martie 2015 clubul se afla in insolventa, pentru perioada de pana la insolventa nu se mai pot da depunctari conform regulamentului. Se pot da depunctari pentru datorii fata de jucatori si alte cluburi aparute in perioada de insolventa.

        Apreciază

  21. Hai ca incepem bine sezonul viitor. Nimic nu s-a schimbat. O luam de la capat se pare. Pana nu iesim naibii din insolventa tot asa va fi,ne vom lupta cu depunctarile,comisii si alte lucruri extrasportive. Pai si asa cine mai are tragere de inima sa ramana la CFR? Pentru ce sa mai lupte jucatorii?

    Apreciază

  22. Inca o depunctare. -9 puncte DIN START! Este a 3-a depunctare pentru CFR. Este absolut in-cre-di-bil. Eu nu inteleg, cine minte aici? Muresan? Comisiile? Ce dracu se intampla? In 5 ani de insolventa Dinamo N-A PRIMIT NICI O DEPUNCTARE!! Noi deja suntem la a 3-a? In ritmul asta efectiv ne desfiinteaza gunoaiele!

    Am primit mai multe puncte in minus decat Rapid care nu-si poate plati nici baremul la arbitirii? Care are jucatori NEPLATITI in insolventa? Cum cacat este posibil asa ceva?

    Apreciază

    • Dinamo a fost un singur an in insolventa, nu 5. Au depus dosarul in mai 2014, iar cererea de ieșire din insolventa au depus-o in aprilie 2015. Cat despre depunctari, regulamentul a fost modificat in noiembrie 2014 si se aplica incepand cu sezonul 2015-2016.

      Apreciază

      • Eu sunt tare curios daca tu nu ai ceva forumuri U-iste pe care sa stai. Era clar ca am exagerat. Sunt in insolventa din 2014 de la inceput, aproape cu un an inaintea noastra, si nici astazi nu sa stie daca au IESIT din insolventa, dar nu au fost penalizati cu nimic.

        Apreciază

        • Apex, au asteptat ca Dinamo sa iasa din insolventa si de-abia apoi a intrat in vigoare noul regulament cu depunctarile. Problema lui Dinamo e ca Finantele au contestat la judecatorului sindic iesirea din insolventa pentru vreo 1,5 Mega euroi daca-mi amintesc bine de suma de care judecatorul sindic i-a pasuit pe caini. Dealtfel cainii au facut un record incredibil in materie de insolventa reducand datoria de platit de la vreo 17 Mega euroi la unul singur (!). In diferenta de vreo 16 Mega euroi sunt si aceia pe care i-au contestat finantele. Pana la urma au primit decizia de iesire din insolventa de la judecatorul sindic, dar abia in septembrie, prea tarziu pentru cupele europene din acest an conform actualului regulament care te lasa in cupele europene dupa un an implinit de la iesirea in insolventa, nu mai repede.

          Apreciază

          • In mod normal si Steaua trebuia sa fie in insolventa daca punem la socoteala banii neplatiti de oier la preluarea clubului, o datorie de vreo 12 Mega euroi daca-mi amintesc bine datoria avuta de Steaua in acea perioada.

            Apreciază

  23. nu stim noi situatia exacta a cubului dar parca nu zicea IM ca nu mai putem fi penalizati deoarece avem planul de reorganizare apobat ? chiar stai si te intrebi cine dracu mai are tragere de inima sa vina CFR, pentru ce sa lupte ?! si pentru noi ca suporteri e ciudat … asteptam meiul de joi cu prezentarea cupei … da’ parca nu te poti bucura asa cu frana de mana trasa …

    Apreciază

  24. Pai zicea mai multe IM, ca vom iesi din insolventa,ca ne vom bate la trofee. Se pare ca ne vom bate iarasi la evitarea retrogradarii in playout, ca vor mai urma penalizari si in iarna si in primavara. Suntem ca mesteru Manole,ce adunam in teren ni se ia la comisii. Dupa interventia lui IM sa inteleg ca 6 puncte sunt luate pe bune. Cum naiba ni se ia noua 9 iar celorlalte doar 6? Cum dracu altor echipe care au jucatorii neplatiti de luni de zile(Tg.Jiu, Astra ,Timisoara astea doar imi vin in minte dar sunt convins ca mai sunt si altele)nu li se ia puncte? Chiar nu mai inteleg nimic. Pe ce se baza IM cand facea acele afirmatii dupa castigarea Cupei? Ce asigurari da el jucatorilor ca va fi bine,cand imediat comisiile ne depuncteaza, DIICOT-ul e peste tine? Pai jucatorii astia sunt prosti? Suporterii sunt prosti? Nu mai bine taci din gura si iti vezi de ale tale?

    Apreciază

  25. …”Cel puțin trei dintre cele nouă puncte aplicate sunt o greșeală”, spune IM. Adică celelalte 6 sunt „recunoscute” şi de către IM? Adică el ştia că vor urma alte depunctări, dar mai degrabă vorbea după câştigarea Cupei, de noi trofee, de titluri…Nu înţeleg nimic, efectiv nici nu vreau să înţeleg…Ceva pute nasol de tot, e al treilea an în care vom fi depunctaţi (în unele dintre sezoane chiar de mai multe ori), e imposibi să fii „atractiv” pentru jucători, chiar şi de nivelul celor actuali…Stafful şi jucătorii trag într-o direcţie, conducerea şi patronatul (?) în altă direcţie.. Nasol. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • nu invinovatim pe nimeni, este foarte greu sa ai pretentia de la cineva sa aduca sute de mii de euro de acasa luna de luna sa sustina un club dar macar sa ni se spuna adevarul si stim o treaba, nu ne mai amagim cu titluri, iesiri din insolventa, cupe si alte rahaturi, cum sa te mai bucuri maine la meci chiar daca echipa face un joc bun, cand semnalele sunt din ce in ce mai proaste (depunctari, diicot etc)

      Apreciază

  26. Asa e Kiruj, si eu am remarcat ca Muresan indirect recunoaste , ca 6 puncte de penalizare sunt corect aplicate . Si mai zice, ca e vorba de restante salariale . Pai daca esti penalizat de 4 ori si nu esti in stare sa previi o noua depunctare, ba mai mult, vorbesti despre iesirea din insolventa si lupta pt titlu, inseamna ca-ti bati joc efectiv de inimosii suporteri ! PS . Cum decurg lucrurile, suntem ( noi clujenii ) foarte aproape de a ramane cu doua stadioane de nivel CL, dar fara echipa in prima liga !

    Apreciază

    • Este cam inceputul (sau sfarsitul) sfarsitului, Bela, pentru echipele din Cluj (si nu numai). Cu siguranta vor veni si vremuri mai bune pentru fotbal, poate intr-un deceniu de acum incolo? Clujul este in crestere economica evidenta, la un moment dat vor fi bani si pentru fotbal. Dar acum investitori nu sunt, Arpi nu cred ca mai are vreo afacere care sa mearga cat de cat, deci de unde bani? Sa ne bucuram maine de Cupa, este o realizare incredibila pentru sezonul asta.

      Apreciază

  27. Puncte scazute in clasament inseamna o clasare finala mult mai proasta si implicit bani primiti de la lpf mult mai putini. Oare se merita toate amanarile astea de plata? Ca pana la urma tot tre sa platesti datoriile,nu? Mi-e teama sa nu fim noi ca Petrolul din campionatul viitor. Sunt curios pentru ce suma de bani neachitata primim aceste penalizari si catre cine. Pana acum zicea el presidente ca suntem cu banii jucatorilor la zi.

    Apreciază

  28. Aici trebuei facuta ceva, daca nu de club, de frica dezafilierii, atunci de asociatiile suporterilor. Avem intre fani atatea avocati, incat o plangere catre FIFA si UEFA se poate formula, cu privire la utilizarea standardelor multiple. Dinamo niciodata nici un punct, Rapid nu se depuncteaza ca sa poate promova, si asa mai departe. Sa pice Burleanu, si gata. Sa se termine odata cu circul asta care nici macar la aparente nu da.

    Apreciază

  29. Si eu care aş fi pus pariu că nu vom mai fi penalizaţi pentru sezonul următor şi că vom ajunje sigur în play-off şi datorită depunctării multor alte echipe. 😦

    Apreciază

    • A devenit o ţârucă mai gri, dar am încredere în continuare. Ce poate fi mai frumos decât să iei titlul pornind la drum cu o penalizare de 9 puncte? 🙂 Dau şi răspunsul, să iei tilul fără a poni la drum cu o penalizare de 9 puncte. 🙂

      Apreciază

    • Cum spus, cred că penalizarea de-acum vine şi din cauza lui Zăvăleanu, probabil nişte inginerii nereuşite în reducerea costurilor, după intrarea în insolvenţă. Nu cred să existe restanţe salariale la jucătorii actuali.

      Apreciază

      • Sper ca FRF sa ne dea vineri (sau cand or posta ei) raspunsul la intrebarea aceasta. Altfel, cum ramane cu transparenta? 🙂

        Apreciază

  30. Probabil ca nu sunt platite niste datorii din perioada de insolventa. Caneto, tu zici ceva cu datoriile castigate in instanta la acei jucatori. insa treaba se cam bate cap in cap cu legislatia despre insolventa. Datoriile vechi, de dinaintea insolventei fac obiectul unei reesalonari (si o reducere a sumei) de care trebuie sa te tii in insolventa, dar pentru ele regulamentul de fotbal nu permite depunctarea pentru sezonul care incepe, daca tu intrii in insolventa pana la sfarsitul lui martie anul trecut.

    Apreciază

    • S-ar putea sa fie niste intarzieri de plata fata de planul de reorganizare, care au prins in offside clubul la sfarsitul lui martie si/sau la sfarsitul lui aprilie cand trebuie sa fii la zi cu toate platile scadente pana la sfarsitul lui decembrie anul trecut. Cred ca e logic asa. Ce ziceti, tribunistilor?

      Apreciază

    • Nu se bate cu nimic în cap. Datoriile de dinainte de insolvenţă către cei 4 jucători sunt o treabă, iar datoriile din 2015, altă treabă. Jucătorilor li s-au desfăcut contractele unilateral de către club, prin administratorul judiciar RZ, jucătorii au dat în judecată clubul şi instanţa a decis că jucătorii tre’ să ia mălai de club pentru perioada de contract reziliată. De-aici şi articolul acela cu cesionarea, Hora, LPF, aurul şi ardelenii . 🙂 Speculez doar, habar nu am când s-au dat sentinţele definitive, în 2015 sau 2016, îi de ajuns ca la unul singur să se fi dat în 2015 ca să bifăm nişte puncte din alea 9.

      Apreciază

  31. Am cautat pe site-ul FRF acea decizie de depunctare de 9 puncte care ar trebui sa fie la una din sedintele Comisiei de Disciplina, dar nu le-am gasit. Nu sunt pe site decat ultimele sedinte, inainte de schimbarea lui apareau pe o lunga perioada.

    Apreciază

      • Comisia de Licentiere propune in sedintele Comisiei de Disciplina depunctarea, care e un act de disciplinare, iar Comisia de Disciplina ia hotararea depunctarii.

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.