Am gătat treaba, dar mai avem de lucru!


et12(screenshot: lpf.ro)

Voiam şi eu un titlu de avancronică pentru meciul…

Concordia Chiajna – CFR Cluj, din cadrul etapei a 12-a a play-out-ului Ligii 1, partidă ce se va disputa sâmbătă, 21 mai 2016, cu începere de la ora 19.30…

ceva de genul lait-motivului rostit de nea Mitică, „Ne doare în pălărie”, dar, ca un făcut, morcovul e mereu peste tot şi peste toate, şi în toate… , nu ne lasă nicicum să respirăm flatulăm liniştiţi măcar 3 zile la rând.

Ba insolvenţa, ba depunctările, ba speranţe de play-off, ba emoţiile cu retrogradarea, ba o întristătoare tragedie pe terenul de fotbal, ba miza finalei de cupă, am fost tot timpul cu acul în zona roşie a cadranului de măsurare a nivelului de stress. Acum, când am ajuns în linie dreaptă cu insolvenţa, când am scăpat de depunctări, când ne ştim matematic în liga 1 şi pentru sezonul următor, când nici nu s-a uscat bine interiorul cupei României de câteva plinuri cu şampanie, hop, a apărut un mic deranj la nivel de conducere şi patronat, care bagă din nou neliniştea în noi privind viitorul lui HAI dragă CFR!!!

Totuşi, zic să punem deoparte problema, se cercetează deocamdată fapta, nu persoane (pentru care oricum există prezumţia de nevinovăţie), bănuiesc că procedurile vor dura mult timp, şi să ne întoarcem la principalul nostru obiectiv de activitate, fotbalul şi CFR-ul.

Înaintea loviturilor de departajare din finala cupei, Rednic îşi întreba pe rând jucătorii dacă vor să fie puşi pe prima listă de 5. Unii dintre câini au răspuns afirmativ, alţii cu ba, Rotariu s-a oferit (din fericire pentru noi) voluntar, care cum s-a simţit în acele momente. Nu ştiu, probabil că şi Conceicao îi va întreba pe cei care au evoluat marţi 120 de minute (plus stress-ul executării penalty-urilor) care se simte în stare să joace pe sinteticul de la Chiajna. Nu-i vorba de vrut ori chef, nici, mă gândesc eu, de probleme fizice, dar e posibil ca unii să fie mai epuizaţi pe plan psihic. Că, pe de altă parte, la toţi le va fi greu cu concentrarea pentru joc. Fiind tot lotul deplasat în sectorul agricol (doar pe Mincă nu l-am văzut deloc, nici la premiere, şi ce mult îmi doream înainte de executarea loviturilor de departajare să fi fost el portarul nostru),  Conceicao are de unde alege, eu spun că e foarte mare  probabilitatea să utilizeze o echipă asemănătoare celei folosite la Ploieşti. Sau foarte mică ori aşa şi aşa. Deci, echipa exactă de start: Marc sau Vîtcă – Tiago Lopes sau Dani Coelho, Larie sau Goian, A. Mureşan sau Tînc, Camora sau Tiago Lopes ori Horj – Gomelt ori Nascimento sau Ene ori Veres – Jakolis sau Bruno, Petrucci sau Cristian Lopez, Juan Carlos sau Negruţ, Nouvier sau Păun – Bud sau Beleck ori Carter.

Concordia s-a scos în etapa trecută cu victoria de la Iaşi, este la 6 puncte de locul de baraj, aşa că nu există niciun motiv de un meci pe viaţă şi pe moarte nici din partea lor. Concordia şi CFR Cluj sunt cele mai bune echipe din play-out, ambele reuşind câte 19 puncte în precedentele 11 etape. Deci, partida de mâine va fi derby-ul întregului play-out! 🙂 Echipa probabilă:  Bălgrădean – Feussi, Tincu, Mamele, Niasse, Grădinaru – M. Cristescu, Obodo, Purece – Milevskiy, Pena.

Brigada de arbitri: Sebastian  Colţescu (Craiova) – la centru, Mihai Marica (Bistriţa), Adrian Mărginean (Aiud – Alba) – asistenţi, Laurenţiu Ionaşcu (Buzău) – rezervă. Observatori: Dan Berbecaru (Râmnicu Vâlcea), Ion Căţoi (Bucureşti).

HAI CFR!!! Suntem mândri de voi, suntem bucuroşi pentru voi, fie cum o fi în astea ultime trei partide din acest sezon, nu ne dorim decât să fiţi cât mai mulţi din unşpele de start al finalei de cupă şi în cel de start al primului meci din sezonul următor, în Supercupa României. No bine, ne mai dorim şi o victorie cu 4-0 contra Concordiei. HAI CFR!!!

21 de comentarii

  1. Interesant astazi cum va reactiona echipa dupa evenimentele din ultimele zile. Probabil au fost afectati si ei de ultimele evenimente, le-a mai estompat din bucurie. Citeam pe cheferetv de faptul ca impresarul a 9 jucatori a fost ieri in cantonamentul echipei in Bucuresti, cine stie de ce? Probabil ca si ei gandesc ca si noi ca viitorul echipei e din nou incert. Iarasi stam cu morcovu’ infipt in….. Om vedea in vara asta directia pe care o va lua clubul.
    Pacat, la ce se intampla pe la celelalte echipe in campionatul viitor cu siguranta ne bateam la primele 3 locuri cu jucatorii actuali.
    Nu stiu daca poate fi relevanta evolutia jucatorilor in ultimele 3 meciuri pentru directia in care o va lua clubul. Ma gandesc ca daca vor sa continue in Gruia atat jucatorii cat si Conceicao vor face tot posibilul sa termine cat mai sus in clasament. Din pacate iarasi e tacere la club, iarasi nu stie nimeni nimic, se fac tot felul de presupuneri ,scenarii,unii prevad sfarsitul,altii invers ca vom mai lua cupe si titluri.S-a vazut ca daca avem liniste la club, apar si rezultatele. Sa speram ca va fi bine, ca sa nu fie rau! 😂

    Apreciază

    • În mod „normal” nu prea cred că ne vom da sufletul pe teren…S-au bifat ambele obiective majore în doar 4 zile (evitarea retrogradării şi câştigarea Cupei), este imposibil să nu intervină o anumită relaxare, chiar dacă asta te şi ajută, uneori…:) Cei de la Chiajna nu sunt încă în totalitate scăpaţi de griji, presiunea e evident pe ei, să vedem dacă „presiunea” lor e superioară „relaxării” noastre…Referitor la evenimentele de joi (DIICOT), nu cred că îi deranjează foarte mult (nici n-au de ce), în opinia mea nici pe noi nu trebuie să ne îngrijoreze…E un meci pe plan local, s-a arătat pisica, s-a vânturat un pic sindromul „CFR vrea să ucidă” pe cei de la „U” (grupul ţintă fiind foarte bine cunoscut), adică „duşmanul de clasă nu doarme, trebuie să fim atenţi, şi să votăm pe cine trebuie, că el va avea grijă de noi”. Scenariu de 2 lei. Acuzele (bănuielile) cu delapidarea prin off-shore-uri nu le vor dovedi niciodată (Arpi e mare maestru international în acest domeniu), cred că nici ei nu cred că vor reuşi. HAI CFR!!!

      Apreciază

  2. Chiar trebuie sa il suportam personajul de mai sus, noi daca intram pe forumurile suporterilor echipei lui in prima faza eram injurati grotesc si apoi primeam ban rapid. Pt ce trebuie sa il lasam sa isi faca veacul ? Doar pt ca e amic cu tipi de pe cheferetv?

    Apreciază

    • Nu înţeleg de ce îţi sare imediat ţandăra când cineva scrie ceva ce nu-ţi place sau scrie cineva de care nu-ţi place. 🙂 Ştiu că uneori e iritant, dubios, suspect, enigmatic, enervant Vladimir că are imediat, în timp record, răspunsuri la orice. Ori este extrem de doxat, ori îi livrează la minut partidul sau organul răspunsurile. 🙂 Lasă-l în beteşugul lui, nu văd cu ce deranjează. Eu n-aş avea probleme nici să mă înjure de mamă, doar caneto nu-i decât un simplu nickname, nu a avut şi nu are decât tată. 🙂

      Apreciat de 2 persoane

      • In ziua de azi oricine poate sa para doxat lol. Dureaza cateva secunde sa gasesti informatia care te intereseaza. Concret? Ok… Castigatorii au primit tricouri produse de o alta companie decat sponsorul tehnic al FRF. Intradevar, pare o conspiratie pro Dinamo sau anti CFR. Nu e greu de aflat daca au mai existat situatii similare atunci cand nici Dinamo nici CFR nu au fost implicate. Cat despre Stanleybet era imposibil sa nu remarc imediat. Mai ales ca mi s-a parut amuzant momentul in care au anuntat noul parteneriat. Justitiarii de la FRF care lupta cu flagelul pariurilor isi asociaza imaginea cu o casa de pariuri 🙂

        Apreciază

  3. Hmmm….
    Dacă aveam acele 10 puncte jăpcuite de jăpcuitori amu eram pe locul 2 în play-off peste stelemea, cupa câștigată…. pfuaiii de capul meu….
    De fapt, cred că așa privesc eu lucrurile. Suntem vicecampioni, posesorii cupei…. ce mai….? Cei mai tari!
    Hai CFR!

    Apreciază

    • Greşit! În meciurile directe cu Astra suntem pe plus, golurile din deplasare se socotesc dublu, plus că nici ei nu mai credeau că nu-i batem în ultimul meci, aşa că răspunsul corect e că am făcut eventul. 🙂 În fond, nici în pix nu mă doare, pentru mine e clar, cea mai bună echipă din România în sezonul 2015-2016 este CFR Cluj!

      Apreciază

  4. clasamentul e irelevant fiind alte echipe in playout. E important ca la ce previziuni erau am iesit bine de tot inclusiv cu castigarea cupei. Poate o relaxare fireasca sa faca jocul mai placut, cine stie…pina una alta sa speram ca clubul va depasi si aceste momente delicate si noi ne vom mai bucura multi ani de aceasta echipa cu x sau y investitor.

    Apreciază

  5. Acum imi dau seama ca versurile melodiei „Ma ucide ea!” -compusa de un clujean, in fapt sunt strigatul lui U ! Versurile au ca sursa de inspiratie o tema de larga circulatie prin Manastur, lansata de un oltean suparat ca si-a luat teapa cu niste unguri din Cluj.

    Apreciază

  6. Ar fi tare bine daca am castiga azi si ne-am lupta cu adevarat pentru primul loc in play ouch, situatia financiara a clubului indica acest lucru ca si foarte necesar (pentru banii din drepturile TV …platite de AP… aferente locului 7). Sigur ca intervine o relaxare dupa un astfel de efort si un succes atat de mare, relaxare care vine din subconstient, chiar daca tu vrei, creierul spune altceva. Cred ca scade adrenalina, cea care te face sa-ti doresti sa lupti pentru ceva din toate puterile tale. Nu-i condamn daca nu reusesc sa se concentreze suficient azi, mai ales ca sunt proaspete stirile cu perchezitiile si cu suspiciunile de delapidare nedovedite. Dar ma voi bucura enorm daca vor mai obtine o victorie in aceste grele condtii pentru a te concentra la jocul tau. Ar fi o victorie iar spre surprinderea tuturor, cum a fost triumful superb din Cupa. Forza CFR!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  7. stie cineva care loc se plateste la sf campionatului? Cel dupa sezonul regulat sau dupa playout. Am auzit multe variante si eram curios care e adevarul.

    Apreciază

    • Sunt trei transe, Andrei. Una se da dupa finalul campionatului, alta dupa finalul sezonului regulat si transa din mijloc e egala pentru toti, indiferent de locul din clasament.

      Apreciază

  8. Echipa de start: Vâtcă – Dani, Tînc, Goian, Camora – Gomelt – Bruno, Petrucci, Nascimento, Nouvier – C. Lopez. Rezerve: Marc – Larie, Veres, Juan, Carlos, Beleck, Jakolis.

    Apreciază

  9. O critica pur constructiva: sunt convins ca Dani ar putea sa dea si el acele pase pe jos de-a lungul benzii drepte prin exteriorul aparatorilor adversi pentru sprinturile lui Jakolis. Aici se stricau multele actiuni incepute frumos in repriza a doua dupa intrarea lui Ruiz si Jakolis. Dani dadea mingile pe sus la nivelul gatului, nu pe jos, precis, cu latul de-a lungul benzii drepte pentru Jakolis pe pozitie viitoare.

    Apreciază

  10. Acum se joaca finala Cupei Italiei, Milan-Juve. E pauza meciului Adineauri (sambata) s-a incheiat finala cupei Angliei cu victoria in prelungiri a lui Man United in fata lui Crystal P. Iar maine (duminica)e finala cupei Spaniei, Barca-Sevilla. Numai la noi s-a jucat marti. Toti care conteaza le pun in week-end sa aiba stadioane pline cu suporterii ambelor echipe.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.