„Știrile de la ora 17” de la ora 13


Netrimisul nostru banal la sediul D2ROMANCOT:

  • Deocamdată, totul a rămas în coadă de pește care de la cap se împute.
  • Anchetatorii au stat pe toată durata de 90 minute a partidei înăuntru, dar probabil au ieșit imediat cu o dezmințire menită să taie din fașă orice speculație: „Declarăm răspicat că NU dorim capul lui Moțoc!” (vezi foto)d
  • Fostul finanțator PAZ, în prezent fără calitate, s-ar putea să fi spus: „Am venit la sediul D2ROMANCOT, dar mai ales plec, fără nicio reținere!”
  • N-ar fi exclus să urmeze „Știrile de la ora 17” de la ora 16, când la sediul D2ROMANCOT este așteptat cu sare și fără pâine președintele clubului CFR, Dr. IM, lăsat să se bucure câteva ore în plus pentru recenta și nescontata câștigare a Cupei României la fotbal pe teren.
  • Dau legătura altora, că nu-s eu ăla care leagă sau dă dezlegare la pește…
  • HAI (cumva, oricum) CFR!!!

UPDATE 1

  • Am mai rămas puțin prin zonă, că nevasta mi-a lăsat acasă cartofi de curățat, și am surprins o fază incredibilă de ofsaid. După ce a urat rămas bun sediului D2ROMANCOT, președintele Dr. IM a urcat fix în și a plecat fix cu mașina de spălat utilizată la presupusa spălare a 9,8 milioane de euroi nespălați: CJ 9(,)8 SPĂ(lare)!!! (vezi foto)Clipboard02
  • Prin această lovitură de imagine dată imaginii altora, D2ROMANCOT a rescris deja istoria. De acum încolo, orice minune durează numai două zile în loc de trei, iar fericirea are picioare scurte, retezate.

UPDATE 2

  • Gurile rele dar bune spun că la perchezițiile corporale de la domiciliul clienților s-ar fi descoperit urme de detergent „X”, balsam „Y” și înălbitor „Z”, precum și o mașină de spălat marca „CJ 9.8 SPA” în stare de funcționare – dar care momentan nu funcționa pe moment – cu capacitate de 6 kg.
  • Un expert financiar pe care nu l-am contactat ne-a declarat că spălarea de euroi nu e o manoperă chiar atât de ușoară pe cât ar crede nepricepuții, amatorii. Un milion de euro în bancnote de 10 euro (în stare uscată) cântărește aproximativ 72 kilograme. Așadar, spălarea a – să luăm un exemplu la nimereală – 8,5 milioane de euro înseamnă spălarea a circa 612 kg bancnote de 10 euro! La o mașină de spălat cu capacitate de 6 kilograme sunt necesare 102 spălări! Iar dacă totuși credeți că aceste cifre sunt un mizilic, iar treaba e pix-pix de simplă, expertul financiar vă recomandă să încercați apoi să le puneți la uscat…

62 de comentarii

  1. Dupa Agerpres, Arpi are calitatea de suspect si va fi din nou audiat de DIICOT . Noi trebuie sa ramanem calmi ( stiu ca nu prea se poate ) si sa vedem cum evolueaza lucrurile . Sunt convins ca procurorii au destule probe, altfel n-ar risca un asemenea impact mediatic . Repet, daca, si numai daca, s-au bagat in jeb bani din CL, cei ce au facut-o sa plateasca cf legilor in vigoare . In privinta viitorului echipei, eu n-as fi asa de pesimist, oricum de vreme buna Arpi n-a mai investit nimic, insusi presedintele Muresan recunostea, ca clubul se autofinanteaza . Daca, sa zicem, pica Arpi si Muresan, este Gadola si Energobit, adica poate fi mai mult decat autofinantare . Sa vedem …

    Apreciază

    • D2iCOT a anuntat „in rem”, asta cam inseamna ca intai se cauta daca a existat fapta penala, deci inca (?) nu poate fi vorba de suspect(i)…. Ca multi ar vea sa fie deja inculpati, chiar condamnati e altceva….

      Apreciază

      • Plm, mi-am opărât destul creierul în ultimul an cu legea insolvenţei şi regulamentul de licenţiere, nici de-al dracului nu mă pun la bughisit dreptul penal, tranzacţiile off-shore sau mai ştiu eu ce. Oricum, probabil că până ce se găseşte fapta, apoi suspecţii, până se face cercetarea penală, eventuala trimitere în judecată, până se gată procesul, recursul, cred că mai luăm o cupă pe Arena Naţională şi de sub nasul celor de la FCSB: 🙂

        Apreciază

  2. Le-a mai venit puțin roșeața în obraji știriştilor din proteveu și gigisport cu vestea asta săracii că prea le-a căzut greu la burtică cupa și erau cam păliduți.

    Apreciază

    • Este o disciplină la care IM trebuie să mai mediteze…În RO (și nicăieri în lume) nu e bine să dezvălui strategiile tale de ”prosperitate” că vine adversarul (totdeauna există măcar un adversar!) vine și te face…Diferența fundamentală între AP și IM este exact acest atribut: AP ori nu vorbește, ori -dacă vorbește- spune lucrurile pe invers, în timp ce IM vorbește și el mai rar, dar când se apucă (de regulă la ”succesuri”…), spune lucrurile la o scară de 1:1, așa cum sunt ele, fără să se gândească la consecințe…Asta e, IM e un om mai simplu, mai are de învățat din materia numită ”dezinformare” sau -pur și simplu- ”mucles”. HAI CFR!!!

      Apreciază

  3. Salutare tuturor n-am mai scris demult aici dar v-am urmarit.
    Evident ca Arpike a bagat banii in jeb prin diverse manevre. Cum va explicati altfel ca dupa ce a castigat atatia bani din UCL echipa a ramas falita si pe un munte de datorii. In alta ordine de idei va sugerez sa nu va bazati deloc pe Energobit. Sa fie sanatos Dl Gadola si sa-i mearga bine afacerile in continuare. Dar preferabil ar fi sa fie o farama de adevar in povestea cu investitorii straini

    Apreciază

  4. Oricate scenarii am vedea, nu putem ignora unul foarte simplu. Aceasta bomba cu DIICOT la CFR sa fie doar o deturnare a atentiei de la o chestie mult mai mare si mai grava si anume dezifectantii din spitale. Nu am urmarit povestea decat pe fuga, dar din cate am vazut aici e rost de niste ani grei de inchisoare si judecand dupa amploarea afacerii, s-ar putea sa cada niste baieti destepti cu relatii multiple (sau alti pioni scosi la sacrificiu).

    @Kiruj: Orice publicatie care se respecta si vrea sa ofere stiri prompte are relatii la serviciile de urgenta sau de interventie. E vorba si de un interes reciproc avantajos: tu ma anunti cand e ceva, eu te anunt cand e ceva. Deci nu e nimic neobisnuit ca presa sa fie pe faza. E la fel de adevarat ca in anumite situatii unii sunt mai pe faza decat altii.

    Apreciază

    • Tu realizezi ce afirmatii faci ? Pe bune ? Pui CFR si Hexi Pharma pe acelasi palier ca impact mediatic ? Pe bune ???? :))))
      Sincer aveam o cu totul alta parere despre tine,bine stiu ca parerea mea vis-a-vis de tine nu te intereseaza dar acum chiar ai dat-o rau cu bota in balta …Auzi la el ..”se incearca deturnarea atentiei” ,v-am spus eu ca ar trebui sa renuntati la victimizarile astea …
      Aia de la DIICOT au pregatit dosarul in timp ,firesc e faptul ca justitia isi face treaba ,nefiresc e faptul ca dati tot felul de interpetari…Eu de aceea nici nu ma pronunt la momentul asta dand verdicte vs de speta in cauza..Se vor face audieri se vor propune masuri si justitia va avea ultimul cuvant…Apoi mai vorbim,sau dezbatem…
      Dar asta cu CFR vs Hexi Pharma e de rasul curcilor,pana unde puteti unii cobori in penibilitati ?

      Apreciază

  5. Mai este o filieră extrem de importantă, care -cum necum- nu face valuri (cu toate că e o temă de decenii): afirmația lui M.Popescu privind dorința (permanentă) a celor de la CFR ca cei de la U să fie ”exterminați”…Fraților, așa idioțenie nici măcar M.Popescu nu poate scoate din jeb fără să fie plătit corespunzător…În opinia mea mobilul acțiunii trebuie căutat în această direcție, pista ”Dinamo frustrată și răzbunătoare” e una falsă, acum mi-am dat seama. E un meci local urât, s-a folosit de momentul ”Cupa în Gruia” (indicând implicația dinamoului), dar nu-i adevărat. Să fie sănătoși, jocuri de div.C., pe care le-am văzut și le-am simțit pe pielea mea acu 30 de ani. Istoria se cam repetă, e o spirală, cum spunea Hegel…) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • …Doamne Dumnezeule, era să cad în plasa lor…Vin alegerile, CFR (ungurii) care omoară muiștii verzi, doamne ce tactică…Era să mă fenteze și pe mine, Dumnezeule…Dacă acuzațiile (caraghioase) cu off-shore nu se adeveresc (chit că există și acolo ceva, dar asta e o altă discuție), imediat se va pune accent pe tema asta cu ”eliminarea” lui U, avansată subtil (cu efect întârziat) de M. Popescu. Acum dorm liniștit, totu-i clar…HAI CFR!!!

      Apreciază

  6. Dantesc, tine minte asta: in tara noastra, aproape orice actiune politieneasca de forta incepe (nu intamplator) in presa si e menita sa acopere subtirimea sau chiar lipsa probelor. In lumea in care traiesti tu ai avut parte de mai multe manipulari mediatice decat iti poti imagina. Se petrec sub nasul tau si nu intotdeauna iese cum e planificat, dar unele sunt atat de bine regizate incat nici nu ai realizat ca sunt manipulari. Viata bate filmul.

    Cat despre justitia romana, trebuie sa fii de o naivitate dusa la extrem. Cel mai bine o descriu cuvintele pe care mi le-a spus chiar un om din sistem: „suntem un stat politist condus de mafie”. Si cred ca era optimist. Cunosc un caz in care politia si procuratura au facut atatea ilegalitati in lant numai ca sa obtina condamnarea si eliminarea unui om incat nu ai crede niciodata ca e posibil (din fericire nu au reusit, cineva acolo sus vegheaza).

    In cel priveste pe chel, ar fi mai bine daca te-ai abtine pana ce sfanta ta justitie isi va pronunta verdictul. Ai atata ura impotriva lui incat nu vezi decat ceea ce vrei sa vezi. Daca intr-adevar o sa ai dreptate, cu atat mai bine pentru tine. Daca nu, eviti ridicolul spre care te indrepti de ceva timp.

    Apreciază

    • FV, nu te mai obosi sa dovedesti lucruri cat se poate de evidente. Orice om cat de cat informat si care nu pune botul si nu haleste tot ce i se serveste la tembelizor, stie ca in tara asta condusa de binomul sri-dna, orice astfel de actiune e o perdea de fum menita sa acopere altceva sau sa abata atentia de la ceva mult mai grav. Doar in ultima vreme au fost atat de multe cazuri incat e cat se poate de evident, ganditi-va doar la cazul lui gabita oprea, „incendiul” din acel club, hexi, sau arestarile absolut „intamplatoare” ale unora care urmau sa candideze la diverse primarii si care puteau pune in pericol pe cei ce urmeaza a fi „alesi”. Asta ca sa nu mai pomenim de lista datornicilor anaf, unde Arpi e mic copil, in comparatie cu un Negoita sau cu alte firme. Un amarat de cioban dintr-un sat din Galati, care nici nu cred ca stie sa se semneze, are datorii aproape cat Arpi! Sa nu-mi spuneti ca sri care le stie pe toate nu stia si de cazurile celor care si-au facut averi (dupa metoda clasica) pe firme la care administratori erau niste analfabeti din niste catune amarate! Ma opresc aici, pt ca mi-e teama ca suntem cititi de mai multi de cat am putea crede. Hai CFR!!!

      Apreciază

      • Ma voi sunteti pesedisti sau antenisti si va uitati seara de seara la ala de face spagatul si pana la 40 de ani a stat cu ma-sa?

        Apreciază

  7. Iar daca nu sunt dezinfectantii, sunt alegerile si poporul are nevoie de circ. Nu stiu cum se face, dar justitia isi arata muschii numai in anumite momente, dar nu misca un deget la chestiile cu adevarat importante, cum ar fi recuperarea prejudiciului facut de atatia smecheri condamnati cu suspendare sau pe ani putini.

    Apreciază

    • Daca vrei sa abati atentia de la ceva iti trebuie ceva cu impact mediatic. Ce impact mediatic are ceva legat de lumea fotbalului? Are impact doar asupra suporterilor. Ca doar nu crezi ca azi toate gospodinele din Romania au stat lipite de televizor sa vada daca aia de la DIICOT o sa-i retina pe AP si IM. Deci rămân suporterii. Care suporteri? Toti spectatorii dintr-o etapa de campionat incap LEJER in peluza celor de la Borussia. Indiferent de ce meci se joaca la aceeasi ora cu Dansez pentru tine, audienta la TV tinde spre 0. Deci despre ce impact mediatic vorbim?

      Apreciază

  8. Povestea cu investitorii straini o aud de cel putin 5 ani si mie mi s-a acrit de ea. Ba se duc la Petrolul, ba la Rapid, ba la U,ba la CFR, ba la alte echipe de liga1 no name. Cui naiba ii trebe un club romanesc in moarte clinica, ce sa faca cu el? Astea is povesti pentru suporterii naivi care au mai ramas, ca nici aia nu mai ocupa o sala de cinema, daramite un stadion. Cei care mai credeti in asa ceva asteptati-i, eu o sa ma intalnesc la meciul cu aprozarii cu Luis si cu asta basta. Somnic usor.

    Apreciază

  9. am trecut de mult de punctul in care ii vedeam pe IM si pe AP ingeri. Pentru mine e clar ca bani s-au luat, sub o forma sau alta, iar tot ce se judeca acum e modul prin care s-au luat, daca e legat sau nu. Nu il pot invinovati pe AP pentru ca si-a recuperat pe cat a putut investitia pentru a isi relansa afecerile, insa probabil, legea il poate. Trecutul, pentru mine e unul simplu: AP a bagat multi bani (de la stadion incepand pana la bugetul anual), iar din punctul in care a inceput sa piarda lichiditati, a incercat sa isi recupereze pe cat a putut investitia. Cu lichiditatile luate (atat cat era) si-a relansat din afaceri in Dubai. Acum ii merge decent si mai da cat poate (sute de mii, nu milioane) si asta prin terti.
    Evident, veti spune ca perioada anchetata incepe din 2008. Si eu va spun ca da, din momentul in care clubul a inceput sa produca, a incercat sa isi recupereze investitia in stadion, cea pe care a regretat-o intr-un fel mereu si a pus-o la capitolul pierderi.

    Voi chiar ati uitat de momentele in care prin club atunci cand intrau bani toata lumea era bagata in priza sa ii mute repede ca AP sa nu ii ia? Ma indoiesc ca aceste informatii nu au ajuns la voi, sincer. Asa cum ma indoiesc ca acum un an jumate nu ati auzit ca prin spatele usilor din club se vorbea ca e nevoie sa se intre in insolventa ca sa mai ramana ceva in club si sa nu ia tot. Erau vorbe prin club, pe care oricine lucra acolo le auzea. Nu cred ca pana la voi nu au ajuns.

    Revenind la subiect, ceea ce a facut mereu IM a fost sa gaseasca portite in legi (nu el, dar la decizia lui) prin care sa faca treaba mai usoara si mai buna. Vezi contractele ce, pana la urma, au fentat anaf-ul si au provocat procesul si acea datorie (stearsa ulterior) de 10 mil euro. AP nu putea sa isi ia banii inapot ca si Gadola, pentru ca nu erau cu titlu de imprumut, erau investitii ce intrau in capitalul CFR SA.Banii nu mai erau ai lui, si stia asta. Asadar, legal, trebuia sa gaseasca o solutie prin care sa poata scoate banii. Legile internationale sunt surprinse in off-side de off-shore-uri, iar asta parea si pare si acum cel mai bun mod de a scoate banii fara urma (vezi Panama). Dar ilegal. Pentru cei ce nu stiu sau nu isi amintesc, marele avantaj (hahah, pentru cine?) al lor e ca, in anumite tari, beneficiaza de discretie. Nimeni nu poate afla, prin lege, cine detine firma/sa ceara raport contabil. Treci banii prin 3-5 astfel de firme si te asiguri ca nimeni nu mai stie unde au ajuns. Din punctul asta de vedere, sunt convins ca AP e protejat, si daca DIICOT-ul isi bazeaza ancheta pe asta, atunci sunt, simplu, prosti.

    Ceea ce cred eu ca vor sa faca (plecand de la premisa corecta ca nu sunt prosti), e sa demonstreze doar ca banii mersi spre off-shore-uri nu au avut un obiectiv palpabil/justificabil si astfel ca cei ce au pus semnatura pe acte sunt vinovati de delapidare. De acolo mai departe, tine de cat de bine sunt acoperiti in acte IM si CFR-ul administrativ/financiar, de cat de bine au reusit sa justifice platile facute in acea directie. De asta mi se pare ca, pe buna dreptate, IM e mai ingrijorat de situatie decat AP, la care, daca te documentezi putin, e imposibil sa ajunga daca nu se schimba ceva legi internationale si daca IM a facut treaba ca la carte.

    [pentru ca e deja prea lung, continui in alt post]

    Apreciază

  10. Miza in momentul de fata, ca sa rezum, se afla in actele contabile si in justificarile arhivate pline de praf din camarile tribunei A. Mai e drum lung, oricum, ma indoiesc ca DIICOT-ul a urmarit deja toate platile facute si are un caz atat de bine format. Daca avea, erau suspecti, nu era un proces in rem. Va mai dura mult pana cand, odata ce au pus mana pe acte, sa le urmareasca/ancheteze.

    Va ofer cateva scenarii suspicioase de scenarita ce mi-au trecut prin cap, dar inainte, vreau sa ma leg de scenariile voastre parca venite doar ca sa va ajute sa negati ceea ce se intampla.
    1. Diversiune astfel incat media sa fie distrasa – Nu, in primul rand pentru ca, simplu, DIICOT-ul e una dintre institutiile serioase din tara. In al doilea rand, pentru ca nu are un impact mediatic puternic. Nici macar pe site-urile de sport nu mai au loc stirile astea despre ancheta (deja) de stirile despre steaua, dinamo si nationala (scandalul doctorului frustrat), respectiv chiar rapid si ale sale depunctari (alta frustrare de-a mea). Ce sa mai zic de scandaluri politice sau stiri internationale? In niciun moment nu au luat fata nici macar discutiei despre accidentul aviatic, de hexa pharm nici nu are rost sa ne legam.Nu suntem atat de importanti. Si trebuie sa acceptam asta.

    2. Dinamo a comandat din frustrare. Simplu, nu. Refuz sa ma gndesc la asta mai mult decat … in gluma.

    3. Destabiilizare pentru ca am anuntat revenirea. Clar dosarul si ancheta nu au facut-o in 2 zile. Dosarul exista, probabil de cel putin un an (perioada medie de instrumentare la un asemenea caz e mai mare). Bineinteles, toti ne punem (incluiv bucurestenii si media) intrebarea „de ce acum?”. Cred ca raspunul e acelasi, dar vazut din alta perpectiva. Pentru ca am castigat cupa, adica pentru ca am incheiat sezonul, iar procesul poate debuta fara a naste discutii despre cum „DIICOTUL distruge CFR-ul inainte de finala cupei sau inainte de playout etc.”. E o alegere astfel incat sa nu isi pateze imaginea. E momentul oportun in care atat lor cat si CFR-ului le-ar fi convenit sa debuteze (ok, poate peste o saptamana era mai bine). O alta posibilitate ar putea fi ca DIICOT-ului sa nu ii pese, iar mandatulele sa fi fost eliberate alaltaieri. Si asta a fost.

    Si acuuuum, scenariile mele
    4. De la punctul in care am aflat ca RTZ e societatea ce se ocupa de insolventa, am fost sceptic cand am citit despre RZ (razvan zavaleanu) si ale sale stranse legaturi cu u. Scenarita din capul meu naste unele scenarii prin care, avand acces la toate actele contabile ale clubului, societatea a facut informarea catre DIICOT. Asa, s-ar explica unele lucruri precum: De ce doar acum, dupa atatia ani ? – pentru ca acum a ajuns RTZ in pita; Cum poti instrumenta un caz bazandu-te pe off-shore-uri ? – nu te bazezi pe ele, pentru ca deja ai primit documente ce iti fac cazul puternic. E un scenariu, unul alb-negru, dar in care nici pe RZ nu il pot acuza. Prietene, daca vezi o ilegalitate, o reclami. Si punct. Mai ales cand ai pozitia si job-ul sau.

    5. Si asta chiar e scenarita, e un avion de scenarita. E o batalie pentru fraiele clubului. Gadola, or alt interesat (desi stim ca el nu mai e prea interesat), a dat tot ce stia pentru a-i inlatura pe IM si AP si pentru a umple conturile clubului cu 5-8 milioane de euro sau cat s-ar recupera. Asta e un scenariu pe care unii ceferisti si l-ar dori. Putin, prea putin probabil.

    6. Si probabil adevarul: Tot Clujul stia cati bani au intrat in conturi si tot Clujul se intreba cum a ajuns clubul sa intre in insolventa dupa ce a avut atatia bani. Am facut pana si eu calcule, din care reiesea ca pana la urma, situatia e explicabila, dar stim noi sigur ceva legat de clubul pentru care ne certam aici??? DIICOT-ul a primit invitatia la ancheta in momentul in care a primit lista cu creditorii, in care, surpriza, apar off-shore-uri. Atunci a pornit si ancheta, instrumentata prin documente si informatii oferite de terti (cu sau fara rea intentie): putem sa vorbim de RZ, de MP, sau de altii. Pana la urma, cel putin in cazul lui RZ, sa nu uitam, e el privat, dar lucreaza pentru sistemul de justitie. Scopul sau e acela de a evita prejudicii aduse statului si tertilor prin faliment. Exista si banuiala neconfirmata dar stiuta ca AP e un maestru al off-shore-ului, in urma scandalului cu drepturile de televizare. Erau doar piese de puzzle pe care DIICOT-ul trebuia sa le avea si trbebuia sa le puna cap la cap pentru a face un dosar.

    Acuma, ce ramane de vazut, e ceea ce am scris in primul mesaj. Tot ce sper, e ca orice ar fi clubul sa reziste. Oriunde, oricum, dar sa reziste. Eu pot trai cu ideea ca AP a furat bani din club, ca a fentat sistemul si AP si IM ar fi vinovati, dar nu pot trai cu ideea ca nu mai am la ce meciuri sa merg. Probabil, odata ce era clubul adus pe linia de plutire, IM s-ar fi retras in defavoarea lui Panin, obosit si satul.

    Apreciat de 2 persoane

    • bun comentariul si la obiect, legat de argumentul 4, cum ti se pare filmarea pusa de club pe facebook, in care zavaleanu (de care multi ne-am indoit, fiind stiut ca e „u”ist) da tonul la scandari si intreaba echipa „ba baieti, am o intrebare, baieti, cine face legea ? CFR CFR” -> https://www.facebook.com/cfr1907/videos/10153441194336205/ . Curios si pentru mine cum Zavaleanu s-a apropiat asa de club de cand e administrator judiciar (sau ce denumire are, nu le am cu dreptul).
      In alta ordine de idei, cu totii cred ca ne putem impaca cu ideea ca AP a incercat sa-si scoata din investitie si asta e, fara el nu eram aici (am jucat fotbal la juniorii lui CFR in era ante AP, nu vreti sa stiti ce conditii erau la club inainte de venirea lui, daca o mai duceam asa jumatate de an, eram istorie inca de pe atunci) dar cred ca foarte putini ne-am putea obisnui cu ideea ca ne putem duce de rapa, urmare a actiunilor de zilele astea.
      Pe cand am strans randurile atat pe teren cat si in tribune si parea ca totul se punea pe un trend pe care il dorim, vine o ancheta de genul asta ca un bolovan atarnat de gat. HAI CFR !

      Apreciat de 1 persoană

      • Nu il observasem in video. Mie asta imi demonstreaza atmosfera buna din echipa si cat de fain e grupul pe care il formeaza. L-am mai vazut pe RZ bucurandu-se la goluri. Te implici, pana una alta, te atasezi,
        De asta am specificat, cu sau fara rea intentie. El pana la urma, e reprezentantul justitiei in clubul nostru. Ma bucura totusi sa il vad in acel video, acum

        Apreciază

  11. Va salut cu prietenie si va doresc multa sanatate!;desi sunt doar in tranzit(24h.),nu ma pot abtine si sa nu va impartasesc(obosesc!) bucuria castigarii Cupei!: zabovesc doar 24h; felicit intreaga suflare cfr-ista de la conducere,administratie, jucatori,staff tehnico-medical ,jucatori pana la suporteri-nu neaparat in aceasta ordine-pt. imensa fericire pricinuita de castigarea CUPEI(mai ales ca in Italia, unde “supravietuiesc”,pana la toamna,sunt singurul CFR-ist!);cat priveste acest Dosar al „presupusei”spalari de bani, fraude,etc.(pe cine au „pacalit”, Clubul,Statul?) comise de AP(in “complicitate” cu IM) din perioada`08-`11,aparut dupa 5ani(?!),am foarte multe intrebari,rezerve si dubii(desi,se „justifica”prin situatia dezastroasa lasata la club,desi bani au fost(?!);doar ca trebuie si dovedit!);ma asociez cu destui „Tribunisti”de pe aici(Kiruj,Flacara Visinie,Saul si nu numai) care aprecieaza corect(in opinia mea) PURA si CRUDA REALITATE privind devierile “sistemului” si abaterea atentiei de la problemele grele si strigente ale POPULATIEI,prin “miscari”ordinare de dezinformare,manipulare si intoxicare(mai ales in CAMPANIE!) pe care le SERVESC ”prostimii” (chipurile,total”dezinteresati!”) acest “aparat”(uneori cu reminiscente si veleitati comunisto-securistice!),asa zisul ”Stat de Drept”-i (SRI<SIE<STS)intr-o”intovarasie”cu mult “laudatele”- DNA,ANAF si DIICOT- precum si cu cel”judiciar”,toti conlucrand,nu-iasa la bunul mers al natiei,”DEZINTERESATI"(doar ca au gandul la propriile afaceri!);insa,cu regret,in multe situatii,chiar ei,sunt "coordonatorii" si profitorii principali,al unor "matrapazlacuri"prin tot felul de “combinatii”,unele,chiar cu iz penal(vezi;arestarile fostilor sefi de la ANAF si DIICOT!),care te”LUCREAZA”cat ai clipi daca,chiar fara sa vrei,le esti,potrivnic,sau devii un potential “rival”,sau contra-concurent,IN AFACERILE lor,sau le conturbi propriile INTERESE; Fereasca D-zeu(!)sa li te "OPUI" in vreun fel si sa nu-ti vezi de” treaba ta!”,"mori cu dreptatea in mana!";ba,mai trebuie, in unele cazuri, sa si COTIZEZI(daca ai vreo afacere!),daca vrei sa-i tii la “distanta” si sa nu-ti incurce”ploile!”;unii,neavizati,veti spune ca nu sunt multi"acoperiti",doar ca sunt suficienti si se regasesc la VARF;NU-L "socot" pe AP.nevinovat,sau o o icoana,ba dimpotriva,dupa multe satisfactii pe care ni le-a produs,intr-o masura mult mai mare au fost dezamagirile si neimplinirile,care ne-a innourat gandurile si ne-au intristat sufletele!;ca oricare cetatean,trebuie sa raspunda pentru toate "marsaviile" si "MASINATIUNILE","penale"(daca sunt?);(eu,cred ca sunt!);marea PROBLEMA si SUFERINTA care ramane este ca vom suporta in”plex”,consecintele nefaste(poate ca asta s-a si dorit!) si efectele nocive ale acestui DOSAR PENAL, prin ”FUGA”-investitorilor,jucatorilor,poate si al antrenorilor si nu numai- de acest club,devenit emblematic si vom ramane fara conducere,fara nicio sustinere,de izbeliste,tocmai cand credeam ca "am scos corabia la mal!";ar fi mare pacat!;Totusi,Hai CFR!

    Apreciază

  12. Lucrurile s-au mai calmat de ieri. Incepe sa para un foc de paie. Dosarul este in rem iar presa tace muta. Bineinteles au avut ocazia sa scormoneasca putin rathatul si sa ne manjeasca din nou, dar in afara de asta se pare ca „actiunea fulger” a fost mai mult o besina fasaita. Sa speram ca lucrurile nu vor afecta clubul. De Paskany cred ca nu mai are nimeni nevoie si nici chef sa-l vad, dar asa cum e sau nu e, Muresan e foarte important pentru CFR. Fara el am imbulinat-o.

    Apreciază

    • Am îmbulinat-o şi fără PA. Nu ştim dacă mai ajută direct CFR-ul, dar bănuim cu toţii că indirect ţine toată liga 1 în viaţă cu drepturile de televizare, implicit CFR-ul.

      Apreciază

    • crezi ca IM nu e la pachet cu AP ? pot sa iti spun,discutand direct cu un agajat a clubului, ca in iarna am fost la un fir de par sa punem lactul, fapt pe care toata lumea il stie. Tocmai din cauza asta il vedem pe IM asa important pentru club, ca a adus clubul pe linia de plutire in perioada asta si asa cred si eu ca fara el, cu bune cu rele, eram pe sfarla. Totodata mi-e greu sa cred ca IM a stat la club fara suportul lui AP. Pana una alta ar fi frumos sa umplem stadionul la meciul cu Craiova si sa ne bucuram de fotbal.

      Apreciază

      • De ce in iarna? Ce-a fost in iarna? Da… stiu ca IM vine la pachet cu AP si nici eu nu cred ca clubul se autofinanteaza dar parca nici nu-i chiar asa de groasa cum parea.

        Apreciază

    • Faptul ca presa tace imi da de gandit. Daca n-are informatii pe surse asta ar insemna ca nu exista dovezi pentru a se merge mai departe cu actiunea Diicot-ului in sensul de punerea sub acuzare a lui cutare si cutare pentru faptele cutare si cutare. De asta i-au chemat pe cei trei la audieri, pentru ca nu au dovezi si cauta, cred. De asta au facut perchezitii, pentru ca sunt in cautare, nu au dovezi, cred. De asta e doar in rem actiunea lor, cred.

      Apreciază

  13. Apropo de disputa dintre Flacăra Vişinie şi Vladimir, privind nuanţa de roşu a tricourilor decernate câştigătorilor cupei, încă un amănunt: CFR are contract cu Joma, FRF are contract cu Joma, Dinamo joacă în tricouri Nike. Et voilà:
    😀 😀 😀

    Apreciază

  14. Revin pt. ultima oara “in acest campionat”,cu satisfactia ca am reusit o performanta extraordinara,sa-mi pot preschimba permisul de conducere in doar 24h.(!!!);Referitor la “nea Iulica”toata consideratia pt. ceea ce reuseste sa faca la club(!);Dilivio,ai perfecta dreptate,fara el eram in b..a,adica nu mai eram(!);este evident ca asupra lui A.P. planeaza suspiciuni de frauda si ca s-ar gasi dovezi indirecte,dar cred,ca procurorii nu vor putea demonstra cu acte,aceasta, in instanta, pt. ca nu au “indiciii temeinice” si nici(nu vor mai avea!)nu au probe concrete,palpabile,care sa-l “infunde”(!);”chelul”prin firmele sale de avocatura sunt convins ca si-a rezolvat demult “speta”;Ura si la GARA!

    Apreciază

    • Bine-ai revenit , Racheto ! Mie imi lisesti cu „caietele tale cu raspandiri, ca-n armata” . Te vad un om foarte sincer si la strict obiect. Intoarce-te acasa, la varsta ta nu faci avere in Italia, ci, „doar supavetuiesti ” , cum ai spus. Cat priveste CFR -ul , io spun ca doar este un „Game of Thrones”…..Problema este mai mult „political incorrect” , decat „legal correct „… Io asa vad !

      Apreciază

  15. EU cred ca RZ nu e fals si chiar sa atasat de cfr. Probabil mediocritatea de la u i-a schimbat ideile, mai ales ca el nu e clujean si a ajuns suporter uisti doar prin conjunctura amicilor. Fiind din Valcea ca si Paun, ma indoiesc ca iubea atit de mult U. DIn ce stiu eu avea f multi prieteni printre fotbalisti si implicit mergea la meciuri. La inceput nici eu nu am avut incredere in el, dar eu cred ca lucrurile s-au schimbat si azi el chiar vrea bine clubului. E doar o parere si sper ca nu supar pe nimeni.

    Apreciază

  16. Daca ne gandim putin, observam ca Gadola a fost cel mai mult la Diicot, 3 ore, Apoi urmeaza AP cu jumatate din timp, 1,5 ore iar abia la urma IM cu doar 0,5 ore. Ori stirile despre delapidare zic ca tocmai angajatii clubului au facut-o, iar IM e in fruntea lor. Ciudat. Deci, asta ar insemna ca despre actele facute de angajati stiu aproape totul si vor sa afle lucruri care nu apar in ele prin intrebari la AP. Dar e foarte ciudat ca pe Gadola l-au intrebat cel mai mult timp. Gadola nu mai e la club de cand s-a retras AP acum un an si jumatate in Dubai. Poate s-au gandit ca de la el ar putea afla acele lucruri care nu apar in actele intocmite si le-ar da sens. Oricum, daca acele hartii au fost scrise bine, cei de la Diicot nu vor putea dovedi suspiciunile de fictivitate ale actelor. Daca nu, atunci trebuie sa ne facem griji intemeiate pentru existenta clubului. Nu cred ca Gadola ar fi interesat de CFR, daca s-ar retrage AP. Poate gresesc. Bine-ar fi. Despre off-shore-uri, daca va amintiti de articolele aparute cu ocazia insolventei, in capul listei cu actionarii CFR-ului era off-shore-ul cu nume de localitate din Anglia, Evesham Ltd.
    https://www.google.ro/maps/place/Evesham,+Worcestershire,+Regatul+Unit+al+Marii+Britanii+%C5%9Fi+Irlandei+de+Nord/@52.0915706,-1.9823583,13z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4870d940face178b:0x3a7c60c10f2ea2e9!8m2!3d52.092149!4d-1.94677
    Deci, e clar ca AP se pricepe la off-shore-uri. Ceea ce ma face sa sper ca acele acte au fost bine facute si clubul nu e in pericol de faliment. Tot off-shore e si firma care a castigat drepturile de televizare pe 5 ani, reprezentata de AP. Se numeste Intel Sky Broadcast si e din Malta.
    http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/analiza-distributia-drepturilor-tv-in-sezonul-2014-2015-al-ligii-1-cum-se-impart-banii-steaua-e-recordmana-dar-e-singura-care-nu-depinde-de-ei-13341106
    Cineva scria de Malta ca se plateste 10% impozit dar e avantajul discretiei (confidentialitatii). Deci iar reiese ca AP chiar se pricepe la off-shore-uri. Iar sper ca nu va da faliment clubul, fiind bine facute acele acte. Despre scoaterea banilor din club, nu ma mira daca s-a intamplat. Toti finantatorii fac asta in prezent, cred, si mai cred ca asa a fost si pana acum. Ei baga bani, e normal sa si scoata, nu pot fi tot timpul mine de aur pentru cluburi, au afaceri pe care trebuie sa le sustina. Si cred ca prin aceste off-shore-uri chiar se poate face asta cu acte in regula. Repet, cred. Nici imprumutul nu cred ca e mai in regula. Cred ca e la fel, doar ca e mai simplu. Ia sa ne gandim ce ar fi daca s-ar retrage AP de la CFR. Probabil ca ar rupe si contractul cu drepturile de televizare. Cred. Si atunci ar trebui facuta o noua licitatie care ar dura si intre timp o gramada de cluburi care se bazeaza pe acesti bani ar intra in faliment. Sau nu l-ar rupe, cum s-a intamplat cand a plecat in Dubai. Aici firul gandurilor mele s-a intrerupt. Noapte buna!

    Apreciază

  17. Iar aici e ce cautam:
    http://www.clujust.ro/schema-gadola-evesham-dejucata-de-mijlocasii-liviu-ganea-si-vasile-maftei/
    Ceea ce observ e ca :
    „administratorul judiciar motivează înscrierea dreptului de creanţă al creditoarei Evesham Holdings LTD în tabelul preliminar prin aceea că acest drept de creanţă izvorăşte din încheierea unui număr de cinci contracte de împrumut succesive în cursul anului 2014 între creditorul Gadola Ştefan şi debitoarea în insolvenţă, urmate de realizarea a două cesiuni de creanţă succesive, respectiv contractul de cesiune de creanţă din data de 16.12.2014 certificat sub nr. 2795 de SCA Bejenaru & Partners, prin care dreptul de creanţă născut în temeiul contractelor de împrumut încheiate între Gadola Ştefan şi debitoare s-a transmis de către Gadola Ştefan societăţii Setcrest Limited; contractul de cesiune de creanţă din data de 18.12.2014 certificat sub nr. 2799 de SCA Bejenaru & Partners, prin care acelaşi drept de creanţă a fost transmis de la societatea Setcrest Limited către creditoarea Evesham Holdings LTD.”
    Deci, aici apar cele doua off-shore-uri: Evesham Holdings LTD si Setcrest Limited, ambele preluand creantele lui Gadola fata de club la doua zile una de la alta, prima in 16 dec 2014, a doua in 18 dec 2014. Deci, Gadola e direct implicat in treaba cu cele doua off-shore-uri, si-a vandut creantele catre ele (mai bine zis catre primul). Cam peste o luna Anaf-ul a blocat conturile clubului si peste vreo doua saptamani s-a intrat in insolventa.

    Apreciază

    • Ordinea e Setcrest Limited si apoi Evesham Holdings Ltd, care ramane astfel in tabelul creditorilor cu creanta preluata de la Gadola.

      Apreciază

        • Cred ca inseamna ca cei de la Diicot au incercat sa afle cat mai multe lucruri de la Gadola, care in treacat spus are o suparare fata de AP pentru banii din CHL dupa ce declaratii a facut, deci au incearcat sa afle cat mai multe de la Gadola despre acele off-shore-uri cu care a avut de-a face si Gadola cu ocazia cesiunii creantelor sale fata de club. Ma refer la informatii care se pot obtine despre firme obisnuite, dar nu se pot obtine despre off-shore-uri datorita confidentialitatii care le face atractive pentru companii.

          Apreciază

          • Păi asta ar însemna că orice scăpare a lui Gadola despre Arpi echivalează cu un glonț tras și în propriul picior, iar fără respectivul glonț, cei de la DIICOT fluieră a pagubă până se plictisesc și-și văd de drum?! 🙂

            Apreciază

            • Ioane Bocos, Gadola a imprumutat clubul, el nu a scos bani cu off-shore-uri facute de el. La cesiunea creantei lui catre prima dintre cele doua off-shore-uri, AP i-a dat doar atatea informatii cate a vrut (deci nimic …), mai ales ca se pare ca relatia lor nu era buna datorita subiectului banii din CH L.

              Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.