Cum am umplut o Cupă goală la jumătate [Dinamo – CFR Cluj 6-7, după 2-2 și – mai ales – 2-0]


CFR coboară spre sud pe hartă, ca să joace finala în deplasare, la câteva aruncături de metrou de „Groapa” adversarei. Unșpe oponenți pe gazon și vreo 37.000 opozanți în jurul terenului te fac să te gândești sumbru la ce calcule poate să-și facă hârtia. Nici clasamentul nu-l putem atașa la CV, că nu ne ajută cu folos. Însă, deși partida e condusă de o cohortă de arbitri români și locali, speranța moare ultima, dacă nu chiar penultima.

Tot spre sud se scoboară și o turmuliță de autocare cu suporteri ceferiști. Sunt oprite o țârucă mai mult decât o țârucă pe autostrada de la Rovine, de trupele de jandarmi doritoare de autografe pe bucile fără obraz. Cumva-cumva gruienii de diferite limbi materne ajung să-și ocupe alene locurile rezervate pe Arena Națională și purced la vizionarea spectacolului.

Și nu poți spune că dinamoviștii nu știu să facă spectacol în tribune, chiar dacă toată lumea ar fi preferat ca tema acestuia să fie cu totul alta. Se ține un moment de reculegere pentru fostul dinamovist Ekeng, cel căruia „gazdele” tare ar dori să-i dedice câștigarea trofeului.

Noi venim de departe, din play-of-of, obosiți de meciuri multe, frustrați și depunctați. Un trofeu ar fi parcă peste puterile noastre, deși nu valoarea din lot e principala hibă. Mă uit la echipa aruncată în teren de Toni Conceicao și doar o înregistrez sec, fără să stau s-o analizez. Ce rost are? Asta e, cu asta defilăm. Oricum, în meciurile de Cupă nu se știe niciodată de unde sare iepurele, că Bakary nu mai e la noi.

CFR – Conceicao – Marc – Tiago Lopes, Larie, Mureșan, Camora – Gomelt – Jakolis, Petrucci, Nouvier – JC Ruiz – Bud.

După cum afirmă comentatorii, opunem experiența și târșeala în luptă tinereții dinamoviste (numai jucători sub 28 ani).

Începem binișor partida. Avem posesie, vigoare și echipament alb. Ambele echipe sunt ocupate să-și aducă aminte ce sarcini le-au trasat antrenorii, așa că se anihilează una pe alta destul de ușor. Bud șutează primul spre poartă, dar de departe și fără fenomenalitate (sau cum s-o fi numind). Cristi se va potoli curând după acest șut, intrând într-un con de umbră până în momentul schimbării din repriza a doua.

Din păcate, în fotbal se practică de minune tactica de a aștepta eroarea adversarului. În minutul 23, „adversarul” s-a numit Mureșan, prins pe picior (întins) greșit de o minge trimisă în careul nostru. Aflat – ca prin minune – foarte aproape de fază, bucureșteanul Tudor vede mai bine decât centralul Hațegan și acordă în microfon fault în careu, cu executare de la 11 metri la locul de joacă. Gnohere, faultatul, n-are rețineri și-l trimite pe Marc după țigarete electronice: 1-0.

E timpul ca ai noștri să se scuture de somnolență și să se trezească, dacă vor să mai apuce ceva din Cupă… Din (aceleași) păcate, faza fixă din minutul 38 pică precum o drujbă din filmele de groază în careul nostru. Centrare simplă de pe stânga, cap Bicfalvi și 2-0! Ocazia și golul. Eficiență dinamovistă de 100% și, dacă nu ieșim din pumnii drujbei, iese măcel.

Ieșim de pe teren și intrăm la vestiar cu un handicap apărut de nu știu unde. Mai poate rezolva Conceicao ceva în timpul pauzei? Cum pesimistul din mine de obicei nu-i foarte optimist, sunt cam pesimist.

Intră Cristian Lopez în locul lui Gomelt și CFR devine 4-4-2. Bâlbele din centrul apărării continuă însă să ne dea fiori Husqvarna pe șira spinării. Noroc cu Marc, a cărui siguranță e din ce în ce mai salvatoare, obligându-i pe comentatorii TV să regrete că nu s-a făcut 3-0 și game over.

Însă CFR-ul n-o murită, numa’ un pic s-o hodihnită! Țac-pac, pase pricepute, mingea ajunge la Juan Carlos Ruiz, care o catapultează în plasa porții dinamoviste, cu ceva colaborare tacită din partea lui Cernauskas. 2-1! E minutul 48, după pauză devreme, și avem bugăt buget de minute să o facem și mai lată! Numai să putem.

Dinamoviștii continuă să se joace cu ocaziile. E un pic cam enervant pentru suporterii ceferiști să asiste la atâtea cadouri oferite adversarilor, în plină presupusă goană după egalare. 3-1 e mult diferit de 2-2. Rămas cam singur în fața apărării, lui Petrucci îi va trebui o oarecare perioadă de timp să-și reamintească cum se face corect faza defensivă. Spre final ne va arăta, prin câteva intervenții de manual, că și-a adus aminte.

Intră Belek în locul lui Bud, căruia i s-a terminat benzina sau motorina. Din păcate, Steve mi se pare o umbră oferită gazonului, prin comparație cu jucătorul în care credeam odată. Preluări ciudate, continuări ciudate, lentoare de moarte clinică. Nici Cristian Lopez nu se prea lipește de minge. Nouvier se agită, dar e prea nervos ca să o facă cu folos. Are deja un cartonaș galben. Conceicao îl scoate și-l bagă pe Vitor Bruno, ca să rămânem 11 la 11.

Știu că devin tot mai critic și că ar trebui să am mai multă încredere în băieți, dar timpul trece și panica e tot mai panicoasă. Ca să egalăm trebuie să avem și ocazii.

Cea mai mare ni se arată la faultul asupra lui Petrucci din minutul 60. Zonă perpendiculară pe poartă, nici prea departe, nici prea aproape. Numai bună pentru execuția perfectă a lui… a lui… a lui cui? Petrucci întreabă dacă el trebuie să execute, Cernauskas se pregătește să încaseze golul doi, execută Camora în minutul 61 și mingea se duce în bara transversală, soră cu bucureșteanul. Tulai! Vai și amar! Trăzni-l-ar de fotbal!

Ca să ne frângă un pic din elan, un dinamovist îl „cotește” în zona gâtului pe Tiago Lopes, pericolul numărul 2-11. Urmează minute de nervi folosiți pe post de praștie, îmbulzeală, faze care nu se potrivesc cu cele de la debutul partidei. În fine, portughezul încasează un cartonaș galben, ca să se învețe minte să nu mai ceară cartonașe roșii pentru adversari.

Minutele trec în goană, precum orele de vară în Anglia. Mai sunt „decât” 5. Și e momentul când ceva se produce în intrisecul pesimismului meu, din care tâșnește o jumate de optimist! Crainicul stadionul roagă suporterii clujeni să rămână la locurile lor încă 30 minute după terminarea partidei. Se umflă fasolea în mine și-mi zic în gând: „Și dacă ei au chef să stea pe stadion mai mult de 30 minute?! Dacă ei vor să plece ultimii sau chiar să nu mai plece în veci?”. Simt în urina cu bere nefiltrată că sfârșitul nu-i aici. Simt că Mama Omida o să zică ceva de bine de CFR…

Minutul 89. Lovitură liberă de pe dreapta, de la bunica dracului. Execută Vitor Bruno, cu o mare curbă. Mingea cade pe capul lui Cristian Lopez, aflat în luptă cu corpul unui adversar. Golul este cutremurător de frumos! 2-2!!! Pasărea CFR a înviat din pământ, din iarbă verde, din arene naționale.

Dinamoviștilor nu le vine să creadă, iar multora dintre noi nici atât. dar nu-i cazul să ne plângem, ci să ne bucurăm. Ducem o luptă pierdută în prelungiri. Ăla care începuse să scrijelească „Din…” pe Cupă e concediat imediat…

Prelungirile i-au aparținut lui Dinamo, ca să respectăm adevărul. Bara lui Lazăr din minutul 117 ne-a aparținut însă nouă. Era o seară prea frumoasă ca să se încheie cu 3-2. Nu mai bine să câștigăm la loviturile de departajare decât să pierdem în prelungiri?

Și ajungem la celebrele lovituri, unde mulți viteji s-au înmuiat de-a lungul vremii.

Marc al nostru este socotit o victimă sigură. Nu i se dau șanse, doar sfaturi ironice. În mod frustrant pentru suflarea dinamovistă și anti-ceferistă, executanții noștri sunt țâță de mâță de rasă! Cristian Lopez… Tiago Lopes… Petrucci… Steve Beleck… Dumnezeule, nici nu mai țin minte ordinea!

Ultima lovitură pentru Dinamo. Marc apără (da, mă gunoaielor din studiouri!, MARC!) șutul lui Rotariu, iar arena îngheață.

Se aprope de minge reanimatorul speranțelor ceferiste, JC Ruiz, care nu iartă! GOOOOOOOOOL!!!!! YES! CUPA E ÎN GRUIA!

INCREDIBIL CORCIT CU NU SE POATE!!!

Să curgă șampania și să ne veselim până vine salvarea să ne ducă pe toți la spitalul de nebuni.

Mulțumim băieți! Mulțumim CFR!

Semnat,

un suporter de rezultat, fie el bun sau prost, dar mai ales foarte extraordinar…

152 de comentarii

  1. Felicitari! Bravo baieti! 2 vorbe: eu cand i-am vazut fata de calugar sinistru a lui Brad Pitt, am avut un presentiment rau – primul penalty nu-l dadea 90% dintre arbitri, Hategan included, dar s-a bagat Brad Pitt ca musca, sa-si arate rautatea; atat pe DIGI, cat si pe PROTV, comentatorii nu reuseau sa-si ascunda regretul ca CFR a egalat si, la sfarsit, ca a castigat – penibil! Astea 2 gusturi amare fac si mai dulce victoria, bravo,again!

    Apreciază

    • Nu ştiu de ce s-a legat Haţeganu la cap cu un prostalău ca Tudor. O să-l îngroape Tudor, o să păţească la turneul final ceea ce a păţit Karsai cu un adiţionalul, care, fiind cel mai bun arbitru din lume în acel moment, a fost trimis acasă de la un turneu final din cauză că un adiţional nu a văzut de la 2 metri că mingea intrase în poartă un juma’ de metru.

      Apreciază

    • Să-l fi auzit pe romulache de Claudiu Niculescu ce a zis la pauză, că CFR este cazul tipic de echipă provincială, care nu s-a ridicat niciun moment la nivelul lui Dinamo.

      Apreciază

      • Am auzit, jegu dracului, cred ca a invatat fii-mea aseara toate blestemele din lumea asta pentru ceea ce a zis nenorocitul ala la pauza . Nu i-o fi rusine sa minta in halul acesta in fata unei tari intregi? Unde erai dupa meci bai panarama?Sa te aud atunci. Pana in min 23 nici macar nu au iesit din jumatatea lor, echipa de play off cica. De nu-i baga alt nenorocit in joc(tudor) le dadeam cu terenul in cap. Asa a trebuit sa alergam dupa egalare tot meciul si sa castigam dramatic la penalty-uri.
        Azi tre sa ma duc la biserica sa mai imi spal din pacate, la ce a fost la gura mea aseara. 🙂

        Apreciază

    • Nu mi-am revenit nici acum! Minunaţi aceşti băieţi, mă bucur enorm pentru ei (şi pentru noi 🙂 ), au meritat din plin satisfacţia câştigării unui trofeu după un astfel de sezon. Cum e vorba aia, că pe nemţi, pe CFR şi pe Mintiu Gherlii eşti sigur că i-ai bătut doar când … ? 🙂

      Apreciază

  2. Mulțumim publicului bucureștean care a rămas până la sfârșit să aplaude echipa câștigătoare. (‘tui-n-gât). Oare câți şi-or fi bătut muierile, câți și-au spart cinescoapele și câți și-au tăiat venele. Nu contează.
    Mai e puțin și declară ăştia doliu național.
    Bravo băieți!
    Hai CFR !

    Apreciat de 1 persoană

    • A fist doliu de marti noaptea pana joi dimineata. Acum s-au descretit fruntile si toti spera sa fie rapus CFR-ul de Dijcot. Nu cred sa se-ntample.

      Apreciază

  3. Pacat pentru Ekeng, pe care nu l-am cunoscut, dar nu cred ca merita ca imaginea lui sa fie tarata intr-o marsavie ce s-a regizat ieri. Dintre arbitri nostri „mari” ( Balaj, Tudor, Kovacs, Hategan, Coltescu, Avram) mie intotdeuna mi s-a parut ca parca Hategan si Coltescu nu sunt atat de ticalosi cum sunt ceilalti. Coltescu mai transeaza si el clar meciuri, dar mai rar si nu intodeuna in favoarea aceluiasi echipe, iar Hategan este un tip care lasa jocul mai liber, nu vrea sa fie el care sa decide uin meci inca del a inceput. Tudor nu are asemenea remuscari. Si ieri ne-a dat penalty din rautate. Nu se poate face memoriu impotriva acestui gunoi pe undeva? Fie la Liga, fie la FRF, fie la UEFA? Daca clubul nu vrea, sa nu aiba probleme in plus, am putea s-o facem noi, suporteri. Atatea decizii controversate a dat Brad Pitt ca ar putea fi eliminat linistit din arbitraj. Remarc ca au avut si suporteri nostri o coreografie care nu s-a aratat la tv. In rest, ajutor clar pentru Dinamo: meciul nu s-a oprit cand arunca cu obiecte, nici macar n-a fost prelungita prima repriza de si Camora cel putin timp de un minut nu a putut sa execute cornerul din cauza obiectelor zburatoare. Insa si daca ajutorul dat de arbitraj ar fi fost unul mai consistent, tot nu se facea scandal in presa, asa ca sa fim multumiti ca numai un singur penalty inexistent s-a dictat si ca nu a fost eliminat nimeni de la noi .Remarc ca am invatat sa tragem lovituri de la 11 metri si chiar lovituri libere. Urmeaza finala supercupei cu Astra. Felicitari!

    Apreciază

  4. Parca de cand a venit Tony C. suntem o echipa mai linistita, nu mai luam atatea cartonase galbene sau rosii. Suntem mai cuminti, mai disciplinati,mai linistiti. Doar T.Lopes ce mai incita spiritele, acest luptator vrednic al echipei noastre.

    Apreciază

  5. No, acuma-i bine!
    O noua revenire nemaipomenita si o victorie care-i cu atat mai dulce cu cat a fost obtinuta, ca de obicei, in conditii din cele mai vitrege (stadion in Bucuresti, valul de emotie fructificat la maxim cu 37000 de sustinatori dinamovisti in tribune cuprinsi de o ostilitate extrema care abia iti permitea sa bati un corner,manipularea desantata de pe toate posturile TV, un arbitraj partinitor etc).
    Am remarcat si eu nerusinarea comentatorilor din pauaza meciului, de pe Digi,care au vrut sa duca in derizoriu discutiile despre arbitraj si conditiile inechitabile pe care le-au avut CFR-istii, sustinand ca suntem o echipa provinciala, care a sosit la Bucuresti cu gandul sa nu incaseze multe si fara nicio sansa sa intoarca meciul. M-am gandit daca sunt doar niste manipulatori versati, in special Dinu Gheorghe, sau sant doar niste oameni care vorbesc mai repede decat gandesc si gandesc mai repede decat pricep.
    In aceste conditii, victoria baietilor este cu atat mai sclipitoare si sunt convins ca asemenea victorii ii aduc CFR-ului suporteri si in afara Clujului.

    Apreciat de 3 persoane

  6. Avem o echipa adevarata,care-n momentele de cumpana nu cauta alibii pentru esec ci strang randurile si se acopera la greu.O mostra adevarata de eroism si sacrificiu.Bravo baieti,va multumim pentru momentele de satisfactie pe care ni le-ati acordat.In sfarsit putem declara cu motiv,ca ne-am gasit victima preferata.Cred ca si pe astia-i vom obosii vreo patruzeci de ani,ca pe ailalti……..
    Asta inseamna sa ai personalitate si sa lupti impotriva tuturor.Ca sa castigi un meci cand ai totul impotriva ta inseamna ca esti un mafiot adevarat.Uitati-va in prosport la poza facuta la penaltyul dinamovistilor ,ca sa vedeti la ce mod s-a facut aprecierea fazelor.
    Multumim inca o data baieti ,suntem mandri de voi!

    Apreciază

    • Chiar dacă an de an au plecat jucători de la CFR, iar conducătorii noştri au găsit mereu jucători de caracter, tare mi-ar plăcea să nu se spargă această gaşcă la vară. A fost reconfortant să-l aud pe Bud că speră mult să fie ţinut de club şi pentru sezonul următor. A. Mureşan spunea că-i a 4-a cupă câştigată de el (2 în ţară, 2 în străinătate) şi că-şi doreşte să câştige şi un titlu înainte de a se lăsa de fotbal. Iar, când reporterul l-a întrebat cu ce echipă, a răspuns şi el că speră că va continua la CFR. Apoi, Cadu a spus : „Eu am mai vorbit cu Camora şi nu cred că o să plece. Dacă CFR vrea să rămână, el va rămâne sută la sută.” N-am citit încă nicăieri vreun zvon de genul că vreun jucător s-ar fi exprimat că abia aşteaptă sfârşitul sezonului ca să poată pleca la mai bine. Probabil că clubul va dori să ia nişte bani din transferuri, totuşi sper ca jucătorii reprezentativi să rămână.

      Apreciază

  7. Am revazut meciul, cu faza pumnului aplicat lui Tiago( in memoriam Ekeng, banuiesc), si se vede foarte bine, cand Tiago este la margine Danciulescu (alta mizerie de animal, caci om nu poate fi) il injura pe Tiago, vine Toni al nostru, dar si Rednic e deja la bataie…de aici s-a pornit totul. iar apoi este avertizat Tiago! Logic, nu? Si Romario a luat un galben, dar pt ce? pt pumn se da automat rosu, din cate stiu eu, logica de miticism. Bravo baietiilor nostri, un respect enorm si o bucurie enorma, ca am batut cateii la ei acasa cu tot cu arbitrii lor!!! Iar daca acest Filip e de nationala(e o caricatura penibila de jucator) nu vad prea bine echipa la euro…

    Apreciat de 3 persoane

  8. S-a dat penalty care n-a fost penalty pentru Ekeng, pumn pentru Ekeng, s-a aruncat cu obiecte iar meciul nu a fost intrerupt, tot in memoria lui Ekeng, in studio Niculescu si Vama tot in memoria lui Ekeng au vorbit nesportiv. Imi pare rau ca trebuie sa ironizam, dar nu-l ironizam pe saracul baiat mort, Dumnezeu sa-l odihneasca, ci pe oameni falsi, care n-au respectat sfintenia morti, ci au vrut s-o speculeze in scopuri obscure.

    Apreciat de 1 persoană

  9. OK, meciul a trecut, lasati Dinamo „-ul” cu problemele sale. CFRul trebuie sa isi vada de ale lui. Sezonul actual se incheie bine, clubul poate trabnsmite un semnal pozitiv in piata de jucatori. Important e acum sa traga tare si pentru ultimele puncte, caci banii din drepturile TV se dau dupa clasarea finala si sa isi planifice de pe acum ca prim obiectiv Supercupa. Nu e un trpofeu important, dar e preferabil sa ai la ce folosi vitrina de trofee.

    Apreciază

      • de acord si eu cu Cristi: ne bucuram, DECENT (cuvant care caracterizeaza clucul nostru drag) insa niste bani in plus sunt extrem de bine veniti asa ca sper sa li se ofere nsite prime jucatorilor pt urmatoarele meciuri. ca se si le merita. hai CFR!!!

        Apreciază

  10. Felicitari baietilor si antrenorului pentru victorie! Nu credeam ca vom castiga. Absolut totul era impotriva noastra: mass media (ca de obicei de altfel), locatia, Dinamo care juca acasa, arbitrii, etc. Cu toate astea am castigat si am cucerit un trofeu… ceva ce nu credeam ca voi mai vedea la CFR vreodata. Daca stam bine sa ne gandim aceste ultime 4 sezoane fara bani nu au fost chiar asa de rele: o cupa, o finala de cupa si un loc 3. Pacat ca am intrat in insolventa sezonul trecut… daca se mai facea un efort in plus puneam la lista de trofee si un campionat (mai ales la cum a decurs campionatul sezonul trecut). Oh well, asta este, treaba romaneasca se cunoaste de la o posta.

    Modul in care am revenit in joc a fost exemplar dar din pacate meciul mi-a lasat un gust amar din cazua celor doua reprize de prelungiri. Cu toata tacticizarea din lume eu nu cred ca am mai vazut ver-o data o echipa care sa nu fie in inferioritate numerica sau sa nu conduca cu 4-0 si sa joace asa cum am jucat noi in prelungiri. Am refuzat sistematic jocul. Am pasat de-a latul terenului ca la un blat ordinar. Nu cred ca asta este atitudinea corecta si cred ca am fi fost capabili sa transam jocul in prelungiri FARA probleme daca aveam mai mult curaj si caracter. Dar intr-un final sa terminat cu bine asa ca probabil cele doua reprize vor fi date uitarii iar in locul lor va ramane doar revenirea fabuloasa si victoria la penalty-uri.

    Acuma daca ne-am mai putea asigura si locul 7 ar fi intr-adevar un sezon „perfect”, mai ales in conditiile date cu o echipa pe jumatate noua, fara bani si cu -10 puncte din „oficiu”. Mai mult, un loc 7 ne-ar mai asigura vreo 300 de mii de euroi in plus fata de ce avem acuma. La banii astia se mai adauga zestrea din Cupa (care cred ca e vreo 250k) si uite asa am face mai bine de jumatate de milion de euro. Bani numa buni pentru iesirea din insolventa!

    Apreciază

    • Cum spunea unul dintre comentatorii de la digi, „CFR joacă la aşteptare în prelungiri, probabil că jucătorii ştiu ceva despre loteria penalty-urilor, ceva ce noi nu ştim”. 🙂 Trebuie ţinut cont de epuizarea fizică şi mentală survenită în urma cursei pentru egalare. Este normal să ai o cădere după ce ai reuşit să revii de la 0-2. În plus, scorul i-a trezit şi pe dinamovişti. Să nu mai spun, în caz că ar fi forţat şi în prelungiri şi s-ar fi ajuns totuşi la lovituri de departajare, poate că jucătorii noştri n-ar mai fi fost destul de fresh să dea 5 din 5. 🙂

      Apreciază

  11. Am parcurs presa sportiva, despre meci pe la mijloc … Dar la comentarii, surpriza placuta, majoritatea demasca arbitrajul si comentatorii de la digi si protv si felicita echipa noastra ! PS. Presedintele Muresan, in declaratiile de dupa meci, a spus printre altele, ca clubul se autofinanteaza . Aviz amatorilor care ne indoctrinau cu continuarea sprijinului financiar de catre fugarul Arpi .

    Apreciază

  12. oare va spune cineva brigantilor de arbitri ca la CE nu joaca Frana? Ca daca nu….tulai ce de comentarii internationale o sa fie…11 m dat de-am pulea, galben la lovitura fara minge, neoprire meci cand se arunca cu obiecte in teren… Dar brigantii si-au facut „doar treaba”, ca n-au reusit nu-i meritul lor…

    Apreciază

  13. Maxime felicitari tuturor pentru victoria senzationala din finala de Cupa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Multumim CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

    • A fost o victorie impotriva tuturor. Impotriva unui public ostil, impotriva unui arbitraj hotesc (penalty gratuit pentru caini si neacordarea cartonasului rosu lui Kortzorg pentru lovirea fara minge a lui Tiago, plus un penalty neacordat la un hent in careu).

      Apreciază

      • Dinamo a fost un adversar puternic,asezat 3-2-3-2 in atac si 4-4-2 in aparare, combinativ, cu demarcari continue, pressing agresiv avansat, cu contraatacuri rapide in grupuri de 5-6 jucatori. S-a vazut munca lui Rednic acolo. Cu atat mai mult e pretioasa victoria CFR-ului nostru.!

        Apreciază

  14. Vladimir, tu care le stii pe toate, uita-te atent la aceasta imagine, in special la captura de jos unde sunt puse alaturi logourile de la Dinamo, Stanleybet si Kaufland. E cam mare coincidenta ca din cele 3 nuante de rosu au ales-o fix pe cea a lui Dinamo. Noi nu credem in coincidente. Credem in mesaje scrise printre randuri, in acest caz fiind „cupa e a noastra” si plasat pe ici pe colo prin punctele esentiale, asemeni unui cățel care se pișă pentru a-si marca teritoriul.

    Si pentru ca esti asa destept, spune-mi de ce lipsesc culorile de la UPC, care e pe acelasi nivel ca sponsor cu celelalte doua?

    Apreciază

  15. No, de hentul in careu am uitat…..dar Forza Suceava mi-a atras atentia ca „ala” era dreptaci si mingea i-a atins mana stanga…deci nu se pune…. Parca tot Coltescu a decis asta, ca pe partea lui era…. Jigodiile pulii… Tot Liga Transilvaniei Independente este solutia… Hai CFR, Hai Ardealul!

    Apreciază

    • sunt fericit ,si ma sing bine.Felicitari tuturor,jucatori,suporteri,antrenori,conducatori.Baie CFR!!! !.Super CA la meciul cu prazarii SA umplem stadionul.

      Apreciază

  16. Ma fratilor,n-am mai scris demult pe aici,dar de citit va citesc aproape zilnic.Mare victorie am obtinut aseara in buCUResti,capitala miticistanului de dincolo deCarpati!! Avem niste jucatori de mare caracter si un antrenor pe masura lor! Am avut un singur moment de indoiala aseara ca putem pierde:cand l-am vazut pe Belek ca executa lovitura de la 11m!! Am si zis,daca Belek inscrie,a noastra este CUPA!! FELICITARI ECHIPEI INTREGI SI ANTRENORILOR!! RUSINE frf,dinamo,tudor,hategan,coltescu,digisport,protv,sportivului public din miticistan care a spalat putina la sfarsitul meciului si nu a stat la festivitatea de premiere!! IMPORTANT ESTE CA AM CASTIGAT IMPOTRIVA LA TOT SI TOATE!! HAI CFR CLUJ,CAMPIOANA FOTBALULUI ROMANESC!!!

    Apreciază

  17. Tocmai ce m-am intors de la Bucuresti si odata ajuns acasa am citit cam tot ce s-a scris despre meci dar un gust amar mi-au lasat comentariile doar unora de pe aici …
    As incepe cu o intrebare : Cati din cei care comenteaza au fost la meci ?

    Apoi as vrea sa va impartasesc eu cateva impresii de la fata locului …In primul rand nici vorba de un public ostil ! Si daca nu s-a auzit bine la TV din fotoliu tin sa va asigur ca nu am auzit la adresa echipei noastre sau a suposterilor care au facut deplasarea nici un fel de injurie sau insulta ! Ca am fost fluierati e alta treaba,dar repet prezent in stadion fiind nu am simtit nici o clipa ura la adresa noastra cum lasa unii de aici sa se inteleaga…Ba mai mult as putea spune ca ai nostrii nu au fost niste sfintisori…Cand cobori din autocar si arunci cu petarde si fumigene fix in fata a mii de suporteri dinamovisti care asteapta sa intre pe stadion se numeste ca provoci ,in nici un caz ca te manifesti civilizat…Apoi odata ajuns in sectorul rezervat noua,nu o data si din partea mai multor suporteri ceferisti au auzit indemnuri spre tribune gen „sa ajungeti toti ca Ekeng ma !” sau de acum mult prea uzitatul deget sau *uia urlata spre suporterii echipei adverse…
    Unii spun ca a fost un gest urat faptul ca restul stadionului nu a ramas sa participe la premierea echipei noastre…Rad nervos si intreb,ca am acest drept,cati dintre noi ar fi ramas pe stadionul Dr Constantin Radulescu sa asiste la premierea lui Dinamo in caz ca finala s-ar fi desfasurat in Gruia ???? Nu pe bune,faceti un tabel si cu nume si prenume spuneti-mi si mie care ar fi aceia?
    Arbitrajul ? Hategan a fost ok…tradat de aditional odata caruia i-a dat credit la faza penaltyului si de tusieri in cateva randuri…In rest a arbitrat in spritul jocului ,fara a incerca sa se impuna sau sa irite o anumita echipa…Si repet redau aceste impresii din mijlocul suporterilor nostrii care prezenti fiind pe stadion cu siguranta ar fi reactionat mult mai virulent la adresa arbitrilor daca ar fi fost cazul…
    In rest numai de bine ,insa nu pot sa ma intreb cand veti scapa unii din voi de sindromul asta al victimizarii continue imaginand tot felul de scenarii care mai de care mai fanteziste si mai negre in jurul CFR-ului

    Apreciat de 1 persoană

    • Sa intelegem ca daca n-am fost la meci nu putem comenta? Si cat de bine vezi din tribuna o faza, o singura data, la viteza de joc, comparativ cu „aia care n-au fost la meci” si vad 10 reluari din 10 unghiuri, unele in slow motion?

      Apreciază

      • Asa o vede si arbitrul stai linistit ca nu l-am vazut oprind meciul si alergand spre un televizor ca sa vada reluarile ca apoi sa fluiere o decizie si inca ceva, decizia e a lui asumata in cateva secunde sau fractiuni de secunda ca doar nu o sa astepte sa se voteze din tribuna…Dar din fotoliu si mancand popcorn toti suntem mari analisti…
        Dar atat despre arbitraj… despre restul comentariului meu nimic ? Sau e prea incomod? Cum comentezi FV faptul ca suporterii nostrii au proferat injurii gen „sa ajungeti toti ca Ekeng!” sau au aruncat cu petarde si fumigene in fata a mii de suporteri dinamovisti care asteptau sa intre in stadion si care n-au avut absolut nici o reactie vis-a-vis de astfel de gesturi?

        Apreciază

        • Urat din partea suporterilor CFR-isti daca au facut asemenea gesturi. Ce poti sa le faci? Dintre 1000 de oameni or fi si unii mai ,,altfel,,.

          Apreciază

        • Dane eu is perfect deacord cu multe din punctele tale, din pacate stiu din fel de aluat is multi din supotrerii nostri, cred ca am povestit pe aici cum am fost injurat in Timisoara de catre un alcoolic care s-a dat jos din autobuzul CFR-ului desi nu i-am zis nimic, si colac peste pupaza eram imbracat in tricoul CFR-ului dar cred ca ai fost un pic prea agresiv cu plebea ce a stat in fata tv-ului.

          Apreciază

        • Din pacate, Dane, multi suporteri cfristi se iau dupa ce vad pe alte stadioane. Provoaca, injura. Si da, e suparator ca nu si-au pastrat diferenta pozitiva de la inceput, cand in Gruia puteai linistit sa-ti duci copiii, nu aveau ce sa invete rau pe-acolo. Acum nu mai e la fel. Si e suparator.

          Apreciază

      • Da, FV, in opinia lui Dan esti mare analist din fotoliu, mancator de popcorn… (Si in Gruia se vinde popcorn de ex…) Si el are dreptul sa te jigneasca linistit deoarece el a mancat popcorn sau ce a mancat pe Arena din Bucuresti… Asta e suficient ca sa-si permita sa te jigneasca fara rusine…

        Apreciază

    • Nici vorba de un public ostil?Tin si eu sa te anunt ca injuriile a 10 ceferisti (daca au fost) nu aveau cum sa se auda in vacarmul facut de 37000 de sudisti. Insa s-a vazut al naibii de bine la TV cum au aruncat cu cartoanele alea rosii si negre in Camora, in capitanul nostru, timp de cel putin un minut la un corner. Dar probabil ca in sud asa se saluta oaspetii veniti din Ardeal si noi nu stim. Apoi la faza in care Romario vine din spate, ca un las, si ii aplica o lovitura cu mana in cap lui Thiago, FARA MINGE, nu vede arbitrul din spatele portii, bine ca a vazut faza penaltyului, il felicit, aia era mai importanta, fara discutie. Te felicit si pe tine ca poti merge la toate meciurile CFR-ului, dar de invidiat nu te invidiez.

      Apreciază

      • In continuare, iti repet ,civilizatia nu are granite si nici un „popor ales” (ardelean in cazul de fata) ,eu ti-am redat ce am vazut in tribuna ceferista la meciul asta ,tu o tii cu „sudistii” si conspiratiile…Dar ma rog ,probabil aia de la televiziunile sudiste sunt atat de imbecili incat sa prezinte imagini incriminatoarii cu cei de a caror parte sunt…
        Faci bine ca nu ma invidiezi,prea imi bat capul cu unii …care nu merita… dat fiind ca materie cenusie cu tolcerul n-ai cum sa torni nimanui,din pacate

        Apreciază

    • Dane, uscaturi exista peste tot. Simpatia pentru o echipa nu te transforma nici din om normal in derbedeu, nici din pleava societatii in aristocrat de salon. Ce fac televiziunile din comentraii, grafica, cum aleg imaginile, reluarile e altceva. Pe de alta parte, daca o telviziune centrala face asta, e partinitoare – sa ne intrebam mai degraba dece in utimii ani aia de la Look n-au facut nimic. Ca sunt ticalosi? Mai degraba doar niste prostovani care nu au loc la nici un post de televiziune mai acatarii.

      Apreciază

    • Hotegan s-a splalat pe maini ca si Pilat cu aditionalul Tudor, desi el avea cu totul alta parere. Decizia era la el, greseala din aceasta cauza i se pune lui, nu lui Bradd Pitt. Bradd Pitt poate ar fi dat si rosu daca era el central, nu te poti lua dupa falsul evlavios proFRF.

      Apreciază

  18. Si nu stiu cine de pe aici a avut ceva de impartit cu suporterii lui dinamo. Cu Tudor, Coltescu care nu i- a semnalizat lui Hategan pumnul in figura aplicat de Romario lui Lopes,am avut. Cu cei care au organizat meciul la Bucuresti,da. Cu cei 2 invitati de Digi in pauza meciului, Niculescu si Dinu Vama care radeau zeflemitor si ne faceau o echipa provinciala venita sa nu incaseze prea multe,da. Dar na,daca nu am fost la meci de data asta probabil ca nu avem dreptul sa ne spunem parerile. Sau tre sa tacem din gura si sa inghitim toate mizeriile, ca asa s-a obisnuit suporterul CFR-ist, sa ne calce toti in picioare si sa nu reactionam.

    Apreciază

  19. Suporterii dinamovisti si-au dat in petec cand aruncau cu gunoaie dupa Camora in momentul cand se pregatea sa execute un corner.

    Apreciază

  20. In loc sa ne bucuram de aceasta victorie superba, ajungem sa ne certam intre noi?
    @ Dantesc, eu ma consider cu adevarat un suporter ceferist, merg la fiecare meci din Gruia, asta insemnand aprox. 100 si de km si cateva ore in plus la fiecare meci si o fac cu tot sufletul. N-am reusit sa ajung la Bucuresti, astazi avand intalniri programate din timp de la care nu puteam lipsi, dar asta nu inseamna ca eu sau altii ca mine nu ne putem bucura pt ca n-am fost acolo. Ceea ce s-a comentat aici pe tribuna si ceea ce ne reprosezi tu, sunt lucruri total diferite si nu inteleg atitudinea ta. Si nu cred ca s-a victimizat cineva aiurea aici, doar ca unii au comentat deciziile eronate ale arbitrilor si comentariile stupide din studio la adresa CFR-ului. Eu va felicit pe toti cei care ati insotit echipa in capitala, noi ne vom revansa si ii vom sustine la meciul cu prazarii. Asa ca hai sa ne bucuram impreuna. Inca o data felicitari echipei si hai CFR!!!

    Apreciază

  21. Nu toti suporterii CFR-ului locuiesc in Cluj,suntem multi pe acest site care locuim in tara sau strainatate. Si acum ce sa facem, sa nu mai comentam,sa nu ne mai ,,victimizam,,doar ca nu am fost la un meci sau altul? Mergem cand putem si cum putem. Sustinem echipa asta asa cum putem noi mai bine.
    PS. Sa inchei acest dialog cu o glumita: io am vrut sa merg la meci da’ nu m-o lasat nevasta.

    Apreciază

    • Asa-i Justin.eu stau in Toronto si mi-am luat liber ieri de la lucru ca sa pot vedea finala.Pe mine m-a costat 370$ ca sa vad meciul acasa la televizor,pe Dantesc cred ca nu la costat tot drumul cu bilet cu tot atata.Iar observatiile pe care le face la adresa suporterilor CFR-isti ,ma face sa cred ca se trage de prin zona aia a tarii.Probabil a ajuns in Cluj cu parintii cand sa deschis CUG-ul.

      Apreciază

      • Nu e scump vere ! Cat ?..370 de dolari ? canadieni? sau americani? ca daca sunt canadieni nu ai cheltuit mai nimic …

        Oricum si doar pentru informarea ta,strict a ta ! atentie ! Pe mine ma costat mult mai mult deplasarea asta la finala… dat fiind ca am inchiriat un charter si am sarbatorit victoria in aer survoland stadionul pe manele cu nu mai stiu cate sampanii la 1200 de euro sticla…
        Si tot pentru a fi tu linistit sa stii ca ai dreptate …M-am nascut in Calafat ,tin cu miticii de mic,eu de fapt unt mongol la origini si nici macar nu stiu cum arata Clujul…si CUG? Ce e ala CUG? ceva sat de pe langa Cluj?

        No sper acum sa fi multumit vazand ca e unu care s-a cheltuit mai tare ca tine

        Apreciază

  22. Acum că „atmosfera” şi contextul meciului au fost întoarse pe toate părţile, merită un cuvânt şi planul tactic al meciului. Nu că am jucat -din nou, ca de obicei- în 4-1-4-1, asta o ştie orice preşcolar. Am presimţit şi eu păstrarea lui Gomelt în faţa apărării, Nascimento e mai bun acolo în primul rând în meciurile de acasă, când accentul e pe organizarea şi fluiditatea atacului, pe posesie pozitivă (în sensul că se şi ajunge la un moment dat la poartă, nu numai în lateral tot timpul). În prima repriză am avut anumite momente de nesincronizare în defensivă (boală mai veche!), în primul rând la faze fixe (boală şi mai veche!), vezi al doilea gol primit, Erik fiind supărător de singur acolo în faţa lui Traian. Dinamo (Mircea, mai exact) a intuit bine forţa noastră pe margini (în special pe partea dreaptă), a asigurat acolo densitate corespunzătoare încât filiera „Tiago-Jakolis” să nu mai fie la fel de eficientă ca în ultimele meciuri. În oglindă, ei au forţat mai mult chiar pe acolo, Jakolis a mai venit înapoi, dar marcajul era aproximativ, deseori la alibi, permiţând centrări periculoase. De penalty nu discut, dar -chiar dacă nu spune nimeni aici şi nicăieri- am auzit o declaraţie interesantă a lui A.Mureşan, în care a cam recunoscut că l-a atins pe Gnohere. Practic golgeterul câinilor a băgat şmechereşte piciorul între minge şi piciorul deja alunecat al lui Muri, asigurând o oarecare justificare, exploatat imediat de Tudor evlaviosul (fără el Haţi -hoţ, nehoţ- nu dădea penalty). Aşa cum nici la cotul lui Romario a mers pe ce i-a suflat Colţescu, nu ce a văzut el, cu spatele la fază. Hoţii adevăraţi ăştia doi au fost, de fapt, dar a trecut, e bine, şi la revedere. Revenind la joc, Mircea l-a neutralizat suficient de bine şi pe Ruiz, care are nevoie de oarece spaţiu să producă lucruri bune), deci în R1 ne-au dominat tactic, consumând -în schimb- multă energie, care s-a văzut în R2. Dincolo de entuziasmul şi mobilizarea primită în pauză de la Toni, echipa a reuşit o schimbare radicală (riscantă), a intrat Lopez în locul lui Gomelt, am trecut la 4-4-2 (cu Ruiz şi -mai ales- Petrucci asigurând „măturatul” în faţa apărării, cu unele erori ale ambilor, fără rezultat, din fericire), câinii au şi obosit un pic, au şi făcut un pas -instinctiv- în spate, apariţia unui atacant în plus şi proaspăt l-a obligat pe Rednic să reaşeze defensiva mai în spate, trecând pe contre. Ruiz (sau Toni) şi-a dat seama că degeaba joacă prea în faţă, aşa că a venit mai în spate, în zone libere (între linii), golul lui din min.47 fiind un rezultat excelent al acestei mutări. În plan motivaţional un moment extrem de important a fost tupeul lui Tiago, care s-a războit practic singur cu toată banca dinamovistă, spiritul „hăbăucului” fiind preluat apoi şi de ceilalţi, oprind un pic entuziasmul de final al câinilor. Golul egalizator -chiar dacă a fost şi mult noroc acolo- este o altă schema deja cunoscută (mai mult în toamnă), aşa a marcat Cristian un gol şi la Târgu-Jiu, parcă şi nu numai acolo. Deci şi schimbările au fost reuşite, mai ales cel al lui Gomelt cu Cristian, obligând „dinamoul” să se regrupeze, să nu mai fie la fel de preocupat de atac. Beleck a fugit mult şi cam fără folos, dar Bud a obosit (nici foarte inspirat n-a fost), oricum măcar s-a menţinut formula cu doi atacanţi, obligând -şi în continuare- pe dinamovişti să fie mai precauţi în spate. Beleck a făcut ce ştie el mai bine: a vehiculat în lung şi în lat în jurul careului, încercând (şi reuşind deseori) să tragă după el câte un fundaş advers în speranţa spaţiilor utilizabile pt. coechipieri (nu prea a fost cazul, dar asta deja nu e problema lui Beleck). Oarecum supărător (dar şi justificat într-un fel) temporizarea din prelungiri, practic noi „am dorit mai mult penaltiurile”, cum se spune, ştiam noi de ce…:) Mare curaj al lui Tony în alegerea celor 5 „penali”, m-am gândit la multe, dar la Tiago şi Beleck nu prea…Ştia el ce ştia, treaba a fost evident mult exersată la antrenamente, n-am niciun dubiu. Per total, un joc cu de toate, şi cu scăpări, dar şi cu reorganizări din mers reuşite, motivare la nivel ridicat, şi poate şi cu ceva noroc, dar un trofeu meritat per total. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Kiruj, glumind putin as zice ca am jucat 4-4-1, du pa introducerea lui Beleck, dar e al nostru si-l iertam, mai ales ca s-a terminat cu bine. Alta nedumerire a mea e legata de modul ciudat in care Marc se arunca la penalturi. Cel putin doua dintre ele si cel din timpul regulamentar puteau fi parate daca nu se arunca prea devreme. Repet e doar parerea mea, una profana si vreau sa aud parerile voastre ale celor care ati trait si jucat fotbal la alt nivel. Hai CFR!!!

      Apreciază

      • Da, momentul loviturilor de departajare merită și el o discuție separată, dar aici mare maestru e Retardilă, și chiar sunt curios ce va spune. Să ne uităm un pic ce a făcut Marc ”în timp”: s-a aruncat la dreapta la pimul penalty, apoi la stânga, din nou la dreapta și din nou la stânga, fără să pareze ceva. Logica fotbalistului spune (pe considerentul că schimbă colțul de la un șut la altul) că la lovitura nr.5 (Rotariu) se va arunca din nou în dreapta. Ei, treaba devine interesantă de aici încolo, Traian chiar a făcut o mișcare din genunchi destul de convingătoare că se va arunca -cf.logicii- în dreapta (invitându-l pe Rotariu să șuteze în stânga), dar imediat s-a și redresat și s-a aruncat în stânga, exact în momentul în care Rotariu nu mai putea schimba ”decizia” direcției. Dorin -fiind și mai tânăr- a căzut în capcana lui Marc, zic eu.

        Apreciază

        • Pricepuţii pot face o analiză a strategiei lui Marc în comparaţie cu Nuno Claro din loteria de la finala din 2010. Tot un şut a parat şi Nuno Claro, chiar primul, la celelalte 4 execuţii o dată a fost trimis după ţigări, iar de alte 3 ori a „ghicit partea” şi mi se pare că şi tempoul lui de plecare de pe loc a fost unul corect, nici prea devreme (cazul lui Marc, nu doar ieri ci şi în toate cazurile din campionat), nici prea târziu.

          Apreciază

          • Nu se poate apara un penalty executat puternic langa bara, numai daca sari inaintea sutului. Dar atunci te expui vicleniei jucatorilor experimentati in baterea penalty-urilor, care schimba automat directia sutului in partea cealalta sau pe mijlocul portii, pe locul de unde a sarit portarul E genul de executie marca Tade sezonul trecut la CFR.

            Apreciază

      • In legatura cu Marc, am avut si eu aceeasi senzatie. Dupa spusele lui Rednic, cica ei i-au studiat reactiile lui Marc la penalty-uri si au bagat de seama ca, intotdeauna acesta se arunca in stanga. Asa m-am dumirit si eu de ce Marc s-a aruncat in stanga iar mingea se durgalea agale in dreapta, asta pana la Rotariu care nu a tinut cont de preferintele portarului nostru.

        Apreciază

        • Inca un lucru vreau sa evidentiez, faptul ca, ai nostri, ca niste profesionisti adevarati, au exersat loviturile de la 11m si toti au tras imparabil, in timp ce dinamovistii s-au bazat pe speculatii si smecherii. Cand executi un penalty impecabil nu mai conteaza ce slabiciuni si preferinte are portarul.

          Apreciază

    • Mi-a placut mult insistenta cu care se urmarea iesirea prin pase, pentru a impinge inapoi cainii in fata careului lor. De multe ori cu greseli care din fericire nu ne-au costat. Dar era 2-0, iar cu bubuieli nu puteam invinge pressingul avansat al cainilor, in fata careului nostru. Si eu am remarcat lipsa acelor lansari ale lui Tiago pentru Jakolis, dupa cum spui Rednic s-a blindat bine pe acea parte. La Tiago e de inteles supararea, Danciulescu n-avea ce cauta la el iesit pe margine pentru ingrijiri. Pe Danciulescu trebuia sa-l trimita arbitrul in tribune la acea faza. M-a surprins ca nu l-a introdus Toni pe Nascimento in locul lui Gomelt, aveam nevoie de fluiditate in atac. Scoaterea lui Nouvier ne-a slabit banda stanga. In compensatie, Bruno a dat cemtrarea de la golul egalizator. In prima repriza de prelungiri meciul a fost echilibrat. In repriza a doua de prelungiri , cainii au trecut la un pressing furibund in fata careului nostru, marca Miriuta. Nu stiu de unde au avut resurse fizice pentru asta, avand in vedere crampele musculare avute de unii dintre ei inainte. Judecand acum la rece, nu prea ai cum sa nu atingi piciorul daca faci alunecare printre picioarele adversarului care alearga. Beleck cobora des la primire, altfel firul actiunilor ofensive se rupea intre mijlocasi si atacanti. Mie mi-a placut Beleck, n-a prea jucat si totusi a adus un plus echipei. De multe ori la actiunile sale in banda stanga parasita deseori de Bruno se vedea insa lipsa lui de viteza, nu e potrivit pentru sprinturile din banda. Cu toate astea a jucat bine in opinia mea. Imbucuratoare revenirea incet-incet a lui Cristian Lopez. Totusi vioara intaia e killerul Bud de care fundasii dinamovisti au avut grija sa nu aiba parte de multe mingi si spatii.

      Apreciază

    • Faza cu declaraţia lui Mureşan am văzut-o şi eu, a spus ceva de genul că „nu ştiu exact, probabil a fost”. În acea stare de euforie este de înţeles că nu l-a mai interesat să se disculpe, nu ştiu ce-ar fi declarat dacă pierdeam. 🙂 Iar din captura prosportului nu pare a fi adevărată afirmaţia ta că Gnohere ar fi „băgat şmechereşte piciorul între minge şi piciorul deja alunecat al lui Muri”. Se vede că mingea se îndepărtează, Gnohere e bine-mersi în picioare, cu niciunul atins de Muri, apoi urmează prăbuşirea, când mingea era prin dreptul lui Tudor – ochi de şoim.

      Apreciază

  23. Am fost la meci. A fost super! Si galeria, mica dar brava! Dca ar fi si in meciurile de acasa asa, ar fi excelent!
    In repriza a doua echipa a jucat foarte inteligent, fiecare jucator aratandu-si personalitatea si caracterul dar in primul rand m-a impresionat lipsa de emotii fata de un asa public.Pastrand proportiile a fost cam ca si pe Old Traford!
    Remarc deosebit pe Camora, Tiago, Nouvier in prima repriza, Ruiz in a doua, Lopez la faza golului
    Petrucci, tot in R II.Desigur Traian, dar a avut meciuri si mai bune ( bravo pt 11 m – am mai avut un portar care a aparat 3 de 11m!) si toti executantii de 11m!
    Totusi Camora , Tiago si Petrucci au fost extraordinari ! Emotionant pt Petrucci, intreaga familie venind din Italia pt sustinere, inclusiv bunica!
    Nu am aflat prea multe lucruri despre viitor, parerile fiind impartite egal, pesimist/optimist.

    Apreciat de 1 persoană

    • Foarte bună observația, și eu i-am văzut pe cei trei amintiți de tine în prim-plan la mobilizare (de tip ”pe ei pe mama lor”, fără frică), chiar dacă golurile au fost marcate de alții. În trecut era Cadu, etc., acum apare Camora și acest fotbalist absolut atipic care este Tiago (inimă de leu) neînfricat, bravo lui! HAI CFR!!!

      Apreciază

  24. Pe de alta parte sunt de acord ca Hategan a fost mic copil fata de ce ne facea de exemplu un Tudor la centru. Si asa a intervenit. Dar nu sunt de acord ca Hategan a fost corect.

    Apreciază

    • N-am zis că a fost corect, doar că s-a eschivat foarte bine de răspundere directă aruncând pisica moartă la adiționali. Este hoțul cel mai calificat din acest punct de vedere (am mai spus asta de multe ori), mai mereu iese cu fața curată din aceste hoții și -cum necum- te trage în piept fără să-ți dai seama (nu cum e la Tudor, un hoț mai de nivel inferior, de cartier). HAI CFR!!!

      Apreciază

      • M-am referit la observatia lui Dan ca prea multi vedem comploturi imaginare impotriva CFR-ului. Deci el spunea ca Hotegan a fost corect.

        Apreciază

        • Decizia era la Hotegan, Tudor putea fi lasat cu buza umflata. Dar Hotegan n-a avut verticalitate sa-si sustina parerea, schimbandu-si decizia (e un fricos).

          Apreciază

  25. Eu m-am asteptat sa-l introduca la pauza pe Nascimento in locul lui Gomelt si nu pe Lopez dar bine ca a fost Toni inspirat si i-a iesit planul.
    Belek mi s-a parut greoi si nesigur pe ceea ce a facut dar mi-a placut enorm cum a executat lovitura de la 11m. Un alt atacant de careu, care sa-l inlocuiuasaca pe Bud, nu avem.
    La un moment dat, l-am auzit pe unul dintre comentatori (nu-mi aduc aminte pe cine) ca soarta finalei a fost hotarata de banca de rezerva, in sensul ca, CFR a avut banca iar cei de la Dinamo nu. Asa o fi fost dar eu imi aduc aminte cum, foarte de curand, ne plangeam si noi pe aici ca stam prost cu rezervele.Parca fiecare isi vede propriile minusurilmai mari decat minusurile adversarilor.

    Apreciază

    • Este foarte bună și această observație! Ne plângem tot timpul de rezervele noastre (am încercat să explic acu câteva zile care-i faza cu rezervele), dar în acest meci chiar ne-au ajutat, n-avem ce comenta. Ok, și Vali Lazăr al lor a fost un implant relativ reușit, dacă bara aia intra, acum discutam alte povești…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Sau daca intra vinclul lui Camora sau ocazia imensa a lui Bud la 0-0, iar era alt meci. Christian Lopez inscrie al treilea gol cu capul din ce-mi amntesc acum. Au mai fost cate unul la meciurile castigate la scor in Gruia, cu Botsenii si cu Recasul. Incet-incet redevine ce a fost, numai ca acum nu e singurul finalizator, au venit killerul Bud si „Regele Spaniei”. Daca a ajuns inpostura de rezerva (si a ajuns pe bune, pentru ca Killerul Bud marca pe banda rulanta) asta inseamna ca banca de rezerve s-a intarit considerabil. Nici Beleck nu e de aruncat, dimpotriva, e teehnic, vine mult la primire tragand fundasul dupa el si producand astfel spatii libere pentru urcarea coechipierilor de la mijloc, se bate cu fundasii adversi. Bruno se scoate ca de obicei cu cate un gol sau cate un assist, bravo lui pentru lovitura libera executata fix pe capul lui Christian Lopez. Nu se compara cu Nouvier, de aceea e rezerva.

        Apreciază

  26. Petrucci a avut vreo 3 tacklinguri ca la carte, in situatii critice. Cand iese o data, e sansa. Cand iese si a doua oara, e pricepere. Cand iese de trei ori (in acelasi meci, chiar in aceeasi repriza), e maiestrie. Ar putea fi incluse in manualul fundasului profesionist.

    Nouvier a jucat si el extraordinar de bine, dar a depus un efort urias si de aceea a fost schimbat. Jakolis a jucat si el excelent. Steliano Filip nu o sa il uite usor.

    Alti remarcati? Camora, regele Juan Carlos (primul gol si ultimul din penalty) si binenteles, intreaga echipa.

    Apreciat de 1 persoană

  27. Cosmin Sarbu de la Baia Mare,un pusti de 20 de ani ,MISLOCAS, se pare ca va fi unul din transferurile anul acesta,din ce mai citesc pe facebook. Nu mai stiu, din campionatul viitor,tre sa folosim un jucator U21 in primul 11? Oare cineva de prin Baia Mare ne poate ajuta cu ceva informatii? E ceva de capu lui sau e din categoria Ene, Veres, Negrut?

    Apreciază

      • In comentariile postarii lui Zoli Cantor un suporter anunta lucrul asta ca la recomandarea fostului CFR ist Toma( antrenor la Baia Mare) a fost luat acest jucator,apoi acum cateva zile se discuta si in cealalta parte pe cheferetv acelasi lucru. Probabil ca sunt doar zvonuri,ma interesa mai mult din prisma faptului ca tre sa avem mai multi jucatori U21 in echipa care sa fie la un nivel inalt, si tre sa ii aducem ca deocamdata nu-i avem.

        Apreciază

  28. Oare cand jucam sambata sau duminica la Chiajna? Si se vor menaja ceva titulari, au chef sa mai joace dupa castigarea Cupei. Era frumos sa plece si ei in vacanta cu gustul castigarii cupei, asa se reintorc in mocirla playout-ului.

    Apreciază

    • In principiu vad ca e vorba de vreo 8,4 Mega euroi proveniti din banii dati de UEFA clubului pentru calificarea in grupele CHL care au fost platiti pentru servicii de consultanta si intermediere sportiva unor firme offshore plus impozitele aferente acestei sume. Acum depinde daca se poate dovedi daca au fost acele tranzactii fictive sau nu se poate dovedi si atunci e doar o sperietoare de investitori.

      Apreciază

  29. Iarasi intram in gura presei, de-abia asteaptau cred. Asa ne trebuie daca am scos capul iarasi,cupe castigate, investitori, alea alea. Acum vor fugi toti de noi ca potarnichile. Nasol moment.

    Apreciază

    • De acord, daca am castigat Cupa si am emis pretentii la titlu la anul (Bud, iar IM zicea ca vrem sa redevenim ce am fost), trebuie sa fim opriti la timp. Au mai fost dosare la Diicot pentru AP atunci. Banuiesc ca nu degeaba s-a dus in Dubai, astepta acest moment. Si bine a facut. Cat despre IM si ceilalti de la club, nu cred ca au facut ceva ilegal, sunt sigur ca au fost atenti la toate aspectele legale. O vad mai mult ca pe o sperietoare de investitori aceasta actiune. La fel s-a intamplat si cu datoria imaginara catre Anaf, a intrat atunci Anaf-ul peste CFR si a alungat potentialii investitori de atunci, plus blocand ilegal conturile CFR-ului l-a impins spre insolventa. La fel se intampla si acum, cred ca acesta e scopul din nou. Vad o legatura stransa intre castigarea Cupei si interviurile date despre planuri marete si posibili investitori si aceasta noua ancheta a autoritatilor, menita sa alunge din nou orice investitor. Trebuie sa castige oile neaparat toate titlurile. Sau daca nu, atunci macar cainii.

      Apreciază

  30. Sa ne mai taie din aripi si din avant. Macar au fost finuti baietzii si au asteptat dupa castigarea Cupei, si nu au inceput de luni cu perchezitiile.

    Apreciază

  31. Sunt curios ce se va intampla cu noii/vechii investitori de azi inainte. Se mai leaga cineva la cap cu noi? Cred ca se vor opri si putinele finantari care mai erau pana acum. Greu moment. Cand ziceam ca am scapat de probleme si vom revenii iarasi la un nivel superior, bang una noua.

    Apreciază

    • Bine ca ne-au lasat pana dupa finala. Eu m-am mirat ca n-au inceput cu aceste perchezitii din anii trecuti, avand in vedere ca pe la altii au trecut demult. Cu Chiajna jucam sambata de la 19,30, daca o sa-i mai arda cuiva de acel meci. Hai CFR!!!

      Apreciază

    • Si eu asa cred. Poate ca vine falimentul clubului. Sau cine stie, poate e vorba doar de alungarea posibililor investitori si atat. Destul de rau si in adoua varianta.

      Apreciază

  32. Anchetatorii suspectează delapidarea patrimoniului clubului sportiv după sumele câștigate de CFR Cluj ca urmare a calificării în grupele Ligii Campionilor. Conducerea clubului e suspectată că și-ar fi însușit ilegal banii, prin intermediul unor off-shore-uri din Cipru și Insulele Seychelles.

    8.000.000 €
    e suma despre care se vorbește în acest dosar.

    Cristi cum era cu sumele din CL.

    Apreciază

    • Problema e ca prin delapidarea clubului a fost furat statul. Daca era doar clubul pagubit nu era asa de rau dar situatia actuala e nasoala rau. Daca se incepe cu arestari cred ca asta e sfarsitul.

      Apreciază

      • Foarte bine ca se investigheaza cum „s-au evaporat ” niste bani, daca se va investiga acelas lucru si la cluburile din capitala ar fi PERFECT, ar fi o deratizare necesara.

        Apreciază

      • Prerea mea, Apex, e ca s-a actionat pe cai legale (ca legea e stramb facuta de politicieni pentru ei insisi, asta e o alta poveste) si ca nu vor sustine cu dovezi suspiciunile si atunci nu se va putea vorbi de nici o evaziune.

        Apreciază

        • Deci, Apex, in momentul in care se actioneaza legal, se schimba denumirea din evaziune in optimizare fiscala, termen folosit de Cristi anterior.

          Apreciază

    • Ioane, plimbatul banilor prin offshoreuri e clasic in lumea fotbalului. Cipru nici nu e offshore in sine, pentru ca acolo ai taxe de 10%, la fel ca in Bulgaria sau Irlanda. Exista 3 modele clasice cu offshoreuri, referitor la lumea fotbalului: 1. Jucatorul isi face un offshore si vinde clubului drepturile la imaginea personala (iar clubul face oficial, postere, pune numele pe tricouri de merchandising etc) – exemplu proeminent in clipa de fata cu probleme de acest gen e Messi, acum 20 de ani era Djorkaeff 2. Comisione si prime de instalare – in general impresarii isi parcheaza banii acolo sau de multe ori jucatorii au pe filiera impresarilor un membru al familiei , tata , frate etc si asa se mai rezolva o parte din bani optimizati fiscal. 3. Drepturi de transfer – nu e nici un secret ca exista fonduri specializate pe acest model, cel mai cunoscut fiind Quality Sports Investments, cu 5 fonduri diferite, 3 pe model Irlanda, doua pe model Jersey – fonduri administrate de Jorge Mendes, managerul lui Ronaldo, Diego Costa sau James Rodriguez. Asta e partea pe care clubul ar fi curat, fiind obligat sa se supuna structurilor altora – atunci insa ar trebui facute asemenea controlae si la toate celelate cluburi din Romania. E posibil insa ca si la CFR sa se fi facut ceva tranzactii pe asemenea filiere -faptul ca ele sunt facute prin companii offshore nu inseamna insa ca ar fi ilegale.

      Apreciază

      • Cristi, nu cred ca nu stii ca un off-shore nu inseamna neaparat taxe 0%. Ghici ce? Daca eu ma duc maine pana in Germania si imi deschid un cont bancar se numește tot cont „offshore”. Cont deschis in alta tara decat cea de rezidenta. La fel un paradis fiscal nu înseamnă neaparat taxe 0. Si Panama, si Malta, si Cipriu sunt tentante datorita confidentialitatii. Fara scurgeri de informatii gen Panama Papers e extrem de greu de aflat cine sunt de fapt proprietarii unei companii.

        Apreciază

        • Si ce are sula cu prefectura? In Romania se fac multe confuzii, pe sirul de entitati respective. Le poti alege pentru taxe locale, confidentialitate, modul de tratare a finantarilor intercompanii samd…de aia am scris ca doar un Gigel isi face o firma offshore si scrie facturi…

          Apreciază

  33. Problema e ce se va intampla cu asa zisii investitori. Pe termen scurt era important sa iesim din insolventa si cu niste investitori seriosi langa echipa. Orice se va intampla cu Muresan,A.P va fi probabil dupa ani de procese,si pe mine personal nu ma intereseaza. Daca au furat sa plateasca toti. Clubul e important sa o duca mai departe,sa supravietuiasca.

    Apreciază

    • Justine, clubul poate supravietui doar prin oameni (IM )si cu investitori.(AP). Daca nu plateste nimeni si daca nu administreaza nimeni, se trage oblonul si pleaca toti unde vad cu ochii. Aici e esenta problemei.

      Apreciază

  34. Au gasit cei de la prostsport unu care sa ne spurce, evident. http://www.prosport.ro/video/fotbal-intern/liga-1/video-incendiar-cfr-avea-jucatori-nefolositori-dar-folositi-marcel-popescu-despre-adevarul-scapat-de-becali-intr-un-moment-de-sinceritate-si-cum-s-ar-fi-scurs-banii-din-conturile-cfr-15344025

    Ca de obicei toti vitejii se arata dupa fapte, chiar la cativa ani. Eu cred ca ar trebui sa-i ia interviu si la Maftei sau pe la Yussuf Kone si mai stiu e cine a plecat de la CFR in suturi. Sigur mai afla informatii „incendiare”. Sunt curios unde au fost cel 18 puncte la adevar pe care le-am castigat noi cu imprumutatii, dar probabil ca n-o sa aflam in veci. Asa cum n-am aflat si cum noi, blatistii, am facut 18 puncte in Champions League in 3 sezoane, castigand titlul „decat” cu meciuri furate, iar ceilalti neprihaniti n-au facut laolalta nici cat am facut noi in ultimul sezon de CL… asta, bineinteles, daca au ajuns sa se califice.

    Apreciază

    • Din pacate pana la urma n-am scapat nici noi (cand spun noi, am in vedere clubul nostru). A fost vorba de prea multi bani in toti acesti ani, incat nu e greu sa ne dam seama ca multi s-au „scurs” in diverse conturi. Partea cu comisioanele de care vorbeste individul asta in interviu tind sa o cred. E vorba de acele comisioane pt diversi jucatori ajunsi pe la CFR, „platite” in niste conturi off-shore. E normal sa dea socoteala cei care au facut evaziune fiscala, dar ar fi mare pacat ca povestea noastra sa se incheie aici. Si eu care-mi faceam iluzii ca joia viitoare va fi mare sarbatoare-n Gruia la ultimul meci acasa…… 😦

      Apreciază

      • Nu cred ca poate nimeni sa spuna cu mana pe inimia ca noi (adica clubul) am fost ceva vrigine si ca n-am facut in veci chestii murdare sau la limita legalitatii. Am facut si noi ca restul caci daca nu faceam (dupa cum se poate vedea in perioada de dupa ce au disparut banii) ne tocau toti marunt. Dar oare ca**tul de Becali care striga ca el le da la jucatori 120000 pe contract si restul bonusuri „in mana”, le face „cadou” bani asta nu era evaziune fiscala? Dar oare noi am fost singura echipa din liga asta care nu si-a platit jucatorii si a trebuit sa fie depunctata de DOUA ori in acelasi sezon? Dar oare echipe cacarezelelor nu a avut influente la alti jucatori cand „faceau cuplu” Prodanca cu Regheblat? Dar oare numai acuma, dupa 4-5 ani, cand clubul este fara bani, fara conducere si fara oameni care sa le dea raspuns, apar toti cu declaratii „incediare”?

        Ca de obicei pe la noi vitejii apar dupa razboi iar presa, mai infecta decat spitalele, nu face altceva decat sa ne toace marunt.

        Apreciază

    • Cele 18 puncte la adevar erau vechiul obicei al cooperativei cand echipa armatei si cea a militiei avea din start acele puncte de la echipele din sfera lor de influenta. Aici hotul striga hotul (oierul). Ai punctat bine Apex cand i-ai numit ceilalti neprihaniti. Si da, cele 18 puncte din CHL sunt dovada valorii echipei si a capacitatii sale de a face punctele prin joc pe teren, nu in culise (impotriva arbitrilor etc.)

      Apreciază

  35. Nu că ar fi ştirea cea mai actuală, dar doar pt. informare: notarea s-a încheiat cu 18 „păreri autorizate”, echipa a primit 9.2, Tony a luat 9.4. Marc e sus cu 9.6, Muri şi Bud la coadă, cu câte 8.6. Important e acum unde e (sau unde va fi) celălalt Muri, preşedintele…HAI CFR!!!

    Apreciază

  36. Dezvaluirile sunt intr-adevar incendiare si provin din surse foarte credibile. De ex. Gigi Becali, condamnat penal pentru mita. inselaciune si sechestru de persoane. Sau alte surse mai mult sau mai putin identificate care isi platesc polite in presa, unde nu raspunde nimeni indiferent ce aberatii scrie, mai ales cand sunt cu tema data.

    Ma intreb, de ce abia dupa 4 ani s-a ajuns la acest dosar? Cata baza se poate pune pe o actiune de justitie dupa ce am vazut cum statul te baga in insolventa ca asa are chef si nimeni nu suporta vreo consecinta?

    Apreciază

  37. Evident nu suntem nici noi niște virgine, mereu am spus că putem vorbi eventual de calificativul de ”cei mai puțin murdari dintre toți”, califictiv și așa destul de măgulitor…În opinia mea AP (și IM, în subsidiar) au suficientă ”perspicacitate” în a pune la punct hârtiile, nu cred că vor demasca organele ceva foarte important. Mă feresc de scenarite, etc., dar prea suspect ”timingul”ăsta al descinderilor, exact după ce am furat Cupa de la câini. În plus nu vorbește nimeni nimic despre metoda brevetată de oier și de Borcea: ei practic au împrumutat clubul (cu acte de împrumut în toată regula, la notar, etc.), și -evident- cum intra ceva în club (din vânzări, de la UEFA, etc.), el -împrumutătorul- avea prioritate în a-și recupera banii. Că în contractul de împrumut s-a scris 10 milioane de lei (în loc de 5, cât s-a dat în realitate) nici nu miră pe nimeni, așa e posibil să scoți mai mult din club, decât ai împrumutat în realitate, un fel de cămătărie în toată regula. Fraieri sunt (și au fost) ăia, care au mers pe linia legală și au investit în club, caz în care scoaterea veniturilor este într-adevăr foarte complicată. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Bosorogule, nu cred ca-ti pot da dreptate cu contractele de imprumut patron, intreaga suma din contract se inregistreaza in contabilitate si nu-ti poti plati tie-ti insusi dobanzi, sa fie camatarie. Sistemul de comisionare repetata, inclusiv pe transferuri ratate ar functiona, dar ar fi mult prea multe persoane implicate deci oricand se poate scurge cate ceva, sa nu amintesc e cazurile de suparari. Ca totusi nu suntem in Sicilia din sec. XIX….. Doar ca AP nu era foarte zambitor la iesire…si asta nu mi-a creat confort..

      Apreciază

      • Retardila, Kiruj vorbeste de diferenta de bani dintre suma imprumutata pe hartie clubului si cea real imprumutata, care prin recuperarea imprumutului de pe hartie e scoasa din club.

        Apreciază

  38. Legat de actiunea DIICOT comentariile au la baza socul emotional, ceea ce este de inteles cu atat mai mult, cu cat deabia au trecut doua zile de la triumful din finala . Cativa dintre noi am tot socotit de-a lungul timpului, aratand ca e posibil ca Arpi sa-si fi insusit o parte din banii CL . Deocamdata cercetarea penala e in rem, daca se va dovedi ca cineva si-a insusit banii clubului, sa suporte rigorile legii !

    Apreciază

    • In rem: „( lat. „cu privire la fapta”) – concept folosit pentru a determina intinderea efectelor unor acte procesuale. Astfel, potrivit legii procesual penale, urmarirea penala poate incepe in rem, nefiind necesara pentru luarea acestei masuri cunoasterea persoanei faptuitorului, fiind suficient doar ca s-a savarsitr o fapta prevazuta de legea penala” ….. Pare a fi o plangere anonima sau mai precis o sesizare, horganele fiind obligate a verifica, in cazul Franei cu putin exces de zel, ca na…poate asa o scris si Jiji in vol. VII din lucrarile de stiinta teo- leo-, geo- politice si juridice… De regula o plangere penala cu adrisant si iespeditor se adreseaza – zic si io, ca-s dastept – impotriva unei persoane fizice nu impotriva unei entitati juridice, cum ar fi o firma. Astept parerile celor cu cunostiinte juridice….

      Apreciază

      • Flăcăule, 2 lucruri: 1-chestia aia cu ”împrumuturi” știu din surse absolut sigure. Era o practică generală între 1995-2005, momentan e mai moale din cauza celor spuse și de tine. Atunci erau mai curajoși oamenii, s-a riscat mai mult (s-a și permis mult mai mult), inclusiv prin contabilități, asta e. 2-referitor la știrea de azi, pe lângă multele ciudățenii, una este și mai evidentă: declarația lui Marcel Popescu. De ce chiar acum a început să vorbească de CFR și de practicile de acolo, când a izbucnit ”mălaiul”? În opinia mea n-o să dovedească absolut nimic, toată șmecheria este o acțiune de intimidare, cot la cot cu media (o parte a ei), care -cum necum- află data și ora perchezițiilor, etc. Cristi a prezentat mai sus destul de clar treaba asta cu offshorurile ăstea (aș mai adăuga că noțiunile de paradis fiscal și firme off-shore n-au nimic în comun, eventual doar că ambele sunt preponderente în anumite zone ale lumii: Cipru, Panama, etc.), sunt absolut legale, ca orice SRL de la noi. Că lucruri penale se fac și în cadrul unui SRL (sau chiar instituții publice) nu înseamnă că forma de organizare în sine este de vină, ci modul penal în care anumiți angajați / decidenți încearcă să fenteze legile. Că printr-un off-shore se poate mai ușor, asta e. Problema e alta. Media noastră (compusă în proporție de min.60% din foști/actuali securiști, vorbesc de media din București, cea care ”dă tonul”) a reușit de-a lungul timpului să atribuie o nuanță de ”penal” noțiunii de offshore, toată pulimea fiind convinsă că e vorba de o nouă șmecherie a imperialiștilor, etc. Povestea e mult mai lungă și -dpmdv- extrem de plictisitoare, și -repet- nu vor demonstra nimic nici la AP, nici la IM. HAI CFR!!!

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.