Calcule…


Am avut parte – aşadar – de un weekend special, cu multe satisfacţii, suprapuse sărbătorilor pascale. CFR-ul nostru cel drag ne-a încântat din nou cu un joc (aproape) perfect, Astra a câştigat titlul (sau – poate – „FCSB nu a câştigat titlul”, pt. că este şi asta o satisfacţie în sine…). Evident, bucuria asta de tip „capra vecinului” nu era la fel de profundă dacă câştiga – de exemplu – Viitorul titlul…Dar aşa e perfect, din punctul meu de vedere sincere felicitări „astralilor” şi – mai ales – acestui golan simpatic de tot, care este Şumudică…Tip controversat, cu dese scăpări de conduită, dar ca psiholog şi ca antrenor jos pălăria. Înclin să cred, că niciun alt antrenor (mai „tăcut”) nu realiza această performanţă cu acelaşi lot de jucători, doar „războinicul” Şumi putea să ducă această luptă pe mai multe fronturi grele: strângerea vestiarului (în condiţiile de neplată cronică a jucătorilor), şicanarea permanentă a celor de la FCSB (şi aici are perfectă dreptate Panduru: dacă te legi de Şumi, din start ai pierdut…), etc. Îmi aduc aminte cu oarece nostalgie de comportamentul la fel de războinic al lui Ando în ediţia 2007-2008 (chiar dacă în limite evident mai rezonabile), oile nu pot fi înfrânte decât dacă îi ataci practic cu armele lor, printr-un război psihologic permanent şi ucigător…

Mă rog, să fie sănătoşi, mai mult nu merită să insistăm asupra acestui subiect. Revenind la „vagoanele” noastre, deja orice preşcolar ceferist ştie pe de rost formula magică a momentului, găsită după ceva tatonări şi încăpăţânări de către Toni, după ce a renunţat –poate şi la insistenţele noastre, înţelegând aici întreaga suflare ceferistă- la protejaţii lui. Anumite lucruri s-au cristalizat destul de clar: utilizarea lui Nascimento pe postul de închizător („închizător ofensiv”, am putea spune) aduce o construcţie mai sigură din spate şi imprimă echipei o posesie deseori zdrobitoare, dar nu una plată, ci continuată în majoritatea cazurilor cu finalizări la poartă. Îmi menţin părerea că este SINGURUL post pe care acest băiat poate da randament (şi câştigă şi echipa), plasarea lui mai sus –în ciuda tehnicităţii- nu-l avanteajă pentru că acolo deja spaţiile sunt mai mici, marcajul e mai sever, şi nici fizicul (şi nici viteza) nu-l recomand pentru acele „zone”. Acolo îi avem pe Ruiz, pe Bud, pe Nouvier, pe Jakolis, ajutaţi permanent de Camora şi de Tiago. Foarte bine s-au legat relaţiile de joc între Camora şi Nouvier respectiv Tiago şi Jakolis, „hăbăucul” nostru alimentând permanent pe croat cu nişte deschideri extraordinare, devenind astfel „cel mai bun pasator al pasatorului de gol”…:) Este la fel de evident că dintre mijlocaşii centrali Ruiz are mai multe sarcini (şi competenţe) ofensive, el fiind cel care îl sprijină pe Bud la pressing (când pierdem balonul), iar Davide este un pic mai retras, chiar şi la fazele de atac are un rol mai mult de „asigurarea densităţii”, cu imediate replieri lângă Nascimento, când pierdem mingea. Despre Bud ce să mai vorbim, un killer adevărat, cu un simţ incredibil de-a anticipa continuarea fazelor (lucru mai puţin vizibil – din păcate – la Cristian Lopez), vezi cum a atacat zona aia liberă la gol (când era nevoie şi de pasa superbă a croatului, ocolind fundaşii, dar îndepărtându-se de portar tocmai când era nevoie, care a şi făcut un gest – eşuat – de ieşire pe minge, uşurând astfel „munca” lui Bud).

Mă rog să fie sănătoşi şi ei (şi noi), nici aici nu cred că merită să zăbovim prea mult, majoritatea comentatorilor (în primul rând „cfr.istul”) au făcut o radiografie corectă a mecanismelor pozitive din jocul nostru. Aşa s-o ţinem măcar 6 meciuri şi va fi bine…:)

Urmează o deplasare grea la Ploieşti, apoi finala Cupei. Sunt curios cum ne vom prezenta vineri contra găzarilor, dacă va odihni (sau nu) Toni măcar 3-4 titulari pentru finala Cupei. Dilemă serioasă, evitarea retrogradării nu s-a realizat încă, chiar dacă în lumina ultimelor rezultate (inclusiv cele indirecte) n-ar trebui să ne facem morcovi…:) Banca noastră nu e la fel de performantă, totuşi, eventual Cristian Lopez pare că revine încet cu încetul, Bruno –în ciuda pasei de gol- nu se poate compara nici cu Jakolis, nici cu Nouvier, Păun e accidentat. Poate în locul lui Tiago poate fi revopsit Dani, eventual în locul lui Nascimento poate fi pus Gomelt, dar aceste schimbări vor imprima automat o notă defensivă echipei şi vom fi fericiţi cu un egal…Eu aş merge la Ploieşti cam cu formula standard, eventual Bud odihnit (are probleme cu condiţia fizică, în ciuda ambiţiei şi eficientei ieşite din comun), poate şi Jakolis (nici el nu prea rezistă la ritmul de „3 zile”). Aşa cum spuneam, retrogradarea nu este încă evitată, o eventuală victorie la Ploieşti ar rezolva –în schimb- aproape definitiv această problemă.

Dar care sunt şansele noastre să evităm retrogradarea (aparent foarte mari)? În continuare vă invit la o mică analiză, fără pretenţia ca ea să fie una corectă, exhaustivă în niciun caz…:)

Despre ce este vorba? Pornim de la raţionamentul că Petrolul nu ne mai poate depăşi nici măcar matematic (pot obţine maxim 27 de puncte), în schimb cele patru echipe din spatele nostru (Botoşani, Chiajna, Voluntari şi Poli) ne pot depăşi – cel puţin teoretic – în condiţiile unor rezultate absolut favorabile lor. Problema lor este doar că mai joacă şi între ei, iar în acele cazuri una din echipe (eventual ambele) vor pierde puncte SIGURE!

În ultimele 5 etape avem 4 meciuri între aceste 4 echipe, la fiecare meci există 3 rezultate posibile (1,X,2), asta înseamnă că avem 81 de cazuri de analizat…Cam mult, veţi spune (şi spun şi eu), dar putem face o „microanaliză” de 9 variante (11%, destul de relevantă, zic eu):

tabel1

În primul tabel avem 9 combinaţii de rezultate în acele 4 meciuri analizate, apoi mai jos vedem fiecare echipă câte puncte pierde (pe cazuri, evident), urmând ca şi mai jos să vedem câte puncte vor realiza aceste echipe (pe cazuri), scăzând „pierderile” posibile.

Jos de tot am trecut –tot pe cele 9 variante- cam câte puncte trebuie să facă minim CFR-ul nostru ca măcar 2 echipe să fie devansate (plus Petrolul, evident). Sunt cazuri în care ne-am salva şi cu 32 de puncte (adică încă 2, vezi varianta 4 sau 8), dar sunt cazuri în care avem nevoie de încă 6 puncte (variantele 2 şi 3). Repet, asta în condiţiile în care aceste 4 echipe vor câştiga toate celelalte meciuri (când joacă cu echipe din afara grupului), lucru destul de puţin probabil, dar matematic posibil.

Deoarece şi celelalte 72 de variante (până la 81) arată cam tot aşa, putem concluziona că pentru o salvare sigură ne trebuie încă 6 puncte, dar eu cred că chiar şi cu 4 ne asigurăm prezenţa în Liga-1 pentru la anul. Mai ales dacă câştigăm toate cele 5 partide rămase…:)

Aşa stând lucrurile, ce părere aveţi: odihnim echipa de bază la Ploieşti, sau atacăm cele 3 puncte (după care ne mai trebuie maxim 3)?  Nu e o decizie simplă pentru Toni, aşa-i?

HAI CFR!!!

122 de comentarii

  1. Mda,toata lumea merita un concediu,chiar daca numai pentru a se hodini pentru meciul cu dinamuia.Cu petrolul nu-i ASA important rezultatul,pot face fata si jucatorii care sunt mai mult rezerve.Cred ca de ai au fost bagati si Beleck si Bruno si Lopez in meciul cu Timisoara.HAI CFR!!!+!

    Apreciază

  2. Neil deGrasse Tyson, cu Petrolul se pot ‘ataca cele 3 puncte’ si fara echipa de baza. Lucrurile sunt cam clare, Petrolul si Recas merg direct in B, Voluntari, Chiajna si Botosani se bat pentru locul de baraj (sau evitarea acestuia), voi jucati de amorul artei, iar Craiova si Iasi trag la cupele europene. Altfel, daca ti-e frica de lup, mergi cu echipa de baza la Ploiesti si odihneste titularii in finala de cupa. Cu drag, din Capitala.

    Apreciază

    • Nu ne este frică nici de lupi (în special de ăia galbeni), nici de câini (poa’ să fie şi roşii). 🙂 Noi ne mai facem griji cu locul de baraj, dar văd că Timişoara este îngropată cam de toată lumea chiar dacă nu-s decât la 4 puncte de locul de baraj. Şi nu mă mir, cu Flocea mai aveau o şansă, dar cu Grigoraş nu-i văd bine deloc. Aveau nevoie de un antrenor energic şi mobilizator, nu un defetist, un apatic ca Grigoraş. Cum naiba poţi declara ceea ce a spus el după meciul cu noi: „Dacă prin absurd mai sunt șanse și ajungem la baraj …”? Cum pot jucătorii să creadă în salvare dacă antrenorul spune astfel de tâmpenii şi scoate mereu la înaintare placa cu „asta-i marfa, cu asta defilăm”? Aşa blazat s-a comportat şi la noi, nu mă miră că Pászkány l-a înlocuit cu Miriuţă. Nu că m-ar durea dacă vor retrograda, CFR să scape, toate celelalte 7 echipe din play-out îs o apă şi-un pământ pentru mine, poa’ să pice toate din partea mea. 🙂

      Apreciază

      • Am fost şi eu efectiv surprins de atitudinea lui Grig…A luat-o la vale rău de tot, a şi avut un an prost, cu decizii foarte proaste (ASA şi Recaş). Chiar dacă nu prea-mi place de Daniel (Stanciu), omul are dreptate când răspunde la acuzele lui Grig: când ai semnat şi te-ai angajat la ceva, nu ştiai aceste lucruri? Nu pe dracu’…HAI CFR!!!

        Apreciază

  3. NOTAREA s-a încheiat, cei 19 „profesori” au acordat nota 8.3 lui Toni, echipa fiind evaluată la 7.3. Dintre jucători Nouvier a primit 8.2, Davide 6.3. HAI CFR!!!

    Apreciază

  4. Dacă ar trebui să fac eu echipa de start pentru meciul cu Petrolul, aş băga într-un clop o ţâdulă cu Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Nascimento – Jakolis, Petrucci, Ruiz, Nouvier – Bud şi o altâ ţâdulă cu Mincă – Dani Coelho, Ţânc, Goian, Camora – Gomelt – Beleck, Negruţ, Lopez, Bruno – Carter, aş închide ochii şi aş băga mâna în clop. 🙂 Ori îi menajezi pe toţi (mai puţin Camora, el a prins perioada CFR-ului cu mize mari, nu-l poate afecta această finală de cupă), ori pe niciunul. Singurul pericol al folosirii titularilor este că la unii ar putea să apară în subconştient o frică de vreo accidentare sau de o eliminare stupidă şi să joace cu frâna de mână trasă.

    Apreciază

  5. Caneto, eu aş schimba portarul (cam tot pe acolo e şi Mincă, dar şi Vâtcă, şi oricum portarul nu are un impact foarte mare asupra organizării jocului), eventual Muri cu Goian la fundaşi. Mai sus putem discuta de implantul lui Gomelt în locul lui Felipe (cu riscul ca jocul să devină mai puţin legat), în faţă Bud şi Jakolis, adică cam 5 schimbări, maxim, dar cu titularii pe bancă, nu în tribune, sau lăsaţi la Cluj. Să vedem, sunt chiar curios ce va allege Toni (sau ce i se va sugera „de sus”…). HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Kiruj….gresesti profund…. Portarul are un impact maxim asupra organizarii jocului! Daca ai macar o minima siguranta pe linia portii si in careul mic si/sau mare….iti poti da drumul la joc….fara morcov in cur…

      Apreciază

      • Știu foarte bine, ca ex-libero am ”conlucrat” cel mai mult cu portarii mei, doar că nu m-am exprimat destul de clar, am vrut să spun că nu au impact în organizarea jocului DUPĂ CE MINGEA A FOST PREDATĂ MIJLOCAȘILOR ”SPRE PRELUCRARE”. La Marc putem nota -totuși, ca bonus- că nu degajează aiurea, ci încearcă să transmită mingea unui coechipier, de regulă cu succes și cu folos. HAI CFR!!!

        Apreciază

  6. Daca tat is calcule……Astra, in „vacanta” ar pierde cu Dinamoul, ASA ar bate FCFN….Cainii pe Reje…. Tulai, Doamne’… ar baga jiji in insolventa mandria ragatenilor? No, calculati si voi! 😀

    Apreciază

    • Dinamo poate urca pe doi, într-adevăr, dar dacă nu vor fi lăsați în Europa, cam degeaba. Eventual o mică consolare că au luat fața mioarelor, care ar turba dacă vor ocupa doar locul 3…În opinia mea Dinamo va câștiga cu Astra…HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Mo, io vreu sa vad FCFN in insolventa, daca tat o zis jiji ca daca nu ajunge in Grupe ChL…baga in…. Poate l-ar ajuta si un loc 3? Ca tare is curios ce fac ragatenii daca FCFN e pa nicaria… 🙂

        Apreciază

        • Ce tot ii dai cu regatenii, ma, Retardila, in Argeal nu va umpleti pe stadioane ca la inviere cand vi se arata trupa lui El Ciobandante? Facem un calcul? Pai in regat mai exista cel putin 4, 5 comunitati mari de suporteri, dinamuistii, crapidistii, prazarii, gazarii, plus ceva pitesteni (cand or avut echipa), faristi sau chindieni. Mai nou si vo’ 3 astrali. Exceptand UTA si Politehnica, care-s banateni, argelenii se strang ca la urs cand apare Steaua Crestinatatii in zona. Vezi ultima reprezentatie de la Baia Mare. Altfel, sunt in asentimentul tau cu locul 3, dar nu prea-i diferenta daca Dinamo e pe 2, iar FCSB pe 3, in afara cazului exceptional de fericit ca TAS-ul ar ridica exceptia de neconstitutionalitate a deciziei privind licenta de europa a cainilor rosii. Insa, ca oameni mari care ne-am uitat nu de ieri la fotbal, putem vedea ca ASA e un fel de Petrolul a play-off-ului, pana la meciul cu FCSB raman in 5 jucatori de camp, ce sa mai si incurce pe cineva…

          Apreciază

          • Fii sigur că, dacă Dinamo sau Rapid ar fi câştigat CCE, lumea s-a fi adunat la una din ele ca la urs, nu la echipa lui El Ciobandante (asta în cazul în care Gigi nu şi-ar fi dat seama din timp că e dinamovist sau rapidist de mic şi ar fi pus mâna pe echipa aia care adună oamenii ca la urs, nu pe Steaua). Din 1986 încoace s-au înmulţit ca păduchii steliştii în ţară. Înainte de acel an, Steaua era huiduită la greu. Asta e, eu mai sper ca peste 10-20 de ani, regăţenii să se adune ca la urs când va merge CFR în zonă. Partea cu huiduiala o avem deja bifată. 🙂

            Apreciază

      • Vaj Nicule, du-te la o invartita sau invartindu-te…… Fecefenistii oare nu sunt suporteri de rezultat? Si n-am nicio traba cu regatenii, io am traba cu ragatenii…. Ai fost inteleasa? Sau sa intreb „capisci” ?

        Apreciază

  7. kiruj, chiar în anul în care urma să dau la şcoală de teoria probabilităţilor şi statistica matematică, s-a scos din programă, aşa că nu am pregătirea necesară să abordez ştiinţific calculele tale. 🙂 Doar aşa ţărăneşte, tu ai luat în calcul condiţii de rezultate absolut favorabile pentru echipele din urma noastră în clasament şi a reieşit că în cel mai rău caz avem nevoie de 36 de puncte. Eu merg pe ideea că nu mai facem niciun punct, iar echipele de sub noi vor avea, în afară de victorii cu CFR, doar rezultate absolut defavorabile lor, cu v5 în meciurile directe. Asta înseamnă că Timişoara va face 21 de puncte, Voluntari 27, Chiajna 29, Botoşani 32, aşa că în varianta asta am fi salvaţi cu astea 30 de puncte, nici nu ne trebuie altele, ne-ar fi ajuns şi 28. Cum adevărul este întotdeauna la mijloc, adică echipele de sub noi nu vor avea nici cele mai favorabile, nici cele mai defavorabile rezultate, înseamnă că avem nevoie de fix 32 [(36+28):2] de puncte pentru „linişte”. 🙂 Aşa, ca teorie, practic vom face, normal, 45 de puncte. 🙂

    Apreciază

    • N-ai ratat nimic deosebit, cu toate că mie-mi plăcea (și-mi mai place și acum) teoria asta…:) Țărănește vorbind, nici eu nu cred că vor obține ăia patru numai victorii cu echipele din ”extragrup”. Aproape imposibil. Că tot ai adus în discuție, nu exclud nici variante neverificate (între 10-81) unde să apară rezultate și mai nefavorabile nouă, ducând necesarul ”minim garantat” la 37 de puncte. Până la urmă vorbim de cazuri foarte puțin probabile, într-adevăr. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • În esență această pseudoanaliză are puține legături cu teoria probabilității (am evitat intenționat să atașez probabilități la variantele studiate, e și complicat rău), mai degrabă aduce un pic cu teoria grafurilor (cu asta te-ai întâlnit, sunt sigur…), sau -și mai bine- cu teoria aia cu ”profit maxim garantat cu investiții minime”, în traducere ”salvare garantată de la retrogradare cu puncte minime necesare”. HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Echipele mici fac greu puncte si au rezultate oscilante. In mod normal CFR-ul ar putea castiga meciurile de dupa Cupa. Asa ar fi normal

      Apreciază

  8. Mai avem nevoie de 4 pct cel putin sa evitam retrogradarea. Da, daca vrem mai mult(locul 7) eu zic ca inca 10 pct ar fi ok, cu victoria asupra craiovei. Da,o victorie in Cupa ar fi mai pretioasa ca cele 10 puncte in campionat si mai putin pretioasa ca 4 pct obtinute in urmatoarele 5 meciuri din acelasi campionat. M-as multumi si cu o victorie in cupa si vreo 7 pct in campionat.

    Apreciază

  9. Sumudica si trupa lui v-au dat toate previziunile pe spate ! Bravo lor ! Vulgar sau nu Sumi are coloana cum nimeni nu a avut in fotbalul romanesc de demult…Bravo Sumi ! Bravo Astra ! ..si amintiti-va ca in sezonul regulat am avut doua goluri avans in retur…

    Apreciază

  10. Multumesc, Kiruj pentru apreciere (a doua oara, a mai fost una mai demult la care nu am reactionat). Eu zic sa uitam meciul cu Petrolul, nu avem noi rezerve la nivelul necesar. Iar sa joci cu echipa standard sau aproape standard in ambele meciuri ar insemna ratarea Cupei in opinia mea si ar fi pacat. Realul il introduce pe Isco, Jesse, varful (al carui nume imi scapa) care a jucat cu Manchester City in locul lui Ronaldo, James Rodriguez, are o banca de rezerve la nivelul titularilor, cand joaca in campionat inaintea unei confruntari din Ch L. Si noi am avea nevoie in atac in special de niste schimbari pentru a odihni titularii. As juca cu C Lopez varf, Carter extrema dreapta, Beleck extrema stanga. Nu sunt ei jucatori de banda, de aceea as schimba dispozitivul de atac. Ar trebui jucati foarte aproape de varf, sa intre in combinatii cu el, formand un triunghi ofensiv cu varful inainte, ca in asezarea 4-3-3, in opinia mea. Pe Nascimento l-as pastra in ambele meciuri, el n-a jucat decat in ultima vreme. As juca cu stoperii Goian pe dreapta si Tanc pe stanga. Fundasi laterali ar fi Dani pe dreapta si Bruno pe stanga (asta e locul lui, rezerva lui Camora). Interii ar fi Negrut pe locul lui Ruiz si Gomelt pe locul lui Petrucci. Dar repet, nu as avea asteptari de la rezultat in acest joc, pentru ca pur si simplu trebuie sa alegem ce vrem, daca nu vrem sa ratam Cupa. Daca conducerea ii va sugera lui Toni sa joace aproape cu echipa de baza cu Petrolul, atunci de ce mai organizeaza tren cu 10 lei/bilet pana’n Bucuresti (adica cineva suporta diferenta, asta e clar). Parerea mea e ca merita sa odihnim titularii cu Petrolul ca sa avem sanse reale la Cupa. Iar apoi, „toate panzele sus” in campionat.

    Apreciază

    • http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/live-text/live+video+cfr+cluj+csms+iasi+24+aprilie
      Daca urmarim echipa de start la 3 zile dupa meciul de Cupa cu ASA, il vedem pe Bruno in locul lui Nouvier, pe C Lopez in locul lui Bud, pe Gomelt in locul lui Nascimento si pe Goian in locul lui Muresan. Deci e aproape de „dream-team” -ul care a facut rezultatele exceptionale, dar cu 4 modificari importante de care am mai vorbit la acel meci. Ceea ce vreau sa remarc e ca n-am reusit sa spargem baricada lui Napoli cu aceasta formula, la numai trei zile dupa meciul reusit de Cupa. Totusi, nu se poate spune ca am jucat cu rezervele. Deci la 3 zile se cunoaste oboseala…

      Apreciază

  11. Referitor la echipa probabilă de la Ploieşti, chiar nu ştiu cum e mai bine. Soluţia lui Caneto (cu două bileţele şi echipe total diferite) mi se pare mult prea riscantă (în realitate orice soluţie este riscantă, până la urmă…). Dacă bagi titularii, există pericolul menţionat de-a se menaja, să nu mai vorbim că un joc prost e posibil -din păcate- şi dacă jucăm fără menajamente. Adică îi oboseşti pe degeaba. Dacă pui rezervele (şi pierzi, să zicem) ulterior îţi faci (şi primeşti) reproşuri din toate direcţiile că aveai o şansă unică de-a scăpa definitiv de retrogradare, şi tu ai ratat această oportunitate. OK, ambele soluţii pot fi analizate şi dintr-o perspectivă optimistă (titularii îşi fac treaba şi avem rezolvată dilema retrogradării, cu o posibilă descătuşare mentală înainte de finală, sau rezervele vor să arate ce pot şi obţin şi ei victoria), dar decizia e grea. Pe de altă parte, îi dau dreptate lui „cfr.istul”, o soluţie de compromis (cu doar 4 schimbări, vezi meciul cu ieşenii) strică suficient de vizibil relaţiile de joc, încât „spectacolul” global să sufere. Parcă-parcă aş opta până la urmă varianta titularilor, cu două implanturi doar: Lopez în locul lui Bud, respectiv Bruno în locul lui Jakolis. Poate Goian în locul lui Muri (nu e o mare diferenţă între cei doi, nici în plan individual, nici ca rol tactic), eventual portarul. Dar mai degrabă doar cu două schimbări. Să vedem. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • În plus, există şi precedentul nu foarte îndepărtat (nici în timp, nici în „spaţiu”) al vălenilor, care erau oarecum în situaţie similară (cu şanse mult mai mari la retrogradare şi mult mai mici în finală, ce-i drept), au jucat o ruletă rusească pe finală şi au pierdut tot. Şi când o iei la „vale”, greu te mai opreşti…HAI CFR!!!

      Apreciază

  12. Situatia din clasament ne permite sa ne concentram total pe finala cupei si sa prioretizam toti factorii care ne pot favoriza victoria. Cred ca ar fi normal sa folosim o echipa formata din rezerve si in acelasi timp sa ne gandim ca putem obtine macar un punct la Ploiesti. Ma gandesc ca, la urma urmei, nici ei n-au nu stiu ce echipa si nici tragere de inima nu prea mai au.
    Probleme ar putea aparea dupa finala, indiferent de rezultat, cand echipa si-ar putea pierde din concentrare. In acele momente, Toni trebuie sa gestioneze bine situatia si sa obtina cel putin 2 victorii din ultimele 4 meciuri.

    Apreciază

  13. Mo, Caneto, gajiule…nu ti-o fost placute contrele cu horezaru’ de faci reclama gratis dietili? Vaj Nicu (era sa scriu Nucu..) e fecefenist…..din tata-n-fiu, ca bunicu-so n’o putut sa prinda CCA…. No, amu’i binie?

    Apreciază

    • :)) La naiba, am dat peste genul asa de user, „iepurasul saitului”, toate portalele au cate unul. Ba, Retardila, ai un aer talamb in chinul tau de-a parea argeleanul pitoresc. No, ma, tulai doamnie, amu’ meri la coaaasa, nu te mai retin din trebi. P.S. Ma amuz ca, in sud, ardelenii vorbesc fix ca retardila. In toate bancurile!

      Apreciază

      • Vaj, orice echipa sustii, ar fi mai bine pentru toti (si pentru tine) daca ai agresa verbal suporterii echipei cu care tii, pe site-ul (blogul) acesteia.

        Apreciază

        • Am observat ca nu exista outsiders pe acest blog. De altfel, nici nu intentionez sa zabovesc foarte mult sa ne batem reciproc cu palmele pe umeri, victimizandu-ne inaintea autoindusei teori a conspiratiei sudistilor, miticilor, ragatenilor (sic) impotriva CFR-ului. Asa incat daca echipa pe care o sustin e problema, Dinamo are destule bloguri sau site-uri dedicate. Agresiunea verbala nu poate fi problema, ma indemni s-o practic in continuare, dar la adresa alor mei. Plus ca nici cel pe care-l ‘agresez’ nu-i tocmai virgin, dar e CFR-ist, ergo e tot ce are nevoie acest site ca toti sa fie de acord cu toata lumea! Cele bune, din Capitala! 🙂

          Apreciază

          • Să ştii că te voi agresa şi eu rău de tot, dar n-o voi face decât marţi şi doar prin împuterniciţii mei legali, Camora&co. 🙂

            Apreciază

            • Caneto, iti urez success, va fi meciul sezonului pentru ambele echipe, dar miza mai mare, si deci presiunea, o are Dinamo. Daca Rednic e bun la ceva, atunci e clar ca stie sa pregateasca meciurile tari. Un trofeu e vital pentru noi – altfel am ratat, din nou, toate obiectivele – si cred ca-l vom lua in ciuda formei si agresiunii imputernicitilor tai legali Camora & Bud. P.S. Rednic nu cred ca va ramane, ceea ce nu-I chiar capat de tara, Nicolo Napoli e un antrenor mai echilibrat, cred ca va judeca mai rece/rational lotul, dar mai ales fara interese de reprezentat in zona impresariatului sportiv.

              Apreciază

            • Nu cred că Rednic reprezintă un factor decisiv în deznodământul finalei. Sunt prea multe elemente care joacă un rol important: faptul că voi aţi jucat cu echipe (s-ar zice) mai tari în play-off decât noi cu cele în play-out pare să vă confere un mic avantaj, însă valoarea 🙂 , forma echipelor, faptul că jucătorii noştri au fost şi sunt mai în priză (ai voştri au avut prea multe meciuri fără nicio miză, iar acum spui că miza mai mare o are Dinamo, este greu să revii la o turaţie mare) înclină balanţa spre noi. Apoi, urmează la rând norocul (uneori decisiv, degeaba se spune că ţi-l faci singur), o eventuală greşeală omenească majoră de arbitraj (ori greşeli), câţi jucători şi din care echipă vor fi afectaţi de tracul unei finale (majoritatea lor sunt la primul joc din carieră cu un trofeu pe masă) etc.

              Apreciază

            • După mine, chestia cu „fara interese de reprezentat in zona impresariatului sportiv.” e cu două tăişuri. Nu cunosc ce legături de încredere are Negoiţă pentru formarea unui nou lot, probabil că mulţi jucători actuali vor pleca împreună cu Rednic, dar, din câte scriai chiar tu, arici la buzunare sigur are. Numai aia vă lipseşte, ca Negoiţă să înceapă din nou cu trialurile cu câte 50 de jucători anonimi şi fără contract, cum a făcut-o acum 2 ani, dacă bine-mi amintesc şi nu încurc cumva Dinamo cu Rapidul. 🙂 CFR îi are pe Răzvan Zamfir, Conceicao (care a ţinut legătura cu clubul în materie de jucători şi fără a fi antrenorul nostru), plus experienţa proprie, cu multe legături pe pieţele de afară.

              Apreciază

            • Rednic e -dpdv profesional- unul dintre cei mai buni din ţară. Problema majoră a lui (pe lângă unele mai mici, ca aducerea unor jucători pe interese, procente, etc.) este că nu are capacitatea de-a strânge vestiarul şi să-i motiveze pe termen lung (măcar pt. o ediţie de campionat), cum vedem la Şumi, la Miri, la Ando. În momentele nasoale aruncă vina instantaneu pe jucători (idem Grig), aşa ceva nu duce nicăieri şi nicicând la lucruri bune. HAI CFR!!!

              Apreciază

            • Caneto, uiti galeria: Imagineaza-ti un urias vacarm produs de 50k de caini rosii, o echipa, Dinamo, anticipand un joc de intensitatea celor cu FCSB, anticipand un adversar de valoarea Astrei, ultra mobilizati, avand un repertoriu tactic complet stabilit de Mircea Rednic. Prinsi in viuetul tribunelor ca-ntr-o furtuna, scandarile coboara, valuri, valuri, si lovesc, iar si iar, timpanele sensibilie ale visiniilor. Incurajarile lui Camora se pierd in uruitul tribunelor, baietii asteapta un meci cu cele Recas sau Botosani, un galop de sanatate, cu care s-au obisnuit recent. Primele minute le toarna plumb in picioare, se simt depasiti, tremura, privesc pierduti in jur. In timp ce tribunele trepideaza sub strigatele razboinice: DI NA MO! DI NA MO! Din ce in ce mai repede: DI NA MO! E minutul 10, e 2-0, Conseicao s-a asezat pe banca.

              Apreciază

            • 🙂 ))) , tot ce se poate, după cum e şi posibil ca din minutul 12, Dinamo-CFR 0-3, 5,0 k de javre roşii şi purpurii la faţă să-şi fluiere lung, timp de o juma’ de oră, echipa, iar la pauză să-şi golească partea de stadion în semn de protest. 🙂

              Apreciază

            • ..da Vaj, am ajuns la un acord. Nici eu nu trebuia sa te trimit prin alta parte, atata timp cat exista respect reciproc, putem sa dialogam noi, suporterii unor echipe diferite.

              Apreciază

            • Modul meu de adresare trebuie insotit de acel RECIPROC respect? Desigur ca doar mie mi te adresezi, nici nu credeam altceva.

              Apreciază

            • cfr.istule, reciteste comentariile lui retardila, apoi reciteste-ti primul tau comentariu, pune-ti valorile in ordine, vezi daca e mai important ce echipa sustii, din ce regiune esti, respectiv ce site accesezi, iar daca vei ajunge la concluzia ca obsesia cu regatenii cei rai, miticii cei nenorociti, clujenii cei buni si ceferistii cei oropsiti e foarte primitiva si arbitrara – fiind, de asemenea, restrictiva pentru orizontul celor care o cultiva – atunci evident ca putem avea un dialog (fie si virtual, peste Carpati) eficient. Te invit cu drag la analiza. P.S. Daca te ajuta un mic ad hominem, cei care ma cunosc de pe alte site-uri iti pot confirma ca nu sunt nici pe departe apologetul centralismului, nici al concentrarii decizionale in Bucuresti (in fotbal inclusiv), cu atat mai putin nu am repere nerelevante (ca regiune, orasul, culorile suportericesti) care mi-ar ghida atitudinea. Toate bune, din Capitala.

              Apreciază

  14. Citesc, ca in liga elitelor juniori 19 ani, in semifinale Ardealul Cluj-Dinamo, respectiv U Cluj – Viitorul lui Hagi . Castigatoarea va merge in liga campionilor . Deci Clujul are cele mai bune talente, chestia e sa aiba ochi cine trebuie sa aiba ! Daca nu, se va repeta istoria cu Chiriches, Radut etc .

    Apreciază

  15. Cred ca nu are rost sa mai vorbim de retrogradare ci sa ne impunem castigarea Cupei si a play-out’ lui.
    Simplu: in cel mai rau caz am merge la baraj.Cu cine? Gazul si Rapidul intra direct. Deci?… Pt ca atat Gazul cat si Rapidul in formulele lor de acum vor fi ciuca batailor.Niciuna nu este peste Voluntari,Chiajna, Botsa sau chiar Petrolul!
    Ce mai discutam de retrogradare? Cu Bud, Lopez( superb „cap” la golul cu ACS), Beleck, Ruiz si Negrut luptand pt un singur nr.9? Cu Larie revenit si avand valente de reconstituire „spirit Cadu”? ?
    Pe de alta parte, avem in fata 5 meciuri grele de tot! Primul pt ca se suprapune pe Cupa, apoi cu Volu , Chia si Botsa care lupta la sacrificiu pt evitare retro si Craiova in mare lupta pt Europa League si implicit pt intaietate in Banie.
    Greu de tot si un „draw” in fiecare din aceste meciuri e ok chiar daca Epopeea (!?) lui ” egalul e bun” a cam expirat.
    Istoria va consemna castigatoarea Cupei si nu salvarea de retrogradare chiar daca in moda, curentul ” retro” e … Fashionable!

    Apreciază

  16. In prosport, fcsb il vaneaza pe Conceicao, un articol interesant, inclusiv cu un intreviu dat de Toni , cei priceputi, teleportare !

    Apreciază

  17. In conditiile actuale cupa e mult mai importanta decat un meci de campionat.Reprezinta un trofeu,renastere morala ( ne si le demonstram ca mai contam),bani(400000 euro).In campionat chiar daca pierdem tot ,e putin probabil ca Timisoara va bate in 4 din ultimele 5 meciuri,iar voluntariul va recupera 8 puncte in 5 etape (dupa 4 infrangeri consecutive ),meciul direct fiind in Gruia…Daca ne gandim la astfel de scenarii ce sens are sa mai speram la cupa.La Ploiesti ( in fata unei echipe modeste si debusolate)nu avem voie sa pierdem chiar daca jucam cu 8-9 rezerve.Echipa cu care as incepe:Marc( trebuie sa-si mentina concentrarea si continuitatea)-Dani,Tanc,Muresan(Goian pt. finala),Bruno-Gomelt ,Nascimento-Bruno,Negrut,Lopez(Paun)-Beleck.In finala va fi un meci de lupta si de uzura,posibil cu prelungiri.Va castiga echipa care va alerga mai mult.De aceea titularii trebuie neaparat odihniti,cu Iasul a fost evidenta oboseala,daca nu vom face asta va fi o greseala strategica majora.Dinamo a parut vlaguita si deconcentrata in repriza 2-a,a avut un play-off greu, sa speram ca nu-si vor menaja titularii cu Viitorul( luptand pt.locul 3);daca ne odihnim si pregatim inteligent finala vom avea prima sansa.

    Apreciază

  18. Astia vor sa ne destabilizeze inainte de finala Cupei. Daca Rednic nu se poate intelege cu Negoita si antrenorul e incert pentru sezonul viitor,ce s-au gandit si ziaristii de la bucuresti, hai sa le aruncam si astora ceva povesti cu plecarea lui Conceicao, sa destabilizam si vestiarul astora din Cluj. A inceput razboiul psihologic inaintea finalei? Sa ne asteptam saptamana asta la mai multe petarde aruncate in presa. Pana acum nu gaseai un articol despre CFR, acum sa te tii.

    Apreciază

    • Pai Retardila spune ca tot ce mișcă în Sud conspira pentru FCSB. Tu spui ca aia conspira pentru Dinamo. Cine are dreptate?

      Apreciază

    • De acord, Justine. Cred si eu ca e vorba de incercarea a n-a de destabilizare a CFR-ului pe cale mediatica, in primul rand (razboi psihologic). In al doilea rand a mai fost Toni pe lista oilor. Daca va alege asta, sigur ca ne va parea rau. L-am indragit cu totii. Chiar daca l-am criticat constructiv. La CFR acum din cate simt eu va urma revenirea in lupta pentru podium si chiar mai sus, avand vedere nivelul foarte slab al Ligii 1.

      Apreciază

  19. De apreciat efortul tau, Kiruj, cu variantele respective, dar nu cred ca e cazul sa ne mai facem probleme prea mari in privinta locului de baraj, ca celelalte doua sunt deja ocupate. Eu as merge cu toate rezervele apte de joc la Ploiesti, pt ca finala cupei e prioritara in acest moment. Cred ca s-a mai pus aceasta intrebare aici, care dintre voi, tribunistii, veti merge la finala cupei? Subscriu la gandurile de la inceputul articolului, mi-am dorit sa piarda fcsb campionatul, dar n-am simtit nici cea mai mica satisfactie cand Astra a devenit matematic campioana.

    Apreciază

    • Da, Saul, cu trecerea timpului (şi citind şi alte argumente ulterioare), uşor-uşor „votez” şi eu pentru varianta „rezerviştilor”, dar nu sunt încă în totalitate lămurit. Să nu uităm, după înfrângerea de la Voluntari era înmormântare pe aici, unii decretând chiar retrogradarea noastră sigură, au apărut tot felul de scenarii prin care miticii vor să ne scufunde (din varii motive: supărarea titlurilor „furate” de la ei, etc.), şi cu mare parte din ele am fost -şi mai sunt şi acum- de acord, cu menţiunea că majoritatea problemelor chiar noi ni-le-am făcut, cu mânuţele noastre (dpdv administrativ/managerial, dar şi sportiv). În acest play-out distanţa de la euforie la extaz e foarte mică (de regulă de la o etapă la alta), şi -în ciuda unei stabilităţi aparente (nu-mi plac situaţiile suspect de liniştitoare!)- putem intra într-o pasă proastă de 3-4 etape, în condiţiile în care mai sunt în total 5…În afara duşmanilor tradiţionali (externi) ne putem adormi şi noi culcându-ne pe o ureche după aceste câteva meciuri într-adevăr entuziasmante. Relaxarea e un duşman redutabil în fotbal, Saul, ştiu ce spun. Avem sute de exemple (unele chiar cu vecinii din vale, când Caneto prevestea scoruri de 8-0…) când o echipă e mult mai bine cotată, intră relaxat în meci, şi -după ce primeşte gol- nu mai poate reveni. Dar ok, hai să nu fiu eu Gică Contra al tribunei, şansele reale de retrogradare au scăzut -într-adevăr-, iar Cupa ar fi ceva fantastic. Referitor la Astra, şi eu m-am bucurat în primul rând de eşecul mioarelor decât de reuşita giurgiuvenilor, dar mai bine ei, decât Viitorul, Pandurii, etc. HAI CFR!!!

      Apreciază

  20. Buna tuturor
    Luand in calcul coeficientul pe meci de 1.5 p ,nai sunt 5 etape iar noi avem o distanta de 8 puncte fata de locul de baraj. Stati linistiti din pct meu de vedere ca nu avem probleme.Putem sa mizam pe finala de la Bucuresti . HAI CFR!!!

    Apreciază

      • Daca e sa o luam la sange, asa este, se compara mere cu pere. Mai ales ca CFR a marcat 11 din cele 18 goluri in doar 2 meciuri. Dar play-off-ul nu e chiar asa de grozav, singura echipa mai rasarita e Astra, pe cand ASA si Viitorul sunt echipe de play-out. Oricare din echipele CSU Craiova, CSMS Iasi sau CFR ar scoate mai multe puncte decat ASA sau Viitorul in play-off-ul actual.

        Apreciază

  21. No, ni ma la ei….am fost ajunsa vedeta sau macar pruna de discordie…. ca de mere sau nu mere nu discutam… Vaj Nicu contesta evidenta ca ferefeu’ este pro fecefene si pana am fost sus, dar cateodata si „dupe” anti-Frana… Ma face pro-dinamoul din Bucale, io nu mi-s nici pentru- nici impotriva unei echipe, de oriunde ar fi ea (Vaj Nicu habar n’are de diferenta dintre „regateni” si „ragateni” , dar nu-i bai mare…) io as cam lasa „forbalul” sa fie ceva asemanator celui nascocit de engleji, prin sec. XIX…adica un sport, acum un fel de lupta de gladiatori… Bunicu nu mi-a fost povestita cum a fost in Roma antica, dar ma tem ca Federatia Independenta a Gladiatorilor n-o intervenit in lupta dintre Icsovix si Ygreconis…. chiar daca a avut legaturi stranse cu Liga Gladiatorilor Independenti… Mai altfel zis: se cam lasa lupta la liber….nu se discuta niciodata cu leii din arena…. Na, am fost clar destul?

    Apreciază

    • Ororile la care ti-ai supus bunicul vreme de doua comentarii ma face sa cer, in spiritul bilingvismului transilvanean, traducerea in limba romana a acestui comentariu. Caneto, kérem! Admit, nu stiu care e diferenta dintre un cuvant inventat si unul existent in limba romana. Nici ce-i fecefene, habar nu am. :).

      Apreciază

        • Ragatan Falls? 🙂 Nu, nu am gasit, dar nici nu-s asa interesat. Cu cfr.istul am ajuns la un acord, pe Retardila il las in pace, diferentele lingvistice ar impune invatarea unui cvasi-dialect care mi-e inutil. Merci @Caneto!

          Apreciază

          • Wikipedia scrie de „Regățeni (variantă răgățeni)”, deci o fi existând şi acest termen. În plus, din ce am mai citit, se mai foloseşte răgăţeni pentru partea puturoasă, primitivă, mitocană a regăţenilor. 🙂 În altă ordine de idei, văd că Negoiţă iese cu comunicatul, deşi nu este „adeptul dezvăluirilor datelor confidenţiale prin presă”. Spune că „Eu sunt deschis să negociez, dar având în vedere că există nişte cereri destul de îndrăzneţe, voi fi mai mult sau mai puţin flexibil în negocieri în funcţie de locul pe care îl vom ocupa la sfârşitul campionatului şi de rezultatul din finala Cupei României”. Asta o fi însemnând că nu i-ar displace să câştige CFR cupa? 🙂 )))

            Apreciază

            • Nu vrea să plătească ce cere Rednic, in conditiile neindeplinirii niciunui obiectiv. Nici eu n-as plati. Sunt perfect de acord cu ce spune Kiruj, si oricum Rednic nu e de neînlocuit! Altfel, nu as merge asa departe sa spun ca si-ar dori sabotarea intereselor clubului doar ca sa nu plătească… Mai cu seama ca nimic nu-l opreste sa…nu plătească!

              Apreciază

  22. Eu nu cred ca se mai poate pune problema retrogradarii la CFR. FC Voluntariul, acest proiect atat de mirific si cu miros atat de specific romanesc (adica de ra**t) s-a tait iar asta a cam pecetluit soarte retrogradatelor. Petroul este aproape retrogradata matematic, ACS Recas nu mai e in stare sa bata pe nimeni si FC Voluntari a pierdut 4 la rand. Colac peste pupaza in etapa a 10-a joaca cele 4 echipe de top din playout cu bottom four-ul. Mai mult, noi jucam cu cea mai slaba echipa din playout iar celelalte doua echipe de la retrogradare joaca cu cele mai bune echipe din playout (Iasi, Craiova). Cred ca orice punct are scoate cele 3 retrogradabile din etapa asta s-ar putea considera un miracol, iar daca miracolul nu se va infaptuii etapa viitoare vom fi, mai mult ca sigur, salvati si matematic de la retrogradare.

    Acestea fiind spuse eu consider ca ar trebui sa jucam cu o combinata rezerve/titulari la Ploiesti. Nu mi se pare normal ca niste fotbalisti profesionisti sa nu-si poata „reveni” pentru un meci ce se va disputa peste 4 zile la 60 de kilometrii de unde joaca vineri.

    Apreciază

    • Bine că ai amintit de cei 60 de kilometri. Întrebarea e: oare vor rămâne jucătorii noştri timp de 4 zile în zonă sau vor face naveta?

      Apreciază

      • Dpdv al recuperării ideal ar fi să rămână acolo, problema e că şi costa asta (cazare, masă, închiriere teren, etc.), depinde şi de costul revenirii în Cluj + reîntoarcerii în Bucale, care iarăşi depinde dacă vorbim de autocar (brrrrrr!) sau avion/charter. Repet, dpdv sportiv ideal e să rămână în zonă, ar câştiga (măcar) o zi pentru refacere. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Dacă după meciul cu Voluntari s-au întors la Cluj cu avionul, bănuiesc că nici nu se pune problema să nu facă la fel după meciul cu Petrolul şi reîntoarcerea pentru finală, în caz că se decide să nu se rămână în zonă. Bănuiesc că drumul în plus ar genera o cheltuială de transport undeva la 200 de euro/persoană, sumă care ar fi apropiată celei necesare pentru o zi de stat în zonă.

          Apreciază

          • Da, aşa estimam şi eu, deci diferenţe de cost semnificative nu sunt, în schimb avantaje (ale variantei de „rămânere în zonă”) sunt destule. Depinde, în schimb, ce vor şi băieţii, apoi depinde şi de condiţiile pe care le găsesc în „zona” aia…HAI CFR!!!

            Apreciază

  23. Guardiola a fost invins iar printr-o contra letala marca Atletico. Asta e singurul mod de a-l invinge, nu ajunge sa te aperi.

    Apreciază

    • Calcaiul lui Achille al sistemului lui Guardiola e spatiul urias ramas intre echipa lui scurta in pressing agresiv in jurul careului advers si propria poarta, care poate fi speculat prin contre letale, mai ales daca nu beneficiaza de arbitraje prietenoase care sa nu umple de cartonase echipa pentru faulturile repetate prin care aceste contre sunt de regula oprite de echipele lui Pep (Bayern acum, Barca inainte si … din sezonul urmator Manchester City dupa cum au anuntat englezii). Asa l-a invins si Mourinho pe Guardiola si Jupp Heinekes sau cum il cheama la celebrele 3-0 si 4-0 pe care i le-a administrat Bayernul Barcei lui Pepp pe acea vreme.

      Apreciază

      • Este aproape imposibil în acest moment să te lupţi cu Atletico, cu acest (aproape anti-)fotbal implementat de Simeone, sistem dus la perfecţiune, ce-i drept. În atac a mai presat Bayern, dar trebuia să plimbe zeci de secunde mingea de-a latul terenului pe „semicerc” să creeze o ocazie de centrare măcar…Condiţia fizică e ireproşabilă la madrileni, bavarezii au ieşit chiar şi din apărare destul de greu, anevoios, în momentul când mingea ajungea la vreunul din fundaşii laterali, au apărut imediat 3-4 „plăpumari” în zonă şi -deseori- mingea a revenit la fundaşii centrali. Bayern a fost într-adevăr lungă în apărare (explicabil doar pe la sfârşit, când nu mai avea rost să respecte prea mult o tactică anume), dar -din păcate pt. ei- şi în atac, mai puţin substantial totuşi, dar vizibil. OK, această „lungime relativă” a fost concepută -probabil- pentru a-i trage mai sus pe spanoli, dar degeaba…Ei au un 4-4-2 incredibil de performant, şi există şi suficientă calitate la jucători să ducă mingea la contraatac (pt. că de atac aşezat nu prea e vorba). Conlucrarea lui Torres cu Griezmann la gol a fost material didactic pentru conlucrarea celor doi atacanţi din 4-4-2: unul ceva mai în spate, celălalt cu „motorele turate” pentru o eventuală ţâşnire. Dincolo de estetica extrem de scăzută a jocului (pentru spectatorul de rând), echipa lui Diego este aşezată şi pregătită perfect, să recunoaştem, dar -în opinia mea- nu asta trebuie să fie viitorul fotbalului. HAI CFR!!!

        Apreciază

  24. Momentul cheie al meciului a fost ratarea lui Muller, parerea mea. De acolo bavarezii au cazut psihic… Cum sa bati atata de slab un pinalty la nivelul ala…

    Apreciază

  25. Problema la Bayern e ca practic din iarna joaca fara fundasi centrali.Boateng s-a accidentat in prima etapa din retur si a revenit abia ieri, Martinez e revenit si el dupa o accidentare(fiind de fapt mijlocas defensiv), Badstuber in ultimii 4 ani a jucat cite doua etape dupa care a fost accidentat 5-6 luni, Benatia nu a confirmat. In iarna au fost nevoiti sa il ia pe Tasci rezerva la Dinamo Moscova sa completeze lotul. Primavara asta au defilat cu tot felul de combinatii de fundasi centrali, ba cu Alonso, alt mijlocas central dar lent datorita virstei, ba cu Alaba si Kimmich (alt mijlocas) sau Rafinha – toti trei jucatori micuti. De aici si golul primit in meciul tur. Ieri clar, momentul cheie a fost ratarea penaltyului – ma intreb de ce a executat Müller, statistica luide anul asta fiind dezastru 4 din 7 penaltyuri ratate inainte de cel de ieri.

    Apreciază

    • Ai dreptate, linia de fund (nu neapărat faza de apărare!) a fost jale la bavarezi, mai ales în centru. Pe vremuri Beckenbauer rezolva singur fazele nasoale de ieri…:) Şi la golul primit, dincolo de „simbioza” perfectă dintre Nino şi francezul, de vină era cuplul de fundaşi centrali (să nici nu mai vorbesc de mijlocaşul de acoperire -Alonso- , pt. că de fapt era zona lui să-l blocheze pe Nino). Ok, Alonso era pe nicăieri (echipa era ruptă, cum a observat şi cfr.istul şi Alonso era lent, cum ai spus tu), dar dacă asta e situaţia, tu fundaş central trebuie să te ţii mai aproape de vârful mai retras (Nino) să nu facă nebunii (=pase de gol) acolo, unde tu eşti şef. În plus s-a văzut de pe lună că singura continuare (şi logică, dar şi posibilă) a fazei era pasa verticală pt. Griezmann, motiv pt. care şi Alaba putea lejer să iasă la offside. Mă rog, s-a văzut că nici nu sunt „omogenizaţi”, şi că nici nu sunt -de fapt, cum spui tu- fundaşi centrali de meserie. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Alaba e un caz ciudat. Este unul din cei mai buni fundasi laterali din lume, dar i-a intrat in cap ca el vrea sa fie „mishlocash” central retras, un fel de Pirlo sau Schweinsteiger. Cam asta joaca la nationala pentru ca restul coechipierilor sunt cam varza, dar la club nu tine. De Boateng nu am ce sa zic a fost la primul meci dupa ruptura tendonului lui Achile si a tras tare. Oricum, vara asta Bayern vor aduce un fundas central – o optiune e sa revina Hummels de la Dortmund ( a crescut ca junior la Bayern, tatal lui e antrenor la copii acolo), daca se va ajunge la o intelegere. Alta optiune, legata de venirea lui Ancelotti este se pare Pjanic de la Roma.

        Apreciază

  26. Bayern nu a putut sa mai inscrie deoarece a abuzat de centrari si suturi din afara careului, in fata unei aparari de fier, care totusi, a luat doua goluri. Practic calificarea lui Atletico a fost decisa in urma sclipirilor lui Saul si a una a perechii de atacanti FernandoTorres-Griezmann. Altfel, cu toate greselile din aparare, se calificau Bavarezii.

    Apreciază

  27. No, ca gat amu”… bilingvismul transilvan presupune cunoasterea limbii romane. O minima inteligenta presupune recunoasterea batjocurii unei prescurtari………Dar dincolo de Karpatok sufle Krivetzu’….da’ tare di tat… No, amu am gatat… 😀

    Apreciază

  28. Deci, va fi o finala Atletico – Real din nou, dupa numai 2 ani. Va fi un meci la rupere, daca va mai amintiti dramatismul egalarii Realului din ultimul minut, practic smulgand trofeul din mana lui Atletico, gata-gata sa puna mana pe el.

    Apreciază

    • Dacă ar fi vorba de un atac psihologic la CFR înainte de finală, atunci apărea deja şi interesul FCSB-ului pentru transferurile lui Camora, Larie, Nouvier etc. Sper că nu le dau idei. 🙂

      Apreciază

      • Degeaba ai buget daca nu stii ce sa faci cu el. Poti sa cumperi un Kevin De Bruyne cu 55 de milioane de lire, sau poti sa ai noroc si sa cumperi cu 1 milion un Vardy de la o echipa de amatori sau un Mahrez de la Le Havre cu 400.000.
        Si inca ceva. Intr-un sezon in care unii „granzi” sunt pur si simplu in cap (Chelsea, United, Liverpool) iar ceilalti granzi au evolutii oscilante (City, Arsenal) orice surpriza e posibila. La sfarsit toamnei Crystal Palace, Watford, Bournemouth, Southampton, Stoke erau si ele acolo in fata. Meritul celor de la Leicester e ca nu au clacat si asta cred ca se datoreaza lui Ranieri.

        Apreciază

        • Banuiesc ca granzii Angliei nu au fost „in cap” datorita bugetului. Probabil tot au avut de cateva ori bugetul lui Leicester… Deci ajungem tot la vorba lui Kiruj 🙂

          Apreciază

          • Adica luati separat, de Gea, Rooney, Mata, Schweinsteiger, Fellaini etc tot valoreaza de 5 – 10 ori cat jucatorul pe acelasi post de la Leicester…

            Apreciază

  29. A dat Liverpool-ul lui Klopp cu Villareal de pamant (3-0) si englezii sunt in finala. Are clasa germanul, face echipe de calitate, cum a fost si la Dortmund.

    Apreciază

  30. Sa stie „Vaj „, ca; „CFR” este exact ca si in imnul cel mai celebru din lume, ca viata clubului este foarte bine descrisa in versurile clubului LIVERPOOL ….In „76-„77 , cand Liverpool ii avea pe Keagan, Dulglish, Hathaway… Noi ii aveam pe Tegean, Boca, Ciocan, Visan Szoke, Lupu, Liviu-Mihai …Eu am fost „fan ” ,oarecum , Dinamo (ne placandu-mi steaua, fiind prea „tzaranista”), inca din anii „60, cand juca Lucescu, Dinu, Deleanu, Numwailler,Dumitrache. Si mai sunt simpatizant si acum , fata de celelalte echipe bucurestene . Dar, la Vaj nu vad un dialog „onest” , ci simt aceeasi acreala zeflemitoare ca la majoritaea bucurestenilor. Valadimir este mai onest ! Dac ar fi sincer , as dialoga si eu cu el, insa…..https://www.youtube.com/watch?v=a9sFd3Ennhs

    Apreciază

    • Nu e vorba nici o clipa ca n-ar dori sa castige Cupa. Evident ca asta vrea echipa. Dar cei care vor fi titulari in ambele meciuri vor avea mari lipsuri la filnala de Cupa la capitolul fizic (prospetime). Despre acest lucru e vorba de fapt.

      Apreciază

      • link: „Rednic, la ultimul meci în Liga 1 pe banca lui Dinamo » Ce echipă va trimite în partida cu Viitorul”, “Pentru acest meci, Rednic nu își va menaja titularii și va trimite cei mai buni jucători pe care îi are la dispoziție.” Joacă după meciul nostrum cu Petrolul, poate vrea să ne tragă ţeapă să băgăm şi noi titularii, apoi, Rednic face una strâmbă şi Dinamo joacă cu rezervele. 🙂

        Apreciază

  31. Chiar daca titlul nu arata, la final sunt date si sumele primite de echipele din play-out (doar locurile, deoarece inca nu e clara treaba in play-out):

    Locul 1. Astra – 1.633.000
    Locul 2. Steaua – 1.553.000
    Locul 3. Pandurii – 1.472.000
    Locul 4. Dinamo – 1.390.000
    Locul 5. Viitorul – 1.310.000
    Locul 6. ASA – 1.230.000
    –––
    Locul 7 – 2.256.000
    Locul 8 – 2.095.000
    Locul 9 – 1.932.000
    Locul 10 – 1.770.000
    Locul 11 – 1.610.000
    Locul 12 – 1.448.000
    Locul 13 – 1.286.000
    Locul 14 – 1.286.000
    SUMELE CONTIN ŞI TVA

    Liga 1: Cum vor împărţi 6 echipe peste 8,5 milioane de euro din drepturile TV link

    Apreciază

    • Nu am timp sa deschid linkul, dar ceva nu e in regula, pt ca nu pot primi echipelle din play-out mai mult decat cele din play-off!

      Apreciază

      • Nu sunt sigur, dar am impresia că la play-out e vorba de sume totale, iar la cei din play-off de sume restante. E doar o presupunere. HAI CFR!!!

        Apreciază

      • Tot în acea pagină apar şi sumele totale din dreptul echipelor din play-off:

        1. Astra – 3.323.000
        2. Steaua – 3.160.000
        3. Pandurii – 3.000.000
        4. Dinamo – 2.838.000
        5. Viitorul – 2.677.000
        6. ASA Tg. Mureş – 2.515.000

        Apreciază

    • Vazand diferenta de bani intre locul 9 si locul 7 ar fi foarte bine sa ne clasam pe locul 7 desi va fi greu. Atat Iasiul cat si Craiova par sa aiba un program mai usor si un meci in minus.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.