CFR Cluj – ACS Poli Timişoara


et9(sursa: lpf.ro)

Sâmbătă 30 aprilie 2016, de la ora 19.30, în cadrul etapei a 9-a din play-out, liga 1, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”: CFR Cluj – ACS Poli Timişoara.

Băgând un gugăl cu ACS Poli pentru a găsi nişte informaţii proaspete despre adversarii noştri de sâmbătă, şi înainte de a restrânge căutarea, mi-au sărit în ochi nişte rânduri:

La data de 7 decembrie 2012, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a anunțat că ACS Poli a primit, gratuit, de la Marian Iancu, insigna FC Politehnica Timișoara, palmaresul, înregistrări, culorile și că acesta le poate utiliza începând cu sezonul 2013-14.

Mă omoară treaba asta, n-o înţeleg şi pace. Mi-a explicat odată un amic de pe mysport, că ar fi un lucru cât se poate de normal, că e ca şi când un brand, cum ar fi Coca-Cola, ar trece în proprietatea unui alt producător de sucuri dacă firma deţinătoare l-ar cesiona. Degeaba, pentru mine nu-i normal de loc, în cazul fotbalului e ca şi cum la sucuri ai pune abţibildul cu Coca Cola pe  o sticlă de oţet de mere 9% sau pe un PET cu lapte cu 3,5% grăsime. Recent am citit că şi primarul Clujului vorbea de proprietatea primăriei asupra palmaresului şi culorilor vecinilor din vale, că în mai expiră contractul de cesionare cu actuala entitate şi că ar vrea un nou club cu însemnele celui vechi, plus nişte gargară despre un model Bayern. Păi, dacă se tranzacţionează atât de lejer, fără jenă, sigla, palmaresul şi culorile, de ce nu le cesionează cu ora sau separat? Palmaresul la Górnik Zabrze, sigla U la Unirea Jucu, iar culorile la FCSB?

După mine, însemnele unui club trebuie să fie dovezi ale continuităţii în competiţie ale acelui club, reţeta de Coca Cola şi nu abţibildul. Dar care club din România are continuitate măcar din 1990 încoace? Luând la puricat cluburile din liga 1, cred că sunt mai puţine decât în Premier League din 1890 încoace (că tot se vorbeşte că suntem cu o sută de ani în urma englezilor). Nu se adună nici măcar de un amărât de play-off: CFR, Dinamo, Chiajna, Steaua (chiar dacă există gâlceava dintre Becali şi MA) şi Pandurii (chiar dacă ceva şmecherie, inginerie a fost să fie acum vreo 5-6 ani, aia cu Internaţional Curtea de Argeş, când gorjenii, deşi au terminat pe un loc retrogradabil, au preluat la grămadă locul argeşenilor în prima ligă şi toţi jucătorii, printre ei Vieira, Chiricheş, dacă nu mă înşeală memoria). Doar 5 din 14! Restul, doar prospături şi reîmprospătaţi.

No, unde dau şi unde crapă, hai să restrâng căutarea pe gugăl, că mâine avem un meci deosebit de important contra lui ACS Poli:

Doi jucători ai timişorenilor ratează ultimele meciuri din acest campionat: Ovidiu Popescu și-a rupt degetul mic în urmă cu două etape, iar Belu a suferit o accidentare în meciul cu Concordia, o fractură la o arcadă, urmând a fi operat în Turcia. În aceste condiții, timișorenii vor trebui să joace cu un fundaș central pe postul de fundaș dreapta, întrucât singura rezervă, Bar Aharoni, nu l-a impresionat pe Grigoraș. Revin, în schimb, Goga (suspendat pentru meciul cu Concordia) şi Melinte (care a avut o problemă musculară). ACS Poli: Strauss –  Bocșan, Cânu, Scutaru, D. Popescu – Goga, Jenkins , Nimely, Hernandez – Bărbuț, Elek. Rezerve: Gomis, Torres, Pisas, Melinte, Llorente, Zicu, Doman, Rjacomar.

N-ar trebui să reprezinte o problemă acest meci pentru noi. Totuşi, să nu uităm că timişorenii au scos recent un egal la Iaşi şi că alor noştri le-ar putea sta capul mai mult la finala de cupă. Aşadar, atenţie mărită, decât să nu-i învingem pe bănăţeni şi să câştigăm cupa, prefer de o mie de ori să batem în toate meciurile rămase de jucat. Cu 2-0 mâine, cu 1-0 vinerea viitoare, cu 5-1 în finala cupei ş.a.m.d. După meciul cu mureşenii, Conceicao a odihnit câţiva titulari în jocul cu Iaşiul, iar acum ajungem din nou la aceeaşi dilemă: oare este necesar să menajeze câţiva în următoarele două jocuri de campionat înainte de finala de pe Arena Naţională? Şi din nou ajung la aceeaşi concluzie ca înainte de meciul cu Iaşiul: „Indiferent cum va decide, dacă va ieşi bine vom zice că e cel mai mare, dacă nu (piei, drace!), vom sări că şi orbul a văzut că trebuia să aleagă varianta ailaltă. 🙂 ” Şi, din nou, eu aş apela pentru mâine la titularii din meciul cu ASA: Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Nascimento – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos, Nouvier – Bud. Rezerve: Mincă, Dani Coelho, Goian, Gomelt, Negruţ, C. Lopez, V. Bruno.

HAI CFR!!! Ştiu că la toţi ne stă capul la finala cu Dinamo, dar meciul de campionat este la fel de important. O dată că trebuie să adunăm în continuare puncte (vezi cazul Voluntarilor, ce simplu se face un drum tur-retur între iad şi rai), apoi, n-ar strica nici pentru moralul jucătorilor s-o ţină din victorie în victorie până la partida care nu ne interesează momentan pentru că avem meci de campionat cu ACS Poli Timişoara. HAI CFR!!!

Şi, apropo de meciul care nu ne interesează absolut deloc până nu învingem ACS Poli Timişoara şi Petrolul:

13100929_500299460159364_7929020319740880903_n

(sursa foto: facebook.com/ Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA. Detalii pe pagina facebook „Peluza Vişinie”.)

HAI CFR!!!

46 de comentarii

  1. Peluza Vișinie
    acum 2 ore ·

    Scrisoare deschisă

    Către,
    Federația Română de Fotbal

    Stimată Federație Română de Fotbal, noi, toți suporterii alb-vișiniu, suporteri sau simpatizanți ai uneia dintre cele mai titrate echipe de fotbal din România ultimului deceniu, CFR 1907 Cluj, ne exprimăm eterna simpatie și veșnica mulțumire pentru modul în care cu atât de multă minuțiozitate vă preocupați de atragerea microbiștilor pe stadioane.

    În acest sens observăm plini de dorință cum reusiți de fiecare dată să oferiți bucurii și posibilități nemărginite celor din București de a-și încuraja echipele locale din tribunele monumentului, templului, acoperitului Național Arena. Este cu adevărat o realizare demnă de o federație care își abandonează țara și își proclama propriul stat în stat, Bucureștiul metropolitan.

    Noi, suporterii CFR 1907 Cluj, suntem sinceri când ne exprimăm perplexitatea vizavi de locul de disputare a finalei Cupei României la fotbal. Ne făcuserăm mii de planuri bine puse la punct, fiind convinși că finala se va desfășura în Gruia, Cluj-Napoca, Transilvania, România. Aveam creionat fiecare loc din stadion, știam exact câte scaune vom ocupa, câte steaguri vom flutura, câte petarde vor pușca. Pregătiserăm coregrafii 3D, 5D și 7D care să uimească adversarul și chiar ne gândeam că veți trimite o brigadă de arbitri de prin zonă, fie și de la județeană. Sincer ne gândeam că vom câștiga doar prin prezentare.

    Ei bine, trăim o deziluzie, însă apreciem faptul că cel puțin ați ales un stadion situat la mijlocul distanței dintre Cluj-Napoca și buricul Bucureștiului. Ce-i drept, în capitală poți parcurge distanța dintre două sectoare situate diametral opus cam tot în același timp în care ajunge clujeanul la megastructura națională cu acoperiș omologat.

    Mai mult, apreciem faptul că ați reușit să ne îndulciți amărăciunea prin programarea finalei în singura zi liberă din Ardeal, marți, astfel că vom reuși cu mic și mare să ne teleportăm printre voi, dragii noștri frați de peste Carpați. Sunteți realmente drăgălași.

    Ca o paranteză, nu, nu ați făcut o favoare Clujului trimitând naționala aici pentru partida cu Spania, ci ați fost nevoiți, fiind incapabili să gestionați o situație hilară, astfel că schimbul „partida cu Spania/Finala de cupă” nu ține.

    Cireașa de pe tort va fi brigada de arbitri, obligatoriu bucureșteană. Și iarăși vor vui ziarele titrând cum că CFR Cluj este avantajată, ajutată, împinsă de la spate, ținută în puf.

    Vom încheia un sezon minunat în care ne-ați făcut cadou 10 puncte muncite și udate cu transpirația porilor dumneavostră. Nu ne asteptam la atât de multă dragoste „federală”, însă vă mulțumim.

    Stimați cinași, ne-om face bagajele începând de mâine, noi ne mișcăm mai greu prin Ardeal, ne-om stânge coregrafia 7D, steagurile și pernuțele pentru scaune și-om veni în capitală. Plecâm de mâine pentru a fi siguri că ajungem, dar de vinit, tăt vinim!

    În concluzie, convinși fiind că anul viitor veți face aceleași eforturi, asemeni celor din acest an și cel precedent, vă mulțumim pentru grija față de noi, față de stadioanele goale și de fotbalul românesc aflat în colaps.

    Dacă tot venim, să nu vă aducem încă zece puncte? Avem bugăte!

    Cu stimă,
    Peluza Visinie,
    A.I.S.C.P.,
    Suporterii și simpatitzanții CFR 1907 Cluj.
    … 🙂 🙂 🙂

    Apreciat de 2 persoane

    • Am lasat acest comentariu si pe mysport: „Pot fi de acord cu argumentele de fond, acest context creaza un dezavantaj (sau un manunchi de dezavantaje) suporterilor franari, dar din asta nu rezulta ca FRF in mod VOIT („vointa nu este”, conchizi tu), avantajeaza cainii rosii sau suporterii bucuresteni (indiferent de coloratura). E pur si simplu un dezechilibru si handicap structural, exista si in Anglia, de pilda, unde, in ultimii cca zece ani, finala cupei s-a jucat pe Wembley, Chelsea de 3 ori, Arsenal de 2 ori intalnind echipe non-londoneze. Cred ca punctele sesizate de voi sunt valide, ziua meciului, distanta, numarul de suporteri care pot, in acest context, participa din partea celor doua combatante conduc la un dezechilibru/dezavantaj pentru ardeleni. Sincer, iti atrag atentia amical ca s-ar putea sa cadeti intr-o falaciozitate logica, provenita dintr-o forma de manie a persecutie destul de comuna la Cluj cand vine vorba de Bucale. Premisele sunt corecte, dar concluzia subtila ca FRF (ca de altfel orice institutie centrala) dezavantajeaza in mod voluntar Clujul si avantajeaza in mod intentionat Bucurestiul e fortata. Cred cu onestitate ca FRF (sau alte, dar prefer sa discut punctual, institutii centrale) NU este mana protectoare de asupra suporterului bucurestean, mama milostiva a dinamovistului de pantilimon, ori, for that matter, ciuma padurii pentru cheferisti. E o doza de arbitrariu, multa incompetenta acolo, iar, desi admit ca un handicap structural ramane un handicap nejustificat, nu as folosi un termen precum cel de discriminare – fara sa invoc ca aliniindu-va la startul unei competitii, ati acceptat regulile ei, inclusiv data, ziua si locul finalei – putem critica impreuna o regula nedreapta, fara sa sugeram prin asta ca ceilalti sunt protejati si avantajati in mod intentionat. Daca finala s-ar fi jucat pe Cluj Arena, voi ati fi fost avantajati de context. De altfel, distanta egala dintre Cluj si Bucuresti e undeva pe Valea Oltului… Nu spun ca nu erau solutii mai echitabile, am dat exemplu Timisoara (sau Brasov), stadioane omologate, dar realmente consider ca NA si CA sunt singurele arene serioase din tara noastra, demne de o finala.”

      Apreciază

  2. Stii ce nu pricep? De ce vorbea Camora aseara la conferinta de presa (pe Look) ca mai avem maine un meci important in care trebuie sa invingem cu recasenii, apoi avem finala cupei. Nici o vorbulita de meciul de play-auch de vineri 6 mai cu Petrolul pe arena OZN cu teren omologat pentru pasunat. Tu, tribunistule, ce parere ai?

    Apreciază

  3. Or fi toti cu gandul doar la finala cupei de au uitat efectiv ca mai au un meci si saptamana viitoare cu petrolu’. Importante sunt si meciurile din campionat si sper ca A. Conceicao sa ii tina ancorati in realitate,pana la urma orice loc in plus in clasament aduce bani in plus.

    Apreciază

  4. Avem nevoie de 3 puncte azi si inca doua din restul de meciuri sau mai bine inca o victorie.
    Niciuna din echipele amenintate acum nu va face 32 de puncte.Voluntariul ar trebui sa castige 4 meciuri din 5 ca sa se salveze.
    CFR!

    Apreciază

  5. Am vazut autocarul celor de la Timisoara in data hotelului Premier inca de miercuri. Cu siguranta ei au venit pentru a trata aceasta partida la modul cel mai serios.

    Apreciază

  6. Ioi, tulai…. Ii bai mare daca mie mi se falfaie de Cupa? O fi insemnand ceva bani care se vor vira mintenasi la Bugetul de stat….dar mai important este sa luam puncte cu „beganii” sau ce-or mai fi ei….si cu hailanti…. Daca picam…gata este….

    Apreciază

  7. Mult succes echipei azi cu recasenii, nu uitati ca oricat e scorul, bun sau rau, meciul se termina cand urcati in autocar dupa meci. Sa credem impreuna pana-n ultima clipa in victorie! Forza CFR!!!!!!!!!,

    Apreciază

  8. Foarte fain meciul de azi, echipa joaca tot mai bine. E drept ca si Timisoara e cam pe nicaieri, au si ramas in 10, dar golurile au fost frumoase de tăt. O recolta foarte buna in cele 4 meciuri de acasa, 3 victorii si 1 egal.

    Apreciază

  9. Am observat azi un nou sponsor pe tricouri:UPC . Bravo, conteaza orice ban primit. Se pot atrage si sponsori mai mari si importanti dintr-un oras cum e Clujul. Despre meci nu sunt multe de spus. Dominatie cap coada cum a fost si meciul cu Botosani. Or fi probleme undeva de poti sa inscrii atatea goluri si in unele meciuri nu poti marca deloc. Se pare ca la Ploiesti vom juca si cu ceva rezerve, va fi interesant sa le vedem la lucru, sau nu. Probabil ca va fi multumit Conceicao si cu un egal, oricum va fi un meci incalcit cu Dani, Beleck, Bruno in teren din primul minut.Dar trebuie vazute si rezervele ca sa vedem pe cine pastram la anul. In fine, si-au facut ei calculele mai bine ca noi. Deocamdata suntem bine cu 5 meciuri ramase de disputat, cred ca retrogradarea iese din discutie. Totusi din 9 meciuri disputate cu echipe slabe avem doar 20 de pct, cu un + 1 la adevar,adica nimic spectaculos. Mai vedem din sezonul viitor ce va fi.

    Apreciază

    • Ai putut vedea azi ca s-au ratat 4 ocazii monumentale + sutul frumos al lui Nouvier pe langa bara cu piciorul de sprijin (!), pana s-a marcat primul gol. Asta e una din cauze, adica uneori primul gol nu vine… Dupa ce conduci, baricada se destrama si intrii ca prin branza… Si da, asa e, cand joaca Bruno fundas lateral pe postul de mijlocas de banda stanga in locul lui Nouvier sau Jakolis pe Banda dreapta, e mai greu sa spargi baricada de la 0-0. Dupa asta e mult mai usor, am vazut si azi cand a jucat pe postul lui Jakolis.
      Si da, acum a invatat echipa ca adversarii mai slabi trebuie luati tare de la inceput, altfel scapa de multe ori „nepedepsiti”… S-au pierdut ceva puncte pana si-au dat seama. Acest lucru invatat acum e de aur pentru sezoanele urmatoare. Si pentru cele 6 jocuri care au mai ramas, 7 daca va fi si supercupa (au renascut sperantele la CFR!)…

      Apreciază

      • Si am mai observat si azi ca batem o mie de cornere fara sa dam gol. Asta ar mai fi un motiv. Din ce am observat, nu se bate la coltul scurt ca sa vina CFR-istii si sa le ia fata aparatorilor adversi la coltul scurt, cum se intampla la cele mai multe goluri din corner.

        Apreciază

  10. Inca un meci bun. Bravo CFR si suporterilor. Se pare ca cineva pe aici a încurcat scorurile 🙂 . 5-1 cu Poli nu cu Dinamo, deci in finala batem cu doar 1 sau 2 la 0.
    Hai CFR!

    Apreciază

    • M-a cuprins rău de tot panica când am realizat şi eu cum stă treaba. 🙂 Sper să nu batem decât cu 1-0 la Ploieşti, la meciul cu Dinamo n-aş vrea să stau cu morcovul în plină expansiune până la fluierul final. 🙂

      Apreciază

  11. Felicitari echipei pentru victoria superba din aceasta seara!!! Jos palaria din nou Tony!!! Da, e adevarat, speranta renaste la CFR!!! Forza CFR!!!

    Apreciază

  12. Se mai pot face inscrieri la trenul CFR-ist pentru finala Cupei. S-a anuntat la stadion, cred ca in 4 mai la acel pub de pe strada David Ferenc (in spate la Sora). Sunt afise la stadion si casele de bilete cu aceste informatii si pagina de facebook peluza visinie pentru detalii suplimentare.

    Apreciază

  13. Dupa cele 4 meciuri pe teren propriu, echipa are un bilant foarte bun: 3 victorii si 1 egal, 7 puncte din 9 posibile in campionat si o calificare in cupa, 13 goluri marcate si 1 gol primit. Sa o tie tot asa.

    Apreciază

  14. http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/live-text/VIDEO+CFR+ACS+Poli
    In momentul 03 / 01:09 se vede dispozitivul de atac (foarte inteligent!) al lui Toni. L-am observat in ultimele meciuri extrem de reusite, aici e surprins perfect de imagine. Se vad jucatorii din spate dispusi sub forma unui zar pe fata 5 cu punctul din mijloc putin mai sus. In spate cei doi stoperi, in mijloc inchizatorul Nascimento, in fata lor fundasul de banda Camora pe stanga si mijlocasul de banda Jakolis pe dreapta. Jakolis a schimbat locul cu fundasul lateral dreapta Tiago avansat in pozitie de extrema dreapta clasica. Pe locul lui Tiago s-a retras la acoperire interul Ruiz. Interul Petrucci e plasat intre Jakolis si Tiago, pe dreapta. In centrul atacului e Bud si pe extrema stanga e Nouvier. Jakolis avanseaza cu mingea pe partea dreapta spre Petrucci si Tiago, apararea Recasului se deplaseaza spre aceasta parte, lasandu-l liber pe banda stanga pe Nouvier spre care va veni pasa de gol. In momentul 09 / 01:09 se vede acest lucru, fundasul de banda dreapta advers strange sa-l blocheze pe Bud impreuna cu stoperul, lasandu-l liber pe stanga pe Nouvier pe care ar fi trebuit sa-l marcheze. Dar faza noastra de atac l-a determinat sa se deplaseze de pe locul obisnuit, cum se intampla de obicei cand atacul creeaza spatii libere care apoi sunt speculate ca in aceasta faza. Jakolis paseaza in centru la Bud care vine la primire, Tiago se deplaseaza spre centru, pe banda dreapta trece Jakolis, Cei doi interi vin la sustinere, Petrucci pe drepta si Ruiz pe stanga. In momentul 11 / 01:09 apare si inchizatorul Nascimento si se formeaza din nou acel zar pe fata 5. Tiago si Ruiz vin la primire, primeste Ruiz care apoi paseaza catre Nouvier eliberat complet pe banda stanga. Superba faza! Jos palaria Toni!!!!!!!!!!!

    Apreciază

    • Remarc centrarea superba cu exteriorul a lui Bruno de la golul lui C.Lopez si faptul ca varful spaniol a inceput sa dea goluri frumoase cu capul, si acum si in meciul cu Botsenii. Remarc pasa filtranta superba a lui Nascimento cu capul si executia lui Bud de la cartonasul rosu. Remarc pasele superbe pe pozitie viitoare ale lui Tiago pe banda si demarcarile si centrarile perfecte ale lui Jakolis de la golurile lui Ruiz si Bud. Remarc centrarea perfecta a lui Jakolis de la golul lui Beleck si executia varfului. Remarc urcarea lui Camora in linia de atac la sutul frumos pe langa bara al lui Nouvier, la bara de senzatie a lui Larie si la ratarea incredibila a lui Bud cu capul, unde Camora recupereaza respingerea portarului la sutul lui Petrucci si centreaza perfect catre Bud.

      Apreciază

      • Cfr-istule ! Intr-adevar, vad acum un cunoscator profesionist de fotbal ; BRAVO ! Imi plac foarte mult interventiile tale , fiind foarte clare si la obiect. De la Albu Sibiu n-am mai vazut asa ceva .. .Continua , te rog !

        Apreciază

        • Jakolis are chiar 3 pase de gol, la cele marcate de Ruiz, Bud şi Beleck (la primele două a fost deschis de Tiago, la al treilea nu-mi mai aduc aminte cum era). La golul marcat de Nouvier pasator a fost Ruiz, iar la ultimul gol servant a fost Bruno. HAI CFR!!!

          Apreciază

    • Mi-a lasat un gust amar reactia celor din Giurgiu. Castigi campionatul si tu injuri contrandidata. Mare lucru daca nu se bucura mai mult ca au piredut aia campionatul decat ca au castigat ei. Mi scarba de antrenorul giurgivenilor, un golanas caruia i s-a dat prea multa importanta si a fost iertat de multi prea multe ori, pe de alta parte imi e o greata si mai mare cand vad persoanle anturajului fostei campioane.Urat campionat am avut.

      Apreciază

      • Păi, nu-s mai câştigat eu care am spus zilele trecute că play-off-ul din acest an reprezintă pentru mine un campionat precum cel al Norvegiei şi că nu mă interesează deloc? 🙂 Sincer, acum aflu din postarea ta că giurgiuvenii au înjurat contracandidata la titlu, după ce au devenit campioni. Partea asta finală, că au devenit campioni, o ştiam, am văzut o grămadă de postări referindu-se la ea. 🙂

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.