CFR Cluj – CSMS Iaşi


Felicitări echipei pentru evoluţia din meciul de cupă şi pentru calificarea în finală, felicitări şi galeriei pentru modul în care au susţinut şi au încurajat băieţii pe întreaga durată a partidei! Îi greu de tot să revenim mental la play-out-ul nostru de toate zilele, sper s-o facă mai uşor jucătorii echipei noastre deoarece urmează …

Duminică 24 aprilie 2016, ora 18.00, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în cadrul etapei a 8-a din Liga 1, partida CFR Cluj – CSMS Iaşi.

Începe aşadar al doilea retur din această ediţie de campionat şi primul şi ultimul al play-out-ului! kiruj a scris înainte de startul acestui minicampionat că ar accepta în scris 7 victorii pe teren propriu cu 7 înfrângeri în deplasare. La jumătatea întrecerii, suntem în grafic, planul a fost chiar depăşit, am disputat 3 partide în Gruia, avem 3 victorii în dreptul nostru în clasament. Bifat! Iar, ca urmare a celor 4 deplasări, în loc de cifra 4 din dreptul înfrângerilor, nu avem decât un asumat şi calculat 1, programat cu pricepere pentru meciul cu Voluntari, ca urmare a necesităţii unei ieşiri organizate din formă. Cu cele 3 egaluri ne-am creat o proviziune de siguranţă pentru un accident foarte puţin probabil într-unul din cele 4 meciuri rămase de disputat în Gruia.

Echipa trece printr-o pasă foarte bună, pasele foarte bune merg şnur pe iarba verde, totul e, aşa cum spuneam, să se poată reface mental jucătorii după solicitanta – mai ales pe plan nervos, dar şi fizic – semifinală de cupă. Acum să fie inspirat Conceicao: se schimbă sau nu se schimbă echipa câştigătoare? Este necesar să introducă câţiva jucători odihniţi? Indiferent cum va decide, dacă va ieşi bine vom zice că e cel mai mare, dacă nu (piei, drace!), vom sări că şi orbul a văzut că trebuia să aleagă varianta ailaltă. 🙂 Eu m-aş duce cu titularii de joi, oricum n-are variante să facă schimbări pe mai mult de 3-4 posturi. Aşadar, aşa cum aş vrea: Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Nascimento – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos, Nouvier – Bud. Rezerve: Mincă, Dani Coelho, Goian, Gomelt, Negruţ, C. Lopez, V. Bruno. Suspendaţi nu avem, Guima şi, probabil, Păun sunt indisponibili.

Vom juca la Cluj fără trei jucători importanţi (Andrei Enescu este suspendat după ce a fost eliminat în partida cu Timişoara, iar Vasile Gheorghe şi Lukacs Bole vor lipsi din motive medicale. Gheorghe s-a accidentat la încălzire înaintea meciului de la Botoşani şi a ratat ultimele două partide, în timp ce maghiarul Bole acuză o tendinită, fiind schimbat la pauza întâlnirii cu ACS Poli Timişoara), dar sperăm să nu pierdem. Am irosit două puncte importante cu Timişoara, am cam pierdut din turaţie, de aceea este foarte important să nu pierdem acest joc. Mergem în Gruia să luăm punct sau puncte. Se poate spune că avem un avantaj ţinând cont că ei joacă semifinala Cupei, dar CFR are un lot valoros, cu multe soluţii”, a declarat preşedintele executiv al Iaşiului, Florin Prunea. Până la urmă, se pare că cei trei jucători importanţi care vor lipsi vor fi V. Gheorghe, Enescu şi Mihalache, ultimul refuzând deplasarea la Cluj după o ceartă în vestiar cu Napoli. Echipa probabilă: Gravohac – Voicu, Ciucă, Frăsinescu, Ţigănaşu – Mitic – Viveiros, Creţu, Lullaku – Cristea, Golubovic. Rezerve: Caparco, Onduku, V. Gheorghe, Bőle, Bădic, Piccioni. Moldovenii sunt neînvinşi în deplasare din 13 septembrie 2015, când au pierdut cu 0-2 la Craiova. Au urmat în deplasare trei victorii şi șapte rezultate de egalitate.

et8(screenshot: lpf.ro)

Ne aşteaptă o partidă grea, este a şasea dintre cele două echipe în acest sezon competiţional. În cele 5 meciuri disputate avem 3 victorii şi o înfrângere la Iaşi şi un 0-0 în Gruia. Ne trebuie neapărat o victorie mâine şi o vom obţine! Foarte corect a spus Conceicao înainte de meciul de cupă:

“Duminică ne aşteaptă un alt meci dificil în campionat şi echipa are nevoie de recuperare fizică. Prioritar pentru CFR Cluj rămâne campionatul, un club precum CFR Cluj trebuie să rămână în prima ligă.

Că acest play-out îmi aduce aminte de îmbulzeala de la deschiderea vreunui magazin cu promoţii şi reduceri anunţate. Tăbăreşte lumea, dă din coate, calcă pe cadavre, numai să scape de unul din alea  ultime 3 locuri. Am văzut, Botoşaniul nu se lasă, a descărcat la Ploieşti mai mult de jumătate din marfa primită în Gruia, Chiajna nu se lasă, au bătut şi ei 3 cuie în coşciugul Recaşului, aşa că n-avem voie să ne lăsăm pe tânjală până ce nu ne vedem cu toţi sacii în căruţă. Nu zic că nu are şi părţi bune morcovul, nu ştiu dacă aş prefera să fim şi noi o echipă blazată şi plictisită în play-off, cum sunt ASA şi Viitorul, dar aş vrea să ne ştim matematic scăpaţi şi de barajul acela nenorocit.

Arbitrii partidei: Iulian Călin (Ştefăneşti – Argeş) – la centru, Dragoş Iliescu (Craiova), Gabriel Bârjac (Zalău) – asistenţi, Florin Miron (Bucureşti) – rezervă. Obs: Sajtos László (Sibiu).

HAI CFR!!!

16 comentarii

  1. Nu inteleg de cei din conducerea clubului nu fac scandal pentru a se muta Cupa Romaniei pe Cluj Arena (desi stiu ca este greu) dar macar sa se schimbe ziua meciului meciul din 10 Mai pe 14 Mai (sambata) sa putem merge mai multi la Bucuresti.

    Apreciază

  2. Eu as face cateva modificari fata de echipa din Cupa.In primul rand as incepe cu Cristian in locul lui Bud(vad ca Balek este trecut pe linie moarta).Apoi unul dintre Jakolis sau Nouvier l-as schimba cu Bruno.La fel l-as introduce pe Gomelt,iar Tanc ar putea intra in locul lui Thiago.Deci solutii sunt si n-ar fi rau sa dam sansa rezervelor care pot veni cu un plus de motivatie.Apoi in repriza a 2 a as aduce corecturile necesare pentru a forta victoria.Pentru ca nimeni nu poate garanta ca folosind din start echipa cea mai buna vei castiga.Este evident ca dupa partida de joi ,echipa noastra are un deficit la capitolul fizic.Daca introducem cateva piese noi vom aduce un plus de motivatie si pentru rezerve responsabilizandu-le.
    La cate etape mai sunt trebuie sa ramanem vigilenti,pentru ca un esec poate schimba starea de spirit si apoi poti intra in criza usor.Eu cred ca si un egal n-ar fi o catastrofa,dar victoria ar fi importanta.

    Apreciază

  3. http://adevarul.ro/news/sport/frf-pregateste-schimbare-importanta-echipele-liga-i-cluburile-insolventa-vizate-1_571c54145ab6550cb84ad1f3/index.html
    Ar cam fi cazul sa iesim din insolventa cat mai repede, la ce schimbari fac astia in curand or sa ne retrogradeze direct din liga 1, numai ca suntem in insolventa. Incet incet acolo vor ajunge sunt convins.
    Astazi avem un meci greu din nou, cu o echipa greu de invins, mai ales in deplasare cand se apara foarte bine si joaca la 0-0. Sunt convins ca Napoli se va multumii sa se apere si sa contra atace,si noi am avut mereu probleme cu stilul acesta de joc.Desfacem greu apararile bine puse la punct si avem probleme cu contrele rapide(fundasii nostri sunt lenti). Sunt convins ca si Conceicao stie acest lucru si nu va cadea in capcanele intinse de Napoli, un antrenor italian bun pt liga 1.

    Apreciază

        • Mie mi se pare normal. Practic fiar playul financiar te oblga sa iti faci un buget realist si nu vise de cai verzi pe pereti. Insolventa este folosita in Romania pentru a se masca neplata darilor catre stat, pentru „curatarea” tactica a cluburilor sau pentru a repara idiotenii manageriale, cum s-a intimplat si la Cluj. Ideea insolventei e sa protejezi o companie care in esenta e ok de o prabusire intr-o situatie de criza, sa ii dai sansa „sa traga aer in piept”, ori in fotbalul romanesc legea insolventei este folosita in limite macar indielnice dpdv moral. Inclusiv amentitari de genul „bag clubul in insolventa” arata intentia de fortare a spiritului legii. Interesant e o prima echipa afectata ar putea fi chiar Steaua si direct sau indirect ciinele de paza al brinzei Reptiloaia a si iesit la un atac prin invaluire la Vochin…http://blogsport.gsp.ro/ioanitoaia/2016/04/24/steaua-la-pas/..coincidenta?

          Apreciază

          • Indiferent cum este folosită legea insolvenţei de cluburi şi indiferent de cât este de moral sau nu, orice măsură luată de FRF trebuie să respecte legea. Iar aceasta spune ceva de genul că o societate aflată în procedura insolvenţei nu poate fi limitată în drepturi la licitaţii (clasamentul este până la urmă o licitaţie, nu? 🙂 ), contracte, în domeniul ei de activitate. Dar, probabil, le-a dat apă la moară decizia TAS în cazul depunctării CFR-ului, aşa că este posibil să facă caca pe lege şi în excluderea din play-off a cluburilor aflate în insolvenţă.

            Apreciază

  4. Daca statistica ajuta cu ceva iesenii nu au castigat niciodata in Gruia in ultimii 10 ani, in ultimele 9 partide avem 3 victorii si 6 egaluri, golaveraj 12-6. Sa speram ca vom ramane si dupa a 10-a partida neinvinsi. M-as multumii si cu 4 puncte din urmatoarele 2 meciuri, i-ar condamna si pe timisoreni la retrogradare si ar mai ramane doar problema echipei care va juca barajul.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.