ACS Poli – CFR Cluj


Duminică, 13 martie 2016, de la ora 18.00, în cadrul etapei a 2-a din play-out, Liga 1, Stadionul ”Dan Păltinișanu”: ACS Poli Timișoara – CFR Cluj.

ACS Poli: Strauss – Belu, Scutaru, Torres, D. Popescu – Melinte, Llorente – Pisas, Hernandez, O. Popescu – Elek. Rezerve: Gomis, Bocșan, Zicu, Suarez, Jenkins, Sorescu, Mailat. Accidentați: Pedro Henrique și Prince Rajcomar. Suspendați: Bărbuț și Goga. Portarul Kirschstein și mijlocașii Croitoru, Poparadu, Popovici și Boldea se antrenează cu echipa secundă, Curtean a plecat în Kazahstan.

CFR Cluj: Marc – Dani Coelho, Goian, A. Mureșan, Camora – Gomelt – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos, Păun – Bud. Rezerve: Vîtcă, Tînc, Veres, Nascimento, Negruț, C. Lopez, Beleck. Suspendat: Vitor Bruno (a luat doar o etapă și o amendă de 740 lei pentru eliminarea de la Iași). Incerți: Mincă, Larie, Tiago Lopez, Nouvier (fără a mă baza pe vreo informație, sper ca toți să fie buni de joc la ora meciului). În recuperare: Guima.

Despre meciul în sine nu prea are sens să povestim. Știm cu toții cum se va desfășura: gazdele vor începe în forță, ne vor masa în careul nostru de 16, iar noi ne vom apăra exact și foarte organizat pe 2 linii la 20 m de poarta lui Marc, cu un Bud împins la 28 m, tot de poarta lui Marc. Vom reuși să ieșim din partea noastră de teren abia în repriza a doua, prin minutul 67, când la o degajare disperată a lui Goian, Jakolis va scăpa singur spre poarta lui Strauss și, după o cursă de 58 m cu mingea la picior, îl va învinge pe israelian cu șut pe jos de la 21 de metri. Un minut mai târziu, Conceicao îi va înlocui pe Dani Coelho cu C. Lopez și pe Gomelt cu Beleck, iar în noua formulă, băieții noștri vor ieși la joc, îi vor domina clar pe gazde, ocazii peste ocazii, cornere cu nemiluita la poarta timișorenilor, ratări din 2 metri, însă ghinionul va împiedica majorarea scorului de pe tabela de marcaj.

La cele 14 victorii pe care le vom înregistra în cele 14 meciuri din play-out, fără gol primit, n-ar trebui să ne intereseze rezultatele celorlalte 3 partide din această etapă. De obicei, egalurile sunt scorurile de care spunem că ne avantajează în meciurile altora, se împart doar 2 puncte într-un meci, câte unul de o echipă, și nu 3. Totuși, prea fain s-au aranjat încrucișările de echipe din etapele 2 și 3 ca să-mi doresc vreun egal. Mi-ar plăcea ca meciurile să se încheie cu câte două victorii în dreptul echipelor CFR, Iași, Botoșani și Craiova. Iată clasamentul și programările:

clet2et3

(print screen: gsp)

Din etapa a 4-a, dacă se vor înregistra rezultatele dorite de mine, clasamentul cu 8 echipe s-ar rupe în două și am putea înainta forurilor competente ideea disputării restului meciurilor într-un nou sistem: Craiova 25p, Iași 25p, CFR 23p, Botoșani 22p ar intra în play-off-ul play-out-ului, iar Timișoara 14p, Voluntari 12p, Chiajna 10p și Petrolul 4p ar constitui grupa de play-out din play-out. Cred că ar fi mult interesant, mai palpitant pentru deținătorii drepturilor de transmisie tv, ar și putea șterge din grilă meciurile anoste ale FCSB-ului și partidele nerecomandate minorilor disputate la Târgu Mureș.

Nu știu foarte multe despre ei [CFR – n.a.]. Știu că sunt cea mai bună echipă din play-out.” – Ram Strauss, portar ACS Poli.

Așa știm și noi, Strausse. HAI CFR!!!

174 de comentarii

  1. Balaj un nemernic! chiar daca nu cred in conspiratii, se stie ca balaj a fost retrogradat de uefa datorita plangerilor facute de cfr, deci e clara atitudinea lui…chiar daca au fost multe faulturi nu toate erau de galben, la muresan nu trebuia al doilea galben, penalty nu a fost, offiside la zicu nu el a dictat deci nu putea valida golul, iar la golul de 2-2 jucatorul timisoarei a fost depasit de minge inainte de foarfeca, deci nu prea putea fluiera fault. per total eu consider ca a fost anti cfr!!!!

    Apreciază

    • …chiar nu stiu despre Balaj ca ar fi fost retrogradat de Uefa datorita plangerilor facute de Cfr. Asa sa fie, Andrei? Ce vad de la o vreme e ostilitatea lui fata de CFR, fapt inexistent pe vremuri. Asta sa fie explicatia? Inainte era considerat prietenul Cfr-ului…

      Apreciază

  2. Nu stiam ca Balaj a fost retrogradat de UEFA ca urmare a plangerilor facute de CFR, dar a meritat 200%. La meciul de azi mi-am amintit cat de pervers a fost in unele meciuri. El nu ar trebui sa mai arbitreze in nici un meci al CFR-ului, e un evident conflict de interese. Si cum ziceam initial, ori a venit cu tema facuta, ori e pornit impotriva CFR-ului. Dar ce stiu eu, nu e nimeni anti-CFR pe lumea asta.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Cand incerci sa joci ce nu-ti este la indemana,este clar ca nu-ti iese.Mai ales pe pasunea de la TM.Cand vezi aceste arene care au primit girul si licentierea celor de la frf ,iti dai seama cat este de putred sistemul.Tu care ai investit in teren si-n stadion esti penalizat pentru datorii.
    Cred ca astazi indiferent ce tactica si asezare sau jucatori ar fi ales A1 am fi avut sorti de izbanda doar cu implinirea unui miracol………vad ca majoritatea minimalizeaza influenta arbitrajului intr-un joc de fotbal.Ideal este sa-ti incurajezi jucatorii sa faca abstractie de maniera de arbitraj.Dar acest lucru nu este usor de facut,iar cand terenul este inclinat intr-o parte de catre arbitru n-ai ce-i face……..ramai neputincios.
    Iar acest Balaj este un pervers fara de pereche.A facut praf acest joc cu interpretari hilare,in special la acordarea galbenelor ,eliminarii la Muresan si a penaltyului lor.
    A permis un joc plin de simulari a lui Elek.In general orice contact minim era sanctionat impotriva noastra.Nu acelasi lucru l-a facut in tabara cealalta.Oricum nu inteleg de ce nu-l recuza ai nostrii(nu stiu daca-i posibil).Ori de cate ori ne prinde ne face ca smecherii de pe Dambovita.
    Cristian este evident ca nu-si gaseste locul in centrul atacului si pare parasit de inspiratie.Acolo-i locul lui Bud sau Belek,din pacate lotul este subtire si cu putine solutii pe banca.
    Ramane sa apreciem spiritul de sacrificiu alor nostri.Este un punct subtirel,insa foarte important.Comentatorii spuneau ca partida este importanta pentru clona tiisoarei,nu si pentru noi.Din contra eu cred ca avem de pus puncte destule la zestre sa fim in afara luptei pentru retrogradare.Si problema mare este cand jucam directele cu chiajna si voluntari.Acolo se va face diferenta………..

    Apreciază

  4. Scriu aici ca sa nu se piarda… Dar bat seaua ca sa priceapa cine trebuie…Fiindca poate aia care afirma ca Balaj a fost retrogradat de UEFA datorita plangerilor depuse de CFR vin si cu ceva probe in sensul asta…Ca daca nu vin ,eu la viitorul meci o sa zic ca Paszkany e gay si de aia am intrat in insolventa…
    Cat despre joc…Nimic,am jucat lamentabil si doar norocul ne-a ajutat sa obtinem acest rezultat de egalitate,caci in afara primelor 10 minute din prima repriza pe teren in echipa noastra au fost niste fantome.

    Apreciază

  5. Nici de data asta n-am vazut fotbal dar, rezultatul ne scuteste de frustrari majore. Bine ca pana la urma au venit cele 2 ocazii, de care aveam nevoie pentru egalare, si-am egalat.Asta da pragmatism.
    Nu stiu daca trebuie sa facem prea mare caz despre estetica jocului nostru in conditiile in care la nicio echipa din liga intai nu vezi mare lucru. Sa ne multumim cu rezultatele relativ bune pe care le-am obtinut in ultimul timp, chiar daca uneori au parut smulse cu forcepsul.
    Arbitrajul ne-a fost ostil dar, pentru faptul ca nu a oprit meciul inainte de ultimul corner, putem sa-l trecem cu vederea.
    Ca si gusturi personale, imi plac mai mult emotiile din final de joc care au ca geneza frica de a nu fi egalati decat emotiile cauzate de lupta disperata pentru a egala. Egalarea din aceasta seara m-a bucurat la fel de mult precum m-a intristat egalarea din meciul cu Astra.

    Apreciază

  6. In afara atitudinii si caracterului de care au dat dovada jucatorii nostri nu pot remarca nimic dupa meciul asta. Au jucat extrem de slab, si-au aratat limitele in seara asta cand e nevoie sa construiasca, sa atace pozitional, sa desfaca o echipa asezata in aparare si pusa pe contraatac. Aceleasi pase lungi trimise din aparare direct pe varfuri, poate o iesi ceva. Vedem in Gruia cand n-o sa mai fie scuza gazonului, cum evoluam. Nu stiu daca punctul asta ne face bine, trebuie sa ne trezim si sa realizam ca nu e de joaca, 2-3 meciuri din astea si esti pe marginea prapastiei, si de acolo de-abia sa te impinga toti. Un meci extrem de slab facut de ai nostri, au cazut extrem de usor in capcanele intinse de adversari( simulari, cartonase, terenul execrabil, arbitrajul). Ne trebuie si nishte minte, A. Muresan se aude? Cand esti vanat nu te mai expui,nu am invatat nimic din trecut ce naiba, doar l-am avut pe G.Muresan in lot si tot la 2-3 meciuri ne lasa in 10 . Oricum arbitraj smecheresc in seara asta, degeaba o tot dau unii pe aici ca nu a fost. Nici Balaj nu se mai astepta sa intoarcem rezultatul in conditiile date. Asta nu scuza cu nimic jocul echipei noastre. Dani Coelho, du-te tata de unde ai venit si lasa-ne. Oare nu om avea nici un junior in echipa,fundas dreapta care sa ii ia locul acestui jucator? Cu ce o fi mai bun decat un jucator oarecare din tara asta? Oare ce calitati l-au recomandat pt transfer?Toate atacurile vin pe partea lui, e depasit usor de toti atacantii,sta la 5 metri de adversar tot timpul, henturi, penaltiuri… Toate intr-un meci. Asa jucator slab nu am mai vazut de mult la CFR,imi pare rau sa o spun. Ne asteapta un meci la fel de greu si daca e tratat tot asa lejer s-ar putea sa ne coste.Sper intr-o victorie care sa mai aduca linistea in tabara noastra. Hai CFR! O noapte buna sa aveti.

    Apreciază

  7. Priviti va rog reluarea fazei din min 8 pe Gigisport, Jakolis e daramat de portarul Strauss care nu atinge mingea (mingea e respinsa de fundasul Dan Popescu inainte de impactul dintre portar si Jakolis). Pentru o faza similara Minca a fost eliminat si s-a acordat penalty.

    Apreciază

    • Singurul penalti a fost în repriza a 2-a la Dani, când adversarul i-a dat peste picioare când voia să tragă la poartă (s-a dat cred corner), faza nu apare în rezumatul de pe digi.

      Apreciază

      • Aia chiar au ceva cu noi desi nu imi explic cum de s-au bucurat asa tare la golul de 2-2(eu m-am uitat pe Look, comentariul imi pare mai acceptabil).

        Apreciază

    • Subscriu. Dar Balaj a dat penalty, avea o minima acoperire regulamentara si de atat avea nevoie ca sa ne capseze. La fel si la eliminarea lui Muresan, intr-un campionat serios nu se dadea nimic sau poate galben pentru simulare. Doar ca idee, in Premier League nu se dau galbene sau penalty pentru intrari mult mai dure (stiu ca aici e Liga 1 a lu’ Mitica de pe Dambovita, era doar ca termen de comparatie).

      Apreciază

  8. Al doilea galben al lui Muresan m-i se pare aratat corect, CFR-ul a luat un campionat pentru mai putin de atat, cu o mana pusa pe umarul lui Kapetanos care a lesinat instant in careu (si erau arbitrii straini)…

    Apreciază

  9. Cele doua goluri CFR-iste sunt superbe, fara fault in opinia mea la foarfeca. Pacat ca ne-am trezit atat de tarziu, trebuia sa-i batem pe timisoreni daca jucam ca in final…

    Apreciază

    • N-am văzut meciul (eram „reţinut” la botezul nepoţelului), dar golurile noastre au fost faine de tot. Despre Balaj? Prin târguri se vorbea la vremea respectivă că AP (sau IM) i-a rămas dator cu ceva „tranşă”, şi de atunci s-a convertit în duşman înrăit. A urmat şi reclamarea la UEFA, mă rog, treaba a devenit clară din acel moment. Oricum, să recunoaştem, dacă avea ură mare de tot, la golul 2 al nostru fluiera imediat după ce s-a executat cornerul, prelungirile au fost deja depăşite, nimeni nu se supăra, doar noi…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Naiba-l ştie şi pe Balaj, habar nu am dacă are sau n-are ceva cu CFR, cert e că n-am mai câştigat cu el la centru din noiembrie 2011 (3-1 cu U). De-atunci, ne-a arbitrat în alte 8 meciuri, inclusiv cel de ieri. Cum spuneam, nu ştiu dacă are ceva cu noi, nu numai noi suntem sucăriţi pe el, mai degrabă mi se pare că a dat şi el în boala lui Tudor, de-a fi mai catolic decât oricare alt ortodox. 🙂

        Apreciază

        • Probabil asta e valoarea lui. Daca era sa ne toace putea lejer sa nu lase faza de la golul egalizator sa se termine plus sa dea fault in atac la acea forfecata(scuza ca nu stia ca iese gol e pt copii mici, daca e sa il freci pe cineva ii tai orice elan mai ales daca esti acoperit regulementar) . Am revazut fazele, initial mi s-a parut penalty evident acum zic ca si in CL am vazut penalty din faze mai slabute ca cea de ieri iar la eliminare dracu stie ce o vazut. Oricum am jucat foarte slab si doar cu noroc am reusit sa scoatem un egal.

          Apreciază

  10. Florin Marin: ”În mod normal, aș fi fost mulțumit cu un rezultat de egalitate, având în vedere că CFR Cluj e printre cele mai puternice echipe din play-out, care nu pierduse în 2016, dar după cum s-a desfășurat jocul, meritam să câștigăm” link
    Eu: „În mod normal, n-aş fi fost mulţumit cu un rezultat de egalitate, având în vedere că CFR Cluj e printre cele mai puternice echipe din play-out, care nu pierduse în 2016, dar după cum s-a desfășurat jocul, a fost bun şi egalul”. 🙂
    Conceicao: ”A fost un meci dificil, pe un teren unde e greu de jucat. Ne-am pregătit toată săptămâna pentru acest joc în deplasare și echipa s-a descurcat bine până la primul gol primit. Timișoara a evoluat mai bine. A fost un punct important, căci la 0-2 și cu om în minus nu credeam că este posibil să revenim”. link

    Apreciază

    • Normal ca echipa s-a descurcat bine pana la primul gol primit, ca doar venea pe pozitie de favorita in confruntare. Si iar e normal ca echipa sa aiba o cadere psihica la un gol primit atat de usor. Ati vazut reactia lui Marc la eroarea grava de marcaj a lui Dani. Si iar enormal ca echipa adversa sa prinda curaj cand au avantaj pe tabela. Iar cand s-a dat penalty, Dani era iar in urma adversarului. Eu stiu ca aparatorii stau intre poarta lor si adversar, nu vin din spatele adversarilor sa impiedice sutul la poarta. Le-a luat ceva timp, dar pana la urma ceferistii s-au montat si au reparat cat s-a putut din erorile fundasului dreapta.

      Apreciază

    • Asta îmi aduce aminte de Cornel UDREA , intr-un comentariu umoristic: „antrenorul: – echipa noastră a jucat excepțional, fantastic pana in minutul 2 , când a luat primul din cele 6 goluri…”

      Apreciază

  11. REFLECTII (ne)PERTINENTE(2):Cand am intalnit adversari,cotati peste noi,am fost mult mai precauti,am jucat mai elaborat,nu ne-am avantat haotic in atac,am fost mai concentrati,am stat la cutie,ne-am mobilizat in plus si f. important,n-am mai comis gafe de gaga,am pus reale probleme prin careurile adverse,fara a neglija apararea,iar rezultatele au fost pe masura;in schimb,aseara,total contraindicat pe o asemenea aratura,precum si in alte ocazii cand am jucat contra unor echipe mai slab cotate valoric,am subestimat adversarul,care se apara supranumeric in propria jumatate de teren si am incercat ceea ce nu stim,nu pricepem,deci nu putem juca,adica combinativ,deschis,peste adversar,cu o constructie cat mai avansata,cu aparatorii la centru,facand pressing la fundasii adversi(!);exceptand jocul bunicel din primele si a ultimelor 10` din meci, nu ne-a iesit mai nimic, pt. ca nu avem jucatori dotati pt.un sistem si un stil in care sa poti scoate din joc adversari si a destabiliza aparari supraaglomerate(!);era clar,ca o astfel de maniera de joc,se dovedea paguboasa,mai ales ca terenul nu ne permitea o asemenea abordare;vinovatul principal este desigur A.1,pt. ca a cazut in capcana lui Flocea: a)- nu s-a informat,suficient, privind stilul de(anti)fotbal al timisorenilor,care practica un joc de asteptare,supraaglomerat,la ciupeala,fragmentat,la intimidare,cu simulari(scopul scuza mijloacele!),baricadati in defensiva si folosind arma contraatacurilor;b)-ca atare nu si-a luat masuri:- de a surprinde adversarul,-de contracarare si anihilare a actiunilor sale si in consecinta”am dat-o de gard!”;si c)- a utilizat ca titulari jucatori TOTAL iesiti din forma(ca sa fiu elegant!),precum:Dani,Ruiz,Cr.Lopez,care nu aveau ce cauta aseara(si nu numai)in teren;situatia s-a complicat si mai mult,pt.ca nici alti jucatori nu s-au ridicat,macar, la calificativul de mediocru:Paun,Gomelt,Jakolis,Mureasan(o buna scuza pt. antrenor!)

    Apreciază

  12. Pe un teren bun, cum a fost cel de la Giurgiu altfel a jucat si Ruiz. Lui i-as mai da o sansa si in meciul urmator, pt ca are tehnica si poate fi util la constructie. Pt C.Lopez e bine ca avem concurenta si poate se trezeste si el .

    Apreciază

  13. Unii din voi stiti, ca am am contribuit personal la primele titluri cucerite de vreo echipa din Salaj, recte Elcond Zalau la volei . Ei bine, cunosteam mai multi arbitrii, ca doar dupa fiecare joc de-acasa ne intruneam la un mic protocol, cu palinca , cafea etc . Cu unul dintre ei, clujean de-al meu, eram in relatii mai intime . Ei bine, intr-o zi, inainte de noul campionat, imi povestea de ” contributii ” la ” morisca „, adica tu club, cotizai la arbitrii, si astfel primeai sprijin la meciurile de-acasa, respectiv in deplasare impotriva echipelor care au refuzat cotizatia . Eu deja mi-am format o super echipa, ceea ce coroborata cu verticalitatea mea, au condus la refuzul de plata . La jucatori am explicat, ca trebuie sa-si vada de joc in orice conditii, iar cel care va incasa galben, va primi amenda zdravana . Ei bine, am castigat campionatul fara nici o infrangere, valoarea si-a spus cuvantul, arbitrii neputand sa ciupeasca mai mult de 2-3 puncte pe set ( acasa nici atata, n-au avut curajul sa ne fure nici macar un punct ! ) . Astfel de practici, sub diferite forme, se regasesc in toate sporturile, sa fim sinceri, cand am luat primul titlu, cam toti fluierasii trageau cu noi ( ma refer desigur la CFR.) Apoi, daca opresti brusc robinetul, creezi antipatie si de-aici vin arbitrajele smecheresti . Solutia ? Joaca mai bine ca adversarul, ca doar influenta arbitrului e limitata, nu poate sa ti-o bage in poarta sau s-o scoata din poarta adversa !

    Apreciază

    • N-aş crede că şi la ora actuală funcţionează vreo „morişcă” la arbitri la nivelul ligii 1. Cât despre ajutorul de la primul titlu, mai mare a fost campania de presă cu favorizarea CFR-ului decât ajutorul propriu zis. Cel puţin în returul acelui campionat, au fost destule meciuri în care am fost regulaţi fără nicio ruşine (la Steaua, la Iaşi etc). Dar de acord, dacă ai echipă, te atinge mai puţin o „greşeală omenească” a fluieraşilor.

      Apreciază

    • Da, Bela, doar ca una e jocul de volei si cu totul altceva fotbalul mioritic. La volei exista un fileu care nu trebuie atins si astfel contactele fizice dintre jucatorii celor doua echipe sunt (aproape) inexistente. Acolo te mai putea fura la un out, la o atingere de fileu, pe cand aici te poate fura la orice contact (vezi al 2 lea galben la Muresan), poate dicta penalty sau iti poate refuza un gol pe motiv de offside. Legat de morisca, sunt circumspect, nu cred sa mai existe asa ceva, eventual anumite echipe favorizate, in unele meciuri, in functie de interese.

      Apreciază

    • Bela, eu îmi aduc aminte foarte bine de acele perioade ale Elcond-ului, chiar eram fanul lor (al vostru), nu de alta de era o palmă (mai mică, dar tot palmă era) dată ”capitaliștilor”. Parcă te-am mai întrebat, dar revin: în acele vremuri circulau tot felul de legende cu un doctor Pușcaș (parcă), care era ”susținător” (sau ceva de genul) al echipei. Am citit un articol și în Flacăra, parcă. Care-i realitatea? HAI CFR!!!

      Apreciază

  14. REFLECTII (ne)PERTINENTE(3): Incepem partida cu pase,mai mult de-a latul,decat de-a lungul terenului,plimbam mingea,sub privirile”nepasatoare”ale adversarilor,urcam cu toate liniile,cu fundasii la centrul terenului,cu timisorenii masati intre propriului careu si centru;parem stapani,dominam adversarul,avem posesie,dar neglijam nepermis apararea;s-au retras,oare deliberat sa ne in/duca(iluzia)in eroare ca sunt victime sigure,sau e vreo capcana bine gandita(?);pareau mai mult stanjeniti de elanul nostru,numai ca in min.10,cadem in capcana propriei tactici si pe un contraatac-scoala,purtat pe un”bulevard”parasit de Camora,Gomelt si Petrucci,reusesc sa inscrie cu largul concurs al lui Goian,care nu se”lipeste”de Elek,permitandu-i acestuia sa centreze nestingherit in diagonala,unde anti-fotbalistul Dani,nu intelege nimic si-i permite lui Popescu sa suteze imparabil,pt. Marc(!);incepand de la acest moment fatal,pana spre finalul meciului,intram in”moarte clinica”,intervine haosul,confuzia si precipitarea de a inscrie,suntem blocati,iar ei,neverosimil,”zburda”pe teren si dupa cateva oportunitati reusesc sa-si mareasca avantajul,in urma unui discutabil penalty,provocat de acelasi personaj sinistru(nu-i mai amintesc numele!); A.1,ori nu sesizeaza pericolul,sau nu poate face nimic(?!)pt. ca e nevoie sa resusciteze echipa,care inoata pe uscat;vine pauza izbavitoare si unele schimbari mult dorite,jocul se-ncinge,dar ramanem in inferioritate numerica si totul pare impotriva noastra;surprinzator,oarecum,ne trezim(“totul sau nimic,nu mai avem ce pierde”!),iesim mai mult la joc,il controlam,suntem mai hotarati si spre lauda noastra,ne creeam unele oportunitati de-a inscrie,dar gresim tinta,sau ultima pasa;intram in prelungirile meciului,timisorenii se pregatesc sa sarbatoreasca victoria,numai ca vine sutul précis al lui Camora,se face 1-2,iar apoi dupa ultimul corner,Petrucci profita de balbaielile gazdelor si expediaza,incredibil,balonul in plasa si se face 2-2,nesperat,in urma cu 3-4`,care parca mai compenseaza, oarecum,nefastele rezultatele similare obtinute anterior,dar impotriva noastra;Ura si la gara!;Tare mi-as fi dorit sa-i vad “zambetul”sarcastic al lui Daniel Stanciu(!)

    Apreciază

  15. E clar ca exista o lege a compensatiei si in fotbal. Am obtinut patru rezultate de 2-2, toate in deplasare, in doua dintre acestea am fost egalati nemeritat, in celelalte doua am egalat noi (tot cam nemeritat) si tot pe final de meci. Asta asa ca sa nu se supere nimeni 🙂

    Apreciază

  16. Da Racheta ,la primul gol un aport considerabil il are Goian care nu blocheaza centrarea in careu.Apoi la penaltyul lor nu l-as desfiinta pe Dani.Daca un asemenea contact tu-l transformi in penalty atunci marja arbitrului in economia unei partide este mai mult decat decisiva.Si ca sa va convingeti,in repriza a 2a acelasi Dani este in careul advers si este impiedicat clar de adversar ,dar acum Balaj nu mai considera oportun sa intervina.Apoi eu(probabil ca nu vad bine pe stream) nu am inteles primul galben la Muresan,cand la mijlocul terenului sare la cap loveste balonul si apoi in cadere cade pe piciorul lui Elek(un comediant de Buftea,datorita arbitrului care-i permite simularile).Deci nu-l loveste cu bratul,urmareste si loveste mingea.Apoi la al doilea galben si eliminare iarasi n-am vazut ceva in afara regulamentului.Oricum maniera in care suntem arbitrati de Balaj si Tudor ma depaseste.Nu-l inteleg pe Paun care pare rupt din alt film ,iar aportul lui in cadrul echipei se rezuma la cate-o depasire in viteza sau o incercare de sut la poarta.Mai mult pare ca asteapta sa primeasca note la impresia tehnica.Pacat pentru el si mai ales pentru noi care jucam in inferioritate…….

    Apreciază

  17. Nici eu n-am inteles de ce a fost Muresan gratulat cu primul galben,la cel de-al doilea nu mie f.clara intrarea;gica10,ai remarcat f.bine maniera duplicitara de arbitraj si ai exemplificat exact cum a apreciat acelasi gen de faze in doua moduri diferite,in dezavantajul nostru(!);desigur ca ex-arbitru FIFA,Balaj are niste colti impotriva noastra si in subconstientul luio nu se poate abtine sa nu ne taxeze”hoteste”;la ultimul corner 9 din 10 arbitrii ar fi procedat identic.

    Apreciază

  18. Se strange lupta pentru retrogradare prin victoria Chiajnei.Acum vedem ce conteaza punctul castigat ieri si prin care pastram distanta fata de clona din Banat.

    Apreciază

    • Gică, era de așteptat ca ”lupta de clasă” să se intensifice…:) Rămân de aceași părere cu Bela (asumată și de alții) că importante sunt punctele, cum-necum, dar puncte/victorii să fie. Apoi mai povestim despre tactică, așezare, etc., pentru că -în realitate- am putea spune multe(și bune, dar și rele) despre aceste aspecte. Deocamdată, ”pentru puncte, înainte marș!” HAI CFR!!!

      Apreciază

  19. Este evident faptul ca orice punct castigat,in mod special,cu echipele aflate dupa noi in clasament,constituie un mare atu,un bonus in lupta acerba de mentinere in Liga 1.; modalitatea prin care se obtin,trece in plan secund,reprezinta doar o forma de exprimare(dojana sau laude!) si de judecare colaterala a calitatii de exprimare,in teren, a echipei.

    Apreciază

  20. Intr-adevar se ascute lupta si fiecare victorie sau infrangere te poate urca sau cobora. Pentru noi urmeaza 3 meciuri cu echipele de sub noi, acasa cu Petrolul si Chiajna si deplasare la Voluntari, din care trebuie sa scoatem minim 7 puncte, pentru a nu ne complica situatia. Daca lucrurile merg bine, pana la Pasti ar trebui sa ne asiguram locul in prima liga si sa nu avem emotii pe final. Spun acest lucru deoarece in urmatorele 7 partide vom avea doar doua deplasari, (Voluntari si Craiova) si 5 meciuri acasa, dintre care 3 consecutive. Hai CFR !!!

    Apreciază

  21. Trebuie sa trag un semnal de”alarma”(!);de la o vreme ma nelinisteste(poate si pe el?)evolutiile neconvigatoare,chiar mediocre ale lui Alex Paun(!);odata cu trecerea timpului,randamentul lui este in continua scadere si constat,cu regret,un regres permanent,nebanuit la-nceputul campionatului;a devenit un”Studiu de caz”,pare-se a fi un “Sindrom-Halep!”,care la fel,renunta prea usor la lupta,pe fondul unei stari ridicate de emotii si nervi si precipitare,fara rabdare isi pierde f. usor concentrarea,curajul si increderea,se blocheaza psihic si fizic,intra intr-o “pasa” proasta si nu-si mai revine(!);aceasta labilitate psihica este data si de neputinta care s-a instalat in mentalul sau,poate si din cauza asteptarilor si cerintelor tuturor,mult prea mari,pe care,deocamdata, se pare ca nu le face fata(!);urgent trebuie ajutat si consiliat de catre un psiho-pedagog (de preferat,fost sportiv)profesionist,altfel incetul,cu incetul,va ingrosa si el,randurile fostilor excelenti juniori,ai CFR-ului(Negrut,Veres,chiar si S.Bus),care prin evolutiile lor,de la seniori, nu prea au confirmat increderea acordata,nu au “rupt gura targului”(!);problema e ca nimeni nu are rabdare si timp sa astepte,sa “lucreze”cu asemenea stari si situatii,se doresc rezultate, f.bune,imediate si daca ele nu apar te auto excluzi,esti”tras pe linie moarta”de unde este f.greu sa te mai ridici,ca apoi sa te si impui;desi,printr-o conjunctura,fericita a ajuns in fieful Nationalei si ar fi trebuit sa-l ambitioneze mai mult,sa-I incurajeze,sa-i fie benefic,nu i-a facut prea bine selectionarea-poate sufera de inaltime!?-pt. ca imediat,a devenit o “umbra”,o deceptie;se pare ca si el,precum si ceilalti colegi de generatie,au “ars”,mult prea repede,cateva etape din evolutia fotbalistica,au facut prea putini si rapizi pasi spre L.1;poate ca era mai indicat sa sa”coaca”mai intai,vreo 2-3 sezoane prin ligile inferioare si dupa ce jucau,acolo meci de meci,reveneau“caliti”pt. marile confruntari(?);Paun,mai trebuie sa se pregateasca f.bine fizic,sa se puna la punct cu conditia fizica,in primul rand,sa-si mareasca masa musculara,pt. a avea incredere si curaj cand intra in contact direct cu adversarii,ceea ce iar da calitate,un alt tonus,un alt randament si o perspectiva incurajatoare.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.