CSMS Iaşi – CFR Cluj


playout

(sursa: gsp)

– echipele din play-out vor disputa 14 etape, fiecare echipă va juca împotriva celorlalte de două ori (acasă şi deplasare).

– golurile marcate şi primite au fost şterse, echipele pleacă cu golaveraj 0.

– punctele obţinute după sezonul regulat au fost înjumătăţite şi rotunjite în plus.

– ultimele două clasate din play-out (locurile 13 şi 14) vor retrograda direct în Liga a II-a.

– echipa de pe locul 12 va disputa un baraj (tur – retur) cu o echipă din Liga a II-a (formatul urmează să fie stabilit)

– echipele din play-out de pe locurile 12, 13 şi 14 sunt obligate să acumuleze cel puţin 15 puncte, altfel, vor suferi depunctări în sezonul următor.

–  în caz de egalitate de puncte între două echipe la finalul play-out-ului, Botoşani, Voluntari şi Petrolul vor fi în avantaj deoarece nu au beneficiat de rotunjirea punctajului la finalul sezonului regulat. Mai am speranţa să intrăm şi noi în grupul lor, nu este nevoie decât să ne dea înapoi Comisia de Apel 5 puncte din cele 4 luate de Comisia de Disciplină.

Prima etapă:

CSU Craiova – FC Voluntari

Chiajna – ACS Poli

FC Botoşani – Petrolul

CSMS Iaşi – CFR Cluj

Ieşenii ne ţineau pumnul şi deştele împreunate la spate să batem ASA în campionat. Le-am făcut hatârul, n-au profitat de generozitatea noastră, aşa că, în loc să pregătească cu minuţiozitate o partidă pentru luni cu Pandurii, tre’ să se adune în pripă pentru …

… sâmbătă, 05 martie 2016, ora 18.00, la Stadionul „Emil Alexandrescu”, pentru meciul din prima etapă a play-out-ului, ce se va disputa între CSMS Iaşi şi CFR Cluj.

Gazdele, dacă vor să aibă o şansă la premiul Nobel pentru fair-play, n-au altă soluţie decât varianta lui dinte pentru dinte, victorie pentru victorie. Răsplătiţi-ne, bre, că i-am bătut pe mureşeni! Şi – vreţi, nu vreţi – o să vă achitaţi de datorie, veţi pierde fără drept de apel meciul, scrie clar în articolul lui 07 de după meci.

CSMS Iaşi: Caparco – I. Voicu, Ciucă, Mihalache, Ţigănaşu – Viveiros, Creţu, V. Gheorghe, Bole – A. Cristea, Golubovic. Rezerve: Hotoboc, Piccioni, Bădic, A. Enescu, Saric, Llullaku, Onduku. Accidentaţi: Frăsinescu, Mitić. Suspendat: Grahovac – cumul de 4 cartonaşe galbene.

CFR: Marc – Dani Coelho, Larie (Goian), A. Mureşan, Camora – Gomelt – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos (Nascimento), Bruno – C. Lopez.

Ştiu, sunt doar 3 zile între meciul de cupă şi cel de mâine, iar Larie a ieşit miercuri accidentat. Veţi spune că e puţin probabil să fie recuperat pentru meciul din campionat. Eu îl dau totuşi titular pentru că ţin minte că exact acum un an, în mandatul lui Trică, Larie a ieşit accidentat în meciul cu Viitorul (l-a înlocuit Veres, parcă), disputat în Gruia, resimţindu-se şi atunci în acelaşi loc la coapsă ca şi la Târgu Mureş. Şi, la fel ca acum, în martie anul trecut am avut următorul meci peste 4 zile la Mediaş, iar Larie a fost integralist, jucând cu un bandaj la coapsă. Guima a revenit între băieţi, dar mai are până intră în oficiale. Tiago Lopes (n-a fost pe foaie nici la Craiova) şi Nouvier erau daţi accidentaţi înainte de meciul de cupă, Racheta ne-a relatat că au lipsit la antrenamentul de ieri, nu cunosc dacă s-a refăcut careva între timp.

Ne-am descurcat onorabil pe tăpşanul de la Craiova, am obţinut un rezultat promiţător din perspectiva returului pe arătura de la Târgu Mureş, sper că băieţii şi-au făcut mâna piciorul în a juca pe jafurile astea de „gazoane” din liga 1. Că nici la Iaşi nu va fi altfel şi de ce să fie? Comisia de licenţiere solicită de la cluburi îndeplinirea a 85 de pagini de criterii, dar referitor la terenul de joc nu spune decât: „Pentru desfăşurarea meciurilor din campionatul naţional Liga 1, stadionul trebuie să îndeplinească cerinţele minime definite de ROAF – secţiunea Infrastructura Stadionului.” Iar ROAF-ul consideră indispensabil în a asigura, printre altele, „un spaţiu de protocol/ospitalitate pentru VIP, situat la tribuna I, cu o capacitate de minim 250 persoane” sau „un sector cu locuri acoperite pentru VIP, situate la Tribuna I (cu minim 250 de locuri, dintre care 50 de locuri pentru echipa oaspete)”. În schimb, zice că orice păşune poate fi considerat gazon englezesc, mai puţin dacă  se află  în una din următoarele situaţii:

-dacă aproximativ ¼ din teren este sub apă, iar adâncimea apei nu mai permite ca mingea să vină în contact cu pământul, astfel încât controlul și circulația mingii sunt împiedicate cu desăvârșire,

-în caz de furtună, ploaie torențială, descărcări electrice, ninsori abundente, ceață sau viscol sau dacă, urmare a acestora, vizibilitatea este sub 150 de m. Dacă aceste situații intervin după începerea jocului, arbitrul va întrerupe jocul,

-terenul este acoperit cu zăpadă a cărei grosime împiedică controlul și circulația mingii

-terenul are una sau mai multe porțiuni acoperite cu gheață care constituie pericol pentru integritatea corporală a jucătorilor sau arbitrilor.

În rest, Dumnezeu cu mila.

CFR Cluj […] stă bine în teren, face pressing, are jucători valoroşi. Nu ne va fi simplu, dar nici pentru ei nu va fi.” – Nicolo Napoli.

HAI CFR!!!

 

39 de comentarii

  1. Cel mai mult îmi place fraza aia cu penalizarea pentru locurile 12,13 şi 14, în cazul în care nu fac măcar 15 puncte. OK, şi dacă nici locul 11 (sau chiar 10) nu face 15 puncte, ei scapă? Pentru moment, 6 echipe (din 8) pot obţine „performanţa” de-a NU acumula 15 puncte până-n final (inclusiv noi), chiar dacă practic este cam imposibil. Orcium, condiţia asta e pusă -zic eu- cu dedicaţie pt. Petrolul, să-i stopeze în a vinde toate meciurile, dar este de-a dreptul caraghioasă lipsa lor de logică în mai toate deciziile luate. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Matematic este imposibil ca locul 11 să nu facă 15 puncte. Ar însemna ca Botoşani sau Timişoara să nu obţină decât un egal, dar în acest caz pică pe 12, iar Voluntari atinge borna de 15.

      Apreciază

        • M-a răzgândit. 🙂 Matematic este posibil ca numai Iaşi şi Craiova să îndeplinească baremul, dacă în toate meciurile se întâmplă ceva (mă rog, ar fi nevoie de câţiva Bornescu în fiecare echipă) şi rezultatele sunt stabilite la masa verde, 0-3 pentru toate echipele. 🙂

          Apreciază

  2. Repet,pana o sa priceapa si Mr.Toni(desi,sunt convins ca stie,dar ii e frica sa riste,este exagerat de precaut!),nu mai putem juca,doar la alibi(!);mai bine risti putin,poate pierzi 1-2 meciuri,dar s-ar putea sa-l castigi pe-al 3-lea si acumulezi,macar 3p.;in acest context-playout-de salvare,nu tine sa te aperi la infinit,fara sa ataci,macar cand ai oportunutati s-o faci,doar adversarul nu este unul de calibru(!);trebuie neaparat sa inscri,sa-ti tii adversarul,departe de poarta ta,sa nu-l lasi sa te domine in terenul tau,pt. ca odata invitat la joc,oricat de marunt credem noi ca este,vine peste tine”hei-rupeste!”,te face sa gresesti,si”ti-o vara-n ate;pana acum am avut noroc(!); cum suntem”afoni”la constructie,la destabilizarea adversarului,cu un control precar al balonului si al jocului,nu vom mai reusi sa ne reactivam in joc,sa dominam adversarul,sa-l”inghesuim” in propriul careu,sa-l facem sa greseasca,ca apoi ,sa si inscriem(!);atitudinea noastra,negativa,”anti-fotbal”,la ciupeala(egal),s-ar putea ca pana la urma sa ne pedepseasca si sa ne coste mult prea scump;nu avem pretentia sa”calarim”adversarii,nici nu avem calitatile si potentialul necesar,plus ca daca ne”desfacem”,la greutatea cu care ne repliem,am putea ajunge mai aproape de infrangere, decat de victorie,dar nu putem continua sa ne apara la infinit si sa refuzam ofensiva,fara sa ne cream situatii de-a inscrie(!);A.1-trebuie sa gaseasca solutii,in functie de posibilitatile noastre si de”dotarile”adversarilor;altfel,ramanem in zona”nisipurilor miscatoare”,iar la cat am fost si suntem de tracasati,ne-ar fi f.greu sa ne redresam si s-o scoatem la liman;vad ca o solutie(am mai reusit)macar pt.ultimele 15`-20`,folosirea a doua varfuri,intr-un sistem 4-4-2; Hai CFR!

    Apreciază

  3. NOTAREA este oprită (revenim mâine seara cu o nouă rundă), am totalizat 17 opţiuni transmise. Toni a luat 6.0, echipa ceva mai puţin (5.8). La vârf îl avem pe (NI)Mincă (7,7), în „groapă” a căzut Păun (4,9). HAI CFR!!!

    Apreciază

  4. Acum cativa ani uitandu-ma la linia de clasament a Timisoarei ,vedeam ce inseamna prea multe egaluri.Se traduce intradevar prin pierderea de 2 puncte.Dar exista si cealalta fateta,vazand linia din campionatul regulat a lui Tg Mures acasa,cu doar 3 victorii acasa(si fara infrangeri).N-as spune ca a excelat in deplasare,iar acum vad o echipa fada fara prea multe virtuti.Este adevarat ca este aproape alta echipa fata de cea din campionatul regulat.
    Daca ne uitam la structura rezultatelor noastre,vom observa ca am pierdut 2 partide din 12 cu primele 6 echipe.Fara egalarea Astrei din min 92(de la Giurgiu) am fi fost pe primul loc la rezultate intre aceste echipe.Sunt echipe care au posesia si joaca pe atac.Noi nu prea avem jucatori de profil care sa fie mingicari si sa tina de minge.Apoi un alt aspect,linia noastra de fund este una fara viteza,care la fiecare ocazie cand este prinsa la mijlocul terenului are probleme.Ori echipele cu posesie au un joc colectiv la care participa tot angrenajul,nu doar cei de la mijloc si atac.
    Eu personal as fi multumit cu ultimele echipe din clasament(petrolul,chiajna si voluntarii)sa facem egaluri.Am mentine distanta actuala si riscul retrogradarii.Fata de Chiajna avem 5 puncte,ori daca nu pierzi cu ei este foarte greu sa recupereze distanta.Apoi este greu sa ai un parcurs perfect cand esti pus in situatia sa risti jucand tot timpul la victorie.Probabil distanta de 5 puncte fata de ei ,va fi la finalul campionatului de 10-12 pct cel putin.
    Nu vad cu Iasul alt scenariu ca pana acum la partidele din deplasare.Ne vom pune tovaraseste pe 2 linii si vom incerca sa speculam greselile lor in aparare.In acest caz as juca ,ca si la precedentul meci de Cupa la Iasi(castigat cu 2-1) cu Belek pe post de gladiator.Dar poate A1 sa ne faca si o surpriza si sa incerce cu Ruiz titular incercand sa facem regula la mijloc.Acesta este intradevar un jucator de calitate si predispus la tiki-taka.
    Chiar daca partida din Cupa n-a avut un ritm ridicat,oboseala este fireasca sa fie prezenta.De aceea as face cel putin 3,4 schimbari in primul 11.Apoi vom mai vedea ce iese……..

    Apreciază

  5. desi vin dupa o preg de iarna eu percep jocul echipei in prisma pregatirii fizice. ii simt obositi si incearca sa joace economic, nu doar tactic. Nu ma pricep la preg fizica, dar oare a fost prea putin timp pt pregatiri sau avem un preparator slab??? Deci subscriu…e nevoie de ceva schimbari in primul 11.

    Apreciază

    • Nu ştiu ce să zic. Şi jucătorii din 2009 păreau „obosiţi” pe vremea lui Conceicao. Nu-i un reproş la adresa lui, ci o laudă. Înseamnă că i se vede mâna. 🙂 Acum, eu aşa văd că Petrucci are o formă fizică excelentă, cum n-a avut niciodată de când e la CFR, la fel Gomelt sau chiar C. Lopez, pe când Nascimento pare că înoată după o oră de joc.

      Apreciază

  6. Petrolul vs Botosani 0-0 scor bun,sper sa batem noi si ceilalti sa faca toti egal,sa nu piarda nimeni inafara iasiului,sa nu fie suparare sau cum spunea un clasic al forbalului mioritic”sa fie bine ca sa nu fie rau” 🙂 🙂 🙂 momentam nu-mi amintesc numele lui,cumva imi scapa,dar este un papagal cu origini de prin balcani

    Apreciază

  7. Arbitru: George Găman (Craiova); Asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti), Dragoş Iliescu (Craiova); Rezervă: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea). Obs. Olah Iosif (Sfântu Gheorghe).

    Apreciază

  8. Botosani-Petrolul 1-0 cu gol din penalty acordat spre sfarsitul meciului. Am vazut putin din meci dar orice decizie era luata in favoarea Botosanului,jocul era impins incet si discret spre poarta Petrolului. Cand e o asa mica diferenta intre echipe, orice ajutor conteaza. Trebuie sa avem mare grija in acest play out, ca ne putem trezii fara sa ne dam seama cum la coada clasamentului. Cate o ciupeala mica in fiecare meci e suficient. La Tg. Mures l-au oprit pe V. Bruno scapat singur cu portarul desi era cu 3 metri in urma fundasilor.S-a plans cineva? A deranjat pe cineva( in afara de cei cativa CFR-isti care se mai intereseaza de echipa asta)? Petrolul pare o echipa condamnata. Mai ramane un loc ,, liber”. Sa nu fim noi.

    Apreciază

  9. Sper sa pierdem la Iasi daca vom juca la fel ca in semifinala de cupa, retrasi, fricos, fara a incerca sa pasam adversarul si sa-l punem in dificultate. Si sper asta pentru binele echipei, pentru o schimbare de atitudine la meciurile viitoare. E suficient un gol norocos al Iasiului ca cel al lui Bud la Craiova. Repet, sper sa pierdem daca vom juca iar ca la Targu Mures.

    Apreciază

  10. Cred ca multe dintre intalnirile din play-out vor semana cu cea de aseara dintre moldoveni si gazari, iar diferenta va fi facuta fie de un gol norocos, fie de un penalty, o faza fixa sau o greseala. Petrolul desi e o echipa condamnata (in opinia multora) isi joaca sansa cu onestitate si pierde multe meciuri de la care pare ca ar fi meritat mai mult. N-am vazut tot meciul ca sa pot vorbi de arbitraj, dar penaltyul a fost cat se poate de clar, iar moldovenii s-au resuscitat dupa 3 infrangeri consecutive. Mi-e teama de meciul din seara aceasta, mai ales ca lipseste si Larie, sper sa ne mobilizam si sa nu pierdem. Daca tot s-a vorbit de linia de clasament, la final de play-out m-as multumi cu un 6-6-2. PS, Am vazut cateva faze din meciul primelor doua clasate din seria intai a ligii secunde si jocul Rapidului a fost mult peste ce am vazut in ultimele meciuri din liga 1 in ultima vreme. Hai CFR !!!

    Apreciază

  11. Daca vom juca la 0-0 toate meciurile din deplasare, vom obtine cate un punct si uneori pierdem dar victoriile vor lipsi aproape cu desavarsire. Daca am incerca sa-i pasam pana gresesc in aparare, am obtine mai multe victorii (pentru ca au loturi mai slabe), cateva egaluri si uneori vom fi surprinsi in fundul gol si vom pierde. Toni, ai inteles bine, acesta a fost un mesaj pentru tine.

    Apreciază

  12. Si apropo de meciurile din deplasare, acestea se joaca tot pe dreptunghiul verde, nu alaturi de spectatori in tribune. Arbitrii oricum sunt impotriva CFR-ului in general. Singura deosebire mare e cea dintre masa de biliard din Gruia si pasunile comunale pe care jucam in deplasare.

    Apreciază

  13. In afara subiectului: cred ca federalii si-au tras un sut in fund singuri cand l-au suspendat unilateral pe Sumudica (sa ia oile titlul). Cred ca fotbalistii Astrei vor intra mult mai hotarati si determinati pe teren in perioada de suspendare. Nici nu se putea motiva mai bine Astra in lupta pentru titlu. Si sa nu-mi spuna nimeni ca nu Sumudica va face echipa, nu el va face tactica si nu se vor desfasura antrenamentele dupa planurile lui. Azi, cand exista atatea mijloace de comunicare…

    Apreciază

  14. Felicitari pentru cele 3 puncte insa dupa marcarea golului nu am mai jucat nimic… nu o sa inteleg niciodata de ce dupa un gol in prima repriza, treci la tehnica „autobaza”, te retragi cu fundul in poarta si speri ca o repriza si ceva ai norocul sa nu iei gol ! Ne-au suierat gloantele pe la urechi, dar de data asta am scapat…..

    Apreciază

  15. Mai, Iuliu Muresan stie fotbal. A zis ca avem echipa si nu-i e frica de retrogradare? Bravo baietii, bravo Toni! Hai ca terminam pe locul 1 in play out.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.