ASA – CFR, meci tur semifinală CR (fără nicio aluzie la Cristiano Ronaldo)


Până la urmă, ASA şi-a văzut sâmbătă  sacii suiţi în căruţă: a învins cu greu FC Botoşani, FCSB a smuls un egal nesperat cu CSMS Iaşi, iar FC Voluntari s-a trezit prea târziu în a ataca un loc de cupe europene. Este imposibil ca toată tensiunea, încărcătura nervoasă, miza calificării în play-off să nu fi lăsat ceva urme în rânduiala neuronilor din creierul jucătorilor mureşeni. O fi lotul lor format  din hulpoi cu experienţă, dar nici ei nu pot evita relaxarea, deconectarea nervoasă după un astfel de dans pe sârmă (fără nicio aluzie la CSMS Iaşi). Participarea echipei în cupele europene din sezonul viitor este deja asigurată, nu prea văd cum s-ar putea  mobiliza şi concentra jucătorii pentru…

…  meciul tur al semifinalei Cupei României, programat a se disputa azi, miercuri, 02 martie 2016, începând cu ora 20.30, pe Stadionul „Trans-Sil”, între ASA şi CFR Cluj.

Ca urmare, Mutu va decide să ocupe un post în echipa de start, că ce pll, n-a venit la ASA să fie sparring-partner la antrenamente.  Înainte de joc, după o consultare prin SMS cu Prandelli, îşi va desena cu creta pe tablă sarcinile tactice individuale, explicându-şi cu liniuţe (fără nicio aluzie la Mutu) şi săgeţi colorate schemele prin care poate fi  penetrată apărarea noastră (încă nu ştie, dar nu poate fi).  Echipa probabilă: Stăncioiu – Matei, M. Constantin, Gonzales, Pârvulescu – Mureșan, Brandan – Jazvici, Voiculeţ, Mutu – Țucudean. Antrenor: Mutu. Mai rămâne ca  viceprimarul Maior să-i transmită în timpul meciului un bileţel lui allenatore Mutu cu indicaţia să-l schimbe pe attaccante Mutu, iar jucătorul să se supere pe antrenorul care se va supune doleanţei lui Dumnezeu (fără nicio cu aluzie la Maior) şi din faţa băncii de rezerve să dea indicaţii celor din teren, ştirbind autoritatea tehnicianului Mutu.

„E un meci pe care chiar vrem să îl câștigăm! Respectăm ASA Tg. Mureș, au jucători cu experiență, dar cred că dacă vom juca așa cum știm, vom obține calificarea!”  Davide Petrucci, mijlocaș CFR Cluj

Soarta acestei prime manşe depinde exclusiv de băieţii noştri. Cele 3 rezultate bune din campionat trebuie să fi dat jucătorilor noştri încredere în forţele proprii. Nu există presiune pe ei, pare că au şi asimilat materia predată de Conceicao, echipa arată bine, omogenă şi organizată, chiar dacă jocul ei nu poate fi catalogat deocamdată ca unul ofensiv şi spectaculos.  Probabil că vom alinia cel mai bun unşpe în viziunea lui Tony,  chiar dacă peste 3 zile urmează debutul în play-out. Cupa este la fel de importantă ca şi campionatul. Adică: Marc – Dani Coelho, Larie, A. Mureşan (Goian), Camora – Gomelt – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos (Nascimento), Bruno – C. Lopez. Fiind vorba de o dublă manşă, tur-retur, normal că pentru oaspeţi, adică pentru noi, un obiectiv principal este  golul  în deplasare, iar pentru gazde acela de a nu lua gol pe teren propriu. Greu de împăcat şi capra şi varza, o soluţie de compromis ar putea fi ca noi să nu dăm mai mult de 3 goluri, da’ nici mai puţine. În contrapartidă, ne-am  angaja să preluăm şi îndatorirea mureşenilor,  aceea de a nu lua gol. Îi obligatoriu un 3-0 pentru noi pentru ca mureşenii să trăiască şi să doarmă aproape două luni cu acest rezultat în gând şi poate că până în 20 aprilie vor intra în panică, nici nu vor mai avea curaj să se prezinte la meciul retur.

Va arbitra prietenul  celui care şi-a exprimat dorinţa de a antrena cândva CFR-ul – evident, după expirarea suspendării – (fără nicio cu aluzie la Şumudică):  Marcel Bîrsan (Bucureşti), ajutat de asistenţii Vladimir Urzică (Piatra Neamţ),  Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti) şi de adiţionalii Dragoş Istrate (Bucureşti),  Ionuţ Coza (Cernica – Ilfov). Rezervă de arbitru va fi Bogdan Gheorghe (Bucureşti), iar observatori Székely Zoltán (Baia Mare) şi Adrian Mihalcea (Bucureşti).

HAI CFR!!!

38 de comentarii

  1. E as face un prim 11 gandindu-ma ca la Iasi sa pot schimba cel putin 4 piese fata de partida din Cupa.Practic dupa partida de miercuri seara ,jucatorii vor ajunge joi dimineata acasa si vor face recuperarea in cursul aceleasi zile.Apoi probabil vineri vor face un antrenament pentru a pleca in aceeasi zi la Iasi.Eu nu l-as folosi pe Cristian,optand mai bine pe Belek si Bud.Oricum batraneii de la Muras vor juca pragmatic,fara sa-si propuna cu orice scop posesia.Vor juca si gandindu-se ca sunt 2 manse,iar la sfarsitul saptamanii vor juca in campionat.Pentru noi este un pic riscant sa mizam pe o echipa standard,in caz de esec factorul psihologic putand atarna ca un balast la moralul nostru.As da sanse si celor din linia a 2 a facand o echipa reactiva cu lovituri crancene.

    Apreciază

    • De-acord, dar sunt sigur că atât Conceicao cât şi jucătorii îşi doresc ceva palpabil în palmares. Adică o cupă, nu nu ştiu ce loc într-un play-out şi vor aborda meciul în acest sens. Spuneam zilele trecute că randamentul lui Lopez a scăzut din cauza lipsei lui Beleck, şi eu l-aş dori în teren pe camerunez. Nu cunosc dacă Bud este pregătit fizic să intre titular. Oricum, Conceicao are alternative: Dani – T. Lopes, Goian – Mureşan, Juan Carlos – Nascimento, plus grupul de 4 Jakolis, Bruno, Păun, Nouvier.

      Apreciază

  2. Subscriu la posibila relaxare a mureşenilor. Indiferent de miză, de trofeu, după realizarea unui obiectiv (atins cu greutăţi), apare volens-nolens o relaxare în subconştient. Să ne amintim doar de meciul nostru de anul trecut de la Iaşi: moldovenii tocmai şi-au atins matematic obiectivul de evitare a retrogradării (după un parcurs lung şi de-a dreptul fenomenal), şi -în ciuda declaraţiilor războinice- au luat-o cu 3-0 de la noi (îmi aduc aminte şi acum ce bine juca atunci Nascimento!). Mai departe, pe plan sportiv, mureşenii nu sunt de speriat, am văzut asta şi în meciul direct, practic sunt o echipă nesărată, bătrână, jucând un fotbal mai mult la alibi. Nici noi nu suntem Barcelona, jocul nu e foarte plăcut ochiului, dar robusteţe şi organizare există, în mod cert. Vom vedea. Va fi egal, în opinia mea, mai degrabă un 0-0. HAI CFR!!!

    Apreciază

  3. Caneto, după cele mai recente informaţii (culese acu’ 10 minute din presa locală, am şi un link) ASA a rămas şi fără „Dumnezeu”…Claudiu Maior a demisionat şi din funcţia de viceprimar, şi din funcţia de consilier, după ce ANI (ăştia cu integritatea şi incompatibilităţile) a câştigat definitiv ieri la ÎCCJ un proces contra lui. Poate funcţia de „Dumnezeu” va fi preluat tot de Mutu…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • „Voi discuta cu domnul primar şi, dacă e nevoie de experienţa mea acumulată în administraţie, voi vedea ce soluţii vom găsi”, a declarat Maior.
      Oricum, nici ANI, nici ÎCCJ nu spun că ar fi incompatibil şi cu funcţia de „Dumnezeu”. 🙂

      Apreciază

      • Fără acces la fonduri (de deturnat) mai greu să fii „Dumnezeu”…:) Eventual „Sfânt”, dar nici asta, pentru că -aşa cum se spune- „până la Dumnezeu, te mănâncă sfinţii”…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

  4. Pacatosului din mine nici macar nu-i pasa de Cupa….O fi insemnand niste arjinti, poate, da mi se falfaie, chiar de tot…. Intrebarea mea intrebatoare este, ca de la un patefon stricat, cu o singura placa: Ce avem de castigat daca luam semifinala, „ca cu” FC FN oricum n-avem nici cea mai mica sansa? Ce avem de castigat daca luam Cupa? In afara de lupta sportiva si de mandrie ce luam noi si/sau jucatorii? Fara patronat jucam numai pentru a recupera bani din sistemul privat la bujet….. Clar???

    Apreciază

    • Mai si completez……Ce plm de viitor (vorba unuia) avem fara un patronat ahtiat de succes, profit, publicitate, etc..?
      O echipa de fotbal nu poate deveni un perpetuum mobile…mai precis chiar daca ar deveni asa ceva nu va putea produce plusvaloare din lipsa celor eventual interesati de eventuala plusvaloare….. Ne asteptam de la un judecator sindic sa fie manager de varf pentru…..chiar, pentru cine oare???

      Apreciază

      • Bune întrebările tale, flăcăule, cu un substrat existentialist pronunţat, dar ce să facem şi noi, sperăm la mai bine…:) În primul rând la o victorie la Mureş, apoi (sau în primul rând) la salvarea de la retrogradare…Aşa, pas cu pas, „step-by-step”, cum se spune la noi, în Harcov…:) HAI CFR!!!

        Apreciat de 1 persoană

        • Inverseaza, bosorogule, prioritatile……In primul rand salvare de la retrogradare (ca paote s-o’ndura asa cineva de tzefer la vara?) si las’o in vorba lu’ nea Ando de Cupa….. Intelesu’m’ai?

          Apreciază

  5. Sunt de accord cu retardila… mai degraba jucam cu rezervele in Cupa si ne concentram pe evitarea retrogradarii in campionat. In finala cupei avem sanse spre zero. Daca se califica Steaua am pierdut din start si daca se califica Dinamo (si NU au luat un trofeu) sansele noastre sunt foarte mici mai ales la ce lot au. Asa ca mai bine ne vedem noi de evitarea retrogradarii. Sa nu uitam ca in playout sunt si 3 echipe tari cu care o sa ne luptam pentru locurile fruntase: Voluntari, Iasi si Craiova. Eu nu sunt asa de sigur ca o sa castigam cu toate 3 mai ales in conditiile in care noi am jucat pe contra-atac ultimele meciuri iar cu echipe retrogradabile nu prea merge sa joci asa.

    Apreciază

    • Sunt şi eu de acord cu prioritizarea ta, respectiv accent pe salvarea retrogradării, apoi ce o fi, o fi. Măcar 3-4 jucători pot fi odihniţi, oricum avem nişte rezerve care nu sunt foarte departe -ca valoare- de titularii actuali. Poate va „exploda” careva dintre ei tocmai pe malul Mureşului…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Eu cred ca daca jucam fara presiune pana si a doua garnitura are sanse mari sa-i bata pe ASA. Sa nu uitam ca fotbalistii nostri sunt tineri si asta le confera un MARE atuu in fata celor de la ASA: rezistenta fizica. Asa ca, si cu echipa a 2-a, avem sanse bune sa scoate macar un egal cu glouri la Tg. Mures.

        Apreciază

  6. Tema de gandire pentru eventualii investitori „maruntI”, cu profit mic dar pe termen scurt….
    Juniorii joaca pe termenul „regulat”….obtin ce pot, poate unii si fac pasul mare….. Intre timp o echipa ad-hoc, dar de valoare este pregatita pentru play-off, unde sa bata tot….Nu se retrogradeaza, deci se poate incepe din august de la inceput! No, ce ziceti? O fi o afacere?

    Apreciază

  7. Din”COLTUL TRIBUNEI”,eu, vad lucrurile astfel: ASA si- indeplinit un prim obiectiv=accederea in play-off,de unde au asigurata ramanerea in L.1,fara a avea prea multe sperante,dar mai ales sanse la mai mult de atat; ajungerea in finala,insa le ofera nesperata sansa,de-a o castiga si de-a juca in Europa; deci au motive serioase pt. a forta calificarea in finala(unde nu se stie?!);noi,insa suntem pe doua drumuri intortocheate,pline de capcane,care ne obliga la mari sacrificii pt. a ajunge cu bine la capat(!);1- in Cupa,oricat ne-am forta sa ajungem in finala,acolo vom fi”faultati” de un fcsb+arbitrii,ramandu-ne 20%sanse de castig,80%nu; 2- in campionat,trebuie sa fim extrem de atenti si vigilenti,sa nu-l tratam nicio clipa cu superficialitate,e necesar sa ne implicam la maxim,cu concentrare,tupeu cu o pregatire fizica si psihica f.bun;daca nu va fi asa, atunci vom avea 20%sanse sa ramanem in L.1,80% sa retrogradam;apoi in meciul de azi,am impresia ca,printre altii, Jakolis,Nascimento si Paun-nu au drept de joc(!)

    Apreciază

    • ASA are deja asigurat un loc pentru Europa League, indiferent dacă se califică în finala cupei României sau nu. Bineînţeles cu condiţia să nu intre în insolvenţă până la vară. 🙂

      Apreciază

    • Nu înţeleg de ce nu ar avea drept de joc Jakolis, Păun şi Nascimento. Habar nu am la câte galbene se stă un meci în cupă, dar doar Vitor Bruno figurează cu 2 cartonaşe luate în precedentele 3 partide. În rest, Marc, Dani Coelho, Larie, Goian, Veres, Nascimento şi Nouvier au câte unul.

      Apreciază

  8. „Oaspeții nu vor putea conta pe Guima, Nouvier, și T. Lopez, toți 3 fiind accidentați. De partea cealaltă, în echipa mureșenilor nu-i vom vedea pe Balic, Velayos, Manga și N’doye, tot din cauza unor probleme medicale.”
    link

    Apreciază

  9. Situatia cu participarea in Europa e un pic mai complicata. Ca de obicei, am putea spune.

    Locurile alocate României în sezoanele 2016/2017 şi 2017/2018 ale cupelor europene:
    Locul 1 – turul 3 preliminar Champions League (ruta campioanelor)
    Locul 2 – turul 3 preliminar Champions League (ruta non-campioanelor)
    Câștigătoarea Cupei României – turul 3 preliminar Europa League
    Locul 3 – turul 3 preliminar Europa League
    Locul 4 – turul 2 preliminar Europa League.

    Dar cum Dinamo e in insolventa si in Cupa Romaniei au ramas doar echipe din play-off plus CFR, care e in insolventa, rezulta ca toate cele 5 echipe din play-off, in afara de Dinamo, vor merge in Europa.
    Pe de alta parte, azi a aparut o stire cu Dinamo care si-a achitat datoriile si ar avea sanse sa mearga in Europa. Ce nu face FRF/LPF pentru echipele Bucurestiului…

    Apreciază

  10. Raman la parerea,avuta inca de la-nceputul competitiei,sa ne focusam si sa ne concentram f.serios pe campionat si sa nu visam la „cai verzi pe perati”(!);daca, cumva ne iese ceva si din Cupa,f. bine,este un bonus; Muresul,scapat de grijile si stressul play-out-lui,cred ca vor aborda cu mai multa detasare si incredere acest joc,pe cand noi „nu suntem nici in luntre, nici pe punte”si tare mi-e sa nu ne udam(!)

    Apreciază

  11. Am întocmit -din pură curiozitate- un clasament play-out cu punctele obţinute de echipele „autiste” între ele…Ordinea e aşa: 1-Iaşi-25p, 2-CSU-24p, 3-CFR-21p, 4-Botoşani-20p, 5-Voluntari-19p, 6-Poli-17p, 7-Chiajna-12p, 8-Petrolul-10p. Cam aceaşi ordine, doar Poli şi Voluntari făcând rocada pe locurile 5-6. HAI CFR!!!

    Apreciază

  12. Eu n-as exclude din start posibilitatea calificarii in finala Cupei.In fotbal ca si-n orice alt domeniu,ca sa reusesti ai nevoie de o stare de spirit de sacrificiu.Daca tu le spui jucatorilor ca nu-i cazul sa se agite prea mult,le iei bucuria de a juca,adica esentialul.Si in conditii normale nu putem spune ca mergem la Iasi si vom lua puncte.
    Atunci trebuie lasate lucrurile sa decurga de la sine,mentinuta starea de gratie in care se afla echipa.Incurajati sa joace,sa dea cei mai bun din ei………
    Retardila pentru toti(inclusiv Bela) fotbalul inseamna bucurie,senzatii,sperante.Cand voi gandi ca si tine voi stinge lumina si voi astepta linistit sa vina………..dar pana atunci voi trai in demnitate si respect,nu cu resemnare(asta-i pentru lujeri).Hai CFR ca-s ai nostri!

    Apreciat de 4 persoane

    • Gică eu nu vreau să iau bucuria şi concentrarea niciunui jucător! Azi să se bucure şi rezervele, sâmbătă s-o facă titularii…:) Am glumit, aşa e desigur, cum spui, dar cele două abordări nu se bat cap în cap. În toate domeniile există priorităţi. Doar despre asta e vorba. Uite, de ex., ManU era sigură deja de calificare când i-am ars în decembrie 2012, drept dovadă au şi introdus 3-4 rezerve, să se „bucure” şi să se concentreze şi ei. Sunt convins, că au şi vrut, dar aşa e ieşit meciul, spre bucuria noastră….:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  13. Baieti,nu va agitati.Batem si la ASA si la moldoveni.Ce dracu,sunt fotbalisti care joaca din trei in trei zile de trei luni si nu au bube,ai nostrii de ce nu ar putea juca la trei zile?

    Apreciază

  14. Ce naiba are noul coach al mureşenilor cu Mutu? Echipele de start:
    ASA: Stăncioiu – Matei, Ivan Gonzalez, Constantin, Brandan – Mureşan, Gorobsov – Jazvic, Voiculeţ, Dedov – Ţucudean
    CFR CLUJ: Mincă – Coelho, Larie, Mureşan, Camora – Gomelt, Petrucci, Ruiz – Jakolis, Lopez, Vitor Bruno
    link

    Apreciază

  15. N-am prins decât repriza 2, și ăla pe un stream de tot căcatul, însă ce am văzut m-a îngrozit. Asta a cam fost un knock out tehnic și asta în fața unei echipe fără antrenor. Am avut un noroc chior că am terminat fără gol primit, iar după jocul prestat n-avem ce să căutăm în finala cupei. De fapt nici la Iași. Sper să-și revină leșinații ăștia până sâmbătă.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.