Cum ni s-a scurs victoria printre degete și picioare [Astra – CFR 2-2]


La bună regăsire! Dacă unii au avut pauză, alții nu. Dar asta contează mai puțin. Important e că ne reîntâlnim sănătoși, voioși și galben de grași în etapa a 24-a a Ligii 1 din pitoreasca Românie. Gazdele, pe locul numărul unu, cu sfincterele pe jumătate relaxate (Viitorul Hagi a pierdut), jumătate contractate (Pandurii a câștigat). Oaspeții, pe locul numărul zece, cu șanse mai mici decât zero secționat în patru felii să mai prindă locul unu, deși e an cu soț. În linia CFR-ului de clasament, două victorii sunt definitiv considerate două înfrângeri.

Dacă în urmă cu câțiva ani Toni Conceicao lăsa Astra la Ploiești, iar azi o găsește la Giurgiu. Pe banca pe care-și așeza fundul odinioară e loc acum pentru popoul lui Marius Șumudică. Șumudică însă nu prea-l ocupă, preferând să se agite pe margine ca o doză de pepsi.

Pe teren, CFR arată la fel cum o țineam minte de pe la sfârșitul lui 2015, fără modificări fenotipice majore. Nu-i vedem fața lui Tiago Lopes în primul 11, dar la mijlocul terenului îl remarcăm pe cel de-al doilea spaniol adus în Gruia în acest sezon, JC Ruiz. Introducerea acestuia ca pereche a lui Gomelt pare să-i lase lui Petrucci ceva mai multă libertate de mișcare și poate chiar de construcție. Să vedem…

CFR: Conceicao – Marc – Dani Coelho, Larie, Mureșan, Camora_neplecat_la_nicio_căcărează_de_echipă – Jakolis, Ruiz, Gomelt, Vitor Bruno – Petrucci – Cristian Lopez (aș zice un 1-4-4-1-1 per 1-4-5-1 per 1-4-1-4-1).

Pe terenul moale, meciul parcă e fratele lui geamăn. Astra joacă în 9, absențele motivate ale lui Budescu și Alibec fiind vizibile. Daniel Niculae și Enache arată altfel. Dacă Astra nu prea are cu cine, CFR nu prea are de ce. Prea târziu ca să mai prindă play-off-ul, Conceicao are neobiectivul să lase o impresie frumoasă și, special pentru cei mai prăpăstioși, să nu cumva să retrogradeze, maică!

Deși avem o echipă rodată și la bine și la rău, nu părem să ne dorim mai mult victoria decât egalul. Dincolo, Astra se chinuie să producă ceva, că doar e în joc un titlu, dar nu are forță. Câteva cornere, multe șuturi pe lângă poartă, pase pe „semicerc”… nu-i stres. Seto pare nereadaptat, iar Lovin nu-i în stare să construiască ceva mai impozant decât cripte.

Și meciul se scurge așa, agale, spre un 0-0 nespectaculos, cu niște gazde la care neputința este peste dorință, și cu niște ceferiști destul de mulțumiți că timpul trece și vine primăvara.

Și după ce ai noștri s-au ferit zeci de minute să aibe vreo acțiune cât de cât periculoasă, ca să nu-l omoare cu nervii pe Șumudică, iată că vine minutul 38. Vitor Bruno urcă vârtos pe stânga, ridică privirea și apoi și mingea spre centrul terenului, la primire apare debutantul Ruiz, care preia elegant mingea la marginea careului și apoi o pălește lângă bara porții lui Lung junior, care-i mai scurt decât Lung senior și n-are cum s-o mai ajungă. GOOOL!!! 0-1!!! Fain! Ușurel împotriva cursului jocului, dar tipic pentru stilul lui Toni Conceicao, sezonul 1.

Până la pauză mai beneficiem de o lovitură liberă aproape perpendiculară pe poarta Astrei, dar Petrucci Vitor Bruno trimite peste, deși are minute bune la dispoziție să se pregătească.

După pauză, aspectul jocului se schimbă pe minut ce trece. În bine, aș spune. Ne găsim mai des în jumătatea lor. Probabil antrenorul portughez simte că e slană cu ceapă de îngurgitat în sara asta. Dani Coelho șutează în Lung, dar nu se supără nimeni. Fiind (aproape) fundaș de meserie, mai bine să tragă pe centrul porții decât în văzduh.

În minutul 56 gluma se umflă. Proaspăta „vinitură” în Liga 1, JC Ruiz, pătrunde pe dreapta așa cum ar trebui s-o facă mai des Jakolis (din păcate, invizibil în seara asta), demonstrează un calm pe care numai la Deportivo La Coruna poți să-l deprinzi, și-l găsește cu o pasă ideală pe Vitor Bruno în fața porții mai mult goale decât îmbrăcate. GOOOOOL!!! 0-2!!! Și mai fain. Și s-a cam schimbat cursul jocului.

Satisfacția ne ține până în minutul 63, când Marc reduce din handicap, la o pasă „acasă” de pe 16 metri a unui adversar. Mingea i se scurge printre picioarele verzi generoase și se duce în plasă. Dar nu picioarele sunt vinovate, ci mâinile… 1-2. Nu prea fain.

Urmează un meci îndârjit, cu un CFR care ține de rezultat în fața unor șumudici disperați să nu piardă. Marc scoate miraculos un șut care mirosea a egalare. Însă pentru el ziua de 13 deja înseamnă ceva…

Din păcate, eroul Vitor Bruno se autoaccidentează și-l lasă pe Nouvier în locul său. Va ieși de pe teren și celălalt erou, JC Ruiz, dar fac pariu că-l vom revedea curând pe gazon.

Se cer penalty-uri de la 11 metri în ambele careuri de 16 metri, dar arbitrul nu vrea să influențeze rezultatul. Lupta se duce spre prelungiri, moment când transmisia pe internet îngheață. Nu durează un infinit de minute până reușesc să prind un alt link, dar e suficient pentru Astra să profite de lipsa mea din apărare și să egaleze absolut pervers! 2-2! NU SE POAATEEE!

Meciul se încheie cu un fel de 0-0 cu mai multe goluri, așa cum mi se părea că o să se termine când căscam de plictiseală în repriza întâi. E clar, însă, că o singură echipă merita astăzi cele trei puncte. Iar dacă aș fi caneto, probabil v-aș spune că le-ar merita zi de zi.

Vă las acum cu nervișorii voștri, dacă-i aveți în dotare. La revedere!

185 de comentarii

  1. …penalizati sau nu, va fi un playout greu. marea majoritate s-au intarit, poate exceptie timisoara…deci nu va fi usor deloc…totusi…hai cfr

    Apreciază

    • Poate nu au venit jucatori,dar si asa ,daca Dicanio era schimbat mai repede si nu eram penalizati ,la echipa pe care o aveam + regele Huan Carlos aveam mari sanse de podium.Nu ar trebui sa fie o problema ramanerea in prima liga.Apoi la anul mai vedem .Hai CFR!!!+!

      Sincer va spun ,abia astept sa fiu duminica seara in Gruia,sa simt aerul de pe stadion(asa in paranteza,sa dau mumu lui „mutu”) 🙂 🙂 (glumesc cu mutulica)

      Apreciază

  2. ROMÂNIA COMISIA DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ
    LISTA CAUZELOR AFLATE PE ROL LA DATA DE 17 februarie 2016, ORA 14: 00
    NR. CRT.
    NUMĂR DOSAR
    DETALII DESPRE PĂRȚI
    OBIECTUL DOSARULUI
    SANCȚIUNI
    CALITATE ȘI NUME

    2
    .
    25/CD/2015
    Reclamant

    FRF

    Administrația de
    Monitorizare
    Pârât

    Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
    Sesizare Dosar
    rămas în pronunțare

    Dă clic pentru a accesa lista%20%20de%20%20sedinta%20%20din%20%2017_02_2016%20-%20com.pdf

    Asa trebuie intelese sursele de „incredere” ale fanatik.ro -ului.

    Apreciază

  3. Începe iarăşi meciul ăsta penibil cu tergiversatu’ şi cu amânarea deciziei…E clar, că sunt interese la mijloc, sunt convins că (măcar) cei de la Chiajna şi Voluntari au tot interesul să fim depunctaţi. Problema e, că în acest moment chiar au „argumente” să facă presiuni (Prodan, Dragomir, chiar şi Sandu, din ce se aude). Dacă dau eventuala penalizare (indiferent de câte puncte) în play-out, ele nu se mai înjumătăţesc…Acolo am citit undeva, că unul dintre cazuri s-a închis, pt. că debitorul (Baia Mare, parcă) a achitat datoria. Oare n-ar fi mai bine -în situaţia dată- să facem şi noi la fel (nu ştiu dacă se mai poate), altfel nu văd bine soarta noastră, indiferent de ce şi cum joacă echipa…HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Noi cum sa facem, saracii de noi, sa faca Muresan 🙂 Nu-l cunosc personal pe Muresan, dar sper ca nu e genul indarjit, care vrea sa le arate el celor de la FRF cine are dreptate (cum am impresia ca a facut cu Ganea si Maftei), sper sa puna interesul clubului pe primul loc.

      Apreciază

    • Au mai fost echipe depunctate chiar daca erau in insolventa. Chiar si cu plan aprobat de tribunal. „U”, Ceahlăul, FC Brasov. Pt comisia de licentiere e suficient sa constate ca la data X erau restante la plata salariilor. Sunt bani care se pot plăti si nu e nevoie sa existe o plangere a jucatorilor pe tema asta.

      Apreciază

      • Cum se pot plăti? E vorba de restanţe de dinainte de 31.12.2014, adică dinainte de intrarea în insolvenţă. Unii spun, chiar şi legiuitorul, că ar fi ilegal.

        Apreciază

          • Au declarat de nenumărate ori Mureşan şi Zăvăleanu că este vorba de restanţe de dinaintea intrării în insolvenţă. Jucătorii CFR-ului au spus şi ei în interviuri că de la intrarea în insolvenţă nu mai sunt probleme cu achitarea drepturilor băneşti. Prima depunctare de 6 puncte, de dinaintea începerii campionatului, s-a dat pentru că în raportarea financiară din 30.03.2015, CFR a figurat cu datorii restante la 31.12.2014 şi a primit o păsuire de o lună, conform regulamentului de licenţiere, să achite aceste restanţe. Clubul nu a avut nicio posibilitate să profite de această păsuire, având deja interzis la plăţi, fiind din februarie în insolvenţă. Deci, la prima depunctare, nici nu s-a controlat dacă vreo echipă are restanţe în 2015, La a doua depunctare (cea de-acum), se ia în considerare situaţia financiară de la data de 30.06.2015, adică s-ar pedepsi acelaşi lucru ca şi prima data, iar CFR nu a avut nicio posibilitate legală să îndrepte lucrurile (doar dacă ar fi reuşit să voteze un plan de reorganizare în iunie ’15).

            Apreciază

  4. Art. 75.

    (1) De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra averii debitorului. Valorificarea drepturilor acestora se poate face numai în cadrul procedurii insolvenţei, prin depunerea cererilor de admitere a creanţelor. Repunerea pe rol a acestora este posibilă doar în cazul desfiinţării hotărârii de deschidere a procedurii, a revocării încheierii de deschidere a procedurii sau în cazul închiderii procedurii în condiţiile art. 178.

    http://lege5.ro/Gratuit/gm4tsobzga/legea-nr-85-2014-privind-procedurile-de-prevenire-a-insolventei-si-de-insolventa

    Poate ca aici e motivul intarzierii pronuntarii…

    Apreciază

    • Da, desigur, asta ştiam şi eu, dar dacă tot ne-au penalizat deja cu 6 puncte (chit că nu puteam face plăţile respective tocmai din cauza legilor citate de tine), atunci trebuie să existe o „portiţă” şi pentru acest cerc vicios…Dpmdv i-aş da ceva „sub masă” lu’ Ganea şi Maftei (fără să treacă -evident- prin contabilitatea clubului), cu condiţia să retragă plângerea…Poate nici asta nu e suficient, dacă ţinem cont de faptul, că penalizarea (şi aia deja dată, dar şi aia preconizată) s-a dat / se va da (?) pentru existenţa unor datorii consemnate la un moment dat (în 2015). Adică degeaba dai acum banii („sub masă”), sau -şi mai simplu- degeaba retrage Maftei reclamaţia, datoria aia tot există la data aia nenorocită din 2015, ca argument suprem al depunctării. Chiar nu ştiu cum e, ce şanse/portiţe sunt, dar -în principiu- cred, că totul se va rezolva (în bine sau în rău) la nivelul presiunilor/intereselor, etc. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Portita era sa se faca un plan de reorganizare acceptat si de judecatorul sindic pana la 30 iunie 2015, dar cel mai bine pana in 31 martie 2015 si atunci se evitau ambele depunctari. Se va spune ca dureaza inevitabil aparitia planului dar eu voi spune ca Dinamo, Petrolul l-au facut la timp, de asta am ramas numai noi in situatia asta. Bine, Petrolul dupa 31 martie dar inainte de 30 iunie, astfel evitand a doua depunctare. Parerea mea este ca pe langa dificultatile care nu au fost la altii (legate de jucatorii aflati in strainatate, mult mai multi la noi) mai e si faptul ca prin acest risc al depunctarii de doua ori s-a prelungit „perioada de gratie” a restituirii „imprumuturilor” a celor maxim 41% , adica au trebuit sa inceapa mult mai tarziu platile catre creditori, lucru evident in favoarea lui AP. S-a mizat si pe TAS. Nu degeaba s-a gandit atata TAS-ul, pentru ca acest regulament incalca legea insolventei. Si vorbim de intaietatea unei legi fata de un regulament. Daca la prima depunctare se putea invoca faptul (fara sa aiba dreptate) ca in perioada monitorizata clubul nu era in insolventa (dar pana la termenul final al platilor clubul intrase demult in insolventa), acum acest argument fara substanta nu mai poate fi invocat. Se putea desigur evita acest nou circ, dar a existat probabil interesul de a prelungi tremenul la care trebuie sa inceapa platile celor maxim 41%, chiar cu riscul depunctarilor ilegale (impotriva legii).

        Apreciază

  5. Marti,pe la aceasta ora”cascam gura”prin infectul”Cismigiu”unde am auzit ca echipele aflate in insolventa (Petrolul,CFR),cica,pe buna dreptate, trebuiesc retrogradate(acum ar fi momentul prielnic!); puscariabilul militica”Corleone”(unul din cei mai blamati si controversati activisti in ale fotbalului)pregateste o adevarata „cruciada”,in acest sens;pt.a reusi,va incerca sa angreneze cat mai multe cluburi si foruri fotbalistice in atingerea acestui deziderat,avand ca scop final,indeplinirea obiectivului principal:salvarea de la retrogradare a Voluntarilor,pe listele carora va si candida(!)

    Apreciază

  6. Indiferent de cum vom evolua sau ne vor toca Federatia,se pare ca salvarea noastra ar putea veni de la ACS”Poli”Timisoara,care s-ar afla intr-o situatie de criza profunda,mult mai accentuata dacat se cunoaste si care a-nceput sa se „sufoce”(!)

    Apreciază

  7. Corleone a adus 17 jucatori in aceasta iarna, poate nu toti sunt scule de fotbalisti, dar cativa in mod cert vor ajuta echipa . La fel, s-a intarit si Voluntariul, unde jocurile le face mircea sandu ., Idem, Chiajna . Foarte ciudat, Transilvania, cea mai dezvoltata si cu cel mai mare PIB, treptat ramana fara nici o echipa, in schimb comunele de peste Carpati, Ovidiu, Chiajna, Voluntari infloresc, la fel, in ligile inferioare dispar orasele mari in dauna comunelor . Made in Romania …

    Apreciază

  8. Se pare ca le stam in gat rau de tot la mitici. Dar si noi fraieri c-am ajuns in situatia asta in care fac ce vor cu noi. Ne vor curata incet incet cu depunctari , cu arbitrii. Si uite asa vor ramane doar echipe slugi, steaua v-a castiga campionatul mereu, or sa mai alterneze una doua echipe pe sus pe acolo, dinamo si viitorul, si ne intoarcem de unde am plecat acum 25 de ani. Pai nu suntem noi fraieri ca am ajuns in situatia asta,sa ne calce toti puscariasii in picioare?

    Apreciază

    • S-a terminat „casul” Justin, in sensul ca AP n-a avut incasarile apropiate de nivelul prevazut in planurile sale si si-a schimbat prin urmare pozitia fata de jucaria lui.

      Apreciază

  9. Reluam ? :))
    Deci „miticii” e de vina ca,chelul nu si-a platit salariatii si ca,conform regulamentelor sportive chestiile astea sunt sanctionate prin depunctari ?

    Apreciază

    • Da ,Dantesc ,ai dreptate,Problema este ca,si alte echipe au datorii si jucatori neplatiti,chiar in insolventa.de ce numai CFR-ul; este depunctata?De ce nu se aplica regula si la ceilalti?Asta nu inteleg eu.Adica .pentru unii muma si pentru altii ciuma>CUM ESTE ASTA ,CA MA CAM DEPASESTE.Oare din cauza ca denumirea noastraq contine si 1907?

      Apreciază

      • Au fost depunctate si retrogradate in urma depunctarii asemenea echipe…Nu cred,chiar nu cred ca cineva si-ar permite sa favorizeze pe cineva sau sa defavorizeze pe altcineva in asemenea cazuri. Si aia de la LPF se tem de CFR ca de dracu dat fiind ca stiu ca imediat mergem la TAS in cazul in care nu ni se pare ceva choser…De aia zic ca depunctarile se fac pe bune si in baza a ceva si nu doar fiindca au ei ceva cu noi…
        Cat despre jocuri de culise,nici nu le contest,nici nu le accept de facto…Ideea e ca prea ne-am imbolnavit toti de scenarita si prea ni se pare ca suntem singuri impotriva tuturor..Si la faza asta ne asemanam cu cei din vale si lor li se pare ca toti le-au stat impotriva doar ca sa ii desfiinteze..
        Adevarul crud e insa altul…n-ai bani nu existi

        Apreciază

    • Dantesc nimeni nu spune ca nu ai 1000% dreptate, dar pt noi suporterii, chiar daca nu ne pasa de alte echipe, suntem putin contrariati cand vedem ca doar chelul are datorii, doar chelul e reclamat, doar chelul are depunctari…zi de zi citim de datorii la altii de 5-6 sau 7 luni…ex.pandurii, mai nou craiova…depunctari? Astra si ASA pe langa cfr cu datorii la termenele legale…depunctari la astra sau mures???? Asta e problema nu „nevinovatia” lui AP

      Apreciază

  10. Eu ma refeream la ceea ce a relatat mr. Racheta mai sus , la comentariul cu asa zisul corleone. De aia am si zis ca suntem fraieri ca ne-am pus in situatia asta, astia atat asteptau sa ne dea in cap, legal sau nelegal.

    Apreciază

  11. Dupa ce A.P.ne-a „deturnat” si ne-a”pupat pe portofel”,”topind”tot in retragerea sa precipitata si meschina,lasandu-ne orfani,inglodati indatorii si fara sprijin financiar(si”alte cele”),numai cine nu vrea sa vada,nu intelege ca, Federatia a-nceput”cruciada”impotriva noastra,fara menajamente,sustinuta de”oamenii de bine”(a se intelege-fosti-puscariasi si puscariabili!),favorizati fiind si de imprejurari (nemaiavand spatele”asigurat!)si din cauza faptului ca am indraznit sa avem tupeul sa-i combatem,ranindu-Ie orgoliul, prin demersurile noastre de succes(pana la un punct) sifonandu-i serios in “amorul propriu”(!)

    Apreciază

  12. Acum, am sosit de la antrenamentul de 1h.45` al echipei;toata lumea prezenta;spre surprinderea si satisfactia mea am stat langa (timp de 1/2h.) si m-am”intretinut”cu tatal lui Nouvier (mare fumator,m-a intoxicat!),care mi-a povestit cate`ceva de perioada din Franta si apoi de la Bari(de unde,am inteles ca este imprumutat?);dar apoi mi-a spus ca a venit pt. 3 ani(!?); a fost f.curios sa vada Clujul si echipa la care fiul sau a fost adus sa joace de catre agentul sau(tot un francez), cu care a si venit in Romania;s-a declarat destul de satisfacut,fata de ceea ce credea ca ar fi putut gasi aici(!);cat despre pregatirea propriu zisa,mi s-a parut una diversificata;o combinatie-dinamica de pase dintr-o atingere cu demarcari si centrari, finalizate cu suturi la poarta,urmate de un numar de cate 2-3 executii de lovituri libere peste zid,iar spre final un joc scoala,cu mai multe intreruperi si explicatii;urmeaza un al doilea antrenament tactic, dupa-amiaza(probabil in Gruia?);ca noutati:-pareri personale!- pe langa Bud(care se misca cam greoi!),a mai aparut un tinerel in probe,dar nu mi s-a parut deosebit;nu e cu nimic mai bun decat ceea ce avem;Hai CFR!

    Apreciat de 1 persoană

  13. De Guima nu am amintit intrucat,cred ca toata lumea stie ca este in recuperare( tratament);daca ar fi aparut il anuntam;din pacate,se pare ca nu-l vom vedea jucand, prea curand(!)

    Apreciază

  14. Echipa lui ponta-plagiator, Pandurii, se pare ca are zilele numarate ! Ministrul energiei a declarat ca nu se mai permite sponsorizare de catre CET ( de-aici veneau anual 2 mil euro, adica de la stat ! ), care a inregistrat pierderi record . Narcis Raducan a declarat, ca fara acesti bani echipa va disparea, sa-i fie gura de aur …

    Apreciază

    • “Studenţii” sunt solidari cu „minerii” 🙂
      „ACS Poli, în PERICOL » Curtea de Conturi și-a menținut decizia inițială cu privire la finanțarea de la autoritățile locale » Primarul amenință.”
      link

      Apreciază

  15. Si mie mi s-a parut ca la capitolele daruire,maturitate si intelegerea jocului este peste Muresan datorita experientei dobandite jucand la echipe cu un nivel superior de pregatire si de performanta,dar are un mare dezavantaj fata de Muresan(care are piciorul de baza stangul), ca este jucator de picior drept,ori pe acea parte il avem pe Larie-senator de drept;cu portarii nu s-a facut o pregatire specifica,suplimentara,desi ar fi imperios necesar(poate ca s-au pregatit intr-o alta zi!?);bine ca Botosaniul s-a incurcat(!)

    Apreciază

    • Corect, am mai discutat asta referitor la Goian (faza cu piciorul drept), în plus -în ciuda experienţei vaste- am văzut deseori o precipitare, o „pierdere a capului” în faze încâlcite din careu, asta şi la alte echipe. Dpmdv Mureşan este un pic peste el, mai ales dacă îi comparăm pe postul de fundaş central de picior stâng. Oricum, respecte lui Lucian pentru iniţiativa aia, despre care s-a scris cu câteva luni în urmă. HAI CFR!!!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.