Scor la pauză: CFR – FRF 2-1


N-am acum chef de scris articole, nici de altceva, totuşi bag un scurt comentariu pe post de articol ca să se mai aerisească locul la comentarii.

După cum bine ştiţi, TAS ne-a tras-o pân’ la urmă. Pentru mine, singura ciudăţenie în cazul acesta îl reprezintă presupusul fax trimis de TAS în data de 29 ianuarie,  în care „clubul CFR a fost înştiinţat vineri că vor afla verdictul abia peste o lună, adică în 29 februarie, motivând că nu vor să influenţeze lupta pentru play-off.” Iar peste 3 zile TAS s-a răzgândit, spunându-şi „hai să influenţăm totuşi lupta pentru play-off în liga lui Gino.”

O explicaţie pertinentă a deciziei nefavorabile nouă am citit pe site-ul frânar de limba maghiară. Se scrie că dosarul de licenţiere pentru sezonul 2015-2016, cu termen de depunere 30 martie 2015, trebuia să cuprindă şi un capitol din care să reiasă dacă clubul avea sau nu datorii financiare restante la 31 decembrie 2014. Iar CFR avea datorii restante, şi la data de 31 decembrie 2014 nu era în stare de insolvenţă, ca atare clubul nu putea fi protejat în această privinţă de legea insolvenţei, deci depunctarea conform regulamentului de licenţiere a fost una corectă.

Următorul termen de verificare a datoriilor financiare restante a fost 30 septembrie 2015, în care s-a urmărit situaţia financiară la data de 30 iunie 2015. În regulamentul de licenţiere este prevăzut că un club în stare de insolvenţă este depunctat din nou pentru datoriile vechi, dacă nu are un plan de reorganizare aprobat. Dar, zic eu, la 30 iunie 2015 CFR era deja în insolvenţă, sub protecţia legii insolvenţei, este posibil ca FRF să nu fi aplicat depunctarea din noiembrie, nu pentru că aştepta decizia TAS pentru prima depunctare, ci pentru că şi-au dat seama că ar încălca legea.

Deci, pronosticul meu este că nu va urma o nouă depunctare, vom rămâne doar cu cele 6 scăzute deja în clasamentul la zi al ligii. Altfel mergem la TAS.

HAI CFR!!!

207 comentarii

  1. Parerea mea este ca,trebuie sa fie si pupi si criti,asa este normal,precum este normal sa fie si neutrii,asa pentru echilibru.Ce este insa important ,este sa ne respectam,indiferent in ce tabara suntem.Mai cred ca,meritam toti acelasi respect,indiferent ca ne-am „,desi nascut” sau nu CFR-isti,nu cred ca cineva sa se nasca CFR-ist,U-ist etc.Nu cred sa fie o regula,ca daca esti mai vechi esti mai mare suporter ca unul care-i CFR-ist decand a venit AP.Cred ca sunt mai multi CFR-isti inafara clujului ,decat in Cluj.Cum putea fi acestia CFR-isti daca nu venea un AP,in ligile inferioare nu cred ca atrageau atentia nimanui (recunosc,este si cazul meu).A fi suporterul unei echipe,inseamna ca din anumite motive la un anumit moment ai facut o alegere.Important este ca dupa ce ai ales sa fi consecvent.Ma deranjeaza foarte mult commenturile referitoare la cei ce au devenit suporteri mai tarziu.Nu inteleg care-i problema.Este normal ca prin rezultate ,expunere sa se creeze afinitati.Este si cazul CFR-ului.Nu cred ca daca,cineva-i suporter CFR din nastere este mai atasat decat unul din era AP.Referitor la AP,doar atat,are merite ,a facut si greseli,dar a facut totul pe banii luiChiar daca ma „enerveaza” ca nu mai baga bani,nu pot sa-l condamn,sunt banii lui.

    Apreciază

  2. Cat castiga un fotbalist mediu fata de orice alt om cu responsabilitate mare si un job serios? E normal? Chiar nu este, pe orice fata am intoarce-o… Daca e asa, asta e pentru un scop, nu detaliez aici. Fotbalistul stie ca nu produce atata valoare cat primeste, produce o parte infima a salariului sau. Asa ca sa nu le plangem de mila nici lui Maftei pe care nu l-am uitat cu golul sau izbavitor din finalul meciului cu Sibiul si sunt recunoscator pentru ce a facut la CFR in general, dar stiu si ca a fost accidentat o f. lunga perioada cand a venit si atunci s-a bucurat de atentia clubului fata de recupererea lui, si nici altora. El si-a incercat norocul stand atata timp fara bani si nu i-a iesit. Putea sa-si minimizeze riscul depunand memoriu dupa trei luni si plecand liber de contract oriunde putea. La fel si AP avea intentii foarte curajoase fata de mediul in care opera in fotbal si i-a iesit o perioada dar la un moment dat i s-a infundat si lui din cauza multiplelor obstacole de care s-a lovit. Putea sa vanda continuu din momentul Old Trafford si sa lase clubul sa traiasca din aceste vanzari si aducerea de fotbalisti ale caror salarii erau mult mai sustenabile, conform crizei imobiliare mondiale in care e si el captiv. Dar atunci saream in sus noi suporterii ca strica echipa. De fapt ar fi salvat-o. Ei acum aceasta ajustare se intampla prin intermediul insolventei si a celor 41% care sunt mult mai realiste in actuala criza economica mondiala care l-a lovit evident si pe AP.

    Apreciază

    • de acord cu ce spui cu o singura observatie..e greu sa vinzi pe bani cand cei mai buni jucatori de la cfr erau cam in coprorpietate cu procente mici mai in toate cazurile…exceptie pereira si traore

      Apreciază

      • Traore + Pereira = 4+ 2,5 Mega euroi daca ne luam dupa speculatii (adevarul il stiu AP+IM). E ceva… Accentul era pe sustenabilitatea salariilor jucatorilor noi adusi si pe echilibrarea bugetului spre realitatea din jur.

        Apreciază

  3. Din punctul meu de vedere AP are merite incontestabile pt. evolutia si performantele echipei din ultimii 12 ani.Sa fim sinceri si corecti nimeni nici macar nu a visat la acestea cand CFR-ul se zbatea sa supravietuiasca prin ligile inferioare.AP are de asemenea meritul indiscutabil de a declansa revolutia provinciei in fotbal .Tot el este vizionarul care a dat tonul invaziei masive a jucatorilor straini respectiv cel care a prevazut-contribuit la reducerea nr.de echipe anticipand caderea libera financiara si valorica a fotbalului autohon.Pana aici RESPECT!.De aici incolo insa….Tot el este cel care a lichidat financiar si implicit valoric echipa care avea resurse sa se autosustina cel putin 3 sezoane dupa ultimul titlu ;a scos tot ce se putea si nu a mai platit nimic chiar daca asta e insemnat tepuirea tuturor: ceilalti actionari,fosti si actuali parteneri,jucatori,salariati etc.( vezi lista creditorilor).Deci sa fie clar : AP a castigat mai multi bani decat a investit la CFR!In plus brandul a scazut dramatic ca imagine,mai ales din punctul de vedere al corectitudinii-credibilitatii.Din pacate nu a reusit sa gaseasca o solutie eleganta de reducere semnificativa a cheltuielilor cu pastrarea insa a posibilitatii de a performa onorabil macar la nivelul Europa League( vezi pandurii,astra,chiar asa);la nivelul actual al fotbalului nostru cu un management bun asta se poate realiza cu un buget de 4-5 milioane din care cel putin 3,5 le poti scoate din drepturile tv si bilete.Restul : mai scoti ceva din Europa League,din cupe,mai vinzi 1-2 jucatori,mai atragi cativa sponsori mai mici etc.Din pacate acum echipa e intr-un moment greu: abandonata, se poate autofinanta dar trebuie sa plateasca datoriile patronului din ultimii 3 ani( care nu a uitat insa in acest timp sa-si insuseasca aproape toti banii din tv si transferuri),din cauza carora este depunctata si asteptata la cotitura.In plus situatia actuala ( insolventa ,imagine proasta si patron care cere mult pe „firimiturile” ramase)nu permite practic nicio speranta de schimbare a actionariatului cel putin 3 ani de acum incolo.In cazul retrogradarii e greu de spus ce va urma:stadionul e un activ care il mai leaga pe AP de echipa ,e greu de prezis ce se va intampla…

    Apreciază

    • IQ, te intreb prieteneste, de unde stii ca AP a scos mai multi bani decat a bagat? Eu, sincer, am mari rezerve in legatura cu asta si – parerea mea personala – este ca nu si-a scos nici macar jumatate din cat a bagat. Chiar si asa, daca ar fi scos mai mult, care e problema?

      Apreciat de 1 persoană

    • De acord cu tine…din pacate lipsa banilor a dus echipa jos..probabil in ultima tura de champions cand piata imobiliara a scazut AP a scos la greu, a amanat platile sperand la cupe europene si implicit la bani pt restante…dar calculele au fost gresite…rezultatul il stiti voi. Fara a pupa pe cineva in fund va rog sa-mi raspundeti ce dorinte aveti..sa inchida aprozarul sau nu…vreti o liga 1 asa modesta cum e sau vreti falimentul pt a se simti bine cei ce ne considera ipocriti ca il injuram mai putin decat pe jiji, iancu sau porumboiu….

      Apreciază

      • Nu merita sa ne ocupam cu dovezi impotriva existentei echipei noastre. E sinucidere…Oricum realitatea o cunosc doar AP+IM. Chiar tu ai scris ca acestea sunt bilanturi OFICIALE. Eu nu cred ca au corespondent in realitate, vazand ce se petrece in jur in toate domeniile.

        Apreciază

      • Pierderile raman dupa ce ai scos bani… S-a scris pe aici, prin umflarea artificiala a cheltuielilor si prin incasarea unor venituri neoficiale.

        Apreciază

    • Mda ,corect ,inger si demon,datator de viata,criminal,frumos si urat.sa vedem ce urmeaza,poate va fi din nou salvator.Daca nu,atunci nu stiu ce se va intampla,pentru ca,investitorii nu se inghesuie la biroul lui AP pentru a investi.Asa ca,volens nolens,tot mai bine este cu AP ,decat fara.

      Apreciază

  4. Andrei Popa, dupa mine, manipulezi afirmand, ca Arpi a amanat platile dupa criza imobiliara ! Neplata jucatorilor , antrenorilor , a sarboaicei care ne-a vindecat accidentatii, etc, ce sunt ?! Cand norvegienii n-au fost platiti a fost criza ? ( altii, asisderea ) . E dreptul tau sa fii pupi, dar sa nu ne crezi prosti ! Iar pt cei care pun la indoiala ca Arpi a scos bani multi din club reamintesc, ca se cunostea in fiecare an banii intrati de la UEFA, drepturi tv si transferuri, respectiv bugetul, comunicat de felcer . Daca rezultau intrari de ex de 30 mil, si buget de 6 mil, trebuia sa fii incuiat rau sa nu sesizezi ca chelutul a scos oaresce banuti , in conditiile in care datoriile tot cresteau, inclusiv la stat, despre care nici n-am amintit . Desigur, multi vor cauta sa ma combata, unii amintesc de bilanturi, de parca acestea ar reflecta in mod cert realitatea . Dar nimeni nu m-a combatut cu privire la ajutorul urias primit de chel din partea factorilor locali ( Polus, P-ta Abator samd ) , si tot asa , nimeni nu scoate un cuvant despre faptul, ca dragostea lui Arpi pt CFR este indoielnica, din moment ce initial a mers la marea rivala U, care i-a dat un picior zdravan in fund ! ( corectez, dragostea A FOST indoielnica, acum parca are ura viscerala ! ) . PS . Daca nu sunt transferuri, daca nu se intrevede nimica bun, dialogul dintre pupi si criti tine trez blogul, ceea ce e un lucru f. bun .

    Apreciază

    • Partial de acord cu tine…omul cand a inceput nu iubea pe nimeni, a vrut cu U dar aia de acolo au zis hai dar noi cinducem tot! Inadmisibil! A mers la cfr..in C..a platit, a aranjat, a facut ce a facut si a ajuns campioana. A batut roma, manchester…nu pe aranjamente, nu cu smecherii. Da a tras tepe la jucatori, dar din ce stiu eu a refuzat unele plati ca unii sa plece. Bineinteles. Ca nu a plecat nimeni de la salariu mare. Pe de alta parte eu nu consider pe nimeni prost, fiecare are o opinie si o respect. Eu nu cinsider ca cine ma contrazice e cretin sau pupincurist sau altceva. Am o intrebare…ce norvegian e neplatit??????

      Apreciază

    • In legatura cu faptul ca a mers la U, eu nu-l condamn pe AP, m-i se pare normal. Nu s-a nascut pe Masinistilor, la U era deja stadion pe banii Consiliului Judetean, era in divizia B, nu in C ca echipa noastra favorita, totul arata ca acolo e mai bine sa mergi, asta pana cand a vazut oamenii cu care ar fi trebuit sa lucreze…

      Apreciază

    • La un moment dat citeam un interviu cu IM spunand despre cheltuielile cu salariile ca ar fi de 5 Mega euroi. Banuiesc ca erau pe un an. Plus cantonamente in Antalya o luna iarna si in Austria vara (parca 3 saptamani). Astea nu erau pe bani putini. Plus o granada de deplasari cu avionul. Pus o gramada de transferuri. Nu-mi dau seama, dar cred ca sumele cheltuite sunt considerabile, e greu de spus daca a iesit si profit, desi trei participari in CH L sa tot fi adus venituri de sa zicem 50 Mega euroi.

      Apreciază

  5. @cristi,@flacara visinie Bilanturile oficiale in Romania se stie bine cum se fac:se incarca din greu cheltuielile( sa fim seriosi cfr-ul a avut buget de cheltuieli de 116 milioane ron,adica vreo 26 de milioane de euro in 2012??!!)si se limiteaza pe cat posibil veniturile oficiale (sunt mii de firme importante ca si cifra de afaceri pe minus sau cu profit zero dar patronii lor debordeaza de bunastare.Oare ati auzit de transferuri de bani in paradisuri fiscale.Intrebare: cati din banii incasati pe transferuri de jucatori( minimum 35 de milioane) au intrat in contabilitatea clubului?

    Apreciază

    • IQ, corect, un bilanţ oficial nu prea este -de regulă- şi cel real, cel puţin în RO (dar se mai întâmplă lucruri ciudate şi în occident). Orice firmă/club poate fi „scos” cu pierdere, chiar dacă -în realitate- are profit. Învers e mai nasol, adică o firmă cu pierderi evidente nu prea poate fi scoasă drept una cu profit, dar există şi acolo anumite scheme brevetate în spaţiul mioritic…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  6. Procedura insolvenței este decizia lui Árpi. Putea la fel de bine să declare faliment, vindea tot și se închidea prăvălia. Evident, că are un interes pentru continuarea afacerii. Fie are de acoperit niște matrapazlâcuri din trecut, care ar fi ieșit altfel la suprafață, fie mai are vreun tun pe țeavă pe care nu vrea să o rateze, fie doar nu vrea să accepte idea că a dat chix, fie chiar s-a atașat de club. Cred însă că în afaceri nu prea îți permiți să fii sentimental, iar fotbalul profestionist, chiar și în România, este o afacere. Mi se pare caraghios să îi reproșați că a încercat mai întâi să preia U. Păi dacă nu se găsea (și nu se găsește nici acum) niciun afacerist arian în Gruia, cfrist de pe vremea dacilor, care să investeasă în echipa asta din obsesie…nu-i așa? Poate vom merge în ligile inferioare, vor plecat toți jucătorii vandabili, se va vinde și tribuna de schelă, nocturna, că nu vom avea nevoie, și ceferiștii adevărați vor putea merge din nou la matineu în Gruia, ca în vremurile de glorie, la derbiurile cu Avântul Reghin și Unirea Jucu, iar noi nu o să mai vedem echipa la televizor, decât la știrile despre litigiile cu Maftei. Eu totuși sper că nu, și că voi putea citi încă ceva ani comentariile pline de fiere ale haterilor de profesioniști. Hai sictir.

    Apreciat de 2 persoane

    • Daca va dainui atat de mult tribuna, eu sper la ceva mai mult. Sper sa dispara complet cometariile pline de fiere. Nu fac bine deloc, nici chiar celor ce le scriu, d-apoi celorlalti. De ce trebuie sa citesc aici jigniri, atacuri, injuraturi, blesteme si alte cele nu pricep. Daca as cauta asa ceva, stiu exact unde ar trebui sa ma duc. Pe forumul valenilor 🙂 Glumesc. Sa incerci sa-ti impui punctul de vedere prin violenta verbala, mi se pare ceva extrem de primitiv. Sunt oameni foarte echilibrati aici pe tribuna, pe care ii admir si imi face totdeauna placere sa-i citesc si sa comunic cu ei (e si asta o forma de comunicare, chiar daca nu-i cea mai fericita). Deja ne cam stim parerile, nici unul n-a trecut dintr-o tabara in cealalta din ce-am observat, sa incercam macar sa facem din tribuna un loc mai placut nu cred ca cere mare efort.

      Apreciat de 2 persoane

    • El aduna cheltuielile ca steagurile lui Ghita Pristanda…uitind ca unii jucatroi au fost in coproprietate, altii au acceptat sa vina la mama dracului daca la plecare luau si ei ceva cascaval din drepturile de transfer samd. Evindet, in calculul asta nu e voie sa calculezi si costurile aducerii jucatorilor, inclusiv tepele. Cind e vorba de scoss bani sa o faca „chelul”, cind e vorba de intrat hai sa ne luam dupa presa si sa facem inchizitie cu criticaci care nu au avut i mina in viata lor comisionul de transfer al unui jucator „liber” incasat de un impresar de mina a treia. Cind compania germana care a livrat tribuna a doua are in brosura oficiala un cost estimat de 1.600 de euro pe scaun pentru tribune mobile, aceeasi competenti nu vor sa accepte realitatea pentru ca ei au construit cu „mesteri”.

      Apreciază

        • Poti avea o parere generala si poti avea o parere calificata, stiind cam cum se lucreaza la un anumit nivel al tranzactiilor. Ca sa vinzi un mall, onorariul avocatilor care fac tranzactia si au grija si de constructia financiara sse situaza la 50-70.000 de euro pentru fiecare parte. Daca ai experianta a doar unui divort cu onorariul unui avocat care face dreptul familiei, e greu sa crezi ca se discuta despre astfel de sume. De aici si viziunea diferita asupra unor bugete, costuri colaterale samd. Eu doar punctez faptul ca perceptia personala e de multe ori extrem de diferita de realitate in piete pe care nu le cunosti.

          Apreciază

  7. IQ, pe cristi-atotstiutorul, te rog eu sa nu-l contrazici . Andrei Popa, portarul Hirscfeld si fundasul stanga Dorsin, la vremea respectiva apareau in presa declaratiile lor facute in Norvegia . Desigur, minciuni …

    Apreciază

    • Vass, da minciuni. vrei sa stii de datoriile la norvegieni? au luat pina la ultimul ban. Apoi au auzit la o betie ca Cadu sinca vreo 2-3 au luat ceva prime separat din buzunarul lui AP si subit s-a auzit la UEFA. Rezultatul ?practici preferentiale, cfr se obliga sa plateasca la toti aceea prima neoficiala. de acolo datoriile!!

      Apreciază

  8. Presimt ca discutia se inflameaza, asa ca haideti sa calmam un pic lucrurile. Va sugerez ca atunci cand scrieti un comentariu sa faceti distinctie intre informatiile obiective (fapte sau chestii verificabile, de exemplu „ninge”) si opiniile subiective (gen „mi se pare ca e frig”). Majoritatea disputelor verbale pornesc cand o opinie a cuiva (gen „chelul a scos o gramada de bani din club”) e prezentata ca o fapta indubitabila, desi lipseste o dovada cat de mica. Valabil in special pentru cei care au imbratisat calea criticii. Si inca ceva: nu mai luati de bun tot ce scrie in presa. Daca ati sti cum se fabrica stirile in anumite redactii, vi s-ar face greata.

    Apreciază

  9. Dupa umila mea parere, arpad paszkany este doar paravanul pentru spalare a unor sume mari de bani in fotbalul din Romania. la fel si becali, borcea, iancu, porumboiu, etc. Ai cui bani au fost si sunt spalati? Servicii secrete ramanesti si straine, clanuri mafiote interene si externe. O parte din bani au ajuns la toate partidele politice aflate la putere, iar restul la destinatia propriu-zisa.
    Pe de alta parte jucatorii de fotbal nu sunt nici ei niste virgine. TOTI au inselat fiscul roman nedeclarand sume importante primite din salarii, prime de obiecti si de meci. In plus foarte multi sunt implicati in mafia pariurilor.
    As ca, absolut NIMENI implicat in acest sport nu este curat. Fotbalul a devenit o industrie si atat. Deci, chiar nu are rost sa va certati pe aici in timp ce actorii acestui jalnic fenomen sportiv sunt de o imoralitate in cadere virtiginoasa.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  10. Pe supozitii si acuzatii bazate pe barfe, jumatati de adevar, suspiciuni, stiri cu caracter manipulator, speculatii etc. nu se pot emite judecati si trage concluzii juste despre nimeni si despre nimic.
    Nu cred ca cineva de pe acest site are toate informatiile si pe deasupra sa fie si corecte, astfel incat sa poata baga mana in foc, ca acuzatiile lor sunt irefutabile.
    Ce rost au toate aceste critici si cui folosesc?
    Daca pleaca AP de la echipa are cineva certitudinea ca CFR va supravietui?
    Va aduc aminte ca multi suporteri ai Rapidului au fost nemultumiti de Copos si l-au injurat si jignit cat i-au tinut puterile (probabil pe buna dreptate) si pana la urma au scapat de el si acum, ce credeti, sunt fericiti?
    Am zis despre Rapid pentru ca si acest club reprezinta ceva in fotbalul romanesc si nu s-au inghesuit investitorii sa-l salveze, fiind in aceste momente aproape „dus”.
    Un alt club care „s-a dus” este Bihorul care se putea lauda ca a fost campion atat in Romania cat si in Ungaria si totusi n-au tabarat magnatii peste el sa-l salveze si cu siguranta mai sunt exemple.
    De accea mai intreb odata, ce se doreste cu aceste critici indarjite?
    O critica facuta cu scopul de a trezi pe cineva la realitate, de a-l atentiona cu privire la unele lucruri care nu sunt in regula si care au un rol constructiv, consider ca este benefica, dar cand critica are un rol distructiv atunci este inacceptabila.
    Aici nu este o problema de criticaci sau pupincuristi ci este o problema de logica. Ce vrem?

    Apreciază

    • Hello, ai dreptate…eu spun de multa vreme ca lumea fotbalului nu trebuie impartita in alb si negru ci doar in diverse nuante de gri.Multi insa ii considera pe unii albi doar pentru ca vor sa demonstreze cu orice pret ca altii sunt negri.
      Piru, exemplul cu Rapidul este foarte bun.La conditiile comerciale actuale – adica atita cit „produc” suporterii cu pedigree de divizia C si cei de rezultat – CFR nu valoreaza mare lucru. Politic, este un club redundant in Cluj, pentru ca electoral intotdeauna fondurile publice ar merge spre U.
      Unii se pare insa ca vor un viitor romantic prin campionatul judetean.

      Apreciază

  11. @andrei popa Sumele vehiculate la vremea respectiva,unele confirmate oficial le gasesti ultima data reamintite in link-ul: http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/ce-s-a-ales-de-cele-mai-profitabile-afaceri-ale-cfr-ului-unde-au-ajuns-jucatorii-care-aduceau-aproximativ-30-de-milioane-de-euro-clubului-14960526. Total: 28,5 milioane la care se mai adauga din ce-mi aduc aminte:Semedo si Surdu fiecare 1 milion ,tade 500000, muniru300000( sume confirmate de becali) ,Felguieras 800000,ivo pinto 500000( una din putinele coproprietati),dorsin( lokomotiv moscova minimum 1 milion),dani(400000 in grecia),weldon ( 1 milion china imprumut),plus alte sume pt. Imprumutul/transferul lui sanchez prette si fabianni in argentina,hirshfeld,sandberg,rada,viera, etc.Singurul jucator dintre acestia la care s-a spus clar ca e coproprietate a fost ivo pinto.De asemenea se mentiona la sougou ( pt. care s-a vehiculat o suma de transfer de 4 milioane,1 milion primind jucatorul )respectiv weldon ca vor lua ceva bani dintr-un eventual transfer.Restul au fost 1oo% jucatorii CFR-ului ,dovada ca spre exemplu la transferul lui Perreira ( cea mai scumpa achizitie)clubul a negociat intai cu benfica si a pastrat 20% dupa transferul la Porto,Culio si Dubarbier au fost cumparati de la echipe necunoscute cu cateva sute de mii,Bastos a fost adus din Japonia dupa ce Braga renuntase la el,iar despre Traore,Deac,Surdu,Tade si ceilalti n-are sens sa cautam coproprietati.@cristi Sa te luminez putin ca te-a bagat Arpi in ceata cu bugetul de 26 de milioane din 2012 pe care gandirea ta corporatista il crede.Prin absurd daca era un lot de 30 de oameni platiti cu salarul maxim al lui Cadu de 30000/luna,(in realitate media contractelor fiind in jur de 15000)anvelopa salariala tot nu depasea 11 milioane.Restul de 15 milioane ce erau: salariile magazionerului nea Albina si al secretarelor, sau poate cei 10000 euro cheltuieli de organizare/meci acasa .Revenind la transferuri:cam toti jucatorii care se transfera primesc alaturi de impresari o prima de instalare.In marea majoritate a cazurilor aceasta nu este platita de clubul de la care pleaca ci de cel la care vin.Ce pot sa-ti spun cu certitudine -confirmarea avand-o de la o parte cei transferati (plecati) atat romani cat si straini -este ca majoritatea au acceptat in schimbul dezlegarii sa renunte la o serie de salarii restante,deci pe langa suma de transfer AP a mai castigat o data de pe urma lor.

    Apreciază

    • IQ– au fost sezoane cu CFR cu 50 de jucatori sub contract. Nu uita ca fiecare jucator la semnare primeste si o prima de instalare, impresarul ia si el un comision si multi au plecat dupa un an clubul platind prime de reziliere. Bani arsi aiurea, dar se aduna. La 170-180 de jucatori veniti-plecati in perioada de glorie adunam lejer vreo 20 de milioane doar comisioane la impresari si vreo 30 sau mai mult prime de instalare.Hai sa mai luam din condei inca 10 mil prime de reziliere si vezi anvergura lucrurilor.

      Apreciază

    • Iti garantez ca sumele de care pomenesti tu (de presa nu are rost sa discutam) sunt false. despre jucatori in coproprietate la fel, nu are rost sa ne contrazicem. in ultimii 3 ani doar tade, felgueiras si muniru au plecat pe bani si nu erau in coproprietate. despre sume prefer sa nu zic sa nu radem prea cu pofta. te asigur ca de ex. la bastos si modou sougou nu am avut mai mult de 25%, asta e motivul cand la vanzare nici macar nu am fost intrebati!!!

      Apreciază

      • Asa-i si eu am auzit ca vine nu stiu ce chinez ca investitor la CFR si soarele va rasari dinspre Ungaria …Ma rog dinspre vest…Dar peste 10 ani…Vorbesc de soare,chinezul e pe drum…

        Apreciază

  12. Ideea e ca „pupi” ar trebui sa admita ca,chelul a facut o gramada de matrapazlacuri mai vizibile sau mai putin vizibile nu sa tot incerce sa ii justifice actiunile si atunci toata aceasta disputa s-ar incheia…Fiindca asta ma deranjeaza de exemplu pe mine…
    Si-acum, dupa decizia TAS s-au apucat ceferistii sa ii injure pe aia de la FRF si LPF de parca aia n-au platit la timp salariile si datoriile catre terti … Apoi si din aproape in aproape altii abereaza cu, campionatul Ardealului de parca aia de la Bucuresti sunt de vina ca echipele de traditie din zona nu si-au gasit investitori…si ulterior multe au falimentat…E deranjant de exemplu pentru mine ca se vede doar o parte a lucrurilor,aia care ne convine si nu adevarul in intregul sau …
    O sa inceteze pupi sa incerce sa acopere cu disperare minciuna ? In secunda doi o sa inceteze si criti cu atacurile la adresa chelului…Garantat !

    Apreciază

    • Dantesc cine a vb de TAs sau LPF. cine a vb de corectitudinea sau amatorismul conducerii? cam toti am spus acelasi lucru! Si da injuram LPF pt ca actioneaza doar pt unii. cand o sa vad oile in B, astra si muresul depunctate voi fi de acord ca nu are nimeni nimic cu cfr si chelul a gresit grav. Pina atunci sa nu uitam ca majoritatea echipelor au datorii de 6-7 luni si sula suspendari. Pe de alta parte cand cei care se pricep la fotbal vad cum functioneaza cooperativa numita LPF, da fug de Ardeal!!!!

      Apreciază

        • Aici e punctul pe i. Numai noua n-i se aplica cu strictete regulamentul. Oile pierd dreptul de a fi urmasa Stelei si cu toate astea raman in prima liga, Burleanu neraspunzand cu nerusinare in aceasta problema sesizarii CSA. Sigur ca Gigi are nervii tari ca la Poker, stie ca CSA nu-l va reclama la FIFA, UEFA deoarece daca FCSB retrogradeaza CSA nu mai are cui sa vanda brandul stelist.

          Apreciază

  13. as vrea sa vad cine va contabiliza aici toate tepele luate de cfr, pe sume..si sa vedem si un total…daca tot vorbim de incasari, sa vb si de cheltuieli..

    Apreciază

      • Oile n-au stiut sa foloseasca viteza extraordinara a lui Semedo, viteza si simtul de gol al lui Surdu, forta si pressingul lui Tade, impreuna cu simtul lui de gol si asa mai departe. De ce la CFR acesti jucatori au performat? Pentru ca CFR-ul a folosit calitatile lor, nu si-a batut joc de ei pentru negocierea unor salarii mai bune cum face oierul. Dar e chiar problema lui…

        Apreciază

        • Si noi am luat jucatori care nu i-am pus in valoare, eu ii raspundeam doar pupin ,scuze amicului amicului patronului care ne crede prosti pe toti. Amin.

          Apreciază

      • aici se vorbea de sumele castigate din transferuri la cfr, nu vorbeam de steaua. eu eram curios cate tepe au luat, sa facem o tentativa de bilant intrari-iesiri!!!!

        Apreciază

  14. In dialogurile adeseori febrile, pupincuristii cer criticacilor sa nu tina cont de sumele si neplatile vehiculate in presa, ca deh, toate sunt minciuni . In schimb, pretinul pretinului chelului scrie clar, ca ” majoritatea echipelor au datorii de 6-7 luni si sula suspendari ” . Bine nenicule, pai cand e vorba de altii putem scrie ce vrem, cand e vorba de tata Arpi, nimic, ca totul e curat, s-au platit la timp toti jucatorii si antrenorii, femeia vraci ( ma ajuta cineva cum o cheama ? ), angajatii, bugetul . Iar Andrei Popa e chiar simpatic, ma intreaba cine-s norvegienii neplatiti, iar dupa ce-i raspund, ma lumineaza ca cei doi au auzit de niste bani la o betie cu Cadu …Cam lunga distanta de la a nu cunoaste 2 jucatori pana la a stie totul despre ei !!!

    Apreciază

    • O dai tot intr-o directie orice ti se spune. Am intrebat ironic cine sunt norvegienii pt ca amandoi erau platiti!!!! Pe de alta parte nu am spus niciodata ca e ok ca au fost amanari grave lanjucatori, chiar daca scopul era cam fortat pt a-i face sa plece…moral nemoral asta e patronul cfr, cu bune cu tone de rele. Eu prefer cum spunea cineva ieri sa vad partea plina a paharului, rezultatele recente…

      Apreciază

  15. Voi cu atitudinea asta indepartati chelul de echipa. Eu cel putin asa as face. Nu as accepta ca cineva sa ma faca in toate felurile pe banii mei. Cand o sa plece, iti garantez eu ca cfr nu va mai exista nici macar in C, apoi o sa va vreau parerea….

    Apreciază

    • Promit ca daca vine maine la stadion o sa il astept cu flori ! Asa e mai bine ?…Dar cu mine o sa vina si jucatorii caci mai mult de treisferturi inca nu au avut onoarea sa il cunoasca live :)))

      Apreciază

      • De ce ar trebui sa il cunoasca? Asta e problema la cfr? Ca unii jucatori nu il cunosc pe AP? Ei trebuie sa asculte de antrenori si sa-si vada de fotbal. Iar noi sa-i incurajam sa ne faca fericiti. Eu cred ca azi jucatorii ne pit salva sau ingropa. E mai important sa ne stie pe noi aproape de ei decat sa stam pe bloguri criticand si jignindu-ne intre noi. E de laudat ca stiu deja multi cfristi din afara clujului si acestia nu sunt putini. Oameni din iasi, neamt sau zalau au ajuns mai aproapiati de echipa decat cei ce se dau mari cfristi din trecut. Daca tot vb de AP asa cum voi stiti, stiu si eu cate chestii sunt penale sau la limita. Nu cred ca cineva in tara asta mai poate scapa daca a gresit, poate mai devreme sau poate mai tarziu. Eu pt binele echipei sper ca daca AP a facut ceva ilegal, sa-l ascunda cand echipa e vanduta si nu ne mai poate afecta….

        Apreciază

      • Tu crezi ca orice prajitor de chiftele de la McDonals trebuie sa il cunoasca pe Ray Kroc? Exista un manager executiv, este IM asta e instanta suprema cu care se discuta operational. Gindire asta de „tovarasu’ prim secretar ” nu functioneaza in organizatiile in care banii sunt discreti.

        Apreciază

        • Asa e ! Cum de nu m-am gandit ?! In epoca de glorie era prezent meci de meci in loja,ba mai si cobora pe banca de rezerve…Se si pupacea cu spectatorii la pauza ..ce dobitoc ! Unde ai fost tu Cristi sa ii spui de Ray ? Poate nu ajungea asa CFR-ul daca te-ar fi cunoscut pe tine…Sau trebe sa o intorc si sa spun ca adevaratele caractere se cunosc in momente de cumpana ?
          Amu serios,voi o faceti gratis sau pe bani ? Curvasareala asta de doi bani….

          Apreciază

          • In primii ani omul a fcut-o din orgoliu. Nu bagi bani fara interese – fie financiare, fie de imagine. Intre timp s-a maturizat, si-a dat seama ca elita financiara nu prea e pe la televizor si nu da interviuri. Romania este o tara de „new rich” iar anumite deprinderi se capata si in timp, daca inveti rapid.Unde eram eu in anii de glorie? In prima parte am facut o companie pentrru 3 oameni care au dat un sginur interviu in 22 de ani (in Romania), in a doua parte am facut una pentru un om care nu da din principiu interviuri si despre care nu vei gasi nici macar referinte pe net.

            Apreciază

    • Da si eu cred la fel ca pe AP il enerveaza criticile de pe acest blog. Pe termen lung e un fel de sinucidere sa enervezi patronul si sa-i piara cheful de tocat bani si sa si fie criticat. Asa este, suntem sinucigasi intr-un fel…

      Apreciază

    • Ba tu esti normal, sincer ce fumezi? Chelul a avut 3 meciuri consecutive stadionul plin iar prin prostiile facute de el s-a ajuns incet dar sigur la un stadion aproape gol. Vrei sa iti desenez?

      Apreciază

  16. Vass Bela, ai dreptate. Trebuie sa iei de bun tot ce scrie in presa. Cam 10-20% e complet adevarat, inca vreo 30% partial adevarat si restul e umplutura generatoare de trafic sau e generata de interese. Ma bucur ca vezi diferenta dintre ele.

    Apreciază

  17. Mda,vad ca mai sunt supravietuitori,asa ca ,hai,sa ne luam gatul unii la altii.Este foarte neplacut sa citesti Tribuna in ultima vreme.Nu ma deranjeaza criticile,pupincurismul asa de mult,cat ma deranjeaza lipsa de respect fata de opinia celuilalt.faulturile grosolane din ultimul timp la adresa celor care nu sunt de acord cu opinia celuilalt.Daca eram „albitru” multi jucatori de pe tribuna luau cartonas galben,rosu.Mi-e rusine mie de ce am ajuns.Toata lumea judeca pe toata lumea ,fara a avea informatiile necesare pentru a face acest lucru (poate asta-i problema).Inteleg ca doare pe fiecare situatia si incertitudinea din jurul echipei,dar ca asa o atitudine nu vom rezolva nimic,nici noi nici conducerea (ma gandesc la lipsa de comunicare AP daca citesti poate ne mai spui ceva).Acum cel mai important lucru ar fi ,indiferent in care tabara suntem (pupi,criti) sa mergem sisa sustinem echipa.Eu asa voi face,sper ca si voi.Si inca ceva ,IMPORTANT,este doar fotbal,nu este o problema de viata si de moarte,doar fotbal oameni buni,nu razboi.

    Apreciază

  18. mda!am intrat sa vad poate aflu ceva de chefere,am citit cateva postari si nu imi place cea ce am citit!o lupta oarba si fara sens!toti va bateti in detalii si uitati privirea de ansamblu!fara „chel” cfr-ul de azi nu exista,fara el eu nu eram fan cfr,fara el nu ma indragosteam de idea de bussines tesuta in jurul cfr-ului cu plusuri si minusuri,fara „chel” nu vedeam manchester la cluj,nu il vedeam pe paun la nationala,etc,etc.Va tot bateati in piept ca fanii cfr-ului au pedigree,ei uite ca eu pe cativa de aici nu ii deosebesc de loc de unii din fanii lui U,cei atat de blamati si huliti!Chiar regret site-ul chefere ,unde era mult mai multa relaxare,absolut normala ,pe baza unei resemnari cauzata de situatia clubului si a sferelor de influenta de la „centru”,si regret vechea tribuna unde am luat prima data contact cu cfr-ul,prin transformarea cfr mania din gazeta!si il mai regret faptul ca nu am facut schimb de retele cu t bone!:))))))) hai cfr!!!!!

    Apreciază

    • Care’s fanii CFR-ului pe care matale nu ii deosebesti de cei ai lui „u”? Numeste-i ca nu te dor tastele…Nu face acuzatii voalat ca n-are nici un rost… Asta pe de o parte,pe de alta parte daca erai un pic instruit si posesor de cont FB (si esti) l-ai fi contactat in privat pe Calin Racataianu sa iti lamureasca nelamurirea legata de cheferetv.net…
      Vrei ceva relaxant ? Iti recomand din auzite „mireasa pentru fiul meu” …Nu,gresesc,aud ca si acolo se cearta aia…Sa zicem… „Surprize,surprize” ? Iti mai scapa si o lacrima,iti strangi consoarta de manuta si uite cum trece vremea…

      Apreciază

  19. Luis,ai perfecta dreptate:fotbalul nu e razboi, cel putin pt.un om inteligent nu poate fi.Eu sint Ceferist si cind cistiga campionatul, si cind erau in divizia B (asa iera si in anii 70 cu Adam, Lupu,Tegean, Soo, Penzes,etc), asa trebuie sa fie un adevarat suporter.Despre AP, daca el n-ar fi, cine altul? Ginditiva unde a ajuns Nuliversitatea, nimeni nu-i sustine, nu cred ca vrem sa ajungem si noi ca ei.

    Apreciază

  20. It’s all about the state of mind… De ce a lovit-o interlopul ala de la Straja pe domnisoara de la Salvamont? Pentru ca nu era in cea mai buna stare de spirit. Acum zice ca-i pare rau, dar cui folosesc parerile astea de rau?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.