Jucătorii noştri ştiu că orice meci durează 90+4 minute!


Au trecut aproape 24 de ore de la primul meci din 2016 al băieţilor noştri, de-acum putem analiza la rece – cu toate că ieri a fost parcă ceva mai frig – care au fost părţile bune şi cele mai puţin reuşite din această partidă. Partea bună e că am câştigat, iar partea proastă e că n-am văzut cum (şi cu asta am terminat analiza la rece), dar la urma urmei ce contează, mai furăm de la unul, ne mai inspirăm de la altul, ne mai bazăm pe relatarea lui Serghei Vasilievici Krasnoslobodtseva, şeful Radiodifuziunii FC Tom, mai nişte secvenţe video de pe dolcesport.ro, mai benoclăm pozele făcute pentru site-ul oficial al clubului şi totul devine transparent, de parcă am fi fost cu toţii în loja „stadionului” din Limassol.

La startul partidei, cele două echipe au intrat pe teren în următoarele componenţe:

CFR Cluj: Mincă – Tiago Lopes, Tânc, Goian, Vitor Bruno – Filipe, Juan Carlos – Păun, Negruţ, Nouvier – Beleck.

FC Tom Tomsk: Солосин, Жестоков, Ярмолицкий, Лях, Джиоев, Черевко, Нуров, Чернов, Чалов, Башилов, Голубов.

Am păstrat numele adversarilor în scrierea originală, văzând cum pe diferite site-uri apar în echipă la unii Black şi Blue, la alţii Negru şi Albastru, ori Preto şi Azul, ce-i drept de Sort şi Blå n-am dat încă.

În echipa noastră, în mod ciudat, nou-transferatul Juan Carlos apare pe postul de mijlocaş la acoperire, după ce lumea vorbea de el că-i un mijlocaş central ofensiv (sau jucător de bandă) bunicel, dar că nu prea le are cu partea defensivă. Cel mai probabil, în prima repriză am jucat un 1-4-1-4-1, că nu-l văd nici pe Negruţ să fi făcut pereche cu Felipe Nascimento. De remarcat şi utilizarea lui Vitor Bruno pe postul lui de bază, Conceicao nu dă impresia că se va baza pe Bruno şi ca atacant dreapta ori ca vârf de careu. Drept consolare, ca Bruno să nu se simtă frustat că-i departe de ocaziile de gol de la poarta adversă, Tony l-a pus să execute penalty-ul din min. 23, obţinut de ai noştri după un fault în careu asupra lui Negruţ. Din păcate, neruşinatul portar rus – Solosin – a parat şutul lui Bruno. Arbitrul a dictat repetarea loviturii (mă rog, 20 de minute mai târziu, mai bine decât niciodată), iar de data aceasta Păun l-a pus la punct pe obraznicul golchipăr. Acelaşi Păun a mai avut o bară în min. 17, în rest pare că ambele formaţii au jucat un tiki-taka la mijlocul terenului, fără a mai periclita vreuna din porţi.

În repriza a doua au intrat pe teren următoarele formaţii:

CFR Cluj: Vâtcă – Dani, Larie, A. Mureşan, Camora – Gomelt – Jakolis, Petrucci, Filipe, Păun – Carter.

FC Tom Tomsk: Криворучко, Чуперка, Башкиров, Бордачев, Баженов, Бендзь, Баляйкин, Нехайчик, Кузнецов, Йиранек, Саная.

Nascimento şi Păun sunt singurii menţinuţi pe teren din echipa care a evoluat prima repriză (lipsă variante la acoperire, iar Adiţă trebuie adus rapid în formă, doar ştim că-l aşteaptă stagiul la naţionala mare). Dacă bine reţin, Dani şi Bruno au venit la CFR la recomandarea lui Conceicao, aşa că-i de înţeles că Dani îi ia faţa lui Tiago Lopes într-o linie defensivă ce pare a titularilor. În această repriză, Gomelt l-ar fi putut avea coleg de linie pe Petrucci, dar pare că sistemul 4-1-4-1 tinde să prindă rădăcini sub mandatul lui Tony Conceicao.

Pare că a fost o repriză a doua nebună, ruşii au egalat în min. 67 prin Nekhaychik, care a profitat de un balon ajuns la el după o serie de ricoşeuri în careu şi a trimis pe jos în poarta noastră de la 11 metri. În min. 77 Serghei Bendz a văzut cartonaşul roşu, astfel că ruşii au rămas pentru câteva secunde în inferioritate numerică, revenind la 11 jucători prin intrarea pe teren al lui Pinciuk. Peste 3 minute, ruşii au beneficiat şi ei de un penalty pe care bravul Vâtcă l-a respins în faţă, şut din nou, Vâtcă din nou la post. Însă, peste alte 3 minute, la o lovitură liberă acordată în urma unui fault la Bordachev, acelaşi Nekhaychik a făcut un „accident vascular cerebral frumos din lovitură liberă a lovit colțul de sus CFR Cluj – 1: 2!”, conform gugăltransleit. Arbitrul partidei a fost consecvent şi a dictat şi în această repriză repetarea penalty-ului ratat. Acum a făcut-o cu o întârziere de doar 4 minute şi, în mod foarte corect, a mutat execuţia la cealaltă poartă. Şut imparabil Larie, 2-2. Nimeni nu pierde, nimeni nu câştigă, un egal mulţumitor pentru ambele tabere, se gândea lumea, arbitrul îşi consulta ceasul de mână de pe mână să fluiere finalul, când Carter a pus fruntea la o centrare de pe stânga şi a relut în stânga portarului rus, aducând o victorie de moral, 3-2. Primele 3 puncte din 3, să sperăm că gerarul ne va aduce până la sfârşitul lui un total de 15 puncte din 15 posibile.

(foto: facebook/cfr1907.ro)

N-am găsit nicăieri componenţa lotului deplasat în Cipru. Pe Marc l-am văzut în poze, este probabil în recuperare după accidentarea din toamnă. L-am văzut şi pe Ene într-un colaj, în schimb habar nu am ce-i cu Veres şi Partipillo. Nici pe Guima nu l-am văzut, e în refacere după grava accidentare din tur, bănuiesc că are un program diferit de al colegilor. Rămâne de lămurit absenţa lui Cristian Lopez: dă probe de joc pe undeva sau a fost menajat ieri pentru a avea o armă secretă (din categoria arcului cu săgeţi) la îndemână pentru următorul meci de verificare, cel de poimâine contra lui Kuban Krasnodar?

HAI CFR!!! Bravo, băieţii! Ţineţi-o tot aşa! HAI CFR!!!

Reclame

61 de comentarii

 1. Mă bucur pt.victoria băieților, cum m-am bucurat și mai înainte pt.victoria chinezoaicei Zhang împotriva lui Madison Keys (Halep a făcut fericiți cîțiva chinezi mititei din tribune… și alte câteva miliarde de acasă, plus că la cum joacă cred că o va bate și pe J.Konta în sferturi…și apoi în semifinale pe Kerber sau Azarenka… cine știe ?. Halep ar trebui să primească atunci ceva premiu fair play… că a scăpat-o de la o retragere anunțată… plus că a făcut-o și cu „câțiva lei” de-a australienilor… așa că se poate opera liniștită… păcat de cei care au dat bani pe bilet să o vadă la Cluj în Fed Cup). HAI CFR !!!

  Apreciază

  • …da, capul lui Tinc m-i se pare, a fost o pasa ideala pentru atacantul rus ce a tasnit in centru singur cu portarul nostru. Se vede ca jocul cfrist obliga adversarul la multe faulturi, care la noi in liga mioritica nu prea n-i se dau…Mai ales cand vorbim de penalty-uri. Executiile lui Paun si Larie au fost perfecte, dupa saritura portarului si in partea opusa sariturii. Bruno a sutat puternic langa bara, dar fix pe aceeasi parte cu saritura portarului. La golul trei a fost o centrare perfecta a lui Camora si un cap la fel de perfect al lui Carter, jucator necunoscut noua, publicului cfrist. Ocazia lui Beleck a fost monumentala, dupa o centrare perfecta a lui Negrut, gasit foarte bine de pe banda cealalta de Jakolis, in urma respingerii portarului nostru dupa un corner al rusilor. Golul doi al rusilor e un exemplu de urmat pentru cfristii nostrii pentru executia unei lovituri libere. Dar asta se obtine dupa exercitii nesfarsite la antrenament…

   Apreciază

   • Din clip, Carter mi s-a părut a fi cel mai activ jucător al nostru din repriza a doua. Parcă văd că peste vreo 2-3 ani vom citi că fostul jucător al CFR-ului face ravagii în campionatul bulgar şi tocmai a sosit pentru el o ofertă de 1,8 mil £ de la QPR. 🙂

    Apreciază

  • Marea majoritate a jucătorilor va alege suma mai mică (41%), dar sigură. Pentru „că de ce”: în primul rând există o vorbă: „ce-i în mână, nu-i minciună”…Mai apoi, în opinia mea, majoritatea lor nici nu merită mai mult de 41% din acele contracte umflate, şi acest lucru îl ştiu foarte bine şi ei (evident, cu excepţiile de rigoare). Da, contractele trebuiau plătite de club, într-adevăr, dar majoritatea jucătorilor ştiau foarte bine, că niciodată nu mai prind nişte contracte babane, ca la CFR…Mă rog, discuţia e lungă şi plictisitoare, am cam epuizat speţa în ultimele luni/ani…Cert este, că în situaţia juridică dată (când jucătorii nu mai au alte căi de atac), variant cu cele 41% pare o soluţie mai atrăgătoare…HAI CFR!!!

   Apreciază

   • Din reportajul cu Zăvăleanu, eu am înţeles că jucătorilor li s-a propus (probabil ca să voteze planul de reorganizare) să-şi recupereze restanţele astfel: 41% prin planul de reorganizare şi diferenţa de 59% prin metoda cu acţiuni cedate şi apoi răscumpărate de către PA. Jucătorii s-ar alege cu 100%, dar votul lor a fost necesar pentru driblarea unor creditori incomozi. 🙂

    Apreciază

 2. Azi noapte,am avut un vis ciudat .Am visat ,ca sunt la meci, in Gruia,joaca CFR-ul cu Osorhei (nu ma intrebati ,fiindca nu stiu de unde am luat Osorhei,n-am nici o tangenta).Ce mi-a placut la acest meci a fost stadionul arhiplin.Era ful ful.Ma gandeam eu atunci,de ce dracu nu vin la meciuri mai importante suporterii ,daca la un meci cu osorheiul sunt 23000.Hai CFR !!!+!!!!!!! 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 3. Probabil ca l-i se propune jucatorilor sa renunte la cei maxim 41%, sa l-i se cedeze actiuni in schimbul tuturor celor 100% si astfel sa fie achitati, adica sa se anuleze datoriile catre ei, iar joi la vara…sa primeasca banii cuveniti…daca vor fi bani…(???????????!!!!!!!!!!!!!!)…iar daca nu vor fi bani, vor fi probabil invitati sa contribuie la cheltuielile clubului ca actionari…

  Apreciază

 4. Cred ca stiti ca echipa pe care o urasc cel mai tare este fcsb, cum este , cred, cazul si multora dintre voi . La fel, fecali cel mai hidos personaj . Dar daca e sa fiu sincer, iarna asta si-a blindat bine lotul, iar daca zvonul cu transferul lui Ivan de la Craiova pt 2,7 mil euro se va dovedi a fi reala, ciobanul merita sa castige campionatul .

  Apreciază

  • Şmecheri oltenii, Barcelona, Espanyol, Germania, numai transfer în străinătate, bla, bla, până l-au întărâtat pe Gigi. 🙂 A mai dat el aproape 2 mil şi pe Mihai Costea. 🙂 Ivan este tânăr, abia ce a împlinit 19 ani, este lipsit de experienţă, nu se ştie niciodată ce se va întâmpla. Poate că Gigi face o afacere foarte bună cu el, după cum este posibil şi să-l îngroape pe jucător cu toanele şi ieşirile lui tâmpite.

   Apreciază

  • Bela, incearca sa judeci corect, fara emotii. Ivan are cota de 650.000, dar oferta ar fi de 2,7 Mil (cum naiba fix 2 Mil in plus) plus x,y,z beneficii. Asta in conditiile in care jucatori consacrati de pe la Astra nu vin ca Gigi se zgirceste la 30-40.000 de euro salariu anual in plus. Nu ti se pare mai plauzibil ca libertatea sa coste? La Craiova toata finantarea aia a echipei nu e foarte kosher si in 4 luni sunt alegeri; poate ca e bine sa incide niste conturi in buget cum trebuie, ce parere ai? Pe de alta parte, FCSB e singura afacere pe care o mai are ciobanelul care nu e inchisa pe motiv de faliment si stie ca fara minim grupe de EL trebuie sa traga oblonul.

   Apreciază

 5. Liga mioritica e atat de slaba incat toti jucatorii transferati din Romanica in strainatate stau pe bancile de rezerve sau in afara loturilor, imprumutati pe la satelitii echipelor care-i transfera. Iar cei care negociaza salariu cu Becali, nu se duc pe salariul dorit de Gigi sfarsesc ca Tade, indezirabili.

  Apreciază

 6. „Miercuri, 27 January, „Kuban”, va organiza meciul final de testare în curs de desfășurare Cipru în colecția Protaras. Rival galben-verde la 200 m în istoria meci internațional va fi un campion de trei ori și câștigător al Cupei de România „CFR Cluj.” Meciul va avea loc în Ayia Napa și va începe la ora 16:30 ora Moscovei. Ca întotdeauna, evenimentul va prezenta în timpul luptei online pe site-ul oficial.

  difuzare text meciului împotriva „CFR Cluj” de pe site-ul oficial și în Twitter a clubului va incepe la 16 ore și 25 de minute. Pe parcursul a controla meciului poate fi, de asemenea, urmat purtătorul de cuvânt al Videoreports Vyacheslav Ivanov la radio Internet „1928” Evenimentul va începe la ora 16:30. Conectați-vă la undele radio de radio „1928” poate facind clic pe link-ul.”

  Apreciază

 7. Jante din oțel de la Cluj 🙂

  Jante din oțel de la Cluj (01/27/2016)
  Acasă / Noutăți / jante din oțel de la Cluj
  Jante din oțel de la Cluj
  Adversarul finală în prima echipă cipriotă va fi colectarea de campion noastre de trei ori și de trei ori câștigător al Cupei România, precum și revin actuală a român medaliat campionat bronz – echipa „CFR Cluj” din municipiul Cluj-Napoca.

  Strict vorbind, „CFR Cluj” – este un fel de „fratele mai mare de fotbal,” noastră internă „Locomotive”. Și toate pentru că acronimul CFR, în primul rând, înseamnă „Căile Ferate Române” și jucătorii înșiși au în țara lor de origine porecla „feroviarii” -. „Cale ferată” Și în al doilea rând, aceasta este o echipa cu mai mult de club, istoria antică: în anul următor el a reușit aniversare 110, în timp ce în luna ianuarie a moscoviții acest an a fost de 80.

  Cu echipa română „Kuban”, la tabăra de antrenament pe care îl joacă destul de des, dar orașul Cluj-Napoca a clubului nostru este cunoscut pentru deosebit de bun. Ventilatoare de verde-galben au o idee excelentă de acest oraș. Acest lucru se datorează, însă, la o altă echipă de fotbal din Cluj – „Universitat”. În octombrie 2011, „Kuban” era încă sub conducerea lui Dan Petrescu a fost invitat în calitate de invitat de onoare al orașului istoric pentru meciul românească dedicată inaugurarea noului stadion „Cluj Arena”.

  Petrescu în lupta la schimb conaționalii lor nu a facut: un stadion de aglomerat apoi asistat cum „Kuban” învins gazdele cu scorul de 4: 0. Trei ani mai târziu, echipa noastră sa întâlnit din nou cu „Universitat”, dar sub controlul luptei, pe care am petrecut-o la tabara de antrenament din Austria. Și din nou în plasa echipei românești a vizitat patru goluri, deși unul ciocanul mingea în adversarului dată, a spus el. Și acum o alta echipa din Cluj – a doua în ceea ce privește populația, după Metropolis vechi Bucuresti, a devenit un oraș în secolul al XIII-lea.

  Acasă Meciuri „cale ferată”, între timp, efectuate în numele Constantin Radulescu Stadion – celebru antrenor român care a condus echipa națională și, de fapt, clubul „CFR”, în prima jumătate a secolului XX. Capacitatea arenei – 23 500 de spectatori.

  Dar principalele progrese adus „CFR” faima universală, inclusiv în afara de România, a pus în ultimul deceniu. În acest timp adversarul a câștigat opt ​​trofee: trei campion Club România – 2007/08, 2009/10, 2011/12, de trei ori câștigător al Cupei Naționale – 2007/08, 2008/09, 2009/10 și de două ori în 2009 și 2010 România a câștigat Super Bowl. De asemenea, în 2005, CFR a mers la finala Cupei Intertoto, și o dată a jucat în finala Cupei și Super Cupa României.

  Interesant, CFR Cluj din – nu primul club din capitala România, publicat în faza grupelor a Ligii Campionilor. În 2008, toți experții au vorbit despre momentul echipa până în prezent necunoscut impus o lupta giganți ale fotbalului european. „Cluj” beat în timp ce „rom” și legat cu „Chelsea”. Total, „cale ferată”, au fost trei în faza grupelor turneului club de prestigiu din Europa, și încă la fel – în Europa League.

  În ceea ce privește performanțele în turneu național, dar în acest an, după 23 runde cu 24 de puncte „CFR Cluj” este situat în apropiere de mijlocul clasamentului. Desigur, acest rezultat nu poate fi utilizat pentru a stabili succesele echipei din Cluj-Napoca, mai ales că anul trecut au terminat campionatul în poziția a treia în România.
  Apropo, în ajunul reuniunii, trebuie să se constate, iar unul mai interesant lucru. În „epoca de Fotbal din Rusia”, „Kuban”, realizat 199 oficială și meciuri amicale internaționale. Astfel, jocul va fi de două CFR suta pentru galben-verde la nivel internațional. Marea majoritate dintre acestea au fost jucate în timpul taberei de formare, dar au fost doar amicale. În afară, desigur, această serie este o performanță galben-verde în Europa League.

  Total „prioritate internațională” pentru FC „Kuban”: 115 meciuri, echipa noastră a fost mai puternică în 47 de cazuri, jocul nu a evidențiat câștigător, și în 37 de meciuri a recunoscut concurenții galben-verde. În 24 de ani cel mai mare număr de concurenți din străinătate a reprezentat Ucraina – 39 meciuri, urmat de conaționalii adversarii noștri actuali – echipe din România – 21 Bout, și „bronz” reprezentanții fotbal Kazahstan – 13 de jocuri. Apropo, în al patrulea echipa cipriotă, care a avut o galben-verde 10 meciuri. În total, în 24 de ani din istoria rusă FC „Kuban” a jucat cu cluburi, reprezentând 39 de țări.

  Apreciază

 8. Mi-a placut articolul… Nu stiu de unde ai atata umor in tine.😄 Mi-ar placea sa avem cate un meci la fiecare 3 zile ca sa pot citi cate un articol nou! O singura problema am… Jucatorii care au inscris de la echipa adversa nu apar in echipa de start a reprizei…😄

  Apreciază

 9. Ce liniste, nimeni nimic despre meci. Am vazut un comentariu pe undeva (cred ca pe „feisbucul” clubului) ca CFR-ul a controlat meciul in prima repriza dar fara ocazii mari de gol. Rusii au inscris pe un contraatac. In repriza a doua cu o alta componenta a echipei, CFR-ul a avut cateva mari ocazii pe final de meci.

  Apreciază

  • Cristian Lopez se pare ca nu a jucat nici acum. Pe Cjsport IM vehiculeaza o suma de peste 1 Mega de euroi ceruta pe el la o oferta primita din strainatate, un campionat mai banos dupa cum reiese din relatarea doctorului.

   Apreciază

 10. COPY-PASTE de pe site-ul maghiar:

  CFR–Kuban Krasznodar 0-1

  Gólszerző: Georgijevszkij (43.)

  CFR I. félidő: Vâtcă – Tiago Lopes, Tânc, Larie, Camora– Gomelt, Juan Carlos – Jakolis, Negruţ, Vitor Bruno – Carter.
  CFR II. félidő: Marc – Dani, Goian, A. Mureşan, Camora – Gomelt, Petrucci – Tiago Lopes, Filipe, Petruş – Beleck.
  Kuban: Belenov – Bugajev, Xandao, Santana, Manolev (Apodi 73.), Georgievszkij, Kulik, Rabiu, Karetnyik (Koncedalov, 73.), G. Bucur, Baldé.

  Apreciază

  • În comentariile tale (la analiza respectivă) ai şi dat -de fapt- răspunsul:poziţia corpului este un atribut (sau nu este) al fiecărui jucător dintr-o echipă (nu neapărat al fundaşului lateral), deci contează mult abilitatea jucătorului, dar şi pregătirea specifică. Mai pe scurt: când vorbeşti de poziţia (greşită) a corpului, important e să identifici IMEDIAT cauza, şi să faci reglajele necesare (explicaţii verbale ale A1, exersări, sau -pur şi simplu- renunţarea la a-l mai folosi pe jucătorul „deficient” pe postul respectiv). HAI CFR!!!

   Apreciază

 11. Mi-a placut ce am vazut in rezumat, niste faze in care CFR-ul pune mingea jos cu un joc combinativ, se bubuie cand e pericol si e mai sigur, recunosc, contraatacurile se poarta in triunghiuri de pase in care jucatorii se demarca sa poata primi iar purtatorul mingii tine de ea pana are un coechipier demarcat, pressingul e sus, atacantii vin din spatele adversarilor sa recupereze mingea, la fel am patit si noi la o recuperare a rusilor. Golul rusilor e un exemplu pentru Cfristii nostrii. Minge in spatele liniei de fundasi pe stanga, o centrare apoi prin spatele liniei de fundasi si o demarcare echivalenta cu un gol.

  Apreciază

 12. Reprezentanții celor de la TAS le-au transmis ardelenilor azi, vineri, 29 ianuarie, data la care vor primi un răspuns ferm.

  Concret, reprezentanții celor de la TAS au decis că nu vor să influențeze indirect lupta care se dă în Liga 1 pentru calificarea în play-off, drept pentru care au decis că vor da verdictul luni, 29 februarie.

  http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/exclusiv+vfr+cluj+TAS+raspuns

  Apreciază

 13. Asa cum corect, am anticipat,ni se va comunica”sentinta”atunci cand se va termina,mini-campionatul(29.02.) si cand verdictul final nu va mai putea fi combatut si/sau schimbat in vreun fel(s-au saturat si ei,de aceasta mizerabila”telenovela-grobiana”si sa ne tot re-judece,iar oficialii federatiei sa nu priceapa nimic!);aceasta justificare(in”doi peri”!)nu are niciun fel de logica,sau acoperire regulamentara;pe cei de la TAS ii roade direct la palarie de potlogariile din liga noastra de cacao,doar nu suntem Spania sa avem cate 4-6 echipe angrenate in cupele europene-si sa le mai si castige-„basca”sa atraga milioane de spectatori/ telespectatori,deci o groaza de BANI!(o f.mare diferenta!);astfel, ca celor de la Barcelona le-au dat raspunsul-privind suspendarea lui Suarez-in max,3(trei)zile;Hai CFR!

  Apreciază

 14. Momentan,azi, sa ne focusam pe aprobarea de catre instantele judecatoresti,a Planului de Reorganizare a clubului s-apoi o`m mai vedea; oricum nu avem,prea mari sanse de play-off; ar trebui sa castigam,in urmatoarele 3(trei)meciuri 9(noua)puncte,iar ASA sa nu poata face mai mult de 4patru(!).

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.