Bârfă manager şi alte tâmpenii de început de an


Mă pregăteam şi eu ca tot omul pentru Revelion, aşa că am intrat într-un magazin să-mi fac plinul cu cele necesare pentru a întâmpina cum se cuvine trecerea dintre ani (şampanie, tărie, petarde, ţigări etc), dar ce-mi văd ochii pe un stativ cu ziare şi reviste:

top3favorizate

(sursa: gazeta sporturilor)

Na, m-am enervat instant, am tăiat 5 lei din bugetul alocat produselor alimentare, am crescut cu 3 lei suma destinată achiziţiei de spirtoase, iar cu 2 lei am cumpărat un exemplar din ziarul ce conţinea pe prima pagină iritantul fragment de mai sus. L-am aruncat în portbagajul maşinii, împreună cu restul cumpărăturilor, şi am uitat total de el.

Am dat de ziar acum, după ce s-au mai împrăştiat aburii sărbătorilor, şi îmi puneam întrebarea că oare după ce naiba l-am cumpărat? Apoi, din nou am văzut fragmentul de mai sus şi mi-am adus aminte. Îl deschid şi uite ce grozăvie îmi apare în faţă:

clasamentfaraerori07012016

(sursa: gazeta sporturilor)

Adică, nu suntem destul de necăjiţi, noi suporterii de rezultat, că CFR e doar pe locul 10 în clasament, cu şanse mici la play-off, ne mai coboară şi ăştia un loc? Şi, ne mai taie şi din puncte, de parcă n-ar fi suficiente alea 6 ale FRF-ului. Îmi vine să dau foc ziarului (gata, s-a rezolvat, am aprins cu el focul în şemineu) când văd că în 23 de meciuri Viitorul a beneficiat doar de 4 decizii favorabile. Cum se poate aşa ceva când în cele 2 meciuri jucate contra noastră a avut parte de cel puţin 5 erori favorabile de arbitraj?

Dacă aşa stă treaba, că fiecare face clasamente după cum îl taie capul, nici eu nu mă las. Oricum, nu m-ar lăsa inima să încep anul fără CFR pe primul loc:

clasament7etape

Faţă de inepţia de clasament a gsp-ului, varianta mea este una corectă şi ar trebui propusă pentru omologare FRF-ului sau LPF-ului. Din moment ce comunicatul din decembrie al FRF spune că „Avertismentele primite in sezonul regular al Campionatului National Liga I si Liga a 2-a nu vor fi preluate in jocurile din play-off / play-out. Alin. 4. La jocurile de baraj din faza a III-a a Campionatului National Liga I si Liga a 2-a nu se va tine cont de avertismentele primite de jucatori in fazele anterioare, pentru niciuna dintre echipele intre care se disputa meciurile”, nu văd nicio problemă în a nu se prelua pentru stabilirea ierarhiei pentru accederea în play-off nici rezultatele complete ale etapelor 1, 3, 5, 7, 8, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21, 22 şi 23.

Bun, după satisfacţia de a revedea CFR-ul pe locul cuvenit şi binemeritat, să vedem ce s-a mai întâmplat la casa noastră în vacanţa băieţilor.

1. Una caldă, s-a zvonit de un nume nou în lot, Rúben Ribeiro, luat liber de contract, ultima oară la Pacos Ferreira, 28 de ani, 1,75 m, mijlocaş ofensiv. Bun venit şi la multe goluri!

2. Alta rece, Neluţ Roşu s-a întors la Concordia. Să sperăm că mai devreme sau mai târziu, ştirea asta rece se va încălzi, adică Roşu se va întoarce acasă.

3. Alta caldă, prin intermediul paginii oficiale facebook a echipei, jucătorii noştri au transmis urări de început de an pentru suporteri, aşa am aflat că Larie şi Marc s-au aflat în vacanţă în Spania, Petrucci în Thailanda, Tiago Lopes acasă, împreună cu frate-su geamăn. Interesant clip al celor din urmă, nu s-ar putea ca Helder Lopes să ne dea din când în când câte o mână de ajutor (eventual aşa, cum se gândeşte kiruj 🙂 )? Sau a făcut-o deja şi până acum? 🙂

4. Tot călduţă, la 30 decembrie 2015, Adunarea creditorilor FC CFR 1907 Cluj SA a votat în 30 decembrie 2015 planul de reorganizare al clubului. Planul trebuie aprobat de judecătorul sindic. Rămâne întrebarea, dacă TAS-ul … şi rămânem cu cele 6 puncte de penalitate, plus alte 6 de la scadenţa din septembrie-octombrie, ce se va întâmpla la analiza de la noul termen, 31 decembrie, se va lua în considerare data deciziei creditorilor sau data hotărârii judecătorului sindic?

5. Luat de pe site-ul oficial: „În perioada 20 ianuarie – 3 februarie, echipa noastră se va afla într-un cantonament de pregătire în Cipru, unde va disputa o serie de 4 meciuri amicale. Primul meci de pregătire îl vom avea în 24 ianuarie, în compania echipei de primă ligă din Cehia, FK Teplice, urmând ca pe 27 ianuarie să jucăm în compania echipei de primă ligă din campionatul cipriot, Aris Limassol, echipă care luptă și ea pentru loc în play-off în campionatul intern. Pe 30 ianuarie este programat cel de-al treilea meci, împotriva echipei ruse FC Ural Oblast, iar pe 2 februarie se va înregistra ultimul meci din acest stagiu de pregătire, în compania echipei FK Atlantas din prima ligă a Lituaniei.”

6. Una îngheţată bocnă, cică se poartă discuţii pentru transferul lui Camora la FCSB. Ptiu …

HAI CFR!!!

108 comentarii

      • …şi la pct.1 (dacă tot s-a eliberat) pune.l pe bihoreanul ăla (ceva Ember, parcă), s-a zvonit şi de el…Bine, zvonul respectiv nu mai e la fel de „cald”, ca în cazul lui Ribeiro, poate „călduţ”, poate nici atât, dar tot zvon se numeşte…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

  1. Referitor la pct.5, cantonamentul din Cipru (inclusiv numele celor 4 adversari) este un mic pas înainte faţă de cel de anul trecut, când participam la un turneau în Pula (sau unde-n pu…a mea), cu nişte divizionari B de prin Ungaria, Croaţia, etc. HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. Hai sa vedem si partea plina a paharului. Acum un an eram toti socati de intarea clubului in faliment. Intre timp am terminat pe 3 in campionat,l-am scos pe Tade golgheter, ne batem in continuare la play-off, suntem in seminfinale in cupa, pregatire in cipru, toni coneiçao antrenor, urcam in continuare in Gruia la meciuri. Sunt altii si mai rau ca noi. Fruncea sus si Hai CFR! O iesii si soarele pe ulita noastra.

    Apreciază

    • asa se pare ca din pacate, pleaca si ultimul Mohican.Cand am citit stirea,mi-a venit in minte o piesa” Ilyenek voltunk”(Akos)cititorii maghiari cred ca stiu versurile mai departe.De la cei Romani imi cer scuze.Va iubesc pe toti dragii mei CFR-isti.Lupta draga CFR sa raminem in A.Acum trebuie sa luptam in play off, ca inainte ptr. titlu.Hai CFR!!!!!

      Apreciază

  3. Prin plecarea”Ultimului mohican”(Camora),ramanem sifonati rau de tot pe flancurile apararii,precum un avion cu aripile avariate(!);in conditiile in care(trebuie sa faci rost de bani!?)iti mai pleaca:N.Rosu( e plecat),C.Lopez, sau/si Petrucci, mai poti vedea partea”plina”a paharului(?),ca doar nu vom reusi sa aducem valori,pe zambete!

    Apreciază

  4. Om vedea ce sa va intampla,nu? Doar nu ii cedam pe cei enumerati mai sus si nu aducem nimic in loc, asta inseamna ca am renuntat de tot la a mai salva echipa asta si vrem doar s-o ingropam. Ma gandesc ca nu asta e ideea,ca asta puteam sa o facem de anu trecut. Din pacate noi suporterii putem doar sa asistam de pe margine la ce se intampla,nu prea avem un cuvant de spus. Din pacate…

    Apreciază

      • Croaţii l-au dat totuşi mai ieftin decât l-au cumpărat. 🙂 Cristi, pe chefere ai scris că Camora devine liber de contract în 6 luni. „Eu mai am contract un an și jumătate de contract cu CFR Cluj. Am spus tot timpul că CFR mi-a dat oportunitatea să cîștig titluri, să joc în Champions League și Europa League, mă bucur, e o echipa importantă pentru mine. Iar dacă va fi să rămîn, atunci voi lupta, fie că va fi play-off sau play-out„, a mai spus Camora.” fanatik

        Apreciază

  5. In alti ani, pe vremea asta presa ne transfera cateva zeci de jucatori, in iarna asta de-abia au aparut 2 zvonuri de transferuri si inca nimic concret pe site-ul oficial, insolventa isi spune puternic cuvantul. Oricum, pana pe 20 ianuarie cand incepe cantonamentul este timp suficient sa aducem jucatori, daca vom aduce ceva si nu vor fi doar plecari…

    Apreciază

    • Eu eram super-mulțumit și cu actualul lot (inclusiv Roșu, inclusiv posibila revenire a lui Guima), în condițiile actuale era OK. Neluț a plecat, din păcate, e posibil să mai consemnăm plecări, ”sosiri” spectaculoase și consistente nu vor fi. Așa e în insolvență. Suntem în Liga1, cu șanse reale să ne menținem acolo, caz în care am mai câștigat (din nou) timp pentru a ne trage suflul un pic…Și noi, și IM, și -mai ales- AP…Important e acum, să mergem înainte, să ne menținem acolo. HAI CFR!!!

      Apreciază

  6. La mulţi ani Tribunişti! Abia aşteptam să citesc ceva nou pe site, mersi Caneto! Sincer, nu pot să cred că virgulă Camora ar vrea să plece. A spus-o de mai multe ori: vrea să continuie cu noi, indiferent de e se va întâmpla: playoff say playout. Cred că trasferul lui depinde numai de nea Muri: dacă el nu-l forţează pe Camora, nu va pleca de la noi. Cel puţin nu acum. Iar nea Muri o să-l forţeze doar dacă va fi nevoie. Sper. Haide CFR!

    Apreciază

    • Da, Nea_Silica, cam aşa e. Camora ştie ceva, după cum a ştiut ceva şi anul trecut când a spus că nu pleacă decât dat afară de la CFR. Acum, probabil i s-a spus că este nevoie să plece, de-aia vorbeşte altfel, că va alege ce e mai bine pentru el şi club. La FCSB nu cred că va ajunge, nu degeaba l-au readus pe Pârvulescu şi-l vor şi pe Momcilovici. Bănuiesc că Bari va fi noua destinaţie a lui Camora, mai ales că Zamfir a fost promovat în funcţie de italieni.

      Apreciază

      • Caneto, asa stiam. E posibil sa fi fost un contract plus o optiune de prelungire unilaterala a clubului (cum el si-a prelungit contractul dupa ce clubul s-a ars cu Diogo Valente si compania presupun ca s-a incercat si reduceea riscului financiar). Despre declaratii, e PR. Ca si capitan trebuie sa declare mereu loialitate clubului – aici jucatorii portughezi par mai bine educati decit romanii , vedem asta incontinuu de la Tony incoace. Daca e sa fim corecti, ar fi cazul sa plece, pentru ca aici pe termen mediu nu are nici o perspectiva.

        Apreciază

        • Prefer să nu fiu corect şi să rămână la CFR. 🙂 Sunt oameni şi oameni şi printre fotbalişti. Poate nu toţi se gândesc la alte perspective şi evită – pe cât depinde de ei – mutatul dintr-un loc în altul. Orice nou transfer reprezintă un risc pentru orice jucător (neacomodare, ghinionul să prinzi tocmai o perioadă proastă a unei echipe, cu un vestiar în război), niciodată nu ştie dinainte dacă face o alegere bună sau proastă. Un risc e chiar şi în plan financiar, chiar tu ai explicat foarte frumos zilele trecute cum stă treaba. 🙂 Degeaba a semnat Bastos pe nu ştiu ce sumă cu arabii, degeaba a semnat Deac pe nu ştiu ce sumă cu Aktobe, este puţin probabil să se fi ales cu banii pe care au scontat. Eu rămân la părerea că dacă va pleca, o va face doar la solicitarea CFR-ului şi va ajunge coleg cu Rada.

          Apreciază

  7. Daca CFR nu pica asa de tare financiar sut sigur ca Piccolo raminea la Cluj. Dar ca idee, un sponsor/patron care are un master business prin care poate da francize poate fi un argument bun. In anii 60 -70 Beckenbauer si Rumenigge au fost adusi la Bayern cu argumentul de a intra in businessul de asigurari. Ambii inca detin cite o agentie, Beckenbauer la Allianz si Rummenige la Gothaer. In anii 80-90 cistigurile fiind mai mari, orientarea era spre zona magazinelor de mobila. In Austria Tony Polster se ocupa de 2 benzinarii. Tendinta asta este si in Romania, Andone are de exemplu 2 sau 3 francize de Mcdonalds in zona Hunedoara-Deva.In Romania doar Copos s-a prins de smecherie, cind cu magazinele samsung pentru arbitri.

    Apreciază

  8. conform stiridesport:

    Lotul prezent la reunire:

    Mincă, Vîtcă – Camora, A.Mureşan, Goian, Tânc, Ene – Gomelt, Petrucci, Nascimento, Păun, Jakolis, Nouvier, Negruţ – Beleck, Cristian Lopez.

    Absenţi: Guima, Larie, Marc, Roşu, Tiago Lopes, Dani Coelho, Vitor Bruno (vor sosi în zilele următoare), Neluţ Roşu (plecat la Chiajna).

    Apreciază

  9. Lasati omul sa barfeasca, daca tot suntem pe topic de barfa, ce aveti cu el? Din sursa lui milu, eu am auzit ca se intorc acasa Ivo Pinto si cu Traore (aia de la gaz is prea mici pt CFR, he he)

    Apreciază

  10. Camora, Cristian Lopez si Petrucci sunt cei in vizor pentru a aduce bani lui AP. Oricum, tot timpul au plecat jucatorii vandabili, iar clubul a renascut din propria cenusa pana acum. Cine erau acesti jucatori inainte de a veni la CFR? Camora la Naval, o retrogradata pe atunci, Cristian Lopez in liga a treia, Petrucci in liga a ?-a. Iar Cristian Lopez a venit in insolventa, deci moca. Sunt multi jucatori la final de contract care pentru nivelul ligii mioritice sunt mana cereasca.

    Apreciază

    • Eu sper ca Camora să nu-i aducă bani nici lui Zăvăleanu. Să dea un tun cu Vitor Bruno, dacă-i trebuie bani. 🙂 Conform stiridesport: “Am şi alte din oferte, una dintre ele de la o echipă care a jucat în Champions League. Repet, dacă ar fi să plec cum au făcut-o şi alţii, în condiţiile acceptate de club, voi analiza acest lucru. Deoocamdată mă simt bine la Cluj”, a declarat Camora. De FCSB am scăpat (i-a adus pe Pârvulescu şi Momcilovici), de Bari am scăpat (cică ar fi semnat azi Guilherme link), mai tre’ să convingem echipa aia de CL să mute oferta lui Vitor Bruno. 🙂

      Apreciază

    • Probabil ca te referi la versiunile oficiale („zavaleniene”) ale sumelor de transfer. Eu ma refeream la diferenta dintre suma reala (adica cea din culise, fara stirea lui Zavaleanu) si cea „zavaleniana”.

      Apreciază

      • Ai ceva dovezi concrete in sensul asta? Daca da, este extrem de grav ceea ce spui (sper ca iti dai seama) si civic ar fi sa te duci la DNA cu ele…

        Apreciază

        • Ceea ce spun e ca nu trebuie sa fim naivi si sa credem ca totul se face la vedere. Nu degeaba nu se raspunde cu cifre la intrebarile jurnalistilor legate de sumele de transfer, se spune ca aceste sume sunt confidentiale. Oare de ce?

          Apreciază

  11. „CSMS Iaşi a oficializat despărţirea de atacantul Liviu Ganea. Anunţat încă de anul trecut că antrenorul Nicolo Napoli nu-l mai vrea în lot, Ganea a ajuns în cele din urmă la un acord cu preşedintele Florin Prunea şi şi-a reziliat contractul pe cale amiabilă.” link
    „[Paul Batin] nu a avut evoluţiile aşteptate şi şi-a reziliat contractul [cu CS Botosani] în timpul campionatului.” link

    Apreciază

  12. Ce echipa am avut!!

    Beto (3.6 mil€ In perioada sa cea mai buna)rezerva Felgueires

    Ivo Pinto 4, Cadu 2.5, Piccolo 1.8, Pereira 16!

    Deac 3, Bastos 3, Renan 3, Camora 3

    Traore 16!,Sougou 3

    Total: 60 mil €!!!

    Apreciază

    • Asta cum e luat maximumul fiecaruia. Nu e foarte corect calculat, trebuie vazut la perioada respectiva.

      Dar la modul general, anii de glorie au fost cu jucatori peste media naturala a campionatului si a ratiunii economice a fotbalului romanesc.

      Apreciază

  13. Oricum am lua-o tot nu putem face „farmacie ” dar toti au ajuns la maximum in timpul jucat la CFR sau dupa! Nu putem spune ca Alvaro pe cand juca la Cluj avea valoare mai mica decat la Porto sau in nationala Uruguay doar ca putea sa si-o exprime deplin intr-o relatie cu coechipieri de aceeasi valoare.De altfel in confruntarile din CL am vazut doar cativa ceferisti care faceau fata nivelului jocului si astia erau Cadu, Alvaro, Gabi , Culio ( si el a plecat pe 2,8 mil), Traore( cu Bayern), Sougou , Felge (mai târziu) si ocazional câte un Rui Pedro, Kone, Costa.

    Apreciază

    • Bănuiesc că nu ai avut timp să treci cu ochii peste articolul de mai sus. 🙂 Este pomenit şi fratele lui Tiago Lopes, Helder Lopes. Dă click pe numele lui şi vei vedea că el e fotbalistul, nu al nostru Tiago. 🙂

      Apreciază

    • Ei a prins si Provencio citeva meciuri bune si voi gata, de ce pleaca? Poate nu avea loc in echipa…sa zicme mersi ca scoutingul e cit de cit ok atunci cind banii nu ne preseaza sa luam de-ale Tanc, Goian, Muresan si alte ciurucuri ieftine.

      Apreciază

      • Cristi, eu l-am vazut live in meciul de la Iasi (terminat 4-2 pentru CSMS) si chiar avea calitate, a fost singurul care a iesit in evidenta! Nu inteleg de ce s-a renuntat atat de usor la el, sigur nu avea salariul mare (venea totusi din liga a 3-a spaniola) si 100% nu este jucator slab, cum se poate vedea si din clip.

        Apreciază

        • Eu n-am scris ca nu ar avea calitate si chiar spun ca scoutingul e ok. Dar poate nu venea dintr-o zona de unde trebuie, poate a fost un jucator luat „sa fie” apoi venind altii doriti – vforbim de sezonul cu preliminarii EL si cu nevoia de a avea o echipa foarte rapid, in contextul eternei probleme din piata portugheza- statul dupa chilipiruri de sfirsit de sezon.Pentru Romania oricum era bun – cit de jos e campionatul actual se poate vedea iarna asta – preturile la jucatori au crescut cu ca 50% fata de anul trecut iar Romania nu are ce sa vinda.

          Apreciază

      • Frumoase goluri, intr-adevar. Noi am renuntat usor la jucatori mult peste media campionatului din vremea respectiva (nu ma refer la Provencio). De ex la Fabbiani, Yssouf Kone (ce gol magnific a inscris pe Stamford Bridge cu capul la vinclu unui portar precum Cech). De acord cu grasimea lui Fabbiani, dar el si asa depasea trei-patru adversari numai cu fente din corp. Si un alt ex e Weldon, pe care l-am tinut pe banca pana a uitat tot ce stia (antrenori cu „orbul gainii).” Un alt ex e Ogbu, cedat foarte rapid in China, desi se vedea ca are stofa (tehnica), aici de vina e „mirajul banilor”. Renan a fost o afacere excelenta dar o pierdere prematura (dupa numai o jumatate de sezon) si foarte mare pentru jocul echipei. Din nou „mirajul banilor”. De altfel si Weldon a parut a fi o afacere excelenta (imprumut cu 1M) dar in cele din urma chinezii nu l-au cumparat si a urmat tinerea pe banca (prosteasca) la CFR.

        Apreciază

          • La fel şi Weldon. Din declaraţiile de-atunci ale lui PAZ şi tratamentul la care a fost supus Weldon după întoarcere, a reieşit că afacerea Weldon n-ar fi fost tocmai una excelentă. Împrumutul în China n-a fost dorit de club, CFR trăgea la un an par, cică ar fi fost trecut în contract că poate pleca fără acordul clubului şi că suma de 1 mil de dolari abia ce a acoperit cheltuielile efectuate cu el. La întoarcerea lui din China, CFR s-a ales cu un jucător ieşit din formă, aflat în ultimele şase luni de contract, cu un salariu uriaş, într-un moment în care clubul nu mai avea niciun obiectiv. Normal că lui PAZ i s-a pus pata pe el.

            Apreciază

  14. Daca vrei un jucator ca Weldon, nu te plangi ca are salariul mare. Becali face asa cu cei care liciteaza cu el pt salariu la venire. Nu stiu de ce-i mai cumpara daca oricum nu vrea sa-i plateasca.

    Apreciază

      • Aici ai dreptate, deci s-au razbunat pe el pentru plecarea lui in China impotriva vointei lor. Totusi clubul si-a dat singur un sut in fund cu aceasta razbunare pierzand prosteste (pe baza de orgolii) un astfel de jucator.

        Apreciază

        • Nu pot spune că nu mi-a plăcut de Weldon ca jucător, dimpotrivă, dar uite aici: link. 17 echipe schimbate pe parcursul a 14 ani. La CFR a stat foarte mult comparativ cu cât a jucat la alte echipe. 🙂 Puţin probabil ca el să fi dorit o prelungire de contract. 🙂

          Apreciază

  15. cfr.istule.. fotbalul e mai complicat contractual decit crezi. Romania e no man’s land si Clujul e ca si atractivitate zero. Nu cum era Vasluiul, dar nu e un loc pe harta. Cine ti-a venit in Romania? Cam trei categorii de jucatori: 1. Disperatii care nu prind nimic altceva si dau probe pe unde pica 2. Plafonatii care prind un contract semnat la bani pe care ei nu ii merita. 3 Jucatori care au nevoie de o platforma temporara. Tu te revolti ca clubul a vrut jucatori din a 3a categorie si ca nu a avut ce negocia? Pai nu avea ce! Exista echipe mult mai mari la care jucatorii nu semneaza decit dac au niste clauze de plecare ferme…tu ce crezi ca cineva semneaza la Borussia Dortmund fara clauza de plecare, chit ca e clubul nr 2 in Germania?

    Apreciază

    • Dar nici nu iti poti face echipa cu Renani din astia, care iti stau o jumatate de sezon, ca e prea de tot… Nu poti schimba angrenajul de doua ori pe an si sa si mearga…

      Apreciază

      • Daca exista un masterplan si cum il faci sa functioneze e treaba managementului. Desi daca e sa fim corecti, se lucra mai in heirupisme din astea cu „mai fortam totul4-5 etape” si daca nu mergea mai venea un antrenor nou si 4-5 jucatori.

        Apreciază

    • Ok, am inteles parerea ta. Cei din categoria numita de tine a treia au fost Bastos, Sougou, Culio, Dubarbier, Deac, Alvaro Pereira, Ivo Pinto, Traore si poate ne mai vin in minte si altii. Ei au jucat la noi intre 1,5 si 3 ani, nu 6 luni cum vorbeam de ceilalti doi. Au fost tratati bine si si-au adus contributia la cele trei campionate, evolutiile de la Roma, Manchester, Braga, etc. Inteleg ca cer mult prea mult de la niste oameni sa treaca peste orgolii si sa trateze fotbalisti valorosi astfel incat sa-si poata aduce contributia la succesele din putinele meciuri care le-au mai ramas conform contractului.

      Apreciază

      • Nu ştim şi nu avem de unde şti dacă au fost doar orgolii la mijloc. După cum spuneam, la revenirea lui Weldon din China, CFR nu mai avea niciun obiectiv pentru a doua parte a sezonului. Şi, nu este exclus ca jucătorul să fi avut ceva clauze în contract legat de numărul de meciuri jucate şi/sau numărul de goluri înscrise. Dacă avea aşa ceva trecut în contract (şi atacanţii mai răsăriţi pun condiţii din astea), de ce să rişti nişte bani de plătit în plus când nu ai niciun obiectiv major de realizat? 🙂

        Apreciază

      • .Noi ca suporteri putem cere orice. Ceea ce nu cunoastem si nu putem judeca din afara sunt presiunile si interesele celor cu care lucra clubul. Oricum o dam, pe teren intr-un meci joaca 14 insi. Realitatea e insa ca se lucra cu agenti care isi plasau cite 4-5 jucatori la Cluj, de la marfa de vinzare la umplutura si ca lotul era de 35-45 de jucatori. Asa cum in socialism nu laui Sportul popular decit la pachet cu Scinteia, tot asa nu stim ce „pachete” au trebuit sa accepte cei din conducere, evident si cu presiuni de rigoare ca jucatorii sa fie prezentati. Au fost multe greseli facute, umbrite multa vreme de sumele mari de bani care se vehiculau. Fara sa stim insa toate dedesubturile, n-ar fi cazul sa dam verdicte. Gindeste-te ca si un medic de multe ori trebuie sa aleaga raul cel mai mic.

        Apreciază

        • Ok, inteleg ca trebuiau sa joace jucatori de umplutura in locul lui Weldon conform presiunilor agentilor de jucatori, desi ma indoiesc, trebuiau doar prezentati dupa mine (adica sa joace un meci sa zicem). Oricum nu cunoastem dupa cum scrii si tu dedesubturile, deci ne dam cu parerea fara sa luam in considerare ceea ce s-a intamplat in culise. Dar asta e soarta noastra, daca exista culise, trebuie sa acceptam, iar cei din culise trebuie sa accepte ca noi ne dam cu parerea daca actioneaza in secret. Toate cele bune.

          Apreciază

  16. Azi,16.01.`16,am asistat,in sfarsit,la un antrenament(mai de”Doamne ajuta!”)ceva mai”dur”,care a urmarit in primul rand,rezistenta la efort; s-au folosit centuri biometrice(imprejurul pieptului),ceasuri pe mana, toate cu senzori de receptie-emisie,care retransmiteau in timp reali unui computer-receptor,parametrii de performanta ale fiecarui jucator in parte(!);astfel, se monitoriza exact si corect capacitatile si calitatile motrice,fizice si de rezistenta,fara niciun fel de confuzii si alte fente dambovitene;s-au detasat,ca f.buni:Petrucci,secondat de Gomelt,mai apoi un pluton,din cei buni, condus de Nouvier si Goian,iar apoi toti ceilalti; au dezamagit Nascimento,care a parasit(nervos) primul competitia,iar la urma,surprinzator-se pare ca cei cu probleme-Camora,Larie si cu kg.in plus,Beleck,(portarii,nu se pun!);dupa testele de capacitate s-a trecut la o mini partida de fotbal,unde din nou,s-a evidentiat Petrucci;toti jucatorii au fost prezenti,in frunte cu A.1- A.Conceicao si un staff tehnic ceva mai numeros;nu sunt noutati(sosiri-plecari!);au fost prezenti si I.Muresan si Cr.Panin;cu o pregatire intensa,profesionista,cred ca, nu vom avea probleme in play-out; Hai CFR!

    Apreciat de 1 persoană

  17. REFLECTII (ne)PERTINENTE:Asa e,cfr.istule(!);sunt de apreciat si de felicitat pt.acest fapt”deosebit de pozitiv”,privind monitorizarea si reglarea din mers al capacitatilor fizice ale jucatorilor(!);retrospectiv,privind, constat ca nu l-am vazut pe Veres(!?);scuze,dar toti jucatorii erau cu saluri,caciuli,gulere,etc. de nu-i putea-i recunoaste,din prima,decat dupa mers(pe unii!),iar apoi l-am scapat;nu stiu cat de concludente sunt aceste verificari-teste, -probabil pt.a se compara datele,cu cele de la sfarsitul perioadei de pregatire centralizata!-dar,cred ca locul si momentul nu a fost cel mai corect ales,intrucat la zero grade(atat era la orele10.00-12.00) si pe un teren sintetic,cred ca pe unii,mai frigurosi, ar putea sa-i deranjeze aceste amanunte,chiar sa-i dezavantajeze;de asemenea,am omis sa-l remarc pe unul dintre cei mai silitori performeri si pasnici jucatori: Jakolis,care tacut si modest a trecut,in viteza, in vreo 2-3 randuri,ca un accelerat printr-o halta,halta fiind Camora(!);la capatul centrarilor s-a aflat Carter,care a ratat toate finalizarile,cu o seninatate,dezarmanta(!); simpaticul Cr.Lopez s-a remarcat a fi omul”orchestra”,responsabil cu de toate;mai multe date,despre echipa, lot, nu prea cunosc,decat ca a fost un ultim antrenament (cu public),inaintea plecarii in Cipru.

    Apreciază

  18. In urma testelor de rezistenta fizica,ar mai fi de evidentiat si faptul,de altfel f.imbucurator, ca pe primele doua locuri,cu cele mai performante rezultate,chiar cu parametrii peste asteptari,sunt cei doi mijlocasi la inchidere-Petrucci si Gomelt-,care prin definitie,trebuie sa duca,pe intreaga durata a unei partide, un travaliu imens si sustinut; urmeaza ca in continuare sa o si demonstreze,in mod real,prin angajament(total),prin joc,pe teren,spre beneficiul echipei; numai ca aici intervine si priceperea in manevrarea mingii,adica “o lecuta”de tehnica,stiinta si cunoastere,precum si insusirea corecta a sarcinilor acestui post si f. important,de cum stie A.1 sa-i pozitioneze si sa-i foloseasca la capacitatile lor maxime,in deplina colaborare,inclusiv pt.sustinerea, mult mai eficienta a ofensivei;dar pt.aceasta este nevoie sa invete,in primul rand, sa suteze la/pe poarta de la 20m.,pt. a nu mai fi permanent obligati sa intram cu mingea-n careu, pt. a reusi sa inscriem(!)

    Apreciază

    • În primele lui meciuri, Gomelt chiar a dat impresia că are un şut bun cu stângul (a dat parcă şi o bară), ca mai apoi, cu trecerea timpului, încercările lui s-au tot depărtat de poarta adversă. Poate îşi reintră în mână picior în această pauză competiţională.

      Apreciază

  19. Futu-i, Bari a renunţat la Guilherme, negociază cu Mammarella de la Lanciano şi cu Morleo de la Bologna (link), dar urmăreşte din nou şi pista Camora, la care renunţase la un moment dat din cauza unui acord existent între impresarul lui Camora şi FCSB (?). link Asta dacă nu face mişto de mine google translate. 🙂

    Apreciază

  20. Off-Topic ! Albu-Sibiu a devenit oficial tata…de fetita…Sa ii traiasca si sa se bucure de ea ! Ca la botez io cel putin n-am nici o sansa :)))

    Apreciază

    • Da, am aflat şi eu ştirea încă de aseară, le-am şi dat un laic pe facebook. 🙂 Multă sănătate, fericire şi viaţă lungă micuţei, cât şi părinţilor! Felicitări, albule!

      Apreciază

  21. Îţi doresc toate cele bune şi eu, Albule! Şi când fetiţa te supără un pic, mai bagă şi tu un articol pe Tribună, aşa, în loc de Algocalmin…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Dacă albu tot nu va avea chef de reîntoarcere pe tribună, să sperăm că în câţiva ani fetiţa sa îi va lua locul pe lista autorilor. Dacă nici, îl aşteptăm pe albusibiujr. 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.