Note pe 2015


Au rămas doar câteva zile din acest an, unul cu destule bucurii (mai ales în primăvară, în returul sezonului 2014-2015), dar și destule dezamăgiri (mai ales în turul sezonului actual). Cauzele nu le discutăm acum (am tot discutat zi de zi). Echipa are „șanse uriașe” să prindă un loc de play-out, unul rușinos (în opinia unora) sau – dimpotrivă – în concordanță cu valoarea lotului și a „potențelor financiare” actuale (spun alții)…

Dincolo de aprecierile subiective, există anumite certitudini (scoase din STATISTICI!), date/informații de necontestat. Și pentru început vă propun parcurgerea tabelului de mai jos:

Untitled2

Foarte pe scurt, în 2015 echipa noastră a disputat 47 meciuri oficiale: 19 în primăvară (din care 2 în semifinala Cupei) și 28 în toamna-iarna acestui an (din care 3 în Cupa României și 2 în Cupa Ligii).

În cele 47 partide, cei 3 A1 aflați la cârma echipei (Trică, Dican, Toni Conceicao) au folosit 34 jucători, cele mai multe prezențe pe teren bifându-le PĂUN (46 = 19 + 27), cele mai puține (3) VÎTCĂ. Evident, tabelul fiind „mincinos” prin definiție, îl pune în frunte pe Adiță, care la parametrul „minute jucate” stă evident mai prost decât mulți alții, dar pentru curioșii Tribunei există tabele și mai mincinoase (dar măcar reactualizate), care pot fi consultate de oricine și oricând… 🙂

Consultând tabelul „all-2015”, vine de la sine îndemnul să facem o NOTARE UNICĂ la nivelul anului 2015, pentru toți cei 34 jucători care au intrat în meciuri oficiale, indiferent de minutele bifate. Recunosc solemn că această notare este una un pic forțată (în realitate s-au făcut deja niște notări etapă de etapă), dar măcar este una „festivă”, de final de an, să nu mai spunem că părerile se și pot schimba pe parcurs, nu-i așa?

Și – ca să n-o mai lungesc – apelez la ștrămoșescul „Click aici pentru notare! HAI CFR!!!”
PS: Notarea poate fi lansată – evident, ca și în toate celelalte cazuri anterioare – și la „link03”, după ce se intră în „Sondajele lui Kiruj”. Și (din nou) HAI CFR!!!

PS1: Se pot da note până-n data de 29 decembrie, ora 19.00. Și – pentru ultima dată, cel puțin în această „scriere”– HAI CFR!!!

8 comentarii

 1. Iarăşi notare?! 🙂 )) Noroc că n-ai trecut şi antrenorii în tabel, nu avem aşa de mult de lucru. 🙂 Şi foarte bine ai făcut că nu i-ai trecut. Trică e un băiat prea ceferist şi simpatic ca să merite nota pe care l-ar merita. 🙂 Feri a avut 6 luni de nota 7-9, una de 4-5, media finală ar fi ieşit undeva la 2-2,5, doar ultima impresie contează, nu? 🙂 Conceicao ce notă să ia, abia ce a apucat să-i fie trecut numele în catalog. 🙂

  Apreciază

 2. REFLECTII (ne)PERTINENTE!:Nu putem reda un tablou,f.corect privind notarea unica,a fotbalistilor,pt. ca suporta unele corectii,din cauza, a multe necunoscute(!); ca orice statistica,are si o doza de subiectivism,raportata la multi factori reali si colaterali,mai mult sau mai putin determinanti;dar,totusi este un reper f.bun,comparativ-orientativ,uneori decisiv, daca privim mai profund evolutia jucatorilor;pana la urma constituie o reflectare a capacitatii lor,iar pt.noi o(mini) baza de judecare si evaluare,o ierarhizare a valorilor(acolo, unde exista!),o departajare(ca oriunde)intre participanti;sunt multe variabile,care pot influenta in mod pozitiv/negative evolutia jucatorilor si implicit aprecierile noastre,astfel:-nr. de meciuri disputate(ex:Carter,folosit in 5 partide ca rezerva,nu poate fi comparat cu nimeni) ;-timpul efectiv jucat si in ce momente ale partidelor(ex:Paun, are peste 10 meciuri jucate in ultimele 15`-20`;nu-i tot acelasi lucru,cu unul care a joacat titular 70`!?);-folosirea inadecvata pe anumite posturi,in unele partide,a unor jucatori atipici,fara a avea minime aptitudini pt. posturile respective(ex:Bruno,Jakolis,T.Lopes,Muresan, dar cel mai aiurea, Veress);-folosirea unor jucatori doar in meciurile castigate/pierdute;-si se pot face multe speculatii,unele contradictorii;se poate observa ca majoritatea jucatorilor care au evoluat, doar in primavara,au obtinut note,sensibile, mai mari decat inlocuitorii lor(justificat si prin evolutia echipei loc.3,nu 9-acum!);apoi,nu-i acelasi lucru sa fi aparator sau atacant(!)-se poate constata ca difera aprecierea aparatorilor(care sunt in dezavantaj), fata de cea a atacantilor; pe ansamblu,pe durata unui an este aproape imposibil(pt. noi tribunistii!),sa nu reusim sa decantam,sa analizam si sa apreciem cat de cat,just,participarea si aportul fiecarui jucator,in functie de: valoare,calitatile personale- tehnice si fizice-,inteventii si executii (ne)reusite,manifestarea spiritului de echipa,constanta si (ne)siguranta in evolutii,goluri inscrise,assist-uri,(ne)stiinta jocului,capacitatea de efort,labilitatea psihica,etc.,in final- REALIZARI FOTBALISTICE!;s-ar putea sa fie o mica diferenta intre notele din timpul campionatului,cand am notat imediat dupa fiecare etapa,datorita altor stari emotive,a subiectivismului,a nervilor,etc.,cand am avut o imagine mai directa,mai selectiva,pe cand acum viziunea este de ansamblu,dictata si de pozitionarea din clasament.

  Apreciază

  • Vor transmite pe 31, pe la ora 15.00, ca să verifice dacă cei de la secretariat mai lucrează…Dacă reprimim punctele, sunt convins că numărul celor ”care „respiră greu” va crește brusc, iar media dâmbovițeană va fi ”negru de supărare”, cu mic cu mare…:) HAI CFR!!!

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.