Greu la deal când cobori la vale [Botoșani – CFR 2-1]


„Mâna” minții lui Conceicao se vede din prima în „primul 11”. Pe patru posturi se vorbește portugheza, pe restul se ascultă.

CFR: Vâtcă – Tiago Lopes, Goian, Mureșan, Camora – Petrucci, Gomelt – Jakolis, Nascimento, Vitor Bruno – Cristian Lopez (4-2-3-1).

Sărindu-l deocamdată pe Pustai din ecuație, mă îngrijorează mai mult portarul lor decât al nostru. Pleșca e capabil de meciuri monumentale, iar noi n-avem nevoie de unul chiar în seara asta. Egalul e cam tot înfrângere, deci victoria e musai obligatorie. Pleșca trebuie învins.

Să le spună însă cineva și gazdelor din Botoșani că teoretic ne-am dori mai tare cele 3 puncte, că mai visăm la TAS și la play-off. În primele 8-9 minute e mingea lor, terenul lor, în timp ce noi venim doar cu concentrarea, ce arată mai degrabă a crispare. Se joacă aspru, colțos, care pe care. Mai mult ei pe noi. Cu noroc, respingem cum putem tot ce ajunge prin preajma porții lui Vâtcă.

Gomelt mi se pare în plus sau în minus, depinde de fază. E drept că Petrucci îl cam abandonează în apărare, iar Nascimento pare prea fragil să-l sprijine. Vitor Bruno e când pe stânga, când pe dreapta, de parcă are mână liberă la mobilitate de la antrenor. În rest, totul destul de dicanian…

După ce trec primele 10 minute avem și noi o fază bunicică. Petrucci „călcâiază” mingea spre Cristian Lopez, dar șutul acestuia din careu e blocat în ultima clipă.

Părem să echilibrăm dezechilibrul, chiar dacă numai de stăpânire de sine nu pot fi acuzați elevii lui Conceicao. Dar când să ne fie lumea mai simpatică, Tiago Lopes are o eclipsă tipică în apărare și gazdele reușesc să scuture bara din dreapta lui Vâtcă (minge deviată de Goian)

Scorul e aproape de a fi deschis în minutul 22, la o lovitură liberă, dar, deși mingea ia contact cu plasa porții clujene, se arată ofsaid din fanion.

În minutul 25 asistăm la una dintre ultimele acțiuni bune ale ceferiștilor, cu preluarea și șutul lui Cristian Lopez. Pleșca e la post, cum era de așteptat.

Și pentru că dezastrele așteaptă întotdeauna să lovească exact când sorbi mai liniștit din cafea, Botoșaniul deschide scorul în minutul 30. Corner de pe dreapta (una dintre prea multele lovituri libere pe care le-am acordat cu lejeritate gazdelor), centrare pe „scurt”, Ngadeu îi ia fața lui Gomelt și trimite cu capul între Camora și Vâtcă: 1-0.

Uf! Tot mai greu să bați la Botoșani. Ultimii care au reușit chestia asta au venit aici prin august, nu iarna…

CFR nu reușește să-și revină în următorul sfert de oră din pumni, cu toate că ochii nervoși ai lui Toni Conceicao se plimbă de la stânga la dreapta și înapoi. Nimic nu se leagă, nimeni nu-i în formă, totul se scurge alene spre un alt rezultat neplăcut.

Și pentru ca înfrângerea să fie clară încă de la pauză, apărarea mai reușește o chiflă de toată jena. Gazdele nu stau pe gânduri și interceptează o minge ce nu avea ce să caute în posesia lor. Vâtcă îndepărtează pericolul pentru încă vreo 5-6 secunde, dar gazdele nu renunță. Mingea ajunge la Fulop, Botoșaniul se transformă brusc în echipă „ungurească” și se face 2-0, printr-un șut ce-l ocolește din nou pe Camora și bara de care se ține. E minutul 45+2 și ce să mai faci la 0-2? Te duci la vestiare…

După pauză, suntem tot la Botoșani, nu la Craiova, iar Conceicao nu-i Mando. Slabe șanse de avionașe. Coșmarul e prezent și trăim din plin în mijlocul lui.

Păun și Beleck intră pe locurile lăsate reci de Vitor Bruno și Nascimento. Totul pe atac, iar de restul baftă cu Carul Mare. CFR pare mai hotărâtă, dar nu și mai eficientă. De acum vedem la lucru tactica lui Pustai de apărare a unui rezultat periculos. Noi ne chinuim să ducem mingea spre atacanți, ei așteaptă s-o recupereze și să ne bubuie pe contraatac.

Petrucci șutează, dar nu-i gol. Ne chinuim. ne chinuim…

În minutul 58, Vâtcă respinge cu piciorul golul trei. Apoi pornim din nou la un fel de atac. Posesia e mai bună, presiunea ceva mai mare, inspirația insuficientă.

Gazdele continuă să risipească contraatacurile. Timpul trece, Crăciunul se apropie, ne gândim la tăiat porcul sau de unde să cumpărăm curcan.

Pe când să închidem pagina cu clasamentul, o fază de biliard duce mingea la Cristian Lopez, care-și trimite săgeata în poarta lui Pleșca. Tresărim.  E minutul 79 și… cine știe?…

Fotbal de la o poartă la alta, cu ocazii tot de partea gazdelor, din păcate. Nimic nu se mai schimbă pe tabelă, care reflectă faptul că nimic nu se schimbă pe teren. CFR e o echipă care pare incapabilă să se adune de la podea. Șocul schimbării antrenorului nu s-a produs. Și chiar am fi avut nevoie de o revoluție de atitudine și mentalitate, pentru că și așa la Botoșani era greu de câștigat.

PS. Pustai pare să aibe șuba mai umflată, barba mai stufoasă și poate dioptriile mai mari. Doar problemele pe care le pune CFR-ului sunt mereu aceleași. Ne dă meci de meci cu matematica fotbalului în cap. Bravo lui, rușine nouă!

76 de comentarii

  1. Cam ce as putea scrie?Cred ca mai nimic,decat ca nu vad rostul schimbarii de antrenor si ca viitorul e din ce in ce mai sumbru (din pacate nu viitorul lui hagi).Totusi ..Hai CFR ! Si la bine si la greu,voi fi in tribuna

    Apreciază

    • Haideti sa spunem ca nu mai conteaza jocul sau clasamentul sau orice alte chestiuni formale. Aceasta echipa nu a mai castigat de sapte meciuri. De sapte meciuri incoace, toti cei care o indragesc, in Cluj, in tara sau in lumea intreaga nu au mai avut sansa de a primi o minima bucurie de la o echipa compusa din incompetenti la toate nivelurile, de la conducere pana la ultimul jucator de rezerva.

      Cu exceptie unui grup de indaratnici, toti ceilalti suporteri ai CFR-ului s-au fidelizat in ultimii zece ani gratie unei povesti de succes. In acest moment nici macar nu e vorba de insuccese, de infrangeri triste, dramatice: e vorba doar de incompetenta, delasare, lipsa de motivatie si incapacitate de a oferi ceva numelui, culorilor, publicului.

      Da, hai CFR, tot asta spunem, ca niste papusi stricate. Noi o spunem si noi o auzim. Caruta cu prosti trece mai departe.

      Multumim celor care azi reprezinta CFR pentru aceasta toamna mizerabila.

      Apreciază

  2. Asta e. Sper ca odată cu ratarea playoff-ului sa începem sa jucam fotbal. Încă nu e totul pierdut, dar trebuie sa cam batem tot pana la final. Meciul cu ASA e crucial și bineînțeles cele 6 puncte. Sper sa nu ajungem sa ne bucuram ca rămânem în liga 1. Dar la cum jucam acum și asta ar fi o performanta.HAI CFR!!!!!

    Apreciază

    • Cum adica nu e totul pierdut? Hai sa ne revenim din visare si sa uitam de play-off. Nici macar nu meritam asa ceva la modul rusinos in care aratam. Ar fi intr-adevar o performanta sa reusim sa ramanem in liga 1, dar acum totul e la mana celor de la TAS.

      Apreciază

    • Unşpele de start a fost identic cu cel folosit în etapa trecută, schimbările identice, parcă, aşa că poţi lua notele date după meciul cu Chiajna. Mă rog, se poate scădea eventual câte 1-1,5 puncte de la fiecare jucător. Lui Conceicao i-am dat un 3 de încurajare.

      Apreciază

  3. După ce mai încasăm două bătăi de la Iași și Dinamo poate vede și I.M. că trebuie să aducă ceva fundași nu antrenor. Petarde precum Thiago Lopez sau Andrei Mureşan nu pot sa ajute echipa.

    Apreciază

  4. @ Bela, iti raspund aici la comentariul tau de la articolul precedent. Eu cand spun ca sunt atat de importante cele 6 de la TAS ma refer la faptul ca in urma deciziei lor putem avea 30 sau 17 puncte, in nici un caz cele 23 de acum. Ori la cum jucam, diferenta aceasta ne poate fi fatala sau ne poate salva.

    Apreciază

  5. Béla, consider şi acum că băieţii noştri au jucat foarte bine cu FCSB şi că nu doar din cauza prestaţiei modeste a oaspeţilor s-a obţinut atunci victoria. Cât timp jucătorii au fost umili şi şi-au cunoscut lungul nasului, CFR a fost o echipă organizată, unită, greu de învins, dar după victoria cu FCSB fiecare jucător în parte (mai puţin Camora) a ajuns să se creadă mai fotbalist decât este în realitate, iar de-aici n-a fost decât un pas să dispară total concentrarea din teren şi, mai ales, disciplina în joc.

    Apreciază

  6. REFLECTII(ne)PERTINENTE:Sa vorbim cu cei de la TAS sa ne dea,macar 10 p.,nu 6p,ca sa ne putem mentine in L.1,la ce fotbal(nu)jucam(!); In momentul in care,nu numai ca nu reusesti sa invingi echipe aflate in coada clasamentului,dar te si „bat”,in mod firesc le vei lua locul;ceea ce-i si mai trist,dar f.real joaca mai bine, decat noi,sunt cel putin cu “o clasa”peste,la toate capitolele:conditie fizica,conceptie de joc,tehnico-tactic,circulatia balonului,psihic,angajament,calitati individuale,atitudine,moral,etc.;Cu noi, toate,joaca fotbal(!);dece(?), simplu:pt. ca le permitem(!);am sesizat,in repetate randuri(“urlam ca lupii,in desert”,dejaba!)faptul, ca ne trebuie un cutremur,un alt fel de antrenor,unul mult mai energic,mai aplicat,sa instituie o disciplina de fier,cu o alta viziune despre fotbal,unul care sa impuna mai mult angajament si vigoare(“pe ei,pe mama lor!”),care sa le dea baietilor incredere ca luptand pt. fiecare minge,vom invinge;care sa aduca un echilibru,un alt tonus,care sa resusciteze aceasta echipa-blazata, decazuta fizic, psihic si moral;ori, noi ce-am facut,in cel mai pur stil dambovitean(?):am schimbat“aceiasi Marie, cu alta palarie”;nu ma asteptam,de la “blandul Ben”,la minuni,ca doar jucatorii sunt aceiasi,dar caderea in abis se adanceste,cand vi si titularizezi ”gioarsele”,respinse de altul,mai bulversezi si apararea,nu asiguri sustinere atacului si improvizezi peste tot;primul lucru ce trebuia sa-l faca noul antrenor,era sa le impuna trecerea probelor si baremelor fizice si medicale,consfintite in“Testul-COOPER”;cine nu ia probele de forta si rezistenta,inseamna ca nu are capacitatile motrice necesare pt. a juca(!);si atunci nu mai vedem jucatori lesinati,cazand pe teren(!);altfel,nu poti avea rezultate(!);daca nu stii cu mingea, macar sa-i incurci,alergand,pe cei care stiu;poate ca,inca,era bine daca-l mai mentineam pe A.2,in conditiile in care, nu-ti permiti un Ando,sau Miri sau, macar, vreo 2-3 fotbalisti(!);dupa ce,ne mai chinuim si cu Cupa(?);noi suntem cu un picior in groapa si visam “cai verzi pe pereti”,ca oricum nu o vom castiga(!)

    Apreciază

  7. Ironia sortilor,dupa cat s-a chinuit Arpike sa schimbe sistemul din liga 1 in play out si off,si cu nr de echipe reduse,toate aceste schimbari defavorizeaza in primul an de implementare chiar echipa(jucaria) lui,de care se pare ca a renuntat total,dezastrul pare mai aproape cu fiecare etapa care se scurge. Nu inteleg de ce s-a adus acest antrenor,cum nu inteleg de ce a acceptat la randul lui sa vina la o echipa fara nici o perspectiva,nu demult aparea pe la tv spunand ca ar reveni la o echipa din ro. ,dar numai la una care se bate la titlu. Este frustrant sa tii cu echipa Cfr,nu se mai regaseste nimica din acele promisiuni cu care a pornit la drum,am ajuns ciuca batailor,nu mai reprezentam nici un pericol nimanui,parca suntem o barca in deriva,chiar nu stiu ce urmeaza,am sperat tot timpul,dar este clar ca jucatorii nu simt nimica ptr Cfr,joaca doar la alibi,asteptand sa se termine tot chinul,si sa plece altundeva,lipseste un Miri,un Ando,dar si o implicare din partea conducerii. In momente din acestea se cunoaste caracterul fiecaruia,poate ne vor dovedi ca gresim,si chiar cand am renuntat la toate sperantele,vor face o figura buna in cupa,si meciul cu dinamu,sau nu 😂… este si mai frustrant ca de noi fug toti,se bucura toata lumea de problemele clubului,cand alte echipe care au patroni,presedinti,actionari penali,agramati,sunt mult mai iubiti,pe cuvant nu mai inteleg nimica,traim intr-o societate bolnava,inculta. Eu raman langa aceasta echipa care a insemnat o alternativa la mocirla din fotbalul romanesc,cred in ea,poate se va intampla si cu noi un miracol de Craciun,Hai CFR si la bine si la rau

    Apreciază

    • Cred ca primul lucru care s-ar putea realiza ar fi un pressing naucitor. Iti trebuie niste teste fizice si exigenta maxima din partea antrenorilor si preparatorului fizic la acest capitol al pregatirii. Sigur ca dureaza, dar e cel mai simplu lucru care s-ar putea face in acest moment. Apoi cum „botsenii” au putut sa invete cum formezi un triunghi si cum „ametesti” orice adversar care vine sa-ti ia mingea rotind in ambele directii (orar si antiorar) mingea in triunghiul respectiv, cum tot „botsenii” au invatat de la Pustai cum se face un’doi-ul pasand si tasnind pentru a primi pasa inapoi pe pozitie viitoare, nu cred ca la CFR nu ar putea fi acesta pasul doi, dupa pregatirea fizica. Restul de tactica (asezare avansata cu pressing naucitor, dublaj perfect, etc…) se bazeaza pe aceasta conditie fizica si pe aceast mod de a pasa adversarul, fara ele nu se pot realiza…

      Apreciază

  8. Un joc foarte putin diferit de celelate 5 de dinainte si nici macar nu m-am mirat, pentru ca, nu prea ai din ce alege un 11 capabil sa bata o echipa supermotivata, asa cum a fost Botosani-ul aseara. Este evident ca mai toate echipele cu care joaca CFR sunt foarte motivate si ca atare, pentru a te impune. este nevoie de cel putin aceeasi motivare ca a adversarului, plus un spor de valoare. In anii precedenti, am avut jucatori care puteau face diferenta si care au putut face fata unor adversari motivati si a unor arbitrii ostili si necinstiti dar acum nu este cazul. Acum s-a mers pe ideea unui lot tanar si de perspectiva, avandu-se convingerea ca primele sase locuri sunt accesibile cu usurinta, dar vad ca nu-i chiar asa si perspectiva-i in ceata.
    Fara un nucleu de jucatori valorosi nu poti face performanta si nici nu poti produce spectacol deci nu poti atinge menirea unei competitii sportive. Nu stiu care sunt planurile conducerii dar, in acest moment, cred ca au mult de lucru si trebuie sa-si clarifice strategia sa-si limpezeasca gandurile si sa lase deoparte „merge si asa”.

    Apreciază

  9. De ce n-a jucat Larie? Conceicao stie ca e cel mai bun fundas central al nostru (ori daca nu stie, putea intreba orice copil de mingi sau femeie de servici). De ce nu l-a folosit? Greseala impardonabila. Golul lui Cristian a venit pe munca lui Beleck, un sut foarte frumos, de atacant adevarat. La acest meci Conceicao nu a inceput cu cea mai buna formula avuta la dispozitie si nu prea a dat sanse echipei sa dea cea mai buna replica moldovenilor. Doua schimbari la pauza? Putea sa urmareasca inregistrarile ultimelor meciuri daca la antrenamente nu si-a facut o parere despre lotul avut la dispozitie. Oare s-a consultat cu Dican in privinta lotului, sau un antrenor cu licenta nu se coboara la nivelul unui romansh fara licenta?

    Apreciază

    • Sunt sigur că Conceicao ştie că Larie e cel mai bun fundaş al nostru, de-aia motivul neutilizării lui trebuie căutat altundeva decât la opţiunea personală a antrenorului.

      Apreciază

      • Asa se pare, mai degraba la IM trebuie cautat motivul neutilizarii lui Larie. Bruno si Nascimento sunt probabil adusi la sugestia lui Toni. La Nascimento „am vazut” valoare certa. Dar tinerea lui Nouvier pe banca in folosul lui Bruno este de de-a dreptul o prostie cat China si India impreuna, penalizata de prestatia si scorul din prima repriza.

        Apreciază

  10. Cand vom executa si noi un corner cum trebuie? Botosani-ul ne-a aratat cum trebuie la primul gol. Cand vom profita si noi de o greseala? Martinus si apoi Fulop ne-au aratat cum trebuie la cel de-al doilea gol. Pustai ne-a aratat si el cum trebuie… Cineva intreba retoric „pe cand un domn profesor Pustai la CFR?”. Intreb si eu retoric acelasi lucru…

    Apreciază

    • Centrările sunt printre cele mai enervante lucruri la un meci al CFR-ului. Şti naiba cum fac adversarii, orişicât de prost execută centrările deobicei, contra CFR-ului mai toate sunt executate perfect. În schimb, la orice execuţie alor noştri mai că-mi vine să urlu la ei să bage şpiţul sub minge, pentru că ştiu că la execuţii cu pretenţii de fotbalist sunt mai puţin de 0,72% şanse pentru o centrare bună.

      Apreciază

  11. Ca sa profiti de o greseala, echipa adversa trebuie sa aiba un Nascimento, care sa trimita acasa o pasa de la mijlocul terenului ca si cum n-ar fi mancat de trei zile (lasand la o parte directia complet gresita a pasei). Nu cred ca a visat Pustai ca o sa poata specula greseli din astea tampe la CFR, dar se pare ca viata bate visul 🙂

    Apreciază

  12. LIVE | Astăzi, la Nyon, cu începere de la ora 13:00, va avea loc tragerea la sorţi pentru optimile UEFA Champions League.
    Cum arată urnele:

    Capii de serie: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Wolfsburg, Bayern Munchen, Manchester City, CFR, Zenit

    Outsideri: PSG, Juventus, AS Roma, PSV, Benfica, Arsenal, Dinamo Kiev, Gent.

    Avem şanse reale de calificare, indiferent cu cine picăm, numai să nu fie cumva vânduţi la iarnă T. Lopes şi Vitor Bruno.

    Apreciază

  13. Io cred ca in marinimia lui, mult-preasfintitul Larie s-a cacat pe domnia lui…..Inca o tzara si ar fi ajuns sfantul sfintilor…. Dar un om cu educatie minima nu va ajunge sfant decat in Romania lu’Jiji si al celorlalti… L-o fi prins grebla de guler…ca pre’o fost mare ….

    Apreciază

  14. Viitorul –fcsb continua sarabanda jocurilor TRUCATE,ARANJATE fara ca cineva cu functie de raspundere sau presa,etc. sa vrea a se sesiza;ca aceasta mascarada sa poata fi desavarsita era nevoie,nici ca se putea mai nimerit,decat de arbitrul de casa,Al.Tudor; a sosit momentul decontului, a notei de plata pt.meciurile castigate subit si surprinzator de Reje din editiile trecute cu complicitatea celor de la Vaslui(a lui Porumbelu),care au salvat Viitorul de la retrogradare;comparati echipa introdusa,azi,pe teren de Hagi cu echipele utilizate in toate celelalte etape anterioare(!);veti constata modificari substantiale de jucatori titulari si de abordare a unui nou sistem, total diferit si neobisnuit de joc,”justificand” astfel chipurile,din start,de ce se pierde acest meci;lumea este fericita,totul decurge conform asteptarilor,oile se indreapta spre un nou titlu,in conditiile in care Astra se va”defrisa”;ni se serveste o noua mizerie la care nu pot sa mai asist.

    Apreciază

  15. …vom asista la cele mai murdare blaturi/reciprocități posibile (și imposibile) pe care le-a văzut Liga1…Deja se fac relațiile/cumetriile pt play-off, se discută combinații reciproc-avantajoase, se analizează ”studii de fezibilitate”…Este cât se poate de evident că primele 5 (actuale) ajung în play-off, penru SINGURUL loc disponibil luptând (încă) 4 echipe, în ordinea șanșelor: CFR, ASA, Iași și Craiova. Da, în ciuda tuturor rezultatelor oribile (să nu mai vorbesc de joc), eu văd CFR-ul cu prima șansă la play-off, nu de alta, dar CFR-ul are o ”tradiție” (nerecunoscută de suporteri) în a-și face ”prieteni la nevoie” și în a-și rezolva pozitiv o problemă în ultima clipă (să ne amintim doar de cele trei titluri). Am încercat să sugerez câteva ”posibilități” de rezolvare, am fost imediat contrat (prietenește, evident) de b_o_g_d_a_n, dar el trăiește într-un mediu ”protejat”, unde totul pare cinstit și corect, și îi doresc sincer să nu cunoască niciodată necesitatea de-a apela la trucuri/jocuri nurdare. În paranteză fie spus, sunt de acord cu el, asta nu duce niciodată la nimic bun, pe termen lung. Dar în Ro (și mai ales în Liga1) nu există noțiunea de ”termen lung”, există doar nevoia/necesitatea/dorința de-a supraviețui, pt. că în caz contrar vine falimentul, desființarea, uitarea, și -în final- bucuria handicapaților din taberele adverse…În paranteză fie spus, consider, că -în cazul nedorit de noi că ne vom desființa- tot vom întâlni niște ”ronini” plătiți, care ne mai înjură un an-două, așa din obișnuință/din datorie. Revenind, conducerea clubului (indiferent cine o fi și unde) are datoria FERMĂ să caute toate posibilitățile de ”cuplare” pt. a menține în viață această echipă, altfel vom asista la lucruri fatale pt. noi…HAI CFR!!!

    Apreciază

  16. Am vazut ultima parte din meciul Viitorului cu FCSB si – sincer – nu am remarcat nimic cu aroma de blat. Viitorul a fost la un pas de egalare, au avut pe final vreo 3 ocazii in care numai inspiratia portarului stelist a impiedicat marcarea golului. Nu zic ca nu exista astfel de aranjamente in familie, dar azi nu cred ca a fost asa ceva. Poate sunt eu naiv si copiii aia de la Viitorul chiar stiu sa rateze profesionist.

    Apreciază

  17. La fel ca si colegul FV, am vazut doar ultima parte a meciului de aseara si intr-adevar doar inspiratia portarului si ratarile „calculate” au salvat victoria fcsb-ului. Nici mie in putinele minute pe care le-am vazut nu mi s-a parut nimic aranjat,dar cine stie… Kiruj, desi as vrea sa-ti dau dreptate, nu stiu cum ne-ai pus pe noi primii in ordinea sanselor, din cele 4 echipe care se lupta pt locul 6, (ti se pare ca noi ne luptam?!) avand in vedere modul in care aratam in acest moment. Iar legat de „traditia” noastra de a ne face „prieteni” la nevoie si aici am serioase indoieli. Din cele 4 meciuri pe care le mai avem de disputat, doar cainii si astra ar fi singurii care (teoretic) ar avea motive sa faca o intelegere cu noi, in perspectiva celor 6 puncte asigurate in play-off. Dar nici aceste ipotetice puncte nu ne ajuta la nimic, daca noi nu vom fi in stare sa ne castigam meciul direct cu ASA. Si nu mi se pare ca suntem in relatii atat de apropiate cu Strambu’ incat sa fie dispus la astfel de intelegeri. Daca nu se reuseste resetarea jucatorilor sau activarea „prieteniilor” ii vad favoriti pe caini in meciul de duminica, fie si printr-un gol marcat in prelungiri, din off-side, cu noroc, in stilul lor caracteristic. In cateva zile vom avea raspunsul si la aceasta dilema si la cea a punctelor de la TAS.

    Apreciază

    • Revin, dupa ce am mai aruncat o privire si pe alte pagini, toata lumea vorbeste de blatul ordinar de aseara, iar cea mai tare faza e aceea cu Florin Tanase, principalul marcator al viitorilor, care s-a „accidentat” cu o seara inainte, in incercarea de a se descalta! :)) Stupizenie mai mare n-am citit de curand. Evident ca ziarul de casa n-a vazut nimic necurat, doar vreo doua henturi stelemiste, nesemnalizate de omul de casa, brad tudor.

      Apreciază

      • Saul+FV: nu m-am referit neapărat la meciul de ieri (dar e posibil şi acolo), ci aşa în general. Şi da, aveţi dreptate, întrebarea de baraj este dacă chiar se vrea din partea conducerii noastre (la modul serios) intrarea în play-off…Dacă nu, atunci e clar…Dacă da, atunci chiar e nevoie -în primul rând- de o resetare a băieţilor, şi doar după aia căutarea unor posibile combinaţii. Problema mea este una legată de starea noastră de insolvenţă, care foarte uşor se poate transforma în faliment, apoi în desfiinţare. Accederea în play-off (chiar cu metode mai puţin ortodoxe) asigură totuşi un venit garantat consistent (de minim loc 6), care în primă fază se traduce prin evitarea certă a falimentului. Şi aşa mai departe, pas cu pas. Şi da, este şi părerea mea, că dacă reuşim cumva să ieşim din insolvenţă, echipa trebuie repusă pe baze sănătoase, fără combinaţii, etc., care să ducă mai departe tradiţia ceferistă, şi care să readucă spectatorii în tribună, chiar dacă -ocazional- vom evolua şi în ligi inferioare. HAI CFR!!!

        Apreciază

  18. Kiruj,daca incepem sa folosim metode neortodoxe,ce rost mai are?Pe mine ma dezgusta chiar si idea de asa ceva.Sper sa reusim cu metode „”ortodoxe”” ,fiindca nu stiu cum as mai putea merge la meciuri daca,s-ar dovedi (dovezi clare) ca suntem hoti.

    Apreciază

    • Luis, ca să mergem şi la anu’ la meciuri, condiţia primordială este ca echipa să existe…Apoi e timp suficient să ne curăţăm de toate „neortodoxismele” posibile, chiar trebuie şi e obligatoriu să se facă acest lucru. Cumva ca şi în cazul miliardarilor, care evită să-ţi spună provenienţa primului milion obţinut, după aia totu-i curat…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  19. Cred că CFR va putea deveni un club profesionist – în sensul adevărat al termenului – doar dacă scapă de Paszkany, sau invers 🙂 Paszkany este doar un profitor, un jucător de noroc, care riscă totul sau nimic (vezi ciclul de titluri în anii pari), fără să construiască (în afară de tribune) absolut nimic. Dacă într-adevăr înțelegea ceva din-, și urmărea să implementeze profesionalismul bundesligii – al cărui mare fan se declară, în acest deceniu, cu banii rulați și cu performanțele atinse, CFR-ul putea deveni cel mai bine așezat și mai puternic club din țară, din toate punctele de vedere. Dar el a ales să urmărească maximalizarea profitului imediat, cu consecințele la care am ajuns. Acuma dacă este Dican sau Conceicao, Goian sau Larie, Nascimento sau Rosu, play-off sau play-out, toate sunt chestii de conjunctură, care nu rezolvă problemele esențiale, doare cele aparente, imediate ale clubului, fără să îi ofere o perspectivă reală. Multă vreme am crezut că cel mai important lucru este aprobarea planului de reorganizare și ieșirea treptată din insolvență, acum am ajuns să cred că acest lucru contează cu adevărat numai dacă ar putea conduce la vânzarea clubului și scăparea ei din mâinile lui Paszkany. Trebuie, fraților, un proprietar (acționarat), cu viziune, cu un proiect, cu bani (!), care să ofere un viitor pentru acest club, pe măsura tradițiior și performanțelor acesteia. Așa că nu prea mă mai agit pentru puncte, calificări sau jocul echipei. Asta e, sărbători fericite, și să vedem ce ne aduce anul.

    Apreciază

  20. csongi, cu partea aia că AP a urmărit „tunurile” sunt de acord, de fapt chiar dacă nu-s de acord, tot aia e realitatea…Ca să facă acele tunuri (urmărite de nişte rechini mai versaţi şi mai bine înfipţi în fotbal), avea nevoie -fără discuţii- şi el de relaţii, trebuia să cotizeze în stânga şi-n dreapta, altfel adio tunuri. Faptul că n-a desfiinţat echipa (pe modelul Bucşaru), şi plăteşte în continuare tot ce e cheltuială curentă (în cuantum lunar destul de ridicat, totuşi), mă face să cred, că doreşte ceva de la echipa asta, măcar curăţarea ei şi apoi -eventual- vânzarea ei. Echipa va fi pe baze sănătoase (valabil şi pt. celelalte), doar când scapă de relaţia de dependenţă faţă de „patronal unic” (care, de regulă, e urmărit penal, e la zdup, sau tocmai iese de acolo, etc.). Un club poate fi curat, când reuşeşte autofinanţarea. Drepturile TV asigură o mare parte din buget, dacă eşti deştept, mai faci nişte „creşteri” valorice ale unor jucători (însemnând, prin revânzare, tot nişte bani), etc., etc. Nicio echipă de oriunde nu poate fi sigură de viitorul ei, când depinde de un patron unic, exemple sunt cu miile, chiar şi în occident, dar mai degrabă în spaţiul ăsta balcanic, evident. HAI CFR!!!

    Apreciază

  21. csongi, eu inteleg ce vrei sa spui, dar acum, in 2015 e o utopie si atat. Din 1990 pana in 2003 nu s-a inghesuit nici un actionariat cu viziune, proiect si bani sa preia clubul. Ce te face sa crezi ca acum se inghesuie la usa clubului, singura piedica fiind pretul nerusinat cerut de PAZ pt. jucarie? Putem sa ne uitam la Rapid, pe vremea mult hulitului Copos Rapid a fost o forta, a castigat cupe, a jucat in Europa. A plecat ‘nenorocitul’, zgarcitul de Copos si a venit cine? Actionariatul cu viziune si bani?

    Apreciază

  22. Discutiile acestea cu strategia clubului etc sunt de multe ori partinitoare, uneori si naive. AP este ca investitor provenit din zona imobiliara, unde modelul de business e sa contruiesti ceva si sa vinzi. Cladirile de birouri sau Mallurile ssunt detinute si administrate de alte firme decit cele care le dezvolta.In plus, Romania anilor 2000 a fost una a cresterii masive, in consecinta a supraevaluarii unor active si a modelelor de succes de exit – de la Rompetrol, la Terapia (tranzactia catre Ranbaxy). A fost foarte clar de la inceput, cind ridicarea CFRului s-a facut prin infuzii masive de CASH ca scenariul dorit era unul de creare a unei marci cu ceva palmares si infrastructura si ulterior vinderea acesteia. In acest context au exista si multe initiative bune – gen echipa a doua, proiectul esuat cu GISS , constructia stadionului intr-o perioada pre- spalat bani de administratii locale pe aceasta cale etc. Ca nu totul a functionat e normal ‘( ca la mall, cine il contruieste nu e primar interesat de structura chiriasilor dupa ce vinde) pentru ca in modelul de exit bazele trebuiau administrate mai departe de altcineva. Azi suntem intr-o alta realitate, acel model de exit a esuat si cel mai probabil CFr este un activ „in conservare” – asa interpretez eu declaratia lui AP ca 4-5 ani clubul nu va avea pretentii de performanta. Ori pentru un activ i conservare, situatie e OK, indiferent ce ar spune unii si altii – vedem veniri de jucatori, o echipa cit de cit ok pentru prima divizie si suficient de multa liniste la club.Mai este un hop cu datoriile din insolventa pentru a curata clubul de pacatele trecutului sau altfel spus costul trofeelor din vitrina, asa ca factorul timp va rezolva ssi chestiunea asta.

    Apreciază

  23. Mai fratilor,stand by(!);daca(din gresala) Viitorul inscria, pe final de meci,sunt aproape sigur ca Tudor isi intra in rol,iar Stelemeaua castiga meciul(!);sesizand saracia care ne bantuie pe toti,ce si-a zis arenadasul-impostor,ciobanul”care este!”ca,acum este cel mai nimerit moment de-a profita si a reinceput sa-si ademeneasca adversarii cu tot felul de oferte(vezi Astra!),cum se zice,sa miste din”urechi”;toti,dar toti hraparetii din mass-media,de pe la comisii,arbitrii,antrenori si impresari(fam.Reghe) si nu un ultimul rand jucatori,se dau cu infractorul(!),pt.ca acesta, de bine de rau, le garanteaza un venit sigur;atata timp cat la mijloc sunt interese meschine,care duc la BANI,previziunile optimiste ale unora sunt mult preaexagerate, privind sansele noastre de play-off; eu zic ca, dimpotriva aliantele se fac ca noi sa disparem,cat mai repede, pt.ca nu facem parte din GASCA care trebuie; mai si deranjam forurile fotbalului romanesc(!)

    Apreciază

  24. Apropo de mall-uri. Dupa ce terenul cu baza sportiva CUG a trecut din proprietatea lui Paszkany in cea a lui Gadola, se pare ca si Piata Abator (aprox. 28.000 m2) a avut aceeasi soarta. In 2008 Paszkany vroia sa ridice acolo un mall: http://cfrmania.gsp.ro/stiri/3400/arpad-paszkany-vrea-sa-ridice-zgirie-nori-in-piata-abator.htm In 2015, surprise, Gadola vrea sa construiasca pe terenul ala: http://www.ziardecluj.ro/famila-gadola-va-detine-noul-mall-din-cluj-se-va-construi-piata-abator Deci banii imprumutati clubului in vremuri grele n-au fost cadouri, ci doar imprumuturi cu asigurari de recuperare ulterioara.

    Apreciază

    • Afacerile nu se fac pe baza de prietenii si etica morala. Fiecare speculeaza un context. Nu este o noutate ca AP este „investit” si in lipsa de cash, plus ca partenerii sai de business nu prea mai construiesc prin Romania, in timp ce Gadola a facut un semi-exit si este „in cash”. Imprumutul „salvator” pentru care au sarit toti a fost de fapt un avans de cash pentru o optiune de cumparare. Dar bine executat dpdv al imaginii publice – unii mai „simpluti” au pus botul.

      Apreciază

  25. La meciul Viitorului, sa nu uitam ca Tudor a fost cel i-a lasat in 10 pe stelisti, desi putea foarte bine sa nu il elimine pe Papp. Sigur, e posibil ca Viitorul sa fi egalat si Tudor sa incline apoi meciul inspre FCSB, dar daca egalarea venea in min 90, cam greu de realizat inclinarea. Stim cu totii ca intre cele doua echipe a fost cel putin un blat gretos (acel 5-1 care a tinut Viitorul in Liga 1), cu aceiasi antrenori pe banca, dar haideti sa nu vedem peste peste tot blaturi si aranjamente, de parca am scrie in presa „sportiva” de Dambovita. Eu personal raman la parerea ca acest ultim meci nu a fost aranjat, Hagi e constient ca are sanse chiar sa castige titlul, mai ales daca Astra se destrama in iarna si Pandurii se dau discret deoparte.

    Apreciază

  26. FV,ce vroiai ca Hagi,in superioritate sa se dea la oparte, cand i s-a ivit aceasta imensa oportunitate(?);normal ca a incercat sa profite si sa demonstreze ca se poate mai mult,chiar sa castige;numai ca la mijloc,era „omul negru”,care decidea soarta partidei; intr-un meci cu CFR,nu l-ar fi eliminat niciodata pe Papp;banii „imprumutati”clubului,au fost in realitate o asigurare de recuperare ulterioara,asa cum a remarcat f,bine,bright;sau,mai corect,bravo Cristi,”a fost de fapt, un avans de cash pt. o optiune de cumparare”,ca sa-nteleaga si naivii(!)

    Apreciază

  27. Doua henturi clare neacordate de tudor Viitorului , din care un penalti, celalalt lovitura libera perpendicular la 17 m ! Dupa meci, rejele declara, ca el niciodata nu se ocupa de arbitraj !!! Daca nici asta nu e dovada preteniei …

    Apreciază

    • Corect Bela…Mai nou, bagă şi Pandi şi Dinu ironii, mai mult sau mai puţin fine…Chiar şi comentatorul ăla de doi lei (de la Digi) a spus (chiar de 4 ori, parcă), că folosirea lui Boli (în detrimentul lui C.Ganea) ca şi fundaş lateral este o surpriză totală…Ca şi cum l-ai băga pe Larie fundaş dreapta…Mă rog, nu-I treaba noastră, avem noi pe ale noastre, din păcate. HAI CFR!!!

      Apreciază

  28. Am oprit notarea, 12 tribunişti (incă) fideli jocului au fost prezenţi. Toni a primit un 4.0 lat şi rotund, echipa un picuţ mai mult (4.7). Cristian a primit nota cea mai mare (6.0, câteodată am impresia, că doar el mai vrea, şi Camora, câte ceva), la polul opus îi găsim pe Nascimento şi Bruno (ambii cu 3.4). Toni a încercat în prima repriză formula 4-2-3-1 (teoretic a şi pus oamenii care se pliază formulei), dar „valoarea” (sau, mai degrabă, blazarea) şi-a spus cuvântul. Schimbările au adus ceva plus, prin apariţia lui Beleck şi aşezarea s-a dus spre variaţiile lui 4-4-2. Repriza a doua am mai revenit, dar e nevoie de mai mult, mult mai mult…HAI CFR!!!

    Apreciază

  29. Lăsând la o parte discuțiile legate de blaturi, aranjamente, prietenii, eu ridic o altă problemă cat se poate de actuală. Am avut probleme cu majoritatea echipelor pe care le vom întâlni din nou in play out. Mai mult observ ca multe dintre ele merg din ce in ce mai bine : Iasi, Botoșani, Timisoara e echipă solidă, iar mai nou Voluntari merge bine, la fel ca si Petrolul. Concluzia este că vom avea viață grea in play out, in ciuda acestui ecart, care după injumatatire nu va mai însemna mare lucru. Am inteles ca decizia in cazul CFR va fi comunicată doar pe 31 dec ! Ciudat!

    Apreciază

    • Saul, ai mare dreptate…În opinia mea, distanţa dintre locul 7 şi 14 (adică între „primul” şi „ultimul” dintre cei care intră în play-out) nu va fi mai mare de 14 puncte, adică -după „tranşare”- distanţa va fi doar de 7 puncte. Practic nimic, mai ales, dacă ţinem cont, că în play-out vor fi 8 echipe, deci 14 etape, suficiente să refaci relativ uşor o distanţă de 7 puncte. Indiferent ce şi cum, în play-out toate echipele vor avea „şanse” să retrogradeze, asta-i clar. Eu de-aia tot bat toba aici, ca handicapatul, că neaccederea în play-off ar putea fi o catastrofă pt. club. Dar nu mai dezvolt subiectul, că m-am dezgustat şi eu, într-adevăr. HAI CFR!!!

      Apreciază

  30. Inca nu e totul pierdut si daca tot suntem in perioada asta frumoasa a sarbatorilor,hai sa speram pana la capat intr-o minune.Stiu ca nu jucam nimic,ca nu am mai castigat de atatea meciuri dar undeva trebuie sa se intrerupa seria asta,nu? De ce nu la urmatoarele 2 meciuri? Echipa asta ne-a adus atatea momente frumoase ,nu ii putem lasa acum ,la greu.
    Hai baieti, hai ca se poate!Suntem totusi CFR Cluj!Tre sa ne revenim odata. Unde va este mandria? Pentru Dumnezeu, treziti-va pana nu e prea tarziu.Inca nu e totul pierdut.
    Hai CFR Cluj!

    Apreciază

    • Justin,suntem cativa (din pacate doar cativa) care nu vom lasa echipa,si vom merge la meciuri,chiar daca unii jucatori ne arata obrazul,daca-i intrebam ,cand vor mai face si ei niste puncte.

      Apreciază

  31. Pai Kiruj barat,si noi suntem deacord cu tine ca ,ratarea pleioff off-ului este un dezastru.Asta inseamna ca suntem mai multi handi aici.In paranteza ,pentru mine conteaza si cum se ajunge acolo. 🙂

    Apreciază

    • Luis haver (prietene/my friend/mon ami/etc.), pentru mine nici măcar nu mai contează cum, doar să ajungem acolo. Încerc, cu un ultim efort, să detaliez subiectul (din punctul meu de vedere, evident, care nu e, n-are cum să fie literă de lege). Într-o competiție murdară, coruptă, bazată pe tot felul de combinații, cumetrii, favoruri, cu implicarea consistentă a politicului, etc., noi ce vrem de fapt? Să jucăm rolul Cenușăresei, a virginei ”și-și”? Dacă asta vrem, în secunda 2 ești out din această junglă plină de animale care mai de care mai feroce. Atunci mai bine nici nu te înscrii, faci o echipă de popice, și cu asta basta (în paranteză, și acolo sunt șmecherii, am avut și secție de popice pe vremuri), sau -mai degrabă o trupă de balet. Cu Maia Plîșețkaia, de exemplu…:) Dar dacă te-ai băgat, și mai ai și niște vise erotice, atunci lasă duplicitarismul virginei (invocate corect de Cristi), bagă-te și tu, altfel -pe lângă că ești fraier- mai și cheltui niște bani pe degeaba. Asta ca un preambul general. Pe cazul concret al CFR-ului, neaccederea în play-off înseamnă cam 50% șanse de retrogradare, poți să mă crezi, simt acest lucru, am și explicat mai sus de ce. În paranteză fie spus, cam tot 50% șanse ai la titlu, dacă ajungi (cumva) în play-off. Nu e nicio contradicție, este un sistem competițional apriori gândit astfel, cu menținerea suspansului până-n final (cu evidente considerente ”economice”; crește/se menține audiența, vin banii, etc.). Dacă tot am făcut anumite eforturi să scăpăm de faliment (între timp am scăpat și de ANAF!), dacă tot plătim (adică AP) niște cheltuieli lunare OBLIGATORII, de ce să ne predăm ca fraierul? Un pic de efort financiar, niște sfori trase în direcția corespunzătoare (cum fac și celelalte echipe, la un nivel evident mai ”înalt”), și te-ai salvat de o posibilă desființare, că o echipă retrogradată în B nu mai interesează pe nimeni, asta trebuie să recunoaștem. Poate asta ne e soarta? Uite, alte echipe (vecinii, de ex.) se strâng și în B, există emulație și la ora 11.00, se face tam-tam mediatic, etc. Tu chiar crezi, că toate ăstea vor exista la un CFR aflat în B? Nu cred. În cel mai bun caz, echipa nu se va desființa, își va relua locul în diviziile inferioare (chiar C), și va ”exista” cumva. Ei, din aceste considerente spun că este important să prinzi play-offul (indiferent cum), pt. că câștigi timp, și cine câștigă timp, poate câștiga -pe termen lung- ”existență” de durată. Apoi e timp pentru ieșirea din insolvență, pentru a regândi totul, pentru a vinde echipa, pt. alte și alte măsuri ipotetice, dar dacă nici măcar ȘANSA pentru toate acestea nu-ți acorzi, atunci e jale, e jale mare. Vei deveni o pagină îngălbenită, un intermezzo statistic (pt. curioși), noi ne vom pupa prietenește (dar asta să fie problema cea mai mare), și viața merge înainte. Asta vrei, Luis? Niciun miliardar respectat nu-ți va spune cum a făcut rost de primul milion, aceste lucruri se uită. Să încercăm să vedem mai departe un pic de anul 2016, poate până-n 2025, poate 2050 chiar, dacă e posibil. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Kiruj,am inteles din prima idea.problema este ,ca fiecare molecula din mine se revolta numai cand ma gandesc ca ai dreptate.Mi-e foarte greu sa diger asa ceva,chiar daca inteleg scopul.N-am ce face asa sunt eu.

        Apreciază

      • Kiruj, nu esti si nu suntem handi, cand tot sustinem anumite aspecte, suntem doar niste suporteri care iubim aceasta echipa si care-i vrem binele cu orice pret. Da, si eu vad ca si tine aceste lucruri si imi doresc play-off cu orice mijloace (desi nu sunt de acord cu ele, in principiu), doar ca sa evitam un posibil dezastru. Problema este, daca si la nivel de conducere/jucatori se doreste acest lucru! Pt ca daca la club se intampla lucruri pe care noi nu le stim, atunci doar pierdem vremea si ne consumam energiile aici, cu discutii fara rost. In acest moment si eu consider ca doar o minune ne=ar mai putea scapa de play- out, nimic altceva. Minune concretizata intr-o schimbare de atitudine si mobilizare fara precedent. Asa cum fetele de la handbal, dupa ce pierd ultimele 3 partide in grupa, castiga cea mai importanta partida, cu campioana mondiala si se califica in sferturi. In acest moment doar prin fortele si dorinta noastra ne mai putem salva, pt ca nimeni nu va face aranjamente cu noi, adica e absurd sa-i dai 3 puncte unei echipe care nu-ti ofera nici o garantie ca se poate califica in plai-off, ca sa-ti intoarca punctele primite. Sincer, daca as fi Dinamo (adica pe val in acest moment) nici prin gand nu mi-ar trece sa-i dau cele 3 puncte unei echipe are nu mai joaca nimic de cateva meciuri. Deci daca vom reusi minunea duminica, sa nu va ganditi la nimic necurat pt ca nu e cazul. Sper sa se termine odata norocul acesta porcesc al cainilor lui Strambu’, pt ca de mult timp n-am vazut ca norocul sa se tina atat de mult de cineva!

        Apreciază

  32. Cum vine iarna, toata lumea se pune pe strategii si in general latura e mai pesimista decit iese pina la urma. Acum un an echipa statea bine sportiv, venise ANAFul cu „Cadoul”, ziarele erau pline cu „AP nu poate plati drepturile”, lumea se impotrivea in valuri sistemului cu play off/play out. Apoi a fost ok si cu play off, brusc s-a rezolvat si problema drepturilor insa AP a iesit in fata spunind raspicat ca 4-5 ani CFR nu va juca sus. Cum fotbalul romanesc are suficiente subterane, ma intreb daca nu exista o cauzalitate aici? Daca vrei sa duci o echipa pe apa simbetei nu investesti in jucatori sau macar faci un circ de genul „baietii nostri” si ii pui pe aia din ograda sa joace.Poate si pastrarea lui Dican sau poate chiar lipsa de motivatie afisata recent tine de o promisiune de iarna trecuta pe care noi nu o stim. Vad insa ca au venit niste jucatori foarte tineri si nu dintre cei rai, vad ca resursele sunt gestionate ca de oameni cu scaun la cap nu ca de manelisti in vrie.

    Apreciază

  33. Titular meci de meci si cea mai buna solutie pentru centrul apararii, Larie a fost cotonogit de club cand parea sa fie om de baza acolo pe teren. Asadar sunt si alte planuri pe care clubul si le-a facut, in afara de cele ce in mod normal duc spre victorie (singurele care ne pasioneaza pe noi, suporterii). Pauza bate la usa si cineva are nevoie de niste malai,acum, nu dupa play-off. Se platesc avansuri, polite, dobanzi. Chiar si cupa asta, zau, e …

    Apreciază

  34. Nu avem nicio tactica de joc,o idee clara de-a primi si a retransmite mingea pe un traseu cunoscut(!);ne zbatem in penibilitate,am devenit ridicoli;suntem foarte greu de urmarit;nu avem cursivitate pt.ca nu putem face lucruri elementare:a lega doua pase,a tine de minge,iar cand cu totul intamplator ne cream vreo mica ocazie,o tratam cu superficialitate,ne batem joc de ea,cu niste executiii execrabile,pt. un asemenea nivel;ma intreb cand vom reusi sa executam bine o lovitura de colt?(LIBERA!); Gomelt sau Petrucci pot sa expedieze un sut sanatos pe cadrul portii-adverse(?);m-am saturat de infinitatea de pase,inapoi la si intre fundasi; Nouvier si Paun pot sa-si depaseasca adversarii directi(?)sau inoata in gol si continua sa ramana tinere fara-speranta,fara perspective; fundasii laterali sunt dezorientati, total depasiti, mult prea lenti,se pozitioneaza gresit si nu sustin atacul; pacat de efortul risipit fara nicio noima pt. ca nu stim sa acoperim eficient terenul,nu sustinem omul cu mingea,suntem niste diletanti pe faza de atac;meciurile noastre chinuitoare, au devenit adevarate eforturi pt. a putea privite,pt. ca nu reusim sa construim nimic,totul este o continua neputinta si zbatere surda;eu,unul m-am cam saturat sa mai fiu chinuit de prestatia noastra,fara nicio logica;parca suntem programati a juca antifotbal(!)

    Apreciază

  35. Chiar daca am invins,nu retractezi,nimic,din ceea ce am scris si am constatat dupa prima repriza;am gasit „cheia succesului”,”nu ma mai uit la meciuri”; se pare ca,prin absurd,criticile mele justificate,au avut ecou;n-am vazut repriza secunda; baietii m-au contrazis si in sfarsit,m-au surprins placut(!)

    Apreciază

    • Racheta ,sintem de aceeasi generatie ,eu sint mai batrin ca tine cu citiva ani , asta nu inseamna nimic,dar crede-ma stilul tau cazon de scris,acuzator la tot ce misca, probabil caracteristic mediului in care ai lucrat atitia ani, deranjeaza,de fapt am gresit ,ma deranjeaza pe mine personal,dar nici aceasta nu conteaza,trebuie sa intelegi ca jucatorii nu sint roboti ,nu pot fii comandati de la distanta ,nu joaca dupa cum vrei tu in fiecare meci.Situatia echipei este grea ,dar asta este valoarea ei ,degeaba ne enervam ,degeaba vrem performanta ,degeaba vrei perfectiune sau devotament pentru echipa, ei nu pot mai mult sau nu vreau sa dea mai mult,sa speram ca ne vom mentine in liga 1 si astac estev tot ce conteaza,

      Apreciază

  36. Am jucat aproximativ ca si-n alte meciuri, dar cu golul cu genunchii lui Beleck ( nu a vrut asa, dar a iesit perfect ! ) am reusit o calificare importanta mai ales pt moral si incredere in noul antrenor . S-a vazut ca prin utilizarea unui singur varf se pot crea mai usor ocazii de gol, in rest cu dorinta e ok, cu putinta ( ca si realizari tehnico-tactice ) mai putin, dar lotul e efectiv subtire, nu putem cere ce nu se poate da ! Eu si acum zic, obiectivul realist e sa scapam de la retrogradare, cine vrea altceva, sa aduca fotbalisti, care sa stie sa paseze, sa centreze, sa bata lovituri libere si cornere, sa dribleze samd . Iar in poarta …

    Apreciază

  37. Toni a intrat în pâine… A pus pe teren o echipă în 4-1-4-1 (folosit și de Feri de vreo 2 ori), care în atac s-a mai transformat în 4-3-3, în apărare în 4-4-2 (Petrucci urcând imediat lângă Beleck când pierdeam mingea). HAI CFR!!!

    Apreciază

  38. Merci pt. explicatii kiruj, nu intelegeam de ce Petrucci nu sta la locul lui 🙂 Dar uite ca a functionat. Aceiasi fotbalisti care nu au reusit sa strapunga apararea pe doua linii in Gruia au reusit la Iasi. Dar si moldovenii se pare ca au aceeasi problema. Cand nu mai joaca exclusiv pe contra-atac (adica acasa), apar problemele 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.