Statistici de “adio” respectiv de “welcome”


Mandatul lui Feri în funcţia de A1 (A2?) s-a încheiat, cel al revenitului Toni stă să înceapă, aşa că, pe repede înainte, să vedem două tabelaşe-sinteză, ce-a făcut bine (sau rău) fostul A1, cu ce „bagaj statistic” începe munca de Sisif Toni Conceicao.

A) Eficienţa echipei în primele 21 de etape în cei 12 ani „new-CFR”:

tabel1a

OBSERVAŢII:

• pe primul loc (poziţie care nu va fi, cred, ameninţată de nicio ediţie viitoare…) acelaşi sezon 2007-2008 (cel al titlului nr.1), când Ando&Co au adunat 49 de puncte (77,7%) din cele maxim posibile, 63.
• Pe ultimul loc, Şunda, în primul sezon de la revenire, cu 28 de puncte (procentaj 44,4%).
• Feri al nostru e pe antepenultimul/penultimul loc (la egalitate perfectă cu „prestaţia” din sezonul 2010-2011), 29 de puncte, 46,03%. Cu menţiunea, că la reuşita aia din 2010 a pus umărul un trio interesant: Mandorlini+Cîrţu şi Minteuan.
• În 5 sezoane (din cele 12) în meciul cu nr.21 aveam pe bancă deja al treilea A1, iar în 2009-2010 Mandorlini era al doilea (deja de 7 etape), după „demisul de pe locul 1”, nimeni altul, decât noul A1 (Toni), sosit ieri la Cluj cu multe bagaje…:)
• În celelalte 6 sezoane rămase, antrenorul numit la începutul sezonului a rezistat şi până-n etapa 21. Deloc întâmplător, pe primele trei locuri ale eficienţei (după 21 de etape) se află sezoane cu un singur A1. E drept, şi pe ultimul loc (Şunda, în 2004-2005, singurul, în care după 21 de jocuri aveam un golarevaj negativ).

B) Eficienţa antrenorilor de-a lungul celor 12 ani:

tabel2a

OBSERVAŢII:

• în toate competiţiile oficiale în aceşti 12 ani, „new-CFR” a jucat 480 de meciuri, adunând 818 puncte (eficienţă 56,8%). Pe primul loc tot Ando (cu şanse mari să mai rămână acolo mulţi ani), pe ultimul „neînţelesul” Trică…:)
• În privinţa tuturor meciurilor, Feri stă mult mai bine, ocupând un loc 8 cu 56,9% (70 puncte în 41 de meciuri), devansând nume sonore (Dorinel, Trombetta, Grig, Paulo S., Rednic), fiind în spatele lui Miri, şi la 3 locuri dinstanţă de Toni revenitul (63,1%). Poziţia bună a lui Dican se explică – evident – prin returul foarte bun din primăvară, dar şi prin rezultatele bune obţinute în mai multe perioade de interimat.
• Printre cei 17 antrenori avem 3 (Ando, Feri şi Trică) cu mai multe mandate la cârma echipei.

Mulţumim Feri pentru ce ai făcut pentru echipă, mai ales pentru bucuriile din primăvară, când – neavând povara obiectivului pe umeri – ai reuşit meciuri foarte bune, unele efectiv încântătoare! La „new-CFR” nu există noţiunea de „răbdare”, cam toţi antrenorii care au avut serii negre, au şi fost puşi pe liber…Depinde de tine dacă vei face pasul de la calitatea de A2 la A1, erai destul de aproape, posibilităţi există. E nevoie şi de hârtia aia blestemată (licenţa PRO), dar eu văd problema ta mai mult în plan psihic, adică vrei cu adevărat să devii un A1 sau îţi convine statutul de A2 (inferior, dar mai sigur din punct de vedere existenţial). Oricum, succes pe mai departe!

Bine ai (re)venit Toni! Nu ştiu din ce cauză (şi în ciuda unor păreri contrare), dar eu am avut mereu impresia că echipa a avut cea mai „frumoasă” exprimare în mandatul tău! Că ai fost trimis la plimbare de pe locul 1, asta e, au păţit-o şi alţii (Jorge Costa, de exemplu). N-aş fi foarte supărat, dacă în mai 2016 vei fi trimis acasă tot de pe locul 1…:) Ca să fiu sincer, minuni nu prea putem aştepta nici de la tine, doar ceva efecte ale „şocului” strămoşesc, o (re)mobilizare a lotului, poate nişte mici ajustări la formule şi la altele asemenea. Îţi dorim succes, şi dacă nu vom reuşi obiectivul cam măreţ (play-off), măcar să avem un joc bun, plăcut, că –în ciuda aparenţelor- majoritatea ceferiştilor nu vor neapărat rezultate (e drept, nici nu ne deranjează ele în mod deosebit…), ci – mai degrabă – spectacol, jocuri de calitate. Dacă aduci înapoi publicul pe stadion (măcar câţi erau la începutul turului), deja e bine. Nu te va înjura nimeni, dacă mai faci şi puncte, desigur…:)
Aşadar, la treabă Mister!

HAI CFR!!!

Anunțuri

36 de comentarii

 1. b_o_g_d_a_n, salutare! Mă bucur că ai reapărut în peisaj! În mod evident ai dreptate, și asta -la fel de evident- e valabil și în alte domenii (acolo poate și mai mult, în învățământ, de ex.). Observația mea e pt. excepțiile de rigoare (care întăresc regula, nu-i așa!). În altă ordine de idei, vă merge bine, aveți cam asigurat locul de play-off, așa că -în baza prieteniei lansate de Ando…- hai s-o punem de ”una mică”: ne dați meciul direct din 20 decembrie (pierdeți 1,5 puncte, că se înjumătățesc), dar primiți 6 în play-off, care nu se mai îmjumătățesc…Ce zici, merge scenariul bătrânului blatist? Să nu mai spun, că aceași figură poate fi pusă în scenă și cu Astra, dar asta deja nu trebuie să auzi…:) Adică vindem ”locul” de 2 ori, ca la accelerate în anii 80 (că tot avem legături ceferiste…).HAI CFR!!!

  Apreciază

  • kiruj, Cred ca trocul tau n-o avantajeaza pe CFR. Sa-si pateze blazonul cu „una mica” pentru un loc 5,6 nu prea merita efortul. Hai s-o punem de-un meci frumos, cum au fost si cele de pana acum si cel mai bun sa castige. Toata lumea va fi mai fericita. Noroc si sanatate !

   Apreciază

   • Așa să fie b_o_g_d_a_n, eu aștept în primul rând un joc spectaculos de la noul (vechiul) antrenor, am și scris undeva mai jos. Și -evident- să nu retrogradăm…Apoi, mai departe, Dumnezeu cu mila…Dar te asigur, în locul lui Muri (el presidente), m-aș gândi ceva mai aprofundat la treaba asta ”mică”…Pentru club nu-i totuna să fii pe locul 5 (să zicem), sau să scapi de retrogradare de pe locul 11. Accederea în play-off înseamnă un loc 6 ”minim garantat” (lucru care se cunoaște încă în februarie), deci drepturile TV aferente acestui loc 6 ”minim garantat” (în jur de 2 mil.euro) pot fi introduse în februarie-2016 în planul de reorganizare ca VENITURI CERTE. Dacă nu ajungi în play-off (chiar jucând frumos!) n-ai o garanție certă a unui venit clar, doar al locului 14 (pentru că, teoretic, poți ajunge și pe acel loc în play-out, după înjumătățirea punctelor și pierderea -posibilă- a mai multor titulari în iarnă, etc., etc.). Deci dpdv financiar asta ”mică” a mea are un rost. Să nu mai vorbim că nu vorbim de ”bani”, care să fie duși cu valiza prin păduri și tufișuri…:) Am văzut înțelegeri ”nemonetare” la nivelul cel mai înalt posibil, la CM din 82 RFG și Austria au făcut de ”una mică” (scoțând niște nord-africani, parcă), mai cunoaștem și faza aia dintre Suedia și Danemarca…Și mai sunt multe, dar nu le știm…Ceferistul/suporterul din mine e efectiv ”revoltată” de idee, dar ipoteticul președinte/administrator (IM) n-ar zice nu…Așa e fotbalul nostru, b_o_g_d_a_n, așa a fost și pe vremea mea, de la județ în sus, peste tot, nu cred că nu știi mai multe decât mine. Chiar dacă și eu aș putea povesti nopți întregi…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Kiruj, Asa o fi fost si probabil mai e, de aceea si nivelul fotbalului din Romania e unde e. Aceste „intelegeri” pe termen scurt pot aduce anumite beneficii, insa pe termen lung sunt o iluzie. Intr-o lume in care concurenta si performanta sunt foarte dure si necesita foarte multa atentie, a-ti pierde energia in „porcarii de culise” poate fi foarte daunator pentru viitorul mai indepartat. Uneori un pas inapoi asumat si corect cantarit azi, poate insemna doi inainte maine; pe cand un pas „fals” inainte azi poate insemna doi innapoi in viitor. La exemplele tale pot veni si eu cu cateva. Cel mai apropiat imi vine in minte scandalul dintre Medias si Brasov. Cel mai apropiat de zona geografica din care provin, Bacaul care si-a cumparat locul in divizia A de la Baia Mare (parca) si acum nici nu mai exista… Sincer daca as fi antrenor si presedintele meu mi-ar prezenta situatia ca tine probabil asta i-as raspunde. E o expresie englezeasca care cred ca s-ar potrivi aici: less is more. Numai bine.

     Apreciază

 2. Sigur ca trebuie precizat ce valoare sportiva si financiara aveau jucatorii lui Ando, fata de ce e acum! Cred ca din echipa asta doar Camora ar fi avut loc in echipa aia, probabil la lupta cu Panin

  Apreciază

  • Aşa e, Gavrilo, dar contextul în care au fost scoase rezultatele respective nu se schimbă foarte mult. De ex., Ando avea -evident- un lot mult mai valoros faţă de Feri, dar şi echipele adverse erau mult mai valoroase în 2008, deci atât Ando, cât şi Feri lucrau cam în acelaşi context competiţional. Cu un mic avantaj pt. Ando, care avea în 2008 un lot valoric de locurile 1-3 (nu ştiu exact), şi a terminat pe 1, iar Feri a avut un lot de loc 9 şi a terminat pe 7…HAI CFR!!!

   Apreciază

 3. Kiruj, pe site-ul de limbă maghiară apare aşa: „Conceição mérlege a CFR-nél: 37 mérkőzés, 19 győzelem, 11 döntetlen, 7 vereség, 49-24-es gólarány, 68 pont, 61,2 %”. La tine stă mai bine cu 2 puncte şi 1,9%. 🙂 Îs ceva puncte obţinute la TAS sau dincolo e trecută vreo penalizare de 2 puncte de la Comisia de Disciplină? 🙂 Bănuiesc că diferenţa vine de la finala supercupei cu Urziceniul, egal după 120 de minute, victorie la lovituri de departajare de la 11 m.

  Apreciază

  • Da, Caneto, de acolo vine diferenţa, în tabelele mele orice cupă castigată (fie în prelungiri, fie după penaltiuri), înseamnă 3 puncte…:) Păi am câştigat, ce naiba…La „sondajele lui Kiruj”, la „link05” se vede destul de clar acest lucru. Toni are 25 de meciuri în 2 ediţii de campionat (12 vict., 9 egaluri, 4 înfrângeri), are 6 victorii în Cupa RO (inclusiv Supercupa aia) şi 6 meciuri în EL (inclusiv preliminariile cu Sarajevo, 2 victorii, un egal şi 3 înfrângeri). HAI CFR!!!

   Apreciază

 4. Debutul lui Conceicao pe banca CFR-ului va avea loc duminică, la Botoşani, acolo unde ardelenii sunt obligaţi să câştige pentru a mai spera la play-off.
  Sursa: http://www.cjsport.ro/fotbal/foto-antonio-conceicao-primul-antrenament-la-cfr-cluj-din-noul-mandat-iuliu-muresan-a-supervizat-sedinta-de-pregatire/
  Nu, nu sunt obligati sa castige. Ar fi minunat sa castige pentru a avea vise de play-off (adica primii 6) cu un lot de locul 9.

  Apreciază

 5. CFR nu mai seamănă cu echipa pe care am lăsat-o, e mare diferență. Acum trebuie să câștigăm jocuri pentru a urca în clasament. Locul pe care se află echipa nu e demn de un club cu istoria CFR-ului”, a spus Conceicao la Dolce Sport.
  Sursa:https://www.dolce-sport.ro/fotbal/fotbal-intern/conceicao-s-intors-cu-planuri.html
  Locul 9 la cum arata acum clasamentul e in perfecta concordanta cu valoarea lotului (de locul 9). Istoria recenta (ultimii 10 ani) intr-adevar nu e in concordanta cu nivelul actual. Dar intentiile lui AP pentru acesti 4-5 ani care urmeaza de acum sunt mult mai sumbre (diviziile inferioare, adica de la liga 2 in jos). De unde stim? Chiar el a spus acest lucru cand a oprit temporar finantarea clubului.

  Apreciază

 6. Mie mi se pare prea simplist algoritmul din tabela cu eficienta antrenorilor. Nu prea poti compara un antrenor care a avut 5 meciuri cu unul care a condus 41, din motive evidente. Deci puneti-l iute pe Uhrin dupa Dican 🙂

  Apreciază

  • Hehehe, ai nimerit-o…:) Sunt 2 cazuri „speciale” acolo la antrenori, unul fiind Uhrin cu 5 meciuri şi celălalt Rednic, cu 4 meciuri…Restul de 15 antrenori au fost pe bancă măcar 16 meciuri (Grig), deci în cazul lor putem vorbi de o anumită relevanţă în timp. Cele două cazuri se bat cap în cap cu logica de demitere a celorlalţi 15 (care au fost demişi la apariţia primei serii negre a rezultatelor): 1-Rednic a început balul direct cu o serie neagră (nu vorbim, evident, de amicale), în timp ce la Uhrin seria neagră nici măcar n-a venit…:) HAI CFR!!!

   Apreciază

 7. Ca niste adevarati ceferisti ce sunteti nu ati observat inca nuanta ca Feri Dican a fost dat afara de tot din club, nu a ramas pe post de A2 in asteptarea altui interimat prelungit. Asa ca mai incet cu urarile de bine, omul a fost aruncat de tot din club.

  Apreciază

 8. @Kiruj, o mica precizare: accederea in play-off inseamna locul 6 garantat, deci si veniturile aferente sunt garante si probabil pot fi incluse intr-un plan de reorganizare. „Caderea” in play-out nu inseamna nimic garantat, mai ales ca locurile retrogradabile (13 si 14) nu aduc nici un ban (asa a fost si anul trecut, retrogradatele n-au primit nimic, banii merg la nou promovate).

  Apreciază

  • FV, mersi mult de informație, nu știam (rușine să-mi fie!). Dar cele spuse de tine sunt niște argumene în plus pentru ”stratagema” mea, adică ratarea play-offului poate fi echivalent cu un fiasco (financiar/existențial) total. Cu atât mai mult devine mai interesantă ”propunerea” mea de blatist, mulți probabil nici nu înțeleg despre ce efecte financiare / existențiale este vorba…HAI CFR!!!

   Apreciază

   • Kiruj, desi iti respect si apreciez mereu punctul de vedere, de data aceasta nu prea cred in „propunerea” ta, care mi se pare mai mult o ipoteza SF in acest moment. Stiu, eu nu am experienta deloc la acest capitol si n-am vazut si trait nimic din cele prin care ai trecut tu in lumea fotbalului. In primul rand ai nevoie de persoanele potrivite pt un asemenea aranjament, ori noi nu cred sa avem asa ceva in momentul de fata. Cu Dinamo cred ca avem antecedente in acest sens, i-am cam batut cand am avut nevoie chiar si in Bucuresti, plus ca ne-au ajutat in mod direct la primul titlu, invingand fcsb cand nimeni nu se mai astepta. Doar ca atunci aveam omul potrivit, adica pe Ando! In al doilea rand, ca sa recurgi la o asemenea intelegere, ar trebui ca CFR-ul sa inspire teama, ceea ce nu e cazul in acest moment, ori nu cred ca cineva recurge la astfel de gesturi cand are impresia ca ne poate bate oricum. Altfel ipoteza ta e cat se poate de „corecta” si dpdv al Astrei sau Dinamo, mai bine pierzi acum 1,5 puncte acum, avand asigurate 6 in play-off. Visele noastre de play-off mai pot prinde contur sau se pot stinge definitiv dupa urmatoarele doua meciuri de campionat, in care avem nevoie de 6 puncte, plus cele 6 de la TAS si putin ajutor din partea Iasi-ului (cu Muresul si Craiova). Asa ca, hai CFR !!!

    Apreciază

    • Ai dreptate Saul, nici nu trebuie să batem prea mult moneda asta…Dacă venea Ando, poate…Problema reală este cea descrisă şi de tine: nimeni nu se mai teme de noi. Am pomenit de ele doar dpdv teoretic, erau (sunt)nişte ipoteze care sar în ochi imediat, nişte „mingi ridicate la fileu”. Mă mulţumesc, evident, cu un joc frumos, de calitate, indiferent dacă ajungem sau nu în primele 6 echipe. HAI CFR!!!

     Apreciază

 9. Miza de-a accede in play off a devenit extraordinara,apasatoare,stresanta,este una deosebit de mare si f.importanta pt. noi(si nu numai)pt. ca-ti garanteaza o suma f.importanta de bani(si nu putini!),iti da incredere, o liniste sufleteasca,posibilitatea si siguranta de-a merge mai departe in L.1,putand a desfasura un proiect,de perspectiva,de continiutate,chiar de achizitii;problema devine agravanta in situatia in care nu se atinge acest obiectiv major,crucial;deci,nu-i tot una in care dintre „play-uri”ne vom regasi(!);daca ratam locul 6,viitorul nostru,pt. f.multi ani,de acum in colo, va fi unul submediocru,dezonorant, plin de deznadejde,de suferinte si chinuri continue,nemeritate de tribunisti,in primul rand;de aceea si nu spun nimic nou,doar repet,aceste ultime doua meciuri(din campionat/2015) sunt vitale(trebuie sa obtinem minim 4p.)cu conditia sa primim si cele 6p.de la TAS.

  Apreciază

  • Racheta, 4 puncte in urmatoarele doua partide nu ne ajuta prea mult, daca ASA castiga cele doua meciuri mult mai usaore,acasa cu Iasi si la Ploiesti. Noi am putea termina anul cu cele 4+6, cu 33 de puncte in timp ce Muresul poate face 37. In primavara chiar daca-i batem in meciul direct, mai ramane un punct pe care nu stiu cum il recuperam in conditiile in care vom mai avea doua deplasari aproape imposibile la Astra si Craiova. Astea sunt doar simple calcule de suporter, sper ca baietii sa-si doreasca suficient si sa poata castiga urmatoarele meciuri. Poate baietii se gandesc sa ne scuteasca de griji si calcule inutile si se impiedica duminica in Moldova 🙂 (Doamne fereste!) Hai CFR !!!

   Apreciază

 10. Cu Craiova,cred ca jucam acasa,si pun pariu,ca la anul Astra nu va mai fi Astra din.Noi trebuie sa batem cateii si ASA acasa.Si sa nu pierdem puncte aiurea cu echipe mai slab cotate (oare sunt din astea).

  Apreciază

 11. Luis, cu Craiova jucam in deplasare in ultima etapa, ai uitat deja meciul ala pierdut nemeritat cu ei in Gruia in ultimele minute?! Da, trebuie sa batem cateii si ASA acasa, dar echipe slab cotate nu mai intalnim in afara meciului de la Botosani, asa ca ar trebui sa batem aproape tot, ceea ce nu prea pare plauzibil in acest moment.

  Apreciază

  • Corect Saul.meciul cu Craiova este singurul meci pe care nu l-am vazut.Am fost in deplasare.In rest ai dreptate.Dar eu sper,ca de aia sunt suporter CFR,si cum speranta moare ultima HAI CFR!!!+!

   Apreciază

 12. Dragii mei, trebuie sa privim in fata lucrurile. Da, ar fi deosebit de importante aspectele evidentiate de voi, dar sunt improbabile…Oricum va fi, FORZA CFR!!!!!!!!!!!!!

  Apreciază

 13. Dragi analisti ai insolventei, calculele voastre au o eroare mare…nu e obligatoriu sa iti platesti datoriile in reorganizare. Daca adunarea creditorilor decide ca doar 5% vor fi platite, atunci atita va fi. Iar cam cit se plateste influenteaza foarte mult creditorul majoritar, ca el are intiietate si la stabilirea conducerii interimare a companiei aflate in insolventa etc. Cum IM este mai departe presedinte, u e greu sa vedem cam cine e creditorul principal – care deocamdata cel mai probabil a triat totul ca sa ramina de primit niste bani care in opinia sa sunt nemeritati si trage un stand-by anuntat de 4-5ani in care nici nu vine cu bani de acasa.

  Apreciază

 14. Steaua Bucureşti a perfectat, joi seara, primul transfer după venirea lui Laurenţiu Reghecampf în postul de antrenor principal. Campioana României a obţinut semnătura atacantului Theodor Botă, jucător care a evoluat în acest tur la Sănătatea Cluj, în Liga a III-a.

  În vârstă de 18 ani, fotbalistul care a aparţinut de FC Viitorul “Mihai Georgescu” Cluj a avut un sezon perfect la “viruşii verzi”, acolo unde a fost împrumutat, devenind şi primul jucător din istoria Sănătăţii convocat la echipa naţională a României.
  Sursa: http://www.cjsport.ro/fotbal/luna-cadourilor-pentru-theo-bota-a-dat-goluri-la-sanatatea-cluj-iar-acum-a-semnat-cu-steaua/
  Ce orbi suntem…(!) Chiar de sub privirile noastre l-au luat… Unde e scoutingul nostru? Panin, etc + factorii de decizie (IM). Nu puteam sa dam noi 2-3 lei pe el, cu cat l-or fi luat? (e junior)…

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s