3-0, punem pariu? :)


În timp ce cobora dintr-un taxi în faţa clădirii Palatului de Fotbal, urmând a se prezenta în faţa Comisiei de Disciplină, din buzunarul lui Nipolo Nacoli au căzut nişte ţâdule. Am sărit, le-am ridicat, am strigat după el, dar intrase deja pe uşa din dos. Aştept, îmi zic, poate-s chestii importante pentru el, apoi, mă apuc să belesc nişte ochi indiscreţi în hârtiile culese de pe jos, să nu le fi scăpat omul, totuşi, involuntar cu intenţie. Gata, am plecat, nu-l mai aştept, ptiu, ptiu, cine l-a găsit, a’ lu’ ăla e:

cfri2

 

cfri1

„Nu cunosc problemele antrenorului Napoli, nu cred că vor fi demoralizaţi jucătorii de acest lucru. Oricum, se va pronunţa Comisia în cazul lui. Nu e corect ca cineva din fotbal să parizeze.” – I. Mureşan, conform stiridesport.ro

Am impresia că este vorba despre partida …

…CFR Cluj – CSMS Iaşi, din cadrul etapei a 18-a, programată a se disputa sâmbătă 21 noiembrie 2015, începând cu ora 16.30, pe gazonul Stadionului „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia.

Va fi al treilea meci între cele 2 echipe din totalul de 4 care se vor disputa în sezonul competiţional 2015-16. No, nu vă speriaţi, nici prin gând nu-mi trece că am putea continua în play-out, sorţii-s de vină, până ce şi Păun s-a plictisit de ei: „De fiecare când se trage la sorţi Cupa României sau Cupa Ligii ne gândim să nu mai mergem la Iaşi, ne-a ajuns :). Iaşiul este o echipă incomodă cu jucători valoroşi, va fi foarte dificil. Vin după 3 victorii consecutive şi vor da totul. Concurenţa pentru un loc un play-off este mare.” – conform sursei de mai sus.

Venim după o pauză foarte lungă, Dican a avut timp destul la dispoziţie pentru a pregăti bine meciul şi a observa care-s jucătorii mai în formă în acest moment. Suspendaţi nu avem, Guima a început antrenamentele de refacere după lunga perioadă de inactivitate. Despre Roşu nu se mai aude nimic, habar nu am când va fi bun de joc. Păun a fost convocat la naţionala U21, probabil va lua loc pe banca de rezerve. Bănuiesc un Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Petrucci, Gomelt – Jakolis (Bruno), Nascimento, Nouvier – Lopez. Rezerve: Mincă, Goian, Dani Coelho, Veres, Păun, Negruţ, Beleck.

În rest, să ne bucurăm de un nou joc în Gruia, suntem norocoşi – noi, suporterii – că nu suntem în situaţia altor echipe, care, din cauză de lipsă stadion sau autorizaţie ISU pentru stadion, pot să-şi pună de-acum şi un N sau M în denumire (de la nomad sau migrant). Să ne bucurăm şi de gazonul propriu impecabil. Din păcate, calitatea suprafeţei de joc n-are de-a face cu autorizaţia ISU, aşa că în etapa următoare ne aşteaptă o mocirlă de coşmar la Ploieşti.

HAI CFR!!! Hai cu 3-0, că apoi dau de băut de 142,86 lei!

71 de comentarii

  1. Vittorio ! Da’ tu, in ce limba scrii , ca nu-i Italiana , dupa cum te numesti dupa parinti ….? Da’, daca asta stii, atunci ne place si noua si incercam sa o „translate”… Io stiu ca pa saitu’ asta is foarte multi „limbisti” (adicatelea, stiu multe limbi), insa sunt si „nelimbishti”… Si, cu aia ce facem ?

    Apreciază

  2. Eu m-as multumi si cu 1-0, doar trei puncte sa fie, sa ne pastram munitie si pt meciurile urmatoare. E obligatoriu sa castigam urmatoarele meciuri daca ne dorim play off, avand in vedere ca urmeaza deplasare la Ploiesti, apoi doua meciuri consecutiv acasa. Din motive de program, astazi nu voi putea veni in Gruia, dar mizez pe sustinerea si prezenta voastra, chiar daca vremea de afara e total neprielnica. Asa ca hai CFR- victorie!!!

    Apreciază

    • Va fi o luptă infernală pt. play-off între 6 echipe pt. 4 locuri (Astra şi Viitorul nu-şi mai fac griji), ieri şi craiovenii au câştigat la Chiajna, au deja 29 de puncte (în plus au şi jucat bine, nu ca la noi, când au câştigat cu mare noroc). E şi ASA acolo…Evident sunt mulţumit şi eu cu o victorie de 1-0 (sau orice scor), de-acum încolo orice „pas greşit” se recupererează foarte greu. HAI CFR!!!

      Apreciază

  3. Kiruj n-as spune ca viitorul este ca si calificata……..au 32 de pct si joaca etapa asta cu asa si urmatoarea cu csu craiova.Teoretic putem sa fim peste ei dupa aceste etape si mai sunt destule etape.Apoi trebuie sa joace cu fcsb,deci mai este mult pana departe.
    Dar daca este sa facem calcule ,am observat ca fcsb au un program nasol.Probabil acum daca ne facem tovaraseste punctele,putem sa ne asezam intr-o pozitie avantajoasa.

    Apreciază

    • Gică, teoretic nu sunt încă calificaţi (Rejele&co), dar faptic, văzând ce se întâmplă…Şi -mă rog- cam şi jooacă copii, să recunoaştem. Ok, să zicem că lupta e între 7 echipe pt. 5 locuri. Şi aşa, va fi o luptă cu toate „mijloacele”, aşa văd eu. Indiferent de toate cruciadele purtate de DNA, sunt convins că măcar 4-5 din ăia 7 vor apela şi la soluţii mai neortodoxe („prietenii”, datorii vechi, arbitrii, delegări, etc.). Chiar ieri am asistat la un circ absolut ieftin al lui Felix Grigore (Craiova), care a măturat pe jos cu Tudor, după o victorie concludentă în deplasare…Nu că nu avea dreptate (măcar partial; cu Brad Pitt oricând ai dreptate, când îl critici…), dar s-a văzut clar că s-a trecut la etapa presiunilor „preventive”, mediatice, aspect la care noi suntem „varză a la Cluj”, din păcate. Nici la omenii, etc. nu suntem fruntaşi (foarte bine, dealtfel!), aşa că va fi greu, foarte greu. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Felix Grigore a punctat un aspect – fara sa spuna explicit: anumiti jucatori ai Craiovei au primit cartonasele necesare pentru a nu juca in etapa urmatoare, cu Viitorul. Cu Tudor la centru si arbitrajele favorabile al Viitorului, nu cred ca e doar o fantezie, prea sunt mari coincidentele.

        Apreciază

        • Desigur, am înțeles și eu aluzia, dar oricum mi s-a părut interesantă…Parcă Felix era supărat pentru previzibila înfrângere cu Rejele…:) HAI CFR!!!

          Apreciază

      • Dacă e să vorbim de soluţii neortodoxe, poate se pun şi televiziunile pe „trafic de influenţă”. 🙂 Ce play-off ar fi ăla cu un Iaşi, Craiova şi din care să lipsească Dinamo, FCSB sau CFR? 🙂 Pierdere curată pentru ele. 🙂

        Apreciază

  4. Calificarea in play off e importanta, dar nu hotaratoare in privinta viitorului echipei . Chiar daca pierdem calificarea, la cum arata clasamentul, la cate puncte avem fata de ultimele clasate samd, in mod cert ramanem in prima liga si asta trebuie sa ne bucure in aceste vremi tulburi ! Iar o noua tentativa de cucerire a unui titlu si participare in Europa, dupa mine se poate intampla doar cu un nou actionar, cu cel actual trebuie sa ne multumim ca existam si inca bine infipti in prima liga . Cu privire la meciul cu Iasiul, cunoscand oscilatiile noastre , e un joc ca toate celalalte, adica de 1X2 .

    Apreciază

    • Dacă TAS-ul iese cu vreo soluţie lugubră, situaţia nu va fi foarte roză pentru noi. Ne vom bate pentru locul 12 cu Voluntari şi Petrolul. Nu-s numai cele 6 puncte în discuţie, ne mai aşteaptă sigur încă 6 şi, apoi, la iarnă, încă 6, dacă planul de reorganizare nu va fi aprobat în acest an. Petrolul are planul aprobat, dar nu-l respectă, aşa că, probabil, şi-o vor lua-o şi ei în continuare. Norocul nostru ar fi să fie penalizate şi alte echipe, era vorba că n-au fost decât vreo 5 fără probleme la scadenţa de la 30 septembrie.

      Apreciază

      • Recuperarea punctelor la TAS a fost ca o frana de mana pentru noi….conducerea, jucatorii, toata lumea visa doar la cele 6 puncte in timp ce meci de meci am pierdut puncte pe banda rulanta.

        Apreciază

  5. Felix asta este un personaj cu discurs de securila si nu pot sa nu remarc echipele pe la care a fost de serviciu:urziceni,u,clona csu.
    Au fost faze aseara in care sunt discutii asupra masurilor disciplinare luate de Brad Pitt……….dar ce uita Felix sa spuna,ca primul gol l-au dat dupa o decizie curioasa a centralului.Bucurica da mingea pe langa Ivan ,apoi are loc o ciocnire intre cei 2 si decizia este cel putin curioasa.Galben pentru comunal si lovitura libera pentru olteni.In cel mai bun caz putea da lovitura pentru ilfoveni si fara sanctionare cu galben.
    Oricum eu cred ca baietii pot sa bata sholdovenii,doar trebuie sa fie atenti la simularile lui Golubovici(vezi 11m cu Minca din tur) si fundasul dreapta chelul.Bine c-am scapat de Nuno Viveiros sef la simulari.

    Apreciază

  6. 3-0 :))) partial ai avut dreptate, la partea cu ” 0 „… eu zic ca sezonul asta sa mergi pe 0-0 meci de meci…ai mai mari sanse de castig…. sau cel putin sa pariezi ca nu marcam…

    Apreciază

  7. Feri, Feri, cam scump paltonul: ne costă o calificare în paly-off. Joc jalnic, echipă moale, fără răutate și nerv, tactică zero barat, o confirmare a faptului că victoria cu echipa fără nume și stadion a fost un accident (sau o făcătură pentru pariuri). Cireașa de pe tort arbitrajul hoțesc prestat de sclavul Astrei. De o vreme tot zic, și cam cu fiecare meci se confirmă, că va fi foarte greu în play-out, nu prea batem contracandidatele la retrogradare.

    Apreciază

    • Acum şi eu dau vina pe Dican, că l-a ţinut o oră în teren pe Nascimento, iar pe Lopez l-a lăsat singur în faţă tot meciul.Trebuia băgat Beleck. Cred că-s singurul de pe aici care nu vrea construcţie, scheme, joc elaborat şi alte prostii, ci bubuieli în faţă, iar acolo să fie un malac lângă Lopez. N-ai cu cine construi, n-au jucătoriii noştri calităţi pentru aşa ceva.

      Apreciază

  8. Ehh ! Sunt „obositi ” baietii , mai ales dupa atata „vacanta”… Cum dracu , un meci are 90 min. , sunt 10 fotbaliatori,deci , revin 9 minute pentru alergare intensa la fiecare..Cica , la sfarsitul meciului erau obositi de , de-abia-si ridicau picorele … Pai , ce-ar face tinereii astia sa lucreze 10 ore pe zi in constructii , la betoane, la instalat gresie, la caramizi… Nu le este rusine? De obicei, nu critic, dar , de data asta nu ma pot abtine. In min.75 am inchis televizoru’ si am zis: da-va dreqului de lesinati !!! Este primadata in viata mea (de peste o juma’ de secol) cand nu ma pot uita la jocul CFR-ului. Pai, bai pulifricilor ! CFR-ul va da voua salarii si nu voi aduceti bani CFR-ului… Pentru banii care-i primiti ,trebuie sa munciti, sa luptati. Ce faceti altceva in afara de fotbal si ” antranamente-vorba rejelui analfabet ” ? Altii platesc sa mearga la „fitnes’, sa faca sport… Voi ? Voi sunteti platiti sa va intretineti corpul sa fiti multumiti cu banii cei primiti.. Voi , ce dati in schimb ???

    Apreciază

  9. REFLECTII(ne)PERTINENTE,INEXPLICABILE(a cata oara?):Nimic pozitiv, nimic de evidentiat(!);Daca avem de remarcat,ar fi, doar prestatia portarului;cat de jenant si penibili trebuie sa fi jucat,toti ceilalti jucatori(?);Pauza competitionala nu a avut harul sa-i trezeasca la realitate pe baieti,sa-i resusciteze din starea de letargie, de suficienta si sa le scoata din cap aerele de vedetism de dupa meciul cu oile;cei mai multi joaca”pe varfuri”,altii raman”pe calcaie”,iar cel cu mingea nu stie ce sa faca cu ea;pe acest fond de bulibaseala,de dezorientare tehnico-tactica,rezulta nesiguranta,neincredere, neputinta,mai apoi se instaleaza o stare, evidenta, de nervozitate si apar cartonasele pe banda rulanta;situatia,pare scapata de sub control,iar”antrenorul”, nu are capacitatea de-a o gestiona corect(!);aratam jalnic si se pare ca ne scufundam,inevitabil;am pierdut 4puncte in ultimele doua etape,cu No Name!;nu jucam nimic,orice adversar cu oares`ce „veleitati” fotbalistice ne pune in dificultate si ne creeaza f.mari probleme,iar noi nu le putem dejuca tactica,sau mai rau,nu stim sa raspundem intr-un anume fel(!);nici n-am puterea de-a comenta un asemenea joc; Rusine(!);sa ne spuna Dican ce si cum a pregatit acest meci(!?);mijlocasinostrii bravi si mult prea laudati Petrucci,Nascimento,Gomelt,nu au dormit azi noapte(?);mare chin(!);am castigat un punct ACASA(!);avem un remarcabil”talent”sa ne taiem,singuri, craca de sub picioare(!)”;daca continuam asa in 2-3 etape vom distruge tot ce am cladit cu atata truda si cu mari sacrificii(!);sa nu uitam ca din cauza suspendarilor,urmatoarele meciuri le vom aborda si cu rezervele(!);Cat va mai continua aceasta neputinta si aceste cazne fara de sfarsit(?);Ma tot intreb,de ceva vreme,daca exista ceva sau cineva care sa-i mai poata motiva,resuscita cu ceva, pe acesti “amatori”;A1-ii mai poate invata ceva,inafara de mingi trimise aiurea, la intamplare,la bataie,la adversar(?); Hai CFR!

    Apreciază

  10. Am zis, argumentat, ca e un joc ( si asta, ca toate celalalte ) de 1X2. Acum ne enervam pe baieti si pe Feri, de parca nu eram obisnuiti cu prestatia lor . Si inca ceva, daca era gol capul lui Negrut, parca, atunci sa vezi cum gaseam circumstante, sau chiar laude echipei ,ca deh … Cum v-am spus, in conditiile date, bine ca nu-i mai rau !

    Apreciază

  11. Pauza asta ne-a scos din mână, e clar. Altul era rezultatul dacă jucam ceva mai fantezist, dacă trimitem mingea în plasă de vreo 3 ori cum a scris Caneto în libretul piesei, dacă driblam măcar tot și ne faceam jocul obișnuit de pase în adâncime. Nici n-am primit 11 m la incursiunea lui Carter, nici mingea scosă din poartă la șutul violent al lui Vereș n-a fost depistată de tușier. Suntem blestemați să facem egal după egal cu un Ene magistral. Degeaba și-a spalat Vâtca șosetele, venirea lui la fileu a fost târzie.

    Apreciază

  12. Pe langa meciul dezamagitor,atat ca rezultat,cat si jocul lipsit de orice perspectiva,am fost dezamagit si de galerie.Au fost in ton cu baietii din teren.Nu stiu care este situatia acolo,dar se subtieaza meci de meci.Nu stiu ce conflict este acolo,dar daca nu se rezolva,ramanem si fara galerie.De „spectatori” nu mai am ce spune.Vin la meciul cu oitele,dupa care dispar,si aia care sunt la meci isi mai si huiduie proprii jucatori daca mai gresesc o pasa.De ce spun astea?La un moment dat Lopez a venit in fata galeriei si incerca sa-i trezeasca,mai ca se ruga sa se manifeste si galeria cumva.Imi pare foarte rau ca s-a ajuns aici.Nu tu galerie,nu tu spectatori,nu tu conducatori,nu tu antrenor,nu tu echipa,de bani nu mai vorbesc.Sunt foarte suparat,am condus 400 de km sa ajung la meci,sunt obosit,poate si din cauza aceasta ,dar acum asa simt.

    Apreciază

  13. O prestatie de toata jena la acest simulacru de meci. Oare ce-a facut Feri cu ei in cele doua saptamani de pauza?! Daca jucam asa la Ploiesti n-avem nici o sansa, avand in vedere absentele lui Larie si Camora. Eu ma rog sa primim acele mult asteptate puncte pt ca altfel ne va fi foarte greu in play out. Ati vazut ce meci a facut Timisoara la Astra?

    Apreciază

  14. Pentru ca nu vreau sa-mi inchei ziua intr-o nota pesimista din cauza neputintei din Gruia, m-am delectat in compania prietenilor cu jocul incantator al Barcei, precum si cu victoria lui Horea Tecau in semifinala de dublu de la WTF. Maine vom avea o finala romaneasca si unul din invingatori va fi roman si asta e o mare performanta!

    Apreciază

  15. Cred ca am folosit(in timpul partidei) relativ aceleasi expresii ca majoritatea celor de pe Tribuna,din tribune si celor din lumea larga.Doar numarul dojenilor difera si sunt sigur ca in mod categoric.
    Acum daca stam sa judecam drept nici nu cred ca-i o foarte mare surpriza……..poate doar pentru un foarte mare cunoscator care ne facea capul mare cu valoarea celor noi veniti.Nu-l acuz de interese meschine,poate doar a fumat ceva iarba………
    Sa fim seriosi,avem o echipa de dihai pe axul central,imobili si fara multe valente tehnice.Apoi avem in benzi artileria usoara ,care poate destabiliza dar fara constanta.Ne bazam pe mult oportunism si avem nevoie sa fim dominati,ca apoi sa speculam pe contre spatiile libere.De fapt asa am castigat partidele de acasa.Cand a venit timpul sa construim,sa avem posesie,au venit si problemele noastre.
    Acum nici nu trebuie sa dramatizam,trebuie sa fim constienti de atuurile noastre si sa speculam momentele de joc care ne convin.
    Imi aduc aminte de ultimele partide pierdute acasa(cu csu si viitorul) cand am incercat sa conducem jocul.Intr-o mare masura am reusit,dar in final am iesit invinsi.Daca terminam la egalitate partidele alea ,acum altcumva am privi clasamentul si n-am considera ca un mare esec rezultatul de azi.A mai trecut un meci ,altele stau sa vina……

    Apreciază

    • fata de gomelt care a dat 20 de pase la adversar si petrucci, pe care-l apreciez, dar parca se pierde meci de meci in fotbalul mocirlos din liga1, bastos cu al lui ultim an la noi, pare un vis prea frumos 😃. aseara ca aseara, dar eu nu-mi pot scoate din minte jocul cu voluntariul, ala a fost de departe cel mai jenant meci din cate-mi amintesc si chiar ca am prin destui ani de divizia C vazuti pe viu …

      Apreciază

    • Ne putem pune speranţele doar în cei crescuţi de noi: Ene, Veres, Negruţ, Păun, Carter. Ceilalţi jucători de câmp mai au până să facă 2 ani la CFR pentru a-şi putea reveni cu capul. 🙂 Excepţie, Camora, dar el este fundaş şi a venit la noi gata revenit cu capul. 🙂

      Apreciază

  16. Din capitolul “SA (nu)PLICTISIM LUMEA”!:Meciurile de acasa NU mai constituie un avantaj,un atuu pt. noi,ci mai de graba o mare POVARA,o imensa neputinta si un CHIN fara de sfarsit,o mare incercare si o zbatere permanenta”in gol”,mai ales in conditiile in care adversarul sta bine “la cutie”si iese”taios”pe contraatac;toate acestea,PENTRU CA suntem obligati sa facem ceea ce NU ne pricepem:-sa CONSTRUIM si sa dominam ;- sa”pasam” adversarul si sa-l”scoatem”din joc;-sa avem posesie prelungita,cu urcari,suturi si centrari periculoase spre/pe poarta adversa;-sa punem presiune(chiar pressing avansat)pe adversari;-sa ne organizam f. bine jocul pt. a nu fi surprinsi, descoperiti pe faza de aparare;-sa desfacem aparari supraaglomerate – cu doua”aripi”moarte,(mai putin Jakolis,care a-ncercat cate ceva!),cu trei mijlocasi”adormiti” si cu un singur atacat si acela nesustinut de nimeni!?-;-in fine, sa gasim tactica potrivita de a duce mingea in fata portii,de-a destabiliza aparatorii adversi si de-a gasi(in timpul cel mai scurt) solutii si oportunitati pt. a marca(!?);ori cu o continua orientare,fricoasa, spre defensiva(macar de-am face-o bine),cu lentoarea si tehnica precara a majoritatii jucatorilor,a lipsei mobilizarii si determinarii, nu avem nicio sansa pt. un real reviriment(!);in aceste conditii, firesc,interesul si numarul spectatorilor scade in continnu;atata timp cat, noua suporterilor, ni se ofera etapa de etapa “spectacole”lamentabile,jalnice pe alocuri,cand prestatia jucatorilor te umple de frustrari si de spasme nemeritate,incepi sa renunti ati mai”toca”nervii pe stadion;veti putea invoca faptul ca, daca primim cele 6 puncte, suntem,inca, in play-off;numai ca in aceste conditii precare de strategie si “antijoc”(sute de pase spre inapoi),de degringolada, bajbaieli si rateuri(PUNCTE PIERDUTE) pe banda,s-ar putea,cat de curand, sa ne trezim(acolo,unde banuiam,inca,de la-nceput)luptand si tragand”cu dintii”pt.ramanerea in prima Liga(!);mai avem timp sa ne trezim,s-o luam de la capat,cu incredere,cu atitudine si curaj,dar va trebui sa punem f.serios”osul”la treaba!;raman,insa,sceptic si nu mai indraznesc sa visez ca CINEVA din staff-ul tehnic(A1-pe post de A2 si invers;n-am inteles acest subterfugiu nedemn!)ar putea sa schimbe in bine situatia, sa-i resusciteze pe baieti(n-au facut-o timp de doua saptamani de pauza),rapid,cu adevarat, sa-i relationeze,sa le dezvolte motivatia,increderea, placerea de a juca fotbal,sa-i invete cateva trasee,ceva scheme,ruperi de ritm,o circulatie superioara a balonului,o STRATEGIE care sa ne dea mai multa siguranta si incredere ca se poate reusi, mult mai mult(!?);nu-mi fac iluzii c-am sa pot vedea,la aceasta echipa,in timpul meciurilor,vreo transformare majora,atata timp cat,inafara antrenamentelor fade, de recuperare,de relaxare,nu observ si antrenamente “TARI”,cu o pregatire fizica si tehnico-tactica intensive(sigur,la acestea lipsesc eu!), cu prioritati aplicate pe finalizare,cu miza,cu cerinte de effort prelungit si concentrare pe intreaga desfasurare a sedintelor,cu eliminarea momentelor”moarte”,plictisitoare,la trecerea timpului(!)

    Apreciază

  17. @Gica10: cam asta am vrut să sugerez şi eu în articolul precedent (cel cu clasamentul ăla al eficienţei), adică faţă de ce lot avem (de loc 9), suntem -totuşi- peste aşteptări. Jocul de ieri a fost prost de tot, asta e, ăştia suntem, nu-i vina nimănui că am reuşit să încropim un lot de „doar” loc 9, nu există niciun raţionament cât de cât logic în baza căruia să ne vedem „playoffişti” siguri…Dacă reuşim e bine, dacă nu, măcar să nu retrogradăm. Sunt de acord şi cu Bela că absolut toate meciurile noastre sunt de 1×2 (inclusiv cele din deplasare, aş completa eu), şi -tot din Bela- nu playofful e cel mai important lucru în acest moment. Ar fi un lucru minunat, bineînţeles, şi pe plan sportiv, şi pe plan financiar, dar e bine să ne vedem lungul nasului. Să nu mai vorbesc de marele adevăr enunţat de „maestrul” Caneto, nu prea avem cu cine construi, de regulă rezultatele noastre pozitive ne-au ieşit pe fondul unui joc în aşteptare, oarecum sigur în spate, cu contraatacuri (aşa ne-au ieşit şi câteva titluri de campioni, până la urmă…). HAI CFR!!!

    Apreciază

  18. Dupa meciul de tenis de la dublu(Bravo,Tecau si Mergea!),am butonat pe fotbal si am ramas surprins de faptul ca s-a”rasturnat”rezultatul de la 1-0,la 1-2,in favoarea Rejelui si m-am hotarat sa urmaresc vreo 10`jocul(ASA-Viitorul=2-2)ca sa gasesc vreo explicatie la ceea ce se intamplase,cat n-am urmarit partida;am constatat,in primul rand o prospetime a jucatorilor de pe litoral si faptul ca posesorul balonului avea permanent variante de-a dejuca pozitionarea adversarului,prin simplul motiv ca tot timpul era sprijinit de 1-2 coechipieri care veneau in intampinarea sa,care ”cereau”mingea,nu evitau jocul, se implicau in fiecare moment al actiunilor,ori preluau mingea,sau se demarcau creand culoare,spatii de manevra pt.posesorul mingii,caruia astfel i se usura f. mult sarcina in alegerea continuarii fazelor;nu-i o mare filosofie,e simplu ca “buna ziua”,daca ai o f.buna conditie fizica si ai invatat pasa scurta si repetata,precum si 2-3 trasee de urmat(!);pe cand noi,inca,mai jucam din inertie,intamplare si chiar hazard,fara a avea o tactica clara,orientata spre portile adverse,cu o organizare lamentabila, dezechilibrata, in toate compartimentele(!)

    Apreciază

    • Racheta, tu știi foarte bine: când ai o condiție fizică sensibil mai bună ca adversarul tău, aproape că nu mai contează nici așezarea, nimic…Uite, cu Miriuță am avut una din cele mai bune echipe dpdv al pregătirii fizice. Miri nu era un ”as” al așezării (să ne aintim doar de folosirea încăpățânată a lui Mirko pe stânga), dar a făcut o serie de 7 victorii doar din ”mușchi”, macinând toți adversarii prin pressing ucigător și nu 50-60 de minute, ci 90…Simplu. Că era 4-4-2, că era 4-1-4-1, pe Miri l-a cam durut în cot, adversarul ceda la un moment dat, golul cădea, scurt pe doi. HAI CFR!!!

      Apreciază

  19. Chiar daca e dureros, egalul nu e o surpriza. Specialitatea CFR-ului e inchiderea culoarelor si aplicarea cu succes a paselor in spatele aparatorilor adversi. Nu a fost cazul cu echipa italianului care a venit ea cu aceasta lectie invatata. Bine ca macar am luat un punct, era mult mai rau daca pierdeam. Deci, play-offul pare mai degraba un vis decat un obiectiv concret…

    Apreciază

    • Italianul a scos un punct cu tactica obisnuita a cfr-ului la meciurile cu adversari ofensivi. Chiar daca joaca se pare la pariuri, italianul a scos ceva dintr-un lot de tot rasul, mai putin Golubovici si acel fundas care ne-a mai dat gol, are sut puternic si precis. Si ei ar fi avut probleme cu noi daca ar fi trebuit sa joace ofensiv. La noi e o problema faptul ca in timpul sezonului nu poti face pregatire fizica, trebuie neaparat sa se recupereze fizic jucatorii pentru meciul urmator. Era o oportunitate acest moment de intrerupere, ati observat cu totii cum cadem fizic in repriza a doua, mai ales pe finalul meciurilor sau nu facem pressing ca sa rezistam pe teren un meci intreg. Inadmisibil la sportivi profesionisti de performanta (la banii care-i iau la acest nivel e si mai inadmisibil). S-a mai scris pe aici, pentru jocul in atac e nevoie sa aiba cativa jucatori demarcati jucatorul cu mingea si asta e treaba de conditie fizica, de asemenea ar trebui speculate momentele de interceptie ale mingii, cand adversarul poate fi surprins descoperit in aparare, iesind prin pase precise in bloc din terenul nostru. Dar ca sa interceptezi mingea e nevoie sa fii primul la minge, iar acest lucru presupune din nou conditie fizica si determinare psihica, vointa de fier. Iar daca vrem sa dam gol, trebuie sa sutam sanatos la poarta din jurul careului de 16m sau de la cativa metri din afara lui dar ca sa ajungem aici e nevoie sa aplicam cele scrise anterior si inca multe alte lucruri (driblinguri, un-doiuri adica pasezi si te demarci ca sa primesti din nou pe pozitie viitoare, „ulita ceha” de acum vreo 50 de ani…). Asta avem, cu asta defilam…

      Apreciază

      • Păi, şi Flocea a scos ceva dintr-un lot de tot râsul, dacă a fost cât p-aci să bată la Astra. 🙂 Surprize au fost şi vor fi peste tot în lume, a fost ziua ieşenilor, nu a noastră, nu i-aş acorda nu ştiu ce merite lui Napoli. E plin campionatul de echipe cu loturi de tot râsul, iar el a reuşit în tur „performanţa” de a termina 8 partide consecutive fără victorie.

        Apreciază

        • Asa este, a fost ziua lor, desi daca ma gandesc bine n-ar trebui sa fie nici pentru ei motiv sarbatoare acest punct, nici ei n-au dat gol. Chiar daca au jucat in deplasare. Napoli intradevar, nu e un mare antrenor, dar ca pe noi Cfr-istii ne-a citit, asta e clar si din rezultatele anterioare. Si da, majoritatea echipelor din liga I au un lot de tot rasul. Din pacate si noi avem un lot de locul 9 dupa acel clasament, deci nu trebuie sa ne miram ca nu spulberam liga I. La noi insa jucatori care in alte locuri nu confirma nici inainte si nici dupa dau randament bun datorita, cred eu, in primul rand ochiului format al scouterilor pentru jucatori de perspectiva si datorita emulatiei de la club, atitudinii orientate spre performanta si nu in ultimul rand datorita numelui echipei, care da sperante la un viitor transfer mai banos.

          Apreciază

  20. Kiruj,daca am avea(preparatorul fizic)pregatirea fizica de pe vremea lui Miriuta,in acest campionat mediocru, ne-am”bate”la titlu,fara mari probleme(!);necazul,cel mai mare, este ca pe langa faptul ca nu avem aceea conditie fizica,minima, necesara de-a ramane”pe picioare” peste 60 de min.,nu avem nicio strategie si tactica clare de joc,de unde rezulta un joc incalcit,temator,la alibi, fara orizont,de uzura,mai mult la intamplare;in atari conditii vitrege fotbalului,ne este peste putinta sa mentinem un ritm ridicat,acceptabil,care sa ne permita a mai inscrie,sau sa obtinem victoria,indiferent de adversari(cu mici exceptii!);Hai CFR!

    Apreciază

  21. Dupa declaratiile lui IM, asta-i saptamana cu decizia de la TAS. Sa vedem cele 6 puncte la locul lor in clasament dupa care putem vorbi in liniste despre echipa , strategie ,antrenor etc.Foarte importanta aceasta decizie pt. viitorul apropiat al CFR-ului, nu atat pentru contorizarea celor 6 p. cat pentru evitarea depunctarilor ulterioare si a consecintelor care vor decurge din acestea. Sa auzim de bine.

    Apreciază

  22. Daca credeti ca nu se poate, jucatori si antrenori CFR-isti, va invit sa va uitati putin la triunghirile de pase ale Barcelonei cu Realul, la pozitionarea jucatorilor care se misca din linie in triunghi atat la fundasi (fundasii centrali strang in centru iar cei laterali se duc spre tusa putin mai avansati decat linia centralilor), cat si la mijlocasi cu cel central pozitionat mai in spate iar cei laterali mai in fata putin, toti strangand in centru iar atacantul central venind inapoi la primire si trimitand mingea din prima in spatele fundasilor adversi la unul din atacantii laterali (care si ei strang in centru) care tasneste de la limita offside-ului. Si asta in conditiile in care eu sunt un suporter al Realului in detrimentul Barcei…Nu va comparam cu acest nivel, doar va invit sa vedeti ca totusi, se poate…

    Apreciază

  23. …plus pressingul Barcei, cu aparitia permanenta a unui singur(!) jucator la incomodarea permanenta a purtatorului mingii (de multe ori din spatele purtatorului mingii), urmata de un dublaj impecabil… Toate astea fara faulturi grosolane, incomodeaza atat cat e nevoie…

    Apreciază

  24. NOTAREA este oprită, am contabilizat 11 prezenţe pe baricadele notării…:) Feri a primit 4.4, echipa ceva mai mult (5.3). Nota cea mai mare a primit-o Marc (6.9, meritat), primind atât Tiago, cât şi Camora note de peste 6. Nota cea mai mică îi revine lui Nascimento (4.2), la „mare luptă” cu Negruţ (4.3). HAI CFR!!!

    Apreciază

  25. citesc de saptamini,de luni de zile toate comentariile voastre despre meciuri ,despre jucatori,despre insolventa,despre 6 puncte,despre orice subiect legatde clasament,dar pentru dumnezeu intelegeti odata pentru toteauna Cfr-ul nostru nu mai poate cistiga campionate ,este o echipa mica care se zbate sa ramina in prima divizie.Este o cinste pt voi ,pentru clujeni ,pentru toti frinarii, sa aveti o ehipa in prima divizie,indiferent de off sau out,uitati de hegemonie si de alte prostii.Faptul ca activati in prima divizie in conditiile actuale este un succes .Deci dupa parerea mea,nu ne ramine decit o singura alternativa,de-a sustine echipa asa cum este buna sau rea ,in prima divizie in a doua

    Apreciază

    • Nu conteaza. Sunt citiva ani dificili, asa cum scrie si Attila. Chiar Arpi a spus-o clar pentru cine a vrut sa auda, ca 4-5 ani clubul nu se va bate la titlu.Nu e nici o problema, locul este relativ la resursele actuale onorabil(chiar daca pe buna dreptate exista putine motive de exaltare). In schimb, adunam incet-incet puncte la statistica all time. Suntem la ca 600 d epuncte de Top 10 si nici o echipa din fata noastra (momentan fiind pe 18) nu joaca acum in prima liga.IAr pt Caneto, suntem nr 1 intre cluburile cu 21 de sezoane in prima divizie 🙂

      Apreciază

  26. Ma umfla rasul/plansul …Asa cum la fecesebe e de vina Radoi/becali pentru dezastru de la ei cu lotul aflat la dispozitie …Asa la noi e de vina Dican/….. pentru ceea ce se intampla la noi…Mie sa nu imi spuna nimeni ca aia de la Voluntari sau de la Viitorul 2 sunt superiori baietilor nostrii individual vorbind …In liga 1 peste noi e Astra si fecesebe luand loturile comparativ …Astra e pe locul 1 fiindca are un antrenor cu oua si nu mai are finantator…fecesebe se va scufunda si mai mult daca ramane radoi/becali la ei (treba lor de fapt)…. iar noi si asta doare…. ne batem joc de noi…Ma rog daca nu il schimba pe Dican n-as paria ca ramanem in Liga 1… si depinde de chel pana la urma se pare…din pacate…Pacat de baietii astia ! Oricum mi se confirma mie si nu numai ca la CFR cine are oua si se pune contra indiferent de valoarea sa e rapid indepartat…”Ca ei e sefi si ca nu e treaba noastra”…Stadionul e din ce in ce mai gol…comentariile sunt din ce in ce mai rare …O stare de lehamite se asterne…

    Apreciază

  27. Stimate domn Lengyel,nu-ti fac reprosuri,iti respect opiniile,pertinente,de altfel,in special cu sustinerea echipei,dar noi cunoastem f.bine cauzele si conditiile care au dus echipa(clubul)in aceasta situatie limita,f. trista,dureroasa, jenanta si penibila, uneori;le-am aratat si explicat,pe toate fetele, in nenumarate ocazii,dar fara rautate, trebuie sa aratam adevarata stare de lucruri,chit ca nu ne convine si ne doare,in perspectiva si speranta ca se pot indrepta lucrurile, in mai bine,iar CFR-ul drag si iubit isi va recapata onoarea si locul bine meritat in fotbalul romanesc(!);daca triesti meciurile din tribuna(apropos,cred ca sunt singurul suporter care are abonament,la Tribuna a IIa,-unde s-a mutat galeria-si-mi cumpar bilet la Tribuna I) si asisti,neputincios, etapa de etapa la caznele interminabile,la zbaterile”in gol”ale echipei si mai esti obligat sa suporti toate neputintele si neimplinirile din aceasta perioada tracasanta,”neagra”,pe”VIU”,la care se mai adauga si ironiile si atacurile la persoana,vei avea o alta imagine, o alta perceptiva si alte trairi interioare despre fotbal,in general si despre cel practicat de noi,in special,la aceasta data(!);sigur,te-ai repozitiona si chiar a-i reconsidera potentialul echipei, comparativ cu(alte echipe) posibilitatile tehnico-tactice,limitate,ale staff-ului tehnic(“yes man!”),in principal;nu pot fi de acord, in totalitate,cu faptul, ca avem numai jucatori,cumparati pe 2lei(desi, in mare parte,asa este!);ce trebuie sa facem atunci, sa ne consolam si sa contemplam evolutii de 2lei,fara sa-ncercam a ne autodepasi(?);sau sa continuam a ne autoflagela si lamenta inutil(!?) ; cand e de laudat(vezi meciul cu Stelemeaua si nu numai!)sa laudam,iar cand e de criticat s-o facem,daca intr-adevar avem ganduri si intentii bune,dar mai ales interese si sentimente curate fata de acest club si traim intens fenomenul;scuze,pt. divagatie,dar raman la convingerile mele,ca se poate mult mai mult,chiar si cu acest lot, decat ceea ce ni se ofera,in conditiile in care campionatul(de”cacao”)este unul,modest,chiar mediocru. Hai CFR!

    Apreciază

  28. Attila, nu ni te adresa cu „voi, ceferistii” si/sau voi „clujenii” Esti, ai fost si ramai clujean si ceferist…Ca frana mere ase cum mere e alta traba…Ca dl.Feri (maistru la scoala de arte, meserii si fotbal) face ce poate e aialanta treaba… Kommandamentul nu stiu ce face, asta-i baiu’ mare! Ne poate distruge in doua luni…

    Apreciază

  29. Dimineata la ora 10.00 plec de acasa spre Baza Sportiva”Constructorul-Transilvania”(vis a` vis de „CORA”)cu intentia de-a vedea echipa la antrenament,degajat,fara stress cu voie buna;numai ca,aici am intalnit, doar administratorul terenurilor(!);pt.cei interesati,dispusi si cu putin timp liber,va informez ca baietii,din aceasta saptamana, si-au reluat antrenamentele pe terenul de la C.U.G.(in spate la super-marketul, „Iulius Mall”)

    Apreciază

  30. din ce vad azi pe facebook, cantor zoli spune ca, din pacate,lui nelut rosu nu crede ca i se prelungeste imprumutul, care expira in iarna … eu unul chiar imi puneam mari sperante in el, parea omul care poate sa faca legatura intre compartimente, nici nu mi am imaginat ca nu l avem imprumutat pe 1 an. Hai CFR !

    Apreciază

    • Da, am citit şi eu, ciudată treabă. Pentru kiruj, Luis şi alţii fără facebook. Cantor Zoli: „.. Nelut Rosu…chiar daca zilele lui la CFR…par numerate. E refacut complet, se antreneaza, dar…imprumutul de la Botosani se termina-n iarna…poate de asta nu joaca…desi mie-mi place fff mult de el..” Neluţ Roşu: “Nu sunt numarate sunt TERMINATE !”

      Apreciază

      • Pacat,l-am asteptat foarte mult sa revina.Oare chiar nu exista nicio posibilitate sa fie retinut la noi?Nu prea inteleg de ce.Jucatorul cred ca ar dori si el.Nu se poate din cauza insolventei?

        Apreciază

        • Ciudată treabă, într-adevăr…Să împrumuți pe cineva doar până-n iarnă…OK, înțeleg și eu, că nu ai voie să faci achiziții ”pe bani” (și pe perioade mai lungi), implicit ești nevoit să cârpești lotul cum poți, inclusiv cu astfel de împrumuturi pe termen foarte scurt. La fel de evident este, că în astfel de condiții ce să mai vorbim de strategii pe termen (măcar) mediu, de lung nici vorba…:) Și atunci ne întoarcem acolo, unde suntem în realitate (și a zis f.bine Lengyel Attila unde suntem), și -evident- trebuie să ne bucurăm că existăm (subzistăm?) în Liga1, cu toate necazurile pe care le avem (și pe care -parțial- ni le-am făcut cu mâna noastră, din păcate). Mai merită să facem analize, așezări, etc.? Mă bucur pentru acele câteva ocazii când echipa joacă bine (sau nici măcar nu joacă bine, dar câștigă…), încerc să nu mă enervez când jucăm prost (sau când jucăm bine, dar pierdem…). Evident, chiar și în aceste condiții sunt multe aspecte care pot fi îmbunătățite, e bine să le semnalăm, dar e greu, într-adevăr. HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Dacă nu apărea Roşu cu acea postare că zilele lui la CFR sunt terminate, mă ducea gândul la ceva chestii legate de clauzele contractului de împrumut. Că ar fi fost posibil ca Chiajna să fi acceptat doar împrumutul până în iarnă, sperând să scoată ceva pe jucător, care în vara viitoare va deveni liber de contract (după câte am citit pe un site). Cine ştie, poate că există în contractul de împrumut nişte obligaţii din partea CFR-ului dacă jucătorul are un anumit număr de prezenţe în teren în 2015, iar cum Neluţu a fost accidentat o lungă perioadă de timp, nu a fost folosit nici în continuare pentru a nu activa presupusele obligaţii. Să sperăm că împrumutul se va prelungi automat, fără ca Neluţu să aibă habar deocamdată de acest lucru. 🙂

            Apreciază

    • Aici trebuie sa fim corecti si sa remarcam ca majoritatea jucatorilor de atunci erau la virful carierei, b a chiar spre inceputul delcinului, majoritatea avind atunci 28-30 de ani.Episodul Manchester a fost si pentru ei si pentru noi, virful unui ciclu. Cum si-a gestionat fiecare ulterior cariera depinde de virsta pentru cei mai batrinei si de creier la cei mai tinerei – evaluarea corecta a propriei valori si capitalizarea ei.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.