La câţi ani se repetă istoria? Eu zic că la fix zece fără câteva zile.


Duminică, 01.11.2015, ora 20.30, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în cadrul etapei a 16-a din Liga 1: CFR Cluj – FCSB.

Un singur lucru mă interesează în legătură cu FC Steaua B: să-i mai întâlnim de două ori în această ediţie de campionat. Adică, ori să prindă ambele echipe play-off-ul, ori să moară şi oaia oierului. Bun, aş mai accepta o variantă: să fie acesta ultimul meci direct din acest campionat, doar cu condiţia să nu mai jucăm nici cu Petrolul decât un meci. Sper să nu mă înjure prea tare deţinătorii drepturilor TV pentru această ultimă posibilitate.

Cel mai important, crucial și covârșitor lucru e că „analiştii” din presă specializaţi pe FC Steaua B pot răsufla ceva mai ușurel. În Gruia, integritatea corporală a jucătorilor bucureşteni nu va mai fi pusă în pericol din cauza gazonului precum în deplasările anterioare de la Ploieşti şi Baia Mare. Evident, nefiind presar profesionist specializat, n-am făcut o analiză meteo expresă referitoare la efectul razelor de Moon asupra gummycizmelor. Așa că mă întreb: după două ploi, în afară de Gruia şi Ovidiu, oare mai există vreun teren practicabil prin coclaurile pe unde se mai dispută nişte meciuri de Liga 1? Presa vuia despre arătura de la Ploieşti, despre stafilonuştiuce al lui Budescu căpătat după meciul de pe sinteticul de la Chiajna, eu vuiesc că şi terenul de la Timişoara aducea mai degrabă a tăpşan decât a masă de billiard englezească. La Craiova, şi pe uscat se joacă la fel ca pe noroiul de la Ploieşti. Noroc cu Mioveniul, că s-a retras din prima ligă…

Sperăm să putem răsufla şi noi uşurați după meci, din toți plămânii. Ar fi cea mai cool aroganţă din partea noastră să-i facem pe fecesteliştibe să fi rezervat de pomană localul pentru data de 6 noiembrie, în scopul aniversării și sărbătoririi a unui deceniu de invincibilitate în faţa noastră.

[06.11.2005 CFR CLUJ – STEAUA 1-0 (1-0) A marcat: COROIAN (9) Stadion: „CFR”; Spectatori: 12.000. CFR: M. Tudor – Panin, Jula, Balint, Miclăuş – Coroian (88, Mîjin), Minteuan, D. Munteanu, Fl. Dan (64, Milosevic) – Tilincă (82, Oncică), Anca. Antrenor: Dorinel Munteanu]

Manuel José, Cadu, Gabriel Mureşan, Trică, Culio, Traoré, Alvaro Pereira, Sougou, Bastos şi alte nume mari din ultimul deceniu, plus un microbuz de antrenori, nu au reuşit niciodată să câştige în culorile ceferiste nici contra Timişoarei la Timișoara, nici în faţa Stelei/FCSB-ului, oriunde s-au jucat meciurile directe din campionat.

Băieţii de acum, chiar dacă au un nivel calitativ diferit, au spart gheaţa etapa trecută în Banat. Poate duminică vor atenta şi la integritatea cifrei 0 din dreptul numărului de înfrângeri a fecesteliştilorbe în faţa noastră în ultimii aproape 10 ani. Premisele nu sunt, ce-i drept, foarte încurajatoare. Noi aproape că ne-am făcut de rahao acum câteva zile în faţa unei echipe de puşti (altoită cu 7 jucători de la echipa de pe locul 2/Liga 1) de pe locul 6/Liga a 3-a, pe când Steaua a trecut fără grețuri, en-fanfare, după prelungiri şi loteria loviturilor de departajare, de un foarte puternic adversar (parșivul teren oribil), cu concursul unui partener de antrenament nealtoit cu jucători din prima ligă. Dar speranţa moare ultima, după ce cântă supraponderala. Parcă aşa se zice…

Probabil că atât antrenorul nostru, cât şi directorul lor sportiv, nu vor folosi formulele de echipă utilizate în Cupă. FC Steaua B a jucat la Baia Mare cu următorii: Cojocaru – Papp (‘5 Râpă), Varela, Carp, Târnovan – Muniru, Tahar (Mihalcea ’98) – Adi Popa (L. Filip ’76), Stanciu, Chipciu – Tadé. Mă bucur că au jucat Carp, Muniru şi Tadé; poate că duminică vor fi lăsaţi pe bancă sau în afara lotului, ca să nu riște un joc de neuitat în Gruia. Nu i-am văzut niciodată jucând în blană mițoasă roşie-albastră (mă rog, doar pe Carp, în meciul tur) sau ce culoare or fi având ţoalele lor pentru deplasare, și nu cred să-mi vină cheful bolnăvicios să-i văd nici duminică. Nu cred că le stă bine şi pace.

Probabil adversarii vor începe cu: Niţă – Râpă, Varela (cpt.), Tosca, Guilherme – Filip, Stanciu, Kharja – Popa, Chipciu, Hamroun. Rezerve: Cojocaru – Carp, Tahar, Muniru, Tudorie, Tadé, Alcenat sau Papp.

La noi, cred că singura întrebare rămâne următoarea: Nascimento sau Beleck? kiruj a ţinut etapă de etapă socoata formulelor de joc (în special variații de 4-4-2), însă ultimele partide au fost abordate de Dican cu sisteme de joc diferite faţă de sistemul clasic: 4-1-4-1 la Timişoara și un fel de 4-2-3-1 la Ovidiu. Aşa ajungem, de altfel, la întrebarea de mai sus. Că în rest, ceilalţi titulari par bătuţi în cuie, ca potcoavele pe copita calului: Marc, Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora, Petrucci, Gomelt, Jakolis, Lopez, Nouvier. Dar, nu se ştie niciodată, poate iese din schemă Gomelt şi joacă concomitent şi Nascimento şi Beleck, după cum este posibil ca Păun să înceapă titular, iar colegul de linie al lui Larie să fie Ţînc sau Goian. Ca părere personală, Dican va reveni pentru acest meci la acel 4-4-2 utilizat în majoritatea partidelor de până acum: Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Jakolis, Petrucci, Gomelt, Nouvier – Lopez, Beleck.

De fapt, ce contează sistemul de joc sau cine va juca? Chiar dacă niciunul dintre noi nu e suporter de rezultat (nu, nu! noi suntem deosebit de altfel!), de azi în două zile contează doar rezultatul, contează doar victoria, contează doar cele 3 puncte și e important ca fecesteliștiibe să piardă, iar noi să câștigăm. Din partea mea, pot să câștige și fecesteliștiibe care pariază pe victoria CFR-ului.

HAI CFR!!!

Avem două victorii consecutive în ultimele două partide oficiale. Până cel târziu pe 30 noiembrie 2015 D.C. vom sta cu ochii beliţi pe faxul (Dă Doamne să nu se strice!) și saitul (Dă Doamne să nu fie infectat cu virusuri sau să pice de pe Cetățuie!) clubului pentru încă o victorie de 6 puncte. Că tot veni vorba, o victorie fără puncte în clasament poate fi considerată şi noul site al clubului, promis a intra în funcţiune în orice moment din zilele astea. Ar fi mare păcat să ne strice perioada asta roditoare o căcărează de nevictorie în meciul de duminică.

HAI CFR!!!

Să stârpim pentru totdeauna alergia feroviarilor la lână! Aștept un CFR în formă maximă și un Dican în zi de A1.

HAI CFR!!!

Anunțuri

17 comentarii

 1. Prestatiile noastre sunt,pe alocuri, jalnice,in primul rand din cauza unei precare pregatiri fizice,a unei indoielnice valori(jucatori,staff tehnic,fizioterapeut-recuperator),a inexistentei unui psiholog;din nefericire, toata aceasta trista situatie este impusa“dupa buget,coane Fanica!”;DESI,NU-MI DORESC SCHIMBAREA ANTRENORULUI,AR PUTEA RAMANE CA A.2,AS PREFERA UN ANTRENOR MAI ENERGIC,CARE SA SE IMPUNA PRIN STIL DE JOC SI CUNOSTINTE TEHNICO-TACTICE,NU NEAPARAT VOCAL,CI UNUL CARE SA”CITEASCA”,REPEDE ADVERSARUL SI PRIN MASURI OPORTUNE SA CONTRACAREZE ACTIUNILOR ACESTUIA,MACAR,DACA NU-L POATE PUNE IN DIFICULTATE(!);SA RESUSCITEZE ECHIPA IN MOMENTELE DE SLABICIUNE(SAU SA FACA IN ASA FEL,INCAT SA LE ELIMINE!),CARE SA IMPUNA MINIME RELATII DE JOC PANA SPRE FINALIZARE, PE FAZA DE ATAC,SAU DE RESPINGERE A ACTIUNILOR ADVERSARULUI, PE FAZA DE APARARE(MACAR 25%);IDEAL AR FI,SA CREEZE O ECHIPA OMOGENA,UN ANGRENAJ BINE INCHEGAT,GREU DE DEPSIT; DE ASEMENEA,SA LE DEA MAI MULTA INCREDERE SI SA LE CEARA JUCATORILOR O MAI MARE IMPLICARE IN JOC,CU O ATITUDINE POZITIVA, DE CONLUCRARE SI ANGAJAMENT TOTAL,DE ADEVARATI PROFESIONISTI,IAR MAI APOI SA-I PUNA,IN” VALOARE”, POZITIONANDU-I CORECT, ACOLO UNDE POT DA RANDAMENT MAXIM;M-AM SATURAT SA VAD ATATA DILETANTISM,PREA MULT HEIRUPISM,BUBUIELI SI CADOURI,CU UN UN JOC STERIL,MEDIOCRU,FARA VIZIUNE,FARA NICIO CONCEPTIE CLARA DE JOC,CU MULTE STANGACII TEHNICO- TACTICE,CU O IMENSITATE DE NEREUSITE SI EXECUTII PENIBILE,CU UN IMPORTANT PROCENT DE INTAMPLARE SI HAZARD; CER PREA MULT DACA AS DORI UN PIC DE FOTBAL,CU UN JOC COLECTIV IMBUNATATIT,CU PRESSING SI POSESIE ,CU 2-3 TRASEE SI PASE LEGATE, FINALIZATE CU SUTURI LA/PE POARTA(?!);CAT TIMP NE-AR MAI TREBUI SA SE-NTAMPLE O ASEMENEA MINUNE(?);DESI,PANA LA URMA E IMPORTANT,DOAR REZULTATUL,FAVORABIL NOUA,OBTINUT INDIFERENT CUM,MAI ALES IN MECIUL CU OILE(!);VETI ZICE,POATE, CA SUNT RAUTACIOS,DAR CAND VAD ATATA NEPUTINTA SI CAZNE FARA DE SFARSIT MA DOARE SUFLETUL,CAND SIMT CA AVEM POTENTIAL DE MULT MAI MULT SI MAI BINE;HAI CFR!

  Apreciază

  • Si eu am fost, si sunt in continuare de parerea ca Feri e cel mai bun antrenor secund din liga 1.Dar noi avem nevoie de un A1.Nu stiu daca sa incercat aducerea lui Bergodi la echipa,dar cred ca ar fi fost cea mai buna solutie ptr,noi.Hai draga CFR!!! Cu wcsb victorie.

   Apreciază

 2. De multe ori este greu sa intelegem ce s-a intamplat cu timp in urma si sa punem diagnosticul corect.Cu atat mai dificil sa facem o analiza obiectiva si realista in timpul actului.Eventual tragem concluziile marcati de rezultatul imediat.
  O echipa nu se formeaza in 2 luni ci pe parcursul unui an ,ori daca este vorba de o generatie de tineri ,pe timpul
  mai multor ani.
  Ma gandesc ca Bastos a avut nevoie de 2 ani sa ajunga pe postul si la randamentul in care a dat randament.Muri a avut nevoie tot de vreo 2 ani sa se impuna.
  Acum asteptam de la niste copii care la echipele de unde au venit nu s-au impus ,rezultate imediate……….de fapt nu de la ei ,ci de la Feri Dican.Este total gresit si incorect fata de el.Si nu numai fata de el ,ci si pentru cei ce vor veni dupa el !
  Ma gandesc oare marele Mourinho cu lot de sute de milioane de ce nu are rezultate?Poate ca echipa nu este in cel mai bun moment.Poate ca este nevoie de o remaniere a lotului sau poate alte aspecte,care oricum pot fi rezolvate in timp si nu numai de antrenor.
  Despre meci chiar nu cred ca-i foarte important…..mai important este mesajul dat de conducere si anume consecventa pentru rensterea unei echipe in timp util si realist,nu utopii.

  Apreciază

 3. La un club din Bucuresti, 29 de morti ( deocamdata ) si peste 150 de raniti . Un avion rusesc s-a prabusit, aici 244 de morti . Macar acum, zic eu, sa tratam meciul de deseara ca un simplu joc, din respect pt cei decedati si familiile indurerate .

  Apreciază

 4. Pacat ca nu i-am batut din penalty in prelungiri! Joc bun al echipei, cu exceptia primelor 20 minute, cand am avut impresia ca ne vor calari in careu. Steoaia nu se descurca fara arbitri, asa s-au obisnuit in ultimii ani milogii. In prima parte a meciului ama avut impresia ca vom sta in aparare, dar nu a fost asa. Facand o comparatie cu tenisul femnin, cred ca CFR e un fel de Simona Halep, returneaza bine mingile in terenul advers, e o buna echipa de locul 2 dar pentur a ajunge pe prima pozitie mai trebuie mai mult curaj. Pana la faza golului nu am avut nici un atac si nici un sut spre poarta. Felicitari echipei, in frunte cu antrenorul. Mi-au placut foarte mult Petrucci si Larie, exemplari! Hai CFR!

  Apreciază

 5. Bravo, băieți, bravo Dican! O victorie enormă, un joc foarte consistent făcut de majoritatea jucătorilor, sper că va aduce o schimbare în bine și în plan psihic și se vor rări momente de cădere gen Trecutul, Craiova etc. Parcă ne-am găsit linia de mijloc, parcă și Bruno dă un alt randament în 4-3-3. Din punctul meu de vedere Dican și-a cumpărat paltonul și mă bucur pentru el, poate prinde și el încredere.

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s