Dărnicia s-a născut în Gruia. Veniți de luați puncte! [CFR – Viitorul 1-2]


Mincă – Dani Coelho, Larie, Țînc, Camora – Jakolis, Petrucci, Gomelt, Vitor Bruno – Cristian Lopez, Beleck. Au mai intrat: Negruț, Păun, Nouvier.

A trecut o jumătate de oră de la fluierul final de înmormântare și tot nu m-am hotărât în care meci (cu CSU Craiova sau cu Viitorul Regelui?) cred că am donat cu mai mare larghețe cele trei puncte. Puncte ce n-aveau dreptul să plece din Gruia. Probabil asta-i ultima problemă în clipa de față, așa că renunț la luarea unei decizii.

Oricum, ultimele rezultate oribile din Gruia (las naibii meciul cu Dinamo din Cupa Ligii, că nu-i de același calibru) mi-au lăsat cel puțin 6 noi ulcere gastrice pe suflet. O să ziceți că nu-i de vină Dican sau nu-s de vină „găfașii” din apărare, ci Helicobacter pylori, dar să mă ia gaia dacă pe ăla l-am văzut pe teren sau în fața băncii de rezerve!

Puteam să deschidem scorul încă din minutul 13, dar răzgândenii de serviciu de la centru și de la margine au decis să transforme faultul în careu la Jakolis într-un simplu cartonaș galben, ca să nu fie ruinat echilibrul perfect de pe tabela de marcaj și să se supere tatăl Prințului. Se vede clar pe reluare că Jakolis doar se Urzică în careu, nu este doborât de adversari.

Restul reprizei e o luptă destul de seacă. Viitorii plimbă mingea lent, pasează la fel de anemic, nu par să fie capabili să ne pună probleme mai mari decât craiovenii (sic!). Ai noștri combină mai puțin, dar mai tăios, încercând să ajungă mai rapid la poartă.

Centrările, aiurea, ca de obicei. În cazul lui Dani Coelho, de exemplu,  se vede că a repetat de 1.000 ori centrările la antrenamente, dar, ca să și învețe ceva, avea nevoie probabil de vreo 12.000-15.000 încercări…

O singură fază „drăguță” am reținut pe retină. Vitor Bruno spre Beleck, pasă fină înapoi, Vitor Bruno preia în poziție destul de bună în careu, dar șutul e lamentabil.

CFR-ul e așezat bine în apărare, așa că n-avem mari emoții timp de 45 minute. Trebuie doar să așteptăm cuminți să le dăm primul gol și poate și pe următoarele.

Repriza a doua conține nenorocitul de minut 56, când echipa lui Dican demonstrează ( a câta oară?) că nu-i în stare să mențină ritmul, strocul, atenția și concentrarea la același nivel o partidă întreagă, chestie care – cel puțin în cazul nostru – face diferența dintre o echipă de succes și una (semi)ratată. Țînc rămâne un fel de ultim apărător din linia frântă de fundași, ezită între ieșirea la ofsaid și agățarea de adversar, îl scapă pe acesta (și nu mai e în stare să-l prindă din urmă), Mincă se mișcă ca un robot înțepenit de etapele de stat pe bară și golul nu mai așteaptă să pice pe tabelă: 0-1, Chițu. Echipa care n-a contat până acum dă o lovitură parabilă în Gruia.

Spre cinstea noastră, depunem eforturi serioase să revenim în joc, deși la fiecare fază se vede umbra disperării din privirea ceferiștilor. Dican se plimbă ca un leu în afara cuștii în spațiul regulamentar, dar probabil se simte un purece.

În sfârșit, un corner bine executat! Petrucci lovește mingea cu capul, dar mingea lovește bara transversală în locul plasei. E ultima încercare pentru italian, care lasă CFR-ul într-un singur mijlocaș defensiv. Negruț, proaspăt aruncat în luptă, șutează cu sete din zonă centrală, dar portarul advers respinge.

Viitorul cedează presiunii clujene în minutul 64, când atacantul ce-și dezvăluie potențialul ori de câte ori are ocazia (Cristian Lopez) trimite mingea cu capul în poartă. 1-1! Explozie generală pe stadion. S-ar părea că „Arcașul” a dat tonul la Oda bucuriei, iar ai noștri s-au cățărat din nou pe cai mari.

Cu gândul la lovitura mortală cu numărul doi și probabil neobișnuiți să joace în afara sistemului prudent cu o pereche de mijlocași defensivi, ceferiștii nici nu-și dau seama de unde sare din nou moartea cu coasa ascuțită. Fundașul dreapta al adversarilor (Benzar) se trezește cu mingea la picior pe extremă, intră nestingherit în careu și-l învinge într-un mod ultra-stupid pe Mincă, cu un șut între portar și bară pe care Albusibiu l-ar fi scos fără probleme. Blestem!!! Mai chemați un popă, mai faceți două catedrale, mai aduceți vreo trei kile de moaște și patru lăzi de bere… orice, numai să se încheie coșmarul! 1-2 în minutul 67, și de data asta universul nostru de așteptări nu mai răzbate dincolo de budă, deși timp ar mai fi destul.

În ciuda faptului că aruncăm în luptă și alți jucători de atac (Păun, Nouvier), iar Larie e mai mult prin careul lor decât acasă, nu reușim să egalăm. Pierdem. Singura mică realizare este faptul că scăpăm de 1-3, un scor la care ești expus și predispus când lași garda jos.

După ce Dican și Iuliu Mureșan critică arbitrajul la TV, ultimul îl re-reconfirmă pe primul în funcție. Nu se face vorbire despre ceasul rău al lui Luis și pisica treișpe, despre care toată lumea care se pricepe la fotbal știe că-s principalii vinovați pentru situația de la club.

Acum, mă scuzați, mă retrag în grota mea, să-mi sug tableta de Omez…

74 de comentarii

  1. CFR are deja 4 meciuri consecutive fara victorie si 3 infrangeri consecutive. In toate formulele in care a putut fi rulat lotul, rezultatul e acelasi: doar 2 goluri marcate in 4 meciuri. Indiferent ce ne-a placut sau nu la acest meci, cifrele seci confirma lipsa de eficacitate, datorita lipsei de viziune a antrenorului. De fapt datorita chiar lipsei antrenorului.

    Pentru ca, in acest moment, CFR nu are antrenor. Si nu are antrenor intr-un moment in care, de bine de rau, lotul e relativ omogen, jucatorii par a se cunoaste intre ei, existe scheme de joc ce par ca ar putea functiona, daca ar exista o minima inteligenta tactica din partea unui antrenor. Dar ea nu exista, si asta se vede pe erorile uriase din aparare, pe lipsa de posesie la centru si lipsa de coordonator, dar si prin lipsa oricarei imaginatii si surprize in pregatirea atacului. Se vede pe jucatori ca au calitati, ca au viteza, se vede ca au inceput sa se cunoasca. Doar ca nu stiu ce au de facut, pentru ca nu au o inteligenta minimala a jocului.
    Dican nu are nici un fel de calitate, nici macar aceea de a starni entuziasmul jucatorilor, pare o mortaciune depresiva, ca sa nu mai vorbim de experienta ori sclipiri de inteligenta. Uitati-va cat de simplu, chiar primitiv a jucat echipa lui Hagi. Au stat la cutie 50 de minute ( asa cum au facut si cei de la Craiova), nu dadeai doi bani pe ei, nu pareau in stare sa traga un sut pe poarta. Apoi au facut strict ce trebuiau sa faca: au gasit gaurile din aparare, au dat doua goluri si le-a ajuns.

    CFR pare o echipa care de cel putin patru meciuri joaca legata la ochi. Are o anumita eleganta, o anumita viteza, dar nu stie incotro sa o ia. Nu e totul pierdut, dar cu un minim efort se poate aduce un antrenor care are o minima inteligenta de joc (si nu Selymesi!) sau macar un pic de nerv in el, sa-i electrocuteze pe jucatori. Altfel, echipa e condamnata la mediocritate, iar asta nu din cauza lotului, ci a antrenorului.

    Apreciază

  2. E usor sa dai vina pe antrenor, mai ales ca el e cel care rateaza singur cu portarul sau primeste gol parabil pe coltul portarului. Sa nu uitam ca a fost acelasi antrenor „inexistent” si cand echipa castiga meciurile sau facea egal cu Astra sau ASA. Impresia lasata de Viitorul ca a jucat primitiv e inselatoare, au stat la cutie sperand sa obtina minim un punct. CFR a jucat ofensiv, chiar placut ochiului, daca nu luam in considerare stangaciile si ne amintim ca jucatorii sunt conform bugetului de insolventa. In momentul de fata cea mai mare prostie ar fi sa il schimbe pe Dican, care, cu toate neajunsurile pe care le mai are, obtine din lotul avut la dispozitie mai mult decat speram in vara. Singurul care ar fi putut obtine (probabil) mai mult era Pustai, dar a fost luat recent de Botosani.

    Apreciază

    • Inca o data: in patru meciuri, doar doua goluri marcate si nici o victorie. O data, de doua ori, chiar de trei ori, e intamplare. Apoi nu mai e intamplare. Iar moralul se face praf dupa asa o linie de rezultate.

      De acord, primitiv poate nu e un termen bun, dar Viitorul a stiut ce vrea si ce joaca: au piscat doua goluri pe contraatac si au avut inca vreo doua ocazii. Dupa care, ca la baba oarba, ne-au lasat sa ne invartim pana ametim. Puteam juca inca o ora, impresia era ca tot nu puteam da gol.

      Da, placerea ochiului ramane. Dar numai ea. 1 punct din 9 e putin, mai ales ca s-au pierdut doua meciuri acasa cu echipe de batut. Iar egalul cu Astra e fix in acelasi scenariu al neputintei dupa un gol marcat. Ca si cu Craiova, ca si azi…

      Si nu stiu cine ar putea mai mult, dar poate ca un alt ochi vede altfel lucrurile. Al lui Dican pare lipsit de inspiratie si de noroc: nu am auzit de rezerve introduse de el care sa dea gol. Deci nu prea i se potrivesc lucrurile…

      Apreciază

    • N-ar fi nicio prostie să-l schimbe pe Dican. Eu l-aş demite imediat şi până la numirea unui nou antrenor (pe care nu l-aş căuta) l-aş pune interimar pe Dican, pentru că am avut mereu rezultate bune cu el ca antrenor provizoriu. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

    • Este adevarat ca, nu antrenorul este cel care rateaza singur cu portarul dar portarul pe care il alegi, varful cu care joci au fost bagati in teren ,de cine???

      Apreciază

        • De asta sint antrenamente, pentru ca antrenorul, sa gaseasca solutiile potrivite.La antrenamente poti face incercari. Daca vezi ca Belek ,de cand a venit la echipa nu merge ca atacant , poate reusesti sa-l reprofilezi ca si aparator :)) in fata il pui pe Larie ca-i mult mai tehnic decat Belek:)). glumesc. Eu, chiar as incerca sa-l folosesc pe Nouvier in spatele lui Lopez si Belek, nu ar prindenici macar banca de rezerve, pentru ca nu merge..

          Apreciază

  3. Mai bine pierdem jucand frumos ,decat fotbal urat si mai si pierzi….eu il sustin pe Dican ,Cfr joaca fotbal de cand e el,nu poti face din caca zbici,asta e lotul ,asa rezultate…

    Apreciază

  4. Problema majoră e lipsa unui portar de încredere. După un Beto, un Felgue, nu mai avem portar(i), din păcate. Pe lângă o apărare visătoare, un atac ezitant, numai de un portar cască-gura mai aveam nevoie. Asta ca să nu mai amintesc de bravul, dar lipsitul de idei Feri Dican. Nu mai văd ce aș putea spune, decât: Hai CFR!

    Apreciază

      • Lipsa atacantului este din ce in ce mai evidenta.Belek este varza. Nu stie sa faca o preluare, sa plece cu mingea la picior si sa traga un sut corect pe poarta. Inafara faptului ca impinge, are forta si deviaza mingi, si alea la intamplare fara adresant…..2. .Cine il vede pe Paun fotbalist si-l tot forteaza, ar trebui sa se mai trezeasca.Paun, este de minifotbal. Nu de de ametit mingea si invartit in jurul cozii avem nevoie. Eficienta lui Paun–O(zero).De ce il tine Dican, daca tot are asa stofa de A1 , pe Nouvier pe banca??La ora actuala, avem putini fotbalisti si prea multi jucatori de fotbal.Petruci, preluari largi, suturi in balarii , mai rau decat la rugby..asta-i coordonator de joc??Gomelt??? Atata dezordine si joc la intamplare, mai rar se poate vedea…# Daca nu ai jucatorii potriviti, tu, A1, gasesti o tactica potrivita pentru ceea ce ai.Schimbarea lui Dican era oportuna, cred eu.

        Apreciază

        • Da, este culmea, fundaşii Larie şi Camora au – şi nu-i vorba doar de meciul de aseară, ci în general – un control al balonului mult superior faţă de colegii din faţa lor. Să-l pună, dom’le, pe Larie playmaker, oricum îi tot un drac dacă ai numai unul sau doi gafeuri în cuplul de fundaşi centrali. 🙂

          Apreciază

    • We have Mihai Minca,who made great saves il the past Champioship anb best Goalkeeper of Romanian championship.This year after gerat saves with Steaua andVvoluntari,he receiveid a wrong espulsion with CSM IASI.From that time he never played and for a GK it’s very difficult to maintain condition not playing and just training.That’s why the mistake of yesterday on second goals ( if repeated 100 times that shoot would have been saved by MIHAI ).In addition for both goals the defense was very weak.

      Apreciază

      • Could be a right explanation but the fact is that he was afraid by that ball. He shall to be more confident on own skills , showing determination and give support for whole team.

        Apreciază

    • Too many critics for Minca when the goal faults are to be shared between all the defensors. and without remember all the saves of the past.A goalkeeper can always make a mistake::see Neuer yesterday…..

      Apreciază

  5. La penalty-ul cu Jakolis, se vede clar cum il impinge cu mana pe umar si-i ia piciorul stang jucatorului nostru. Superba faza cu pasa pe culoar a lui Petricci si patrunderea vijelioasa a lui Jakolis. La combinatia superba Bruno-Beleck si iar Bruno era demarcat, liber complet Cristian Lopez, dar Bruno a sutat din unghi inchis pe langa poarta in loc sa-i puna mingea pe cap lui Lopez. La ocazia lui Beleck a fost offside.La primul gol al Viitorului, Tanc n-a stat la offside in linia aparatorilor si a fost depasit. La ocazia lui Aganovici Bruno a fost deposedat usor si un-doi-ul de luat ca exemplu de jucatorii nostrii cu pasa pe culoar pe pozitie viitoare la Aganovici a culminat cu dublajul perfect al lui Larie la Tanc. Centrarea perfecta a lui Bruno la bara lui Petrucci ne-a aratat ca se lucreaza probabil la centrari si cornere ca executie. N-am fost de acord cu schimbarea tocmai a lui Petrucci cu Negrut, insa tanarul ne-a aratat o superba preluare cu sut abia respins de portar, cu o parada spectaculoasa. Centrarea perfecta din nou a lui Bruno de la gol ne-a aratat ca si fundasii centrali ovidieni sunt visatori uneori. Felicitari si lui Cristian Lopez pentru pozitionare si executie. La golul doi al ovidienilor Camora l-a lasat complet liber pe Benzar, singur cu Minca, e adevarat, si el primind golul la coltul sau scurt, nepermis pentru un portar bun. Dar toti portarii mai gresesc, nu-l pun la zid. Nici pe Camora. La ocazia mare a lui Filip, Minca a degajat in apropiere la adversar, Chitu urmareste mingea si vine la primire in timp ce trei CFR-isti mai bine plasati stau, dupa care lobeaza in spatele celor trei la Filip care era sa ne inmormanteze la 3-1. Al doilea fault de penalty pentru CFR a fost chiar pe punctul de la 11m, cand fundasul ovidian se sprijina pe atacantul nostru, impiedicandul sa sara la cap.

    Apreciază

    • La ambele goluri ale oaspeţilor, prima mea senzaţie a fost că fazele au pornit din poziţii de ofsaid şi de-obicei nu mă înşeală ochii. Reluările tv de la primul gol par să mă contrazică, dar nu mă conving. La al doilea gol, nu am văzut nicio reluare relevantă. Oricum, rahatul de Urzică a decis în favoarea constănţenilor orice situaţie la limită. Până şi un nenorocit de aut în prima repriză, doar pentru că Mitrea a apucat să ridice primul mâna după un duel cu Jakolis, deşi el a fost cel care a trimis mingea afară.

      Apreciază

      • Golul doi a fost unul extrem de norocos. A sutat foarte puternic, incat Minca si-a miscat mainile dupa ce mingea trecuse de el. Traiectoria balonului a fost norocoasa, spatiul intre Minca si bara fiind mic. Deci un sut foarte puternic pe traiectoria ideala. Nu se poate compara cu sutul lui Beleck, cand a ramas singur cu portarul lor hic. Nu avem ce ne lamenta, daca fundasul lor stanga suteaza mai bine decat atacantul nostru, ce sa faca Dican? Sa-l puna pe Beleck dupa antrenamente sa traga la poarta de la 16m cate doua ore la trei zile?

        Apreciază

  6. Meciul cu Viitorul parca a fost unul si acelasi cu cel cu Craiova: posesie buna, vointa, cateva atacuri reusite, un gol, multe pase laterale urmate de centrari, fara prea multe accelerari si pase in profunzime care sa surprinda, fara suturi de la distanta, aparatori centrali in degringolada, portar slab, varf de atac fara viziune, Camora dornic sa ajute atacul prins descoperit in aparare etc.
    Avem nevoie de mult mai multa varietate in joc si de un jucator care sa destabilizeze , sa puna o pasa decisiva, sa sparga monotonia, sa iuteasac jocul , sa declanseze contraatacuri eficiente.
    Nu-mi dau seama daca avem asemenea jucator (Voiculet, Felipe..) dar trebuie sa schimbam ceva. Nu se poate sa presam 60-70 de minute, sa avem 3-4 ocazii mai clare si sa luam 2 goluri pe erori de aparare.
    Imi place de Dican dar problemele astea trebuie sa le rezolve..daca mai are timp.

    Apreciază

  7. Deși nu mi-au căzut bine la rânză ultimele rezultate, trebuie să recunosc – raportat la situația generală de rahao în care ne aflăm – că-mi place CFR-ul din acest sezon, dar numai la nivel de individualități (cu foarte puține excepții). Consider că jocul de echipă ar putea fi mult mai eficient, dacă Dican ar fi un pedagog mai talentat. El ar trebui să fie liantul dintre jucători, dintre compartimente, cel care ar trebui să compenseze slăbiciunile din anumite zone cu plusurile din alte părți. Deși Beleck începe să fie tot mai hulit, cred că ar putea face o pereche extraordinară cu Cristian Lopez (care este mult peste Tade), eventual folosit la susținere. Cred că revenirea lui Neluț Roșu e crucială pentru ca CFR să devină o forță ofensivă. Ar trebui mai mult ajutor de la extreme și de la mijlocași și am putea marca de 2-3 ori pe meci. Avem un Vitor Bruno în creștere (lentă, dar creștere; oricum, deja e cel mai bun la centrări). Deocamdată avem un Gomelt de umplutură, care are un șut cu piciorul stâng destul de bun, dar nu dă pase a la Gabi Mureșan. Iar Petrucci nu poate să facă chiar totul – distrugere+construcție – la nivel foarte înalt (vă aduceți aminte de Peralta?). Putem face rocada Păun-Nouvier pe stânga, deci nu stăm chiar așa de rău. Cel care trebui să fie mai constant este Jakolis, pe dreapta (măcar 1/2 din Sougou). Echipa are potențial, jucătorii nu se trag pe fund (nici măcar cei aduși doar sub formă de împrumut – important aspect!) dar trebuie să fie foarte bine organizată pe toată durata meciului. Hai să fim serioși: nivelul campionatului e destul de scăzut. Nu accept ideea că avem un lot slab. Sunt sute de jucători de nivelul lui Țînc (probabil cel mai subțire de la noi) la alte echipe. Ne-au bătut echipe care nu păreau să fie capabile să ne pună mari probleme (Craiova și Viitorul – acasă, alte jafuri – în deplasare). Putem mai mult și ar fi păcat să nu scoatem mai mult decât limba.

    Apreciază

  8. @dodocj: Antrenorul alege unul din portarii pe care ii are la dispozitie, nu pe cel mai bun dintre cei mai buni. Din cei trei pe care ii are, tu pe care l-ai alege? Se stie regula la portari (am aflat-o de la fostii portari care mai trec pe aici): ramane in poarta pana greseste. Marc si Minca s-au tot inlocuit unul pe celalalt, pentru ca nici unul din ei nu e constant. Vatca nu a prins nici un meci (sau a prins un meci de cupa). O fi venit timpul si pentru el? Alt portar, de unde? Unul neexperimentat, de la juniori, tocmai acum cand se decide play-off-ul?

    Apreciază

  9. In ultimele doua confruntari cu viitorul,am primit 4 goluri din care doua din penaltiuri inventate,unul suspect de offsaid,iar ultimul dintr-o greseala de portar imensa,iar noua ne-au fost refuzate 3 penaltiuri clare,daca asta-i viitorul fotbalului autohton,nu suna bine deloc,halal reje avem,sa nu se mire ca este fluierat,va fi pe tot mai multe stadioane. In rest jucatorii au incercat,au si momente de joc bune,chiar nu vad cine ar putea face mai mult in locul lui Dican in conditiile date. In legatura cu hagi,arbitrii,si sistemul lor,odata va veni si timpul platilor,clock is ticking for everybody,Hai CFR!!!

    Apreciază

  10. 07, ai si nu ai dreptate in privinta lotului . Despre Minca am scris cu totii de cand a venit la echipa, deci gafele lui nu sunt o noutate . Marc, aruncat de rau de catre Dinamo si luat de noi, asa ca nu trebuie sa avem pretentii . In spate, Dani si Tinc, pe posturile lor, cei mai slabi pe care i-am avut de la revenirea in prima liga . Si nu sunt de acord ca mai sunt 100 ca si Tinc, asta, aruncat de rau de Rapid, e de departe cea mai mare catastrofa ca si fundas central din liga si cu toate astea Dican il joaca . Il joaca , iar Tinc mereu il rasplateste … Pe extreme iar stam dezastruos, si Hagi a pregatit meciul stiind ca suntem zero la centrari de pe aripi ! Si asa, putem da in atacantii centrali, care nefiind pusi in valoare, normal sa nu aiba randament ( s-a vazut la golul lui Lopez ce inseamna sa-i dai o centrare buna ) . Sa nu mai lungesc, avem un lot corespunzator situatiei financiare, dupa mine sub primelor 6 din clasamentul la zi, acolo pe la 7-8 . In privinta lui Dican, ar fi bine sa vina unul mai bun, dar daca se doreste aducerea lui Soican sau Selymes, atunci mai bine sa ramana Feri, aia doi , nu-i asa Luis, sunt submediocrii !

    Apreciază

    • Da,asa este.Aia doi sunt mai slabi ca Dicanio,desi ,ieri cand am vazut ca incepem cu Minca si Tanc,mi s-a risicat parul pe spate.Nu am inteles nici schimbarea lui Petrucci si nici tinerea lui Nouvier pe banca pana in minutul 83.Imi place Dican ca om,dar aseara m-a dezamagit.Trebuie sa se trezeasca repede si sa faca ceva (sper ca poate).Oricum alt antrenor nu vom avea.Referitor la huiduielile la adresa lui „hagi”,si le-a meritat cu varf si indesat.Nu am vazut pana acum in Gruia o astfel de iritare din partea suporterilor la adresa unui antrenor advers.rejele este un jeg de om si a primit exact ce a meritat.

      Apreciază

  11. Felicitari pentru acest articol, dupa asa meci, ne mai destindem cu articolele de pe tribuna 🙂
    Culmea este ca din nou nu am jucat asa prost, dar greselile personale ne-au mancat, cred ca e al 5-lea meci in care Tanc nu stie sa apreciez mingile aruncate in spatele lui si luam gol, implicit pierdem si puncte pe mana lui. Cand va aud pe unii ca-l criticati pe petrucci sau pe belek … cred ca petrucci dupa mijlocasii foarte buni gen thomas costa, bouba sare, renan,muri … este cel mai ok mijlocas la acoperire pe care l-am avut, nustiu ce ne-am face fara el la mijloc, pur si simplu nu vad cine ar putea sa faca ce face el la mijloc(recupoerari, pase decisive, viziune).Beleck nu e jucat cum trebuie, are o plecare foarte buna de pe loc atunci cand e cu fata la poarta dar pe el toate mingile il prind cu spatele la poarta si talonat de cel putin un fundas advers, ce ati vrea sa faca din pozitia respectiva ? in alta ordine de idei, luand in considerare ultimele meciuri, as folosi urmatoarea formula: Marc/Minca in poarta, nu-mi dau seama care e mai bun acum, in aparare Thiago Larie Muresan Camora, Petrucci in fata lor, cuplu cu un mijlocas de creatie Nascimento/Rosu nicidecum un al doilea inchizator, pe benzi neaparat Nouvier(stie fotbal cat jumatate de echipa) pe oricare din parti, pe cealalta parte Paun/Bruno in atac as merge in continuare cu cuplul Belek – Christian. Cred ca marea problema din jocul nostru e omul de legatura dintre aparare si atac, mai toate atacurile le construim pe benzi de unde nu reusim sa furnizam macar 3-4 centrari de calitate/meci. Nu e nimic pierdut dar trebuie sa legam 2-3 victorii ! HAI CFR !!!

    Apreciază

  12. PS: decat sa aducem un antrenor precum Selymes sau Stoican, mai bine stam pe curu’ nost cu Dican. Ok .. si eu imi doresc un antrenor de calitatea luiTrombetta/Mandorlini dar ma gandesc ca suntem foarte departe de asa ceva acum.

    Apreciază

  13. Iată clasamentul primilor zece portari:
    1. Mincă (CFR) – 225 (1229 min)
    2. Pecanha (Petrolul) – 223 (2940 min)
    3. Arlauskis (FC Steaua) – 221 (2338 min)
    4. Mario Felgueiras (CFR) – 216 (1611 min)
    5. Marc (Dinamo) – 216 (2220 min)
    6. Lung (Astra) – 212 (2941 min)
    7. Bornescu (Rapid) – 204 (1334 min)
    8. Grahovac (CSMS Iași)- 204 (1912 min)
    9. Matache (Concordia) – 202 (1805 min)
    10. Veselovsky (U Cluj) – 202 (2244 min)

    Apreciază

        • Puncte adunate in cariera..minute jucate in cariera? Care sunt datele de referinta? Se iau toate meciurile in considerare? In campionatul asta nu prea avea cum sa adune acele minute. 225 de puncte cum se calculeaza- pe ce criterii? 3 bare un penalty ca in curtea scolii?

          Apreciază

          • Cristi ,o simpla cautare goagle te-ar fi putut ajuta dar nah…Uite o fac eu : Mihai Mincă a fost desemnat conform statisticilor firmei de monitorizare InStat drept cel mai bun portar al sezonului trecut din Liga 1, anunță site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. Goalkeeperul care a apărat poarta CFR-ului în 1229 de minute a avut un indice de 225. Mihai Mincă este omul care ne-a condamnat definitiv spre liga a doua, după ce în meciul CFR – Rapid, socr 2-1, din penultima etapă, a apărat, la scorul de 0-0, cinci mingi de gol! Două ale lui Daniel Niculae, două ale lui Rui Miguel şi una a lui Joan Oriol! Mihai Mincă a fost legitimat la Rapid între 2005 şi 2007, dar nu s-a impus în faţa lui Dani Coman şi nu a jucat decât în câteva partide.

            „Site-ul LPF vă prezintă azi situația portarilor. Conform coeficieților InStat Footbal, Mihai Mincă (CFR Cluj) are cele mai bune cifre din Liga 1 în cele 1229 de minute jucate” anunță Liga Profesionistă de Fotbal pe site-ul oficial.

            Apreciază

  14. Imi pare rau de Minca. A avut un singur sut pe spatiul portii sale.Parerea mea e ca s-a ferit ( chiar daca din simt de autoconservare).Primul gol l-a primit din postura de spectator.

    Apreciază

  15. Dantesc, cu tot respectul, chiar daca mi-am dat licenta din statistica, Minca e cel mai slab portar de la revenirea in prima liga ! A avut, ce-i drept si meciuri foarte reusite, chiar senzationale, dar astea ca exceptii, de regula a gafat nepermis, a iesit mai mereu aiurea la centrari iar la degajari si un portar din judeteana este mai priceput .

    Apreciază

    • La jocul de picior mai ales cand da mingea de jos e slab…Dar pe centrari imi da si numai prin faptul ca e mai inalt mult mai multa siguranta in comparatie cu Marc …De gafat ,ieri da,a gafat desi la sutul ala cu spitul chiar nu prea ai timp de reactie…Cat despre cel mai slab portar de la revenirea in prima liga nu stiu ce sa spun…Mie ca fosti portari la CFR in NewTime in ordine mi-au placut Felgueiras,Stancioiu,Beto,MINCA…si apoi vin restul…Nesansa lui Minca a fost si e ca nu pleaca capul la sefime si de aceea a fost mereu marginalizat, iar fara jocuri in picioare unui portar ii e foarte greu …Eu prin acel clasament facut de INSTAT am vrut sa subliniez o chestie….si apoi a venit Dican si la pus pe banca titularizandu-l pe Marc … pe motiv ca…poveste lunga….cert e ca Dican e orice mai putin un bun pedagog…ca vrand nevrand tot la el ajungem..Si de acolo pleaca toate problemele echipei

      Apreciază

  16. Dantesc, stii si tu foarte bine ca nu de la Dican pleaca probleme echipei . El este , ca si Popescu la U, omul care este pus sa inlocuiasca un ANTRENOR, ambele cluburi nefiind in stare sa angajeze asa ceva . Si atunci ?!

    Apreciază

    • Sincer ? Prefer sa imping cat mai departe de mine vechile „obsesii” si prefer sa ma concentrez pe ceea ce vad in teren si pe banca de rezerve…Ce sens are ma tot „razboiesc” cu o fantoma ? Si Bela iti spun o chestie care ar trebui sa ramana intre noi 🙂 Baietii chiar vor si chiar sunt baieti faini…si chiar simt ca nu e ok ce se intampla…L-ai vazut pe Christian ieri dupa ce a marcat? Sau pa Minca ,a carui poza a pus-o Dinu aici…si daca tot l-am pomenit pe Dinu sunt 100% de acord cu el ca daca le era Miriuta antrenor la baietii astia azi situatia ar fi fost cu totul asta…

      Apreciază

      • Miriuta a ales sa plece cand a venit furtuna, Dican sa ramana. De aceea, eu am mult mai mult respect pentru Feri, in ciuda rezultatelor mai slabe din ultimul timp. Dar o sa-si revina si echipa, vor veni si victoriile.

        Apreciază

          • Totuşi, Dican a rămas. Poate putea pleca şi el împreună cu Miriuţă, că Laci i-a dus cu el şi pe Minteuan, antrenorul cu portarii, pe doctori, maseuri, femeia de serviciu etc. 🙂

            Apreciază

            • S-o fi gândit că, fiind A2, mai bine să rămână A1 acasă, decât să plece A3 în Ungaria. Acum, gluma glumă, dar dacă rămâne la CFR ar trebui să-și rezolve situația și să devină A1 cu acte în regulă. Nu se poate să conduci o locomotivă cu carnet de tractorist, motostivuitorist, motoretist sau trabantist. Cum poți să le ceri jucătorilor să fie profesioniști 100%, când tu ești jumate de antrenor principal? Sau încă în România toată lumea se pișă pe toate regulile?

              Apreciază

            • Corect, aşa şi a declarat: „Nu aveţi licenţă PRO. Vă gândiţi să o faceţi în România sau în altă ţară, cum ar fi Moldova?
              Când se va putea o voi face. Când se va ivi posibilitatea aş vrea să o obţin în România.” link Nu sunt anual cursuri pentru obţinerea licenţei PRO. Se fac doar la 2-3 ani o dată. Nu se ştie încă data când va porni următorul curs. Ultimul termen limită pentru depunerea dosarelor a fost 13 decembrie 2013. link

              Apreciază

            • Îi şi problema să găsească un sponsor. 🙂 Poate I. Mureşan. 🙂 Am înţeles că-i la vreo 20.000 de euro o licenţă (taxa de 4.000 de euro, vizita de-o săptămână la o echipă de top, plus că, bănuiesc, tre’ să cumperi de la şcoala de antrenori vreo 3-10 cărţi de specialitate la 1000-2000 de euro bucata 🙂 ).

              Apreciază

          • In situatie asemanatoare este acum Sumudica. Astra joaca bine, e in frunte, dar au probleme mari financiare, jucatorii neplatiti, tot tacamul. Sumi nu a facut scandal pe tema asta, din contra, a adus bani de acasa sa mai traga un pic de timp, are rabdare. Crezi ca nu si-ar putea gasi si el un Gyor sau un Debrecen? Poate faza cu Miri le-a fost multora o invatatura de minte, nu stiu, dar are o atitudine complet opusa intr-o situatie similara prin care trece clubul lui. Desi nu mi-a fost niciodata simpatic, ii apreciez acum loialitatea…

            Apreciază

  17. Dupa ce ai nostri mi-au stricat seara, azi am avut o zi full si oricum n-aveam nici timp nici chef de comentat. As avea multe de spus, ati facut-o insa voi, as sublinia doar ca daca Vitor Bruno a ajuns sa fie cel mai bun de pe teren, asta spune multe despe valoarea echipei noastre. Eu altceva as dori sa subliniez si e foarte IMPORTANT. Ieri a plecat delegatia noastra la Laussanne, joi se intorc, dar comunicarea verdictului s-ar putea sa se mai amane cateva zile. Rugati-va (la cine vreti voi) sa ne luam punctele inapoi, ca altfel e jale! Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa incepi play-outul cu vreo 12-13 puncte dupa injumatatire. De play off nu cred ca e cazul sa mai povestim acum, poate mai incolo, daca se schimba ceva la echipa (jocul, antrenorul sau cine considerati voi). Ganditi-va ca urmeaza o deplasare la Timisoara, care pare o nuca destul de tare, apoi o noua vizita de cosmar in Gruia. Eu continui sa cred in acesti baieti, dar la neputinta ofensiva aratata in ultimele meciuri, sperantele mele sunt foarte mici. Oricum, hai CFR !!!

    Apreciază

    • Indiferent de părerea mea despre Dican, aș vrea să primească cele 6 puncte pe care le-a obținut pe teren. Fără ele, dacă te uiți în clasament, ai impresia că CFR nu are nici măcar A2. Iar asta nu-i corect.

      Apreciază

  18. Dantesc, spuneai (aici sau pe chat la che) că Goian a fost suspendat, de-aia n-a fost nici măcar rezervă. Am verificat, n-are decât două galbene şi nici nu a primit roşu în meciul din Cupa Ligii. Altul trebuie să fie motivul pentru care a urmărit meciul din tribună.

    Apreciază

  19. NOTAREA este oprită, cei 19 „diriginţi” au scos o notă (medie) de 4.9 pentru echipă, Feri fiind „evaluat” la 4.4. Cel mai bine s-a prezentat Cristian Lopez (6.4), iar dincolo îl găsim pe Mincă cu 2.6…Doar Larie a rămas cu un procent de 100% în privinţa minutelor jucate în campionat. HAI CFR!!!

    Apreciază

  20. N-am vazut meciul, asa ca nu pot comenta jocul. Cred insa ca toti aveti dreptate, din unghiuri d evedere diferite. Si Bela arre dreptate, spunind ca nu ii putem cere lui Dican ca plomba de vremea rea mai mult. Asa cum totusi trebuie sa il apreciem pentru cu face de un an incoace, in limitele sale.Ma bucur sa citesc si ce scrie Dan, ca grupul de jucatori este motivat – o dovada ca o echipa mai compacta, fara „satui”. sunt constient ca in lotul asta sunt si jucatori talentati cit si jucatori care au fost adusi pentru ca sunt ieftini. Astia sunt, sunt ai nostri iar povestea merge mai departe.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.