Ceasul rău al Viitorului


În Marele Premiu al Australiei la MotoGP, Danilo Petrucci a plecat de pe locul al 13-lea şi a terminat pe 12, iar într-unul din primele tururi, Andrea Iannone a reluat spectaculos cu capul un pescăruş, care, în ultimele momente ale vieţii lui, s-a autocentrat perfect pe fruntea italianului. Davide Petrucci va începe de la 0-0 partida …

CFR Cluj – Viitorul Constanţa, care se va disputa luni, 19 octombrie 2015, de la ora 20.30, în cadrul etapei a 14-a din Liga 1, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”

şi, sperăm, o va termina precum celălalt DP, cu un rezultat mai bun decât cel din start. Iar Antonio Jakolis n-are decât să omoare mortal cu capul o minge dintr-o autocentrare sau centrare şi s-o îngroape în poarta constănţenilor. Şi, s-o mai bage cineva în aţe, tot în poarta lor, că doar ceasul lui Luis a arătat 2-0.

Meci greu de tot, dacă ignorăm manoșele ceasului lui Luis! Am văzut pe sărite bucăţi din meciul lor din Cupa Ligii și cred că are dreptate kiruj: Viitorul este o echipă omogenă, jucătorii se simt, aleargă mult, îşi creează ocazii, dar de data asta au dat peste o trupă de vulpoi experimentaţi, care au taxat imediat erorile şi naivităţile gazdelor. Şi mai trebuie să avem foarte mare grijă la încă un aspect. Au dovedit şi joi ceea ce ştiam încă de după meciul direct din prima etapă: sunt extrem de bine puşi la punct la capitolul cădere, artişti desăvârşiţi aș îndrăzni să-i categorisesc, cum n-am mai văzut de la Crişan Zoli încoace. A fost o fază, imediat după deschiderea scorului, când un constănţean a trecut pe lângă Boubacar, apoi a căzut ca împuşcat. S-a dat lovitură liberă de la 18 m, iar comentatorul TV s-a întrebat şi după a nşpea mie reluare dacă a existat contact sau nu.

În repriza a doua a intrat şi Cernat (cică a fost accidentat o perioadă), așadar probabil va evolua şi împotriva noastră. Suspendaţi nu au, iar o formulă de start ar putea fi: Rîmniceanu – Boli, Hodorogea, Mitrea, Ganea – Filip, Munteanu, Achim – Nicoliţă, Chiţu, Aganovici. Rezerve: Albuţ, Ianis Hagi, R. Marin, Gavra, Cernat, Benzar, Fl. Tănase.

Chiar dacă au existat zvonuri că se caută stoicani şi şeimeşi, noi mergem în continuare pe mâna lui Dican şi bine facem. Nicolo Napoli a câştigat sâmbătă după vreo 7 meciuri fără victorie, la fel Mourinho, după 3 gherle, de ce n-ar învinge şi Dican după o serie de 4 meciuri fără victorie? Bergodi trebuie să mai aştepte o ţâră, n-are decât 4 meciuri din 4 fără victorie, poate etapa următoare să i se arate vreo rază solară de trei puncte, asta dacă-i la fel de bun precum Dican. Nu pot să-l aibă toate echipele pe bancă pe Şumudică, să meargă doar din victorie în victorie (ultima echipă ce i-a stat în cale: CFR 🙂 ), cineva (azi Ţălnar) trebuie să şi piardă. Că mă omoară comentariile despre competenţele antrenorilor. S-a decretat de mult timp că Gică Hagi a fost un fotbalist de excepţie, dar ca antrenor este zero. N-are sens, atunci, să ne facem griji pentru rezultatul meciului de mâine. Fix 2-0, dacă totul merge ca ceasul și ceasul lui Luis merge.

Incredibil, Tiago Lopes va lipsi în mod sigur, fiind suspendat 100% pentru cumul de cartonaşe galbene. Ultima ştire citită de mine în legătură cu Păun a fost în fanatik, zicea că aşteaptă rezultatul RMN-ului şi speră să fie doar o contuzie. Bănuiesc că oricum va lipsi cu Viitorul. Guima a postat pe facebook vestea bună că a făcut primul antrenament după accidentarea de la Iaşi. Racheta a scris că şi Neluţu Roşu a reapărut la antrenamente, dar nu este refăcut complet. A. Mureşan a figurat pe foaia meciului cu Dinamo, din Cupa Ligii, iar pe un site clujean am citit că va fi folosit contra Viitorului ca fundaş central, în pereche cu Larie.

Aşadar: Marc (Mincă) – Dani Coelho, Larie, A. Mureşan, Camora – Jakolis, Petrucci, Gomelt, Nouvier – Lopez, Beleck.

Nu reţin exact care a fost ultimul meci în care ne-a arbitrat O. Haţegan (FCSB?), dar aşa îmi amintesc că a fost OK. Că el va fi arbitrul meciului de mâine, ajutat de asistenţii E. Gheorghe (Suceava) şi V. Urzică (P. Neamţ). Rezervă de arbitru: F. Miron, iar observatori: Cristian Nica şi Octavian Goga.

HAI CFR!!! Ne aşteptăm la o victorie grea, dar frumoasă, care va fi în mod exclusiv meritul băieţilor şi al lui Dican, orice accident neașteptat fiindu-i imputabil direct lui Luis şi ceasului său de bucătărie blestemat. 🙂 HAI CFR!!!

24 de comentarii

  1. Da, nu putem uita ce-am pățit în tur și trebuie să fim foarte atenți cu copiii ăștia. Ei de mici s-au trântit și-n valuri și pe nisip, și-n Sutghiol și-n canalul Dunăre- Marea Neagră. Pe timp de iarnă, se zice, perversul rege îi duce la Iakî și-i azvârle pe copiii lui de suflet din plafonul piscinei până cad corect și fără prea mulți bulbuci în apa limpede ca clorul. Ei sunt plăpânzi ca stuful și se vaietă ca aurolacii cerșind milă de la boierii în negru. Cu masterul în milogeală făcut la Stambul, regele le-a predat și școlerilor lui lecția cu mâna întinsă care nu zbiară o poveste cu copii abuzați nu primește nimic. Așa că să-i umilim frumos, elegant și repede, să nu stau ca pe cinci arici deodată tot meciul. Și câți or merge la stadion să-l fluiere pe nătărău din toți bojocii, că prea l-a penetrat grija de soarta noastră.

    Apreciază

    • Eu ,sigur am sa-l astept la iesirea din tunel.Vrea sa-l intreb cate penaltiuri are negociate pentru acest meci.Si mai vreau sa-i dau si un sfat (foarte elegant),sa se ocupe de punctele facute de fc omenia,sa lase el punctele noastre in pace.Nu este el in masura sa dea declaratii despre CFR.Oh abia astept.Hai CFR!!! pronostic 2-0 (bateria-i noua la ceas)

      Apreciază

  2. Sper ca reajile sa fie primit cum merita la Cluj. Sa nu uitam ca in ultimul an ura fata de CFR s-a transferat, dubios, de la nas (Jiji) la fin (Reaji).

    Apreciază

  3. Eu deja simt aricii care ma vor bantui la meciul din seara asta, dar incerc sa-i ignor cu gandul la bateriile „ceasului luisian”. Mi-as fi dorit sa facem parte dintr-un alt fotbal, in care unul din cei mai mari fotbalisti ai nostri sa-si fi facut o echipa de pusti educati cu onestitate, dupa principii corecte, pe care sa-l poti aplauda cand il intalnesti. Din nefericire nu e cazul la noi, acolo unde in spatele unui mare fotbalist se ascunde de fapt un om marunt cu un caracter jegos. Doar ca aceste lucruri incep sa devina repere intr-o societate condusa de nemernici, intr-o tara care seamana tot mai mult cu un mare balci, insa nu un balci din satul romanesc idilic al lui Blaga, ci unul din las fierbinti. Sper sa-i iasa pe nas rejelui cuvintele urate la adresa echipei noastre dragi si sa putem aplauda la final inca o evolutie peste asteptari a baietilor nostri. Hai CFR !!!

    Apreciază

    • OhSaul,ce pacat ca ai dreptate.Am devenit un fel de las fierbinti.Sincer ,nu am vazut niciodata un episod,doar reclame pe ici colo,si mi-a fost indeajuns sa me dezguste.De reje ,nimic de spus,l-ai descris foarte bine.Hai CFR!!!+!

      Apreciază

  4. Forza CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sa nu luati cartonase pentru proteste la faradelegile arbitrilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mai dati-le un gol, si inca unul…, cate trebuie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  5. Daca batem azi, si ceasul lui Luis merge brici, vreau sa ma inscriu la un pelerinaj la sf ceas s-o pup ca pe moaste. Luis fa-ti stoc la bateriile duracell sa nu ramai niciodata fara, ca tu dai ora exacta la cfr. Hai draga CFR!!!+!+! Ceasul sa fie cu noi!!! 😀

    Apreciază

    • 🙂 Stau ca pe cuie până aflăm rezultatul meciului. Îs cu spaima în mine ca nu cumva Luis să tot schimbe bateriile, iar ceasul să fie unul cu cuc, lanţ şi greutăţi. 🙂

      Apreciază

  6. de ce trebuie sa am cont pe wordpress ca sa pot comenta pe blog? din cauza asta lumea nu mai prea intra pe tribuna, ce sa mai vorbim de chefere tv care a devenit un dialog intre doi administratori!

    Apreciază

    • Poate nu ai observat, tribuna nu mai e la adresa „tribunacfr.ro”, ci e la „tribunacfrblog.wordpress.com”. Actuala adresa e un subdomeniu al „wordpress.com” si din acest motiv ai nevoie de cont. Nu vad care e problema de fapt, aveai nevoie de un cont si la vechea adresa.

      Apreciază

    • Nu înţeleg despre ce cont vorbiţi. M-am deconectat de pe wordpress, am încercat să postez un comentariu, am scris textul, am dat nickname-ul, o adresă de mail şi am trimis comentariul fără nicio problemă. Fiind primul, a intrat în aşteptare, după acceptare pot comenta liniştit, fără niciun fel de cont pe wordpress.

      Apreciază

      • Ai dreptate, am crezut ca 07 a pastrat si setarile anterioare. Se poate comenta si fara cont de wordpress, trebuie doar un nume si o adresa de email. Primul comentariu la care e folosita perechea nume/email intra in moderare, dar urmatoarele vor fi la liber, daca numele si adresa de email raman aceleasi (adica identice de la un comentariu la altul).

        Apreciază

  7. Am prins doar repriza secundă. Mai bine nu mă uitam. Mă consolez cu idea că în acest sezon oricum singurul meci important se joacă la Tribunalul Cluj, că de la acest lot și acest antrenor în niciun context nu se putea aștepta vreo performanță notabilă, blablabla. Plătesc ratele cu cămată pentru toate bucuriile trăite în anii precedenți, dar sper în continuare că odată și odată vom ieși din acest tunel plin de rahat. Cum scria odată Alex: ”suporterul vine de la a suporta”. Mama ei de fotbal.
    A, și huiduielile la Hagi au fost o mârlănie nedemnă pentru spiritul ardelean. Dar pentru faza aia am și încasat palma meritată.

    Apreciază

  8. Grupul nu are forta si rezultate fiindca nu are lider …asta e explicatia reculului…Am tot predicat ca si popa’n desert (am predicat pe surse) nimeni nu ma bagat in seama…Uitati-va la echipe ca si Astra …bun nu va uitati la Astra ca aia au un lot net superior…Dar te uiti la ACS Timisoara sau la Botosani neste nime’n drum care odata ce si-au adus antrenori sau lideri au saltat capul din tarana….Nu i-as taia nici eu capul lui Dican….vis-a-vis de Trica chiar imi e drag…dar nu e antrenor ! Nu e si punct ! Va dau un exemplu ? Il scoti pe Petrucci si il bagi pe Negrut ? Sa ce ?

    Apreciază

  9. E clar, singurul vinovat e ………………. ceasul lui Luis. Se zgarceste la bani si pune baterii 777 care nu tin numai o repriza (in cel mai bun caz). Trebuie sa bagam mana un pic mai adanc in buzunar, da de ne permitem ceva mai bun, macar un duracell. 😛 mi-e ciuda ca am pierdut contra viitorului si l-am vazut pe reje cum iesea de pe teren cu zambetul laaarg pe buze. Pfff pfuai Hai CFR!!!

    Apreciază

  10. Nu-i nimic baieti, capul sus si la antrenamente cu voi.. Aratati-le ca stiti sa castigati si daca nu primiti doua penaltyuri care s-au vazut de pe Marte…Forza CFR!

    Apreciază

  11. Echipa fara patron, fara antrenor. Beleck ala e cel mai bun fundas pe care l-am avut, opreste toate mingile si opreste si jocul. Viteza zero la toti jucatorii, asta nu e vina antrenorului ca nu ii invata sa joace mai in viteza? cu stilul asta de joc nu mai surprindem pe nimeni, jucam ca o echipa de old-boys. Echipa asta nu prea a auzit de viteza, cred ca la antrenamente joaca magaru in mijloc si atat. cat despre conducere, care conducere? cea care permite arbitrilor sa isi bata joc de noi la fiecare meci si nu ia apararea jucatorilor? si apropos, poate ne spune si noua cineva cine e patron la echipa asta si ce are de gand cu un simbol pe care la- primit moka de la Ministerul Transporturilor: numele echipei CFR, la care eu merg la meciuri din 1969 si o sa merg si dupa ce vor pleca si astia de la echipa. Hai CFR!

    Apreciază

  12. Poate e nevoie de o alta abordare la denumirea echipelor, care sa nu mai aduca in amintire denumirile date de perioada comunista.
    Orasul, judetul chiar zona istorica( regiunea) trebuie sa se sustina in primul rand, de aceea trebuie sa poarte denumirea celui care il sustine.Vezi: Bayern, Dortmund, Barcelona, Sevilla dar si cartierele marilor orase tip Chelsea, Tottenham, etc.
    Fara sa mai discutam de echipele organelor de represiune, nici celelalte nu se mai justifica, ex.”Uzinele textile Arad”, „Petrolul”, „Gaz Metan”, „Gaz Metan CFR”(!?), „Unirea” (Urinea , ziceau englezii) , ” Progresul”, „Avantul”(Prabusirea-ziceau smecherii) , „Rapid” ( indiferent ca e Bucuresti sau nu stiu care comuna care are gara-lucru valabil si la CFR) de asemenea „Politehnicile”, „Universitatile”, „Vointele”, „Asociatiile Sportive”‘ , „Combinatele chimice, de industrializare a lemnului, minele, metalurgicele, industria sarmei, cimentului, forestierii, spicele, tractoarele, recoltele, raurile-ex. Muresul, Oltul, Iza, Crisul, Dunarea, Siriul, Bega, Tisa, Somesul, ( ce se faceau galeriile cand se intalneau Dunarea Galati cu Dunarea Calarasi de ex. Sau Politehnica Iasi cu aia din Timisoara, sau astia mai apropiati cu juvetii care-si mai ziceau Stinta-cu un singur i , etc. Un singur lucru ramane peren: orasul. Lumea zice ca a castigat Clujul, Iasiul, Timisoara, Craiova, etc.
    Personal mi-ar placea CF Cluj 1907 iar sigla sa fie un Dracula mic, mic care sa ” muste” dintr-o minge de fotbal ( ce vreti ? Sunt suparat pe meciul din seara asta!)

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.