Totul pentru front… dar alt front [Dinamo – CFR 2-0]


Final cu end, fără happy în față. Tocmai am închis un front de luptă secundar terțiar, deși în cele 93 minute n-am părut să ne băgăm crampoanele în el, ci – dimpotrivă – ne-am strofocat să scoatem mai mult decât o eliminare seacă. Continuăm pe celelalte două. În seara asta, Dinamo 18-13-2 > CFR 3-3-2.

Naum nu-și poate ascunde satisfacția eliminării din competiție a „întregii flori a Ardealului” (CFR & ASA). Să fie sănătos și să nu se îmbolnăvească de boli…

Dican începe cu câteva nume readuse în primul 11: Vitor Bruno pe postul „Jakolis”, Țînc pe postul „Larie” și Mincă pe postul „Mincă/Marc”.

CFR: Dican – Mincă – Tiago Lopes, Țînc, Goian, Camora – Vitor Bruno, Petrucci (Jakolis), Gomelt, Păun (Nouvier) – Negruț (Cristian Lopez), Beleck.

Cam până în minutul 22 și după, arbitrul Tudor a evoluat pentru gazde. În minutul 3, Fai îl pălește pe Păun fără ca mingea să fie în zonă. Fault clar, grosolan, vizibil de pe Pluto și Marte, în direct și pe reluări. Dinamovistul scapă de cartonașul roșu, care tare s-ar fi asortat cu echipamentul său.

Păun iese de pe teren și nu mai reintră.

Minutul 22 scoate din nou brigada de arbitri la rampă. Profitând de faptul că centralul Tudor se uită după naiba-știe-ce-numai-la-fază-nu, iar tușierul uită să se uite, Essombe primește mingea în spatele liniei nostre de fundași și-l învinge pe Mincă: 1-0. Ofsaid destul de mic, de ordinul milimetrilor (vreo 400-600), vizibil doar de pe Pluto și Marte.

No, asta e, se mai întâmplă… Eroare ce influențează deocamdată numai rezultatul de moment, nu și pe cel final. CFR ar trebui să alerge după egalare, dar aleargă cam pe loc. Dinamoviștii – ca să le dăm partea ce li se cuvine – au o perioadă mai bună. Combinații, reluăei spre poartă, șuturi.

Ocazie măricică în minutul 24 (tot din ofsaid, dar… se mai întâmplă…), dar mingea nu găsește poarta lui  Mincă. Minutul 33 aduce faza meciului: dinamoviștii se găsesc frumos din pase inteligente, mingea e trimisă pe 16 metri, de unde Anton e cât pe ce să ne toarne pe mormânt beton. Mingea lovește bara transversală și se ascunde în spatele lui Mincă. Pentru o clipă mă bate gândul că se întoarce roata norocului.

Patru minute mai târziu, portarul Popescu scoate eroic mingea șutată de Gomelt lângă bară, cu prețul unei accidentări.

În minutul 39, probabil încă șocat de faza peste care a trecut cu bine, același Popescu scapă mingea în fața lui Beleck, de parcă ar fi minge de rugby unsă cu untură de porc tăiat țărănește. Din păcate, atacantul nostru nu reușește să trimită mingea în poarta goală, și roata nenorocului continuă să se învârtă în „favoarea” noastră, ca ventilatorul.

Până la pauză scorul nu se modifică. E același 1-0, stabilit de Tudor și elevii lui Rednic.

Repriza a doua ne arată un Dinamo ceva mai retras, gata să muște pe contraatac, și un CFR care domină clar de prin minutul 50.

Camora reușește o centrare ca un curcubeu, care nu anunță mare lucru. Apărarea lui Dinamo e ușor anesteziată. Mingea refuză să părăsească terenul, Vitor Bruno se strecoară printre adversari și… hopa!… din nimic, se pune de o ocazie mare. Mingea lovește bara și iese afară. Dinamo scapă din nou.

În plină revigorare a jocului ceferist, Goian se trezește să-i dea o pasă leșinată lui Nouvier. Mingea e interceptată de adversari, urmează o combinație pe zonă centrală, Goian și Gomelt rămân pe drum ca niște jaloane răsturnate, Țînc încearcă o piruetă ratată de balerin ratat și Rotariu scapă singur cu Mincă: 2-0 (min. 54). Aproape autogol. Ulterior, Goian va reuși vreo 2-3 respingeri magistrale, dar ce folos?…

Vitor Bruno cade în careu, dar nu se dă nimic. Petrucci are vreo 3 chifle (2 din careu, din poziții bune) și e schimbat. Jakolis nu-i nici el mai eficient/norocos. Cristian Lopez pare mai activ decât Beleck (mai moale decât de obicei), dar nu face nici el diferența. CFR încheie meciul cu atacuri în serie, dar nu reușește nici măcar golul de onoare, Prăbușit pe banca de rezerve, Dican se plânge că n-ai cum să-l bați pe Rednic când poartă vesta galbenă, norocoasă.

Meciul cu Dinamo e deja trecut. Urmează viitorul. Urmează Hagi.

84 de comentarii

  1. Ne-au confiscat ventilele militienii in seara asta. De acum incepe greul. Cu jocul asta avem toate sansele sa pierdem urmatoarele 3 meciuri. Se vede lipsa lui Larie. Minca e de nerecunoscut. Tanc il face pe Lopes sa para fotbalist. Lui Camora se pare ca laudele nu i-au facut deloc bine. Petrucci chiar a jucat la Man U?
    Eu zic sa-l readucem pe Miriuta dupa ce va fi dat afara de la ASA.

    Apreciază

  2. In min 3 pe langa pierderea lui Paun pierdem ocazia sa jucam cu un Dinamo in 10 oameni datorita cosmarului Tudor…Golul din offsaid de 1-0 toarna smoala pe capul CFR-istilor nostrii. Apoi ocazia imensa a lui Rotariu in urma unui offside similar cu cel de la gol (nesemnalizat de tusier) produce victime in moralul CFR-ului. Bara lui Anton a inghetat inimile cfr-iste. Sutul formidabil al lui Gomelt la radacina barei, incredibila ratare a lui Beleck si bara lui Bruno ne face sa credem ca CFR-ul poate mai mult decat acest 0-2. Penalty-ul evident neacordat in urma faultului in careu la Bruno ne trezeste la realitate, CFR-ul nu a fost capabil in aceasta seara sa invinga echipa de arbitrii dinamovisti din aceasta seara, iar pe viitor asta ridica serioase semne de intrebare in privinta fortei echipei noastre de a castiga meciurile impotriva arbitrajelor ostile CFR-ului practicate de obicei la fiecare meci. Incapacitatea de a inscrie gol, pasa gresita ce a dus la golul doi dinamovist sunt cauzele reale ale infrangerii de azi. Chiar daca dinamovistii au inscris din offside, n-au primit cartonas rosu in min 3 cand am si pierdut un jucator si CFR-ul nostru n-a primit penalty la Bruno, CFR-ul nostru n-a inscris gol si a gresit flagrant in aparare la golul 2 (pasa gresita). Deci, repet, unde sunt golurile CFR-iste, fara ele nu poti castiga un meci. Forza CFR!

    Apreciază

  3. Cam astea ar fi cauzele infrangerii intr-adevar: greseli in aparare, arbitraj ostil si impotenta ofensiva in diferite stadii. Nu stiu daca va reusi Dican sa schimbe ceva pana la meciul de luni, in afara brigazii de arbitri, care se schimb oricum si nu depinde de el. Din pacate jocul nostru n-a aratat mult mai bine nici in meciurile castigate de noi, doar ca atunci ne-a placut rezultatul si n-am mai bagat in seama erorile, asa ca nu va faceti iluzii cu vreo schimbare majora in bine. Si eu constder ca treaba lui Beleck e s-o bage-n poarta nu sa faca impresie, doar ca din pacate nu-i prea iese. Eu nu-i neg superioritatea (invocata de unii colegi), dar la faza de aseara mi se pare ca era mai greu sa ratezi decat s-o bagi in poarta din acea pozitie. Doua goluri marcate nu inseamna mai nimic, cand Hora are 6. 😦

    Apreciază

  4. Din pacate repet de ceva vreme ca Dican este depasit de situatie. Jucatorii nostrii sunt relaxati fara dorinta si vointa, nu mai castigam nimic. Poate conducerea nici nu doreste mai mult fara bani. Insa si acei 50000 euro erau buni din semifinala asta.. . Nu mai inteleg nimic .

    Apreciază

  5. Salutare. Bune si clare informatiile despre desfasurarea partidei ca de obicei. Totusi as observa ca din punctul meu de vedere Dinamo n-a jucat mai retras in repriza a doua. Aceeasi aparare joasa a practicat-o si in repriza intai, singura diferenta fiind intre numarul de jucatori dusi in atac in momentul posesiei. Practic in prima Dinamo a urcat cu toate liniile (fundasii la invaluire, Anton in rol de inchizator a aparut la finalizare etc), in schimb in a doua a preferat, probabil si datorita rezultatului, sa duca doar 3, maxim patru jucatori in atac. De aici probabil senzatia ca joaca la contraatac. Mie mi s-a parut ca au incercat acelasi stil combinativ cu pasa scurta (ceea ce a permis urcarea in bloc pana la pauza), doar ca in repriza a doua fundasii laterali , inchizatorul si mijlocasii centrali s-au multumit mereu sa se opreasca undeva pe la mijlocul terenului. Cfr-ul a avut astfel posibilitatea sa recupereze mai usor si mai des mingea si bineinteles sa controleze jocul. „Oaspetii” au fost ca de obicei o echipa solida, greu de desfacut si care nu se incurca prea mult in floricele cand are sansa de a ataca. Mi s-a parut un pic mai putin motivata decat adversarul sau si i-a lipsit un om care sa ia mai mult initiativa, sa traga echipa dupa el. Un meci in care au existat greseli importante de arbitraj in favoarea lui Dinamo, dar care in opinia mea subiectiva ieri a fost o idee mai buna decat oponentul. Mi-a placut observatia cu vesta lui Rednic. Adaugata la tricoul roz al lui Sumudica putem spune ca Liga Intai incepe sa fie din ce in ce mai colorata. Numai bine.

    Apreciază

    • Felicitări pentru victorie, scuză-mi ipocrizia. 🙂 Asta cu lipsa omului care să aibă iniţiativa nu cred că a avut relevanţă în jocul nostru. „Omul” lipseşte de foarte mult timp, chiar şi din partidele pe care le-am câştigat. Problema noastră a pornit de la fundaşii centrali, am început jocul cu un handicap enorm, Goian şi Ţânc nu dau niciunul randament nici în cuplu cu Larie, d-apoi împreună. După părerea mea, fundaşii centrali au şubrezit întreaga echipă (nu doar prin gafele comise, ci mai ales prin impotenţa lor totală în faza de construcţie; ambii sunt speriaţi rău de minge când o au în posesie).

      Apreciază

      • Chiar inainte de meci,vazand pe cei doi (Goian,Tanc) i-am spus unui preten ,ca aclo-i bai,si din pacate asa a fost.Cu asa joc modest la fundasii centrali ,ieri nu am avut nicio sansa.Acum despre Dican,o fi el fara (sau cu) cohones,dar il voi prefera intodeauna in fata unor traseisti gen Selymes sau Stoican.El lucreaza cu marfa pe care o are.Poate putea sa scoata mai mult,dar nu sunt sigur.momentan asta ne este calitatea.Nu sunt sigur ca un alt antrenor (cu sau fara licenta),facea mai mult.In afara de asta ca ne place,ca nu ne place,statistica este de partea lui Feri,asa ca nu vad rostul atacurilor la adresa lui(chiar ma deranjeaza)Este de-al nostru si trebuie sa-l sustinem.Sunt sigur ca face tot ce poate ,tot ce ii sta in putere pentru a obtine rezultate,dar are si el limite exact ca jucatorii pe care-i are la dispozitie.Nu cred ca merita sa dam in el.Doamne da sa- i-o treaga rejelui,este mai important decat sa bati dinamuia in cupa nonem.Hai CFR!!!+!

        Apreciază

    • Asa este, jucatorii dinamovisti au fost semnificativ mai motivati si au vrut sa castige, spre deosebire de ceferisti. Eroarea de arbitraj a lucrat in favoarea lor si le-a adus un gol, dar la al doilea ceferistii nu au nici o scuza.

      Apreciază

  6. Nici Stoican, nici Selymes n-au avut rezultate pe la echipele pe care le-au antrenat, ba chiar dimpotriva. Cu oricare din ei pe banca avem asigurata prezenta in play-out. Dican e o optiune foarte buna in conditiile actuale, chiar daca am iesit din Cupa Ligii. Sa nu uitam ca – statistic – rezultatele lui sunt mai bune decat ale unor antrenori cu pretentii, in conditiile unui lot mult mai slab valoric. Ar fi o prostie sa il schimbe si ne-ar arata ca (virgula) conducerea clubului nu a inteles nimic din ce s-a petrecut in ultimii ani.

    Apreciază

  7. @Pintea: Pregatirea fizica tine de preparator, nu de A1. Degeaba il schimbi pe A1, echipa va fi la fel de nepregatita fizic. Cat despre Beleck, pe cine sa introduca? Tu cu cine ai juca? Lopes a avut doua meciuri mai reusite, apoi s-a stins. Negrut e departe de forma care l-a adus la prima echipa. Il repatriem pe Tade, din care sare mingea mai rau ca din Beleck, dar macar sare in poarta?

    Apreciază

  8. Tocmai am revazut accidentarea lui Paun. A fost o faza clara de cartonas rosu, dar era in min. 5 si s-ar fi aprins din nou Rednic ca are arbitraje ostile, asa ca „sfantul” Tudor nu a dat nimic, nu era in agenda. Nu stiu daca Fai a avut misiune de la Rednic sau e doar prieten cu Feussi, dar e clar ca dinamovistii au vrut sa i-o intoarca lui Paun pentru meciul din campionat (pentru cine nu stie, Paun a facut atunci un meci foarte bun si a provocat eliminarea – corecta de altfel – a lui Feussi). Acum se vad rezultatele scandalului facut de Rednic atunci: nici un cartonas pentru Fai si doua ofsideuri de juma de metru nesemnalizate, unul din ele incheiat cu gol. Asta e, ai nostri nu stiu sa „puna presiune”, ei stiu doar sa schimbe antrenorul.

    Apreciază

    • D-lor,nu am nimic cu Feri,a scos cu trupa asta mai multe puncte decit credeam…Mai degraba as juca cu Belek in spatele lui Lopez,care-i mai fisnet,mai mobil. Belek e foarte greoi dar paseaza bine ! Vine Rejele furios pe noi…ne vrea in B ca toti miticii ofticati ! M-as bucura enorm sa-l batem ! Avem preparator fizic ??? Apai ce face ca dupa intreruperile de campionat ,echipa pare ca nu are suflu,noi care eram renumiti pentru presingul facut !? Hai CFR draga,bate-l pe rejele sudist,care ar vrea sa ne scoata din cupa mare cu trupa Viitorul II !!!

      Apreciază

  9. Sper sa fie doar un zvon marca „jsp”, asta cu Selymes si Stoican. Altii mai amarati n-au gasit in afara astora?! Ce rezultate ii recomanda pe acestia doi incat sa fie luati in calcul pt o eventuala numire in Gruia, in afara faptului ca sunt ieftini si fara pretentii?! Mai bine Dican decat unul din cei doi.

    Apreciază

  10. Din pacate, am vazut,doar prima repriza a meciului de Cupa(poate mai bine!),dar pentru mine este cat se poate de limpede,ca la ce lot dispunem,ne trebuie un”cutremur”(in ultimele 4 meciuri,am“obtinut”2 remize, 2 infrangeri si continuam sa ne rostogolim, spre abis),o reorganizare si o repozitionare a staff-ului tehnic(din nefericire nu avem potential-financiar, pt. altii mai buni!) si a jucatorilor(in teren!); aceste dese sincope, „ingrijoratoare”,implica urgentarea schimbarii sistemului de joc, intr-unul de 4-3-3(!), mai ales ca”maestrul” Dican tot incepe,in fata fundasilor, cu 3 jucatori de profil defensiv(?),Bruno-Petrucci-Gomelt,”retezand”,astfel ”aripa”dreapta si mentinand 2 atacanti(ineficace),care ori se calca pe picioare,ori nu se-ntalnesc,niciodata,la vreo combinatie(!);pe langa faptul ca au inceput sa ne”citeasca”si cei de pe Marte,cred ca se impune aceasta schimbare(cu orice risc si eu zic ca nu e mare!)pentru ca,”dejaba”ne tot chinuim, daca nu avem acei jucatori dotati pt.a scoate randament maxim, in altfel de sisteme(!);realitatea demonstreaza acest fapt, prin gravele stangacii din aparare si prin nereusitele ofensive ale celor 2(doi)atacanti(Beleck si T.Lopez/Negrut)/1 gol in 4 meciuri(?!),care nici nu ajuta echipa in celelalte momente ale jocului(mai putin la fazele fixe,ale adversarilor), nu realizeaza pressing eficient,nu reusesc sa estompeaze din fasa intentiile ofensive ale fundasilor adversi si ceea cei, cel mai grav,NU INSCRIU(!);in sistemul cu doua varfuri(chiar daca unul este mai retras),pierdem ca nr. si eficienta un jucator de(in plus) la mijlocul terenului(in fata fundasilor),unde ar fi 3(trei), am avea o mai mare densitate,de asemenea,s-ar putea sa avem o mai buna posesie, poate am fi mai putin precipitati, mult mai organizati,atat pe faza ofensiva,dar mai ales prin sprijinirea apararii, am evita desele expuneri si pase riscante ale fundasilor(centrali,in special), ceea ce ar duce, automat si la protejarea portii si implicit a rezultatului; in sprijinul celor afirmate,socot ca prin reasezarea intr-un sistem 4-3-3,cei 3 din ofensiva(Jakolis-T.Lopez-Paun),ar fi mult mai eficienti in fata portii,ar efectua un pressing mai agresiv,”scutiti”fiind(cele doua ”extreme”,mai ales Paun)de povara deselor veniri in aparare:majoritatea echipelor care folosesc sisteme si pozitionari dense cu 3,4 sau, chiar 5 jucatori(pe faza defensiva)la mijlocul terenului,obtin rezultate notabile(!) este cazul sa incepem returul,fara sincope,sa acumulam puncte si sa uitam repede de Cupe, care in urma celor 4-5 deplasari,doar pana acum(Cupa Romaniei+Cupa Ligii),ne-au adus numai cheltuieli suplimentare (cum se face ca noi suntem programati a juca toate meciurile, doar, in deplasare?),fara sanse de recuperare-financiara(de profit,nici nu poate fi vorba-nu inteleg atitudinea Conducerii?);chiar daca prin absurd,ajungem in finala C.R.,vin arbitrii,care TREBUIE si ne REZOLVA,ca doar n-o sa ne arbitreze un Fesnic,ori Mirela Albon,pt. a mai spera la vreo sansa de castig(!); Hai CFR!

    Apreciază

  11. Eu zic ca in minutul 3 Fai a faultat intentionat, in ideea de a-l scoate din joc pe Paun sau cel putin de a-l „pune la punct” „pentru ca stie el de ce” (sau doar pentru ca Fai urma sa aiba meci greu cu Paun activ pe partea aia). Jucatorul dinamovist a iesit pe teren cu asta in minte clar: sa-l faulteze grosolan pe Paun la prima intalnire, cat mai repede, ca sa nu vada rosu, in ideea ca nu se dau cartonase rosii imediat dupa fluierul de inceput al unei partide. Bun, problema e ca aceasta grava eroare de arbitraj s-a desavarsit in restul meciului, culminand cu neacordarea unor offsideuri si penaltiuri pentru CFR. Culmea e ca Tudor nu a aratat multe galbene in acest meci, desi stilul sau de arbitraj fundamentalis-smecheresc a fost acelasi, cunoscut prea bine de ceferisti si din alte meciuri in care i-a facut praf… In rest, zic eu, un joc bunicel pentru noi.

    Apreciază

  12. Felceru declara,ca tudor nu a gresit intentionat si ca la Bruno ” se putea da penalti ” . Asta da lupta pt club ! In rest s-a scris cam tot, eu resubliniez ca avem 3 nulitati, Tanc, Negrut si Jakolis, asta din urma chiar nu reuseste sa dea o centrare cat de cat normala . Ori fara jucatori capabili de a pune mingea bine in careu, tot putem visa … In privinta antrenorului, si eu l-am tot criticat pe Dican in principal pt neexersarea centrarilor si pt schimbarile facute, dar cu acest lot greu sa obtii mai mult, iar niste mediocrii ca Stoican sau Selymes nu ar obtine nici atata, ba dimpotriva !

    Apreciază

  13. Cred ca un antrenor trebuie schimbat atunci cand nu-si mai poate motiva jucatorii, cand este depasit de situatie si cand numai poate produce rezultate. Sa schimbi un antrenor cu un altul poate fi benefica daca, cel din urma, are timp si lot cu care sa-si impuna ideile.In acest moment, Dican nu este de lepadat si nici nu cred ca avem timp de experiente.
    Problema majora a lui Dican sunt aparatorii centrali si faptul ca este nevoit sa joace aproape tot timpul cu doi mijlocasi la inchidere.
    Strategia jocului de 1-0, nu cred ca este prea inteleapta, in conditiile unei aparari fragile si a unor arbitraje dusmanoase si mai cred ca aici este o zona la care se mai
    poate lucra.

    Apreciază

    • Dican nu se mai poate motiva nici macar pe el . Un secund ramane un secund desi i-ai crescut fumurile odata ce a fost confirmat ca principal De exemplu Miriuta sau Andone ,Trica mureau cu Tudor si cu brigada neagra de gat…Al nostru a zis..ca asta e… si io zic ca a citit de prea multe ori miorita si el e clar baciul ardelean(gospodar dar bleg) …El n-are chef nici macar de cei din tribuna ca mereu e cu capul in pamant….Apoi si revenind la fotbal… problema lui majora nu is aparatorii centrali ci faptul ca la mijloc nu creeaza nimeni ,nu e creier nici pe distrugere,nici pe dezvoltare si -atunci echipa se rupe in doua …Degeaba ai fundasi buni daca nu ai acel plus unu in mijloc sau invers ,degeaba ai atacanti buni daca nu e cine sa ii puna in valoare…Nu e vina lui ? Ba e si vina lui ca mizeaza mereu pe maini moarte ca sa le arate celorlalti ca el e seful…Vorbesc balarii ? Poate imi spune cineva ce a facut ieri Negrut in teren …Sau de ce a stat Larie …sau de ce a jucat ala micul si Jakolis a stat…Sa se duca si sa ne lase…sau daca ramane se ridice capul si sa invete cum se lucreaza cu oamenii ca deocamdata habar n-are …

      Apreciază

      • Ştiu că în ţara asta îi la modă că cel care urlă mai tare are dreptate, totuşi, nu-s pe gustul meu şoumenii pe tema arbitrajelor. Prefer comportarea lui Dican. Apropo de Trică, mi-i tare simpatic, îi un sufletist de apreciat, dar cum îţi explici diferenţa dintre evoluţia echipei în returul campionatului trecut în mandatul lui şi, apoi, sub conducerea lui Dican? Ok, Dican a beneficiat de aportul a 2-3 jucători în plus, dar s-a văzut destul de repede o mai bună organizare a jocului din teren 🙂 şi rezultate clar mai bune decât cele obţinute de Eugen.

        Apreciază

        • Trica nu e unul din preferatii mei ca antrenor,cand am spus ce am spus ma gandeam la atitudine…Daca nici atunci cand ai dreptate nu iei pozitie inseamna ca meriti sa te **** toti…

          Apreciază

  14. Dintre foștii jucători pe Anthony da Silva l-as vedea cel mai potrivit. E si secund de vreo 2 -3 ani, deci e in sistem.(and he’s got the balls) Dican sa rămână secund.
    Urmatoarele 4 meciuri sunt cruciale, fara 6 puncte suntem in play-out.
    Doame feri de Selymes sau Stoican.

    Apreciază

  15. M-am nimerit si eu ieri pe Otopeni, intr-un tranzit si am zburat la Cluj cu echipa intr-un avion din ala mic de 50 locuri dupa o intarziere de vreo doua ore. Am povestit un pic cu Minca, erau cam pleostiti cu totii. Interesanta experienta, nu ma laud prea tare numa zic 🙂

    Apreciază

  16. Nu e bine pentru rezultate sa fii un club malaxor de antrenori. Cand l-au shimbat pe Dican cu Trica si-au dat un sut bomba in fund. La fel s-ar intampla acum, daca l-ar schimba pe Dican. Pe de alta parte Stoican a beneficiat de sprijinul arbitrilor la maidanezi si tot nu i-a mers. Selymes la Petrolul n-a reusit deloc sa castige vreun meci… Sunt de aceeasi parere cu doctorul ca Dican e tot mai bun. Nimeni nu e scutit de perioade mai putin bune, trebuie sa ai rabdare cand merge prost si stii ca ai un antrenor priceput. Feri al nostru „s-a calificat la locul de munca”. Sa avem incredere in el! Pe de alta parte, jocul in sistemul 4-3-3 cu trei „distrugatori” la mijloc e impotent ofensiv. Cand mai dai gol cu 8 oameni pusi pe teren ca sa se apere? De asta se joaca 4-2-3-1 cu un play maker (jucator care nu exista in lotul CFR-ist) in mijlocul liniei de 3 mijlocasi cu profil ofensiv. Sau 4-1-4-1 cu un play maker (care repet, nu exista in lot) in centrul liniei de 4 mijlocasi din fata „distrugatorului” principal. Pe de alta parte era nevoie de cele 3 schimbari pentru jocul acesta. Nu se joaca in toate competitiile cu acelasi prim 11, mai odihnesti din jucatori. Ca asta e valoarea lotului, e alta poveste…care tine de bani. Pe de alta parte, prefer oricand un Dican cu capul in pamant fata de suporteri si cu treaba bine facuta decat invers. Chestia cu capul in pamant e doar un moft al unor suporteri…Pe de alta parte, jocul de dupa 1-0 nu cred ca trebuie sa fie avantat in atac, ci un pressing eficient in treimea din mijlocul terenului cu fundasii la 30 de metri de poarta pentru a nu „trage” adversarul pe noi. Pe de alta parte sunt de acord ca trebuie lucrat foarte mult la antrenamente la centrari, cornere si lovituri libere, atat ca „executie” cat si in privinta apararii la aceste faze ale adversarilor. Pe de alta parte si eu am avut impresia ca Paun a fost scos din joc cu buna stiinta de maidanezi (faultat grosolan fara minge). Pe de alta parte, Beleck e pivot si ar trebui cred sa joace in spatele varfului impins, doar ca Lopez a fost printre cei trei „odihniti” in prima repriza. Lui Beleck i-as recomanda, sper sa nu se supere, sa fie cat mai calm cu putinta cand e singur cu portarul sau cu poarta goala, sa fie cat mai atent la detalii in aceste momente. Pe de alta parte si cu asta inchei, la auturi de poarta sau pe fazele de contraatac, daca se doreste iesirea cu pase scurte, fundasii laterali si inchizatorii ar trebui sa vina in pozitii retrase pentru a da optiuni multe purtatorului mingii de a pasa, altfel e obligat sa bubuiasca mingea in fata „la deruta”…Sper ca n-am plictistit prea mult cu atatea observatii…Forza CFR!

    Apreciază

  17. Nu vreau să divulg sursa, dar cică jucătorii CFR-ului au fost văzuți pe Otopeni, încăpeau într-un avion de 49-51 persoane cu 120 minute întârziere, iar Dican era copilotul de la manșa avionului. Cadu nu era prin zonă.

    Apreciază

  18. Azi,am”rupt”o ora din activitatile cotidiene si i-am vazut pe baieti la”lucru”;mi s-a parut a fi o atmosfera,nu prea exuberanta, destul de incordata,dar serioasa si propice unui antrenament;pe langa staff-ul tehnic,au mai “participat”(la”aruncarea cu privirea”,ca si mine)I.Muresan si Panin;au lipsit:doctorul si Paun(in tratament);au reaparut:A.Muresan-apt si Nelutu Rosu-nerefacut complet;trebuie sa fim realisti si sa nu ne facem prea mari sperante,pt. a nu avea mari deziluzii; parem,inca, o echipa modesta,de pluton,cu un lot”subtire”;suntem intr-o situatie nefericita,precara financiar,in insolventa,in imposibilitatea de-a cumpara jucatori cu oares`ce valoare, cu o Conducere Administrativa nehotarata,lipsita de reactie, fara solutii de viitor,avand un staff tehnic cu precare cunostinte tehnico-tactice,cu jucatori a caror valoare si calitati tehnice sunt “invizibile”(cu f.multi jucatori liberi de contract!),care nu se ridica la un nivel sportiv, mediu,macar(!); avem astfel,tabloul real al neputintei si incapacitatii de-a face marea performanta; de aceea,este inoportuna schimbarea antrenorului -desi, uneori,ar fi mare nevoie de unul cu cohones(Miri),sau un Bergodi,iar Feri sa treaca la locul lui, de A2 pt. ca este de f.multe ori fricos si deposit -si este de preferat,din f.multe p.d.v. continuitatea,folosindu-ne la capacitatile maxime,mijloacele pe care le avem la-ndemana: munca,seriozitate,profesionalism,daruire,atitudine si sacrificiu; cat priveste sistemul de joc,desigur ca mi-as fi dorit unul ofensiv,de posesie,cu suturi(pe poarta!) de la semidestanta,cu schimbari de directie,de ritm,angajament total si….etc.,numai ca,puterile si capacitatile noastre tehnice si fizice sunt limitate si ne obliga a juca mai mult defensiv, grupat,cat mai organizat,la inchide- rea culoarelor spre poarta noastra,la un joc”urat”, la”ciupeala”(nu-i frumos,dar vreo sase meciuri de 1-0,ar fi bine primate!);trebuie sa invatam”cartea”contra-atacului,sa fructificam oportunitatile(cornerele,centrarile),sa nu primim goluri aiurea si astfel sa devenim o echipa greu de invins,care sa impuna si cevarespect; atunci,poate am mai putea pretinde,unele, mici pretentii(!);acestea le vad mai usor de realizat, intr-un sistem 4-3-3; si la ce am vazut astazi, as merge pe formula: Minca-Dani,Larie,Goian,Camora-Nascimento,Petrucci, Gomelt-Paun,Cr.Lopez,Nouvier;eu,zic ca trebuie incercat,poate ca devenim o echipa mai compacta(nu rupta-n doua!),ceva mai tehnica, cu mai mici riscuri pe faza de aparare si cu oportunitati mai mari in atac; Hai CFR!

    Apreciază

    • Pozitia in care l-ai pus pe Petrucci e pentru un „mislocas” de creatie, iar el e inchizator, nu creator. Probabil Nascimento ar fi mai potrivit (din ce imi amintesc ca il lauda kiruj. Dar atunci ce facem cu Petrucci, care de bine de rau isi face treaba decent, exceptand suturile la poarta? Oricum am lua-o, nu avem lot pentru 4-3-3 (parerea mea) si tot la batranul 4-2-3-1 sau 4-4-1-1 revenim.

      Apreciază

  19. NU avem niciun jucator de creatie(!),F.V.;scoaterea singurului jucator(Petrucci) cu continuitate si cu ceva experienta de pe acel post ar fi inca o mare gresala; optez in continuare pt.un 4-3-3,pe considerente,deja, aratate,plus ca-i punem mai mult in valoare,pe toti jucatorii(enumerati de mine),de la mijloc in sus; acesta ar fi unul din cele mai mari castiguri;pt.sistemul,arhicunoscut,4-2-3-1,cel mai la-ndemana(nu si pt. noi!),ai nevoie de jucatori f.bine pregatiti fizic si cu REALE calitati tehnice-individuale,capabili de a scoate adversari din joc(!?)si a intelege corect,modul de-a transpune in fapte, trecerea balonului din aparare in atac si invers;de asemenea,efectuarea coordonata a miscarii si deplasarii, tuturor liniilor,precum si a transmiterii mingii intre linii; nu vom reusi (din pacate,am dovedit-o,intr-un,intreg tur!),”s-o facem bine”(ala`Hagi) in acest sistem;repet,cu acesti”mini”- jucatori,nu vom putea exercita un pressing desavarsit,nu vom avea o posesie constanta,in urcare(nu ma intereseaza, in jumatatea noastra de teren!),iar aparatorii, vor fi permanent expusi suplimentar, greselilor si vor gafa inevitabil, fatal;cine are cohones si putina intelegere fotbalistica,ar incerca si sistemul 4-3-3;ca o varianta de rezerva ar fi si un 4-4-1-1,dar iti trebuie doi adevarati atacanti;apoi, doua”aripi” si un play-maker, care,sa-i puna in valoare(pe care nu-i avem!);ne invartim,”dejaba”,in jurul cozii;n-ai bani,n-ai echipa(care sa emita pretentii!)

    Apreciază

  20. Notarea s-a încheiat, am adunat 15 evaluări ale jucătorilor. Feri a primit 4.5, echipa 4.8. Notă (mai) mare a primit Nouvier (5,7) şi Camora (5.4), dincolo îi găsim pe Tînc (3.3) şi Negruţ (3.4). HAI CFR!!!

    Apreciază

  21. Tot zicem ca nu avem play-maker in lot. Avem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pe Adi Paun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sa fie pus in centru si cu o mare libertate in miscare, sa faca „ce vrea”, dupa instinctul lui…Sa nu radeti, vorbesc serios! Are reale calitati!

    Apreciază

    • Nu cred, că e tipul jucătorului coordonator de la mijloc…Într-un ipotetic 4-3-3 în niciun caz, acolo e nevoie de un mijlocaş şi creativ, şi cu personalitate, dar şi predispus la efort. Adică un profil care nu prea se regăseşte la niciunul dintre actualii componenţi ai lotului, poate Petrucci (mai puţin creativitatea), poate Nasciemnto (mai puţin partea cu efortul). Tocmai din această cauză nu prea merită încercată formula 4-3-3, pt. că lipseşte mijlocaşul central descris mai sus. Poate găsim 3 pentru atac, mai găsim şi 4 pt. defensivă, dar linia de 3 de la mijloc va fi „şchioapă”, zic eu. În astfel de situaţii rămâne 4-2-3-1 sau 4-4-2 (inclusiv variaţiile ambelor), cu menţiunea că 4-4-2 poate fi predată mai uşor (adică înţeles mai uşor de jucători), probabil de aici vine menţinerea formulei aproape în exclusivitate. Revenind la 4-2-3-1 (cu care Feri a mai cochetat din când în când, dar nu la fel de mult, cât au observat „specialiştii” de la tembelizor…), acolo mijlocaşul de creaţie poate fi unul mai „slăbuţ” faţă de profilul celui din 4-4-3, acolo poate fi -eventual- testat şi Păun (dar mi se pare cam dezordonat pt. acel post şi un pic şi individualist), poate fi acolo o soluţie Nascimento, a fost şi Voiculeţ (dar a plecat). Corul specialiştilor văd tot timpul o aşezare a CFR-ului de 4-2-3-1 deoarece unul din atacanţi e puţin mai retras, dar asta înseamnă mai degrabă 4-4-1-1, şi nicicum 4-2-3-1. Dacă musai să schimbăm ceva, atunci trebuie găsită ceva pt. eliminarea gafelor la fundaşii centrali (treabă care nu are nicio tangenţă cu formula în sine), şi trebuie întărită disciplina de joc PE TOT TIMPUL PARTIDEI, inclusiv în prelungiri. Să nu mai vorbesc de (re)motivarea jucătorilor, pt. că simt acolo un recul sesizabil. Dar dacă totuşi vorbim de sisteme, parcă tot acest 4-4-2 ne convine cel mai mult (cu tot cu „escapadele” spre 4-4-1-1), un sistem 4-2-3-1 presupune o radicală schimbare a jocului, o şansă pentru ofensivă, dar şi un pericol pentru defensivă. Merită încercată, testată, ca o variantă de rezervă, dar presupune o pregătire mai lungă. HAI CFR!!!

      Apreciază

  22. Astra ne-a aratat cum trebuie jucat cu cei de la viitorul, sper sa si putem sa facem la fel. E drept ca au avut si sansa la cele doua ratari ale „viitorilor” la 0-0, dar dincolo de asta au fost mult peste ei. La fel si Botosaniul in meciul de aseara cu oltenii ne-au amintit cat de aiurea am pierdut noi etapa trecuta dupa ce am condus. Cu ce ganduri asteptati meciul de luni seara? Caneto, un articol, ceva?

    Apreciază

    • Va fi un meci incredibil de greu…Putem spune orice despre Hagi și despre Viitorul (majoritatea lor cu temei ”legal”, să zicem…), dar un lucru e cert: strict pe plan sportiv reprezintă o echipă destul de omogenă, cu o condiție fizică muuuult superioară majorității echipelor ”fruntașe”, pe partea asta va fi greu să ne luptăm cu ei. Un joc prea ofensiv (plăcut ochiului) ne poate costa scump, pe contratac vom fi mai mereu surprinși, așa cum am fost și în trecut, tocmai cu ei, chiar dacă în defensivă era acolo Cadu, sau Rada, sau Piccolo, sau Larie (cu toții niște jucători mai lenți, care cam gafează când nu sunt bine sprijiniți de închizătorii centrali). Deci -volens/nolens- prefer un joc mai închis, în care -poate- le cedăm inițiativa, dar fără ca ea să reprezinte un pericol real, și poate vom reuși noi să-i lovim pe contre. Slăbiciunile lor sunt legate de vârsta cam fragedă a copiilor, nu sunt foarte constanți, pot pierde răbdarea, pot intra în capcane ”tactice” și psihologice (dacă ai priceperea să-i întinzi astfel de capcane), etc. Vom vedea, oricum va fi un meci dificil, mai ales că suntem și pe o pantă ușor descendentă, și atunci nici n-am vorbit de ce se dorește la nivelul ”nucleului dur” al jucătorilor, care pot -oricând- sacrifica un rezultat pentru a se debarasa de Feri (avem destule exemple în acest sens în ultimii 10 ani). HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Cam prea îl faci pe Dican îngeraș, expus manevrelor ticăloase ale drăcușorilor duri din vestiar. Dacă Dican moare, moare pe mâna lui, nefiind în stare să gestioneze perfect un meci de 90 + n minute. E vorba de știința de a lucra cu materialul clientului (includ aici și componenta didactică, cea care face diferența între Dican și Miriuță).

        Apreciază

        • Te contrazic, Mister, dacă se poate…:) Nici vorbă de niciun îngeraș, n-am zis (INTENȚIONAT!) dacă demersul jucătorilor e just sau nu! Sunt cazuri (destule), când acest demers este ”justificat” (și tacit aprobat, sau -poate- susținut de conducere), cum era povestea cu Uhrin, cu Rednic, cu…Adică, mai pe înțelesul tuturor, o demitere de A1 prin ”forța grupului” nu e întotdeauna una reprobabilă, de regulă există tendința de-a îndrepta anumite lucruri, care -deseori- sunt mai bine înțelese de jucători. Sunt exemple cu miile. Acum nu vorbim de exemplele țărănești, când un grup de forță vrea să scape de un A1 din considerente ”egoiste” (antrenamente cam tari pt. jucătorii mai vârstnici, etc.). Deoarece în cazul lui Feri nu se pune problema unor antrenamente ”istovitoare”, nici de o dictatură gen Zeman sau Lobanovski, e destul de evident, că un ”ajutor” al jucătorilor are la bază fie dorința lor sinceră de-a schimba ceva în bine, fie indicații primite ”de sus” de-a executa sarcina murdară în locul altora. Am prezentat în ultima perioadă ”n” deficiențe ale lui Feri (poate nici nu am reușit să le inventariez pe toate), dar îmi mențin părerea. că în acest moment trebuie să mai primească o șansă, mai ales după repetatele ”apeluri” primite din partea lui IM, când fie PS, fie Trică, fie oricine era pe ducă, și cineva trebuia să scoată pluta din viitură (că tot vine meciul ăsta blestemat…). În rest, de acord cu tine…:) HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Ce motiv ar putea avea cineva “de sus” să dea indicaţii pentru săparea lui Feri? 🙂 Are Dican cumva vreun contract beton de A1, ceva gen Piţi? 🙂

            Apreciază

            • MAESTRE (…), îți prezint un scenariu posibil: conducerea CFR-ului (a se înțelege AP și -implicit- IM) niciodată nu a fost caracterizată de o răbdare ”excesivă” în privința antrenorilor, asta în ciuda declarațiilor de ”susținere” prealabile, rostite înainte de fiecare demitere (”pe cale amiabilă”, se înțelege…). Nici AP, nici IM nu pot fi suspectați de cunoștințe vaste în aspectele pur tehnice ale fotbalului (se pricep, în schimb, la altele, mai importante, fiecare pe domeniul lui), ei știu una dar bună: dacă nu sunt rezultate, antrenorul trebuie schimbat. Nu prea cred că ai uitat cum s-au schimbat antrenori ceferiști de pe locul 1 (chiar mai mulți)…În privința asta, nimic nu s-a schimbat, poate din reflex, așa, se dorește o schimbare, că așa s-a procedat și în ”epoca de aur”…IM a fost mai mereu foarte receptiv (mai ales în era ”Cadu”, care era una de durată, să recunoaștem) la doleanțele jucătorilor, de multe ori a jucat un dublu rol între vestiar și A1. Indiferent de declarațiile lui foarte convingătoare (”pe Feri nu-l las eu…”), eu nu dau doi bani pe sinceritatea acestor declarații, și -paradoxal- îi și dau dreptate, așa trebuie să fie un bun președinte…:) HAI CFR!!!

              Apreciază

            • Tot nu pricep. 🙂 Înţeleg (de fapt, nici pe asta n-o înţeleg) să dai indicaţii pentru lucrarea unui A1 care costă în caz de demitere (în speranţa că-şi dă demisia, dar vorba lui I. Popa, nimeni nu şi-o dă, că se găseşte mereu unul care acceptă 🙂 ) sau cu clauză de loc ocupat în clasament, să-l poţi da afară, dar la Dican?! Oricând poa’ să-i spună, Feri, ai obosit, te dor picioarele, treci pe bancă, de mâine va face altcineva varice la marginea terenului. 🙂

              Apreciază

  23. Multi uitam ca asa tiris grabis, Dican o trage de aproape un an de zile. La realitatile CFRului, chiar si cu Cadu in liga a doua portugheza, tot este o eternitate.Perioada este extrem de tulbure pentru lumea fotbalului romanesc – noi tot in prima liga suntem, tot aia, nerevopsiti ca altii – poate pentru unii e putin, pentru mine nu. AP, pe care multi il detesta, a spus clar din 2012 ca ala a fost un maxim si el nu poate face mai mult decit atit si a spus iar clar iarna treecuta ca urmeaza citiva ani fara lupta activa pentru titluri. Mai clar de atit nu se poate, daca exista urechi s auzim. Asa ca pentru o echipa fara pretentii sa fie sus, sutem destul de OK. De ce nu avem pretentii sau nu vrem/putem, aia doar cei care cunosc catacombele din Pantelimon si Cotroceni ar putea sti.

    Apreciază

  24. Pentru lotul pe care il avem e foarte bine.Foarte bine, pt ca dacă batem Viitorul suntem pe 3 !Imediat după Astra si Steaua, care nota bene, nu ne-au bătut. Nu ne-a bătut de altfel niciuna din primele 6! Dar comparați loturile, valoarea echipelor.Steaua ne-a luat 3 titulari si își permite sa ii țină pe tușa!La Astra, e grup valoros format de Lung, Găman, Budescu, De Amorim, Texeira, Fatai, Enache , Morais, toți peste oricare din ai noștri ,post pe post luați.
    De altfel CFR -ul are un fotbal consistent, problema este golul. Antrenorul aduce echipa in fata porții dar nu o poate baga.Cu Dinamo au fost lejer 3-4 ocazii clare( Gomelt, Beleck in prima repriza, Bruno, Davide si Jakolis in a doua) ca sa nu amintesc o imagine fixată pe retina: centrare excelenta Bruno, Lopez nu trebuie decât sa țină capul in dreptul porții goale, dar stupoare , își trage capul ca o țestoasa in gât si lasă mingea sa iasă afara.
    Feri aduce echipa la poarta adversa cel puțin in zece ocazii clare de gol pe fiecare meci, de asemenea in apărare dacă scoatem golurile din 11 m si cele incorecte dar validate de arbitri, constatam si aici o situație destul de pozitivă.

    Apreciază

    • Cu părere de rău trebui să îți spun, că momentan (cu cele 6 puncte de la TAS) suntem pe 6, iar dacă batem Trecutul, vom urca cel mult pe 4, la egalitate de puncte cu Trecutul și Pandurii. Pe trei numai dacă dă TAS-ul punctele cu dobândă.

      Apreciază

  25. CFR mandria Ardealului vs Fc Omenia SRL 2-0 Hai CFR!!!+!.Pariati 1 solist ,atat la pauza ,cat si la final.Am pus baterie noua la ceas.(la meciul cu Craiova n-am fost acasa si s-a oprot ceasul,de aici si problemele CCFR-ului) :):):):):):):)

    Apreciază

  26. Apropos.. Miriuta a cistigat ieri impotriva Dynamo Dresda, lidera diviziei a treia (in Germania e o singura serie). O victorie mare pentru Cottbus. A declarat dupa meci ca va dori sa aduca in iarna 1-2 jucatori din Romania…intrebarea e daca de la CFR sau de la Tg Mures.

    Apreciază

    • Din câte știu (și asta tu poți să știi cel mai bine), liga a 3-a din Germania nu e un cimitir al elefanților, și în nicun caz nu al unor elefanți străini. Implicit ținta lui Miri e mai degrabă CFR-ul, unde are destui tineri de perspecivă. La MS putem vorbi de Hanca (Hânca?), bunicel și de perspectivă, restu-i cu cimitiru’ elefanților…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  27. Liga a 3a este foarte competitiva, pentru ca primele doua ligi sunt de cite o serie. Mai ales in Est sunt multe derbyuri intre echipe de traditie, cum sunt Dresda, Rostock sau Magdeburg. Ca idee echipele secunde ale cluburilor mari joaca in general in divizia a 4a, care e deja impartita regional. Daca e sa facem o comparatie, Sepsi joaca acum la o echipa modesta de liga a 2a, Rada a jucat la fel, asa ca nivelul este apropiat de echipele bunicele din Romania.

    Apreciază

    • Întrebarea 1 este: sunt dispuse cluburile germane de liga a 3-a să achite sume de transfer pentru jucători din România, că pe ochi frumoşi nu cred că dă nimeni dezlegare? Întrebarea 2: jucătorii interesanţi de la CFR (Camora, Petrucci, Păun) ar accepta să semneze cu o echipă din liga a 3-a germană? Singurul jucător din lotul CFR-ului care s-ar potrivi dorinţelor lui Miriuţă, ar putea fi, poate, Larie, dar apare problema de la întrebarea 1. Că, bănuiesc, Miriuţă nu-i interesat de Tiago Lopes sau de Vitor Bruno. Mai degrabă, cred că este vorba de Gabi Mureşan şi de alţi jucători cu experienţă de la T. Mureş, eventual şi Jazvic.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.