„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (31)


Ne (re)găsim în primăvara lui 1971. Echipele componente ale Diviziei A luau o mică pauză, cât să dea răgaz Naționalei lui Angelo Niculescu să bată în deplasare Jugoslavia.

Aflată în plină pregătire a meciului de la Bacău, CFR are probleme în linia ofensivă, mulți jucători de bază lingându-și rănile. Se pare că vor lipsi exact marcatorii golurilor din partida tur, Soo și Sorin Bretan.

***

În general note bune (și una perfectă, Cojocaru) primite de ceferiști pentru egalul de la Bacău, remiză care ne aduce al treilea punctuleț din deplasare în acest sezon.

Marea știre a momentului – care nu trece neobservată nici de redacția „Fotbal” – este revenirea Doctorului Constantin Rădulescu la cârma CFR-ului! Antrenorul Eugen Iordache nu pare deloc încântat, considerând manevra drept o lovitură directă în oorgooliul persoonal. Imediat, la CFR Cluj se dă stingerea mai devreme…

14 comentarii

  1. Cu 2-1 acasă şi 0-0 în deplasare ne-am calificat mai departe, în etapa a 22-a. 🙂 A fost normală schimbarea lui Eugen Iordache. Înainte de meci a spus că „apărarea merge” (corect, n-am luat gol), dar a greşit flagrant cu „nu ştiu ce voi face cu atacul” (de-aia n-au dat gol). Dacă spunea că „atacul dă 5 boabe azi”, poate intra şutul lui Ţegean din minutul 75. 🙂

    Apreciază

  2. Să primești nota 10 (Cojocaru, liberoul), era un lucru deosebit, chiar și în condițiile în care ”notarea” la vremea respectivă era mult mai permisivă. Nu prea-mi aduc aminte de acest Cojocaru, era crescut de noi, sau a venit din altă parte? HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Sigur ca nu-ti amintesti de „Coji ” , adica Cojocaru… ! Ai venit mai tarziu la Cluj, iar Coji, de prin ’75-76 nu prea mai juca . Apoi, retrogradarea , deci nu avea cum sa reapara prin ziare. Nu stiu daca mai traieste, dar a avut mari probleme de sanatate (i-au fost amputate picioarele din cauza diabetului ). Stiu ca locuia undeva prin Gheorgheni pe strada Albac. a fost unul din favoritii mei prin eleganta jocului, a miscarii corpului in conducerea balonului, la deposedare. Alerga cu „coloana dreapta si capul sus ” , avand o expresie „beckenbauer-iana” (daca mi-e permis sa spun asa). Cojocaru si Pexa (de la U) erau favoritii mei in acea perioada .

      Apreciază

  3. Pentru Kiruj si multi altii(!);ar fi greu sa nu ni-l amintim pe COJOCARU,fotbalistul de atunci(`73-`76);o parere personala, „proprie”:inainte de toate era,un adevarat CeFeR-ist,darz,tenace,cu privirea sus,un luptator,pana la sacrificiu(!); in al doilea rand,era un model prin comportament, infatisare,aspect fizic;apoi, avea calitati deosebite tehnico-tactice,un joc de cap desavarsit,juca cu mare determinare; semana mult mai mult cu BOC(Alexandru-desigur, f.c.,nu primarul!),decat cu marele- Pexa;intotdeauna,avea sarcini defensive;mai era folosit si fundas central;dar,de regula juca mijlocas la inchidere, in fata fundasilor; numai cand lipsea libero-ul SOOS,mai juca pe acest post, pe care mai era folosit,uneori si DRAGOMIR;Mari jucatori,MARI caractere; Hai CFR!

    Apreciază

  4. Auzi la ei, titlu principal în prosport: “ISTORIE | România s-a calificat la Euro 2016!” Păi, abia ce s-au calificat la turneul final, dacă asta e ISTORIE, atunci faptul că CFR a şi câştigat pokalul de la turneul final al Cupei Europei, după ce i-a umilit în finală pe ăia de la SK Schwabseberg, ce-i? FOARTE ISTORIE sau CEL MAI ISTORIE? Felicitări băieţilor! link Sper să nu se mulţumească doar cu atât ci să aspire la mai mult, să elimine miercuri Dinamo în sferturile cupei Ligii. 🙂

    Apreciază

  5. Cristi, era o poezie pe cand eram copil. Dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine, in motorete, in tractoare, dai in clasa muncitoare. So, dai in varza a la Cluj, dai in clujeni in primul rand. Si cum Clujul e U (sau invers), dai in uisti. Ce are varza a la Cluj de nu poate fi servita in Dubai?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.