Lubeniță à la Cluj [CFR – CSU Craiova 1-2]


Despre prima repriză n-ar fi foarte multe de povestit. N-am reușit să dăm golul ăla de 1-0, adică de victorie à la caneto, dar nici ei nu ne-au stricat prima parte a serii. Craiovenii au venit să joace cinstit, deschis și pe poarta noastră, dacă se poate. Din fericire, Marc a fost în măsură să strângă la piept tot ce a prins cadrul porții sale (respectiv două mingi lovite cu capul, dar nu plasate fatal).

O formație incomodă, asta adusă de Săndoi la Cluj, care ne-a lăsat să jucăm prea puțin așa cum ne-am fi dorit și care ne-a pus jumătăți și trei-sferturi de probleme. Parcă am mirosit ceva stofă de fotbalist la acest tânăr „căscat”, Ivan. Nu că mi s-ar rupe inima de grija oaspeților, dar poate că aceștia ar fi reușit mai mult până la pauză dacă nu aveau în primul 11 și câțiva jucători visători (Vătăjelu, Băluță) sau cu figuri în cap (Bawab).

De altfel, exact insistența morbidă a lui Vătăjelu de a pierde mingea într-o zonă nepotrivită și nerecomandată fundașilor a ajutat CFR-ul să ajungă la un pas de finalizare. Cristian Lopez a șutat cu sete, dar setea i-a fost tăiată de Bălgrădean, bine așezat în fața porții. Probabil singurul care-și va aduce aminte de această repriză va fi Acka, cel accidentat la faza de mai sus și nevoit să-i cedeze locul în teren lui Dumitraș.

În această repriză, Goian pare să aibe cel mai mult de lucru din tabăra noastră, fiind nevoit mereu să-i acopere lui Camora absența din apărare. Reușește să facă față destul de bine. În general, ceferiștii evită să-și atace foarte decis adversarul pătruns în careu, de frica acordării unor penalty-uri. Mai mult apelează la tatonare și așteptare ca faza să se stingă. Craiovenii sunt băieți buni și cam sting fazele mai promițătoare.

Ai noștri – cam ca de obicei – sunt pe lângă subiect la capitolul centrări, atât de pe stânga (Nouvier, Camora). cât și de pe dreapta (Tiago Lopes, Jakolis). În aceste condiții, nu-i de mirare că singurele ocazii de gol (în afară de cea cadorisită de Vătăjelu) vin în urma unor șuturi de la distanță (bune, de altfel!). Gomelt nimerește bara din dreapta lui Bălgrădean, iar Larie îl întinde zdravăn pe portarul craiovean în aceeași direcție.

După pauză, în minutul 47, CFR dă lovitura mult așteptată, după o fază cursivă, de toată frumusețea. Lovitură liberă, mingea e trimisă în mijloc, la Cristian Lopez, acesta o pasează rapid pe dreapta, lui Jakolis, care o pălește din prima în miezul careului, drept pe piciorul lui Beleck, care n-are cum să rateze. GOOOL!!! 1-0.

CFR stăpânește Gruia. Craiovenii nu-și revin din șoc. Încearcă să combine, dar fotbalul etalat e destul de inofensiv, iar antrenorul lor mai tăcut și decât Dican. Prin minutul 70, în privirea lui Săndoi se poate citi mai degrabă resemnarea decât disperarea. Asta după ce ai noștri ratează vreo două lovituri de grație. Cel puțin două ocazii de a trimite Craiova la culcare, iscate pe fondul vitezei net superioare a atacanților ceferiști față de cea a fundașilor adverși (Popov, în special). Din păcate, Jakolis nu finalizează efortul lui Cristian Lopez, iar Beleck e împiedicat de Bălgrădean să facă dubla.

Craiova nu pare să mai aibă resurse de imaginație și de potență după lovitura liberă de la 19-20 metri executată modest. Ne pregătim să bifăm primul 1-0 dintr-o serie mai lungă de rezultate identice.

Însă dracii fotbalului nu dorm niciodată. În minutul 78, una dintre puținele lor urcări pe stânga generează o fază aproape hilară. Centrare prin spatele liniei noastre de fundași, doi atacanți craioveni se aruncă cu disperare s-o lovească, de parcă ar vrea ei să scoată mingea în corner, Marc o urmărește cu privirea ca un pensionar neputincios, lubenița ajunge la Nuno Rocha, care o trimite în poartă și apoi se accidentează de bară. 1-1 în minutul 78 și, de ciudă, ni se zbârlește măduva spinării.

Păun șutează pe lângă poartă și cam gata cu ocaziile de a scoate toate cele trei puncte.

Însă dracii fotbalului nu s-au retras nici măcar în prelungiri la garaj. Parcă vrând să ne arate că oaspeții au consumat la viața lor tone de lubeniță umplută ce ceva asemănător Nutellei, îi ajută pe craioveni să mai trimită o dată mingea în careul nostru, destul de populat cu ceferiști, de altfel. Băieții lui Dican par să aibă picioare de lut și concentrare moartă în coteț. Mingea lovește bara și toată lumea se oprește din fotbal ca să respire ușurată. Din nefericire, pentru că mai este un minut și jumătate din prelungiri, arbitrul nu are motive să fluiere finalul, așa că lasă faza să continue. Mingea e retrimisă spre poartă, niciun clujean nu se află pe traseu, așa că e rândul lui Dumitraș să o trimită în poarta noastră. 1-2, minutul 90+2, dracii pot să meargă liniștiți la culcare. Și-au băgat destulă coadă.

Galeria continuă să scandeze „CFR!”, „CFR!”, în semn de respect pentru efortul vizibil al jucătorilor noștri pe 98% din durata partidei. E singura chestie onestă și decentă cu care suporterii mai pot încheia o seară de toată Nutella… Noi, cei de acasă, musai s-o încheiem cu o prună.

CFR – Dican – Tiago Lopes, Larie, Goian, Camora, Jakolis (Vitor Bruno), Petrucci, Gomelt, Nouvier (Păun) – Cristian Lopez (Negruț), Beleck.

68 de comentarii

  1. Cred ca e vremea lui Minca…Marc a mai comis-o cel putin odata in seara asta de-a dreptul stupid plus ca in careu la centrari e efectiv inexistent in fata atacantilor…Oricum era de asteptat sa o patim ,jocul fricos odata cu marcarea primului gol si invitatia pe care o faci adversarilor sa te atace trebuiau platite odata si odata…

    Apreciat de 1 persoană

    • Da, a făcut niște prostii aparent mărunte, dar care ”șubrezesc” încrederea liniei de fund. Linia de fund, mai ales în centru, devine din ce în ce mai slabă, Larie spectator la ambele goluri…Ceva s-a dereglat după introducerea lui Păun, în plus am avut impresia spre final că se trage de căruță în direcții diferite. Nu știu ce să spun. Puteam câștiga lejer, chiar meritam, și acum discutam altceva. Are și Feri vina lui, evident, dar și jucătorii, unii dintre ei. Repet, greșeli ca la juniori la ambele goluri ale oltenilor n-am văzut de foarte mult timp. HAI CFR!!!

      Apreciază

        • Nu vreau să insinuez nimic, era -pur şi simplu- o impresie, întărită de multiplele gafe individuale şi de grup (defensiv) de la ambele goluri. La primul gol al oltenilor (ceva asemănător cu cel primit în înfrângerea contra vălenilor acu’ 2-3 ani, când lovitura aia liberă trecea prin toată apărarea noastră -inclusiv Felghe- ca prin şvaiţer) Larie şi Goian era ieşiţi din careu, undeva în zona centrării, practic s-au dublat unul pe celălalt (Camora a rămas cu 3 atacanţi olteni singur în careu), iar la cornerul ăla din minutul 92 s-au făcut gafe (individuale şi colective) cât pentru 3 meciuri, n-am reuşit să atingem mingea zeci de secunde, nici la bara lui Rocha, apoi nici la centrarea lui Vătăjelu şi nici la devierea lui Dumitraş. Larie ieşea la golul doi (el I-a ţinut în joc pe atacanţii olteni) ca un veteran de război, de fapt stătea în picioare, etc. etc., etc. Este incredibil să se facă atâtea greşeli suprapuse, înlânţuite în câteva minute. Repet, nu insinuez nimic, dar scăderea lentă a apărării (semnalată de noi toţi de ceva vreme) s-a „acutizat” -probabil- în acele 10-15 minute dezastruoase. Dacă n-a fost nimic necurat (sper să nu fi fost), atunci sunt probleme uriaşe de rezolvat în apărare, degeaba vorbeşte Feri de organizare, acest aspect este exclusiv datoria lui, mai ales în condiţiile în care nu avem acolo în teren o personalitate gen Cadu (sau chiar Felghe), care să-i strâîngă puţin de coaie în aceste momente nasoale. Am ajuns exact invers, faţă de ce am văzut în primele etape: atac bunicel, combinaţii, faze lucrate, etc., şi apărare dezorganizată, haotică, care devine panicată practic la primul atac mai consistent al adversarului, mai ales acasă şi mai ales când conducem. HAI CFR!!!

          Apreciază

      • Păi nu ne-a anunțat el că scorul lui preferat este 1-0? Păi nu ne-am retras noi de atâtea ori după ce am pornit în avantaj? Păi în mintea jucătorilor nu apare o mulțumire bolnăvicioasă după ce deschid scorul? Păi asta era dilema turului. Aș fi curios să văd în cate meciuri am pățit-o așa.

        Apreciază

  2. Ca sa castigi un meci nu e suficient sa inscrii un gol superb dintr-o schema simpla de nota 10! Trebuie sa nu primesti gol! Ori CFR-ul nostru a avut o aparare sita la cele doua goluri in final. Ramanem cu impresia generala buna, cu suturile napraznice ale lui Gomelt in bara si al lui Larie cu greu respins de portar, cu imensa ratare a lui Beleck singur cu portarul, cu sutul milimetric pe langa poarta al lui Paun, cu doua goluri rusinoase primite pentru o aparare ca a CFR-ului in general…

    Apreciază

  3. Cauza infrangerii, cum spunea Feri in interviu, cred si eu ca a constat in lipsa pressingului in treimea de la mijlocul terenului, permitand oltenilor sa combine in fata careului si chiar in careul nostru, au existat momente de panica generala, cand au combinat in careul nostru. Toate astea bineinteles la 1-0 pentru Cfr, cand ai nostrii se vedeau deja cu victoria asigurata (cu sacii in caruta)…

    Apreciază

  4. Din pacate, aseara ne-am aratat limitele si in loc de o victorie destul de lejera pe care o intrevedeam la un moment dat, am ajuns sa pierdem in prelungiri. Apararea noastra a fost praf, am facut greseli de curtea scolii, nu stiu daca o fi ceva necurat cum presupunea Kiruj sau asta ne e valoarea. Primul gol a plecat de la greseala lui Tiago Lopes, la acea minge pierduta la mijlocul terenului, iar la al doilea s-a gresit in lant, cam ca la golul doi de la Chiajna. Daca Beleck era atacant, ar fi inscris pt 2-0 la acea minge respinsa de portarul lor si acum povesteam cu totul altceva. La cat sunt de slabe echipele din liga 1, la cat sunt de apropiate valoric, limita dintre victorie si esec e una foarte subtire si diferenta e facuta de cate o gafa sau o scipire individuala, sau chiar de nesansa. Peste doua saptamani, dupa meciul cu viitorul, vom vedea daca mai are rost sa vorbim de play off sau ne luam gandul. De remarcat in continuare prestatia excelenta a galeriei noastre, singurul lucru demn de remarcat din meciul de aseara. Hai CFR !!!

    Apreciază

  5. Cfr nu mai joaca nimic de meciuri bune in repriza a doua indiferent de rezultate..Antrenorul are o vina, cred ca este depasit deja de situatie..

    Apreciază

    • Din păcate (pentru Feri), cam asta-i adevărul…Am impresia că Dican şi-a făcut o obsesie (lăudabilă, până la un punct) din a organiza jocul, a teoretizat destul de mult lucrurile, dar a acordat o atenţie (din ce în ce) mai mica pentru corecţiile necesare în timpul jocului. Mă gândesc concret la a urla la băieţi, de-a da indicaţii ce să facă, cum să se grupeze, etc., când treaba devenea clară că pierdem mijlocul terenului şi echipa e sufocată într-un haos total şi cuprinsă de o panică inexplicabilă, dar sesizabilă clar în mai multe meciuri. Degeaba sunt teoriile corecte, dacă nu eşti atent la „interpretare”, mai exact la interpretarea INTEGRALĂ, pe toată durata meciului. Ca o comparaţie, degeaba ai un proiect bun (pt. un stadion, de ex.), dacă executantul nu stă minut cu minut pe muncitori, şi nu ia măsurile necesare de remediere ori de câte ori este necesar acest lucru. HAI CFR!!!

      Apreciază

  6. Asta e, roata se învârte, acum e rândul „pupilor” (pupi-ncuriştilor, după varianta lui Mutu) să ne ascundem în munţi. Ştiam cu toţii că odată şi odată va veni şi eşecul de pe teren propriu, păcat că s-a întâmplat la un meci pe care l-am avut în mână. Prea repede a venit golul la începutul reprizei a doua, băieţii s-au relaxat imediat, eu unul n-am simţit nimic necurat, doar pierderea concentrării. Poate dacă oltenii se prindeau de acest lucru mai repede (le-au trebuit vreo 20 de minute până şi-au dat seama), aveau timp şi ai noştri să-şi revină.

    Apreciază

    • Caneto, Saul, FF, etc. Sunt SIGUR că nu s-a întâmplat nimic necurat, doar mi-am exprimat impresia mea din acele momente. N-are sens, evident, doar -eventual- dacă nu s-a pus de-o mică revoltă contra lui Feri, lucru care nu poate fi exclus în totalitate. În ciuda declaraţiilor anterioare că totu-i frumos şi există un vestiar fericit ca-n paradis, mie nu-mi plac aceste laude, de obicei ascund ceva (ca şi când bărbaţii se laudă cu „dotările”…). În plus, laudele venite din media, etc. şi-au atins şi ele scopul (am şi atras atenţia!), prea repede ne-am văzut o echipă „organizată”, „cea mai bună”, etc., practic ne-au adormit exact în maniera în care s-au amăgit şi dinamoviştii contra noastră. Simpla prezenţă pe teren nu e suficient, degeaba joci bine (spre foarte bine) cam 75 de minute, dacă nu eşti concentrat şi motivat 95 de minute. HAI CFR!!!

      Apreciază

  7. Problemele sunt acelasi ca si pana acum. Numai ca la o infrangere parca se vede mai bine. Nu stim sa executam un corner, nu trece mingea de primul om, loviturile libere sunt un chin pentru noi ca si asa nu le stim executa ca lumea (exceptie de la gol) de care cred ca toti eram surprinsi. Iar nici contra atacul nu functioneaza cand conducem, ca baietii nu se cauta cu pasa, sunt egoisti si vor sa marcheze ei golul. Iar vechea problema, dupa ce reusim sa marcam un gol, ne retragem si lasam adversarul sa vina peste noi ca un tavalug. Problema este ca si ceilalti s-au prins de faza. Iar nu stiu cine dracu da semnalul de retragere, in loc sa mai dam o boaba si inchidem jocul cu un scor periculos de macar 2-0, strangem din morcov sa reusim sa scapam fara gol primit, care la fundasi nostrii cam greu de crezut. Larie si Camora din ce in ce mai slabi si nervosi, cam asta e explicatia randamentului slab a defensivei noastre, iar in mijloc a unui jucator cu ceva cojones sa ordoneze un pic jocul nostru. Din pacate suntem pe o panta descendenta. Daca nu batem pe reje, vai de noi. Hai CFR!!!

    Apreciază

  8. REFLECTII (ne)PERTINENTE:”Trist, dar f.adevarat”-trist ca am pierdut cu nonsalanta,un meci pe care l-am avut”in mana”(al 4-lea,de acest fel si in care nu reusim victoria,ba mai mult,nici macar un punct,bine meritat!);si f.adevarat pt. ca NU avem valoare,constanta in joc,o atitudine profesionista pe intreaga durata a partidei,NU avem o tactica bine definita, o pregatire fizica corespunzatoare,un lider in teren si un A.1,care sa resusciteze,la nevoie,aceasta echipa de jucatori,pe alocuri,mediocrii(!);sigur ca trebuie sa ne propunem si sa tintim obiective marete,numai ca trebuie sa fim mai realisti,sa nu eludam,uneori,adevarata situatie modesta si sa ramanem cumpatati, cu piciorele pe pamant,NU aroganti,preocupati de interviuri si sa visam aiurea castigarea campionatului (I.Muresan,Camora),caci viata in general si fotbalul in special, iti “trage cate-o capita”si te trimite inapoi in banca ta,in aceea banca de elev modest, silitor,harnic, constiincios si constient, ca neavand multe calitati,doar munca si numai munca te poate propulsa la un alt nivel; Sigur ca,norocul lor combinat cu execrabilele noastre executii din atac,gafele din aparare si ghinionul nostru, au hotarat in mare masura soarta acestei partide,pe care trebuia si puteam lejer s-o”transam”in favoarea noastra;unii veti spune ca-i o simpla teorie,o filosofie ieftina,pt. ca “daca”Beleck,la 1-0,inscria,cand a scapat singur cu portarul si se facea 2-0, altfel se decidea soarta meciului,iar aceste randuri,poate, erau mai”colorate”(!);f.adevarat,dar puteam ramane,bine merci,si fara aceasta lectie usturatoare si apasatoare de daruire, perseverenta si atitudine,”luptam pana la capat!”,al unei echipe mici,cu 3 valori-Balgradan,Rochea si Bawab-care au crezut in fortele lor,iar fotbalul i-a recompensat,din pacate in dauna noastra; cel mai vinovat de aceste ultimele 3 (semi)esecuri este mult prea laudatul Dican,dar rolul determinant in aceasta alunecare periculoasa pe tobogan l-au avut,fara-ndoiala jucatorii, care au dovedit,in f.multe momente, un slab profesionalism si un caracter indoielnic(!);e timpul sa ne trezim la realitate si sa nu ne pacalim la infinit de”valoarea”noastra,sa ne recunoastem limitele;play-off-ul este o performanta de care,cred,ca suntem capabili,dar cu o alta abordare si viziune despre fotbal,cu o atitudine si o implicare majora si neaparat cu o imbunatatire a calitatii lotului,in mod special cu fundasi si mijlocasi de creatie;si ultimele observatii,care-l vizeaza pe A.1:n-am inteleg de ce,macar acasa,nu-l foloseste pe Nascimento(este cumva recalcitrant?),care este peste rigidul,Gomelt,de asemenea,inlocuirea lui Jakolis si nu a accidentatului Camora-fapt ce ne-a costat f.scump(!?);nici dupa 10 saptamani nu reuseste sa pregateasca contraatacul,dar mai ales modul de executare,sarcinile si participarea la loviturile de la colt(!!!);executanti penibili,pozitionari aiuristice-dupa ureche,asa se percepe!-finalizari lamentabile, sau in aparare,neputinta unor respingeri sau degajari;alte probleme majore,care raman,sunt: individualismul si egoismul din atac,precum si inexistenta unui conducator de joc,care sa ia pulsul echipei,sa impuna un anumit ritm si viteza de joc,sa conduca eficient atacul,sa pastram posesia mingii,etc(!)

    Apreciază

  9. De acord cu cele scrise de voi, Kiruj, Tomy, Racheta si ceilalti, ati ridicat aceleasi probleme si v-ati pus aceleasi intrebari ca si mine. Daca noi,cu mici exceptii, in mare masura niste amatori in ale fotbalului (sa ma scuze Kiruj si ceilalti care sunt sau au fost profesionisti) reusim sa identificam aceste „hibe” ale echipei, oare stafful care e platit pt asta de ce nu le vede si nu le remediaza la timp? Pe langa staff si jucatorii au partea lor uriasa de vina. Pai tu ca jucator profesionist, platit conform contractului, fara grija facturilor de plata si a altor obligatii, daca te respecti pe tine ca profesionist si-ti doresti sa evoluezi in cariera, de ce naiba nu ramai o ora-doua dupa fiecare antrenament sa exersezi centrari, cornere si lovituri libere pana reusesti sa le executi decent, ca sa nu te faci de minune la fiecare partida oficiala???!!! Asta indica lipsa de profesionalism, blazare, stima de sine scazuta si multumirea ca au totusi un salar si un loc caldut de munca. Sper ca in cele doua saptamani de pauza sa reusim sa ne revenim si sa-i administram o corectie bufonului (regelui). Hai CFR !!! PS. Nu mai are nimeni noutati despre mai vechii accidentati sau despre lipsa din echipa a celor neaccidentati? Eu mi-am tot propus sa-l abordez pe I.Muresan in pauza meciurilor trecute, legat de acest subiect, dar au grija Seplecan si alti bagatori de seama sa-i tina de urat si n-am avut astfel ocazia.

    Apreciază

  10. Parerea mea e ca nu este sigur daca CSU a meritat victotria, dar ca noi am meritat infrangerea , DA. Trebuie odata sa se sesizeze cien trebuie ca daca marcaMm un gol, echipa incepe sa scartiie, sa piarda mingile usor, sa se procedeze la actiuni care-s la limita faultului si se pot da ca atare, etc. Daca am fi marcat inca din primul minut, echipa n-ar mai fi jucat 90 de minute, si ne bateaua cu 4 sau 6 goluri ? Cat priveste lucatori rand pe rand : Marc e un portar destul de bun, are limite insa. Nu degeaba nu este la Chelsea. Din cauza celor doua goluri primite, in urmatorul meci trebuie sa joace Minca. Tiago : stie din toate cate putin, si inceraca sa compenseze prin ambitie. El nu merita pus la zid. Larie si Goian : cam atata stiu. Nu sunt slabi, dar nici prea buni. Larie n-a devenit un al doilea Cadu, desi se straduieste. Camora : merita laude pentru ca a continuat sa lupte si accidentat. Acolo e vina antrenorului ca nu l-a schimbat, mai ales dupa ce si craioveni i-au sesizat accidentarea. Este totodata adevarat si faptul ca nu avem rezerva de valoare apropiata pe acel post, asa ca Dican a riscat tinandu-l pe gazon. Gomelt : puternic, static, destul de sigur. Petrucci, in forma obisnuita. Jakolis s-a straduit, la fel ca si Nouvier, de la acesta din urma au lipsit meciul asta artificiile superbe, care pot sa destabilizeze adversarul. Cuplul in atac Lopez-Belleck: mai buni nu avem. Ei functioneaza relativ bine, nu sunt sigur insa daca rolurilor n-ar trebui inversate : Lopez varf impins si Beleck pivot. Rezervele : Bruno si cu Paun au icnercat sa faca ce stiu ei mai bine, negrut a intrat ca si mana moarta. E ciudat ca cel mai talentat fost junior de-al nostru sa nu aiba contributie chiar in halul asta. Cum s-a facut aceasta schimbare, ne-a si murit atacul. Despre jocul echipei : cand primim corner, trebuie sa ne temem, pentru ca in cazul nostru, cornerul nu este o ocazie, ci un pericol automat de contraatac pentru adversar. La jocul aerian nu exceleaza baieti, dar in majoritatea cazurilor mingea nu ajunge in centrul careului : fie se opreste in primul aparator advers, fie este sutat in spatele liniei. Scheme la cornere nu avem. La loviturile libere, nu avem executant care sa suteze bien din prima. Schema de la gol a fost isna superba. Jucatori comit destule greseli care pot fi interpretate ca fiind fault de exemplu, isi pun mana pe spatele adversarului, ala nu cade, dar se fluiera fault, exista acoperire pentru arbitru. Nu FCSB-ul si Viitorul Rejelui trebuei sa ne fie exemplu, pentru ca in cazul lor sunt canonizate alte unitati de masura. Daca ei isi trantesc un adversar in meciurile din campionat, actiunea este lasata sa continue, dar masurile multiple nu sunt de competenta antrenorului si a jucatorilor, ei trebuie sa se conforme regulilor aplicabile lor.

    Apreciază

  11. Eu stau si ma tot mir…chiar atat de mult compenseaza faptul ca Lopes alearga pana isi pierde capul cu faptul ca e extrem de limitat tehnic si in plus isi pune de multe ori colegii din defensiva in situatii limita ? Golul 1 ieri a plecat de la el…fiindca a preluat mingea ca si coltul mesei…Apoi acel fault central la 18 metrii de poarta tot el la comis… Noroc ca olteanul a dat-o peste … Ma repet Tiago o fi avand el plamani dar ca minte fotbalistic vorbind e zero,plus ca transmite o stare de iritare in teren protestand aproape la fiecare faza in care e deposedat…Apoi Marc…ieri a avut cel putin doua iesiri de tot rasul,e nesigur iar la centrarile in careu e zero fiindca nu il ajuta statura…Il apreciam in detrimentul lui Minca pentru jocul de picior…ieri insa a dat-o la adversar direct din degajare de cel putin 3 ori…Astia’s doi din aparare si eu zic ca e suficient

    Apreciază

    • Şi eu sunt foarte pornit pe Tiago Lopes! A uitat total de înscrierea de goluri sau de pasele de gol. Pentru astea îl apreciam, că meciuri în şir se afla mereu acolo unde trebuia. După mine, nu-i mai limitat tehnic decât mulţi alţii din lot. În schimb, el suferă foarte mult de criză de timp: adversarii n-au pic de bun simţ să aştepte 2-3 secunde până îmblânzeşte Lopes beşica şi se poziţionează corect lângă ea. 🙂 Dar, se zice, este nambăr uan la voia bună în vestiar, mai merită 5 şanse. 🙂 Nu zic că nu-mi creşte morcovu’ la orice fază defensivă în care e implicat, dar la fel simt şi în cazul lui Goian. Atât de zelos e omul că de multe ori am impresia că nu judecă deloc. A făcut şi el un fault total inutil aproape de careul de 16, cu câteva minute înainte de egalare (nu sunt sigur dacă nu tot el a comis şi faultul pe care-l pui în cârca lui Lopes), a avut nişte degajări de speriat, se vede pe el că vrea foarte mult şi devine mereu precipitat. Da, Marc pare să aibă un joc de picior mai bun decât Mincă, dar per total cred că cei doi nu suferă comparaţie: Mincă mi se pare mult mai valoros. Aşa că-s trei din apărare. Problema e că pe doi şi de-i schimbi, vei ajunge la aceeaşi concluzie: „Astia’s doi din aparare si eu zic ca e sufficient”. 🙂

      Apreciază

  12. Revin cu scuzele de rigoare,dar eram mult prea mahnit sa mai pot aprecia faza superbului nostru gol si pozitia de adevarati suporteri a galeriei ;de accord cu trecerea lui Marc,pe tuse,sa-l mai vedem la treaba si pe Minca;poate ca acum,are un alt tonus;ii multumim pt.ceea ce a facut pana-n prezent,dar se pare putin uzat; la acest meci a fost neinspirat,defazat,cu iesiri hazardate,pierdut, precum intreaga aparare;Hai CFR!

    Apreciază

  13. Infrangerea de ieri seamana mult cu una in fata lui ASA din 2011 cred……..mahnirea este mare si pentru ca vine in urma unui joc care parea foarte usor la un moment dat.
    Ne place sa credem ca noi ardelenii suntem mai cumpatati si atenti la vorbe.Da de unde:niste balcanici autentici……..
    Daca faceam 2-0 la una din marile ocazii ,azi vorbeam de marea noastra echipa si marele strateg Feri.Asa ne dam seama ca suntem jalnici de la portar pana la varf si incheind cu staful tehnic.
    Pana acum auzeam ca la 1-0 echipa se retrage.Pai dupa ce-am deschis scorul am avut posesie,am dominat si am ratat mari ocazii.Partida s-a pierdut pe niste naivitati incredibile care nu pot fi puse pe seama unui singur om oricare ar fi el.
    Daca sunt caractere la echipa,trebuie sa se stranga randurile si sa mergem mai departe.Mai sunt 13 etape din retur in care putem sa fim in obiectiv,adica play off.

    Apreciază

    • Gica, eu ma bucur ca au incetat complet comentariile gen „tribuna doi asteapta sa fie facuta bucati si vanduta en detail” 🙂 si ca de bine de rau avem echipa si spectacol fotbalistic in Gruia. Hai CFR!

      Apreciază

    • Da, e vorba de o scadere a turatiei motorului in finalul meciului, dupa acea ocazie uriasa a lui Beleck si de o uluiala generala in momentele golurilor. Daca eram pe ei in pressing nu ajungeau oltenii la poarta noastra in acele momente…

      Apreciază

  14. Parca a picat cerul acum cu infrangerea asta. Deja visam cate puncte ne mai trebuie ca sa detronam pe Astra iar acum trebuie sa ma gandesc cate puncte ne trebuie ca sa prindem play off-ul. Cred totusi ca acest meci a fost unul din acelea in care nu iti iese nimic (cu exceptia golului). Ma gandeam la Grigoras Miriuta si Contra… La ei nu conta cat e scorul… Doar pe ei si pe mama lor. Parca vad ca Craiolguta o ia pe coaja etapa viitoare de la Botosani… si o sa mor de ciuda. Oricum sa le mai dam o sansa ca sunt de-anostri! Hai CFR!

    Apreciază

  15. NOTAREA este oprită, 30 de tribunişti şi-au exprimat opţiunile vizavi de prestaţia echipei. Feri a primit 4.6 (media lui fiind calculată din ultimele 23 de opţiuni, doar atunci a apărut şi el în tabelul de notare), echipa fiind evaluată la 5.0. Note mari au primit Beleck (6.2) şi Nouvier (5.8), în timp ce Negruţ a primit doar 4.0. HAI CFR!!!

    Apreciază

  16. Are dreptate gica 10 ca judecam doar prin rezultate . In urma cu 2-3 etape, cea mai mare nota a primit-o Jakolis, pt ca a dat gol, in rest fiind zero barat . La fel, cand batem, chiar daca dupa un meci mai prost, Dican ia nota mare, acum, desi per total am jucat mai bine fata de multe alte meciuri, Feri nu a primit nota de trecere . Negrut, cu nota 4 , indulgenta din partea tribunistilor ! Ma rog, astea ca note, ca joc nu putem pretinde prea multe din moment ce nu suntem in stare sa dam o centrare buna in tot meciul, schimbarile sunt mereu aceleasi ( proaste, zic eu ), ma rog, deficientele sunt bine redate de colegi . Dupe mine, numarul punctelor obtinute este ok fata de prestatia in ansamblu, fata de ce lot avem si fata de priceperea si implicarea antrenorului . Ps . In conditiile date, sa zici ca te poti bate la tiltlu denota o crasa imbecilitate , ca sa ma exprim mai rezervat …

    Apreciază

    • După ce mi-a trecut supărarea (nu neapărat pe băieţi, mai degrabă pe neşansă/soartă), aşa văd şi eu lucrurile. Evident, şi notele, dar şi comentariile (unele, mai ales cele scrise „la cald”) sunt în funcţie de rezultat, foarte corectă observaţie Bela!!! Cu toate că şi-n stânga şi-n dreapta se face cam prea mare tam-tam pe „potenţialul” acestui lot (şi pe slăbiciunile lui Feri, care există fără îndoială, dar are şi merite incontestabile!), aşa văd şi eu că trebuie să fim oarecum mulţumiţi cu rezultatele momentane ale echipei. La un moment dat ne-am temut să nu retrogradăm, apoi treptat am început să visăm (din nou) titluri, boala noastră mai veche…HAI CFR!!!

      Apreciază

  17. Si inca ceva, colegii de pe cheferetv au devenit de-o buna bucata de timp mult mai critici, mult mai realisti fata de echipa, inclusiv corn ! Deci si de-aicea rezulta ca suntem departe, tare departe de a ne lupta pt titlu, ba mai mult, intrarea in play off ar fi o realizare fantastica !

    Apreciază

    • Cei de pe cheferetv bat moneda mai ales pe slăbiciunile (şi incompetenţa) lui Feri. Ei consideră (ca şi mulţi de la noi), că valoarea lotului nu se reflectă în jocul prestat şi în locul ocupat. Partial îi dau dreptate, dar să nu uităm, că aveam noi loturi mult mai bune (şi A1 mult mai bine cotat) şi tot am făcut-o de oaie, poate şi mai şi, cu loc 10, 11 în final. Discuţia/analiza e mai complicată, mai complexă, e foarte greu să atingi toate aspectele în câteva cuvânte. Deocamdată mă rezum în a spune că eu am încredere în continuare în Feri (şi în posibilităţile lotului), dar într-adevăr e nevoie de anumite corecţii. Dacă la mijloc sunt şi alte chestiuni (întârzieri salariale, etc., care nu pot fi puse în cârca lui Dican), atunci e altceva. Cu oltenii am pierdut efectiv prosteşte, putem vorbi şi de ghinion, dar în primul rând am văzut erori URIAŞE în defensivă, care era groggy în ultimele 10-15 minute, posibilele cauze fiind: 1-apariţia haosului clasic (bilă neagră pt.Feri!) în defensivă, 2-o prea mare relaxare, că meciul este deja câştigat (relaxare reflectată în slăbirea pressingului general şi replierea mai grea a mijlocaşilor laterali în apărare, dar şi erori URIAŞE de plasament ale fundaşilor centrali), 3-un posibil „cartonaş galben” arătat lui Feri (sau conducerii?) pentru a regla anumite nemulţumiri (varianta asta am trecut-o mai mult dpdv al acurateţii algoritmice, nu prea cred în ea, dar şanse teoretice există, mai ales că avem precedent în acest sens). HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Urmăresc regulat și chatul cheferetv, îmi sunt simpatici, pentru că împărtășim aceași pasiune, dar prefer să nu mă bag: prea multă miștocăreală și gargară ieftină pentru gustul meu, cu toate că acolo unii sunt mult peste chibiții ordinari, ca subsemnatul (liviu, simon etc). În ceea ce îl privește pe Dican, mai are mult de învățat, dar cred că și-a câștigat dreptul la răbdare. Uitați-vă pe transfermarkt (da, știu faza cu mafia, mai adăugați 10-15% la valoarea jucătorilor): avem doi, care sar de 1 milion (Camora și Larie). Chiar aveți pretenția ca ăștia să dea de pământ cu toată Liga1? Eu sunt mulțumit că joacă organizat, cum n-au jucat de câțiva ani, eu un început. Cu toate astea, sunt și câteva decizii aparent inexplicabile ale lui Dican (Bruno aripă dreapta, când e fundaș stânga, neglijarea lui Nascimento și al italianului cel nou, schimbările stereotipe) în care persistă cu încăpățânare. În fine mi se pare că de când banderola a fost plimbată de la Camora la Larie și înapoi, cel care juca fără, părea mai puțin motivat. Hai, că o să fie bine.

        Apreciază

  18. Ma baieti,si pe mine ma deranjeaza in anumite momente,lipsa de cohons la Dican,DAR,acelasi Dican pregateste si primele 60 de minute,minute cand,chiar jucam bine.Ce vreau sa spun ,este ,ca,Dican stie fotbal,dovada ca jucam ok acele minute.pROBLEMA ESTE CU ULTIMELE 20-30 de minute.Se intampla ceva.Daca Dicanio va rezolva aceasta relaxare in joc ,nu vom avea probleme.Are acum un respiro,si trebuie sa lucreze in acest sens.Parerea mea este,ca ar fi o greseala schimbarea lui Dican.Luand in considerare situatia echipei,cred ca a scos cat de mult s-a putut .Si cum spunea mai sus iluminatul nostru „preten”Brightside,tema nu mai este demontarea tribunei ketto,ci cum putem ajunge cat mai susu.Este un lucru foarte important.Ca se putea mai mult,poate,dar se putea si mai putin si cu mult mai rau.Hai CFR!!!+!!!

    Apreciază

  19. Ca si adaugare la tot ce a-ti spus, dupa mine de aceasta data a cedat axul central respectiv Gomelt.Goian.Ca privitor in direct al acestui meci, au fost unii jucatori (Camora,Petrucci,Nouvier)la care am vazut determinare, in rest am vazut un Jakolis pe la care au trecut mai toate atacurile noastre si un Marc primejdios. Toate au fost frumoase mai putin scorul, galerie de nota 10 apoi 15 olteni care nu au inteles nimic(galeria) si care s-au bucurat ca au vazut si ei goluri, dar nu stiu cum s-au marcat ca erau in partea opusa, Am ramas totusi cu o asistenta in top in liga 1, dar sa speram ca nu o sa o pierdem . Hai CFR!!! Si prevad un playoff si nici un alt meci pierdut acasa!!!!

    Apreciază

  20. Larie a iesit primul la vestiare dupa meciul cu oltenii. Sper ca doar pentru ca a fost suparat, insa eu imi amintesc mai multi jucatori cfristi care la ultimul meci inainte de transfer ieseau primii de pe gazon – nu cu echipa (Luis Alberto, Muniru etc).

    Apreciază

    • Interesantă observaţie…Aşa cum am mai spus-o imediat după meci, ceva îmi scapă cu căderea asta inexplicabilă din final, cât şi referitor la lanţul prelungit de erori comise atât la primul, cât şi la al doilea gol. Când faci o eroare de moment (de marcaj, de ex,), şi atacantul te face din viteză, e altceva (şi atunci ne putem gândi la unele lucruri), dar când se fac erori colective şi prelungite (în timp) e nasol, şi n-ai cum să nu-ţi pui nişte întrebări. În primul rând am sesizat, că cele mai mari erori au fost comise (în acele 15 minute) de către Marc, Larie şi Goian (el mai puţin, totuşi). Din păcate şi „străinii” au avut contribuţia lor la primirea celor două goluri. La primul gol, de exemplu, Vătăjelu centrează absolut nestingherit din stânga, practic pe singurul culoar lăsat liber, culoar care s-a deschis incredibil de „frumos”, cam toată floarea defensivei noastre era în spatele craiovenilor (cu şanse infime să intervină, înainte de Rocha putea şi un alt oltean să împingă mingea în plasă. La faza asta s-au adunat mai multe erori: Vătăjelu (parcă el era) nu a fost tatonat corespunzător, i s-a permis o centrare pe SINGURUL culoar liber, care era şi cel mai periculos (bilă neagră pt. Tiago). Larie şi Goian erau ieşiţi din careu, înspre minge, făcând marcaj unul la celălalt şi oricum fără să închidă (măcar unul dintre ei) acel culoar blestemat. În careu era Camora, care săracul se chinuia să ţină cumva 3 olteni lăsaţi liber acolo. Putem vorbi şi de Marc, la o adică putea să reţină (sau să boxeze măcar) centrarea aia, dar era şi el prins între mai mulţi adversari, şi dacă se ducea spre Rocha, putea să înscrie ăla din centru, care a şi deviat un pic mingea. Închizătorii ceferişti nici nu mai ştiu unde erau, trebuie să revăd faza. La golul doi era deja prea mult: vine o centrare din corner, mingea este prelungită de un oltean, ajunge la Rocha care dă în bară, mingea e recuperată tot de olteni, iar la centrarea de gol (tot Vătăjelu, parcă), fundaşii centrali ceferişti sunt prinşi prea spre poartă, practic pe poziţii unde trebuiau să fie la corner. Adică o defazare clară, fie din lipsă de reactive, fie din alte cauze. Vine centrarea de gol, Larie nu are nicio reacţie, iese LA PAS din faţa porţii, anulând off-side-ul la olteni, Marc doar şterge mingea, care nu era vreo bombă a la Gabi Mureşan, etc., etc. Zeci de secunde nu am atins mingea…Repet, nu suspectez nimic, dar ceva nu se leagă, nici după 5 zile…Sper, totuşi, să fi fost vorba doar de o suprapunere nefericită de erori defensive, combinată cu deja clasicul haos după ce conducem, cu ceva muguri de relaxare. Trebuie clarificată neapărat dilema proritară: s-a tras (sau nu) căruţa în aceaşi direcţie. Dacă nu, e bai mare, restul se pot corecta. HAI CFR!!!

      Apreciază

  21. Kiruj, si dupa mine greselile au fost impardonabile, se vedea clar ca se refuza apararea ! Dar ma opresc aici, viitorul ne va arata daca am perceput bine sau nu fazele celor doua goluri primite .

    Apreciază

  22. Ma ,voi suferiti de scenarita.:-)):-)Vedeti si voi odata ,asta ne este valoarea.Atat al lotului cat si a lui Dican.Noroc ca in rumunica nici alte echipe nu stau mai bine.Eu propun sa ne bucuram ca avem (inca) echipa,si sper ca vom avea si in continuare.Ca nu vom castiga,cupe si campionate,ataea este,dar existam.Anul trecut nu ne gandeam ca mai discutam aici pe tribuna,Kiruj vroia sa inchda deja magazinul :-):-):-):-).Am pierdut un meci,vom mai pierde si alte meciuri,asta-i fotbalul,ce dracu.Hai CFR!!!+!

    Apreciază

    • Luis, mon cher, nu e vorba de nicio scenarită. E vorba de nişte greşeli enorme, uriaşe, incredibile, care dacă nu sunt analizate (evident, nu de noi, ci de Feri şi compania), atunci înseamnă că nu am învăţat nimic din ele. Am nişte capturi (mai multe) de la ambele goluri primite, m-am uitat de câteva ori şi la reluări (în dinamică anumite lucruri se văd mai bine), şi aş putea analiza o zi întreagă greşelile comise individual şi în grup la cele două goluri. Îmi aduc aminte că după meci, la Dolce (acolo am văzut meciul), Şumi era să cadă de pe scaun (se şi ţinea de cap parcă), când a văzut „startegia” de apărare şi de marcaj de la primul gol, observând că „Dumnezeule, ce caută cei doi stoperi în afara careului?”, şi tot el a sesizat şi lipsa totală de reacţie a lui Larie de la golul doi, începând cu cornerul şi terminând cu golul primit („Larie nu fuge ci MERGE”). Şumu îi cum îi, dar la fotbal se pricepe. Dacă nu identificăm greşelile, nu avem cum să le corectăm. Sigur, nu e treaba noastră, dar poate fi şi asta un ajutor mic de tot. În rest de acord, per total suntem peste aşteptări (cu tot cu înfângerea asta ciudată), şi -aşa cum spune şi Bela- viitorul ne va lămuri dacă am învăţat ceva din aceste erori. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Na, stii ce?La meciul cu viitura sa imi explici personal ce si cum.:-)Pacat ca-i meciul luni,dar daca poti veni ar fi frumos sa ne intalnim.Hai CFR!!!+!

        Apreciază

        • Si acum,pe bun e.Imi pare enorm de rau pentru punctele pierdute in Astra,ASA si Craiova.Cu punctele alea incepeam cu mult mai lejer returul.Oricum cu majoritatea celor din fata noastra,jucam in Gruia,si sper sa-i batem (mai ales mioarele).Cu 20-23 de puncte + cele de la TAS cred ca prindem „pleioful” of,of.

          Apreciază

          • Eu am început să am frică de meciurile de acasă, vorbesc serios. În deplasare, după prostia aia de la Chiajna, am evoluat mai bine (cel puţin în apărare), decât acasă. Am fost mai atenţi, mai organizaţi, şi nu 75 de minute, ci 93-94-95, de la caz la caz (cu scăderile periodice de rigoare, dar „nefatale”). HAI CFR!!!

            Apreciază

        • Luis, în acest moment un singur lucru e cert şi „biztos”: prezenţa noastră (cu kiruj senior şi Mme, dar ea doar la Cora…) la meciul contra oilor, nu de alta, dar va avea loc tocmai pe 1 noiembrie şi vom fi prezenţi obligatoriu în zonă, din motivele pe care le ştii şi tu foarte bine. Puteam discuta şi de Viitorul, dar luni n-am cum. HAI CFR!!!

          Apreciază

  23. Nu stiu daca sau parca… Cred ca nu e blat, inclin sa cred ca e greseala in lant a apararii (adica se poate corecta, vorba lui kiruj). Eu cred ca asta e apararea noastra in final de meci (obosita si visatoare…).

    Apreciază

    • Nici vorbă de blat, 0% şanse, şi spun asta în condiţiile în care am mare grijă pentru păstrarea unor procente probabilistice pentru orice ipoteză. Adică nu „blat” în sensul clasic, că s-a dat (şi s-a luat) ceva mălai (sau marfă), nici vorbă, toată lumea e săracă, vai de capul lor, ţi oricum n-are sens…Singura ipoteză la care păstrez ceva procente este „coada dracului din interior”, o minirevoltă îndreptată fie împotriva lui Feri, fie împotriva conducerii, din varii motive. Au mai fost destule astfel de revolte la „new-CFR”, îndreptate fie împotriva unui A1 „neagreat”, fie împotriva conducerii (mai rar, totuşi, în era Cadu). Aşa mi s-a părut şi anul trecut (cu Braşovul), şi ulterior s-a cam adeverit (chiar dacă nu s-a recunoscut în mod explicit) că chiar a fost vorba de o mică „atenţionare” către conducere pentru întârzierile salariale din ce în ce mai mari, şeful revoltei fiind chiar Miri. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Etapă de etapă, antrenorii echipelor învinse (mai puţin Dican 🙂 ) declară că „am pierdut datorită unor greşeli nepermise, în rest am jucat bine”. 🙂 Pe un fond de relaxare şi/sau oboseală nu-i mare lucru să apară gafele individuale şi de grup, fără a fi nevoie să existe vreun motiv de complot.

        Apreciază

  24. Cine dracu m-a pus să mă uit la reluări? Hă? Cine? Mii de draci! După comentariile de aici eram gata să duc faza asta la ora de religie, la clasa 2 primară, dar s-ar fi spart de râs păcătoșii ăia mici și trebuia s-o luăm de la capăt, de la Eva, Adam, Bretan, Tegean…

    Apreciază

  25. Dragi prieteni si tovarasi ! Schimbati articolu’ asta odata, ca nu-l mai suport, iar titlul ma face sa vomit ….Caneto, Hakana , scrieti ceva …. ! Gica 10 ? Racheto , unde esti !? Puneti si voi ceva mai vesel …Bogdan ! Bogdan unde-i ? Acuma-i timpu’ de analize , scheme … Chiar si graficele insipide ale lui Kiruj Bacsi is mai comestibile … M-am saturat de infrangeri, nerealizari, neplati…. Bela ! Unde esti Bela , contabile ?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.