Vârf de formă de echipă organizată: de 6 ori 1-0!


Ultimele trei etape au însemnat trei jocuri excelente făcute de băieţii noştri şi, totodată, fiecare meci a însemnat o premieră în acest campionat: prima victorie în deplasare (la Dinamo), prima partidă fără victorie acasă (cu Astra), primul meci fără gol marcat (cu ASA).

De ce să nu avem o premieră şi în partida…

CFR Cluj – CSU Craiova, programată a se disputa duminică, 4 octombrie 2015, începând cu ora 21.00, în cadrul etapei a 13-a a Ligii 1, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia?

Ce fel de premieră? De exemplu, prima victorie acasă cu patru goluri marcate şi niciunul primit. Na, sau cu cinci, ori cu şase marcate! Doar nu-s tâmpit să caut vreo premieră defavorabilă nouă (Doamne + Feri să avem parte de aşa ceva)! Oricum, băieţii ne-au obişnuit în ediţiile trecute de campionat ca, spre sfârşitul tururilor, să ne încânte cu câte o victorie la scor (5-0 cu Braşovul, 6-1 cu Săgeata, 4-0 cu Iaşiul, 7-2 cu Barcelona – ultima pe Playstation).

Avem toate atuurile pentru îndeplinirea obiectivului propus de mine. Până acum, doar cei care am accesat „sondajele lui kiruj” aveam cunoştinţă, însă ieri, şi prosport şi-a informat cititorii că noi avem cel mai bun antrenor din ţară. O victorie zdrobitoare a „pupilor” în faţa „criticacilor”. 🙂 Probabil „criticacii” – care tot o ţin pe-a lor că Feri e slab, fricos, lipsit de cojones, fără ouă sau testicule etc. – se vor ascunde în munți pentru câteva zeci de secunde.

La o adică, lipsa de cojones se poate traduce și prin lipsă de chibzuială, prin pripeală, prin măsuri pompieristice, în timp ce Dican pare adeptul lui măsoară de 7 ori şi taie o dată. Echilibru şi organizare. Astea-s cuvintele lui de ordine.

Am mai aflat că rezultatul favorit al lui Dican este 1-0, pentru că, spune el: „când câştigi cu 1-0 înseamnă că ai organizare. Doar o echipă bună, o echipă foarte bine organizată, câştigă cu 1-0.” Sper să nu se supere pe jucători şi să nu-i penalizeze dacă aceştia fac cum zic eu, în detrimentul organizării exces de organizare. N-are decât să considere că am câştigat cu 1-0 fiecare sfert de oră al meciului în parte…

Alt atu, în ciuda faptului că Balaj ne-a îngălbenit rău la Târgu Mureş: niciun jucător nu este suspendat din cauza lui pentru această partidă! Totuşi, din echipa de start folosită etapa trecută, va lipsi sigur Voiculeţ Claudiu, al cărui contract a fost reziliat. Probabil, Nascimento va trebui să stea şi în această etapă după roşul de la Baloteşti. Accidentaţi sunt doar cei cu vătămări corporale vechi (Roşu, Guima, A. Mureşan), în rest, toată lumea aptă şi dornică de o nouă victorie de la 1-0 în sus, deloc în jos.

Din păcate, experimentatul Racheta nu ne poate oferi ştiri calde de la pregătirea echipei, iar noul site al clubului (care, începând din această lună, ne promite accesul virtual la antrenamente), nu a intrat încă în funcţiune, aşa că nu ne rămân decât informaţiile din media. Jucătorul de serviciu la sectorul declaraţii în presă a fost căpitanul echipei, Camora. Pentru ştiridesport fundașul stânga a grăit cam așa:
Suntem într-un moment bun, echipa e bine, joacă un fotbal bun, e bine pregătită fizic şi aştept un meci greu. Craiova o să se apere bine la jumătatea terenului şi o să vină pe contraatac, dar suntem pregătiţi pentru asta şi să scoatem 3 puncte”.

Invitat, alături de Ionuţ Larie, la Divizia Locală Digi24, am mai reţinut de la Mario următoarele: „… alegerea ca antrenor a lui Dican a fost cea mai bună opţiune pentru club […] suntem un grup foarte unit, ne înţelegem foarte bine, reprezentăm o familie la vestiar […] cred că suntem echipa cu cel mai bun futbol din liga 1 în acest sezon, suntem foarte greu de învins, nu sunt probleme financiare […] batem Craiova şi Viitorul”.

Formaţia probabilă: Marc – Tiago Lopes, Larie, Goian, Camora – Jakolis, Petrucci, Gomelt, Păun – Lopez, Beleck. Rezerve: Mincă, Daniel Coelho, Ţânc, Veres, Vitor Bruno, Nouvier, Negruţ.

Veşti din tabăra oaspeţilor:

Valentin Iliev a semnat săptămâna aceasta un contract pe un an cu CSU Craiova, cu drept de prelungire pe încă unul. Fotbalistul a efectuat deja antrenamente cu echipa, dar nu se ştie dacă i-a venit cartea verde. În caz că e bun de joc, nimeni nu știe dacă va fi şi introdus în teren la Cluj de către Săndoi, nici măcar Săn2. Dacă totuşi va juca, ne aşteptăm de la el să-l placheze pe Beleck în careul lor de 16 metri, că pe Traore nu-l mai avem la dispoziție.

Loredana Groza a primit un tricou alb-albastru 3XL din partea clubului, dar, din fericire, nu pentru a face schimb de tricouri la sfârşitul partidei cu CFR. Nimeni nu vrea spectacole erotice interzise celor sub vârsta de 80 ani în Gruia.

Zlatinski a luat în meciul cu Pandurii al 6-lea galben din acest sezon, așa că este suspendat pentru meciul de duminică (cumul de 4 cartonaşe galbene). Nu, nu-i nicio greşeală, două din ele s-au transformat în roşu. A stat deja pe bară în meciul de Cupă.

Accidentat: Izvoranu. Incerţi: Dumitraş, Madson.

Estimăm următoarea lor formulă de învinși: Bălgrădean – S. Achim, Acka, Popov, Vătăjelu – Mateiu, Kay – Nuno Rocha, Bawab, A. Ivan – Curelea. Rezerve: Straton, Dumitraş, Ferfelea, Măzărache, Herghelegiu, Bancu. Antrenor: Emil Săndoi.

În ultimele 5 partide, studenții la marketingul lebeniței contabilizează 3 victorii (2-1 la Voluntari, 2-0 acasă cu Iaşi, 1-0 la Ploieşti), un egal (0-0 acasă cu Pandurii) şi o înfrângere (0-6 în Gruia).

HAI CFR!!!

Autor: caneto

27 de comentarii

  1. S-a imbunatatit aspectul noului site, felicitari celor ce se implica, adresa insa e un pic greu de retinut din prima. Sper sa batem duminica, incerc sa ajung si eu la meci. Hai CFR!

    Apreciază

    • IN micimea ei FRF se “foloseste” de “aura Rejelui”pt. a-si demonstra viabilitatea “valoroaselor” sale masuri,de depunctare, luate impotriva noastra si a-si acoperii crasa incompetenta si iresponsabilitatea deciziilor luate, contrare celor de la UEFA si pt.a-si”reabilita”proasta imagine,in urma hotararilor Tribunalului de Arbitraj de la Lussane;(Apropos,a raspuns cineva pt.matrapaslacurile,cu depunctarea de 24 DE PUNCTE ??!);Hagi,in servitutea lui,a obligatiilor si a datoriei fata de FRF,PUNE BOTUL SI SE TREZESTE VORBIND AIUREA de aplicarea unor regulamente, care depasesc cu putin pretentiile unui ABECEDAR;pozitia lui ca “om”,fie ea si de fotbal-a nu se uita cotcariile din campionatele trecute,cu victorii si jocuri de culise pe filiera Viitorul-Steaua-Vaslui-este invers proportionala cu valoarea lui de fost fotbalist; vorbeste de corectitudine(!?);sa-i aducem aminte machedonului,pe care(la comanda)il f..e grija,de noi,cum prin incalcarea grosolana a regulilor de LICENTIERE, FRF, accepta ca Viitorul,sa joace in prima Liga, fara a avea nici macar, teren de disputare a meciurilor de acasa,caci, de stadion nici,nu se putea vorbi si pe deasupra, il mai si favorizeaza,acceptand,cu incalcarea prevederilor regulamentare, a juca pe un teren sintetic si nu un an, ci 3(trei)ani,sfidand,astfel, regulamentele,in viguore,care permit,doar 1an si numai unei nou promovate(!);dar la noi se prea obisniueste ca”hotul sa strige-la altii-hotii!”

      Apreciază

      • Mânca-mi-ar Hagi puipota, acum am citit declaraţia lui, a băgat frasu’n mine. Şi în februarie a declarat că ştie sigur că o comisie a lu’ pueşte ne dă punctele înapoi şi am ajuns la TAS. Sau, poate că şi el s-a gândit la chestia asta şi a declarat doar aşa, să nu se adeverească din nou, că n-am mai avea unde merge.

        Apreciază

  2. Oficialii de mâine: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) – arbitru, Valenti Avram (Bucureşti) Andrei Constantinescu (Bucureşti) – asistenţi, Marian Barbu (Făgăraş) – rezervă, Ioan Onicas (Zalău) şi Valer Şulea (Braşov ) – observatori.

    Apreciază

  3. Ce morţii măsii are şi hagi cu noi? Îi plicitsit? Sau trebuia să se lege de cineva dacă tot a pierdut? Io l-am respectat ca jucător, acum însă mă enervează. Se dă la orice arbitru care nu-i avantajează, ba acum încearcă să muşte din noi, la supărare. Ruşine hagi!

    Apreciază

  4. Urmeaza doua meciuri pe teren propriu pe care e obligatoriu sa le castigam, daca vrem sa abordam returul cu sanse reale pentru play off, pentru ca lupta va fi foarte stransa. In speranta castigarii meciului din seara aceasta, personal sunt foarte multumit de acest tur de campionat, peste asteptarile mele de la inceput. Singurele regrete se leaga de faptul ca nu am reusit sa invingem Astra si fcsb, ambele fara multe piese de baza, intr-un moment in care nu jucau mare lucru si acea infrangere neasteptata cu taranii din Chiajna. Hai CFR !!! Victorie!!!

    Apreciază

  5. Imi doresc o victorie la o frunza…diferenta. Craiova va juca in pressing cu fundasii departe de poarta. In aceste conditii mingile noastre in spatele apararii lor vor putea decide victoria. Dar va fi valabil si invers, fundasii Cfr-isti (si mijlocasii, si atacantii) vor trebui sa se dubleze minunat si sa se replieze rapid la mingile lor in spatele apararii noastre pentru a lasa cifra zero la goluri primite. CFR -VICTORIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  6. Cei mai periculosi jucatori par a fi varful cu casca (Ivan), are tehnica, sut, viteza, plasament, Fundasul lateral stanga (Vatajelu), are viteza, dribling, centrare si chiar sut, varful Bawab care dribleaza tot, intoarce apararile pe toate partile. Dar Feri stie toate astea cu siguranta. Forza CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  7. Slaba echipa, slaba tactica, slab antrenor. meci plictisitor. sintem varza. echipa joaca din ce in ce mai slab, desi adversarele sint dezastru si ele. de apreciat jocul si rapid al oltenilor, fta de batuta pe loc a noastra: fara viteza de reactie, nu stiu sa atace poarta, joaca de-a latul terenului. nu miroase a bine deloc jocul nostru! ce tactica e asta sa dai un gol si sa nu mai joci nimic apoi?

    Apreciază

  8. Nasol, multă neșansă. Totuși, nepermis de slabă banca, mai ales Dican. Mi s-a părut cam încrezută echipa per ansamblu, parcă se vedeu deja învingători la 1-0. Să vedem dacă își revin în retur, sau continuăm trendul descendent. Greu de prins play-offul, cu TAS, cu tot. Schema de la gol de pus în ramă. Momentan suntem un fel de Unirea Urziceni, încercăm să compensăm prin organizare lipsa de valoare (și de experiență, la unii). Ce o fi cu Nascimento și italianul cel nou, de nu prind nici lotul?

    Apreciază

  9. Am avut 7 notări fără Dican, le-am salvat și le-am pus deoparte. Acum reluăm notarea cu Feri cu tot, la jucători voi ține cont și de cele 7 notări anterioare, le Feri doar de ce vin de-acum înainte. Scuze. HAI CFR!!!

    Apreciază

  10. Păcat…Greșeli de genul celor de pe urma cărora am primit cele două goluri rar am văzut…Incredibil, fundașii centrali practic fără reacție. Ceva nu se leagă. Ok, putem pierde și noi, nu scrie nicăieri că n-avem ”dreptul” la așa ceva, dar totuși…Introducerea lui Păun a fost o eroare fatală. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Primul gol e a lui Lopes care pierde mingea usor la mijlocul terenului ,Larie strange in banda sa il acopere pe hebereu …Goian si Camo viseaza…Marc sta…oltenii marcheaza.
      Al doilea gol..corner,centraza olteanul Marc nu e rege in careul mic cum ar fi firesc desi mingea sa plimbat prin fata sa…Restul nu mai conteaza ..Asta e

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.