Mincinosul rezultat de nimic la nimic [ASA – CFR 0-0]


Un meci cu mulți actuali și foști ceferiști pe teren, pe banca tehnică și de rezerve. În plus, foarte mulți actuali și viitori suporteri ceferiști îndesați până la refuz într-un colț de Trans-SIL, puși pe acoperit sonor galeria gazdelor.

Dican nu mai apucă să dea mâna a noroc cu Miriuță, deja retrogradat profesional în liga a treia germană (Cottbus, ich liebe dich!), așa că-i strânge călduros mâna lui Bergodi, căruia-i urează mult noroc de sâmbătă încolo. Italianul, proaspăt venit în România acum vreo 10 ani, se face că nu capisciază limba romena, afișând o față concentrată, de uomo care vrea să debuteze cu noroc încă de vineri. În fine, se așează amândoi pe băncile ASA-ului, în așteptarea primului gol ceferist.

Dican, cel acuzat de prudență exagerată, îndrăznește să-l arunce în miezul terenului, lângă Petrucci, pe Voiculeț, iar pe stânga, în locul lui Păun, pe Nouvier. E clar un risc asumat, Voiculeț fiind de departe mai bun pe faza de atac/construcție decât pe cea defensivă/de distrugere. Echipa lui Dican arată a echipă ce trage la mai mult de un punct.

CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Goian, Camora – Jakolis (Vitor Bruno), Voiculeț, Petrucci, Nouvier (Păun) – Beleck, Cristian Lopez.

Meciul începe acerb, dârz și într-un ritm destul de rapid. Primul care iese în evidență e un „mureșan” de pe extrema stângă, cu nume de super mare fotbalist brazilian, dar care – na, drace! – tocmai acum îmi scapă. Nu contează prea mult lapsusul ăsta, e benign, pentru că individul iese curând din decor. Greutatea atacurilor gazdelor se mută pe dreapta, unde Jazvic ne arată o poftă de joc și chiar niște calități rămase ascunse în perioada Gruia.

O primă jumătate de oră în care banderola de căpitan revenită pe brațul lui Camora pare să-i provoace alergie la fotbal. Deși încurajat în ceafă de suporterii veniți de la Cluj, Mario e prins ușor pe dinafară, incapabil de reacțiile la care ne așteptam. Mureșenii au câteva ocazii, dar Goian face un meci mare, chiar și numai pentru simplul motiv că este acolo unde trebuie, iar mingea se izbește de el, nu de plasa porții. Goian este secondat providențial de Marc, care nu se lasă surprins de niciun șut al gazdelor, mai ales în urma loviturilor libere din zonă centrală acordate nepermis de ușor de coechipieri. Când ai în față un Gabi Mureșan și un Brandan, mai bine faci o deposedare perfectă decât să cosești.

Un galben la Camora și apoi unul la Voiculeț. Semne clare că ne apărăm strângând din dinți. Nu ne e ușor, chiar dacă ceferiștii cu rol ofensiv încearcă să ia presiunea de pe umerii apărării. E un joc ce se mută rapid de la poarta lui Marc la cea a lui Stăncioiu, de parcă cele două echipe ar vrea să sară peste faza de construcție, de clădit, și să ajungă direct pe acoperiș.

Mureșenii au vreo 5-6 acțiuni periculoase, între care am intercalat și noi vreo 3-4 ocazii. Ca să fiu mai precis, îndrăznesc să șoptesc în gura mare că am avut șanse de a înscrie mai mari decât ale lor! Lovitura de cap a lui Beleck care „rade” bara sau blocarea creierului lui Jakolis în fața porții… doar două dintre exemplele care-mi vin acum în minte.

Stați flexați, CFR-ul n-a stat cu popoul în poartă, ci a mușcat destul de veninos. Cam din minutul 30, de fapt, echipa noastră s-a cam pus șefă peste echipele din teren. ASA a făcut un pas înapoi, și până spre finalul reprizei n-a mai arătat aceeași periculozitate.

Dacă Mario Camora a început subțire partida, după jumătatea de oră de chin a devenit alt jucător, cel pa care-l cunoșteam mai bine. Din păcate, Jakolis s-a stins de tot după ce a ratat ocazia să ne ridice suporterii pe garduri, devenind candidatul numărul 1 la o schimbare. Voiculeț a compensat cu niște pase tăioase, bune, randamentul defensiv mai palid. Foarte pozitiv jocul lui Beleck, atitudinea din teren. Păcat că norocul nu-i e prea bun prieten…

Cristian Lopez n-a mai găsit calea spre gol, dar a reușit totuși să-l accidenteze pe Edi Stăncioiu, cu o parșivă lovitură de rinichi în genunchi.

Dacă portarul gazdelor și-a mai revenit cât de cât ulterior, nu același lucru l-aș spune despre Golanski, veriga foarte slabă a mureșenilor.

În fine, n-are rost să lungim repriza, că vrea Balaș să treacă de un nivel la Candy Crush în vestiar… Marc ce-l mai reține pe teren, cu o gafă gen Beto. Henț… cu mâna, lovitură liberă de pe linia careului de 16 metri, Gabi Mureșan și Brandan ca vulturii, la pândă. No, băgăm morcovul înapoi încă vreo 3 minute… Scăpăm! Ufff! Pauză.

Controlăm și debutul de repriză secundă. Acum, că și-a recăpătat și Camora cadența și randamentul, iar Larie iese la rampă, gazdele nu ne mai îngrozesc. Viteza acțiunilor mureșene scade, inspirația la fel. Pare mai greu acum să pierdem partida, dacă nu mai gafăm o dată.

Partea noastră dreaptă a fost cam subșire astăzi. Jakolis e schimbat cu Vitor Bruno, ]n timp ce Tiago Lopes continuă să joace șters, cu centrări modeste. Poate ar trebui să se abțină să șuteze spre toate panourile cu reclame care-l enervează. Măcar e singurul din linia de fundași și mijlocași defensivi care va scăpa de cartonașul galben în acest meci.

Păun, intrat după o oră în locul lui Nouvier, mi se pare foarte concentrat la joc (mai ales când se pregătește să execute fazele fixe), ceea ce e bine. Înseamnă că aude cu urechile de care e tras.

Jocul are acum și momente când e mai potolit, să poată ține și „bătrânii” Gabi Mureșan, Brandan (pe gazon) și N’Doye (în tribună) pasul.

CFR are din nou ocazii. Fiind un meci în care acestea au abundat, am putea avea tendința să le desconsiderăm importanța. Însă dacă vă uitați pe reluări, o să constatați că unele au fost mult mai mari decât în alte partide. Cu o apărare care n-a prea reușit să ne marcheze atacanții la centrări, mureșenii s-ar putea declara mulțumiți că ai noștri n-au nimerit ținta.

Meciul a devenit fragmentat, jucătorii cerșind o grămadă dezordonată de cartonașe de la Balaj. Nervozitatea e în creștere, dar încă n-a fost nimeni omorât. Larie scapă cu viață la o alunecare fioroasă din minutul 87, iar Cristian Lopez scapă cu un galben după revolta față de intrarea lui Golanski în minutul 90. Golanski vede al doilea galben și iese mai repede, înjurând ca un birjar de Ghencea și etalându-și maieul pe care scrie ceva despre altceva. Cine a stat să citească?…

În prelungiri,  Marc e întins la maxim de torpila lui Gabi Mureșan, dar scapă cu o notă mare la imprseia generală (din tabelele lui kiruj). Gazdele mai au o zvâcnire de final, strângem iar un pic dintr-o frunză de morcovaș, dar Beleck face o deposedare de ridicat pălăria în propriul careu. Trebuie să recunosc că am o slăbiciune pentru băiatul ăsta.

Meciul se încheie cu un scor alb, deși dacă era roz sau negru nu s-ar fi mirat nimeni. Suporterilor ceferiști parcă nu le vine să meargă acasă. Dar o să meargă ei, stați liniștiți, doar n-o să rămână pe Trans-SIL, să urle la o lună aproape arhiplină.

Autor: CJ-07-CFR

Reclame

22 de comentarii

 1. Având în vedere că urmează câteva partide câștigătoare, cel puțin 4, rezultatul de azi e unul satisfăcător. Iar luna octombrie arată și mai bine, 4 meciuri -18 puncte, site nou -uffff ce lungă a fost așteptarea, plus niște vin proaspăt pentru Bruno, să-i crească tensiunea…

  Apreciază

 2. Kiruj sper ca nu-i bai ca notez fara intrerupere,sa fie la numar.
  Belek imi pare sa fi fost omul partidei si tot ce-i mai lipseste este golul…….dar nu cred ca trebuie pusa presiune pe el.Punctul lui slab imi pare(si ma repet) ca nu stie sa fie „expresiv” cand este faultat!Numai de curiosi sa vedeti intr-o partida cate faulturi scoate,comparativ cu ocaziile in care este indreptatit sa primeasca fault.Poate nu-i place sa-si murdareasca echipamentul de „lucru” sau stie ca nu tine la tavaleala si astfel evita plonjoanele.
  Avem cel mai bun adevar din liga si jucam cu toate adversarele pentru un loc de play off(cu exceptia Astrei) acasa in retur.Teoretic este un avantaj,dar sa vedem daca suntem destul de maturi sa speculam acest atu.

  Apreciază

  • Gică, îmi place şi mie de Beleck, pe lângă ce ai yis şi tu, mai face şi defensiva super OK, mai ales la faze fixe ale adversarului. Unul dintre motivele (importante) pt. care Feri nu renunţă la 4-4-2 (doar temporar, cum am văzut şi la MS) este tocmai randamentul celor două vârfuri: Beleck cu munca de jos, Cristian cu eficienţa. HAI CFR!!!

   Apreciază

 3. Mi-a placut CFR-ul de la Mures. Am avut destule ocazii si ocazii mari, dar puteam usor si sa pierdem la ocaziile lor. Punctul e bun avand in vedere unde a fost obtinut. Ceea ce regret acum si mai mult e infrangerea de la Chiajna si de asemenea cea de la Iasi. Aceste meciuri pot fi mult mai usor castigate… Forza CFR!!!

  Apreciază

  • Mie îmi pare rău de tot de cele 2 puncte pierdute cu Astra (dacă nu primeam acel gol nenorocit, aveam acum 22 puncte). La Iaşi am cam meritat „cele” 0 puncte, la Chiajna am pierdut un punct, să zicem (dacă nu primeam gol în ultimele minute). La Ovidiu am pierdut iarăşi 2 puncte, dar acolo am fost furaţi pe faţă de Colţescu. HAI CFR!!!

   Apreciază

   • Asa e, la Iasi am pierdut meritat. La Ovidiu am fost furati urat de tot, de acord. La Chiajna ne-am bagat cu fundul in poarta dupa ce am inscris si am luat gol meritat deci…nu avem ce zice…Cu Astra am fost indesati cu fundul in poarta de astrali pana ne-au egalat, deci iar n-avem ce zice…

    Apreciază

   • Nu putem spune că la Iaşi am pierdut meritat. Da, am început mai slab meciul, dar puteam reveni. Aşa cum la Chiajna am început în forţă şi am terminat leşinaţi şi la Iaşi se putea schimba jocul dacă nu era grava eroare de arbitraj de la faza eliminării lui Mincă.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.