Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR – Astra 1-1]


Fostul A1 Toni Conceicao e expus pe post de sperietoare undeva la tribuna oficială. Semn ce prevestește schimbarea din funcție a lui Dican în momentul (fatal) în care va duce CFR-ul pe locul 1.

Brigada de arbitri condusă de viul Tudor conduce echipele spre centrul terenului, fără onoruri militare. Nu bocește nimeni. Nu sunt lacrimi ce vedeți, ci transpirație.

Pericolul numărul 1 al oaspeților, Bud Escu, absentează cu motivare medicală în regulă. În locul său intră pericolul numărul 3, Ali Bec. Pericolul numărul 2 continuă să fie Tudor. Viul.

E foarte-foarte cald la Cluj, doar circa 4.000 suporteri îndrăznind să îndure riscul insolației induse de nocturna din Gruia. Un fel de cod portocaliu de septembrie, deși pe Boc nu-l văd la meci, fiind probabil ocupat cu rânduri nesfârșite de garaje de tablă.

Atmosfera din tribune e, însă, bună. Ai noștri debordează la bustul gol de optimist, de parcă Dr. Mureșan l-ar fi clonat la nesfârșit pe caneto și i-ar fi făcut mii de abonamente.

Meciul începe din punctul de la centrul terenului, obicei cu care ne-am obișnuit de la 1907 încoace. De la primele benoclări constatăm că Șumudică o are scurtă. Jucătorii săi ofensivi alcătuiesc o line de mijlocași defensivi, iar jucătorii defensivi… tot așa. Astra e scurtă și lată.

Ca de obicei, Tiago Lopes e cel însărcinat cu rezolvarea următoarelor faze: defensivă, ofensivă, lungă și scurtă. Șumudică încremenește din scobit ceară din ureche de fiecare dată când portughezul ia mingea în brațe.

Ocupați încă să-și scrie memoriile pe genunchi, oaspeții intră mai târziu în joc. Iar CFR nu ratează ocazia să profite de linia avansată a defensivei Astrei și de jocul riscant la ofsaid. Beleck scapă pe dreapta în spatele linie de fundași, accelerează, se uită în careu, și-l servește cu altruism pe Jakolis, care preia și știe cum să-l execute pe Lung cel mic. E doar minutul 5. Un excelent schimb de posturi și inversare de sarcini (serviciu – finalizare) între Beleck și Jakolis, care duce la un 1-0 ce urcă optimismul ceferiștilor până pe Everest.

Oaspeții trebuie acum să se lungească spre poarta lui Marc, însă combinațiile lor nu se leagă. Preferă să șuteze de la distanță, poate găsesc un spațiu liber între mănușile lui Marc și bara transversală. Găsesc numai spațiul larg dintre bara transversală și prima planetă de la Pământ.

Ceferiștii comută pe un joc speculativ, cu mingi aruncate spre Cristian Lopez (frumoasă execuție: preluare pe piept, pivotare, reluare pe spate) sau cu țâșniri ale lui Jakolis pe extrema dreaptă și centrări în careu, la cine s-o nimeri.

Nu prea merge flancul stâng, cu un Păun ce tratează copilărește anumite faze. Adultizează-te, tânără speranță, că 1-0 e mai periculos decât 2-0! Meciul nu-i jucat, iar Astra nu-i Armenia.

În minutul 26 aproape că-l vedem cu ochii personali pe dracu’. Minge trimisă pe centru, în „adâncime”, ce-l surprinde pe Goian exact în momentul când se scărpina mai temeinic la ouă. Se pare că Ali Bec s-a aflat la un moment dată într-o poziție clară, dar foarte greu vizibilă, de ofsaid, așa că eroarea de reacție a lui Goian nu se transformă în catastrofă.

După cea mai mare – și singura – ocazie de gol a oaspeților, ceferiștii devin mai atenți în apărare, iar Astra revine la șuturile de la distanță. Niciuna dintre echipe nu găsește vreo fază genială până la finalul reprizei, așa că ne bucurăm în continuare de un avantaj minim, dar dătător de trei puncte.

După pauză, meciul se mută brusc din Gruia pe pășunea de la stână, iar timpul e dat înapoi cu câteva săptămâni. Deja vu. Incredibil cum sunt băgați ai noștri cu curul și restul părților corporale în propriul careu, exact ca în repriza a doua cu FCSB. Nu-mi dau seama ce se întâmplă; poate se prinde Feri…

Nu. Feri nu se prinde. Nicio reacție a CFR-ului. Nada. După minute întregi în care astralii ne fac creierii calendar, vine faza confuză din minutul 51. Centrare de pe dreapta, lupte seculare de câteva fracțiuni de secundă pe linia careului mic, mingea deviază în spate, la un Ali „Baba” Bec pe care Larie nu mai ajunge să-l blocheze, șut la firul ierbii, deviere Petrucci… gol… 1-1.

Am cam defecat la semnal, s-o recunoaștem. Cine era responsabil cu contrareacția la reacția giurgiuvenilor (bănuiesc că nu Tiago Lopes) s-a scărpinat și el minute bune tot la ouă în loc de creier. Păcat.

Schimbările (Nouvier, Voiculeț, Vitor Bruno) aduc un plus în jocul CFR-ului, însă de acum jucăm ca și cum meciul tocmai a început. Vânăm victoria, n-o mai avem în palmă.

Nouvier sădește sămânță de panică pe partea stângă. Centrare superbă, exact unde o aștepta Cristian Lopez, lovitură de cap și respingere a lui Lung. Imensă această ocazie din minutul 71, dar și un semn că baba cu colacii s-a dus să cânte la altă masă.

Disperarea cu care atacăm ca să dăm și golul doi vine la pachet cu groaza din momentele când suntem obligați să ne apărăm. Șumudică a demonstrat că are momente când are erecții, pe care le transmite elevilor săi.

Niciuna dintre echipe nu vrea să plece învinsă din Gruia, niciuna nu poate pleca învingătoare. După 95 minute de joc, rezultatul de egalitate pare cel mai rezonabil. Am cam mușcat-o în repriza a doua, când reacția Astrei – venită cam de nicăieri – ne-a prins pe câlcâie, dar bine că nu s-a terminat mai rău. O mare șansă de a bate o echipă de top s-a dus în seara asta, dar un egal contra liderului e un egal.

Dican e cu câțiva pași mai departe de primul loc și, în consecință, cu etape bune la adăpost de demitere. Faza cu Conceicao n-a funcționat.

CFR: Dican – Marc – Tiago Lopes, Larie, Goian, Camora – Jakolis, Petrucci, Gomelt, Păun – Beleck – Cristian Lopez.

Autor: CJ-07-CFR

59 de comentarii

  1. Dupa meciul asta Feri Bacsi ar trebui sa il puna pe Thiago Lopez sa exerseze centrarile din fiecare pozitie, nu se poate asa ceva ca 90% din centrari sa fie date aiurea sau respinse de primu om.

    Apreciază

    • trebuie neaparat sa exerseze centrarile atat thiago cat si jakolis, ratam o gramada de ocazii potential bune din cauza unor executii foarte proaste. Ieri pe langa centrari am avut vreo 5-6 faze in care daca scoteam mingea pe 7-8 m la omul venit la sut alta era situatia. pacat ca nu am castigat ieri dar asta e, mergem inainte ! Hai CFR !

      Apreciază

  2. Asa cum am spus si inainte de partida un egal nu ar fi un capat de tara.N-as spune ca este un egal meritat,chiar cu reactia Astrei din inceputul reprizei a 2 a.Daca era notarea la puncte am fi castigat destul de clar,aici insa daca n-o bagi la atze nu poti castiga.Am avut cateva ocazii clare ,care fie au fost ratate,fie au fost tratate cu o naivitate infantila………..am mai spus,cand reusesti sa depasesti adversarul in banda in mare masura ar trebui sa fructifici cu gol.Noi am facut-o, insa intr-un procentaj dezamagitor.In afara de golul venit timpuriu,a mai scapat Jakolis inca o data in prima repriza in banda,dar a venit doar un sut anemic a lui Paun(care parea vlaguit dupa nenumaratele interviuri date in ultima vreme).Apoi in repriza a 2 a Thiago scapa in banda dreapta si cu solutie in centru alege o varianta gresita.Apoi cred cea mai promitatoare dintre toate a fost cu Larie care avand om in centru(singur) reuseste doar o centrare in aut………
    De evolutia lui Paun am amintit inainte,fara realizari ,inspiratie si dorinta……….cel care l-a inlocuit,Nouvier a reusit sa ne arate cam ce-ar trebui sa faca la randul lui.Am mai spus, in primul rand Paun trebuie sa joace pentru echipa,iar restul vine dupa ce echipa trage foloase de pe urma realizarilor sale in slujba echipei.Joaca prea la ciupeala si realizari personale.
    Petrucci arata o frica excesiva de balon,iar intoarcerea(in loc sa ramana pe picioare) la sutul lui anemic a lui Alibec ne-a costat un gol ce s-a dovedit decisiv in stabilirea scorului final.
    Gomelt s-a acoperit relativ bine de sarcini,insa fara sa iasa in evidenta in mod deosebit.
    Probabil un cuplu in care Nascimiento ar fi alaturi de unul din Petrucci sau Gomelt ,ar oferi mai multa creativitate si-n final mingi pentru atacanti.
    La noi oportunitatile in general vin din jocul din banda………nu-i rau dar nu-i destul.Cei doi ar trebui sa distribuie stanga ,dreapta sa angajeze.Ori ei mai mult sunt la distrugere sau fac legatura dintre compartimente,fara a avea pasa decisiva.
    Belek a muncit si s-a luptat ca deobicei cu fundasii adversi.Are si meritul pasei decisive la Jakolic.
    Arcashul Lopes a fost in pana de inspiratie………a venit bine la intalnirea cu mingea insa finalizarea din 6m la centrarea perfecta a lui Nouvier,ne-a privat de victorie.
    Thiago cu mult efort si putine realizari.
    Revenind la golul egalizator al giurgiuvenilor,am vazut o suita de imprecizii:intai se dau cap in cap Belek cu Christian,apoi Larie nu reuseste sa-l blochez pe Alibec,ca-n final Petrucci sa se intoarca si sa devieze nefericit sutul in poarta lui Marc.
    Preacuviosul Tudor si cand vrea sa fie un simplu si cinstit enoriash cu frica lui Dzeu,brin sapca din cap i se vad cornitzele de dracusor…………in general a incercat sa para impartial si a impartit cu galbene in stanga si-n dreapta.A mai ratat din ele si evident in detrimentul nostru.Cand a fost sa ne penalizeze pe noi ,parca era un ceasornicar elvetian!Dar cea mai importanta faza a fost in repriza a 2-a.Corner pentru noi din partea stanga(cred ca la mingea respinsa la capul lui Christian).Executa cornerul cfristul nostru,dar se aude fluierul lui Tudor.Obisnuitele shicanari,impingeri intre jucatori.Cand se da reluarea se vede mingea ca vine spre Goian,astralul cum il fauteaza clar…….si decizia preacuviosului?Atentioneaza pe cel de la Astra si se repeta lovitura de coltz,in loc de penalty pentru noi.
    Inca o data spun ca am ratat o buna oportunitate sa ne cocotam in varful ligii.Poate este bine ca nu ne-am urcat,sa n-avem de unde cadea.
    Daca este sa chibitzam cred ca se lupta la greu ca in play off sa fie doar una dintre noi si Tg Mures.Deci etapa urmatoare este care pe care……..

    Apreciază

  3. Prima repriza mi-a placut enorm. I-am tinut la distanta pe astrali si am avut ocazii de gol. La inceputul reprizei a doua astralii au urcat linia de fundasi la mijlocul terenului ceea ce ne-a sufocat. Logic, au egalat. E tactica lui Miri de pressing agresiv cu toata echipa. Raspunsul ar fi fost niste contre finalizate cu gol prin apararea ramasa in fata. Sigur ca Tudor a schimbat soarta celor trei puncte si prin penaltyul neacordat CFR-ului dar si prin decizii repetate in care CFR-ul presa iar Tudor scapa Astra prin lovituri libere inventate. Felicitari CFR (si pentru un punct), capul sus si continuati ca in prima repriza cu Astra. Forza CFR!

    Apreciază

  4. am mai pierdut doua puncte. pacat insa asta-i situatia in insolventa. am ramas surprins de comentariul de pe dolce in prima repriza. ne-a laudat omul ala in toate felurile posibile, facandu-ne, mai ales, civilizati 🙂 oare ce i-au pus in cafea? hai CFR!!!

    Apreciază

    • FF, am fost și eu (plăcut) surprins de discursul celor de la Dolce, atât comentatori, cât și invitați. Singurul care făcea pe nebunul era Samuilă ăla, care o tot învârtea acolo cu Dican fără licență, etc., era o fază efectiv penibilă, chiar și Panduru tot încerca să-i explice că Feri îi ANTRENOR SECUND (în acte), și astfel are dreptul să conducă antrenamente, să dea indicații de pe bancă, să vină la interviuri, etc. Penibil discursul lui Samuilă, care ori e prost (și nu e), ori a încercat să demonstreze -la comandă- că 1+1=3. Poate va reuși, la un moment dat…:) Revenind la meci, la 1-0, în prima repriză, văzând acele gafe ale lui Goian și lejeritatea cu care NU l-am marcat pe SINGURUL atacant advers mai de Doamne-ajută (Alibec), eram sigur că vom primi gol. Nu-i bai, nu e nicio tragedie, merem înainte, dar trebuie să înțeleagă toată lumea, că nu e bine când te culci pe o ureche, fotbalul te pedepsește la un moment dat. Din păcate, dincolo de o relaxare prematură, am văzut și ceva muguri de vedetism la unii, și asta e și mai periculos. Are Feri ce să îndrepte. Până la urmă am căzut în aceași capcană ca și câinii, cu efecte mai puțin devastatoare, din fericire. HAI CFR!!!

      Apreciază

  5. Din”COLTUL TRIBUNEI”:inca o dezamagire(!);nu putem duce, bine,un meci intreg(!);la ce jucam,era nedrept sa ajungem pe locul intai,cand nu reusesti sa invingi,acasa,o echipa cu absente importante,precum Budescu si Texeira!; din nou,jocul nostru, pe alocuri,nu incanta,nu prea, place ochilului,poate este si nespectaculos, desi simplist si direct,este realist pt. ca suferim,enorm, la:-tehnica INDIVIDUALA si colectiva,-posesie,-nu avem un joc elaborat,cu constructie si creatie; atunci,ceea ce ne ramane de facut si trebuie sa le facem,cel putin, bine,sunt:-pressing eficient,nu a fost cazul,in R.2, -o buna pregatire fizica,nici atat,-pregatire tactica,in functie de adversarul intalnit, -crearea unei mari densitati in preajma balonului,- sprijinirea si intrajutorarea, eficienta,a posesorului balonului; toate astea,pe fondul unei mobilizari si daruiri exemplare;cand vom intruni aceste deziderate si cu un dram de noroc,putem spera la ”realizari marete”; MARC=6,5- in nota obisnuita, deja,fara interventii gresite,nevinovat de primirea golului; T.LOPES=5,5- a alergat cat doi, util per ansamblu, dar limitat,cu centrari penibile,dezarmante; LARIE=6,0-unele nesincronizari,dar cu interventii salvatoare,mai putin la gol, destul de exact si sigur; GOIAN=4,5 -prea precipitat,liniar,rudimentar,depasit de un”tanc”(Alibec)cu 10 ani mai tanar,dar mai in forma si mult mai viguros; a fost veriga slaba,din aparare ;CAMORA=5,0- depasit, surprins de faze prea avansat,un aport subtire in atac;in loc sa mobilizeze echipa,care trecea prin momente dificile,are o atitudine si un comportament nervos,iresponsabil, pt. un capitan,influientand in mod negativ,starea de spirit a intregii echipe, inducand degringolada si firesc primirea (auto)golului ;JAKOLIS=6,5-pt.gol;o prima repriza buna,a creat si alte faze periculoase,de care si-a batut joc,cu executii slabe, de ne`nteles; PETRUCCI=5,5-s-a ferit la sutul spre gol si a deviat,nefericit,in propria poarta; un joc tern,fara stralucire,cu suturi,in plopi, catastrofale;si acum cautam,pe la Gara, mingile sutate de el; GOMELT=5,5-destul de activ,dar,fara realizari concrete,aproape toate angajarile au fost la adversar,nu are un aport substantil,decisiv, nici in aparare,nici in atac; PAUN=4,0-cel mai slab joc al sau;neimplicat suficient,o oarecare delasare, f.multe mingi pierdute;nu este pregatit si nici nu are calitatile necesare pt. a face bine,ambele faze;se epuizeaza fara folos in aparare,ramanand fara vlaga pt. ofensiva;ar face mult mai multe in centru;cred ca nu-i locul sau in banda, dar,deocamdata, numai aici are loc in aceasta organigrama;Cr.LOPEZ=5,5- absenteaza,nepermis, din joc,cu o patrundere pe stanga in prima repriza si cu un”cap”pe directia portarului in secunda(imensa ratare a victoriei!),mult prea putin,fata de ce stie si poate ;BELECK=4,5-executii hilare;este luptatorul care hartuieste apararile adverse si atat,fotbal si realizari zero; Rezervele:nu au adus plusul de care aveam, mare,nevoie: Voiculet=4,5-neimplicat,f.sters,nimic notabil; inexplicabil;Nouvier=5,5-mai activ,dar temator si f.egoist-nu a pasat in careu,desi avea 3 coechipieri liberi,demarcati(!),de neiertat; Bruno=5,0 -a incercat ceva,dar nu i-a iesit nimic ;F.DICAN=5,5-s-a sesizat f.tarziu de schimbarile sistemului ofensiv,al adversarului(de la pauza), necontracarand,la timp,intentiile Astrei;Alibec- cred ca trebuia marcat de Larie(!);apoi,nu i-au reusit schimbarile,inafara celei evidente: Paun cu Nouvier;nu am inteles,daca nu esti temator si doresti sa fortezi victoria,de ce nu a intrat,firesc, Carter in locul lui Beleck,ce sa caute Voiculet,langa Lopez(!?) si-l introducea pe Nascimento,in locul lui Gomelt;Centralul,Tudor =5,5 -ca deobicei,un tupeu nemarginit,cinic,intransigent cu(CFR-ul) cine crede si vrea, el,cu sanctiuni contradictorii, cu o mare doza de aroganta, trufas si orgolios,pus pe rele,indreptate mai mult impotriva noastra;ne-a sanctionat cu faulturi imaginare,bagandu-i in meci pe astrali; a fragmentat jocul,exagerat R.2; Hai CFR!

    Apreciază

  6. Desi echipa se afla pe un loc surprinzator in clasament (cine ar fi crezut, la inceputul campionatului?!), eu tot cred ca veriga noastra slaba este Feri Dican. Am tot respectul pentru el si munca depusa la CFR, dar cred ca e prea fricos pentru a se bate cu adevarat la primele 3 locuri. Tactica lui Dican e mai mult pentru evitarea retrogradarii decat pentru cucerirea vreunui trofeu! Oricum, nu Conceicao e varianta care ar putea schimba mentalitatea echipei, asta e clar! Ne-ar trebui un antrenor mai agresiv, tupeist si cu experienta, care totodata sa fie si un lider pentru jucatori. Andone sau Miriuta mi se par perfecti, desi cel din urma a cam dat-o de gard la echipa Muresului.
    In alta ordine de idei, se pare ca avem mari probleme in defensiva, atata timp cat avem o medie de un gol incasat pe meci. Larie e departe de forma din sezonul trecut si asta ne cam costa; cat timp juca el bine, suplinea valoarea mai slaba a coechipierilor de pe linia de fund…

    Apreciază

  7. Echipa merge bine ( pt campionatul nostru) in faza de „tranzitie” de dupa pierderea balonului. Aici Gomelt are aport bun dar si Jakolis- este jucatorul care dupa ce pierde mingea urmareste adversarul pana in 16- le propriu.La fel pe aparare/ recuperare si Paun poate fi remarcat si de asemenea Petrucci, dar el din plus, devine si „creator” imediat dupa recuperare.De aici vine problema insa, echipa sta rau la creatie dar nu din cauza antrenorului sau din cauza lipsei de capacitate tehnica a jucatorilor ci din cauza inteligentei(?!) a lipsei acesteia in fazele decisive.Antrenorul are obligatia sa puna in valoare tactici, pt aparare/ recuperare si aducerea echipei in faza de finalizare.Toate sunt ok pt Feri.Dar prin inteligenta/ personalitate ( apropo de parametrii vizati de Ajax atunci cand face selectia-toti jucatorii posedand tehnica si pregatire fizica ca si concept general) jucatorul aflat in zona de assist sau finalizare directa ia decizia cea mai buna, cea mai „clever”.
    Am revazut inainte de meciul cu Astra, jocul cu Dinamo…Ar fi bine de re vazut si luat ca un joc-scoala.Am marcat dintr-un 11m care putea sa nici nu fie dat( considerat legea avantajului, asa cum la Goian nu s-a dat aseara gasitusand „solutia” repetarii cornerului), dar nu am marcat din faze colective avand chiar 3 oameni in plus.Ocazii au fost cu duiumul: Jakolis de 3 ori singur cu portarul, Beleck de 2 ori- odata cu poarta goala-a sutat intr-un fundas, Paun odata, Cristiano singur pe 16, central, minge controlata cu interiorul- a vrut sa rupa plasa…
    Aseara , asa cum remarca si Gica10, se pierd situatii rarissime.Paun , la centrarea lui Jakolis, putea sa inchida jocul, Larie putea intoarce la Voiculet ca doar n-o fi vrut sa dea gol de pe linia de fund.Apoi saritura cu cotul ridicat, aproape de eliminare la Goian si in special la Camora, faulturi gratuite -toate arata lipsa de concentrare in momentul actiunii sau daca vreti lipsa de inteligenta -asa cum intr-o vreme Sportul Studentesc excela la acest capitol.

    Apreciază

  8. REFLECTII (ne)PERTINENTE:Desi,avertizati de jocul bun al oaspetilor din depasare, am surprins prin renuntarea la jocul nostru ermetic,de asteptare,preponderent defensiv si am incercat-Nota Bene!- unul cu pressing avansat,cu preocupari ofensive,reusind, repede,deschiderea scorului si transformarea liderului,intr-o echipa oarecare de pluton;jocul nostru,in continuare, dadea satisfactie si sperante de mai bine;insa,vine pauza,incepem decocentrati si masati in propriul careu, de forcingul astralilor,gafam nepermis si firesc,luam,uluiti,gol;mai au ei,o situatie de gol si noi vreo 3-4oportunutati (Jakolis,Beleck,C.Lopez);la atat putem rezuma fazele cu adevarat de fotbal,in rest o dominare alternantiva,un joc,spre final, de distrugere al oaspetilor si neputinta noastra,de- a marca;singuri ne-am facut viata grea,printr-o lipsa de atitudine si concentrare in fazele fixe(!);pacat ca nu am reusit sa profitam de oportunitatea inscrierii rapide(6`),sa-i supunem unei presiuni constante, sa ne marim,prin ocaziile avute,avantajul si sa stam confortabili in jiltul de lideri; Avem marele ghinion,ca in acest campionat sa jucam cu echipele pe care cu o etapa-nainte, le invinge Pandurii,astfel ca adversarele,isi propun sa redobandeasca,cu noi, punctele pierdute anterior,se motiveaza suplimentar si se focuseaza mult mai mult,punandu-ne reale probleme;Atentie si la meciul urmator, cu ASA(!);apropos,MIRI este pe faras(!);meciul a trecut,dar unele probleme,EVIDENTE,raman:-nu reusim sa ne subordonam adversarul;-ii lasam spatii mari de manevra;avem greutati in transmiterea mingii si in angajarea pe culoare a atacantilor;-unii jucatori stau prost cu conditia fizica-daca luam in calcul,doar rezultatele de la pauza,am fi detasati pe primul loc;-si repet, DE 2 LUNI si tot neglijam si nu se iau MASURI concrete de REMEDIERE: SE ABORDEAZA INCORECT SI INEFICIENT MANIERA SI MODUL DE EXECUTARE A CENTRARILOR (CORNERELOR) ; CONTINUAM SA TRATAM CU SUPERFICIALITATE FAZELE FIXE; si TREBUIE, URGENT,ELIMINAT EGOISMUL DIN FATA PORTII,IN SITUATII CARE IMPUN ALTRUISM SI PASA LA CEL MAI BINE PLASAT COECHIPIER(!!!);meciul s-a incheiat egal din cauza:1) A.1-care se face vinovat de-a nu reusi sa-si capaciteze jucatorii la importanta si miza jocului,dupa pauza si nu a transmis mobilizare si concentrare la joc,permitand adversarului sa ne “incalece” si 2) gafelor de plasament,marcaj si pozitionare,ale responsabililor din aparare.

    Apreciază

  9. Cu putin noroc ( la faza cu centrarea perfecta a lui Nouvier pt C. Lopez ) putea lua cele 3 puncte si astfel eram pe primul loc, desigur del facto . Dar dupa mine, ar fi un loc mincinos . De ce ? Pai o echipa care nu e in stare sa centreze bine in careu decat o singura data ( Nouvier ), merita sa fie lider ? Sau la lovituri libere de la 16-25 m, executantul sa fie un aparator central ?! ( Larie, cu ce eficienta si calitate, am vazut ) . Apoi, extrema Jakolis sa nu aiba inlocuitor decat un fundas, care e adus pt a fi rezerva lui Camora, dar cand lipseste Camora, nu este introdus in echipa de bun ce este ( victor Bruno ) ?! Astea le vad eu ca probleme de baza la care ar trebui gasite remedii de urgenta, si atunci play offul ar fi mai lesne de obtinut . In schimb, nota buna pt daruirea de pe teren, respectiv un semn de intrebare pt strategia curului in poarta cand conducem . PS . Ce-i cu extrema italiana, vad ca n-a figurat in lot .

    Apreciază

  10. Am plecat dezamagit aseara din Gruia, noroc cu prietenii care au incercat sa mai repare cate ceva din amaraciunea pe care o simteam. Amaraciune, nu pt ca n-ar fi bun un egal cu liderul la zi, dar am simtit ca am dat cu piciorul unei sanse uriase de a bate o echipa buna, fara cativa titulari si care nu e in cea mai buna forma. Aseara am aratat ca o echipa neputincioasa, ne-am descoperit toate slabiciunile si am cedat dupa vreo 5 minute sub presiune. Ma intreb cum era daca oaspetii ne mai presau un pic?! La capitolul dezamagiri am foarte multe nume, n-as vrea sa nedreptatesc pe careva: Goian, Gomelt, Petrucci cu ale sale suturi penibile in plopi, Paun si multi altii. Am tratat cu mare lejeritate multe actiuni periculoase in careul lor incheiate cu executii penibile, nici suturi nici centrari, precum si multe faze fixe. Cum e posibil sa nu stii sa dai o centrare ca lumea la acest nivel?! Am vazut ca nimeni nu a comentat aici, faza absolut rusinoasa si penibila de dupa gol, cu acel pseudo-crainic, care anunta golul lui Voiculet!!! E o premiera sa marcheze un jucator aflat pe banca de rezerve!!! Tocmai cand ma pregateam sa-i prezint sotiei acea bucurie generala de dupa marcarea unui gol, cu scandarea numelui marcatorului, vine acel comentator penibil si-mi fura bucuria. Nu stiu cine e tipul, ca nu e vocea cu care suntem obisnuiti. Dican tine sa ne arate ca nu-si poate depasi conditia de om temator si fara cojones. Am mai remarcat apoi si apostrofarile unora de la tribuna 1 la adresa unor jucatori, precum si sfaturile oferite lui Dican, de genul scoate-l pe ala, baga-l pe ala. O seara care putea sa se incheie mult mai frumos si doua puncte pierdute pe mana noastra, nu pe a lui Tudor sau a altcuiva. Sper intr-un rezultat similar la Mures si intr-o evolutie mult mai convingatoare in ultima partida a turului. Hai, draga CFR !!!

    Apreciază

  11. Se pare ca nu ne vom revedea vineri cu Miri la Targu Mures, pt ca inre timp au pus-o de o „despartire amiabila”. Nu stiu daca e bine sau nu pentru noi, dar raman la parerea ca intalnim ASA-ul intr-un context favorabil, la fel ca si pe Astra, ramane doar sa vedem daca vom sti sa si valorificam acest avantaj. Hai CFR !!!

    Apreciază

  12. Nu uitati ca obiectiv primar este play offul. Odata ajunsi acolo diferenta de puncte oricum se injumatateste. Incercati sa nu judecati cu sufletul ci cu mintea. Momentan ca si pozitie in clasament e totul ok. Discutia despre deficientele tactice, e de alta natura. Feri e un zugrav onest, dar nu Sabin Balasa.

    Apreciază

    • Eu zic ca echipa merge neasteptat de bine, avand in vedere conditiile de lucru si Feri isi merita sansa de a duce pana la capat cel putin sezonul regulat. Poate ne face Kiruj bacsi o statistica comparativa Miri/Dican ca sunt deja suficiente meciuri. Si ca sa merite aducerea lui Miri ar trebui sa aiba rezultate semnificativ mai bune, ceea ce e dificil, sunt multi jucatori noi fata de de anul trecut si pana se invata cu ei, dureaza si nu stii ce rezultate vor fi. In afara de asta, Miri se pare ca se duce la Botosani si pentru ce sa traga echipa? Daca prinde play-off-ul e deja foarte bine, in Europa nu poate merge.

      Apreciază

      • FV, răspunsul e simplu, şi e la îndemâna fiecăruia dintre noi: dacă intri în „Sondajele lui Kiruj” şi accesezi tabelul de la „link05” (accesare table „new-CFR” 12 ani”), în prima foaie din stânga („3_fronturi_12_ani”, în partea de jos) o să vezi că Miri are 65 de puncte din 37 de meciuri (eficienţă 58,55%), în timp ce Feri are 53 de puncte din 27 de meciuri (eficienţă 65,43%). Le Feri nu e socotit (încă) rezultatul de sâmbătă, după care va avea 54 de puncte din 28 meciuri (eficienţă 64,28%). Aceste statistici conţin toate meciurile din toate competiţiile oficiale. HAI CFR!!!

        Apreciază

  13. Mi-ar placea sa il vad iar pe Miriuta la CFR, dar… ca sa ajungem unde am fost e cale lunga.
    1. Dican, chiar daca nu e perfect din punctul meu de vedere, are meritul de a lua echipa cand a fost mai rau…A creat o echipa din multi jucatori noi, a transformat echipa cand a pierdut pe cei care i-a avut in cantonamentul din vara, si a avut ghinionul sa piarda la Chiajna intr-un meci care zic eu l-am fi putut castiga. Cred ca singurul meci care nu mi-a placut (de la inceput pana la sfarsit) a fost cel cu Iasi-ul (1-2).
    2. Miriuta daca vine, ii trebuie cel putin vacanta de iarna ca sa poata sa isi imprime tactica lui…
    Cum ar fi o combinatie Miriuta – Dican?
    3. Am auzit ca Botosani-ul iar fi facut o oferta lui Miriuta? link
    4. Sper sa iasa ceva din afacerea cu investitorii Italieni !

    Apreciază

  14. Faza cu 4000 de spectatori in Gruia e o gluma buna. Am fost mult mai multi si stau marturie fotografiile de pe FB. Chiar, nu inteleg obsesia aceasta de a limita „din condei” numarul spectatorilor ceferisti. Qui prodest ?

    Apreciază

  15. Desi,in multe privinte nu sunt pe aceiasi lungime de unda cu Dican,socot ca ar fi o greseala,ca acum in plin campionat, sa bulversam tot sistemul de joc(asa firav cum e el),privind conceptia si tactica echipei si sa-l indepertam pe Feri,aducand un”nou” antrenor,desi, mai bun;in primul rand, i-ar lua mult prea mult timp, pana sa-si impuna propria filozofie de joc si nu cred ca-i vor conveni conditiile impuse in contract;cu toate minusurile lui,cred ca Dican, merita sa ramane in continuare A.1,(sa nu-i eludam meritele si faptul ca a „tras” la greu)desi,in multe momente, tare mi-as dori,o copie macar, de-a lui Miri;sa nu uitam, de asemenea, ca in aceste conditii de insolventa,fara unele drepturi si privilegii(bonusuri din Cupele Eu.)si la salarul oferit de CFR, nu o sa ne bata prea multi la usa(!)

    Apreciază

    • Nu văd nici eu rostul unei schimbări în acest moment. În alte condiţii, alte aşteptări, etc., putem vorbi despre X sau Y (sau chiar Z), dar -deocamdată- cu Feri suntem în grafic, e drept, la mustaţă, şi cu un grad de incertitudine ridicat în privinţa accederii în play-off. De fapt asta este obiectivul (=PLAY-OFF), el poate fi realizat cu Feri şi cu lotul actual (şi jocul actual). Desigur, putem discuta despre anumite carenţe ale lui Feri, putem discuta despre carenţe ale jucătorilor, tactici, scheme, etc. (şi e foarte bine să discutăm), dar una-i una, alta-i alta. În primăvară Feri şi-a câştigat cu brio acest drept de-a antrena echipa un sezon complet, am fost şi noi de acord (aproape) la unison, să ne ţinem şi noi de „cuvânt”, să avem răbdare, mai ales acum, când probleme grave nu prea sunt. Restul e cancan…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Să fiu sincer, nu cred că Miriuță – dpdv tactic/tehnic – e cu o clasă peste Dican la antrenorat. Și cu Miri băieții jucau de multe ori de capul lor, cum puteau sau cum credeau că e mai bine. Probabil diferența dintre cei doi se simte la nivelul vestiarului.

      Apreciază

      • Subscriu. L-am urmărit pe Miri şi la unguri (Györ), n-a avut cine ştie ce rezultate nici acolo, e drept, la un moment dat a venit şi acolo prăbuşirea (şi mai dură, decât la CFR). La MS aşa şi aşa, cu un lot destul de ciudat, unde e mai greu cu vestiarul. Lui îi trebuie o gaşcă mai tânără, ambiţioasă, ascultătoare (de preferinţă fără mare personalitate), care să facă tot ce aplică el în plan tactic: pregătire fizică ireproşabilă şi pressing ucigător. De regulă, în campionate mai slăbuţe, asta este deja suficient pt. anumite rezultate. Şi la unguri, şi la ASA a avut -spre ghinionul lui- atât jucători puşi pe strâmbe, cât şi condiţii financiare vitrege. Părerea mea pur personală (şi pur teoretică) este că ar scoate ceva mult din acest lot al nostru (are şi câţiva discipoli ascultători din trecut: Camora, etc.), dar doar dacă face o pregătire dură în iarnă, apoi să vină pressingul în play-off…:) Pe de altă parte, repet, n-ar fi corect faţă de Dican, la începutul sezonului, în sondajul „presezonier”, 36 din 39 de tribunişti au răspuns cu „DA” pentru menţinerea lui Feri ca şi A1 pentru sezonul 2015-2016. În condiţiile date nu merită (şi nici n-ar fi corect) să faci o schimbare ACUM, cel mult în iarnă, dacă lucrurile nu sunt foarte OK dpdv al play-off-ului. dar până atunci Miri va fi în altă parte, şi -repet- Feri merită să continue munca asta nu foarte spectaculoasă, dar cât de cât eficientă, cu pete de spectacol în multe meciuri. Are nevoie şi el să se acomodeze cu postura de A1, mai mult dpdv mental, apoi mai vedem…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Corect Racheta,asa gandesc si eu.In plus (chiar daca ma deranjeaza lipsa de cohones) cred ca Dican poate cu mult mai mult,am vazut asta in returul trecut,si cateodata (cand era cutitul la os) si in campionatul actual.Sincer ,mie imi place omul Dican.Hai CFR!!!+!

      Apreciază

  16. NOTAREA este finalizată, am fost prezenţi 21 de diriginţi (de şantier…), Feri a primit 5.5, echipa 6.1. Nota maximă este 7.3 (Jakolis), cea minimă 5.3 (Păun). Părerea mea este că Feri a primit cam puţin, iar Voiculeţ şi Goian un pic cam mult…:) Nu contează, „mizda păsii, gol să iasă”…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

  17. Senzatia mea este ca echipa joaca din ce in ce mai inchegat. Clar, avem unele slabiciuni la cei 2 aparatori centrali, un portar de nivel mediu, un varf care inca nu simte poarta si un antrenor care invata. Important e ca atat echipa cat si antrenorul au marja de crestere si pot creste impreuna. Nu sunt deloc convins ca un antrenor mai titrat, ar fi format o echipa mai buna in conditiile date si ar fi avut rezultate mai bune. Despre Dican, putem zice uneori ca nu are destul curaj sau ca reactioneaza tarziu dar in acelasi timp putem zice si ca este calculat, eficient, loial clubului si pare sa tina vestiarul sub control.

    Apreciază

  18. Viteza cu care se schimba totul in acest secol al supervitezei,ne bulverseaza pe toti………..de-aci si inceputul unei dorinte a unora de a imprima o viteza-n plus calmului si conservatorismului specific ardelenilor.Ori Feri saracul a ramas consecvent din acest punct de vedere si nici nu da dovada c-ar vrea sa se adapteze noilor fitze.Multi poate ar vrea un antrenor mai combativ,gen Rednic mergand pana la combat cu arbitrii,adversarii si toti cei care nu-l aproba.Sau mai vocal si sindicalist gen Miri……..Eu parc-as revedea statistica si as da credit bunului simt si muncii in dauna smecheriei si marlaniei.
    Doamne ajuta Feri sa te scoatem la pensie de la echipa ca pe sir Ferguson!

    Apreciază

  19. Kiruj da-mi voie sa spun ca nu prea sunt de facut multe comparatii intre calitatea lui CFR si Tg Mures.Am vazut acolo niste centrari de la Golanski si inca vreo 2……….au executanti de faze fixe si jucatori cu mare experienta.Acolo varful este varf si lupta in gura portii,in timp ce la noi Belek ai duce pe fundasii adversi in spate(ca si Camataru-n era comunista).In ultima partida au venit 2 centrari in careu,una exceptionala si alta pe care Arcashul a utilizat-o doar pentru spectatori cu foarfeca.Noi speculam doar viteza debordanta a lui Jakolis si-n mica masura a lui Paun,care tare mi-e teama c-o s-o sfarseasca in showbizz.Il vad mult mai util pe Bruno in dauna lui Paun pentru inceputurile de partida.Are puterea de-a tine de minge,are centrare si sut.
    La noi lateralii reusesc in prea mica masura sa sprijine faza ofensiva.Iar mijlocasii centrali sunt fara sarcini de constructie.Ori in aceste conditii este greu sa fi o echipa de posesie.Acum nici nu trebuie sa ne plangem si sa facem din posesie un scop in sine.Multi o au si nu stiu ce sa faca cu ea……….Probabil echipa are nevoie de timp sa se descopere pe sine si incet dintre rezerve sa se impuna in fata titularilor de drept.
    Interesant ,n-am pierdut in fata primelor 7 echipe din clasament si la adevar stam bine.Cred ca suntem pe drumul cel bun.

    Apreciază

    • Gică, sunt de acord şi cu tine…:) Chiar sunt, nu glumesc. În realitate au fost mai multe comentarii interesante, corecte, complementare ale aceleaşi „stări generale”. A cam venit timpul pentru un nou sondaj, dar să aşteptăm totuşi finalul turului (etapa 13), să vedem cum s-au schimbat percepţiile faţă de iulie-2015. HAI CFR!!!

      Apreciază

  20. Deci Jakolis a scos media cea mai buna . Da, a dat golul nostru, dar din multele centrari pe care le-a avut, n-a reusit niciuna . Iar aici de vina e mai ales Feri, care asa cum ne informeaza saptamanal Racheta de la antrenamente, nu exerseaza de loc acest procedeu ( centrarea ) . Un sfert din centrari daca erau bune, am fi castigat la scor meciul cu echipa carpita si sifonata a puscariasului Nicolae !

    Apreciază

    • Da’ , de ce-i de vina Feri, Bela dragom ??? Ce , nu exista si auto-perfectionare ? Imi amintesc de o discutie cu Ghita Bumbut (fosta extrema a Muraturii Zalau-stii tu !- cei doi frati: Ghita si Mihai). El , in ’77 o fost chemat de cei de la „U” sa dea probe .. Eh, imi spunea el : Baii ! Am facut primul antrenament dupa-masa la ora 4…Am inceput toti si -cu timpul – plecau acasa unul cate unul. Mie mi-o fost frica sa plec ,zice el, ca era primul meu antrenament… Da’ o ramas si un baiat cu mustata (Tim Campeanu ).. Baa ! Si m-o pus sa-i centrez , din alergare, de pe loc , de pe stanga de pe dreapta..pana s-o facut ora 9 sera. Si tine cont ; nu era instalatie de nocturna …Chiar daca n-am ramas la „U” , am capatat o mare „dibacie” in a centra, atunci… Deci ; ‘repetitia este mama-nvataturii !” Nu, Bela kedves boratom ????

      Apreciază

      • Sa stii ca diferenta dintre cei faorte buni si cei doar buni e data de diferenta de ore de munca si exersare. Daca va place muzica clasica si o rupeti un pic pe engleza, va recomand o mica prezentare pe tema asta. link

        Apreciază

  21. Tocmai am terminat de revazut partida noastra cu Astra si parca acum as da alte verdicte nu ca la cald.Se spunea ca am facut cea mai buna partitura in prima repriza(ma gandesc ca de la inceputul campionatului acasa).N-a fost rea mai ales ca am si inscris si am avut de vreo 3 ori mai multe actiuni la poarta.
    Repriza a 2-a am luat relativ repede gol pe o suita de imperfectiuni.Astra a intrat mult mai determinata de la vestiare si a si schimbat(Shumi) pozitionarea in teren a echipei.Au fost motivati si au incercat sa puna presiune pe noi si-n parte au reusit.
    Dupa rezultat ai fi tentat sa spui ca am facut o repriza proasta si finalul conform cu jocul.Am facut o statistica si am avut actiuni de cel putin 3 ori mai multe decat adversarii si peste prima repriza.Ocaziile mai clare au fost in repriza a 2 a si doar ghinionul sau lipsa de valoare i-au privat de victorie.
    Am amintit de un penalty neacordat si-mi mentin parerea!Mingea era in joc cand arbitrul a hotarat sa se repete cornerul.
    Tot statistic voi spune ca la un numar dublu de faulturi(in favoarea giurgiuvenilor) numarul galbenelor au fost aproape egale pana in ultimele 5 minute.
    Revin la intrarea lui Nouvier in locul lui Paun……..a fost pe punctul sa schimbe cursul jocului.A oferit o centrare perfecta pe 6 m la ratarea lui Christian Lopes si a avut o pozitie cand avea 3 cfristi in careu singuri asteptand centrarea.Din pacate centrarea a fost respinsa in corner……..poate Paun ar trebui sa bage la cap si sa-si revada propriul joc.Aici si antrenorul ar trebui sa faca ceva,doar ca inclin sa cred ca sunt ratiuni sa fie fortat sa-i cresca cota.Din punctul meu de vedere este gresit sa blochezi ascensiunea unui jucator pe presupusele posibilitati de crestere a altuia(recte Paun).L-as trece pe banca de rezerve si-as astepta sa-si castige locul de titular.La momentul actual nu-mi pare un titular de drept.
    Vine o partida foarte importanta la Tg Mures…….daca nu pierdem avem atuuri mari la accederea in play off.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.