5 + 1 motive pentru un meci de đội


Anton + Rednic = Love. Azi vară, jucătorul s-a simţit jignit de lovelele oferite de FCSB (8.000 euro lunar), iar acum, zice-se, a semnat cu Dinamo pentru 7.000. „Am ales Dinamo datorită lui Mircea Rednic.” A apărut acum Gigi cu texte că nu l-a mai vrut Rădoi, că Pandurii au vrut bani, că strugurii îs acri. Habar nu am cine-i Anton şi ce poate, dar a ajuns la un club cu mişcări extrem de dubioase în această vară în materie de transferuri. L-au disponibilizat pe Traian Marc pentru că lui Negoiţă i s-a părut exagerat salariul lunar pe care-l avea fostul braşovean (în jur de 2-2.500 euro), şi l-au luat pe Cerniauskas, care o fi, poate, mai bun decât Traian, dar nici într-un caz mai ieftin. Ce să vorbim de insolvenţă ori de minore deranjuri financiare la buzunarul lui Negoiţă? Nu-i Rednic tocmai antrenorul potrivit pentru un buget de criză, mai ales că la orice club la care antrenează îi place să aducă şi nişte tadei, transferuri şi contracte care, bănuiesc, nu pot fi susţinute financiar din economia realizată prin concedierea lui Marc.

Am dat o raită de documentare pentru meci şi am rămas perplex accesând prosport.ro. Oameni buni, ăştia au luat-o urât pe arătură! A scăzut vertiginos numărul articolelor cu/despre Steaua sau FCSB. Sau şi-au schimbat încă o dată denumirea şi sigla şi mai nou se numesc FC Halep. În schimb, Dinamo şi Rednic au destul spaţiu alocat, comparativ cu echipele care nu se numesc Steaua, FCSB sau chiar Halep. Am dat şi de o analiză lungă, cu titlul „Cinci motive pentru care Dinamo poate termina pe podium în acest sezon”. Pe scurt, cică cele 5 motive ar fi:

1. Experienţa antrenorului Mircea Rednic (detalierea este făcută despre competenţa impresarului Rednic);
2. Şi-a rezolvat problemele din axul central (Cerniauskas – Mevlija, Marc – Vojnovic, Nedelcearu);
3. Dacă nu ei, atunci cine? („trebuie să menţionăm şi nivelul scăzut din acest sezon al formaţiilor cu care se luptă „câinii” pentru un loc pe podium.”) Că, practic, numai Astra şi FCSB mai contează);
4. Dorinţa de afirmare a jucătorilor tineri – Dorin Rotariu, Ionuţ Şerban (ambii 20 ani), Ionuţ Nedelcearu (19 ani), Andrei Marc (22), Steliano Filip (21), Tîrcoveanu şi Patrick Petre (ambii 18 ani), Colins Fai şi Cosmin Matei (ambii 23  ani) – şi ai celor cu experienţă – Vytautas Cerniauskas (26 ani), Patrice Feussi (28 ani), Aljoşa Vojnovic (29 ani), Marcel Essombe (27 ani) cu 78 meciuri şi 13 goluri pentru francezii de la Creteil, Antun Palic (27 ani), Harlem Gnohere (27 ani), dar şi noile transferuri ale „câinilor”, Paul Anton (24 ani) şi fundaşul camerunez Antonio Ghomsi.
5. Susţinerea fanilor („fac o atmosferă incendiară la fiecare meci de pe terenul câinilor, greu de suportat pentru orice echipă care vine în Ştefan cel Mare.”).
Nu ştiu dacă Dinamo poate termina pe podium în acest sezon, dar știu că …

… luni, 14 septembrie 2015, ora 21.00, în cadrul etapei a 10-a din Liga 1, pe Stadionul Dinamo, în meciul Dinamo Bucureşti – CFR Cluj…

… vor înregistra prima înfrângere din acest campionat; asta-i bistoş!

Şi spun asta bazându-mă pe 5 motive:
1. Dican. Nu-i stă capul la transferuri, nu stă nici pe cuie să apară o ofertă de nerefuzat din Yemen sau Başcortostan, ci-i concentrat mereu la pregătirea partidelor;
2. Problemele din axul central dinamovist vor ieşi în evidenţă în acest meci. Parcă-l văd pe Rednic declarând la sfâşitul partidei ceva asemănător: „Domnul Cerniauskas şi-o fi spus că dacă a luat gol de la San Marino, de ce să nu ia două de la Beleck? Iar apoi văd că domnul Marc şi-a reluat proastele obiceiuri de la Ceahlăul, să gafeze când joacă contra CFR-ului. Domnului Vojnovic i s-a urcat la cap banderola, o să am eu ac de cojocul tuturor care nu vor să joace. Voi aduce alţii care vor asculta ceea ce le spun şi le cer să respecte.”
3. Uluiala dinamoviştilor în momentul în care constată nivelul ridicat de joc expus de ai noştri. Îşi vor pierde automat încrederea, îşi vor da seama că nu au nici o şansă în faţa noastră. Singurul cu capul pe umeri, care ştia că meciul e pierdut pentru ei dinainte de a se disputa, nu va juca. Portarul de rezervă I. Popescu: „CFR Cluj este o echipă experimentată, bună, cred că e cea mai bună echipă din campionat. Şi Astra e o echipă destul de bună, dar eu o văd tot pe acolo şi pe CFR.”
4. Dorinţa de victorie a jucătorilor noştri, exprimată clar.
„Faptul că Dinamo este neînvinsă în actualul sezon reprezintă un lucru în plus care să ne motiveze pe noi. Îmi doresc din tot sufletul să-i batem, chiar dacă jucăm la ei acasă.” – Adiţă Păun.
Indiferent în ce componenţă s-au abordat ultimele meciuri – Jakolis, Petrucci, Mureșan, Păun – Cristian Lopez, Beleck sau Jakolis, Petrucci, Voiculeţ, Bruno – Lopez, Beleck, ori Vitor Bruno, Petrucci, Nascimento, Nouvier – Negruț – Cristian Lopez – scenariul a fost acelaşi: forcing la început de partidă, ceea ce demonstrează că lecţia e predată şi se vrea golul, golurile, victoria. Iar mă enervez pentru marile ratări de la Chiajna.
5. Atmosfera incendiară creată de câinii din tribună va stimula jucătorii noştri. În ultimii ani, echipa a demonstrat mereu că se simte foarte bine în Groapă. Din 2009 încoace, în primăvară s-a terminat 1-1, în rest i-am bătut pe linie.

Echipele probabile:
Dinamo: Cerniauskas – Feussi, A. Marc, Mevlja, S. Filip – Nedelcearu, Vojnovici – D. Rotariu, Gavrilă, C. Matei – Essombe. Rezerve: Popescu, Puljici, Anton, I. Şerban, Palici, P. Petre, Tîrcoveanu, Gnohere. Collin Fai esste suspendat pentru cumul de 4 cartonaşe galbene.
CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Goian, Bruno – Jakolis, Petrucci, Nascimento, Păun – Lopez, Beleck. Rezerve: Vâtcă, Dani Coelho, Ţânc, Voiculeţ, Veres, Negruţ, Nouvier, Carter. Camora este suspendat, tot pentru cumulul a 4 cartonaşe galbene. Guima şi Roşu sunt accidentaţi. Pe chat-ul cheferetv am citit că un utilizator l-a văzut sâmbătă pe A. Mureşan cu mâna pusă in ghips. Probabil va lipsi şi el.

N-a existat nici un arbitru clujean disponibil pentru acest meci, prin urmare, componenţa brigăzii arată aşa: Radu Petrescu (Bucureşti) la centru, Adrian Ghinguleac (Bucureşti) şi Mircea Orbuleţ (Bucureşti) asistenţi, Denis Haidiner (Hunedoara). Observatori: Dan Berbecaru (Râmnicu Vâlcea) şi Octavian Goga (Braşov).

Presa internaţională tratează pe larg evenimentul de luni. De exemplu, prestigioasa publicaţie ibongda.vn scrie la superlativ despre partidă: „Dinamo Bucuresti vs CFR Cluj (vòng 10 Romania) trên sân nhà của Dinamo Bucuresti, nhận định, dự đoán tỷ số trận đấu, kết quả đối đầu trước đây của Dinamo Bucuresti và CFR Cluj, phong độ Dinamo Bucuresti, phong độ CFR Cluj và tình hình lực lượng của 2 đội.” Nu pricep nimic din ce zice, dar pleonasmul de la sfârşit – 2 đội – spune tot: victorie în deplasare!

HAI CFR!!!

37 de comentarii

    • Răsuflu uşurat! Beleck nu este trecut în lotul grupei 2003, deci nu avea cum să înscrie două goluri în meciul amintit de tine. Deci, rămâne să le dea azi. 🙂 Felicitări copiilor! Sper să repete performanţa şi peste 10 ani. 🙂

      Apreciază

  1. RUGĂMINTE! Îi rog pe tribuniştii din Cluj (şi nu numai), să mă ajute cu închirierea unui apartament de 2 camere (eventual garsonieră) pentru verişoara soţiei, care începe anul II la Babeş. Dacă aveţi vreo „ofertă”, mă puteţi contacta prin e-mail, la „kiruj2@gmail.com”. Mulţumesc anticipat!

    Apreciază

  2. Dinamo este o echipa bine pusa in teren,cu un echilibru asigurat de jucatori ajunsi la maturitate sportiva si avant dat de tineri avand deja vechime in prima liga.
    In general am observat ca au beneficiat si de multa sansa in campionatul recent,fiind fara infrangere desi au fost destule ocazii in care au fost aproape de infrangere.Nici nu risca excesiv,imi aduc aminte de victoria cu csu Craiova cu victorie in min 86 venita din nimic.Si victoria cu Recashul a venit dintr-o greseala monumentala a portarului,intr-o perioada a jocului cand banatenii impingeau jocul spre buturile catzeilor.
    Avem destule argumente sa dam statisticii pretuirea pe care o merita si sa ne mentinem in preajma locurilor de play off.Am ramas cu un gust amar dupa infrangerea astrei cu lapandurii.In calculele mele vedeam pe cei din tg jiu ca principala pretendenta la un loc de play off.Doar ca fotbalul nu-i aritmetica si astfel muresul a pierdut 2 pct acasa si fcsb 3 la Recash……..deci prea multe calcule nu poti face si mai este drum lung pana la sfarsit.
    Asa mai paranoic cum sunt,mi-e frica de vreo lovitura de „osanda” cu care suntem obisnuiti sa fim sanctionati in deplasare sau de vreo eliminare.Apropo, aseara am vazut intrarea lui Filip(fcsb) la care a primit galben.O intrare facuta de un cfrist care era 100% sanctionata cu eliminare.Asta-i dezavantajul nostru al cfristilor……..ar fi ideal, ca cei de la federatie sa tipareasca regulamentul (revazut) de joc sa ne putem adapta la „rigorile” lui.In rest 100% optimist ca ne putem impune,profitand de momentul bun in care ne aflam.
    Dezavantajul mare este, ca in general tinerii catzei au intrari intre cele 2 cartonashe(in special Stelian Filip si Gavrila) iar ai nostri daca incearca sa raspunda cu acelasi joc sunt in mare pericol.Nu mai departe de primavara cu Deac eliminat (dupa o talpa) in timp ce Marius Nicolae dupa un rosu cat casa Poporului este iertat(si asta dupa eliminarea usoara a lui Deac).C-ashai in tenis……

    Apreciază

    • HA HA, m-am înșelat. Bun meci, așa ardelenește, doar cat e nevoie.:)
      Chiar îmi era frica de meciul asta.
      Oare avem ceva șanse sa ieșim din insolventa în caz ca terminam pe unul din primele doua locuri, având în vedere ca și locul doi merge în CL?
      Hai ca am început sa visez. Noapte buna și HAI CFR!

      Apreciază

      • Daca ai inceput sezonul in insolventa doar campionatul viitor ai drept de participare cupele europene. Asta in caz ca iesi din insolventa anul asta. Sezonul asta nu are miza europeana. Doar sa luam mai mult din drepturile tv.

        Apreciază

      • Daca ai inceput sezonul in insolventa doar campionatul viitor ai drept de participare cupele europene. Asta in caz ca iesi din insolventa anul asta. Sezonul asta nu are miza europeana. Doar sa luam mai mult din drepturile tv..

        Apreciază

  3. Salutare. Sunt foarte curios sa urmaresc acest meci, avand in vedere ca stiu CFR-ul doar din descrierile de pe acest site. La prima vedere pare ca avem de-a face cu doua echipe care nu mizeaza foarte mult pe posesie si incearca incheierea atacurilor cat mai repede cu putinta. Practic putem spune ca sunt doua echipe care au lucrat foarte mult faza tranzitiilor din joc. Cum mingea trebuie sa apartina pana la urma unei echipe s-ar putea ca intr-un final cineva sa-si asume rolul unei constructii mai elaborate. Altfel putem avea un joc pe contre care sa ne tina cu respiratia taiata de la inceput pana la final.Desigur si rezultatul va avea influenta sa. In cazul gazdelor as mentiona la plusuri o neasteptata soliditate defensiva pe axul portii, datorita unei bune simbioze si pozitionari a fundasilor centrali. La minusuri as puncta un joc de atac prea mult bazat pe specularea greselilor adversarului . Sa avem un meci frumos si cel mai bun sa castige. Numai bine.

    Apreciază

    • Salut! Nu am văzut nici un meci de-al lui Dinamo în acest campionat şi mă miră puţin ceea ce spui. Îmi părea că Rednic preferă jocul poziţional, cu tranziţie progresivă (de la tine am învăţat termenii ăştia 🙂 ), dar mă bucur într-un fel că ştiam greşit. Este mai mică probabilitatea ca Dinamo să ne călărească. 🙂 Mă doare un pic şi partea cu soliditatea fundaşilor centrali, întotdeauna l-am considerat pe A. Marc un jucător predispus la gafe şi mi-am pus şi acum speranţa în el. 🙂 Nu că Goian (sau Ţânc) ar fi mai breaz. 🙂

      Apreciază

  4. Salutare, b_o_g_d_a_n! Uite, am o propunere: fă tu o analiză tehnico-tactică a meciului! Ce zici, se poate? Despre Dinamo, ce să zic, i-am văzut în destule meciuri (eu mă mai uit și la alte meciuri, când am timp), se vede la ei mâna strâmbului, indiferent cât de simpatic este sau nu, pentru unii sau pentru alții. Eu am reținut pressingul destul de consistent, și făcut destul de sus (care încurcă -evident- multă lume și-n zilele noastre), condiție fizică bună (spre foarte bună, raportat -evident- la Liga1), perechea de fundași centrali -într-adevăr- jos pălăria (cum zicea și Caneto, au dispărut gafele lui Marc, făcute în trecut -lucru interesant!- mai degrabă contra CFR-ului…). Mircea schimbă vârfurile consecvent (îi și aleargă destul cu pressingul), jocul în sine place de multe ori, dar datorită mai degrabă angajamentului. Deocamdată putem vorbi și de șansă (în mai multe meciuri), inclusiv de stângăcii (acoperite, de regulă, de prestația globală a echipei), dar -repet- per total au reușit să schimbe -în bine- ceva față de anii trecuți. Subscriu: să câștige cel mai bun! (iar ăla să fie CFR-ul…:) ). HAI CFR!!!

    Apreciază

  5. Echipele de start:
    FC Dinamo Bucureşti: Cerniauskas – Feussi, A. Marc, Mevlja, S. Filip – Vojnovic (cpt), Anton – Palic, Gnohere, C. Matei – Essombe
    Rezerve: I. Popescu – Nedelcearu, Puljic, D. Rotariu, Tîrcoveanu, Gavrilă, Moldoveanu.
    Antrenor: Mircea Rednic

    CFR Cluj: T. Marc – D. Coelho, Larie, L. Goian, T. Lopes – Petrucci (cpt), Gomelt – Jakolis, C. Lopez, Al. Păun – Beleck
    Rezerve: Vîtcă – Filipe Nascimento, Negruţ, Ţînc, Voiculeţ, Nouvier, Vitor Bruno.
    Antrenor: Francisc Dican
    (sursa: prosport)

    Apreciază

  6. Ce sa mai zici dupa un astfel de meci? Dinamo s-a batut singura, revelandu-si slabiciunile care pana acum au fost mascate destul de abil. Ai nostri au pregatit meciul foarte bine (Feri tocmai declara la TV ca „am pregatit foarte bine meciul” LOL) si au jucat asa cum li s-a cerut. O victorie meritata, eliminarile au fost corecte, inclusiv a lui Rednic. De acum zicem doar play-off, venim!!!

    Apreciază

    • Eram efectiv curios dacă mai observă cineva…Un jucător al cărui nume nu știu dacă a fost pronunțat de 3 ori de comentatori în tot meciul, și care a avut, totuși, o evoluție apreciabilă, de prevenire, în primul rând, nu de deposedare directă. A fost în meci absolut ciudat, din toate punctele de vedere, despre care -strict dpdv tactic- am putea vorbi 1001 de nopți! HAI CFR!!!

      Apreciază

  7. Bravo CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  8. CFR e pe locul 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (cu punctele pe care le va primi inapoi de la TAS) Maxime felicitari tuturor!!!!!!!!!!!!! Sigur ca Dinamo s-a sinucis in aceasta seara, si-a infipt pumnalul in inima singura. Dar reactia CFR-ului la o asemenea ocazie unica a fost sublima! Inca odata, maxime felicitari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  9. Victorie foarte importanta ,care ne plaseaza intr-o pozitie buna pentru intrarea in play off.Pana acum nu am pierdut cu echipele aflate in lupta pentru play off.Suntem bine plasati si fara presiune ar trebui sa gestionam favorabil viitoarele confruntari.
    A fost o partida ciudata pe care am gestionat-o bine si -n final am luat 3 pct uriase,care ar putea conta enorm la final.Este la moda sa fie mitraliati arbitri,dar daca fac greseli poate fi si datorita presiunii pa care si-o permit sa o faca uni sub palaria oferita de clubul dinamovist.Daca ai poate reprosa ceva catzeii lui Radu Petrescu este presupusul fault a lui Paun din careu(sau la limita careului).In rest deciziile(cel putin in repriza a 2a cand deja erau in 9) au fost pro dinamo.Si aici ma gandesc la unele faulturi clare pentru CFR(Paun pe linia de 16m trantit la pamant,fara sa fie sanctionat faultul) si altele date usor pentru catzei.Apoi faultul lui Feussi din 1′ a cam fost de rosu……
    Galbenul lui Goian dat dupa o respingere a mingii.Chiar n-am inteles decizia.
    La victorii n-ar trebui sa fim atat de exigenti,insa nu mi-a placut lipsa de calitate de la mijloc.N-am tinut de minge,iar Gomelt nu l-am remarcat pana in repriza a 2a cu doua executii-n papushoi.La Iasi de ex Nacimiento s-a aratat la joc ,a domolit jocul si a tinut de minge.Thiago saracul parea ca inoata cu o greutate de 20 de kile la gat……
    Marc cu cateva interventii salutare,dar si cu cateva mici imperfectiuni.Imi parea la un moment dat ca statea cam prea inaintat,in pericol de-a fi surprins de vreun glontz ratacit.
    Larie cu Goian cu interventii hilare .Probabil sunt constienti ca la cea mai mica greseala sunt curatati fara mila de arbitrii si atunci intra cu mare grija.Dau senzatia ca alearga cu coshul de oua in bratze cu frica sa nu-l sparga……
    Ma bucur pentru Feri si intregul staff ca au rezultate si liniste sa construiasca o echipa .Iar pentru cei care tanjeau dupa un antrenor cu staif sa vada reactiile lui Rednic la arbitraj…….ca ma gandesc ca nu se asteptau la un antrenor gen Mourinho.Al nostru cel putin nu se injoseste cu acuze penibile.Un ardelean adevarat nu un mojic.
    Daca ar fi si suporterii in tribune la nivelul echipei ar fi mult mai usor pentru toti…….

    Apreciază

  10. Eu l-am perceput ca fiind al Hunedoarei fiu(a crescut intradevar acolo pe langa oamenii de acolo).Oricum are un comportament de mitic autentic………subiectivitate lipsa totala.A si apoi si-a desavarsit caracterul si personalitatea in curtea primitoare a clubului dinamo!Ce mai, bucurestean adevarat……

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.