„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (29)


Decembrie n-a fost niciodată ca iulie sau august în România, așa că fotbalul înghesuit înainte de tăierile masive de porci n-are cum să se joace altfel decât pe frig, teren alunecos, cu asistență mai modestă și arbitraje de nota 4, rotunjită la 5. Clujenii i-au avut pe olteni la mână și victoria în vârful bocancului, doar nenorocitul ăla de portar de nota 10, Oprea și arbitrul de centru făcând posibil ca rezultatul final să fie la fel de alb ca cel din debutul partidei.

În timp ce alte echipe divizionare plănuiesc turnee de pregătire peste hotarele socialiste, clujenii dovedesc o organizare și planificare tipic ardelenească. Probabil conducerea CFR-ului va cumpăni temeinic, va închega un proiect și va decide până în martie în ce galaxie e mai bine să se desfășoare pregătirea de iarnă.

Ca fapt divers, în decembrie 1970, tot peste hotare, a fost „inventată” Cupa UEFA.

***

Din nefericire, gaură masivă în arhiva Revistei „Fotbal”! Nu ne lipsește atât de tare în numărul 237 etapa a 13-a, cât ne arde absența delicioasei etape a 14-a. Uf, tată, cărui stelist i-ai împrumutat numărul 237?!

Etapa a 13-a: Steagul Roșu Brașov – CFR Cluj 1-0

Etapa a 14-a: CFR Cluj – Steaua București 5-0!!!

***

În ultima etapă a turului, probabil aflați încă sub euforia apei de gură folosite după victoria contra Stelei, jucătorii noștri s-au cam „neprezentat” la scor la Arad, unde campioana UTA ne-a „finișat” în forță. De la „Bătrâna Doamnă” din curte au plecat cu un punct numai tinereii noștri, deși speranțele erau micuțe.

CFR Cluj termină turul hăpt deasupra locurilor retrogradabile (ocupate de nou-promovate), în ciuda faptului că în clasamentele „acasă” și „afară” pozițiile sunt ceva mai bune.

Omul-cheie al ceferiștilor clujeni pare să fi fost Cojocaru, iar optimismul antrenorului principal (obiectiv: loc de mijlocul clasamentului la finalul campionatului) trebuie să ne bucure (sau să ne îngrijoreze?!)…

Reclame

7 comentarii

 1. Din păcate, nu am găsit în arhiva bwin care au fost cotele la pariurile online în 1970, toamna, pentru gol primit acasă de Sport Club Bacău şi pentru gol marcat în deplasare de Jiul Petroşani. Două echipe care au fost, probabil, la originea zicalei cu acasă lei, afară miei. 🙂

  Apreciază

  • referitor la jiul, desii il avea pe cotormani servant , extremele naidin si peronescu inscriau foarte rar pe actiuni de contre in deplasare.(golurile lui peronescu vor scoate totisi dinamou din cupa) .Venind la jiul, al. naghi va intarii centrul iar noii veniti stoichita, szucs,multescu si rosznay vin cu goluri si cupa.mai tarziu.

   Apreciază

 2. Caneto-i in nesimtire dupa potiunea care i-a administrat-o generalul cu izmenele patate de maroniu in fund…….ca marea masa de Tribunisti.Sper sa ne putem reveni cel putin la partida cu cakatzeii.

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.