Chiar dacă n-a fost 2/3 rău, s-a sfârșit doar 1/3 bine [Pandurii – CFR 1-1]


E luni seara. Meciul se joacă la Turnu Severin, iar tribunele nu vuiesc. Aproape că se pot citi toate numerele de pe tricourile scaunelor stadionului.

CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Țînc, Camora – Jakolis, Petrucci, A.Mureșan, Păun – Cristian López, Beleck.

E un schelet de 4-4-2, cu perechea mult-anticipată în atac, Cristian López – Beleck. În completarea formulei de început, Dican rămâne conservator. În absența suspendatului Mincă și a accidentaților,„primul 11” arată promițător pe hârtie.

Și jocul nostru debutează promițător, cu accente puse pe atac. CFR e echipa care se mișcă mai natural, care combină mai precis, iar Dican pare că vede mai bine jocul. A1 aplaudă de vreo două ori, semn că băieții îi respect indicațiile.

Cristian López (parcă are ceva din Bratu) are o pătrundere frumușică în careu, printre doi panduri, dar faza se finalizează doar prin cotonogirea unui fundaș.

Timpul trece pe nesimțite, fără să asistăm la mari ocazii de gol sau la faze meseriaș gândite și puse în practică. Începem să realizăm că fotbalul românesc iar ne trage fin în țeapă. Cer scuze, dar mi-e tot mai greu să privesc meciul cu concentrația dată la maxim. Nu mă ajută nici faptul că nu iese scandal, arbitrul n-are ce fura, jucătorii nu se cred cocoși. E o partidă în general sportivă, doar ai lor tăvălindu-se de câteva ori pe covorul verde, moale, acuzând dureri moderate, care nu necesită întervenția doctorițelor de la Chelsea.

Sunt momente când, de plictiseală, regret că Hora și Nicoară nu fac parte din rândurile noastre. Am juca 13 la 9, iar șansele matematice de a câștiga ar crește considerabil…

Minutul 26: inepuizabilul Tiago Lopes rămâne borțos de două ori într-un minut. Dacă va avea băieți, gemeni sau tripleți, viitorul CFR-ului e asigurat pe extrema dreaptă.

Cu concursul portarului Mingote, căruia i se blochează creierul, Beleck (parcă are / sper că are ceva din Weldon) e gata–gata să deschidă scorul și calea spre o victorie chinuită (așa cum îi place lui luis). Mingea trimisă lejer, nevinovat, în careu, provoacă în mod neașteptat panică în defensiva gazdelor, portarul se pierde, lasă mingea să treacă, iar aceasta lovește bara. Ar fi putut fi cel mai frumos gol penibil marcat de  CFR în istoria recentă…

Nu pot spune că meciul e urât. Nu te irită, nu te umple de nervi. Se joacă cu mingi pe jos, la firul ierbii, cu pase scurte și medii (7 dintre ele înapoi la Marc). Însă pe teren lipsește„vâna”, iar în fața televizorului palpitațiile. Puțină sare, puțin piper. E luni, probabil iarba nu crește, mingea nu țopăie, ocaziile n-au chef de fotbal.

E genul de partidă care se poate juca 180 minute fără ca adversarul să fie în stare să ne înscrie vreun gol, și chestia asta  – fiind un pesimist născut pesimist încă de la naștere – mă sperie. Simt în urina pesimismului exact ce vine… Pentru mai multă siguranță, Camora trimite mingea în corner. Corner. Centrare, deviere cu capul, un pandur nu ajunge cu piciorul la minge, dar următorul ajunge cu capul. Marc se aruncă cu disperare, dar degeaba. Momcilovic deschide scorul în minutul 35. Bucuria celor de la Pandurii e destul de agasantă pentru suporterii feroviari, chiar ușor ilegală, pentru că e venită împotriva cursului jocului (care curgea spre un X).

Peste câteva minute, asistăm (neputincioși – inclusiv kiruj, care a fost libero) la cea mai fază de fază fază a meciului. Pasă perfectă a lui Nistor printre Larie și Țînc, care-l găsește pe Roman într-o poziție superbă: singur-singurel, cu fața la poartă, perpendicular, cu timp berechet la dispoziție pentru a gândi asasinatul și doar cu Marc între minge și gol. 789 atacanți din 904 ar marca din această poziție. Roman îl ocolește prin dreapta pe Marc, dar manevra e mult prea greoaie, și – din fericire – faza e continuată de repliatul la țanc Țînc, care îndepărtează mingea de poartă. Uf! Proiectilul cu numărul doi ne-a trecut razant pe lângă freză.

Și pentru că egalarea din minutul 43 trebuia să poarte un nume, i s-a spus inițial Tiago Jorge Oliveira Lopes Cristian López Santamaria, pentru ca apoi numele să-i fie românizat în Bogdan Autogol Șandru. Bun și bronzul… gol să iasă!

Se intră la vestiare cu un rezultat și mai egal decât cel de la începutul partidei.

În repriza a doua, pe măsură ce ziua de luni e tot mai aproape să se transforme în marți, jocul se animează. Profitând de faptul că au în față o echipă care nu stă cu eșapamentul autobazei în poartă, Pandurii atacă cu mai multă convingere și cu ceva mai multă viteză. Wellington, intrat în locul lui Roman, pare mai periculos. Nicoară se încăpățânează să ne facă probleme, din fericire Hora nu. În general, ne apărăm bine, atent, semn că experiența „boabei” din prima repriză, căzute din pom pe neașteptate,  ne-a folosit la ceva.

Însă nu ne limităm doar la apărare. Doar n-am venit degeaba la Severin cu doi atacanți de profesie. Se vede că Dican s-a gândit la o victorie palpabilă, n-a visat doar la vreo fecioară morgană în vârstă de peste 18 ani împliniți.

Minutul 54, șut din întoarcere a lui Beleck, care-l întinde până la refuz pe Mingote. Portarul reușește să atingă mingea și s-o devieze în bară. Ăsta chiar merita să fie gol!

Din păcate, eventualele ocazii de gol ale CFR-ului par să se bazeze numai pe cele două vârfuri, pe șuturile mijlocașilor veniți din linia a doua (Petrucci și A.Mureșan) sau pe execuțiile din faze fixe (Larie, de exemplu). Nu prea îi mai simt în joc pe cei doi e pe extreme, Jakolis și Păun.

Spre finalul partidei, gazdele „își doresc mai mult victoria”, iar noi contăm mai puțin în atac, chiar dacă introducem jucători proaspeți. Din fericire, schema repetată la infinit de Pandurii (combinații în miezul careului și minge întoarsă pe lina de 16 metri, pentru șut) nu dă roade.

În prelungiri, suporterul de rezultat din mine încă mai speră să marcăm golul ăla căcăcios de norocos al unei „victorii nemeritate” (citat anticipat din presa vremii), dar speranța moare în minutul 90+5, când încep crampele lui Marc.

Suporterul de trofee din mine calculează rapid: dacă la începutul sezonului eram la 6 puncte de locul ce-ți asigură câștigarea campionatului și calificarea în turul XIII preliminar al CL, acum ne aflăm la 8 puncte. O fi bine, o fi rău?

Și cu asta, am încălecat pe un cal măiastru, am zis gri de maro, și am tras cortina peste etapa a șaptea a Ligii 1, una dintre cele mai inutile competiții din istoria competițiilor.

Autor: CJ-07-CFR

62 de comentarii

  1. eu nu inteleg de ce avem mijlocasi in echipa asta daca oricum fiecare balon este centrat de aparare pe atacanti … mai bine ma uit la rugby macar acolo din centrarile/suturile alea se mai dau si goluri

    Apreciază

  2. Din pacate nu am vazut meciul datorita diferentei de fus orar( la noi a era ora 2 PM),dar sincer sunt multumit de rezultat.Dimineata am plecat la lucru cu un morcov in cur ,de frunzele-i maturau pe jos.Dupa meci m-am relaxat ,si am zis ca nu-i rau(am urmarit evolutia scorului pe telefon).Dupa ce am ajuns acasa si am citit comentariul lui „Racheta” (din coltul tribunei ),mi-am dat seama ca A2 a abordat meciul in maniera lui obisnuita,dar sincer nu sunt suparat,incep sa ma obisnuesc cu el ca si cu Rama(Pop mihai) pe vremea aceea.Pe vremea accea Rama era titular in echipa facuta de Gusti(Tegean) ca era barat(prieten) cu Gusti.Cand il vedeam iesind de la vestiare deja ni se facea rau.L-am vazut dupa multi ani antrena o echipa de judet(sincer nu stiu ce echipa,in spate la Mercur in gheorgheni erau cateva terenuri de fotbal si acolo l-am vazut.Era imbracat la costum si cravata de ziceai ca-i Menotti).Asa ca nu sunt suparat pe Feri.Cred ca el a obtinut ce si-a dorit iar eu sunt multumit.Pana la urma urmei suntem OK,nu pierdem si cu asta le facem ciuda sudistilor (si comentatorilor).Sunt ei tare de nas dar nici noi de cur nu ne lasam.Bravo draga CFR!!!!!

    Apreciază

  3. N-a fost un meci rau.Chiar daca am facut ,doar egal ,mi s-a parut ca am jucat mai bine decat impotriva petrolului.Daca Dican era mai inspirat la schimbari,puteam sa scoatem si un rezultat mai bun.Hai CFR si felicitari baieti.
    Ps:cum, necum,mult „hulitul” T.Lopes a contribuit din nou la golul nostru.A catea oara?Oare tine chiar asa mult norocul cu el?Hmm.

    Apreciază

    • N-a fost rău, pentru că s-a jucat foarte lent, mai ales în repriza 1, și astfel au apărut mai puține greșeli tehnice (preluări, pase aiurea etc.). Sistemul asta de 4-4-2 este jucat eficient de Dican, adună punctele ca o furnicuță, eu totuși aș preferea un 4-1-4-1, cu Petrucii la închidere, cu Roșu și Nascimento/Veress în fața sa și Beleck vârf. Trebuie cineva care să dea pase ca lumea pentru Beleck.

      Apreciază

      • Csongi,as dori si eu ceva asemanator,DAR cred ca pentru moment asta este solutia (4-4-2+puncte adunate),din punct de vederea al omogenitatii,pregatirii si a calitatilor,aratate de jucatori+ accidenjtarile.Sper ca atunci cand echipa va fi mai omogena si mai pregatita fizic,eventual 1sau2 jucatori noi,Dican va adapta si sistemul in functie de ceea ce putem juca cu jucatorii avuti la dispozitie.Asa ca momentan trebuie sa ne multumim cu puntele adunate.Ca le adunam cu un joc urat,antrenor fara sau cu cohones,nu conteaza,puncte sa iasa .Sunt ai nostrii ,sa-i sustinem .Hai CFR!!!+!
        Ps:Pai nu suntem noi suporteri de rezultate?:-)))

        Apreciază

  4. Cei care nu sunt binedispuşi după jocul şi rezultatul de la Turnu Severin, n-au decât să citească livetextul meciului de pe gsp:
    „90’+4 Traian Alexandru Marc e OK, a reintrat pe teren dupa accidentarea de adineauri.
    90’+4 Partida este din nou in desfasurare.
    90’+4 I se acorda ingrijiri medicale lui Traian Alexandru Marc de la CFR si jocul a fost intrerupt pentru cateva momente.
    89′ Dan Dorin Matei il introduce pe Claudiu Voiculet in locul lui Antonio Jakolis.
    54′ CFR preseaza pe Stadionul Municipal Drobeta-Turnu Severin si Steve Beleck isi creeaza o mare ocazie de gol, dar mingea loveste bara transversala!
    45′ Gata prima repriza!
    29′ Ce ratare! Sutul lui Steve Beleck nimereste transversala!
    Recordul din acest sezon al echipei CFR pentru meciurile jucate in deplasare este: 0-2-1.”
    Gazetarul a fost ori uşor aburit, ori închiriat de la TNR. 🙂 Deasupra livetextului este un scurt articol. Aici a reuşit o frază cu care sunt total de acord: “Momcilovici a deschis scorul în minutul 35 după ce a profitat de o eroare a lui Droppa şi a înscris cu capul de lîngă bara a doua.” 🙂 )))

    Apreciază

  5. Excelenta cronica de meci! In alta ordine de idei, as vrea sa atrag atentia asupra unei chestiuni. Sa presupunem ca echipa NU isi va lua cele 6 puncte inapoi. Nicio tragedie, chiar si asa, poate termina in primele 6 si juca in play-off. Aici apare insa o problema interesanta. Stim ca punctele castigate se injumatatesc; bun, in cazul CFR-ului, punctele castigate in acest caz plauzibil vor fi P+6, deci normal ar fi sa se tina cont de acest lucru. Pe scurt, sa nu fie penalizata de 2 ori: odata cu 6 pct. si odata cu 3 pct. (atat timp cat decizia de penalizare a fost de 6 pct.) Ce ziceti de acest aspect spinos?, cum va fi rezolvat el de LPF si de „regulamente”? Conducerea CFR-ului a sesizat acest aspect? A facut in avans demersuri pentru a evita acea depunctare de 3 puncte care ar decurge din aplicarea aberanta a impartirii la puncte mai putine, adica furate din cele castigate pe teren? Ce ziceti, voi, tribunistii, de chestiunea asta?

    Apreciază

    • Răspunsul la orice demers ar fi că în play-out CFR nu ar primi 3 puncte de penalizare suplimentare, ci, dimpotrivă, cele 6 s-ar înjumătăţi, adică ar fi iertată de 3. 🙂 Dacă vom face pe teren 20 de puncte, minus 6 penalizare, rămânem cu 14. Înjumătăţite, intrăm în play-off/out cu 7. Dacă TAS-ul bate la scor, vom avea 20, înjumătăţite îs 10, cu 3 mai multe decât în cazul în care penalizarea ar rămâne. Problema e că dacă nu bate TAS-ul la scor, în octombrie vom mai lua o porţie de 6 puncte pentru că este imposibil ca la 30 septembrie clubul să aibă un plan de reorganizare aprobat de tribunal.

      Apreciază

  6. A fost mai bine decat o infrangere venita pe un joc timid si mai rau decat o victorie supernorocoasa (marca inregistrata deja la CFR). Nu putem emite pretentii mai mari, atata pot baietii, dar nici nu putem fi nemultumiti. Forza CFR!

    Apreciază

  7. REFLECTII (ne)PERTINENTE(!):Desi,in atac,am suferit f.mult prin Charter si Paun(deceptiile mele)care au avut un randament scazut,mult sub potentialul lor-inca odata se dovedeste necesitatea aducerii unui psiholog(!)-echipa,atat cat a avut energie, a creeat probleme adversarului;cand s-au terminat resursele fizice,am fost obligati sa ne retragem,din nou, prea exagerat,pt. a conserva rezultatul;printr-un efort colectiv si de asta data, ne-a”iesit”bine reaplicand tactica ”rusinii”,de-a ne cantona in aparare,jucand la”ciupeala”;cu tehnica si mijloacele rudimentare avute la indemana,nu avem prea multe solutii si atunci jocul de”asteptare”,de uzura ne este cel mai la-ndemana si pare a fi cel mai eficient,desi lasa mereu impresia ca se putea mai mult(!);este f.greu sa te impui,cand in fata se pierd f.usor baloane,se fac cadouri,nu se pune presiune pe adversar,nu ai posesie,pressing si irosesti toate oportunitatile de a inscrie;In prima repriza am sustinut un ritm destul de bun,pana prin min.25,dupa care usor,usor am cedat initiativa,incepand cu”topirea”celor doua “extreme”(sufocate de revenirile repetate in aparare),a disparitiei pressingului(Charter inexistent,s-a ascuns),fapt ce a condus, in secunda, la un joc defensiv,de asteptare,fara veleitati,fara pretentii,desi puteam da lovitura prin Beleck(!),singurul,din atac, care s-a zbatut,a mai creat probleme;suferim f.mult la mijloc,acolo unde ne lipsesc jucatorii de creatie,coordonatorii de joc,cineva care sa alimenteze cu mingi utile atacul,,care sa impuna ritmul, sa initieze si sa organizeze actiunile ofensive,sa dea stabilitate si incredere echipei;neavandu-i nu putem emite pretentii; asemenea jucatori de valoare, costa f. mult,iar pt. noi este cu neputinta a visa la un asemenea fotbalist(!);doar,ne lamentam,desigur(!);la ce dispunem,daca 2-3 jucatori nu dau randament maxim,totul s-a terminat-tactica,organizare,perspective!-;daca nici rezervele nu te ajuta,ramanad la stadiul de rezerve,atunci sperantele de a castiga, sunt desarte;nu sunt avocatul antrenorului,dar constat suficiente cauze, care nu-l pot face pe F.Dican un f.mare antrenor;Hai CFR!

    Apreciază

    • Eu nu cred că epuizarea resurselor fizice ne-au făcut să ne retragem, ci atitudinea schimbată a gorjenilor după pauză. Au devenit mult mai agresivi, iar cum posesia şi frecatul mingii e marcă înregistrată la ei, normal că ne-au înghesuit un pic. Probabil ai vrut să scrii Cristian în loc de Charter.

      Apreciază

  8. Vazand rezumatul, consider ca Tanc merita o nota mai mare pt ca l-a urmarit si deposedat pe Roman la acea lansare in care doar lipsa de inspiratie a gorjeanului a facut sa nu fie 2-0 la pauza. De notat ca la pasa lui Nistor, fundasii nostri Tanc si Larie au fost pur si simplu ridiculizati. Pacat pt Beleck ca n-a reusit sa inscrie macar la una din cele doua bare avute, poate ar fi castigat un plus de incredere pe viitor. Lunea viitoare va fi tot un meci asemanator la Chiajna, cam de aceeasi factura, iar la posibilitatile si jocul nostru nu putem spera la mai mult de un egal. Pana la urma e bine ca adunam punct cu punct, desi am putea incerca ma mult in astfel de meciuri, pt ca urmatoarele meciuri sunt toate foarte grele, acasa cu Botosani, Astra, Craiova si deplasari la Dinamo si Mures.

    Apreciază

    • Sunt de acord cu tine, Saul, mai mult de atât, eu consider că Tînc a avut cea mai bună prestație dintre fundași (au mai fost multe alte intervenții bune ale lui în afara acelei faze cu Roman). Când era de criticat, l-am criticat (ultimele 2 meciuri, de ex.), dar acum chiar nu mai am motive…:) Apropo faza aia cu Roman: 07 a atins un pic problema, pe vremea mea existența libero-ului elimina din start aceste faze…Când fundașii centrali se apără în linie, mereu există acest pericol, gradul de periculozitate fiind mai mic sau mai mare, în funcție de calitatea servantului advers (Nistor), de competențele atacantului advers (Roman), apoi -mergând spre echipa noastră- de viteza fundașilor centrali, de așezarea lor, etc. Chiar dacă noțiunea de libero a dispărut, anumite sarcini ale lui se mai păstrează și acum! Concret, în faza aia, cei doi stoperi au făcut un marcaj redundant la Roman (în sensul că unul era suficient), în realitate unul dintre ei (să zicem Tînc, că e mai rapid, ca Larie) trebuia să rămână mai în spate cu vreo 5 m., așa preventiv, pt. a anula șansele unei deschideri verticale. Este o chestiune ce trebuie serios analizată de Feri+Dan, eu știu care-s cauzele (se încearcă atragerea adversarului în offside, din care cauză fundașii se apără în linie), dar în faze de genul discutat acum (cu fundașii laterali aflați și ei cam departe), este OBLIGATORIU poziționarea unuia sau altuia dintre fundașii centrali mai în spate, într-o postură tranzitorie de libero. Aștept și părerea voastră, dar treaba mi se pare clară (adică carența în sine), ea trebuie reglată dpdv tactic-defensiv. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • N-a functionat (la faza aia) cu Roman, in schimb a functionat din plin cu Wellington, care a fost prins de vreo 4 ori in offside.

        Apreciază

        • Da, ai dreptate, ieșirea la off-side e destul de bine însușită la noi (cu excepțiile de rigoare, că nu poți juca la infinit fără greșeli, să nu mai vorbesc de subiectivismul arbitrului de linie). Și la faza respectivă s-a făcut o poziționare instinctivă (de linie, spre offside), dar faza cerea o mică abatere de la regulă, asta trebuie prelucrat de A1+A2, că ce trebuie făcut în cazuri speciale. Golurile adversarilor (golul, în general) se marchează pe niște greșeli, automatisme duse spre extrem, care nu au soluții pt. cazurile speciale. HAI CFR!!!

          Apreciază

      • Se mai întâmplă, n-ai cum scăpa total de asemenea faze. A fost şi elementul surpriză, cred că nimeni nu se aştepta la acea pasă a lui Nistor, poate nici Roman, doar s-a trezit mai repede ca Larie şi Ţânc. A fost o fază asemănătoare cu cea de la Basel, numai că Roman nu e Sougou. 🙂 Ţânc nu a primit de la mine notă mai mică decât Larie. Mi-a plăcut şi de Cristian Lopez, comparativ cu ce a arătat în primele lui meciuri.

        Apreciază

        • De la mine a primit chiar mai mare…În fine, evident că a fost o soluție surpriză pasa aia a lui Nistor, dar nu te omoară nimeni dacă la un antrenament tactic abordezi și problema asta, așa ca teorie generală. HAI CFR!!!

          Apreciază

      • Dacă tot îl lăudați așa pe Tânc, vă invit să revedeți cu atenție faza golului (rezumatul pe digisport.ro) și observați cum se poziționează și cum gestionează faza. Atât el cât și Thiago.

        Apreciază

        • Nu ştim care jucător ce sarcini a avut la acel corner. Larie, de exemplu, era ieşit din careul de 16 în momentul execuţiei. Acelaşi Larie declara după partidă că Droppa era omul nimănui. N-am revăzut faza, dar impresia mea din timpul meciului a fost că Cristian Lopez putea interveni la Droppa. Eu nu am spus că Ţânc a jucat foarte bine, ci că nu a fost mai slab decât Larie.

          Apreciază

        • Nu-i vorba ca-l laudam pe Tanc, doar am scos in evidenta acea faza la care daca n-ar fi intervenit, astazi nu mai vorbeam de nici un punct. E evident ca la faza golului au gresit atat fundasii centrali cat si fundasul dreapta, dar nu numai ei.

          Apreciază

  9. Caneto,merci!;evident ca este vorba de Christian;La pasa filtranta a lui Nistor,catre Roman,Larie era putin in lateral si ceva mai avansat,dar Tinc are o vina mai mare;era pe directia mingii cu fata in asteptare,dar a fost surprins(cum ar fi fost si alti 100 de fundasi); Beleck,macar, pt. efortul depus,merita ca recompensa un gol; pt. meciul cu Concordia,cred,ca se vor antrena pe un teren-similar- sintetic si la Chiajna vor avea o evolutie ascendenta si un scor favorabil.

    Apreciază

  10. NOTAREA este oprită, tabele sunt reactualizate. Au fost prezenți la notare 19 tribuniști, echipa (cât și Feri) a fost evaluată la 6.5. Nota maximă (7.2) a fost obținută de 4 jucători: Marc, T.Lopes, Beleck și C.Lopez. Nota minimă e de 5.1 (Negruț). Avem în continuare 3 integraliști (care au jucat în toate minutele acestei ediții de campionat): Camora, Larie și Petrucci. HAI CFR!!!

    Apreciază

  11. Saul, Luis, mi-aș dori ca Larie să rămână cu noi mai multă vreme, dar cred că asta nu se va întâmpla. Clubul nu mai poate ține jucători de genul lui, jucători constanți, care ies din front și devin ținte sigure pentru cei ce pun mai multe parale pe masă. Deocamdată asta e. Ionuț n-a apucat să facă prea mulți bani din fotbal și ispitit de o ofertă mai bună va pleca fluierând. Nici nu e din cale afară de atașat de club, deci nu va fi greu să-l pierdem. Dintre toți căpitanii din ultima vreme, cred că are cel mai puțin sânge vișiniu prin vene. Dar cine mai are? Puțini. Altfel e un tip foarte serios și echilibrat ce nu urmează tiparul fotbalistului român șmecher care se aruncă în mașini scumpe și dive de 2 lei de îndată de apare la tv. Măcar să-și termine contractul, dar nu cred că mai prinde o vară în Gruia.

    Apreciază

    • Mda,cam asa este.Oare care dintre noi,nu ar face la fel ,daca am fi in situatia lui.Daca eram pe cai mari si salarii adecvate,nu cred ca se gandea sa plece.Din pacate pentru noi trebuie sa-si asigure si el un viitor,macar sa profite si clubul si sa-l dea pe bani buni.

      Apreciază

    • De acord cu tine, sunt constient ca nu-l putem tine prea mult la noi. Imi doresc sa-l pastram sezonul acesta, adica sa nu plece din iarna sau mai devreme. In rest asa cum ai scris, un tip echilibrat, care pare sa mai aiba si altceva pe langa muschi.

      Apreciază

    • In afara de citeva cluburi din liga Real &Co, toata lumea face tranzactii cu jucatori. Si fotbalul e un lant trofic in care fiecare trebuie sa isi gasesca locul. Intrebarea e daca poti face asta inteligent – sa ne uitam doar la echipele mari din Portugalia, ca tot suntem informal foarte aproape de aceasta piata. Este perfect legitim ca un jucator sa isi doreasca un contract mai bun, perspectiva unor prime consistente (gen cupe europene), spre finalul carierei eventual un club care le ofera sansa raminerii in sistem, daca asta isi doresc. Diferenta dintre inteligenti si educati si cei mai netezi sub par si badarani se vede cind pleaca de la un club – primul grup va incerca mereu sa mentina o imagine pozitiva inclusiv cu fanii, intelegind ca este si biografia lor si ca in viata te vezi intotdeauna de doua ori. Ca exemplu de urmat il avem pe Tony. La categoria cealalta, Maftei.

      Apreciază

    • Îi obositor şi numai de citit, d-apoi să mai şi înţelegi toate cele scrise. 🙂 Dar, un lucru reiese clar, se duc meciuri grele încă la definitivarea tabelului creditorilor, nici pomeneală să se ajungă în curând la un plan de reorganizare aprobat. Dacă TAS-ul nu anulează cele 6 puncte de penalizare, ne mai pasc multe altele, în octombrie şi la iarnă (sau în martie, nu ştiu exact).

      Apreciază

      • Daca ne mai pasc multe alte puncte de penalizare inseamna ca ne paste retrogradarea sau chiar mai mult. Mi-e sila o data in plus de cei din conducere, de felul in care au jecmanit si si-au batut joc de acest club. Pt cei care nu aveti rabdare sa cititi, va dau un singur exemplu. Cum sa semnezi contract prin care sa le oferi celor de la Braga pt cele 30% din drepturile federative asupra lui Felgueiras, o suma care sa nu fie mai mica de 500.000 euro??? Adica tu il vinzi la turci (oficial) cu 200 mii, cand stii ca trebuie sa dai la Braga minim 500 mii?! Sau ce contract ai semnat cu un neimplinit de fotbalist ca si Costea, daca el iti mai cere inca 379 de mii de euro? Nu vorbesc aici de sumele mari datorate unor fotbalisti care chiar au facut ceva pt acest club, gen Cadu sau Deac. Si atunci noi mai vorbim aici de dragoste si atasament fata de club si altele, cand totul nu e decat o afacere? Asa ca cei care va doriti sa mai vedeti CFR-ul jucand in Gruia s-o faceti toamna aceasta, ca de la anul nimic nu mai e sigur. I-as reaminti chelului si altor lipitori ale lui ca pana la urma totul se plateste in viata aceasta, intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tarziu!

        Apreciază

        • Prost nu e cel care cere, ci cel care da. Trebuie sa vedem adevarul in fata , asa cum este el. Clubul s-a bazat pe metoda anilor pari si cind s-au prins ceilalti au stricat jucaria.Din diverse motive, inclusiv acela ca am stricat piata. De atunci incoaceau fost mereu ajustari in jos, dar abia de la insolventa incoace bugetul este unul realist. Sa nu fim foarte sentimentali fata de jucatori, ei au venit la Cluj pentru ca aici au primit contracte mult peste valoarea lor intrinseca in piata. Si evident, au tinut de ele, chiar daca erau prin parc, tribuna sau mai stiu eu unde, stiind ca nicaieri nu vor mai primi asa ceva. Cum jucaria s-a stricat, n-au mai putut fi platite nici contractele umflate, indiferent ca e e vorba de titulari sau anternati in parc. Decit sa ne revoltam tb sa intelegem ca performanteleclubului au fost posibile doar cu aceasta risipa de resurse. Cu bugetul de azi, care e realist pentru realitatea romaneasca si cu un lot ca cel de azi nu se lua nici un campionat acum citiva ani. OK, locurile 8 si 9 tot cu Deac, Cadu, Sougu si Felghe le-am obtinut, sa nu uitam nici acest aspect.

          Apreciază

  12. „Super stana” umilinta totala, parca mi-e si mila deja. Arogantele se platesc. Va mai amintiti aia cu „sunt fericit si ma simt ….”? Ma intorc la Pliskova cu JJ.

    Apreciază

  13. Argaseala sa faca,urgent, memoriu la UEFA, FIFA,ONU sa-l suspende pe viata pe tusierul care n-a semnalizat off-side-ul,la golul al doilea(!);”nu se poate asa ceva,sa fim furati la noi acasa(!?)”;(care,casa?);Inca,o mare cacialma si o deziluzie pe masura,a cuplului(fost)”prezidential!”;pe zi ce trece,se explica de ce a fugit chelu si au disparut toti banii!;iata,ca ies la iveala tot mai multe masinatiuni si potlogarii,facute de el, impreuna cu acolitii lui(care,se pare,ca au ramas,doar sa acopere mizeriile!);mai ca-ti vine sa le lasi pe toate balta,sa pleci din aceasta mocirla,sa uiti si sa-ti schimbi orientarea fotbalistica,sa nu te mai implici sufleteste,sa devi dezinteresat,pt. a limita la max.suferintele si sa nu te mai preocupe,decat, eventual,parte din fotbalul international,si acela, cat mai rar(!).Rusine,celor implicati(!);in acest ritm,diabolic,de decadere,ii admir si ma mir ca mai avem jucatori,pe care-i si”obligam” sa ne reprezinte cu demnitate si onoare,care sa se sacrifice pt. acest club(?!)

    Apreciază

    • Racheta, la fel am gandit si am simtit si eu cand am scris postul de mai sus. Iti vine sa-ti bagi picioarele si sa-i sa se spele pe cap cu afacerea lor, doar ca sentimental nu-i usor sa renunti la ceva ce-ti e tare drag.

      Apreciază

  14. Adminul a „trecut” la fonturi mici sau eu am umblat fara sa stiu la setari? E greu de citit si ci bitzoagla…. Multam inainte pentru un raspuns…

    Apreciază

  15. Bietul, Tade, povestea cât de greu i-a fost în primul sezon la Cluj, că a fost contestat de toţi, că CFR a vrut să scape de el, dar că a trecut peste dificultăţi. Acum, trebuie să o ia de la zero, mai rău, de la minus 0. Lui Gigi i s-a pus rău pata pe el, o să-l toace încontinuu timp de un an de zile. Că Tade sigur n-o să fie de acord cu rezilierea contractului, iar Gigi n-o să poată face nimic, degeaba a declarat atât de hotărât: „Tade nu va mai fi de mâine jucătorul Stelei. I-am zis lui Vali (n.r.Argăseală) să îi reziliem contractul. El a spus să aşteptăm, poate luăm măcar 50.000 de euro pe el, dar i-am răspuns că dacă vine cineva să îmi ofere bani, nu accept. Îl dau gratis”. Prost şi Argăseală, de unde să primească ofertă, singura şansă a lui Gigi, poate şi a lui Tade, ar fi CFR-ul, altundeva nu are dreptul să joace în acest sezon. Regulamentul spune că “Într-un an competiţional un jucător se poate legitima sau transfera la maxim trei cluburi. În timpul acestei perioade jucătorul are dreptul să joace în meciuri oficiale pentru numai două cluburi.” Dar noi nu cred că-l vrem gratis, poate dacă Gigi pune de la el vreo 500.000 … 🙂

    Apreciază

    • Facem si noi ca Muresul cu Hora and co… ii luam inapoi pe Muniru si Tade, gratis si Gigi suporta diferenta de salariu dintre nivelul lui Tanc si al lor. Si evident vor da gol impotriva Stelei in toate cele 3 meciuri pe care le vom mai juca sezonul asta impotriva lor. In alta ordine de idei, fara Tade si Muniru nu ajungeau oitzele nici aici.

      Apreciază

    • S-au dus, să fie sănătoși. Noi să batem luni, restul nu contează. Poate ceilalți se vor gândi de două ori, înainte să semneze cu Gigi. Hai, CFR!

      Apreciază

  16. @ Cristi, ai dreptate, nu-i prost cine cere, dar nici ai nostri nu-s prosti, mai degraba rau intentionati. Eu nu ma refer la anii dinaintea crizei cand se semnau contracte umflate, ci la plecarea lui Felgue, care e foarte recenta. Cum e posibil sa semnezi un contract in defavoarea clubului pe care-l reprezinti? Eu cred ca intelegi perfect ceea ce vreau sa exprim. Referitor la Costea si la altii ca el si in acest moment sunt prea mari contractele, pt ceea ce presteaza ei. Pt ca oricum am privi lucrurile suma acea de 379.000 de euro pe care o cere de la club, reprezinta salariul unui bugetar obisnuit pe urmatorii o suta si ceva de ani. Ceea ce e total nefiresc!

    Apreciază

    • Suntem pe aceeasi linie. Am fost criticat cind am sustinut ca reducerea drastica a cheltuielilor trebuia inceputa imediat dupa ultima participare in grupele CL. Anii care au urmat au fost niste incercari de a mai prinde un an par sau apoi EL cu cheltuieli/investitii mai mici, dar dupa acelasi model de gindire, nesustenabil pe termen lung. Cit despre plecarea lui Mario – atunci cind situatia e nasoala te transformi in urmarit. Nu cunosc detaliile, dar faptul ca transferul s-a facut la scurta vreme inainte de depunerea actelor de insolventa ma facce sa cred ca s-a dorit alegerea raului cel mai mic. E posibil sa se fi facut o greseala (daca de ex serezilia contra contraul lui Mario acesta ar fi plecat fara obligatia catre portughezi, cine stie?) e posibil sa fie o bomba de presa – sa ne amintim ca initial transferul era cotat la 700.000 – ceea ce ar cumula cei 200.000 luati de club si cota de 500.000 a vechiului club samd. Presa romana nu prea e profesionista, nu intelege economie, se lanseaza pareri neverificate de surse, fotbalul in sine e netransparent operindu-se cu multe offshoreuri samd. Cit despre suma lui Costea, ea este semnificativ mai mare decit cea a altor jucatori – e posibil sa fie acolo si o prima de instalare consistenta jucatorul venind liber – in general insa CFRul nu prea a avut in anii cu dominatie a jucatorilor straini mina buna la romani.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.