„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (28)


Din păcate, măcelul Dinamo-Steaua (3-0) eclipsează derby-ul Clujului din etapa a 8-a. Din postura de gazdă pe „Municipal”, CFR câștigă partida prin procedeul de răsturnare a scorului, însă Revista „Fotbal” nu oferă posterității nicio imagine de la meci, doar câteva informații și comentarii. CFR are parte de un nou arbitraj de nota 10, dar și de adversari de notele 4, 5, maxim 6 în față (printre ei, rătăcit cu un 7, Pexa).

„Echipa cu sufletul mai mare decât însăși ființa ei” [formularea asta ar fi bună de pus în ramă sau măcar inscripționată pe un banner!] bifează a treia victorie consecutivă, numai bună de pus pe rană.

***

În prima parte a lunii noiembrie 1970, soarele apune din nou pentru CFR Cluj. Deoarece din arhivă lipsesc numerele care povestesc nepoților despre eșecurile din etapele 9 și 10, hai să trecem rapid peste ele și să lăsăm rezultatele nefavorabile în plata statisticilor…

Etapa a 9-a: CFR Cluj – Politehnica Iași 2-4

Etapa a 10-a: Rapid – CFR Cluj 3-1

***

Eclipsa parțială de soare se încheie în a doua parte a lui noiembrie, cu o victorie magnifică împotriva Petrolului, obținută prin același procedeu de răsturnare a scorului, ce tinde să devină marcă înregistrată.

Seniorii de la CFR Cluj se instalează pe locul 13, nu lipsit de emoții, dar teoretic neretrogradabil, în timp ce echipa de tineret-speranțe a clubului pare lipsită de (mari) speranțe. Interesant cum speranțele tinerilor încep și se termină la Cluj…

15 comentarii

  1. Da’ multe schimbări a mai făcut CFR-ul în minurul 15 al meciului cu U, imediat după primirea golului. 🙂 Aşa ar trebui să apară şi în caseta tehnică a meciului de marţi: Tiago Lopes (min. 86 Dani Coelho), Jakolis (min. 86 Tiago Lopes). Mă rog, exista pericolul ca Petrolul să fi depus contestaţie că am efectuat 4 schimbări. 🙂

    Apreciază

  2. Reportajele vremii, cum zice Justin, aveau gust și arome tandre și nu se compară cu fast food-ul media ce ni se servește azi, fast food autohton cu miros de oaie și prăjit în sucul balelor lăsate de enoriașii neobosiți ai fundului de cioban. Mulțam 07, once again!

    Apreciază

  3. Ce ma intriga ca dupa mai mult de 40 de ani nu s-au schimbat multe in tribunele stadionului din cluj.Adeca putini ortaci in derbyul orasului.Poate a fost vorba de vremea rece si terenul moale sau de politica de ivrajbire dusa de „organele” locale,care paradoxal a ramas in aceleasi tipare.Si efectele sunt vizibile si vor fi aceleasi si peste inca 50 de ani.
    Imi place ca societatea care administreaza stadionul lighean arena este pe butuci si inghite banul clujeanului dupa bunul plac al celui ce-o conduce.Pai nu inteleg cum pot demagogii astia sa se laude ,cand orasul este ca dupa bombardament .Hai ca le-o dat apa la moara o statistica care plasa Clujul pe nu stiu ce loc 50 la nivel mondial…….dar parerea mea este ca aberatzii de acest gen nu trebuie inghitite fara a sti consecintele administrarii acestei gogosi.Sunt clujean de cand am inlocuit pempersul (adeca carpele pe post de pempers) cu shortul,dar acest oras este la mii de ani lumina de cum ar trebui sa arate un oras european al acestor ani.
    Ce lectii primim de la viata in fiecare moment…….in cronica pusa de agent vedem comentariile ziaristului cu superbul citat:„echipa cu sufletul mai mare decât însăși ființa ei”!Superb si-n acelasi timp adevarat.Asa a fost dintotdeauna aceasta echipa chiar si-n timpurile ei moderne.Probabil ceva mistic ai da putere mai totdeauna sa infranga piguinul capiat sau miticul pervers.
    Sunt convins ca daca am juca acum cu sa nu spun Barca ci Athletico sau Bilbao si ne-ar tavali s-ar strange o sumedenie care ar remarca ce purtatori penibili de tricouri avem la echipa.Dar noi nu trebuie sa ne identificam cu jucatorii pasageri care trec pe la echipa ci cu spiritul ei………
    Probabil asta lipseste locuitorilor patriei noastre:mandria de apartenenta la comunitatea din care fac parte.Altfel nu-mi pot explica indiferenta cu care le sunt calcate orgoliul si mandria locala.Dar la asta ar trebui sa ne clarifice Dancu sau Gherman ca-s prea multe cauze.In rest hai CFRul nostru

    Apreciază

    • Rankingul ala era facut de un blogger care a invitat alti bloggeri si cititori – cei mai multi din zona IT sa isi faca rankingul propriilor orase. Cit despre alti indicatori, e ca la statistica ..depinde cum ponderezi. Normal ca la Londra pierzi mai mult timp in trafic .. dar atunci cred ca Patirlagele ar iesi mult in fata Clujului. Preturile locuintelor? Well…intre Iris si Neuilly Sur Seine sau St. Johns’ Wood e o mica diferenta.

      Apreciază

  4. Felicitari pt.remember(!);Am avut sansa sa”particip”(in)direct la „derby-ul”clujean,fiind unul dintre „copii de mingi”;CFR-ul,incepuse sa-si incropeasca o frumoasa echipa,culmea, cu”intariri”,la schimb,din Vale -dupa aproximativ 1an-jumate,aparea in echipa cfr-ista si Adam-;atunci,ca si acum,era considerata echipa a 2-a, a orasului,avand acelasi statut,ca si acum,de neprivilegiati;am urmarit,in aceasta saptamana,de trei ori,modul de desfasurare a antrenamentelor noastre;fara sa cunosc tematica de pregatire si scopul urmarit,nu am pretentia sa trag concluzii pertinente,de aceea imi permit,doar mici observatii de suporter,bine intentionat(!): -inainte de toate,un pios omagiu pt.slefuitorul si descoperitorul de tinere(juniori) talente- Nae Chisu-,cel care a fost pt. f.multi ceferisti dascal, tata si prieten-”Dumnezeu sa-l odihneasca,in pace!”;-unii jucatori prin atitudinea lor,pasiva, dezinteresata,fara implicare,fara daruire,mi-au lasat impresia ca nu au absolut nimic in comun cu acest simbol,iar prezenta lor in curtea noastra este,doar,o conjuncture nefericita si nedorita;in capul listei:Voiculet-atat in prima aparitie,dar mai ales acum la revenire;nimic nu-l leaga de acest club,inafara contractului; se mai pot adauga, la deziluzii: Negrut,Nascimento,Dani,Bruno,Beleck si mai noii, Camora si Tinc;pe langa,deja,”consacratii”: Larie, Petrucci,Paun,Jakolis si omniprezentul-T.Lopes,m-au surprins placut: Ene,Veres Christian,Charter si in mod deosebit Goian-pt. daruire,efort si sacrificiu(este mai versat,cu experienta si mai intelligent, decat Tinc),iar in mod special,cea mai surprinzatoare aparitie, a fost(pt. mine!)PINTEA-il vad cat de curand,langa Petrucci-“un pur sange”,tanar, ambitios,dotat,trage bine de la semi-distanta,destul de tehnic;si ca sa fiu in nota de”echilibru”a lui Feri:aceste fapte imbucuratoare,nu ne vor garanta victoria, dar vor limita infrangerea;o ultima remarca,fara a intra in amanunte,socot,ca de urgenta,avem nevoie de un PSIHOLOG(!)-se pierde f.mult timp cu acomodarea,increderea si cresterea capacitatilor psihice,precum si cu tinerea sub control a starilor emotive;Hai CFR!

    Apreciază

  5. Oare care o fi sursa lipsei de motivatie si daruire la jucatorii enumerati mai sus: multi din ei de-abia ce au venit la echipa, daca de-acuma sunt plictisiti ce vor face restul contractului? Pe unu ca Tanc nu il inteleg, venit de la rapid a prins postul de titular si acuma nu trage sa si-l mentina? Nu degeaba cei care pun osul la antrenament dau cel mai bun randament si in meciuri. Ar trebui ca A1 sa discute cu ei pana la urma trebuie sa preia cineva postul de psiholog la echipa in lipsa unuia, sau poate capitanul echipei Larie? Sa fie deja 2 bisericute, 2 tabere? Banii ma gandesc ca ii primesc la timp, poate lipsa unui obiectiv de calificare in cupele europene sa fie? De Camora sunt cel mai surprins sincer. Cine stie ce-o fi, doar ei stiu ce e la echipa. Merci Racheta de info.

    Apreciază

  6. “Somes-Barfa”acrediteaza existenta bisericutelor,un lucru daunator performantei;pare-se ca prezenta lui I.Muresan nu a fost tocmai intamplatoare, s-a si observant o schimbare de atitudine,un angajament mai ferm al baietilor;se mai poate adauga si neparticiparea in(ceea ce priveste banii!)cupele europene,desi pt. unii si prezenta in L.1 este o performanta,peste conditia lor de fotbalisti;la Camora-tot zvonistica din Targ-se barfeste ca s-a imprietenit(in ultima perioada!)cu Bachus(?)

    Apreciază

    • Acum la toti ne place cate-o tzara de palinca, doar sa nu ne dauneze in activitatea de zi cu zi. Poate sunt probleme mai grave la Camora, gen famile, who knows? Sper sa treaca peste momentul asta si sa redevina acel jucator de anii trecuti.

      Apreciază

  7. Se pare ca lui Tade nu-i prieste Becali. Sa vedem Felghe va merge la stana dupa ce i se intampla golgeterului (la CFR, desigur, nu la stana) Tade.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.