A 5-a cursă de sută din maraton.


Motto: „campionatul e lung, au trecut doar 4 curse de 100 de metri. Iar noi trebuie să fim pregătiţi de un maraton” – F. Dican

Domnule Napoli, vă plac pastele al dente? “Nu ne interesează play-off-ul, obiectivul nostru este evitarea retrogradării.” Orice întrebare i s-ar pune, antrenorul Iaşiului nu omite niciodată să includă în răspuns fraza de mai sus. S-o creadă mutu, parcă văd că-şi va face harakiri dacă-şi va îndeplini doar obiectivul atât de des menţionat, adică să scape de retrogradare, dar să nu intre în play-off. Am mai văzut filmul ăsta, luăm presiunea de pe jucători, vrem să ne facem mici şi invizibili, dar visăm să dăm tunul, mai ales dacă am reuşit să pornim ca din tun. Că ieşenii au avut un start foarte bun de campionat, un meci acasă, trei în deplasare, 7 puncte în cont. Au făcut 1-1 pe Dinamo cu FC Voluntari, au învins cu 1-0 la Chiajna şi tot cu 1-0 Petrolul la Iaşi. Etapa trecută a apărut şi accidentul, 0-3 cu Pandurii la Turnu Severin, un eşec înşelător. Plictisit, sâmbătă butonam telecomanda, cu tv-ul pe mute, şi la un moment dat ajung la o transmisiune a unui meci de fotbal. Văd pe ecran, în colţul din stânga-sus, că scrie PAN-IAS 2-0. Şi domină în continuare, şi dă-i şi domină, albii nu prea văd mingea. Mă întreb, ce i-o fi apucat pe cei din Târgu Jiu să joace în verde? Apoi, la un prim-plan, văd că pe tricourile albe scrie CEO. M-am uitat vreo zece minute, până ce arbitrul a fluierat sfârşitul primei reprize, şi nu înţelegeam cum de s-a ajuns la acel scor. Iaşiul nu are o echipă slabă, aşa că …

Vineri 07 august 2015, de la ora 21.00, în cadrul etapei a 5-a, Liga 1, Stadionul “Emil Alexandrescu” din Iaşi vom avea o partidă foarte dificilă: CSMS Iaşi – CFR Cluj, meci transmis de posturile Look, digisport 1şi dolcesport 1.

Info gazde: – formaţia probabilă CSMS Iaşi: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Țigănașu – Viveiros, Mitic, V. Gheorghe, Șt. Grigorie, Bőle – Golubovic.
– îi au indisponibili pe Narcis Bădic, care a suferit de o ruptură fibrilară în zona abdominală, şi portarul Alessandro Caparco, a cărui accidentare, se pare că este de lungă durată.
-sunt în căutarea unui om de gol: au înaintat o ofertă oficială de transfer pentru Onduku, care a jucat la ei în sezonul trecut, şi aşteaptă un răspuns.
-sunt în căutarea unui om de ştiinţă: postul de preparator fizic este liber, dupa plecarea lui Cezar Honceriu de la echipa, iar Leonida Antohi, presedinte CD CSMS Iasi, nu vrea orice. “Nu trebuie să găsești, domnule, de-ăștia care stau pe la stradă. Am mai avut de-ăștia care pun fel de fel de bidoane pe teren, să alergi pe acolo. Aici trebuie o știință, asta e o știință.
– “măsurile de ordine vor fi asigurate de 60 de jandarmi, împreună cu efective din cadrul celorlalte instituţii cu atribuţii pe linie de ordine publică.” De pompieri nu cred că este nevoie, zice-se că Prunea are mereu furtunul la el. Apoi, oamenii de ordine au trebui s-o lase mai moale cu excesul de zel, “cu ocazia desfăşurării meciului de fotbal C.S.M.S. Iaşi – Petrolul Ploieşti, la controlul corporal efectuat la intrarea în arena sportivă, asupra unui bărbat a fost găsită o sticlă ce conţinea o băutură spirtoasă, ascunsă în pantaloni, în partea din faţă.” (link) Eu sunt sigur că omul nu voia să bea spirtul, nici să dea arbitrului cu sticla în cap, ci doar să impresioneze nişte spectatoare din tribună.

Repet, vom avea un meci extrem de greu, dar, ca şi toate celelalte, şi acesta începe de la scorul de 0-0 şi este deschis oricărui rezultat: victorie, egal sau înfrângere. Deci, nu am de unde să ştiu cu cât vom bate la Iaşi. Un lucru este însă sigur, posesia mingii nu ne va interesa deloc, nici nu mai contează dacă din motive tactice sau pentru că nu vor vrea ieşenii. În fond, de ce să ţinem de beşică, locul ei nu este la jucătorii noştri ci în poarta lor. Sunt sigur că Dican cunoaşte slăbiciunile şi punctele tari ale gazdelor şi i-a pregătit ca atare pe băieţi. În plus, ca de obicei, este obligatoriu ca tonusul şi concentrarea jucătorilor să fie la nivele optime. Ai noştri ştiu mai bine jocul decât ai lor, CFR a arătat în ultimii ani că-i priesc meciurile disputate în Moldova, o putem scoate la capăt şi de data aceasta. Va lipsi Roşu, probabil, nu cunosc starea lui medicală, nu ştiu dacă a făcut deplasarea. Pe diferite site-uri scrie că va fi înlocuit în garnitura de start cu Voiculeţ. Părerea mea, Dican va aborda partida cu un 4-4-2, că tot ne place să vorbim de sisteme de joc, cu Guima şi Beleck la bătaie. Pronosticul meu pentru unşpele de start: Mincă – Dani, Larie, Ţânc, Camora – Tiago Lopes, Petrucci, Mureşan, Păun – Beleck, Guima.

Ne aşteaptă o deplasare foarte dificilă, la un adevrsar bine organizat şi agresiv. Important este să rămânem cu picioarele pe pământ, să fim aceeaşi echipă muncitoare, umilă şi să ne vedem. Iaşi a început bine acest campionat, apoi au pierdut 3-0 la Pandurii, dar cred că ne va aştepta o partidă foarte dificilă”, a declarat Feri Dican.

HAI CFR!!!

33 de comentarii

  1. Da, probabil asta va fi echipa de start (şi aşezarea în teren), mai ales dacă ţinem cont de accidentarea lui Roşu şi „ieşirea din formă” a lui Jakolis şi Negruţ. Oare ce se întâmplă cu Nascimento, era o mare promisiune la un moment dat, dar văd că nu prea prinde nici lotul de 18…HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. Chiar nu stie nimeni cat e de grava accidentarea lui Nelut Rosu? Cei din conducere, dupa bunul obicei, uita sa comunice ce suporterii. Va fi un meci dificil in masura in care ni-l vom face noi, cred. La cat e de slab campionatul sunt putine echipe peste noi valoric, in ciuda subtirimii lotului nostru. Aseara am fost cel care am dat tonul, dupa infrangerea oilor, pt ca nu puteam sa nu impart cu voi satisfactia (copilareasca recunosc) eliminarii lor, chiar daca nu sunt un tip ranchiunos si nu ma bucur niciodata de raul altuia. M-as bucura cu adevarat daca am castiga (sau n-am pierde) la Iasi si am reusi sa ne pastram inca, invincibilitatea in noul sezon, pt ca meciurile grele de acum incep . Hai CFR !!!

    Apreciază

    • Din cate am inteles eu,nu s-a antrenat toata saptamana,si este putin probabil sa joace cu moldovenii.Cred ca va juca Voiculet in locul lui.Pacat de aceasta accidentare,baiatul era in forma.Sper sa se faca bine cat mai repede.Hai CFR!!!+!

      Apreciază

  3. Ne va arbitra un stelist: link
    A: Popa Cătălin (Piteşti – Argeş)
    A1: Nicoară Marius (Drobeta Turnu Severin – Mehedinţi)
    A2: Popescu Adrian (Craiova – Dolj)
    R1: Barbu Marian (Făgăraş – Braşov)
    R2: ( – )
    Obs: Ştefan Constantin (Bucureşti – Bucureşti)
    Obs: Buhus Bogdan Constantin (Bârlad – Vaslui)

    Apreciază

  4. In deplasare cu echipe cat de cat, cum e si Iasiul, nu cred ca e buna abordarea cu 2 atacanti de careu, mai degraba in spatele varfului de careu, Beleck, un mijlocas mai avansat, cum ar fi Voiculet . Apoi, in functie de rezultat, cand se termina benzina lui Voiculet, il schimbi cu un alt mijlocas, mai defensiv ( caci ofensiv nu mai avem ), daca rezultatul ne este favorabil, sau cu un atacant, Guima, daca suntem condusi . Ps . Se pare ca Victor Bruno si Nascimento n-au fost convocati .Cum si Dani si C. Lopez sunt extremi de slabi, imi permit intrebarea, cine raspunde pt 4 transferuri de tot cacatul ?!

    Apreciază

    • Nacimento ti e pare de kko? Cred ca acu doi ani asa scriai si despre Tade pentru ca era rezerva lui „Ciuca”. Iti marturisesc un secret Bela, eu i-am recomandat:) Nu mi-a iesit nici macar „chiria”, ca ca inca nu venisera banii de la cioban. Acum ma grabesc, ca altfel ma lasa astia cu creanta cu ochii in soare. ( inchei partea de pamflet). Redevenind seriosi, Bela, hai sa ne bucuram ca la adevar suntem in prima treime a rezultatelor. La banii astia, pe astia ii avem. Sa ne bucuram de ei, ca nu stim citi nu au vrut sa vina, oricit de raspunzator ar fi facut oferte unii si altii.

      Apreciază

  5. Echipele de start link

    CSMS Iaşi

    Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Enescu, Mitic – Viveiros, Grigorie, Bole – Golubovic

    Rezerve: Caparco, Ciucă, V.Gheorghe, Piccioni, Al.Creţu, Bosoi, L.Ganea

    CFR

    Mincă – Coelho, Larie, Tinc, Camora – Petrucci, Mureşan – Tiago Lopes, Negruţ, Păun – Beleck

    Rezerve: Marc, L.Goian, Vereş, Jakolis, Guima, Santamaria, Voiculeţ

    Apreciază

    • Am vrut să-i dau 2 lui Ţânc, dar i-am dat 5,5. A greşit de două ori la faza eliminării lui Mincă. O dată că l-a depăşit mingea la centrare şi b.) dacă nu scotea/ajungea mingea de pe linia porţii, era gol, iar arbitrul nu mai dicta eliminarea. Istoria meciului ar fi fost alta, poate pierdeam cu 3-0, poate câştigam cu 2-1 sau 1-1 (tot victorie era şi egalul).

      Apreciază

  6. Ala care a cazut cu intentie peste Guima ar merita suspendat vreo zece etape. Dar cum Guima nu e stelemist, n-o sa se intample nimic.

    Apreciază

  7. E greu să mă obișnuiesc, după un sezon terminat pe podium, însă adevărul este că avem o echipă praștie, al cărei singur obiectiv fezabil poate fi strict evitarea retrogradării. Când neică nimeni îți dă lecții de fotbal, nu mai e nimic de comentat. O singură rugăminte, totuși, dl. Dican: chiar nu mai fac nervi din cauza rezultatelor, al jocului, al tacticii de rahat, dar măcar de Tiago Lopez nu ați putea să mă cruțați? Vă rog eu mult, că fac icter când îl văd înnotând pe teren de parcă ar fi încurcat disciplinele.

    Apreciază

  8. Cred ca Minca s-a lecuit si va sti de acum inainte ce se da impotriva CFR-ului (orice…). Meciul s-a rupt in prima repriza la acea faza care a aratat un Golubovici atacant pur-sange cu experienta. Dar asta si pe fondul lipsei unei schimbari cu caracter ofensiv imediat dupa gol (scoaterea unui fundas in locul lui Negrut). A doua repriza a aratat un CFR agresiv, care face pressing in pofida unui jucator in minus. Dovada si golul reusit. Cele doua schimbari de la pauza au dat prospetime si agresivitate echipei in ambele faze ale jocului. Felicit echipa pentru modul in care a evoluat in repriza secunda si capul sus baieti, Forza CFR!

    Apreciază

  9. Din”COLTUL TRIBUNEI”:”Situatie imposibila”(!),cu un 0-1 si in inferioritate, din min.10;am luptat cu armele noastre,neperformante, nereglate si in inferioritate; in aceste conditii vitrege,baietii,sunt,partial, de apreciat(am castigat cu 1-0, in inferioritate, repriza secunda!),desi trebuie”uitata”rapid, prima repriza,care a fost catastrofala(!);am inceput fara convingere,fara orizont,parca, fiecare juca dupa ureche,nu legam nimic, pierdeam toate mingile si firesc,nepunand nicio problema,adversarul a venit peste noi si meritat, ne-a taxat in doua randuri;Nu s-a remarcat niciun jucator(!); MINCA=3 -o interventie prosteasca,din cauza unei pozitionari gresite,urmate de o intrare aiurea, de K1,care ne-a”ingropat” definitiv;dupa ce si-a exprimat intentia de a(pleca) experimenta si la alte echipe, a devenit „gafeurul de serviciu”;se pare,ca-i,deja,”plecat,doar, cu capul”;COEHLIO=5,0 -niciodata nu se gasea acolo unde era adversarul,pt. a-l deposeda;un elev ascultator,dar fara rezultate;ca apa sfintita:”nu te trateaza,dar nici nu te omoara”;LARIE=6,0 -un plus pt. gol,dar inca nu formeaza un tandem sincronizat cu Tinc; mereu surprins de mingile peste aparare(unde era la interventia lui Minca de la penalty?),am fost vulnerabili pe centrul apararii ;TANC=5,5-idem ca la Larie;CAMORA=5,5 -si el mai putin eficient,cu interventii mai putin sigure; T.LOPES=5,5 -a ajutat mult defensiva si cam atat; PETRUCCI=6,0-si el cu o evolutie,in nota modesta a echipei;NEGRUT=4,0-din nou, am aflat de el in momentul schimbarii(!);sta f. departe de varf,nu-i intelege miscarile si nu se inscrie pe traiectoriile devierilor acestuia;PAUN=4,0-pare sa devina si el un „copil rasfatat”,precum predecesorul;a pierdut mai toate duelurile si asa zise driblinguri;s-a remarcat prin precizia paselor la adversari;BELEK=5,0- s-a luptat cu morile de vant;nesprijinit si mereu izolat;n-a prelucrat nicio minge,n-a dat o pasa utila,sau un sut spre poarta adversa(?!);REZERVE: Atat,Guima=6,0,cat si Voiculet=6,0 au intrat bine in joc,dar s-au terminat spre final,doar ca in mod diferit; Marc=5,5-a alternat interventiile bune cu cele f.riscante;F.DICAN=6,0- nu am inteles de ce nu a inceput cu Voiculet(atat cat il tineau puterile?);a inceput crispat,in asteptare,dar este de apreciat ca,pe parcurs a devenit mai energic si mai curajos,facand doua schimbari inspirate,inca,de la pauza,dar si riscante(!);Centralul:mi s-a parut corect,mai putin tusierul de pe partea de atac a iesenilor,din repriza secunda-cu aprecierea eronata a off-side-urilor;o infrangere grea;dar dupa un asemenea joc liniar,greoi,confuz,eminamente speculativ si f.defensiv,fara realizari in atac,cu un mijloc,in special,la constructie, inexistent,fara sa pui probleme, sau sa creezi pericol la poarta adversa, deznodamantul este unul firesc, normal=infrangere(!); Hai CFR(!)

    Apreciază

    • Corecte observaţii! Mie mi s-a părut că la penalty (adică la faza premergătoare) nu Larie, ci Tînc a greşit, a apreciat prost traiectoria mingii. Apoi s-a mai scos cu evitarea golului, dar -cum spunea şi Caneto- poate era mai bine dacă o lăsa să intre, poate evitam eliminarea lui Mincă (care primea, eventual, galben). HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Neutilizarea lui Voiculet,este un mister (nu mister de care vorbeste cineva mai jos,cel care ne lipseste) si pentru mine.Negrut si Paun foarte slabi,mai ales Negrut (poate caldura l-a afectat).In ciuda faptului ca am pierdut,s-a vazut ib repriza a doua ca nu-i echipa asa rea CFR-ul nostru,numai ca.ii lipseste carmaciul cu sange in instalatie.Eu cred ca Dican nu-i antrenor rau,dar este fricos,si nu inteleg de ce.Nu are nimic de pierdut.

      Apreciază

  10. Completare:scuze,dar am avut o zi grea si nici nu m-am calmat suficient; A.MURESAN=4,5 limitat,greoi,ineficient-pe ambele faze-Centralul:mi s-a parut corect, doar in aprecierea fazelor litigioase,insa ne-a umplut de galbene.

    Apreciază

  11. Meci pierdut pe mana antrenorului secund Feri Dican.Ne-a aratat inca odata limitele sale in domeniul antrenoratului.Daca aborda meciul cu mai mult curaj(tupeu),puteam castiga,dar Feri sa dus sa ciupeasca un punct la Iasi.O echipa ,valoric mai slaba ca CFR-ul nostru drag dar cu un antrenor net superior.Imi mentin parerea ca avem un lot de jucatori, cu care se poate castiga chiar si campionatul dar ptr. asta avem nevoie de un „MISTER” (Cred ca exagerez putin cu campionatul,dar asta e sunt CFR-it)Hai CFR!!!!

    Apreciază

    • Io stiu ce zici..dar situatia financiara a clubului nu permite aducerea unui antrenor experimentat. Fiind in insolventa nu avem nici un avantaj daca castigam campionatul sau prinde un loc de europa. Singura miza sunt cele cateva sute de mii care fac diferenta intre locul 3 si locul 10, de exemplu. Sa o mai putem duce un an.

      Apreciază

    • Una e dorinta, alta e putirinta. Bugetul de salarii in sezonul asta este similar cu al altor 5-6 echipe, asa ca acolo suntem si valoric.Pentru banii care sunt la dispozitie suntem ok. Eu nu uit niciodata cind vad situatia sa compar si cu „peer grupul”. Fata de principalele competitoare din perioada de glorie stam minunat – Urziceni, Vaslui, Timisoara sunt good bye, Otelul vai de mama lor prin B. Fata de alte echipe aflate in insolventa in prima liga gen Dinamo iarasi suntem OK. Povesti minunategen Petrolul si U s-au dezumflat deja.

      Apreciază

      • Compară și tu cu Iașiul. Au bani mai mulți? Au jucători mai buni? Pe hârtie, e o echipă de desculți, dar ne au tras-o în așa hal, încât putem zice mersi pentru scorul strâns. Ne-am chinuit cam cu toate adversarele modeste (inclusiv juniorii și rezervele fcsb). Bine, spuneam și eu că trebuie răbdare până prin septembrie ca să se omogenizeze lotul, să ajungă toți la o condiție fizică acceptabilă, însă deocamdată nu văd semnele pozitive în jocul echipei.

        Apreciază

        • Iasi e un oras unde in primavara sunt alegeri si PSDul trebuie sa tina primaria. La investitii, sunt cam cu 5 ani in urma Clujul cu aeroportul, probabil va urma si un stadion. Echipa este publica si trebuie sa iasa bine. Au cu Prunea un om din sistem.

          Apreciază

          • Da, și? Joacă mai bine din cauza alegerilor, sau ce vrei să spui, că n-am prins idea? Ne au bătut fair and square, și încă am scăpat ieftin.

            Apreciază

    • Bănuiesc, te referi că-s prea puţine şcoli şi spitale şi prea multe bisericuţe. 🙂 Îs curios, ce s-a întâmplat, de ce a fost preluată banderola de căpitan de către Larie?

      Apreciază

      • Intrebarea ar fi, cum se desemneaza capitanul la echipa ? De jucatori, de antrenor sau de antrenor din sugestiile jucatorilor? In rest, putem doar specula :1. Camora are o oferta si eventual pleaca si rindurile se reaseaza 2. Camora nu mai vrea sa fie capitan sau Feri nu il vrea, pentru ca solutia mai buna e sa isi faca treaba pe banda stinga. 3. Exista un conflict intern antrenor-jucator, intre grupurile de jucatori, 4. Este o masura pur tactica.

        Apreciază

        • Bine, dar de ce nu s-a desemnat înainte de startul campionatului? Ceva nu-i în regulă, nu-mi vine a crede că după 4 etape s-au pus, probabil din plictiseală, să schimbe căpitanul de echipă.

          Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.