Muncă voluntară (şi victorie) obligatorie


Îmi aduc aminte cu ceva nostalgie (în primul rând pentru că eram mai tânăr…) de acele vremuri când munca voluntară era obligatorie. Îmi mai aduc aminte că, prin anii ’60, un şef de scară mai zelos a invitat locatarii la nişte acţiuni în jurul blocului, cu mesajul ferm (lipit pe geamul porţii de intrare): „DUMINICĂ ORGANIZĂM MUNCĂ VOLUNTARĂ OBLIGATORIE!!!”

***

În cele ce urmează, vreau doar să prezint părerea mea despre evoluţia jucătorilor (în majoritatea cazurilor devansate de caracterizările mele din meciul de la Ovidiu), notele date de tribunişti, urmate de notele celor de la „jijisport”, care în cazul lui Mincă, Tiago Lopes, Mureşan şi Păun au scos note mai mari decât „tribul” tribuniştilor.

A) Notele jucătorilor (inclusiv ale celor de la „jijisport”) şi scurte aprecieri. În cazul celor care au jucat şi la Ovidiu, am păstrat – pentru comparaţie – şi acele caracterizări:

  1. Mincă (6.8, gsp: 7)Cu Voluntari: cu reflexe bune (asta deja cunoaştem), dar şi cu unele gafe, mai ales la degajări. Parcă s-a simţit o oarecare „lejeritate” în evoluţia lui, cu toate că paradele lui au fost decisive în a nu permite sătenilor să ne surprindă pe tabelă.
  2. Dani Coelho (6.4, gsp: 6)La Ovidiu: cam rudimentar, dar cu determinare, cu ceva lacune de ordin tactic, şi nearmonizat suficient de bine în angrenajul defensiv din partea dreaptă. Inimos, serios, dar cu limite, care cu greu pot fi împinse în sus. Probabil va mai creşte, dar în acest moment chiar şi T.Lopez pare o soluţie măcar de nivelul lui acolo. Cu Voluntari: cam aceleaşi păreri generale, cu observaţia că s-a mai acomodat un pic cu Larie, şi – spre lauda lui – sprijină atacul mai consistent, ce-i drept, deocamdată fără mare succes. În creştere faţă de Ovidiu.
  3. Larie (6.9, gsp: 6)La Ovidiu: în nota obişnuită, cu ceva atenţie sporită înspre Dani, a reuşit să evite situaţiile critice de „penalty salvator”, urmărite atent de Colţescu… Cu Voluntari: evoluţie bună, nu sclipitoare, dar sigură, cam departe de săteanul ăla din R1, care a reluat singur, din 10 metri, la poartă, Mincă salvând miraculos cu piciorul.
  4. Țînc (6.3, gsp:6)Cu Voluntari: cam aceeaşi evoluţie ca şi cu FCSB. Îmi menţin părerea că – în ciuda experienţei inferioare – este o soluţie mai bună acolo, decât Goian. Nu se complică, are simţ de anticipaţie a fazei, la construcţie – în schimb – e cam zero. E bine şi aşa… 🙂
  5. Camora (7.1, gsp: 6)La Ovidiu: ca de obicei, dar fără mari realizări ofensive, inclusiv centrările lui „marcă întregistrată” au fost mai puţin inspirate, dar per total a fost OK. Cu Voluntari: cam aceaşi poveste, apar – din păcate – la fiecare meci situaţii în care este depăşit de adversar (nu foarte des, dar creându-se pericol, de regulă).
  6. Petrucci (8.0, gsp: 7)La Ovidiu: no comment, cel mai bun jucător ceferist (în opinia mea), cu un pic chiar peste Tade. O mică greşeală (care a devenit artificial una „mare”) la al doilea penalty. Acest gen de faze trebuie evitate pe viitor (sau cu Viitorul…). Devine din ce în ce mai evident un tătic la mijloc. În opinia mea, aşezarea 4-4-2 nu-l avantajează, dar asta e o altă discuţie… E capabil să ducă posturi de mare greutate din aşezări pretenţioase (4-1-4-1, 4-1-3-2 etc.). Cu Voluntari: fără discuţie cel mai bun jucător ceferist (cu toate că cei de la „jijisport” îi văd pe Tiago Lopes şi pe Păun cu 8, iar pe Davide doar cu 7). Schimbă bine direcţia, apare şi la construcţie, parcă îşi stăpâneşte mai bine emoţiile, simte – uşor-uşor – că este o piesă de bază, de la care se aşteaptă multe.
  7. A.Mureşan (6.7, gsp: 7)La Ovidiu: trebuia introdus mai devreme, pentru că Roşu era la pământ deja prin min.77 (de fapt mult mai devreme), dar Andrei a asigurat ceva siguranţă în plus la mijloc, mai exact ceva prospeţime în plus. Introducerea lui a fost una evident „defensivă”, a ieşit un mijlocaş cu sarcini preponderent ofensive, a intrat unul mai defensiv, deci schimbarea a fost mai degrabă cu scopul de a menţine rezultatul, în condiţiile în care echipa „rejelui” era la pământ în ultimele 15 minute, şi puteam forţa o victorie (meritată), dar Feri+Dan au decis că e bun şi acest punctuleţ în condiţiile furtului regizat cu mare grijă… 🙂  Cu Voluntari: acelaşi Andrei pe care l-am simţit cu toţii: sigur în apărare, cam liniar, dar mai greu de depăşit. Faţă de evoluţiile lui anterioare a apărut mai des în atac, având şi ceva ocazii bune de gol.
  8. T.Lopes (7.1, gsp: 8)La Ovidiu: surpriza plăcută (cel puţin pt. mine), ne-a arătat un Tiago mai matur dpdv tactic, achitându-se cu brio de un post destul de greu. Reacţie de mare vulpoi la faza premergătoare golului nostru nr.2, apoi centrare perfectă pentru reuşita lui Guima. Ceva scăpări a avut şi el în apărare, când nu l-a ajutat suficient de bine pe Dani Coelho (din care cauză Petrucci era nevoit deseori să intre în zona aia, şi urmarea o ştim…). Cu Voluntari: jucător controversat (în percepţia tribuniştilor, şi nu numai), dar rămâne o piesă de siguranţă în echipa actuală, cu o condiţie fizică foarte bună şi cu un simţ incredibil de-a anticipa continuarea fazelor de atac, din care cauză apare – deseori – în situaţii de gol. Strânge perfect în centru, când acţiunea e pe stânga, asigurând densitate şi pericol (şi soluţii în plus pentru coechipieri) în faţa porţii. Dincolo de bara avută, trebuie să consemnăm alte două apariţii super-bune ale lui în careu, în care doar „egoismul” (lipsa de experienţă) a lui Păun l-au privat să înscrie din nou. Dacă era acolo Roşu în locul lui Păun… 🙂
  9. Roşu (7.1, gsp: 6)La Ovidiu: joc excelent în prima repriză, cu ceva sarcini suplimentare în atac (comparativ cu Davide). Tot în prima repriză am văzut deseori participarea lui la pressingul făcut de Tade+Guima, dar cu replieri imediate în angrenaj, din care cauză s-a consumat „peste normative” dpdv fizic, şi a cam terminat benzina în R2. Trebuia schimbat evident mai repede, şi nu neapărat cu A.Mureşan… Excelentă realizare tehnică la primul nostru gol (depăşirea adversarului din preluare, urmată de o pasă de calitate în faţa porţii). Este şi el în curs de „armonizare” cu Petrucci şi cu restul, un câştig evident pentru echipă, mai ales că este şi „producţie” gruiană sută-la-sută. 🙂 Cu Voluntari: a jucat mai sus, fiind perechea lui Beleck (fie în orizontală, fie în verticală). E format mai mult pentru 4-4-2, şi nu ca şi coordonator în spatele vârfului. Scos din joc (oare pentru cât timp?) de acest “killer reloaded” numit N.Grigore, care şi-a făcut un obicei în a accidenta grav câte un fotbalist ceferist. O jigodie, nimic altceva!
  10. A.Păun (7.3, gsp: 8)La Ovidiu: nu prea am înţeles neintroducerea lui din primul minut (sunt probabil lucruri obiective de care n-am cunoştinţă), folosirea lui pentru 7+4 minute fiind insuficientă pentru a lua pulsul jocului. Jakolis trebuia schimbat mai repede, dacă tot nu exista dorinţa de a-l trece în dreapta. Păun trebuia introdus de prin minutul 55-60, zic eu. Cu Voluntari: titular pe postul lui de bază, joc mult mai convingător, o prea mare dorinţă de-a înscrie, din care – câteodată – are „puseuri” egoiste (vezi ignorarea lui Tiago Lopes în două situaţii foarte bune). Feri trebuie să lucreze neapărat cu el la acest aspect, altfel nu va creşte conform aşteptărilor!
  11. Beleck (7.6, gsp: 7)Cu Voluntari: o plăcută surpriză, jucător tânăr, dar „calificat” în ateliere performante. Ca tehnică şi inteligenţă de joc e peste Tade cu o clasă, rămâne să-l imite şi la angajament (chiar dacă nu-i putem imputa nici lipsa de determinare). Are viziune, lucru mai rar la un atacant. În 90 de minute l-a cam pensionat pe Cristian Lopez, care nu a prea profitat de şansa lui.
  12. Jakolis (6.0, gsp: -)La Ovidiu: pus absolut eronat pe stânga, cu toată dăruirea depusă, era aproape imposibil să realizeze mai mult, mai ales în 4-4-2.  Păcat, dar locul lui e pe dreapta, chiar avem nevoie de el acolo. Cu Voluntari: în mare cădere de formă faţă de ediţia trecută. A reușit doar să încaseze un „galben”.
  13. Voiculeţ (6.1, gsp: 6)Cu Voluntari: probabil cel mai bun meci al lui Claudiu la CFR, mai ales că a fost băgat în echipă „direct din accelerat”, cum se spune. Introducerea lui a însemnat şi revenirea la aşezarea 4-2-3-1, în care se simte cel mai bine (şi în care a avut evoluţii apreciate şi la Mureş). E posibil ca acest jucător talentat să nu fi fost utilizat în trecut aşa cum/unde trebuia. Putem vorbi şi de o perioadă mai lungă de acomodare etc., în orice caz este un jucător de care – în acest moment – avem nevoie, fiind cam singurul cu profil ofensiv şi cu mijloace suficient de bune pentru a organiza atacul. După apariţia lui, parcă posesia noastră a fost şi mai evidentă, iar construcţia jocului ceva mai coerentă.
  14. Vitor Bruno (5.7, gsp: -) Cu Voluntari: fără să am ceva personal cu acest băiat, trebuie să afirm că nu prea are ce căuta la noi, şi nu neapărat din cauza aspectului de halterofil… OK, să fim răbdători, până la urmă a dat o bară celor de la FCSB… 🙂
  15. Feri Dican (7.3)La Ovidiu: formulă folosită mai rar (4-4-2), dar concepută corect, cu excepţia poziţionării lui Jakolis pe stânga. Mai trebuie lucrat pe blocul defensiv din dreapta, cu accent pe implantul lui Dani Coelho (dacă tot va fi titularizat el). Trebuia să facă schimbările mai repede (mă gândesc la Roşu şi la Jakolis). Schimbarea lui Guima cu Cristian şi Jakolis cu Păun corecte dpdv tactic (ca impact asupra aşezării), dar aia cu Păun trebuia făcută mai repede, ca şi cea a lui Roşu. De altfel, putem vorbi şi de altă schimbare (mai ofensivă), nu numai de timing. Parcă cu ceva frică, poate şi din cauza reprezentaţiei jalnice a hoţului calificat. După introducerea lui Cristian Lopez era nevoie şi de o altă formulă (4-4-1-1, 4-2-3-1 etc.), spaniolul nefiind profilul jucătorului „pereche în atac” în 4-4-2. Cu Voluntari: a pregătit foarte bine meciul dpdv tactic aşezării deja clasice din acest sezon (4-4-2) și a ales piesele cele mai potrivite. Schimbările… aşa-şi-aşa, una bună (introducerea lui Voiculeţ, chiar dacă ea a fost forţată de accidentarea lui Neluţ), poate mai puţin a lui Vitor, care – oricum – a fost la trecerea timpului. Nici Jakolis nu s-a ridicat la nivelul celui înlocuit (Tiago Lopes).

***

B) Alte observaţii:

  • vreau să remarc în primul rând că echipa a început să fie ceva mai aşezată, mai organizată, arătând în majoritatea timpului că ştie ce vrea, şi cum vrea acel „ceva”. Din păcate, vedem – din nou – acel recul de prin minutul 15-20, după un început mai promiţător, în care avem impresia că vom câştiga lejer, urmând apoi să avem morcovul în c…r după ce adversarul preia frâiele jocului. Din acest punct de vedere, R1 a semănat aproape perfect cu R1 din meciul anterior de acasă (cel cu TM), având doar şansa (în plus) a golului marcat de Davide, exact înainte de pauză, adică exact când trebuia… 🙂
  • R2 ne-a adus multe lucruri interesante, de exemplu condiţia fizică superioară faţă de adversari (nu neapărat faţă de noi înşine), din care cauză jocul s-a mai liniştit un pic, sătenii neavând nicio acţiune periculoasă în acest interval de timp. Alt lucru important: mi s-a părut că echipa a început să „presteze” acel joc nu neapărat spectaculos (nici foarte anost), care dă siguranţă echipei, care asigură posesie şi care îi face pe oponenţi să-şi piardă treptat încrederea lor în eventuale puncte „furate” din Gruia.
  • lucrul cel mai important în R2 mi s-a părut reapariţia formulei 4-2-3-1, şi asta odată cu introducerea lui Claudiu Voiculeţ. Dacă până atunci vedeam acest 4-4-2 din primele 3 meciuri (cu transformări spre 4-4-1-1 în faza de atac), după ieşirea forţată a lui Neluţ echipa s-a regrupat absolut firesc (nu ştiu dacă la indicaţia lui Feri) în 4-2-3-1. Firesc, în sensul că Voiculeţ este croit efectiv pe acest sistem, lucru demonstrat foarte clar în ediţia precedentă la ASA. Concomitent cu această reaşezare, jocul a devenit mai elaborat, ceva mai plăcut şi cu mai multă posesie (cu pase din prima), au apărut şi ocazii nu fortuite (sic!), ci în urma „prelucrărilor” ofensive.
  • încă o singură observaţie: echipa a devenit – din păcate – una de „picior stâng”, având o consistenţă mult mai mare pe flancul stâng, cel puţin în atac, unde cuplul Camora-Păun se înţelege de minune (parcă şi lui Davide îi place mai mult pe acolo). Inclusiv Voiculeţ a stat mai mult prin zona aia, aşa că nici nu-i de mirare că în R2, după min.60, fazele cele mai bune s-au creat în zona stângă. În apărare, în mod paradoxal, „stânga” noastră greşeşte mai mult (faţă de partea dreaptă), în ciuda experienţei şi valorii superioare a lui Mario. OK, Țînc a dat cam încet o minge acasă (nu putem vorbi de o greşeală defensivă colectivă), dar la depăşirea lui Mario (de către abilul Kone), am văzut o altă eroare (de poziţionare, de marcaj) a lui Larie, eroare dublă, adică, urmată de o fază foarte grea, rezolvată miraculos de Mihai. În replică, pe partea dreaptă, acest oarecum rudimentar Dani Coelho îşi face meseria fără prea multe fiţe, s-a cam prins ce trebuie făcut în ecuaţia lui cu Larie, mai strânge şi Tiago Lopes, şi partea aia de apărare mi s-a părut mai sigură. În schimb, în atac, acel flanc este aproape inexistent, împingându-l (deseori inspirat) pe „hăbăucul” Tiago Lopes să strângă în centru, făcând loc urcării lui Dani Coelho, care – deocamdată – nu are centrare grozavă. Oricum, un plus la el este faptul că deja urcă mai curajos, iar defensiv a mai crescut un pic.

HAI CFR!!!

42 de comentarii

  1. EXCELENTA ANALIZA, BRAVO KIRUJ BACSI !!! Meriti…. un suc … Vad ca si „analistii ” nostri au crescut in…. „nivelul de analiza”. Serios, Kiruj draga, ai expus esentialul in mod foarte profesionist . Ai luat lectii, te-ai educat de pe „gugl” ???….. Profesionist ! Acum, il astept si pe simpaticul „Racheta” sa-si „amelioreze” putin stilul, ca, dupa cum am mai spus, ii prea „cazon”. Daca ar pune un pic de miere in ce scrie si nu ar folosi doar „caitu’ cu raspandirile”, ar scoate si Racheta ceva frumos… Imi mai plac, de asemenea Csongi si „celebri dinozauri ” ,Vass Bela si Caneto. Dar, il astept mai des pe Hakana, pe care, atunci cand il citesc, parc-as citi ceva scris de Erich-Maria Remarque… Dar, de ce nu face si Bogdan o analiza a vre-unui meci, fiindca il consider „un profesionist” si as fi interesat sa vad si o „ana-liza” marca Bogdan, nu numai programe de antrenament (adica si ce s-a facut, nu numai ce trebuie facut)? Ma bucur , insa, de progresul echipei si cred ca m-am cam grabit cu aprecierile la Feri Dican… Totusi, si Feri ar trebui sa-si mareasca gradul de specializare in domeniul „psiho-emotinal” , fiindca aici ii capitolul cu care nu-i antreneaza corect pe baieti. Iar A1 este nr. 1 care trebuie sa aibe grije de acest capitol. Poate ca de aceea am spus ; „…ca-i prea mare clopu’ pentru Ferike ..” O sa-l vedem la Iasi, capitala de la tzara …

    Apreciază

    • Cu mine inteleg…Dar cu Dinu ce-ai avut ? Ca pe toti i-ai pomenit in pomelnicul de multumire mai putin pe el…Sau articolele lui legate de istoria CFR nu te intereseaza ? Cum ma gandesc ca nu te intereseaza nici ce scrie imediat dupa ce se termina meciurile actuale ale CFR-ului :))))

      Apreciază

      • No , bine ! Io i-am laudat pe cei mai talentati si i-am pomenit pe „celebrii dinozauri ” caneto si vass, ca ei (dupa varsat biologica ) sunt din era geologica Triasica . Io cu tine , suntem din Jurasic (ceva mai tineri cu cateva milioane de ani ) , iar 0000007 ii mult, mult mai tanar (Cretacic). Despre OOOOO7 aveam in plan sa amintesc intr-o alta abordare , de ordin economic, de spionaj de chestii de astea ,internationale… Unde vreau sa lamuresc si „pozitia strategica” a lui Cristi (acest Mata Hari ) cu deosebite calitati manageriale (mai putin fotbalistice). Dar, in domeniul asta, doar Vass Bela si tu , Dantesc puteti sa-l egalati … Deci , este loc destul pentru toti. Da’ , pe mine ma intereseaza ce pot „fura ” dpdv tehnico-tactico-strategic si de „skill” fotbalistic . Si sunt multe lucruri folositoare..Pacat ca nu mai comenteaza Albu …!!!!

        Apreciază

        • Daca ar fi sa ne apucam serios, Bela de finante, eu de marketing si Dan de spionaj la club sa vezi ce ar iesi 🙂 . Mai ales ca ne-am certa de 3 ori pe zi.Kiruj ar face o afacere ca ne-ar vinde palinca de impacare. Intrebarea retorica este insa, cum am mai munci la cit de manga am fi?

          Apreciază

        • Mulţam că m-ai întinerit cu câteva sute de milioane de ani şi m-ai trecut de la cambrian la triasic, totuşi se vede că cine împarte parte-şi face, că diferenţa dintre mine şi tine îi de vreo două luni. 🙂 În rest este adevărat, 07 îi mult mult mai tânăr ca Dantesc, cu vreo 2 săptămâni, poa’ să-i zică liniştit nenea. 🙂

          Apreciază

  2. Pe mijloc ar cam fi ” echipa”: Petrucci, Nelut, Muresan, Tiago, Voiculet, Jakolis, Paun. In fata ar cam fi probleme mai ales la finalizare cand nu se da dovada de altruism.Si la Ovidiu si cu Voluntarii se putea marca daca nu se alegeau solutii egoiste.
    Eu ma bucur pt ca jucatorii nou intrati se ridica la nivelul celor plecati.Minca( locul 1 pe InStat!) per total nu e sub Felghe , Nelut il poate face uitat pe Monroy, Petrucci pe Sulley, Muresan poate juca cu succes in locul lui Rada, Paun ar putea prelua rolul lui Deac, chiar cu oaresce plusvaloare.Belek pare superior lui Tade.Uneori aveam impresia ca e chiar Tade si ma minunam ce tehnica buna arata asa deodata(!?).
    Cred ca problema este daca Feri poate face ce a facut Miri.Adica o buna pregatire fizica, pressing agresiv, spirit de echipa.(Practic pe Tade, colegii l-au facut golgheter). Un minus la Miri este faptul ca e inconstant ca nu a realizar ca la Cluj putea lua titlul si avea apoi o alta putere de negociere cu orice echipa. Parerea mea ca la ASA nu se va putea impune, multi jucatori considerandu-se superiori lui.Totusi Feri nu a pierdut cu Steaua. Sa speram ca printr-o omogenizare rapida, echipa va castiga in prestanta si competitivitate.Oricum se anunta 6 etape grele cu doar doua jocuri acasa.Hai CFR!

    Apreciază

    • Așa este Gavrilo, foarte bine ai remarcat! Pe Tade într-adevăr colegii l-au făcut golgheter (și sistemul de joc construit de Miri -și continuat în parte și de Feri-, care avea unicul scop ca Tade să ajungă cumva singur cu portarul…). Aș îndrăzni să spun, că un sistem bine pus la punct, și adaptat efectiv pe maximizarea capacității fiecăruia poate scoate peste noapte jucători exponențiali (vezi cazul Monroy), care -ulterior- la altă echipă nu mai dau același randament (și cazul lui Tade+Muniru, parțial). HAICFR!!!

      Apreciază

      • Muniru, da. Este un jucator privilegiat de sansa.Sansa unei tehnicitati speciale. Mingea se lipeste de el, are o alergare de felina, dribleaza prin destabilizarea centrului de greutate al adversarului, deschide”printre” atacantul aflat in situatie favorabila.A inceput sa si inscrie. Totul e ca echipa sa mai aiba putina rabdare sa se ” coaca”.
        Tade in schimb, nu imi face impresia ca va evolua.Coechippierii nu vor dori sa il joace.Steaua e altceva si in primul rand trambulina spre contracte mai bune.Fiecare jucator isi joaca sansa.

        Apreciază

  3. Un răspuns foarte scurt, n-am timp, sunt ocupat cu redactarea unui răspuns foarte lung. Şi comentatorul de la digi vorbea de gafele lui Mincă. Eu zic că n-a gafat cu nimic mai mult decât ceilalţi 10+3 jucători, numai că la el se vede altfel. A scăpat o minge în repriza a doua, la un corner, altă gafă eu nu am văzut, iar de scos a scos. I-am dat 7. Şi n-am simţit mai multă lejeritate în evoluţia lui decât în cea a lui Larie, tot 7. Coelho 6: aştept să-i pot da măcar un 6,5, până acum şi 6-le i l-am dat de 4 ori mai mult de încurajare decât ce a făcut pe teren. Cred că deocamdată îl ţine pe loc lipsa de forţă, mi s-a părut cel mai moale dintre cei 11 titulari. Ţânc nu că a dat încet o minge acasă, putem spune că i-a pasat-o lui Kone, faza asta a fost gafa meciului, nu văd nici o vină în dreptul lui Mincă, cum insista comentatorul digi. Am mai spus-o ieri sau alaltăieri, m-a exasperat Ţânc cu respingerile lui (mai ales cu capul). Cred că 99,17% din mingi au ajuns la adversar. Şi, părea că se uită unde dă, de-aia am zis că mai bine să închidă ochii, poate aşa mingea nimereşte din când în când şi la unul de-al nostru. Nota 6,5. Da, Camora l-a scăpat o dată pe Kone (oricum, un jucător mult mai bun decât adversarul lui Coelho), dar, cum bine ai subliniat, aportul lui ofensiv face ca echipa să devină una de „picior stâng”. Nota 7. Şi eu îl consider pe Petrucci omului meciului: pase lungi spre Păun şi Tiago Lopes, şi cu piciorul stâng, şi cu dreptul, cum îi venea mingea, un gol cu capul în urma unui duel aerian 1 la 1 foarte curat, a sprijinit mereu atacul (mai puţin pe la mijlocul primei reprize), a recuperat, a făcut de toate. Nota 8. L-am urmărit pe Mureşan, nu iese în evidenţă, dar cară pianul, mereu concentrat, atent, dă siguranţă defensivei, Petrucci are mai multă libertate de mişcare. Nota 7. Tiago Lopes alternează mişcările de fotbalist (a îmblânzit o minge lungă şi înaltă de zici că avea magiun pe gheată, cred că a observat faza şi Luis) cu alte execuţii atât de caraghioase de parcă aş fi fost eu pe teren. Nota 7. Incredibil cât a alergat Roşu, mai ales când mingea era la fundaşii adverşi sau la portar, puţine reuşite, dar i-am dat 7 pentru voinţă şi efort. Păun: tocmai îmi spuneam după prima jumătate de oră din meci că e praştie, că nu a jucat nimic, apoi şi-a dat drumul la joc. Nota 7,5. Beleck este Steve, nu Speedy, un jucător nu foarte rapid, dar foarte folositor. Pare mai degrabă un Ogbu decât un Tade. O surpriză foarte plăcută, sper să-l ţină. Nota 7,5. Voiculeţ 7, Bruno şi Jakolis no comment. Nu putem şti dacă aspectul jocului din repriza a doua se datorează diferenţei de condiţie fizică sau scorului. La 2-0, ai noştri au jucat fără presiune, oaspeţii, în schimb, au părut demoralizaţi, se vedea pe ei că aşteaptă să se termine cât mai repede meciul. Şi schimbarea sistemului de joc, de care spui, nu ştiu dacă se datorează intrării lui Voiculeţ sau este o consecinţă a unui alt moral de joc, având deja 2 goluri în jeb.

    Apreciază

  4. Atat,acasa,in scoala, in sport,dar mai ales in activitatea, profesionala,am avut un numitor comun:DISCIPLINA(!),singura „materie” care si-a pus definitiv amprenta pe gandirea,deciziile si activitatea mea ulterioara,cu atat mai mult in ARMATA,;nu inteleg de ce,unii,incearca sa ma catalogheze,ironic,fara temei, ca un „cazon”de parca aceasta institutie ar fi compromisa(?!); considerati ca Academia Mlitara este sub nivelul altor Institutii(!?),sau sa-nteleg ca, pe timpul stagiului militar,v-au adus, numai „necazuri”(?);probabil,ma gandesc ca,dupa comportament,poate ca, ati fi „meritat”, cateva lectii de privatiuni(!); asta,e(!);poate ca unora le par sever,dar viata nu m-a contrazis;Disciplina- dimpotriva,mi-a demonstrat,ca este, ceea mai buna cale de urmat; am avut si mentori care mi-au inoculat acest spirit si mi-au demonstrat ca este un factor de baza, in realizarea PERFORMANTEI(!); un ex: pe cand jucam la juniori,antrenorul Willy Kovacs(var-primar cu Pisti bacs) pt. ca am ratat,din careu(la scorul de 8-0,pt. noi!)si am avut aroganta sa lovesc mingea cu genunchiul-o fi fost,la misto?!-mi-a”ordonat”(in timpul meciului)sa fac 10 ture de teren si la fiecare colt,cate 10 genoflexiuni, pentru superficialitate si desconsiderarea adversarului(!);cat despre schimbarea stilului si ameliorarea atitudinii mele,este f. greu,acum, la trecerea pragului de 6 decenii de viata,nici nu mai poate fi vorba!; Hai CFR!

    Apreciază

    • Racheta ! Te rog sa ierti daca te-am suparat, dar eu n-am vrut sa te critic, ci doar sa te ajut ……! Mie chiar imi place ce scrii si astept dupa fiecare meci „radiografia” ta despre jucatori, despre ce s-a intamplat. Pai, acuma hai sa fiu sincer: ma mai ocup si eu cu antrenoratul. Mai precis; cu cresterea de copii care vor sa devina fotbalisti .. Si, marturisec, eu ma „alimentez” cu idei din cea ce scrieti fiecare, cu tematicile lui Bugadan(care stie ce zic), cu concluziile lui Kiruj, radiografiile tale….. De aceea, cand vad ceva valoros scris despre fotbal,despre CFR, ma incanta..Deci, eu stiu ca esti cadru militar si ai in reflex exprimarea militara, de aceea am sugerat sa mai adaugi niste expresii mai complicate pentru a fi mai complexa „radiografia”. Dar, mie-mi place si asa cum scrii acum

      Apreciază

  5. Felicitari Kiruj, felicitari si celorlalti colegi, care prin scrierile lor asigura o calitate ridicata, nemaiantalnita in tara si credeti-ma , nici in alta parte a Europei ! La cele scrise mai adaug doar atat, ca spre ex, noi avem cam aceeasi echipa ca valoare ca si Botosaniul, deci cine a vazut si meciul Botosani-fcsb, a vazut si diferenta de abordare a celor doi antrenori ( Grozavu, respectiv Dican ) . Se stie cum am jucat noi cu tineret-rezervele lui fecali, diametral opus, in sens pozitiv, au jucat moldovenii, care i-au dominat de la un capat la altul pe oieri, ghinionul la 2 mari ocazii si eternul tudor stelistu impiedicandu-i sa nu obtina victoria . PS . Ce mamaligi sunt adversarele lui fcsb ( in afara de sateliti, evident ), nu-si unesc eforturile pt a contracara arbitrajele pro-pro-fcsb, prin reclamatii la UEFA, de ex, semnate de min 10 echipe, care cu siguranta ar avea ecou . Asa, rade fecali de ” fraieri „, ia punctele nemeritat si ” cainii latra, caravana fecalista trece „, nu-i asa ?!

    Apreciază

  6. Dane, eu am o intrebare pentru tine putin off topic, dar care tine de situatia pe termen mai lung. Eu vad acum 2 titulari crescuti de club (Paun si Rosu) plus unul care si-a luat zborul (Bus) si inca citiva jucatori care completeaza lotul. De aia intreb, care e situatia cu juniorii de 15-18 ani? Exista acolo potential sa vedem peste 2-3 ani alti 4-5 jucatori pentru lotul de seniori, chiar daca nu titulari?

    Apreciază

  7. Este inadmisibil cum isi poate bate joc, ciobanul-PENAL( de vreo 3-4ani) de acest simulacru de campiont,subordonandu-l prin puterea banilor, a influentelor asupra”organelor”decizionale;an de an proclama castigarea campionatului,fiind sigur de sprijinul,jenant si sfidator al slugilor din FRF,LPS,CCA,Mass-Media;a fost clar,ca lumina zilei,ca acest STELIST,Tudor a fost TRIMIS, expres,la Botosani,cu sarcini precise, pt. a ajuta Stana;este unul dintre alti 5-6 asa zisi”arbitrii”, pe care se poate sprijini si care garanteaza in orice conditii, castigarea punctelor,fara nicio problema(!);imi este de ne`nteles cum de zeci de oameni din fotbal stau contemplativi, pasivi si nu reactioneaza la toate aceste furaciuni(!);ca sa fiu putin „rautacios si invidios”,pe unii colegi:desi,ii suspectez,in parte,de”plagiat”, totusi ii felicit pe cei care vin,chiar si dupa 2 zile de consultari,dezbateri si de informatii,dupa sedimentarea cunostintelor si eliminarea emotiilor si a stressului, a risipirii totale a subiectivismului si ne delecteaza cu analizele lor,dealtfel,pertinente privind evolutia si justificarea notelor acordate jucatorilor(!);ca sa continui, as fi curios, ce calitate ar avea aceste analize-sinteze, relatate,dupa max.2-3h.,de la finalurile de meciuri,cand,inca,mai suntem dominati de factori externi-perturbatori(?)

    Apreciază

    • Intr-adevar de la Bucuresti rasare soarele…. Oamenii din FRF sau Liga sunt numiti din sfera de interes bucuresteana.Daca Steaua ia 30 milioane pt participare in CL , o parte din bani se vor…plasa prin procedura celui care stie ” tabla impartirii”. Cristi are dreptate, o echipa dintr-un oras de 2milioane nu poate fi comparata cu una dintr-un oras de 2-3sute de mii. Doar un stadion de 20 -30 de mii plin poate aduce o presiune pe federatie in sensul respectarii impartialitatii asupra desfasurarii competitiei. Meciul nostru de la Ovidiu si cel de ieri de la Botosani( o echipa ardeleana de altfel) au aratat ca la partidele ” sensibile” se deleaga arbitrii care ” trebuie”.
      Am avut cu Poli 7000 de spectatori, dar cu Volu doar 700! Poate ar trebui refacut managementul clubului in sensul aducerii la stadion a echipelor de suporteri pt crearea unei presiuni pe echipele cu pile.E clar ca acum sunt cateva echipe de acest gen si mi se pare ca Steaua, Astra, Viitorul, Pandurii fac parte dintr-o ” cooperativa”, poate si Craiova.Aceste echipe par a avea deja asigurata prezenta in play-off. Va fi grea accederea din zona „libera” in primele 6.Practic pt un loc se vor duela ASA, CFR, Petrolul, Botosani si Iasi-ul.Stim ca accederea in play-off inseamna bani din televizari, aceasta fiind momentan solutia supravietuirii.

      Apreciază

      • Gavrilo, eu vad grupurile de interese un pic altfel. Primul grup e stina si satelitii ei: Viitorul, Voluntariul, Chiajna. Aici interesele sunt ajutarea oii si siguranta pentru reje, restul fiind puncte pasate indirect la nevoie cu alte echipe dispuse la „reciprocitati”. Al doile grup e cel al banilor publici -Muresul Iasiul, Craiova, Tg Jiu, Botosaniul, Recasul. Aici interesul e unul politic, fortarea unor „investitii” supradimensionate in stadioane noi.Petrolul intra tot aici dar s-a spart buba si investitia e deja oricum facuta si malaiul a fost deja impartit. Interesul acestor echipe este o clasare cit mai onorabila, crearea unor sperante viitoare de meciuri internationale, pentru a umfla potentialul banilor sifonati (ne mai amintim de stadionul de 60.000 de locuri gindit la Galati) ? Grupul asta e cel mai dispus la cooperari punctuale, daca restul obiectivelor nu e atins. Si grupul al treilea e restul lumii, noi, Dinamo usor izolati in lumea Bucurestiului, Astra care cinta dupa dosarul patronului. Intrebarea de baraj va fi – cine trebuie sa iasa bine la alegeri? In primavara daca nu ma insel se aleg primarii.La Timisoara promovarea in sine e deja suficienta anul asta, dar la Craiova sau la Iasi e posibil sa se forteze nota, pentru ca altfel fie apare mizeria la suprafata (in Oltenia) fie un uragan politic va matura din nou clubul spre B (Iasi). La Ploiesti cred ca e cam apus de soare, nu neaparat anul asta dar la anul foarte probabil.

        Apreciază

  8. Cristi, dpdv al interesului pt investitii in stadioane, ai multa dreptate.De ce ar trebui ca Voluntarii sa aiba echipa in prima liga? De unde spectatori, de unde interes? Sportiv! La fel Chiajna! De ce nu la Rapid? Echipa cu suporteri captivi si in nr insemnat chiar si in tara.Pai de aia ca nu sunt fonduri.Unde tre sa fie fondurile? Pai la Primarie, ca doar nu se scot din buzunar privat.Care ar fi circuitul ” apei” in natura? Primaria imparte lucrari( bani) la firme private iar acestea dau zeciuiala la clubul de fotbal care fiind ONG ii redistribuie „parandarat”.Basca, stadionul!”Pai dragilor, daca avem echipa in prima liga, doar nu ne-om face de rusine cu terenu’ nost’ ca doara nu suntem cersetori.”
    Interesant FB-ul lui Boc de ieri cand transmite cu mandrie ca 60 de mii de spectatori au fost la Untold, adica in traducere directa” noroc cu mine ca v-am facut stadion de 30 de mii de locuri” , retrogradarea lui U punand in pericol decizia Faraonica a Primariei prin lipsire de continut a notei de necesitate .Toata lumea stie ca lucrarile au fost date cu adresa.
    Deci pe deoparte avem un interes din partea Primariilor de a sifona bani dar pe de alta exista interesul de a captura prima consistenta din CL.CFR-ul a impartit ac prima cu jucatorii (scumpi)adusi special pt CL, stana vrea sa imparta in ” famiglie”!

    Apreciază

  9. achilles:multumesc pt. aprecieri(!);nu este vorba de suparare;doar ca,de f.multa vreme imi doream un(ultim) lait motiv pt. a lamuri si clarifica cateva probleme, mai putin expuse si pt. a fi inteles mai bine(!);am de facut doua corecturi:I-Din”COLTUL TRIBUNEI”nu se vrea o RADIOGRAFIE,este prea mult spus,mai ales ca-i redactat la”cald”; ci doar punctarea,imediat dupa meci, a catorva aspecte la”impresia artistica”,care mi-au ramas mie mai pregnant pe retina si pe care le socot, mai evidente,dupa umila mea parere, a unuia care vede fotbal-la teren- de peste 50 de ani(!);si II-sunt pensionar-rezervist,de 5ani; la indeplinirea conditiilor legale de pensionare si a implinirii varstei de 55 de ani,automat, calculatorul, m-a trecut in rezerva(!). Privind NOTAREA:Dupa vizionarea a 3-antrenamente si 2-meciuri,la fata locului,precum si a celor 2 de la TV, ma straduiesc din convingere, sa evaluez jucatorii(si antrenorii), cat se poate de corect-in opinia mea-,apreciindu-i la valoarea lor(de piata)MEDIE,pe care o consider,eu, la acest moment; spre ex:pe Camora sau Petrucci ii apreciez a avea o evolutie constant,buna, in medie de 7;la aceasta nota se adauga zecimale, sau punct(e), in functie de realizari,sau dimpotriva, se scad din 7, in urma unor erori,a unui joc modest,etc.;cum f.greu imi va fi sa acord nota 7,unora ca Bravo,sau Christian,care cu indulgenta sunt cotati la media de 5;astfel,incerc sa fiu cat mai echilibrat,sa nu fiu inflentat de rezultat,dar voi tine cont de (ne)asigurarea conditiilor decente de trai,de viata, antrenament, si de recuperare(pt. care eu am suferit f.mult,dupa o grava accidentare!);

    Apreciază

  10. O alta delegare ” interesanta „, Marius Avram la Dinamo-Poli T-ra ! PS . la meciul botosenenilor, criminalul de tudor nu a acordat doua penaltiuri clare ( faultul la Batin si un hent clar, parca la Sarghi ), si una fifti-fifti ( faultul la capitanul moldovenilor ), pe care daca era pt fcsb, o acorda rapid . Cum am spus mai sus, daca nu se unesc eforturile de contracarare, furtul va continua, si inca pe fata ! ( hagi mafiotu iar a fost ajutat in meciul cu Astra, echipa lui Sumi neprimind un 11m clar in prelungiri, asa ca … )

    Apreciază

    • Bela, tu ai dreptate ca doar un efort concertat poate duce la schimbarea situatiei, problema e ca nu ai cum sa aduni acea masa critica. Ai vazut ca reducerea ligii s-a facut doar cu bani. Cind a fost sa se imparta aceeasi bani la un numar mai mic de echipe, s-a renuntat la pulimea primei divizii. Cu arbitri, care sa fie momeala?

      Apreciază

  11. Dragi CFR-isti. Am intrat astazi 03 August pe site-ul oficial al ligii 1 de fotbal (liga1.ro) si am observat pentru a 2-a oara intr-un interval scurt de timp ca am fost furati si la numarul de spectatori prezenti pe stadion. Prima data am vazut chestia asta la finalul sezonului trecut cand dupa un meci acasa la noi a scazut media iar celor de la U le-a crescut desi ei au jucat in deplasare.
    Acum pe site apare informatia ca in primul meci de acasa cu cei de la Timisoara am avut 6000 de spectatori dar dupa 2 meciuri jucate acasa aparem cu o medie de 3400 de spectatori ceea ce inseamna scurt ca la meciul cu voluntari am fost doar 800 ? (6000 la primul meci + 800 al doilea = 6800 / 2 meciuri acasa = 3400). Sincer chiar nu cred ca am fost doar 800 de spectatori. Se pare ca si aici echipa Viitorul trebuie sa fie in fata noastra si sa fim furati. Asadar va rog cu totii sa trimitem o sesizare celor de la liga1.ro si sa le cerem sa mentioneze adevarul. Nu vreau 15000 de spectatori daca nu am fost dar nici nu cred ca am fost doar 800 la ultimul meci.

    Trimite aici sezizarea: link
    Vezi aici topul spectatorilor: link

    Apreciază

    • Eu am fost la meciul cu Voluntari si va spun cu mana pe inima ca am fost mai mult de 5.000 (cincimii) de spectatori. Puteti sa analizati fotografiile postate pe gruprurile ceferiste de pe FB. Hai CFR!

      Apreciază

  12. Are dreptate Clujul in culoare! Meciul cu voluntariotzi nici nu apare pe clasament. Este ca si cum am avea un singur meci acasa. Deci, daca au fost 5000 de spectatori la meciul cu voluntariotzi, atunci media este de 5500, ceea ce intrece si „wc. meaua”. Dar, sa se „apreteze” miticii la o asemenea demagogie , chiar ca nu m-am asteptat! Astia-s in stare sa zica ei ni-o adus pe toti ardeleni in Ardeal si ca trebuie sa le fim slugi pe veci…. Bleahhhhhhhhhhh!

    Apreciază

  13. Cine vrea sa se convinga de cei 800 de spectatori cu Voluntari trebuie doar (din pozele postate pe FB) sa incercati o numarare groso modo de ex la tribuna 1 si la galerie.Vedeti cati sunt pe un rand si faceti o x simpla.Apoi vedeti un cadru general cu tribuna a2 a si atunci veti vedea trucul ieftin.
    Am incredere in posibilitatile de crestere a echipei,dar in acelasi timp spiritul echipei trebuie sa fie pe primul plan.Imi pare ca pe Paun il ametesc aburii afirmarii.Tupeul de oltean probabil ca-i de vina.Cand conduci cu 3,4 goluri se trece cu vederea incercari de rezolvari individuale,dar cu scorul la limita deja imi pare desconsiderarea coechipierilor.Nu are scuza ca era cu capul in pamant………daca este in teren inseamna ca are atata inteligenta sa se informeze despre dispunerea in teren si sa actioneze ca atare.Au fost cateva faze care trebuiau sa se termine cu pasa simpla-n careu ,urmata de o simpla finalizare.Dar el a ales solutii individuale care nu-si aveau rostul.In fotbal de cele mai multe ori detaliile sunt cele care stabilesc invingatoarea.Stau si ma gandesc oare cum se termina partida noastra de la Roma ,cand Traore in loc sa-i paseze lui Culio a ales o varianta necastigatoare……..poate totul inclusiv prezentul avea alte coordonate.Si atunci antrenorul are datoria sa trateze serios asemenea iesiri.
    In continuare cred ca echipa are mare nevoie de un lider gen Gabi Muresan.

    Apreciază

    • Gică, aia cu Traore şi Culio era -parcă- cu Bayern (acolo), meci pierdut cu 3-2, poate greşesc, de fapt nici nu are importanţă, ai perfectă dreptate, aceste detalii sunt extreme de importante, de fapt am subliniat şi eu acest aspect. Referitor la repatrierea lui Gabi Mureşan sunt ceva mai rezervat, chiar dacă îl apreciez şi îl stimez mult de tot (pentru „întreaga activitate ceferistă”, cum se spune), dar acum şi aici nu sunt convins că e o idee bună (poate greşesc). De ce? În primul rând are un salariu (măcar scriptic) mai mare la Mureş (că nu-l prea primeşte în mână, e o altă poveste…), şi asta poate fi un factor de tensiune în grup. Este -aşa cum ştim- un adevărat lider, dar are şi tendinţe de-a sari calul (mai nou, văd că are contre şi cu Miri, gestul lui fiind cam ciudat la valoarea lui şi oricum unul prostesc). Nu sunt convins că Feri ar urla de bucurie (fiind ceva mai slăbuţ la capitolul disciplină şi fermitate) că firava (şi prea mult trâbiţata) unitate a vestiarului ar putea câdea, cât ai zice peşte. Că are 33 de ani, să zicem că nu se vede încă. Dar per general, totul este o problemă de principiu, zic eu, dacă tot te-ai resemnat după insolvenţă, şi ai ales un nou drum şi o nouă politică de alcătuire a lotului (din care face parte, în sfârşit, şi accentul pus pe tineretul propriu), atunci mutarea respectivă nu prea s-ar încadra în noul „peisaj” strategic. Poate va fi vânat şi mai tare de arbitrii, nu ştiu. Repet, am încercat să separ istoria cu viitorul. În final, ce să zic, nici eu nu sunt ferm convins că e bine aşa, sau altfel, e greu de anticipat cum vor evolua lucrurile cu el în echipă. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Da, greşeşti, la Roma s-a întâmplat. Traore nu l-a băgat în seamă pe Culio şi a tras din careu, lateral-stânga, troznind bara. N-a scăpat nici una din barele de la München, dar atunci Traore a sutat de la vreo 25 de m central, iar Culio nu era liber la 2 metri de poartă.

        Apreciază

    • Problema e ca Gabi Muresan se pare ca mai nou isi doreste sa fie un fel de antrenor secund si repeta nesincronizarea dintre celulele gri -> exprimare-> context. Cit de prost sa fii sa nu iti dai seama ca Miriuta a jucat ani de zile ca nr 1 sub comanda unui antrenor zbir est german care nu tolera miscatul in front (Geyer)? E logic ca fiecare antrenor e modelat de niste mentori asa ca era usor de dedus ce reactie va primi?

      Apreciază

  14. Sistemul de turnicheţi de la stadion ar trebui să înregistreze numărul persoanelor intrate la meci. Poate s-o găsi un frânar cu pile să afle ce zice tehnica modernă. 🙂 Nu înţeleg de ce nu se anunţă oficial cât a arătat contorul după câte un meci.

    Apreciază

  15. Nu ne trebuie Gabi Muresan! Scurt / 2 : situatia materiala este destul de „nashpa” …un sindicalist ca Muri sau Felghe ne mai trebuie…Avem muncitori calificati la locul de munca, cu salarii acceptate de ei si care fac productia sa mearga, sontac-sontac, dar merge productia… „Seful de echipa” este ca echipa, dar pana rezultatele productiei sunt in crestere nu e musai sa se schimbe… Ca pentru un urmator salt calitativ (sa continui cu ideologia marxisto-leninista) este nevoie de un alt sef de echipa (antrenor) si de alti „muncitori” , cu experienta si devotament pentru salarii este altceva…
    Vom vedea ceva?

    Apreciază

  16. Nu cred ca se mai poate pune problema revenirii(dupa episoadele cu nea Iulica)lui Gabi Muresan,mai ales ca noi am luat-o pe un alt drum,pe care oricum,cred,ca el,nu-l accepta(!);daca a indraznit sa-i rastalmaceasca tactica lui Miri,atunci lui Feri ii intoarce spatele si-l si injura(!);cel mai intelept-nu conteaza metoda de control-ar fi sa se monitorizeze,la fiecare meci(sau e secret?)NR.de spectatori(!),astfel am elimina o alta comparatie jignitoare si (defavorabila)mincinoasa,in beneficiul propagandei meschine propovaduita de mioriticul-penal si ai lui acoliti-behaitori,neplatitori de taxe si impozite!

    Apreciază

    • HAI CFR!!! Restu’ muuuuie! Știți voi cine…:) Sunt fericit, așa, mai rezervat. Dacă câștigăm la Iași, voi fi și mai fericit…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

    • „Antrenorul” Mirel 4doi: quod erat demonstrandum. Dacă nu-l bate pe cealaltă creatură comunistă, va fi primul antrenor demis(ionar) din acest sezon, el ciobandante nu-și permite să rateze și EL. Să dea Domnul ca totuși să se facă de …oaie și în play-off.

      Apreciază

  17. DIn perspectiva noastra cred ca este un moment bun. Steaua urmeaza sa aiba 3 meciuri grele cu Dinamo, Astra si ASA. Daca adversarii vor obtine nisterezultate bune,e posibil ca Radoi sa aiba soarta lui Hagi iar Steaua sa se destabilizeze pentru o perioada. Scenariul cel mai optimist pentru noi este urmatorul: Steaua peirde puncte si are frictiuni interne -> intra in play off pe orice alta pozitie decit 1; in iarna va fi obligata sa vinda niste jucatori, fie pt ca va veni un nou antrenor, fie ca Gigi is va trata iar turma „de schiop” samd..

    Apreciază

  18. Orice previziune as fi supra-licitat nu cred ca mi s-ar fi indeplinit atat de bine; super(!);jenant si catastrofal(!); era cat pe ce ca la 2-2(parca?), Tade, sa-mi strice satisfactia unei infrangeri dezonorante,cu 3 goluri primite intr-o repriza(!);un epilog mai fericit nici ca se putea realiza,gandindu-ma la ratarea meleoanelor,a spulberarii viselor de preamarire si a perspectivelor grotesti la care am fi supusi de arogantele si mitocaniile cibanului-penal(!);cat despre Ladoi-pompierul de serviciu(la Bistrita avea probleme cu hidrantii),nu are cum sa-si depaseasca conditia de cotonogar si sa arda etape de pregatire profesionala,de experiente si cu rezultate notabile,pt. care unii s-au sacrificat,au muncit si s-au spetit pt.a ajunge la un asemenea nivel.

    Apreciază

    • Trecand peste faptul ca a jucat la fecesebe…mie personal mi-a placut intotdeauna de Radoi…Luptator,dedicat,,,Pacatul lui e ca s-a inrudit cu ciobanii…dar cine nu e cu pacat in lumea asta?

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.