Told you! [CFR Cluj – FC Voluntari 2-0]


Mai lăsați-mă cu Electric Castle și Untold! Spectacolul adevărat e în Gruia, chiar dacă majoritatea spectatorilor care ar fi trebuit să fie în tribune, la spectacol, erau în alte părți. V-am spus eu (via caneto) că batem cu 3-1? V-am spus. Și am bătut cu 2-0, după un scenariu asemănător cu cel de la 3-1 (adică Voiculeț a uitat să facă 3-0, iar relaxarea de pe final era să ducă la defecarea golului de onoare). Fotbalul e frumușel când se joacă pe goluri și cu adevărat sexy când se joacă pe golurile noastre.

O atitudine pozitivă imprimată de antrenorul Dican (2/3-negativul de pe Arena Națională) echipei trimise pe teren. Joc pe atac, pe ei și pe… poarta lor. Până reușesc cât de cât să se așeze în formula gândită de Bogdan Argeș Vintilă, oaspeții lasă neglijent o minge pentru Tiago Lopes, aflat mult prea departe de poartă. Portughezul preia pe piciorul „bun” (dreptul) și șutează năpraznic cu piciorul „stricat” (dreptul), speriindu-l de moarte pe Balauru. Din nefericire, bara transversală se opune din răsputeri deschiderii scorului încă din minutul 2 și sper ca după meci domnul Iuliu Mureșan s-o dea la FCSB. Oricum, început beton de meci, iar Tiago Lopes l-a făcut deja uitat pe Robert… cum naiba îl chema?… Maah. Da, Maah îl chema.

Deși e doar împrumutat în Gruia, stăm cu ochii beliți ca mielul pe noul vârf de atac, Beleck, să vedem ce poate, iar dacă poate, să nu ni-l ia lupul cel rău cu arcanul la stână. În prima parte a meciului, Beleck dă impresia că va aveau câteva propoziții – poate chiar o frază mai scurtă – de spus. Din păcate, va trebui să așteptăm să vină viitorul, să vedem ce și cum cu finalizarea, pentru că în meciul cu Voluntari atacantul n-a ajuns nici să rateze, nici să marcheze. Mingile lungi care ne-au mâncat (iar!) ficații după primele 10 minute de joc l-au pus mai mult pe fugă pe Neluț Roșu, cel presupus a fi doar sprijinitorul lui Beleck. De data asta, însă, Dican n-a mai schimbat doar oamenii pe posturi, ci și tactica. Mingile lungi s-au scurtat și apoi au fost înlocuite de pase printre, numai bune pentru țâșnit spre poarta adversă. Această tactică a făcut ravagii în apărarea pe două linii (vreo 9 jucători) a oaspeților, mai ales în repriza a doua. Și pentru că pornisem de la Beleck, trebuie să spun că nu are stilul lui Tade, de armăsar neobosit (cel puțin până obosește), uneori pripit. Pare să știe să protejeze mingea, și are o încredere lăudabilă pentru vârsta lui să o păstreze la picior. E calm, studiază faza și încearcă să aleagă soluția cea mai bună. Pasa înapoi, pe linia de 16 metri, din repriza a doua, cred că e grăitoare pentru inteligența jucătorului. Mai mult un servant decât un finalizator în meciul de azi (așa a decurs jocul; el numai s-a adaptat), ne lasă curiozitatea vie pentru etapele următoare. Știe să stea pe teren, are mobilitate, de ce n-ar avea potențial? Să-l vedem cu mingea la picior, în careu și-l mai… disecăm.

N-a fost o plimbare în parc, să fie clar! Școliți de Maftei la geometria mușuroaielor din Gruia, cei veniți tocmai de la Voluntari au reușit să ne streseze de două ori portarul la 0-0. Cel mai bine școlit pare să fi fost Kone, implicat în trei dintre ocaziile lor de gol.

Petrucci (min.41), după centrarea lui Tiago Lopes (cel care l-a făcut uitat pe RM), devine erou gruian și schimbă soarta jocului de pe muchie de cuțit pe partea noastră de lamă. Obligați să iasă mai în față, oaspeții se pierd de multe ori cu firea, ba pierd și mingea, ocazii excelente pentru noi să ne exersăm contraatacurile.

Fotbalul e sexy mai ales când te lasă și arbitrul să joci. Uneori – cum a fost cazul astăzi – aportul său la frumusețea jocului e minuscul (ba un 11 metri acordat gazdelor, ba un 11 metri neacordat oaspeților), dar te umple de un sentiment de mulțumire… Păun (min.56) cade în careu, lovit în pulpă de 1-2 adversari, și se acordă lovitură de osândă. Tot el e cel care se ridică de jos, se scutură de praful imaginar, ia mingea între cele două mâini îndemânatice, o pune pe punctul cu var alb, se îndepărtează alene câțiva pași, apoi se apropie mai repejor, ma non troppo, șutează în colțul opus celui ales de Balauru și se face 2-0, game over.

Ca ziua să nu ne cadă 100% bine la rânză, criminalul N. Grigore recidivează în Gruia, și-l trimite pe bietul de Roșu pe urmele lui Vass. V-am spus și v-am avertizat încă de acum 3 ani (link) că ăsta devine criminal în serie! Să sperăm că nu e ceva grav și Neluț n-o să mai aibe nevoie de cârca lui Iosif Mureșan ca să se deplaseze.

În prelungiri ne sperie și Larie, care rămâne întins nefiresc pe gazon, acuzând dureri. Intervine meseriașul cu studii medicale, îi dă rapid pe spate cu spray contra arsurilor solare și Ionuț se ridică vindecat de pe teren…

Trecem rapid peste finalul partidei, când CFR a scos schimbătorul de viteze la punctul mort, să-și păstreze a IV-a și a V-a pentru Iași. Da, puteau să ne dea un gol, dar două… niciodată! A fost ziua noastră, clar!, și ne merităm cu vârf și îndesat cele 3 puncte obținute pe teren, chiar dacă în clasament arată mai puține.

Micuța, dar prezenta galerie a oaspeților a amuțit pe final (asta dacă a făcut ceva gălăgie în timpul meciului; eu nu știu, n-am auzit-o în boxe). Veniți până la Cluj să ne roage de ceva bere, ierburi, fetițe și poate un punctuleț, băieții au plecat de unde au venit cu tolba plină de două goluri.

CFR Cluj: Mincă – Dani Coelho, Larie, Țînc, Camora – Tiago Lopes (Jakolis), Petrucci, A. Mureșan, Păun (Vitor Bruno) – Roșu (Voiculeț) – Beleck.

55 de comentarii

  1. Mie mi-au mâncat ficaţii pasele scurte, mai alea care s-au vrut lungi, dar s-au nimerit scurte. Şi alea scurte care s-au vrut scurte şi s-au nimerit foarte scurte. Cu alea lungi n-am avut bai decât dacă le-a dat Dani sau Ţânc. Chiar îi recomand lui Ţânc să închidă ochii când dă o minge lungă, poate aşa mai nimereşte şi din ai noştri. 🙂

    Apreciază

  2. Degeaba are Dantesc boală pe Tiago Lopes, tipul ştie ceva ce alţii nu ştiu: face ce face şi-i mereu acolo pe undeva unde alţii nu ajung să fie, chit că-s atacanţi. 🙂

    Apreciază

    • Tiago este în momentul de față un punct fix în echipă, de ne place, sau nu…Jucător „neprieten” cu mingea, dar cu o inteligență de joc (de poziționare, de anticipare a fazei) foarte bună, de ambiție și de angajament, dispoziție la efort nici nu mai vorbesc . Nu avem ce comenta, în acest moment este -pe drept- om de bază, asta e. Strânge bine în centru, dă pase de gol, are ocazii…No comment. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Nu ca am boala,l’as pusca cu sare din tribuna daca as putea…Un hebereu ca asta in veci nu mi-a fost dat sa vad…Maah era parfum fata de asta..E acolo unde trebe dar nu stie de ce si cum a ajuns acolo,nu stie ce sa faca cu mingea ,nu stie sa alerge sa faca o deposedare un dribling…Sut ca ala de azi la pariu fac nu mai da 10 ani…Oare nu il vrea fecesebe?

      Apreciază

      • daca paun i-ar fi dat macar o pasa din cele doua faze clare avute in repriza a 2a era omul nostru iarasi in pozitie de finalizare si destul de probabil ar fi tras prost, pe centrul portii si ar fi inscris. nici eu nu mor dupa el insa sa-l ajute Cel de Sus s-o tina tot asa (assisturi si goluri) si-l da doctoru’ la oi pe galbeni multi. hai CFR!

        Apreciază

      • Nu-i vorba dacă mai nimereşte vreodată un aşa şut, ci că apare mereu în fazele care se reiau la tv după meci. La Constanţa, nu trebuia să aibă decât o gheată cu un număr mai mare, la centrarea lui Tade, ca să fie erou. Pe AN, pe lângă gol, a mai avut o pasă genială la portarul FCSB-ului. Îi foarte departe de ceea ce îmi place mie la un fotbalist, mă tot minunez cine ce a văzut la el când l-a ales să-l aducă la CFR, dar e jucătorul nostru acum, ca atare, vorba lui Miriuţă, îl consider printre cei mai buni jucători din campionat. 🙂 Am văzut pe FB, eşti nelămurit de ce a plecat Cadu cu salariile achitate la zi, faţă de bietul Maftei care a luat ţeapă. Uite că şi Cadu, chiar cu banii la zi (mă rog, a rămas nişte mărunţiş, cam dublul sumei lui Maftei) a fost la fel de supărat şi indignat ca Maftei, pentru că TAS-ul a returnat cele 24 de puncte foştilor colegi de echipă: link 🙂

        Apreciază

        • Nevazandu-l inscris la masa credala ma gandeam ca si-a incasat toate drepturile,scuze, greseala mea ! In rest ramane cum am stabilit cei care l-au fluierat si injurat ieri pe Maftei sunt intradevar suporteri de rezultat si spectatori care atunci cand echipa nu performeaza dispar brusc de la meciuri… aceeiasi care atunci cand echipa merge prost nu pregeta sa ii injure fluiere …Oricum e bine de stiut…Noi nu suntem altfel

          Apreciază

          • Dane, să nu mă înţelegi greşit, eu nu iau apărarea celor care l-au fluierat pe Maftei, dimpotrivă, … (nu vreau să reiau acum îndemnul lui Adi 🙂 ), dar nici nu mă mir de ostilitatea care s-a format în unii (destul de mulţi, mă număr şi eu printre ei) faţă de el. Maftei are dreptate că i se cuvin acei bani şi că a fost dus cu zăhărelul, dar – că tot ai amintit de tabelul creditorilor – sunt mulţi jucători cu restanţe mult mai mari (Deac, Hora, Voiculeţ, Costea etc, dacă bine ţin minte) şi nici unul nu şi-a dat poalele peste cap ca Vasile.

            Apreciază

            • Sa stii ca am inteles perfect ce ai vrut sa spui de aia nici nu m-am inflamat si stii ca mi se intampla repede si des…Ok,ideea e ca nu toti suntem la fel si cu siguranta reactionam diferit in diverse situatii…Pe de o parte,pe de alta parte nu vom stii niciodata care au fost subterfugiile acestui conflict si cine ce a promis celeilalte parti…Apoi,Maftei nu e prost ,nu e deloc prost dar cand ti se umple frigiderul cu carne la adresa ta si a familiei tale,cand urlii ca un disperat din tribunaTiganuleeeeeee ! Si esti sigur ca omul te si aude ai si iesiri din astea ,sunt scuzabile ,nimeni nu e robot…Fiindca eu pe asta insist,daca ar fi fost cateva fluieraturi razlete cu siguranta nu s-ar fi ajuns pana unde s-a ajuns…Si cand a urlat dementul Tiganuleeeeee ! Efectiv mi s-a facut mie rusine…

              Apreciază

            • vasilica a ratat sansa, inca o data, sa arate ca are ceva-n cap. nu mai lungesc discutia, caneto si kiruj au pus in cuvinte cam ce gandesc si eu. pe de alta parte vasilica e cam confuz:ba ca nu-l deranjeaza/intereseaza ce zic suporterii de el, ba le raspunde prin declaratii la tv. da’ omu’ care i-a strigat „tiganule” cu ce a gresit? sa-i fi zis romule? 🙂 hai CFR!!!

              Apreciază

            • Cand a urlat dementul Tiganeee sa iti i-au familia in pulaaaaaa !!!!!!! Baaaaaa muistule !!!!! Am vazut brusc alb-negru in fata ochilor,o bordura si un om cazut la pamant insangerat…De fapt am vazut o caverna din care iesea o primata si spre ghinionul CFR avea si un fular alb-visiniu la gatlej…Fular pe care scria „Mandru ca sunt franar!”

              Apreciază

            • ca sa fiu mai explicit: multi vad fotbalul ca un spectacol si din pacate cam asa-s majoriatea suporterilor in lume (cu unele exceptii desigur) dar fenomenul e mult mai prezent din pacate in Romania. Va rog sa nu imi dati exemplu pe rapid, u craiova sau u cluj.

              Apreciază

    • N-am mai vazut un fotbalist ca Tiago Lopes.Poate are „bulan” , dar tind sa cred ca e foarte inteligent , se vede cum se demarca, cum vine din linia a doua.Are momente slab ,in care ori ezita ,ori nu stie ce sa faca cu mingea!Totusi e un fotbalist bun, daca intra sutul acela din minutul 2 , presa il dadea deja la wcsb :))

      Apreciază

  3. Mie ,mi-a placut Beleck asta .Stie jocul.Si mie mi s-a parut pana acum un fel de servant si „facator” de loc la ceilalti.Adevarul este ca se uita inainte de a pasa.Petrucci ,cu mult peste Muniru.Lopes ,pai el este de apreciat pentru cat efort depune.Chiar este util ,are omul vointa,chiar daca stiinta mai putina.Este foarte inimos.

    Apreciază

    • Beleck îi cu o clasă peste Tade, și cu două peste Cristian Lopes… Petrucci, cum anticipam, un tătic de fotbal la mijloc (și nu numai). Bunicel și Andrei M, dar cam liniar (și defensiv), dar măcar îl eliberează -din când în când- pe Davide să-și facă de cap… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Luis, Kiruj, eu nu ma prea bag la aprecieri de jucatori si tactica, pentru acolo nu ma prea pricep ca cei care au fost activi. Echipa e in transformare, pentru citeva meciuri in picioare pe care le au impreuna si la general rezultatele sunt bune, chiar daca impresia artistica lasa de dorit. E bine ca lotul fiind relativ mic au aproape toti sanse sa joace. Sa speram ca vom vedea surprize placute.

        Apreciază

      • asta ma gandeam si eu in timpul meciului, daca joaca asa in continuare belek, guima si lopez, cu parere de rau mai mult ptr guima, nu o sa mai prinda echipa nici unul din ei. oarecum belek imi aduce aminte de weldon. degeaba … care au reusit sa si formeze abc ul fotbalului pe la man utd, benfica, fiorentina … cand intra in teren in liga1, se vede de la o posta ca sunt 2 clase peste restul jucatorilor. nici o stire oficiala despre nelut ? tare rau mi ar parea de el sa stea departe de gazon, e unul din jucatorii care are viziune si stie cu mingea …

        Apreciază

  4. Totusi cu o echipa mai otravitoare posesia mingii pe care o cedam sau pierdem neglijent,ar influenta jocul in defavoarea noastra.Spun ca nu am controlat jocul in totalitate si asta cu voluntari.Si nu poti controla pozitiv fara posesie.Un alt arbitru nu ne-ar fi dat acest penalty.Sau chiar mai multi. Si daca marcau si ei ne trezeam cu un egal magnific cu Voluntari. totusi Ha iCFR!!!!!!

    Apreciază

  5. Lopes al nostru,nu este un Maradona,DAR mai „regardati” odata meciul,si vedeti ce preluari face,de multe ori la mingi dificile,pase lungi etc.Nu-i chiar asa de limitat.Daca ar invata sa dea si centrari,cornere,ar fi un jucator chiar interesant.Eu ,apreciezi oricum dispozitia lui la efort,daca ar alerga toti km lui Lopes,nu am pierde cu nimeni.

    Apreciază

    • Miriuţă, cela care vrea să semene cu un tip bine, declara acum aproape un an, că de-aia îl băga pe Tiago Lopes în teren, pentru că avea nevoie de unul care ştie centra bine. 🙂 N-ajunge o singură centrare bună într-un meci, direct pe capul lui Petrucci? 🙂

      Apreciază

  6. Bravo CFR! Felicitari tuturor! Nu trebuie un joc iesit din comun d.p.d.v. tehnic, e bine asa, la rezultat. Sunt multe echipe slabe in liga I, nici cele ceva mai bune nu sunt grozave (am vazut etapa trecuta cu oile). Tineti-o asa, cu angajament, dorinta, si Feri sa ai cat mai multa inspiratie. Forza CFR!

    Apreciază

  7. Click aici pt. note! Softul se închide ceva mai repede, mai exact azi (sâmbătă) pe la ora 20.00. De ce? Nu-i treaba voastră…Aşa vor muşchii mei…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

  8. Bine ca am batut ! Analizand meciul, rezulta o similitudine cu celalate partide jucate cu echipe modeste : acestea incep mai temator din cauza ” numelui ” nostru, care inspira respect, ca dupa vreo 15-20 minute, sa constate ca nu suntem asa grozavi si sa treaca si ei la joc . Fara stralucire, am obtinut puncte importante, sa speram ca acest trend va continua . Va continua, desi avem un portar foarte nesigur, ba mai mult, chiar gafeur . Apoi, un fundas dreapta cel mai slab din epoca AP , cu un Tanc sau Goian slabi si ei . In sfarsit, daca ( cf parerilor majoritare de-aici ) un Tiago Lopez este titular de drept , ba chiar cu veleitati nebanuite , sa nu ne miram ca nu avem atacuri reusite, ca nu subjugam adversarul . Plus ca acest baiat executa toate loviturile libere si cornerele, avand o singura executie buna in 4 meciuri si aia cu gol, deci imi pun intrebarea cate alte goluri puteam sa dam daca macar jumatate din executii erau bune ? Necazul e ca intradevar nu sunt alte solutii pe benzi, Jakolis e si mai slab, iar dincolo, pe stanga, Paun e solutia, dar mai are mult de muncit ( si trebuie disciplinat tactic, vezi cele doua sanse de pase de gol irosite ) . In incheiere, o nota buna pt Beleck, un real castig, chiar daca este numai imprumutat . Despre Petrucci am mai scris, bun de tot, de departe cel mai bun din echipa .

    Apreciază

  9. NOTAREA este oprită, tabele sunt reactualizate! Un număr „record” de tribunişti (27) au participat la „ora de diriginţie”, echipa fiind evaluată la 6.8, în timp ce Dican a ieşit şi mai bine de atât (7.3). Nota maximă o vedem în dreptul lui Petrucci (8.0, felicitări Davide!), la polul opus îl găsim pe Vitor Bruno (5.7, zis şi „dulapul”…). Avem 4 jucători care au fost prezenţi pe teren în toate minutele celor 4 meciuri din Liga1: Camora, Tiago, Dani şi Petrucci. Cele 6 goluri de până acum au fost marcate de jucători diferiţi. HAI CFR!!!

    Apreciază

  10. Pentru cei ce-l îndrăgesc pe Maftei, le ofer declaraţia acestuia (trunchiată): „Suporterii adevărați sunt cei ai lui Cluj. Ăștia sunt suporteri de rezultat, de conjunctură, nu sunt suporteri adevărați gata să-și dea viața pentru echipa lor”, a declarat Maftei. QED.

    Apreciază

    • Ce intelege prin „a isi da viata pt echipa ta”, pt el ce e fotbalul? Un razboi, in fine a vrut sa traga si el o aroganta dar a iesit un partz.

      Apreciază

    • La Maftei, pentru ca tot e un subiect controversat, din pacate lipsa educatiei corespunzatoare l-a facut sa nu taca. Chiar daca a fost provocat de un reporter sau de o injuratura aiurea din tribuna, putea fie sa taca, fie sa raspunda cu o fraza neutra gen „viata merge inainte”. Din pacate pentru el, nu s-a intersectat cu Tony pentru a invata cum te exprimi daca esti profesionist, indiferent daca ai dreptate sau nu sau ai impresia ca ai dreptate intr-un conflict. Ca fotbalist e aproape terminat si cu declaratia de ieri si-a inchis definitiv orice usa la CFR, cel mai mare club la care a evoluat vreodata. Nu stiu daca va reusi sa ramina in fotbal, alta pregatire nu are, dar cu asemenea manifestari „inteligente” tactic ma indoiesc ca va face multi purici mai sus de o echipa sateasca intr-o comuna de brunetei.

      Apreciază

  11. Referitor la „maftei”.Mie nu mi-a placut omul „maftei” nici cand juca la crapid.Nu imi placea cand iesea cu declaratii,se vedea de la o posta ca-i limitat,atat intelectual cat si in exprimare.Ca fotbalist,pentru rumunica a fost ok.Din pacate Cristi are dreptate,educatia,caracterul ii lipsesc domnului maftei.In legatura cu datoriile catre el,are dreptate,poate sa-si ceara drepturile,dar depinde cum face acest lucru.Dantesc stiu ca nu iti place ce am scris mai sus ,dar asta este parerea mea,te rog sa nu te superi pe mine.:-))

    Apreciază

    • Nu ma supar ,fiecare crede ce vrea e dreptul tau…Pe mine m-au deranjat injuraturile si huiduielile la meciul de vineri fiindca raman la parerea ca asa ceva nu se face

      Apreciază

      • Aici sunt deacord cu tine,si cred ca si tu esti deacord cu mine cand spun ca ,maftei nu trebuia sa declare ce a declarat.A lovit exact unde doare mai tare,si a lovit miseleste cu ura si cu intentie.Declaratia lui il descalifica ca si om,exact cum il descalifica si pe cel ce la injurat.PUNCT si HAI CFR!!!+!

        Apreciază

  12. Se spunea aici că ” pasele lungi ne mănâncă ficaţii ” . Mie ,urmărind meciul, îmi mănâncă mai mult ficaţii, trei acţiuni . 1. Pasele la adversar , 2. Irosirea cornerelor şi a loviturilor libere din apropierea careului de 16 m, 3. Egoismul plus dorinţa de a da gol cu orice preţ din poziţii imposibile, când o pasă la un coleg mai bine plasat ar putea fi gol . În speranţa că până la meciul cu CSMS Iaşi toate acestea se vor remedia deocamdată mă bucur pentru meciul câştigat cu Voluntarii . HAI CFR !!!.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.