Vineri va fi 3-1, nu 13!


(În loc de) Motto:

Rivali de moarte: Chiajna, Odăile, Bragadiru.

***

Noi, tinerii mai cu experienţă, ţinem bine minte vremurile când, duminică după duminică, seara pe-nserat, la radio, imediat după cotele apelor, o tanti începea să înşire: palermo cremoneze ics vareze areţo ics pescara como ics ascoli modena ics catanţaro pistoieze ics taranto padova ics… No, cam aşa-i acum în Liga 1-ics, un campionat ce curge parcă în ciuda lui Grigoraş. Norocul lui că nu şi-a găsit un loc printre cele 14 spaţii delimitate pentru tehnicieni, folosite pe parcursul unei etape. Mereu ar fi fost șucărit că mai bine pierdea un meci şi câştiga un altul, decât să facă două egaluri (icsuri) legate. Ori acum, mai mult de jumătate (mai precis 52,38095238095238%) dintre meciurile disputate s-au încheiat la egalitate. Portarii sunt geniali la ghicit colțurile, apărările sunt cu fundurile bine betonate în poartă, antrenorii (mai ales foștii atacanți) aplică la perfecție tacticile defensive, astfel încât, după 3 etape și 21 partide, numai 7 echipe din 14 (50%) au gustat din gustul înfrângerii. După doar 3 etape, ciudata ACS Poli Timişoara este singura echipă cu cifra zero în clasament în dreptul coloanei cu numărul de remize înregistrate.

Sunt şi eu aproape de concepţia lui Grigoraş, cu diferenţa că nu m-ar fi deranjat deloc dacă toate celelalte meciuri jucate de alţii s-ar fi încheiat la egalitate, iar noi, în loc de cele 2 remize, am fi câştigat cu 2-0 un meci şi am fi bătut cu 5-1 în celălalt. Dar asta e, a trecut baba cu colacii, mi-au trecut şi mie nervii de după meciul de sâmbătă (mă rog, îl mai pomenesc în sinea mea de două ori pe zi cu câte o înjurătură, de obicei la 9:05 şi la 18:43). Un punct reprezintă totuşi cu unul mai mult decât nici unul. Concluzia este că nicio echipă din Liga 1 nu zburdă deocamdată precum Zbornaia hocheiului pe gheaţă. În afara a două accidente din etapa a 2-a, la Giurgiu şi Târgu Jiu, nici un meci nu s-a terminat la o diferenţă mai mare de un gol. Toată lumea se caută, încearcă omogenizarea din mers, bâjbâie, integrează jucătorii veniți de la CFR, recuperează pregătirea ratată, îşi dozează efortul, se păstrează pentru finiş.

Probabil şi ai noştri au programat atingerea vârfului de formă pentru mai încolo, mai spre toamnă, când nu ne va omorî canicula, cam pe când se va intra în linie dreaptă în lupta pentru urcarea în căleașca play-off-ului ori rămânerea de căruţă. Campionatul este foarte lung, nu-i voie să porneşti ca din tun, se ştie vorba aia, „căţeii dintâi turbă repede” (o fi însemnând că Dinamo va merge în play-out?), aşa că trebuie să avem mai multă răbdare ca niciodată cu echipa. Important este că am adunat deja 5 puncte la cele -6 avute în traistă la începutul campionatului, iar…

vineri, 31 iulie 2015, de la ora 18.30, în cadrul etapei a 4-a din Liga 1, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, într-un meci CFR Cluj – FC Voluntari transmis la TV de Look, Dolce şi Digi

… avem ocazia să mai punem ceva la zestre: 0 sau 1 ori 3 puncte.

Ce pretenţii să am de la acest meci? Mi-ajunge o victorie chinuită (3-1, golul de onoare marcat în prelungiri), nu-mi trebe nimic altceva, gen 3-0, 4-0, 6-1. Eventual, Camora s-o lase mai moale cu cartonaşele! N-are decât să-l depăşească pe Cadu la numărul de goluri marcate, dar nu și la numărul de galbene adunate. Mi se pare puţin probabil ca Dican să fi putut face minuni în această săptămână (nu are atestat de magician), așa că m-aş mulţumi dacă ar reuşi să-i aducă într-o stare de concentrare maximă pentru ora meciului, să-i facă cumva să ia adversarul în foarte serios. Nu merge gargara cu nou promovata, cu lipsa de experienţă în prima ligă, cu adversarii care se gândesc numai la bețiile din Afumați din week-end… Voluntarii (nu-i vorba de prestatorii de muncă patriotică) n-au pierdut nici cu Iaşiul, nici cu Petrolul, nici cu Pandurii. În săptămâna dinaintea meciului cu FCSB de pe NA (AN), am citit pe undeva de uşoara indisponibilitate a lui Jakolis. Probabil „ușoara” a trecut, acum e OK, după cum sper ca Roşu să nu fi rămas cu probleme medicale după ultimul meci. Unşpele probabil: Mincă – Dani Coelho, Larie, Goian (Ţânc), Camora – Petrucci, Roşu – Jakolis, Guima, Păun – Cristian Lopez. Hopa, cred că l-am omis pe Tiago Lopes.

”La ce lot avem şi la ce obiectiv ne-am propus, nu avem voie să facem paşi greşiţi acasă. Am văzut şi noi că au început bine, că nu au pierdut, dar sperăm să fie prima înfrângere a lor aici.” – Ionuţ Larie. Aşa să fie!

FC Voluntari since 2010, născută într-o şedinţă de consiliu local comunal (exclud să cred că la o beţie; cred că din admiraţie faţă de CFR-ul lui Mandorlini – de-aia şi-or fi ales culorile noastre, alb şi vişiniu), a ajuns glonţ în prima ligă. Habar nu am cum a sărit/ars etapele, locul cui a cumpărat, dar e aici, bine-merci şi ne e adversar direct. Mai cu împrumut de jucători de la FCSB, mai cu legitimarea unor „liberi” cu experienţă în prima ligă, şi-au făcut o echipă bine organizată defensiv, ce nu pare deocamdată să devină ciuca bătăilor în acest campionat. L-au legitimat în această săptămână pe Pancu, dar este puţin probabil ca acesta să vină să încaseze un nou cartonaş roşu în Gruia. Probabilii: Balauru – Zaharia, Poverlovici, Novakovic, Pîrvulescu – Maftei, Novac – Vâlceanu, Todoran, Kone – Ad. Bălan. Novakovic este croat, Kone ivorian, în rest nu au alţi străini în lot. Rezerve: Botaş, Achim, Deac, Matei, Călinţaru, S. Rădoi, Maxim. Antrenor: Bogdan Vintilă, fost portar. Cunoaștem din vedere o parte dintre jucătorii echipei, dar nu ne hazardăm să estimăm valoarea de ansamblu a lui FC Voluntari. Dacă au sau nu arme și arme secrete, o să vedem la ora meciului.

HAI CFR!!! Hai băieţii! Atenţie, concentrare, atitudine, grijă mare, noroc, arbitraj corect (aici este inclus şi cel favorabil nouă), seriozitate, de toate acestea și de etc. este nevoie în această perioadă de început de sezon, şi în special la acest meci, pentru a fi în grafic. Ah, plus susţinerea noastră, a suporterilor, prin încurajarea constant-puternică a jucătorilor noştri şi, după cum spuneam, de multă, multă răbdare. Ştiu, răbdarea este amară, dar rodul ei poate fi reprezentată de 3 puncte dulci cu Voluntariul (parcă aşa a spus pe vremuri Jean Jacques Rousseau).

HAI CFR!!!

31 de comentarii

  1. Nu l-as folosi pe C. Lopez nicio in ruptul capului ! As incepe cu Muresan alaturi de Petrucci si Rosu in spatele lui Guima . Plus ca l-as desemna pe Petrucci sa bata loviturile libere si cornerele, cred ca e singurul in stare de asa ceva . Un lucru e sigur, nu va fi de loc usor, si nu pt ca Voluntarii ar avea nu stiu ce echipa, ci pt ca si noi suntem mediocrii !

    Apreciază

  2. La ai noştri şi la ai lor am dat câte o echipă probabilă, dar avem şi una sigură:
    A: Rusandu Lucian (Sfântu Gheorghe – Covasna)
    A1: Avram Valentin (Bucureşti – Bucureşti)
    A2: Slabu Stelian (Braşov – Braşov)
    R1: Roşu Flavius Alin (Timişoara – Timiş)
    R2: ( – )
    Obs: Dumitrescu Eduard (Piteşti – Argeş)
    Obs: Craiu Ion (Bucureşti – Bucureşti)
    link

    Apreciază

  3. bune 3 puncte, sunt multe de pus la punct in jocul nostru. beleck e un castig, pacat ca nu e al nsotru. sper sa crestem ca joc si rezultatele sa fie tot pozitive. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Păcat că a avut ocazia să facă cel mai bun meci al lui la CFR. Nu doresc niciodată răul cuiva, dar acum tare aş vrea ca odată să i să rupă elasticul la budigăi lui Grigore, în timp ce fuge cu o oală fierbinte cu sarmale sau ciorbă. După Vass, ni l-a rezolvat şi pe Roşu.

      Apreciază

      • Chiar la asta m-am gândit, când Neluț a fost schimbat…Un măcelar, care își va găsi echipă (comunală) și peste 20 de ani, pentru că știe una dar bună…Un killer. Sper ca Neluț să revină cât mai repede, a jucat decent, în nota obișnuită a ultimelor meciuri. HAI CFR!!!

        Apreciază

  4. Cu peripetii la 0-0 dar putea fi apoi si 5-0. Oricum echipa destul de „faina” ( cu o prestatie destul de modesta pt Dani).
    Se constata o lipsa de incredere la finalizare si precipitare in general pe faza de atac.Cu mai multa intelepciune se putea da usor, gol dupa gol.Placut debutul lui Belek, poate un viitor Tade … Superior.

    Apreciază

  5. N-ati observat ca cei 15-20 de „voluntari” nu au afisat culorile echipei lor ( o fi avand echipa culori? ) ci tricolorul si strigau din cand in cand Romania, tatam-tatatatam…. O fi jucat frana cu Romania si noi nu stim inca???

    Apreciază

  6. Inlocuitorul lui Tade este Beleck? Din Tade sare mingea ca din coltul mesei….Beleck le are cu mingea, vede pe teren, conditie fizica…poate…vointa…vedem noi in cateva saptamani… Il vom putea chema la cursuri pe Tade, daca Beleck ramane la noi….dar nu va ramane….

    Apreciază

    • Adi, noi sugem, nu-i nicio problemă, dar ceva probleme tot sunt și cu Vasile, că chiar acu 5 minute declara la Digi, că nu-l deranjează fluierăturile suporterilor ceferiști, că -oricum- sunt suporteri de rezultat, iar adevărații suporteri sunt doar la U…Nu cred că este un mod foarte elegant de-a se apropia de noi…Ok, să ducă lupta cu conducerea (că o ducem și noi, pe alte spețe), dar să ne (te) lase în pace, ce zici? HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Poate la fel ai fi procedat si tu sau eu, el vine a doua oara la noi pe stadion din postura de adversar si omul e huiduit pentru ?…..golul cu sibiu?ca si-a facut treaba la noi?ca si-a cerut dreptul lui financiar?din pacate asa respectam noi fostii jucatori, asa a fost si cu Nuno Claro.Crede-ma pur si simplu imi e lehamite de gesturile „suporterilor”

        Apreciază

        • Aici îţi dau dreptate, nu trebuia fluierat, aşa zic şi eu. Că discutăm aici una şi alta, asta da, dar de fluierat nu trebuia fluierat. HAI CFR!!!

          Apreciază

        • Eu consider că arbitrii deţin în exclusivitate dreptul de a fi fluieraţi şi huiduiţi pe un stadion de fotbal. N-aş fi niciodată în stare să fluier un jucător de-al nostru, un fost sau un adversar. Maftei nu a fost niciodată un preferat de-al meu, nu l-aş fluiera nici măcar pentru ce a declarat ieri, dar mi-a devenit foarte antipatic de vreo jumătate de an. Nu pentru că şi-a făcut treaba, nu pentru că şi-a cerut drepturile, nu pentru că i-a făcut excroci pe conducătorii noştri, ci pentru că s-a văzut satisfacţia lui în urma sancţionării CFR-ului şi marea dezamăgire de pe faţa lui după decizia TAS, plus o seamă de declaraţii penibile, neavând grija să delimiteze clar clubul, echipa şi suporterii de administraţie şi patronat. Uneori, tăcerea e de aur. Declaraţia lui de ieri … „şi-a dat arama pe faţă”. 🙂

          Apreciază

  7. Din”COLTUL TRIBUNEI”: Cu 8 puncte,suntem pe PRIMUL loc(!);Un meci incrancenat,pe care l-am controlat,dar,cu un joc destul de modest,cu f. multe fluctuatii,pe alocuri fara consistenta,cu multe inexactitati in care trebuia(din nou)sa ne impunem mai clar si prin joc;dar, e bine ca am crezut in victorie,am luptat(cu armele noastre)si in final,am invins meritat(!); am intalnit o alta echipa modesta,pe care prea am invitat-o la joc si i-am dat ocazia sa ne puna reale probleme si,chiar,sa ne inscrie(!);asta ne este”valoarea”,trebuie sa ne multumim ca am castigat,inca,un meci;MINCA=5,5-desi nu a primit gol,a”scos”unele mingi,a fost nesigur,chiar, dezamagitor,cu erori-de priza si la degajari-a fost gafeurul de serviciu, noroc ca nu s-a materializat si pe tabela; DANI=5,5-pt.un titular, ramane un jucator modest(pt. CFR),nu prezinta o garantie a acelei benzi; LARIE=6,0-asteptam mai mult de la el,continua,inexplicabil, cu erorile si inexactitatile(!?);nu exista,inca,o sincronizare cu colegul sau de linie; TINC=6,5-prea liniar,joaca simplist,dar mai sigur;CAMORA=6,5-a fost depasit usor la ceea mai mare ocazie de gol a oaspetilor,din prima repriza (deja vu,Stana);dar,ramane un jucator de baza;A.MURESAN=6,0-nu exceleaza cu nimic;cred ca-i mult mai util in jocurile din deplasare;T.LOPES=6,5-centreaza prost cu dreptul si suteaza mult mai rau cu stangul;este muncitor,acopera o mare suprafata de joc,devenind cateodata, util(asist,din corner!?);ROSU=6,5 -in revenire,pacat de accidentare,ne va lipsi;PAUN=7,0-un joc bun,a si inscris, dar,c-am egoist si inca, imatur;BELEK=7,0-ne da sperante pt. viitor,ne face sa nu-l regretam peTade(?!); la primul meci ca titular,s-a miscat binisor;a fost singura surpriza placuta(!); REZERVELE:nu avem rezerve(!);Voiculet=5,0 -c-am apatic,indolent si neincrezator,a intrat”pe varfuri”;sub valoarea aratata la ASA;a irosit doua imense oportunitati de a inscrie;poate ca-si va mai reveni; V.Bruno=4,0-ar fi cazul sa terminam cu „caricaturile”(!),numai fotbalist nu e(!);Jakolis=5,5-s-a zbatut mai mult decat celelalte rezerve,dar fara a concretiza ceva; DICAN=6,5-tot temator;daca ar fi mai energic si mult mai indraznet,poate ca am arata-prin joc- mult mai bine; desi recunosc ca poate jucand mai sus si mai ofensiv,am risca prea mult si s-ar putea sa aratam si mai rau(!);Centralul=6,0- mult prea scrupulos,a fluierat exagerat,cu rost,fara rost, pt orice inexactitate,desi, de multe ori, nu se impunea acest lucru, fragmentand f. mult jocul; Hai CFR!

    Apreciază

    • Am dat note aproape identice (de acord şi cu caracterizările), cu o singură excepţie: Voiculeţ, care -în opinia mea- a făcut unul dintre cele mai bune meciuri la CFR…După intrarea lui am trecut la mult aşteptatul 4-2-3-1 (cu Neluţ am jucat ceva între 4-4-2 şi 4-4-1-1, prima mai ales în apărare, a doua în atac), şi au început să apară combinaţii, „ţinerea” mingii, mai ales pe stânga, unde îi are ca „parteneri” şi pe Camora, şi pe Păun (câteodată şi pe Davide). HAI CFR!!!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.