Oițe printre plopi [FCSB – CFR 1-1]


CFR Cluj n-a bătut niciodată FCSB, iar pe Steaua la București n-a mai bătut-o dintr-un noiembrie uitat de vreme, venit la puțin timp după încheierea WW2. „Amu-i amu!”, se încurajează între ei suporterii ceferiști înainte de meci, convinși că Tiago Lopes o să prindă din nou o seară magică.

Din păcate, la ora la care vă scriu rânduri, toată lumea știe deja rezultatul final. Amu n-o fost amu nici amu… Iar am făcut o bunătate de fasole la ceaun și apoi am dat vârtos cu muci în ea.

Meciul a fost așa + așa în prima repriză și un chin denumit în mod exagerat fotbal în repriza a doua, mai ales după ce ai noștri s-au culcat pe lauri la pauză și nu s-au mai trezit. Am scos din nou un punct în saivanul național, iar două s-au dus din nou pe sfârlă. Nu știu dacă ați observat ceva straniu: meciurile contra mioarelor au întotdeauna două reprize! Și niciodată nu-s ambele de partea noastră. Ca de obicei, CFR a oferit iluzia că o să fie bine.

***

Nelicențiatul Rădoi aruncă pe pășune o turmă (cică) „experimentală” alcătuită din multe oițe bârsane, că poate-poate or fi mai năzdrăvane decât ovinele titulare recent trencinate. Un fel de Gloria Buzău, Steluța, dacă e să ne apuce nostalgiile. Cam de același nivel valoric sunt și puținii suporteri locali. Nu prea mai trage lumea la telemea…

De partea cealaltă, nelicențiatul Dican îl mută pe partea cealaltă pe neostenitul Tiago Lopes. Intră pe stânga – probabil mai mult la cererea publicului – acarul Păun. Intră Mincă în poartă, iese Goian din careu. A. Mureșan făcut perechea lui Petrucci. CFR-ul are în garnitură câțiva jucători de statură „plopoasă”, care când aleargă mai mult stau pe loc. Mi se face dor de G. Mureșan. Aceeași lentoare, dar altă știință a jocului, altă coordonare, altă fasole…

Nu știu dacă numai statura-i de vină sau actualilor ceferiști nu le priește nici căldura din serile de vară, între orele 21-23. Guima, cel puțin, mi se pare că înoată în propria transpirație. Și – anticipez puțin – pentru ca CFR să nu mai aibe chiar nicio șansă pe faza de contraatac după ejectările lui Roșu și Păun, Dican mai aruncă în vârf și un „plop” spaniol. Când rămâi în teren cu perechea ofensivă Guima-Cristian Lopez, înconjurată numai de coechipieri cu profil defensiv (inclusiv Tiago Lopes, cel puțin teoretic), te minunezi de tactica și concepția de joc a lui Dican și de cât de mult dorește să țină cu dinții de un egal la… Buzău. Te mulțumești cu puțin, puțin obții.

Oițele încep ca tăvălugul și aplică în primele două minute exact tactica cu care ne-au surprins pe câlcâie ani în șir: mingi aruncate în spatele liniei noastre de fundași, preluare, șut și gol. Dracul nu-și bagă însă coada, deocamdată ține cu Dican. La prima fază e ofsaid, iar la a doua mănușa lui Mincă și bara lui Arena ne salvează de gol.

Urmează o perioadă mai seacă, în care ai noștri se așează mai corect în teren și blochează anemicele contrucții ale gazdelor de pe terenul neutru. După un timp, încercăm chiar să fim moderat-obraznici, ieșind mai mult la joc. Și nu se încheie bine sfertul de oră zootehnic, când titularizarea lui Carp dă roade, precum stătea scris în avancronica lui caneto. Profită Păun, pasă la Roșu pe extrema stângă, țâșnire de neplop, ridicare de cap și aruncare de privire în careu în plină alergare (asta denotă potențial la acest jucător, fratele meu!), centrare perfectă pe tava lui Tiago Lopes, fundașul dreapta vârf de atac, care reia cu piciorul stâng, dar nu stângaci, în poartă! GOOOOOOOOOOLLLL!!! Erou gruian! Din nou!

Restul reprizei nu-i grozav, dar nici nu-i cazul să fie. Larie are o chiflă, dar în rest băieții-s cuminți și degajează cu spor. Mincă are priză la minge. Petrucci scoate galbene după galbene pentru mielușei. Tiago Lopes scapă pe contraatac, Roșu urcă la spijin, dar portughezul își aduce aminte că e fundaș de meserie în cartea de muncă și pasează „acasă”, la portarul advers. Deh, nici fulgerul nu lovește a doua oară în același loc. Păcat. La 0-2 la pauză numai Viitorul Hagi & arbitrii ne mai egala!!!

Pauza e lungă și obositoare, pentru că ai noștri se mișcă în reluare după reluare. Stau mai mult la cutia de 16 pe nu știu câți metri și nici măcar nu se strofoacă să facă un pressing sufocant. E o iluzie de pressing în zonă, care miroase a ținere de rezultat. O vreme doar miroase, dar când începem să simțim în urină în fața TV-ului/monitorului că nu-i în regulă, mirosul se transformă în putoare. Din mai nimic, strecurându-se ciudat printre plopii fără soț, mioarele năzdrăvane egalează. Deja vu gata văzut ani în șir. Să crape fierea (a mea, cel puțin) de ciudă. Cum plm, iarăși?!

De acum încolo mai sunt doar două căi posibile: ori salvat egalul, ori înfrângere și icter hepatic (cel puțin în cazul meu). La cum ne chinuim pe teren, victoria pare un vis prea îndepărtat. Un alt meci scăpat din mână, alte luni lungi de frustrare în față…

Lovim bara în prelungiri, semn clar că norocul ni s-a terminat la pauză și am fost lăsați o repriză întreagă la mila științei fotbalului și antrenoratului. Care știință… rămâne de văzut în etapele viitoare câtă este.

Verdict: Bucuros de punct? Nu prea. Dezamăgit de ratarea victoriei? Foarte. Story of my/our life(s)…

Reclame

111 comentarii

 1. Cand te calaresc berbecutii si tu nu ai nici o idee de joc ,iti iei boceluta si pleci ,singur,chiar daca ai fost reconfirmat in pauza competitionala

  Apreciază

 2. 1. Cred ca a fost cel mai slab joc ever de CFR.
  2. 95% din pase au fost aiurea.
  3. Descultii astia de la Steaua in seara asta trebuiau batuti.
  4. Guima e cel mai slab jucator din toate timpurile cu el jucam de fiecare data in 10.
  5. Lui Feri Bacsi ii cam lipsesc outele pentru ca echipa joaca ca niste iepurasi.

  Apreciază

  • Să ştii că am dat note mult mai mari decât meritau, pe considerentul că – în mod intenţionat – jucătorii nu au vrut să se remarce, ca să nu-i cumpere Gigi Becali. 🙂

   Apreciază

 3. M-am mai liniştit văzând că ai scris „pentru că ai noștri se mișcă în reluare după reluare”. Am crezut aseară că mi s-au defectat ochelarii şi au încetinit mişcările alor noştri.

  Apreciază

 4. Din”Coltul Tribunei”:Inca nu mi-a trecut iritarea pierderii,poate, a unicei sanse de a invinge oile in propria Stana;dar,de ce sa ne mai lamentam(?);avem jucatorii si antrenorul la banii pe care(nu)ii avem(!);ar trebui sa uitam a mai avea pretentii,numai ca nu pot trece cu vederea lipsa de reactie a bancii tehnice,jocul temator,confuz, de automultumire,lipsit de vlaga,fara tupeu si atituine,fara orizont,in secunda chiar, jalnic,in fata unor rezerve neexperimentate,care nu-si cunosteau f.bine (la toti)prenumele(!?);asemenea umilinta este greu de acceptat si de suportat(!);MINCA=6,0-ramane portarul nr.1;se pare ca-l pierdem si pe el,cat de curand;interventii bune,urmate de imprecizii in degajari,lipsa de reactie la unele situatii de gol,slaba coordonare a apararii; DANI=5,5-asteptari multe,realizari putine,slabut, poate mai creste(?);LARIE=5,0-cea mai modesta evolutie(poate ca sa-l desinhibe pe cioban?!),erori in interventii si de plasament,este coautor la gol si la urmatoarea situatie periculoasa, a oilor;TINC=6,0-peste ceea ce ne obisnuise,cu mai multe inteventii bune,decat rele;CAMORA=6,0-excesiv de nervos; si el,tot surprinzator, cu o involutie in joc;A.MURESAN=6,0-a scazut mult in secunda,dand posibilitate adversarului sa ne domine;PETRUCCI=6,5-idem cu prestatia colegului de linie;T.LOPES=6,0-un plus pt. gol,dar dezamagitor in toate executiile(mai ales la cornere!);N.ROSU=6,5-mult peste cel de care a fost inlocuit,n-am inteles schimbarea sa si a lui PAUN=6,5-cand totul s-a naruit, decurgand in defavoarea noastra;au fost singurii care au mai animat jocul echipei(!);GUIMA=5,0-o zbatere surda,in gol,continua,fara efecte si realizari(F.DORE-a plecat?);REZERVE(nu avem!):puteau ramane pe banca;Ch.Lopez=3,5-nu-si stie locul si rolul,lipsit total de calitatile postului;nu stiu cine si ce-l recomanda(?!);V.Bruno=5,5-pt.bara;este greu de descris,pare combativ si atat;F.Nascimento=4,0-s-a remarcat printr-un galben;F.DICAN=5,0-o echipa mediocra cu un antrenor pe masura(!);a inceput jocul f.timid,cand aveam in fata”carne de tun”,cu o pregatire tehnico-tactica precara,manifestand o ATITUDINE RETROGRADA,de umil,sarac,fricos si labil,care se multumeste ca nu ia bataie;ori cu o asemenea pozitie,sigur vor apare si infrangarile, s-apoi sa te tii(!);il apreciez totusi(probabil ca ne citeste?!)ca a aliniat cel mai bun”11″,renuntand la unele petarde(mai putin la omul-orchestra=T.Lopes!);Balas=5,5- pana la urma s-a dat in petec si a ajutat Stanasi neacordarea de galbene lui Rapa;Am scazut tuturor cate 0,5 la1 punct pt. prestatiile jalnice din repriza secunda(!);pacat ca nu am avut”sange in instalatie”si coloana vertebrala si am irosit neverosimil sansa, de-a invinge Stana in staulul ei(!);Hai CFR!

  Apreciază

  • Dican nu are obiceiul să facă atât de devreme o schimbare. Nu mă pot gândi decât la faptul că Roşu a resimţit în pauză durerile la genunchi, sper să nu fie nimic grav. Pe Păun l-a schimbat probabil la nervi, din cauză că Alcenat a putut centra la faza golului egalizator.

   Apreciază

   • La aceste motive m-am gândit şi eu, la golul mioarelor chiar a fost cam superficial Păun (dealtfel a mai mişcat ceva în faţă, vezi şi la golul nostru, inclusive Roşu). HAI CFR!!!

    Apreciază

 5. Io am zas,dupa meci, ca si cometariu la „articolu’ pro-orocitor” de ieri,ca ; cam ii mare clopu’ aista pantru Ferike (bineinteles,parafrazandu-l pe inteleptu’ Retardila-fost contemporan cu calu’ lu’ Decebal:”..Ferike-i profesor da profesionala..!”) No, amu, nu-i nime vinovat ca A1 ii un foarte bun A2, da nu-i bun de A1( asta ,cu literele adunate,impartite si egalate numa’ Kiruj bacsi le intelege, ca iel nu-i felcer, ci, cibernetician-ce-o fi aia ?- iar pa Bela nu ma bazez, ca iel ii contabil). Bai fratilor ! Io cred ca baietii nosti (cu tat cu A1, impreuna cu A2), inca citeau si-n timpul meciului, articolelele lui Bogdan . Alea cu „tranzitia democratica” din fata-n spate si-napoi. Ca altfel , nu puteau sa exprime perfect conceptia lui C. L. Menotti ; ” ..Baietii mei ca, cand alearga, nu gandesc(citesc), iar ca, cand gandesc (citesc) , nu alearga…..”. A1 i-o asezat pe cele trei benzi longitudinale, incrucisate cu celelalte trei transversale in sistemul mult criticat de Kuruj bacsi; 1-6-5-0-2 ,plus T.Lopez( io nu stiu clar inca, daca-i Lope-z, ori Lope-s, si-i foarte important lucru asta pentru insolventza..?)si au scos rezultatu’ scontat si pro-orocit.: pa noi ni-o durut stomacu’ cand ni-am uitat la meci si pa Iohan Croif l-o durut ochii cand o vazut jocul Olandei. Amu, spunti voi : ce ne-am (ori neam) face noi fara T. Lope-z(-s) ???? Orice face omu’ aista si mie mi foarte simpatic,pana si golurile le da numa iel…Acuma, serios, nu vi dor de fiorul „Cempions Lig”, nu vi dor de plutirea in aer a lui Y. Kone la golul cu Chelsea, de strafulgerarile lui Culio la golurile cu Roma, de serpuirile lui Trica? Nu vi dor de Bayern, Bordeaux, Inter, Manchester U., Galatasaray, de micuta Basel ??? NU VA ESTE DOR DE FOTBAL ???? No, asta am avut ! Numa’ ca, o fujit chelu’ cu banii noshti, impreuna cu gajica lui si ne uitam la ceva ce ne dor ochii (vorba lu’ Iohan Croif)…..si-am ramas noi cu comentariile …ca, daca nu era chelu’ , nici comentariile nu mai erau , nu era nimic …..NIMIC .

  Apreciază

  • Sunt de aceaşi părere cu Caneto, că Feri a pregătit echipa pentru alte mioare…Văzând echipa de start a lor, probabil a încercat să-i transmită nişte „impulsuri” ofensive de ultim moment, fără să schimbe aşezarea şi -mai ales- distribuţia. A rezultat -în primele 15 minute- o avansare a liniei mediene (sub deviza „hai să-i călărim pe copii ăştia”), dar ne-am trezit cu găuri imense în faţa apărării, şi doar norocul (plus o intervenţie cu degetul a lui Mincă) ne-au salvat de un gol primit rapid. Apoi linia mediană s-a reaşezat mai aproape de fundaşi, aşa că treptat atacul lor (şi posesia lor) a devenit mai sterilă, iar pe o contra am profitat. În R2 s-a simţit ieşirea lui Roşu (el oriunde, oricând e capabil de o mişcare surprinzătoare, a demonstrat asta în toate cele trei partide), echipa a devenit inexplicabil de defensivă şi temătoare, aici Feri trebuia să-i monteze un pic la pauză. În altă ordine de idei, tot spunem că echipa de copii a mioarelor, dar băieţii au intrat extrem de montaţi (să demonstreze în faţa lui Mirel), şi -în plus- linia lor „destructivă” (Tahar-Neagu) mi s-a părut mult superioară, ca eficienţă şi sprijin al atacului, ca cuplul deja consacrat „Breeveld+Muniru (ambii foarte defensivi, cu puţine contribuţii în atac). Ambii au fost foarte mobili, de-a lungul, dar şi de-a latul terenului, practic asta ne-a băgat cu curul în poartă, probabil se aşteptau şi băieţii (şi Feri), că Muniru+Breeveld nu vor face mare brânză în atac, şi e suficient să-i neutralizeze cumva pe Chipciu+Popa. În concluzie, s-a observat o anume lipsă de reacţie (pozitivă) la formula absolut inedită a oilor, combinată şi cu o „şopârlă” psihologică, cum că meciul este apriori câştigat, în aceste condiţii ciudate, aparent foarte „ofertante” pentru noi. Bine că ne-am ales cu remiza asta, e bun şi aşa. Parcă văd o „închidere” mai accentuată a lui Feri, nu mai are curajul de-a schimba din mers (lucru dovedit în primăvară), poate şi „sarcina trasată” (accederea în play-off) îl apăsă mai tare. HAI CFR!!!

   Apreciază

   • Cum…. , ai cui erau BANII, Herr Cristi ? Erau banii noshti, cu banii noshti s-a facut ce s-a facut !!!!!! Ia-o ca si un Pam-flet , ori Pan-flet (nu stiu sigur cum ii corect si nici nu vreau ),ca toti zic asta dupa ce scriu niste prostii…Nu mai tii minte bancu’ lu’ Retardila Bacsi cu banii din America…..? ” ca unu’, care o ajuns in America si o facut banii multi , s-o gandit sa le trimita si la con-satenii lui cate 100 de $ in fiecare luna . Dupa un timp , afacerile i s-o stricat si o scazut tirmiterea la 50, apoi 20…10, pana le-o trimis o scrisoare cum ca-i bolnav si trebuie sa platesca spitalu’ si nu mai are bani sa le trimita…La care , con-satenii revoltati : „-Ui-te ma si la asta ! Isi plateste spitalu’ pe banii nostri …..”

    Apreciază

 6. Dican, ia, tată și studiază această compilație, poate începi să-ți cunoști jucătorii (stilul și potențialul lor)! Spune-mi câte goluri vezi tu să marcheze Cristian Lopez Santamaria țâșnind pe contraatac de la un kilometru de poarta adversă? Atacant de careu 100%. Și tu-l faci pereche cu Guima, care deja se sufoca, să păzească amândoi linia de mijloc a terenului…

  Apreciază

 7. Am jucat foarte defensiv. In reproza a 2 a chiar am jucat uneori 532!!..Adevarul e ca jucatorii nostri nu sunt foarte tehnici, dar nici chiar asa…Ce poti juca in acest mod ultra defensiv ? Ce poate face Guima ? Nimic…Daca continuam cu 442, 451 si 532, avem sanse sa nu retrogradam, dar vom juca in play-out si doar faptul ca alte echipe au probleme mai mari o sa ne ajute sa nu retrogradam….avem cativa jucatori rapizi, tehnici, dar trebuie folositi cum trebuie si asezati corespunzator, poate nu castigam un meci, dar se formeaza relatii si trasee, altfel facem autobaza mereu si jucam la egal sau castigam prin goluri norocoase..Cine stie, poate doar asa castigam puncte, poate jucatorii nu sunt pregatiti fizic si nu pot face fata unui joc modern ..Feri stie poate mai bine si sper sa fie asa, alta explicatie nu am…
  Iar Bruno e chiar un butoi. Mic, grasut si zici ca se rostogolea pe teren. Unde l-o fi gasit si pe acest jucator de 100 de kg ?

  Apreciază

 8. Inteleg ca toti sunteti nemultumiti ca s-ar fi putut mai mult si ca s-a jucat temator. Eu mi-as pune intrebarea – acum o saptamina, daca cineva ne spunea ca am obtine cu egal in deplasare cu Steaua, am fo fost nemultumiti? Cred ca peste 90% ar fi fost entuziasmati. E drept ca atunci cind se poate mai mult si nu materializezi ramine un regret, dar antrenorul cred ca trebuie sa pregateasca un meci in fucntie de o previziune realista. Ca echipa nu poate schimba macazul foarte rapid, trebuie sa intelegem. Nu sunt aici nici Guardiola pe banca, nici Messi si compania pe teren.

  Apreciază

  • Cristi, probabil tu, Dican și încă vreo 300 sunteți extaziați de egalul cu FCSB. Mă cac pe el! Mai bine pierdeam cu 1-3 încercând până la limitele noastre să-i batem. Până și tu ar trebui să înțelegi chestia asta (nu că te-aș face tâmpit).

   Apreciază

   • Nu ma extaziez si inteleg perfect o dezamagire. Si sunt de acord cu tine ca altfel digeri un meci nebunesc in care pierzi frumos, decit un meci anost in care o freci de un egal. Ca sa fac o comparatie, noi nu am fost niciodata un club cu niste Michelangelo, dar de un Botticelli a fost suficient in perioada de glorie. Ultimii doi -trei ani am mai avut cite un Baba, dar deocamdata avem asteptari generala de pictura de serie a la „natura moarta cu gutuie”. Ei, de la pictura moarta eu nu ma astept decit la variatiuni de cosuri cu legume si cam atit. Intrebarea e insa ce se poate face strategic pentru a depasi niste limite. Dican a fost un antrenor extrem de decent in retur si este si acum. Ieftin, loial, muncitor, dar evident fara experienta de prima liga. Eu cred ca asa cum le dm multor jucatori o sansa, ii putem da si lui. Putem cistiga insa liniste la club, un lucur care ne-a lipsit cu tot felul de antrenori vedeta.

    Apreciază

  • Trebuie să recunosc, şi eu sunt un nemulţumit şi un nerecunoscător, dar doar dintr’un egoism feroce. Nu mi’a păsat de scor aseară, nici cât am condus n’am fost vesel şi voios. De multă vreme nu mă mai interesează punctele, oricum ele vin şi pleacă într’un mod dubios, ca nişte gagici proaste. De egoist ce sunt, mi’am făcut şi un clasament personal, iar CFR’ul meu joacă în nişte cupe imaginare toată săptămâna. În weekend ţin cu echipa lui Ferii şi nu înţeleg de ce nu dă foc…

   Apreciază

 9. Probabil sunt printre putinii care vor sa vada partea plina a paharului!Da sunt multumit cu 1 pct castigat la fcsb ,echipa ramanand neinvinsa in acest inceput de campionat.Uni remarcau ca este o remiza rusinoasa cu o echipa de rezerve………or fi rezerve,insa toti acesti jucatori au confirmat la echipele la care au jucat si au fost dusi pe bani frumosi(cel putin la nivelul la care i-am vandut noi pe Tade cu Muniru).Apoi printre acesti jucatori am remarcat vreo 2 (rapa cu neag) care au jucat la o fosta campioana.Guilherme fost petrolul,Alcenat om de nationala.Hamroun cu Tahar cu evolutii spre foarte bine campionatul trecut…….deci despre ce vorbim?
  Plecarile noastre au fost:Tade,Deac,Muniru,Carp,Dorel,Chanturia,Jazvic, si mai sunt vreo 2…….asta-i ca si o echipa.Si au venit jucatori liberi de contract si fara pretentii financiare.
  Agentule 07 imi scapa mie ceva sau voi ati fumat ceva ierburi(ia-o ca pe-o gluma nu te ratzoi)?Pai mie la ce echipa avem imi pare o minune rezultatele de pana acum(jocul nu).La noi atuul principal imi pare starea de spirit.Copii creeaza un grup unit si sper ca in timp(2-3 ani) sa formeze o echipa redutabila……dar cam la asta se rezuma valoarea la care va raportati voi cand clamati imperios victoria contra fcsb.
  Poate a jucat prudent Dican,dar poate a fost constient de valoarea noastra raportat la a oilor.Daca fundasii nu urca sa creeze superioritate,cu cine sa combine Guima aflat mai tot timpul intre 3 adversari si faultat constant fara sa se sesizeze marele bALAJ.
  Daca tot se joaca asa defensiv si direct pe varf,poate ar trebui pus Tilinca langa Guima sa profite de devierile lui.Singur fiind incearca sa preia si asteapta sprijinul coechipierilor(daca poate tine de minge pana atunci).
  Din pacate fiind in Romania specialistii-(din pacate din alte domenii)si dau cu parerea despre domenii in care n-au tangente,singurul argument fiind varsta si vechimea de chibitz…….nu mai departe de prima etapa A1 era demolat c-a jucat cu Lopes pe dreapta si Jakolis pe stg.A venit urmatoarea etapa si A1 s-a conformat,iar Jakolis(in afara de sutul izbavitor al victoriei) a fost nul.
  A venit si Paun ca titular si a jucat si el……..daca nu avem curajul de-a respecta un om(in cazul de fata Dican) nu vom putea aprecia nici munca lui AP si a celor din club.Vom fi vesnic nemultumiti si frustrati ca nu se poate mai bine si mai mult,in timp ce in tara primul care a construit un stadion din bani proprii a fost ungurul.
  Ma bucur pentru Rosu care vine la al doilea asist………si pentru Lopes care este la primul gol +un asist.El saracul se lupta cu cei care-l vor rastignit(specialistii).Asta ne arata ca in fotbal mai presus decat impresia artistica se afla pragmatismul si spiritul speculativ.
  Deci recapituland,am pierdut la impresia artistica dar am castigat un punct foarte important pentru moral.Fata de ultimul meci cu fcsb(pierdut cu 1-0) cand am castigat net partida la impresia artistica nu s-au schimbat prea multe lucruri.Mesajul dupa acel meci a fost cam in aceeasi nota cu critici la jucatori.Singurul lucru in plus este acest punct care pare ca-i deranjeaza pe multi.Dar cand vrei sa construiesti ceva durabil trebuie sa faci sacrificii……..si baietii au luptat cu mijloacele lor chiar daca mai rudimentare.

  Apreciază

  • N-am fumat niciodată (pardon, o zi în clasa a 8-a, în excursie la Valea Drăganului). Nu mă interesează primele două meciuri, că nu erau contra Stelei. Meciul ăsta e special și e singurul la care am pretenții maxime. E chiar așa de mult într-un tur/retur? Prefer înfrângerea de anul trecut punctului obținut de Dican cu strângeri de buci. Și, nu, „copiii” nu formează un grup unit, pentru că Dican nu e Miriuță. În plus, mai trebuie să remarc lipsa unui lider eficient în teren (cu tot respectul pentru Camora, el e doar un băiat foarte bun). După Gabi Mureșan și Felgueiras, conducerea a avut grijă să elimine orice potențial lider sindical în vestiar, așa că echipa e condusă de… nu știu cine.

   Apreciază

  • Gica .. ai remarcat bine chestia cu rezervele. Mie nu imi plac chestiile duplicitare… adica suntem mindri ca de rezultatul cu rezervele lui ManU dar ne put rezervele Stelei. Ori ne uitam la blazon si atunci conteaza doar rezultatul, ori ne uitam la componenta echipei si atunci ciocul mic si cu Old Trafford. Pentru un lot relativ slab in ultimii ani am obtinut un rezultat relativ bun, daca ne uitam la ce performante eroice au avut jucatori mai cu staif si mai scumpi. Da, se putea si mai mult acum, dar rezultatul nu e mai slab ca in alte ocazii.

   Apreciază

   • Din partea mea, Steaua putea folosi cea mai bună echipă a lor, chiar îmbunătăţită cu Messi şi Romică Surdu, iar noi să fi jucat cu o garnitură asemănătoare cu cea de anul trecut din cupa Ligii, de la Iaşi, că tot mă nemulţumea egalul. An de an sper că vom bate Steaua, cum naiba să nu fiu şucărit măcar pentru 24 de ore după o nouă gherlă? Pentru mine nu a contat cu ce echipă a jucat Steaua, n-a contat nici jocul în sine, nici punctul obţinut, nici alea 3 puncte neobţinute, nici evoluţia băieţilor, ci numai victoria. Ştiu că vom mai şi pierde meciuri, ştiu că vom mai face egaluri, ştiu că la fel de bine puteam şi pierde în meciul de ieri, ştiu că are dreptate PA când spunea că tot 3 puncte se acordă la victorie şi cu Steaua, şi cu Chiajna, totuşi mi-e o ciudă de mor că nu am câştigat.

    Apreciază

    • De Gea: titular ; P.Jones -rezerva (.17 meciuri jucate in campionat in sezonul respectiv), Smalling -rezerva 15 meciuri in campionat, Wooton -jucator de tineret (fara meciuri in campionat, doar 6 in U21 premier league), Büttner -rezerva (5 meciuri premier league, 6 U21 premier league), Giggs – la limita intre titular si rezerva (22 meciuri in Premier League dar o medie de 55 de minute in meciurie jucate,adica cam 35% din minutele campionatului), Cleverley -date similare cu ale lui Giggs, Wellbeck si el un pic mai bine (27 de meciuri in PL, 1400 de minute, deci tot cam 50 de minute pe meci jucat), Powell fara meciuri in campionat, doar la tineret, Chicharito tot cam asa cu 22 de meciuri si sub 1000 de minute jucate, Rooney -fara comentarii. Cu alte cuvinte, portar si Rooney titulari, 4 jucatori de completare a campionatului – cam cum erau Godemeche si D. Valente la noi in perioada repectiva, restul nobodies.

     Apreciază

      • Principiul e acelasi… fie spui joc cu Steaua sau cu ManU su cu Unirea Tarlugeni indiferent de cine vrea clubul oponent sa trimita pe teren si ma raportez la blazonul clubului, fie fac diferenta dintre echipa de titulari si restul lotului, dar atunci accept ca si ManU era calificata si a trimis muhaielele intr-un meci care pentru ei nu conta cu niste neica nimeni -adica CFR.Normal ca „restul lotului” la ManU a avut alta valoare decit are restul lotului la Steaua, dar principiul este acelasi. Deci orinne bucuram de rezultatele bune cu cele doua cluburi , ca nu e treaba noastra pe cine odihneau ei, ori daca facem pe circotasii, atunci sa vedem ca in ambele cazuri pe adversari i-a duruct in partea dorsala de rezultat. Daca puteau sa treaca pe foaie si vinzatorii de bilete sau de seminte, ii treceau si pe aia.

       Apreciază

  • E clar Gica ! Noi doi vedem fotbalul complet diferit…Si ma intreb… tu ai vazut acelasi meci ca si mine? Si retine te rog – nu numai eu afirm ca echipa a jucat execrabil,ca mine o fac alte cateva sute de ceferisti prezenti pe toate retelele de comunicare in lumea virtuala…Ne poti oare acuza pe toti in corpore ca ieri am vazut in teren o echipa total dezorganizata si fara nici un chef de fotbal? Voi ?sunteti unul maxim doi… Iar pe Cristi nu il bag aici el doar dandu-si cu parerea (in stilul lui caracteristic) insa fara a vedea un minut din acest meci(nu ca l-ar fi ajutat cu ceva vizionarea meciului)…Si inca o chestie „acei baieti minunati si grupul lor fantastic” exista doar in imaginatia ta fiindca odata cu plecarea lui Miriuta (alt lider de sindicat ne-iubit de iubitorii de chel) Nimic din ce s-a numit grup la CFR nu mai exista…Si poate de acolo rezulta si evolutia slaba a echipei..O echipa unde cu toata parerea de rau Feri Dican nu se va putea impune niciodata,din pacate…

   Apreciază

   • Dane, nu e vorba de cine acuză pe cine, nu toate discuțiile duc în direcția asta…Pur și simplu, avem păreri diferite, e foarte bine așa, nu trebuie să deranjeze pe nimeni acest lucru, nici măcar pe tine, nici măcar pe mine (în paranteză fie spus, nu mă deranjează niciodată dacă opiniile mele nu sunt acceptate la unison de tribuniști, dimpotrivă). Pentru tine este foarte important ca tu să ai neapărat dreptate, și asta să fie și recunoscută în unanimitate de colegi? Dacă chiar e foarte imortantă pentru tine, ok, să fie, ai dreptate…Glumesc… Niciodată nu am pretenția ca părerile mele să fie sută-la-sută acceptate/susținute de colegi, n-am niciun interes în acest sens (nici material, nici emoțional, nici altceva). Pur și simplu eu m-am bucurat de acest egal (ca și Gica10, de ex., dar și alții), din anumite motive pe care le consider eu importante (și care, evident, nu sunt niște axiome bătute în cuie), dar măcar sunt „ale mele”, bune, proaste, cum or fi…Nu am pretenția să fiu deținătorul adevărului absolut (nici măcar în fotbal, nici măcar pe spețe ceferiste), poate ar trebui să fii mai tolerant și tu cu părerea celorlalți…HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Ok, dupa parerea ta Kiruj…Tiago Lopes e fotbalist ? 🙂 Dar te rog sa imi argumentezi din punct de vedere tehnic,tactic nu prin faptul ca alearga ca un bezmetic si din cand in cand cu mult noroc mai da si cate un gol..Ca pentru asta putem lua la echipa si un maratonist…Apoi ,tu esti multumit de jocul prestat de CFR in acest inceput de campionat ? De spectacolul din teren ? Si te rog nu imi spune de punctele obtinute fiindca nu trebuie sa uitam ca am jucat cu Viitorul,ACS si fecesebe 2 (trei echipe slabe dupa parerea mea)…Ce perspective se intrevad din punctul de vedere al jocului ca io alea nu le vad niciunde…Apoi, pe mine ma deranjeaza grozav momentul cand cineva imi tot spune ca e soare si frumos afara desi semnalele sunt total altele…De ex Gica care e un vechi si fervent sustinator al chelului ne spune ca echipa are parte de un grup frumos si unit si totodata de perspectiva…Tin sa spun ca realitatea e cu totul alta,ca s-a reinfiintat grupul portughez exclusivist,ca romanii sunt impartiti in cel putin doua tabere si ca echipa nu are un lider adevarat,atat in afara terenului cat si in teren…Si-atunci la ce sa ma bucur? La un punct obtinut cu forcepsul dupa un joc chinuit ,jalnic si apatic? Tu ca un vechi cunoscator al fotbalului ai putea sa imi spui ca daca vom continua asa echipa va mai avea spectatori ? Oricum lumea e cumplit de dezamagita ,doua infrangeri si fluieram singuri pe stadion…Lumea vrea sa vada spectacol si sa se destinda la un meci al CFR-ului nu sa se umple de nervi si de tot felul de calcule teoretice gen un punct e un punct…

     Apreciază

     • Nu înţeleg ceva, îi obligă cineva pe jucători să declare mereu în interviuri că atmosfera din sânul echipei este senzaţională, că grupul este extrem de unit? Camora, Roşu, Cristian Lopez, Petrucci, Marc etc, toţi s-au exprimat în acest sens, chiar şi fără să fie întrebaţi în mod expres de către jurnalişti. Care-i explicaţia?

      Apreciază

    • Si eu m-am bucurat de meci in general.Sigur ca mai putea intra bara aia in ultimul minut si at multi „detractori” ar fi avut oaresce probleme in expunerea teoriilor.
     Totusi avem echipa noua si neomogena inca.

     Apreciază

    • Și eu m-am bucurat de punctul luat, însă nu am văzut meciul. Din ce am înțeles din comentarii, am obținut remiza cu fcsb în deplasare, jucând prost. Am speranța că Dican va face echipa să joace bine (a reușit deja acest lucru după perioada Trică în returul trecut, deci ar trebui să reușească și acum). Desigur are nevoie de timp – amintiți-vă ca am jucat doar trei amicale în perioada de pregătire, dintre care două cu niște amatori – au trecut doar trei jocuri oficiale, noi veniți trebuie să se acomodeze, să ajungă la o formă fizică acceptabilă, iar toată echipa duce lipsă de omogenitate. Cred că de abia din septembrie încolo vom putea avea pretenția să jucăm și eficient, și spectaculos. Într-un clasament real suntem momentan printre primele locuri, deci keep calm și hai CFR!

     Apreciază

  • Dca vrei sa vezi fotbal nu ai de ce sa te uiti la CFR. Ca si mai demult s-a jucat cu curu’n poarta. Sa nu imi spui acum ca Andone e fan tiki taka…

   Apreciază

   • Cristi,cu lotul asta Andone batea sambata la Bucale.Feri saracu s-a speriat de posibilitatea de a bate berbecii astia.Eu sincer cand l-am auzit la interviu dupa meci ,imi venea sa-i trag un spitz in cur.Degeaba antrenor subtire,joc subtire.Eu totusi cred ca se poate mai mult cu jucatori astia.

    Apreciază

 10. CONCLUZII(ne)PERTINENTE:Tocmai imi pregateam sloganuri de felicitari pt.modul in care Feri a pregatit jocul, a asezat echipa in teren si a eliminanat peterdele din meciul trecut(mai putin polivalentul-rudimentar,transformat in vedeta T.Lopes-daca mai bate un corner in bratele portarului cer arbitrului ca la 3cornere sa beneficiem de 11m!),cand,la inceputul reprizei secunde,ma baga in ceata, cu o alta abordare – de automultumire,de conservare a fragilului avantaj,de retragere cvasi-totala – ,renuntand,de ne`nteles, la ofensiva, trimitand „artilerei usoara”(Paun,Rosu)la cabine(!?) si aruncand in teren niste gioarse in bocanci de la”Avantul-Prabusirea”dandu-i ,astfel,aripi nesperate Stanei, care cu un lot de rezerve(nu vorbesc de valoarea jucatorilor!) deabia incropit, sa preia definitiv initiativa si sa ne umileasca nepermis(comparativ cu prima repriza!); aceasta lipsa de reactie, de atitudine, devine automat demobilizatoare,instaleaza teama de rezultat,urmate-din cauza presiunii-de gafe in lant si de un joc la alibi(!);pacat, am avut unica sansa de-a rapune ghinionul la ei acasa(!);sigur, ca-i bun si un egal,dar desi norocul ne-a suras, la un moment dat,prin maniera in care am pierdut alte 2puncte pe care -se pare ca-ntamplator – le-am avut la-ndemana, ne demonstreaza,totusi,nivelul scazut si valoarea indoielnica a unei echipe,inca, mici cu un antrenor limitat;am pierdut punctele mental,inca, de la cabine pt. ca nu am(putut?) jucat la victorie;ma gandesc cu groaza ce se va-ntampla cand vom fi condusi si va trebui sa construim,sa atacam, sa alergam,macar,dupa egalare,daca de pe banca ni se transmite suficienta si nu lupta pt.a castiga,pt. victorie(!?);remarc,inca odata,ca dupa 60min.ne sufocam-canicula,bat-o vina!;Hai CFR!

  Apreciază

 11. Cand ma gandesc ca Miriuta a plecat la Mures, iar noi l-am pastrat pe Dican, imi cam dau seama care sunt intentiile conducerii si anul acesta.Pacat, la cat de slab e campionatul, puteam sa defilam cu un antrenor bun… Am tot respectul pentru omul Dican, dar ca antrenor mi se pare ca e in „top cei mai slabi A1 trecuti prin Gruia”. Sper sa ma faca sa-mi retrag cuvintele in urmatoarele etape!!! :)))

  Apreciază

  • Dican a demonstrat o bună cunoaștere a meseriei în retur, e drept, în condiții de „fără presiune”, când am văzut așezări interesante (multe dintre ele reușite), urmate de victorii (multe, și -nota bene!-spectaculoase), deci poate citi corect ce și cum cu echipa, cu meciul respectiv. În acest moment are o presiune în plus pt. că realizarea playoff-ului este o sarcină clar trasată lui, deci se confruntă cu o altă situație, de adevărat A1. Instinctiv, în situația dată, vrea să se închidă, dar poate va exista și declick-ul mult așteptat (echipa nu a jucat chiar așa de prost, să fim serioși). HAI CFR!!!

   Apreciază

 12. In toata marea asta de critici si de dezamagire, ma intreb daca nu cumva ne-am pierdut reperele. Vecinii din vale, colegi de insolventa in iarna, isi pun problema daca pot inscrie echipa in liga a doua. Noi ne dam cu capul de pamint ca am scos doar un egal cu campioana en titre.

  Apreciază

 13. Iata si o statistica de pe campionate.ro … Actiuni ofensive : fecesebe 2 125 / CFR 80… Posesie 55/45 in favoarea fecesebe 2…. Atacuri periculoase 76/39 tot in favoarea fecesebe 2

  Apreciază

 14. Mie Dantescule nu-mi arde de acuzatii-n vant.Dar nici nu-mi poti impune sa nu-mi sustin culorile iubite,ca-ti da cu greata la ficat chelul.Ca sa intelegi mai bine starea mea de spirit vizavi de echipa asta,pe care si tu o iubesti dupa cum declari………
  Merg intr-o deplasare la Aiud la un meci cu metalul si pierdem cu 2-0…….cu toate astea eu m-am simtit ok nu-mi venea in minte sa-i transmit lui Donea sau cine-o fi fost director „urari de bine” sau sa injur jucatorii.Vorbim de-o stare de spirit transmisa de la infiintarea acestei echipe,care pe tine ori te-a parasit ori n-ai avut-o vreodata.
  Astept un mare antrenor care ar putea veni(gen Miriutza) sa-l transforme pe Paun in Mesi ,pe Camora in Tony si pe Petrucci in Gabi Muresan si apoi ma lamentez si eu la egal cu fcsb(glumesc ,n-o s-o fac)………eu cunosc cfristi adevarati si stiu cum gandesc.

  Apreciază

 15. Cred ca am asistat la cel mai umilitor 1-1 din viata mea de Cfr-ist…scria unu mai sus ca Dican a pregatit meciul pentru echipa mare a stelei,pai ma fratilor si de jucam numa fundasi la Cfr si juniorii la steaua nu aveam voie sa facem egalul asta penibil si jenant.Totodata ma intreb si va intreb , cine face transferurile la Cfr?Muresan?o cam secat fantana portugheza cu talente.Christian ala (spaniolu)si aialalti 2 ce io adus,oare is fotbalisti sau ceva maseori,doctori,brancardieri,soferi pe masinuta de duce accidentati si cum nu avem jucatori ii bagam pe ei(ca noi i-am dat).Sincer imi pun semne de intrebare asupra deciziilor lui Muresan in ultimul timp,pai decat sa aduca loaze de astea pe bani ,nu mai bine promovam juniori(ex paun,negrut,….),de Carter ce se aude ca tare il laudau intr-o vreme ,deja din junior azi maine are 30 de ani si el inca nu o jucat la noi(ideea cu juniorii o sustin in totalitate in intregul campionat romanesc).Despre Dican, nu are nici o vina la ce lot are ,comparati lotul acesta cu cel de anul trecut si cand eram condusi stiam ca putem reveni cu orice echipa,el nu are nici o vina(ia o dacie si fa concurs cu un bmw),ganditi-va ce transfer important am facut si apoi sa il criticati,l-am adus pe goian (cred ca saracu o terminat benzina dupa.primele 2etape).Asa ca dragii mei nu fiti rai ,hai cu totii sau care vreti numa , sa mergem sa sustinem ce a mai ramas din echipa asta care pentru mine sau mie cel putin mi-a indeplinit niste satisfactii enorme in materie de fotbal si emotionale in urma cu cativa ani(titlul,cupa romaniei,supercupa,champions league).Eu unu iubesc CFR asa cum il am , ca e bine ca e rau, bine ca il mai avem.

  Apreciază

 16. Ps: urmatorul meci il avem cu voluntari, sper ca Maftei sa fie primit cum se cuvine,ca un om care ne-a adus un titlu(vezi meciul cu Sibiu ,pentru necunoscatori),ca data trecuta o fost in de prostalai tribuna

  Apreciază

  • Alt prostălău (adecă subsemnatul) nu poate crede că Maftei ne-a adus orişice titlu. Cât priveşte şira spinării, acest fotbaliator nu-l are cu siguranţă. Adevărat, marele rege e mai ceva decât el. După ce primeşte două penaltiuri gratis de la sinucigaş, face circ că arbitrul de la meciul cu Dinamul i-ar fi furat două penaltiuri. Chiar de-ar fi fost aşa, tot n-ar fi rămas în pagubă fostul mare fotbalist şi actualul antrenor în rolul curvei de la băi (care se plânge mereu, cam fără rost adică)…

   Apreciază

   • Acest fotbalist Maftei si-a respectat conditiile contractuale… atata vreme cat a fost in teren si-a respectat statutul,coechipierii,conducerea,publicul …si golul sau cu Vointa Sibiu a fost decisiv…Si-a cerut drepturile salariale si mi se pare firesc sa o faca intr-o lume civilizata si normala …Cei din conducere nu si-au respectat obligatiile…Chelu a luat banii si a plecat …Tu preferi sa il injuri pe Maftei si sa afirmi ca acesta nu are coloana… Surpriza ! Are ! Si stii cat are? Cat sa va mai puna si voua doua trei vertebre in speranta ca poate o sa va mai indreptati,moral !

    Apreciază

    • Dacă ar trebui să ne îndreptăm… moral, mai bine aș accepta implant de vertebre de la o cămilă decât de la lașul ăla. Că a înscris la acel meci e ok, până la urmă era datoria sa, dar tot timpul a fost primul când era vorba să-i înjure pe ai noștri (verifică-i declarațiile, dacă nu-ți amintești). Tot primul a fost și la fuga de la ASA. Atât îmi ajunge. Sper că acum propozițiile mele despre șira spinării lui Maftei sunt suficient de fondate.

     Apreciază

     • Lasa-l, Dan are frustraile lui, ajunge mereu la AP cum ajunge si Bela la IM. Doi suparati ca sunt de fapt niste pafaristi. Dan mai arunca si cu petarde fumigene – vezi acuzatia ca portughezii sunt grup separat etc. doar ca i-au venit idei cu Thiago. De sustinut evident ca nu isi sutine acuzatiile. In plus, e norml sa se adune. Multi sunt noi si maninca cozido nu slanina. Dane, ai alergie la pasteis?

      Apreciază

      • Cristi eu cred ca nu esti indreptatit sa afli mai multe detalii…de aceea nici nu ti le dau…Cei la care am considerat oarecum necesar sa le dau , le-am dat ,dar in privat si crede-ma ca se sustine punct cu punct ceea ce am afirmat. In alta ordine de idei consider ca nu iti faci suficient de bine datoria de „pupi’n cur che”l… ala nu se uita la meciurile CFR-ului ? nu o faci nici tu,am inteles dar la chel ii trebuiesc mai multe amanunte vis-a-vis de ceea ce se intampla in vestiar chestii pe care tu nu le mai poti obtine…Si stii de ce ? Fiindca Hakana vrea sa vada fotbal nu sclavie

       Apreciază

 17. Cristi, viziunea ta poate e mai apropiată de jocul echipei. Poate ce-mi spui tu, adică „să nu mă uit la CFR dacă vreau să văd fotbal”, este doar o transpunere în plan dialectic a introducerii lui Cristian Lopez la pauza meciului de sâmbătă. Comparabilă cu introducerea lui Bruno în minutul 62 este afirmaţia ta precum că „de 10 ani încoace, orice lot al Stelei a făcut tot ce a vrut cu CFR, echipă mică etc”. Iar mândria cu care afirmi că în comparaţie cu U suntem zei, ne umple de tot atâta speranţă şi elan precum introducerea lui Nascimento în finalul partidei.

  Apreciază

 18. Unii il apara pe Feri,sau nu,privind acuzatiile si cauzele primirii golului si mai apoi a scoaterii din teren a lui(Acarul)Paun,fara a explica greselile evidente de marcaj si de pozitionare,in primul rand, ale fundasilor centrali-Larie si Tinc-care in loc sa-l marcheze pe Tudorie,dormeau in papusoi,iar apoi a lui Camora, care era plecat cu curca(!);sigur,ca lotul nu ne permite sa visam si ne minimalizeaza sperantele,doar, la a mai ramane in L.1,dar ne deranjeaza,uneori,ne doare si ne mira atitudinea de”looseri”a antrenorului,de luarea pozitiei umile,tematoare, de perdanti, fara a lupta cu sacrificii, desigur, in loc de a degaja si dovedii aceea energie, mandrie-poate nu le are- si orgoliu (ranite),fata de culorile si spiritul CFR-ului(!);cat priveste aducerea unor jucatori strainini,no-name,doar pt. a avea numarul necesar inscrierii in campionat,prefer juniorii din zona-dar trebuie cautati,de cineva?!-

  Apreciază

 19. Fratilor, avem pretentia sa batem fcsb cu 4 fundasi pe benzi ?! Dintre care 3 de o mediocritate rusinoasa ! ( al 4-lea, evident Camora ) . Si fara un om capabil sa centreze la fazele fixe ? Si fara un om capabil sa treaca de un adversar ? Cu cele mai slabe transferuri facute in era AP ? Cu un antrenor despre care se spune ca in pregatiri n-a abordat de loc latura tactica ? Care asista la meciuri mai pasiv decat rezerva de arbitri ? Cu felceru pornit sa mai vanda ce are cat de cat vandabil ? Raspundeti la aceste intrebari – si la multe altele – si apoi trageti concluziile de rigoare . Cat priveste meciul cu fcsb, a fost o evolutie rusinoasa, fara vlaga, fara nici o idee tactica cu greseli tehnice care se mai vad doar prin campionatele judetene . Dureros, dar astea-s realitatile, chiar daca unii nu sunt de acord cu ele !

  Apreciază

  • Bela, fiecare cu părerea lui…Important este să ne respectăm părerile, chiar dacă ele se bat cap în cap în multe aspect discutate aici. Uite, opinia mea este că jocul nu a fost chiar aşa de ruşinos, chiar dacă nici foarte reuşit nu a fost, evident. Ne-am băgat cu curu’n poartă, asta e, au făcut şi alţii, la case mult mai mari (să ne amintim doar de exemplul clasic de acu 5-6 ani, când Interul lui Mourinho s-a băgat cu 3 linii de apărare în faţa Barcei, n-ai ieşit aproape deloc din 30 de metrii, dar s-au calificat). Depinde ce e important pt. fiecare. Pt. un antrenor (să zicem în situaţia lui Dican) sunt extrem de importante punctele, indiferent ce şi cum. Alţi antrenori (mai romantici, aşa) merg pe spectacol, dar de regulă au şi „cu cine”…Bela, ăştia suntem, insolvenţi, cu bani puţini, suntem în Liga1 şi pe locul 4 (dacă punem „la loc” şi cele 6 puncte). Nu-i roză, dar nici foarte neagră, zic eu. Mai rău să ni fie niciodată…:) HAI CFR!!!

   Apreciază

 20. Dane, daca acuzi pe cineva de ceva, corect e sa si ai dovezi. Asta asa cu ai scris in privat cui trebuie, e praf in ochi. Cit despre acuzatia ca nu ma uit , asta e- concediul mi l-am programat acum citeva luni, cind inca alea 24 de puncte nu erau date inapoi si constipatii de serviciu vedeau liga a 4a. Cit despre faptul ca grupul portughez e compat, nu e ceva firesc? In afara de Camora, majoritatea nu au cine stie ce perioade lungi la CJ sa fie integrati. 2 sunt nou vebniti in Romania, Guima re-venit dupa ce in oarna era plecat, prietenul vostru special Thiago nu e nici el de cind lumea. Nu uita ca au si teme comune – de ex jucatorii portughezi din categoria lor valorica sunt acum de gasit in Ungaria, Cipru, Polonia iar motivul lor de venit intr-un oras de provincie din Romania sunt doar banii.

  Apreciază

  • Nu am acuzat pe nimeni. Am spus ca in cadrul echipei sunt cel putin trei grupuri… Si ca nu exista un lider… Ca Dican nu are capacitatea sa uneasca acesta grupuri… Am spus ca Dican nu e lider si 07 a spus ca, Camora e doar un baiat extraordinar de bun… Mai departe te las pe tine sa tragi o concluzie de ce pe vremea lui Miriuta echipa juca pana la epuizare si de ce acum le e extrem de cald…

   Apreciază

 21. Kiruj, ai dreptate, trebuie sa ne respectam parerile, nu trebuie sa ne jignim doar pt pareri diferite ! Ref la meci, imi mentin parerea ca am jucat penibil, pt tine pare normal sa stam cu curu-n poarta, pt mine , tinand cont de ce echipa a aliniat Radoi, a fost o pata adusa spiritului ceferist ! Iar punctele de care zici, sunt rodul hazardului, nicidecum a unor evolutii pe masura punctelor adunate . In fapt, am jucat cu 3 echipe slabe, aminteste-ti de meciul cu Timisoara, care era sa ne bata acasa, noi castigand cu noroc mare, ca sa nu zic mai multe ! Iar fcsb cu prima echipa ne dadea mai multe decat la Pandurii, cel putin asta fiind convingerea mea ferma . PS . Daca dupa un meci chinuitor vom bate si pe Voluntari, unii din noi vor fi extaziati de punctele adunate, eu fii sigur ca n-o sa ma numar printre ei !

  Apreciază

 22. Echipa de acum a Cfr-ului nu are niciun viitor. ci doar un prezent inselator. In cateva etape ne vor citi echipele, ca nu jucam nimic si vom pierde meciurile pe banda rulanta. Cand ai o echipa slaba, ai nevoie de antrenor f bun. Din pacate, Dican a fost tinut dintr-un singur motiv: el nu a avut nici pretentii financiare si nici nu a cerut conducerii anumiti jucatori, asa cum ar fi facut-o Miriuta spre exemplu.

  Apreciază

  • Da, asa e. Noi nu o sa putem umple niciodata Arena Nationala pe incasarile noastre, nu vom avea 3 mil de spectatori potentiali pe o raza de 80dekm, nu vom avea lobbyul si presa Stelei. Doar prostia manageriala a ciobanului i face sa nu isi exploateze potentialul. Dar sa fim sus in primele 3, sa jucam mereu international si din cind in cind sa mai luam cite un trofeu este un obiectiv strategic realizabil pe termen lung. Nu vom putea fi Bayernul Romaniei..dar un Dortmund se poate…sau ceea ce e Atletico in Spania.

   Apreciază

   • Mai spune, Cristi, că prea o zici cu patos! Deci… cam ce măsuri zici că ai lua tu – dacă ai fi în locul lui fraierul de Becali Gigi – ca să faci din FCSB un și mai mare supermegaclub? Lasă deoparte deocamdată clubul nostru mărunt și pune-te în locul ciobanului.

    Apreciază

    • 1. As rezolva o franciza/licenta a marcii istorice. 2. As reface departamentul de merchandising lasat de izbeliste dupa munca eficienta a lui Durbac 3. As mentiune un premium salarial de ca 30-40% fata de ceea ce oate plati orice alt club din Romania. Masura 1. mi-ar reumple stadionul, masura 2 mi-ar aduce ca.2 mil de euro marja anual (cind plecaseDurbac cifra de afaceri in merchandising era deja pe la 4 mil), masura 3 ar face ca orice jucator intern sa isi doreasca sa ajunga la mine.

     Apreciază

     • Dinu rade de tine si de „ceferismul”tau,de faptul ca tu vezi in CFR o echipa second hand care ar trebui sa faca sluj la fecesebe…la lumina de la rasarit ! la jiji penalul ! Dinu ti-a intins o capcana si tu tzup in ea…Imbucurator e faptul ca ti-a picat masca…Trist e ca ceferistii te mai suporta in randurile lor…Ma rog, ma duc sa vars…Kiruj ,nu te supara pe mine,fiecare avem un drept la opinie dar cand vii tu „mare suporter CFR” (Cristi) si imi tot dai lectii si pe deasupra incerci sa imi si impui sa fiu vesel ca am facut un egal amarat cu rezervele fecesebe efectiv ma ia cu ameteala si cand imi si spui ce ai face tu pentru cea mai mincinoasa echipa a Romaniei starea de voma se accentueaza…

      Apreciază

      • Dantesc, nu te supăra, dar kiruj are dreptate. Nu înţeleg de ce-ţi sare ţandăra, şi eu sunt ferm convins că pentru un suporter echipa lui nu are comparaţie în lume, eşti obligat prin definiţie să fii subiectiv. La fel cum nimeni nu mă poate convinge că nu-s mai deştept decât Einstein sau că copilul meu nu e cel mai cel din lume. 🙂 Dar, nu mă deranjează cu absolut nimic dacă unii tratează discuţiile din punct de vedere pur profesional. Că asta îmi dă impresia Cristi, pleacă de la faptul că Iaşiul n-o să poată vândă în veci atâta penicilină – orişicât de super ar fi marfa şi orişicâtă reclamă i s-ar face – câtă aspirină vinde Bayer. 🙂 Dacă nu ar exista unghiuri diferite de abordare a lucrurilor, am duce-o o lună sau două cu comentarii de genul HAI CFR!!! şi muie sTOAIA!, apoi site-ul ar muri. 🙂

       Apreciază

      • Aha, m-am prins, șmecherilor! Userul Cristi este de fapt postacul angajat de agentul secret 07 pentru a crește traficul siteului 🙂 Hai, CFR, muie stOAIA!

       Apreciază

    • Am citit că FCSB are 10 mil euro în cont. Dacă eu aş fi în locul lui Becali Gh., aş lua două măsuri, de un milion aş cumpăra un Maybach nou, dotat cu covor roşu pe capotă, iar de restul l-aş achiziţiona pe Tiago Lopes. 🙂

     Apreciază

  • Deci , Cristi ii ” Mata Hari ” (ca 000007 ii altcineva si-i in serviciu nost, chiar daca s-o decolorat din alb-negru in albvishiniu) !!!!!!!!! Ne shpioneaza pa noi , ne vinde „crastaveti” (ashe cum o vandut gradinanuru’ de felcer , toti „crastaveti ” buni la oiime..) si apoi lauda „Oiimea”…ori „Meaua”…. Da’ io cred ca-i ca si-n bacu’ ala cu tzagana care o fost la doctor (nu la felcer) si i-o spus doctoru’ ca are „laringita” si ceva „cistita”. Cand o ajuns acasa, omu’ iei o intrebat-o ca ce o zas doctoru ca are, si ie i-o raspuns: „…o zas ca-s „largita”, da’-s „cinstita”…” Bela !! Io-s cu tatu’ de acord cu ce spui tu si acuma (sa ierte Kiruj Bacsi) cred ca-i si timpu’ sa ne trezim…..chiar daca suntem inca „mahmuri ” dupa betzaie…

   Apreciază

   • Achilles, nu poti nega un lucru evident, doar pentru ca nu iti place. CFRul are inca multe de invatat de la oite – de ex. modul de a tine relatia cu fostii antrenori, care ajuta clubul la vinzarea jucatorilor vopsiti pentru extern.

    Apreciază

 23. NOTAREA este oprită, tabelele sunt reactualizate! Au dat note 20 de tribunişti, media echipei fiind de 5.7 (Feri primind 4.8). Cele mai mari note sunt date lui Mincă (6.6) şi T.Lopez (6.4), iar cea mai mică lui Cristian Lopes (4.7). HAI CFR!!!

  Apreciază

 24. Am vazut prima repriza si ultimele 10 min + prelungirile. Nu stiu ce asteptari aveti de la o echipa care si-a vandut jucatorii. Eu ii felicit pe cei care sunt pentru rezultatele de pana acum, sunt peste orice asteptari. Si Feri stie ca s-au vandut jucatorii, e normal sa fie mai retinut. Ce va veni, numai bunul Dumnezeu stie. Forza CFR!

  Apreciază

 25. Imi place ca ati reactionat toti – caldura mare, nu? Haideti sa clarificam lucrurile. Nu sunt suporter stelist. Simpatia pentru un club nu inseamna ura pentru altul. _Si evidenta unor avantaje/dezavantaje structurale ale unui club sau altul sunt niste realitati care duc la niste decizii logice, chiar daca afectiv ele sunt mai greu de digerat. Realitatea potentialului economic mai mare al Stelei a fost contracarata prin injectii de bani in club si salarii foarte mari pentru Romania, lucru care s-a dovedit nesustenabil cind a picat morisca cu anii pari. Sa nu ne amagim, ea pica si daca odata clubul nun se califica in CL si ajungea doar in prea putin iubita EL. S-a vazut ca aceasta strategie nu poate functiona pe termen lung – ea genereaza dorinte de recuperare a capitalului de la actionari, creeaza dezechilibre peste ani si nu in ulimul rind duce si la situatii de constringere cum este insolventa actuala. Ca sa comparam, Stelei i-a fost suficient un sezon cu 7-8 meciuri pline pe Arena Nationala pentru a intoarce datele financiare din club imprumutat cu limite salariale etc. spre un club care a returnat investitiile/imprumuturile si a inceput sa produca bani.Daca vrem sa mai avem 1-2 ani de stralucire, aia se poate cu un fraier pe metoda „baga bani”. Daca vrem ca si peste 10 ani sa ne certam aici daca un egal cu Steaua e un rezultat bun sau slab pentru o echipa care a terminat pe locul 3, atunci trebuie facute alte teme, plecind de la o baza realista.

  Apreciază

  • Atata vreme cat nu urasti un club,in cazul de fata steaua infiintat si sustinut de comunisti…Atata vreme cat ii consideri megaclub eu cred ca ai o problema. Accepti minciuna sau te-ai impacat cu ea …Si ceea ce e si mai grav e ca imi spui,ne spui ca ar trebui sa invatam de la ei…

   Apreciază

   • Si tu iti faci lumea asa cum iti place. Da, stiu ca Steaua e un fost club departamental.Dar asa putem spune ca si Real Madrid este fostul club de casa al lui Franco. Nu poti nega insa evidentele – este clubul cu mai multi suporteri in Bucuresti decit populatia din 3 judete din jurul Clujului. Problematic sau nu, se bat cam in fiecare an la titlu si iau cam 4-5 la fiecare 10 ani.Joaca mereu international. Sunt destinatia dorita nr 1 pentru orice fotbalist din Romania.Sunt evidente, cu toate bubele pe care le au. Si da, asa cum Bayern poate invata de la ManU marketing in Asia, asa si CFR poate invata cite ceva de exemplu in merchandising de la Steaua. Ca idee, inteligentii invata mereu. Doar prostii au numai certitudini.

    Apreciază

    • Ca idee si cu asta inchei acest subiect … Au un finantator fost puscarias (si posibil viitor)…Un fost presedinte inca la puscarie,un fost conducator de galerie in prezent la puscarie…O presa corupa si aservita de partea lor,cativa arbitrii de casa…Au incercat acum cativa ani sa vanda ceva bere de proasta calitate si un vin la fel de prost…Ambele chestii au fost scoase de pe piata din lipsa de clienti…Asta trebuie sa invete CFR de la fecesebe ? Asta e exemplul de urmat ? Cat despre gloatele care le sunt suporteri… Timp de 70 de ani tu ce crezi ca au facut propagandisti (ca tine)? Am spalat minti,au manipulat s.a.m.d….Deci nu ma mira… ca sunt atat de multi si in majoritate prosti.

     Apreciază

 26. Dantesc chiar nu am chef de polemici inutile cu nimeni de aici dar vi cu niste acuze infantile.Fiecare-i liber sa-si dea cu parerea mai ales daca are si argumente.Sunt de apreciat cei care mentin viata aici pe Tribuna si-si taie din timpul liber.Sincer cand citesc articolul saptamanal(nu Saptamana) a lui Caneto,Kiruj ori Hakana incerc sa mai fur o idee ,doua si mai cujet……dar daca vi doar cu contre crezi ca faci atmosfera mai placuta aici pe Tribuna?Chiar nu faci nici unui serviciu acestei comunitati.De cand prietenul tau nu mai intra aici esti foarte relaxat si pus pe atac.
  Nu demult imi aminteai cat iti plac rapidistii si spiritul lor.N-am nimic cu ei,dar cand ma gandesc la toate reprezentantele Samsung facute de Copos arbitrilor „de casa” ma ia cu greatza.Imi amintesc ca aveau rapidistii unul care-i arbitrase de 35 de ori si nu pierduse niciodata…….galacticii rapidisti.
  Asta nu inseamna ca te voi ataca nefiind un cfrist arian.
  Am inteles perfect ce voia sa spuna Cristi cand facea referire la FCSB nu trebuie sa ne traduci.

  Apreciază

  • Gica,eu am vorbit despre frumusetea spiritul rapidist si nu m-am gandit la copos si samsung cand am spus asta…Imi place sa scriu/polemizez despre CFR si spiritul ceferist adevarat nu de un chel care se situeaza pe aceeiasi treapta din punct de vedere moral cu copos,jiji sau borcea…Doar atat ca,chelul a avut ceva mai multa sansa in obtinerea unor tinichele ! Atat ii deosebeste,crede-ma. Cat despre „atacurile” mele si lipsa unui oponent cauza pentru care m-am relaxat si-am trecut la atac,ma faci sa zambesc…ironic…@Caneto ,ok sunt de acord cu tine,pe bune 🙂 Si nu e ultima oara ,insa cand mi se mitraliaza efectiv echipa favorita (echipa mica,trebuie sa luam lectii de la ei,sa ne multumim daca ajungem in esalonul doi in spatele lor,care-i tragedia ca am facut un egal cu juniorii/rezervele fecesebe) Cand mi se infunda pe gat spunandu-i-se mega echipa probabil celei mai mincinoase echipe a Romaniei …Efectiv ma ia la propriu o stare de voma…Ok, hai sa polemizam,ok hai sa vedem lucrurile din puncte diferite de vedere ,de acord insa nu imi promova,tu ,asa zis suporter ceferist o echipa care probabil reprezinta esenta raului in fotbalul din Romania

   Apreciază

 27. link Acestea sunt adevaratele tragedii, nu ca n am batut steaua, sau ca „felceru” si „chelu” nu mai baga bani. Asa cum zice gica, dantesc, nu aduci nici o placere cititorilor de pe tribuna prin interminabilele tale critici. Dumnezeu sa l ajute pe Coro si sa speram ca si revine !

  Apreciază

  • Imi pare f f rau de Cristi , e unul dintre fotbalistii care m-au impresionat in perioada pre 2007-2008 , stiam ca a ramas in oraselul meu dupa ce in sezonul trecut a terminat pe 2 iar acum in vara a luat si licenta PRO, Sper sa ca in timp sa se refaca total. Multa sanatate Cristi!

   Apreciază

  • Multă sănătate, Cristi! A fost jucătorul meu preferat în perioada aia (romantică) a echipei, cu o inteligență de joc ieșită din comun. HAI CFR!!!

   Apreciază

 28. si pe langa pasa de gol si o viziune foarte buna a jocului mai avea si un simt al portii dezvoltat, tin minte ca nu marca spectaculos, dar era eficient. de la el incoace nu am mai prea avut mijlocas de creatie, exceptandu l pe de zerbi, care mai mult a stat pe margine…

  Apreciază

 29. Dane, discutia asta club mare/club mic o putem schimba si intr-o directie pozitiva. Daca vrem sa fim un club regional mare, atunci trebuie create structuri profesionale la incasari. Nu idei din astea de tunuri a la luat campionatul si vin bani de CL ci o structura solida a incasarilor si o disciplina a costurilor. Eu am mai scris asta in ultimii ani, CFR si-a neglijat atit potentialul de fani regionali – nu costa nimic cind aveam 50 de jucatori in lot sa jucam prin toata provincia in pauzele competitionale ( a reluat si T-Bone pe chefere ideea ieri seara). ASta pentru ca nu toti sunt atit de entuziasti ca Luis sa vina pina la Cj in zi de meci. Iar merchandisingul se face cel mai bine la fata locului – de ce crezi ca ManU de exemplu cind merg in Asia au o imprimerie locala de tricouri? Pentru ca atunci se vind si pt ca nici un chinez sau japonez nu asteapta 3 saptamini sa le fie trimise din UK Un club ca CFR poate genera anual incasari de min 1 mil de euro din merchandising, daca intelege ca trebuie sa fie aproape de fani. De marja pe care o generezi poti plati 3 jucatori la nivelul lui Tade. O alta chestiune este sponsoringul – si aici clubul tb sa se pozitioneze ca plyer regional – CJ este singurul oras cu conexiune aeriana business in zona, alaturi de Sibiu. La constructia tribunei a 2a nu s-a gindit un sistem de loje care sa poate fi folosite de companii si ca meeting rooms. 20 de loje la ca. 100.000 RON anual inseamna alte 0.5 mil de euro la buget. Daca adaugi un sistem de business seats iarasi totul se poate duce spre 1 mil. Poate pentru asta e nevoie de o schimbare radicala – traditionalistii vor da in mine, dar s-ar putea ca vindutul stadionului catre CJ in schimbul unei participatiuni de 35-40% la Cluj Arena sa fie mai benefic pentru club.Mai ales ca momentul este oportun. In al treilea rind, un club mare are si 2 alte lucruri – farm teams si generozitate. Faptul ca incepem sa avem jucatori crescuti in curtea proprie e un lucru bun. Nu toti insa se pot maturiza in prima liga, multi nu vor face passul mai departe de diviziile C si B. Nu ar fi rau sa imprumutam citiva si la U, pentru ca vor juca cu o divizie peste Sanatatea. Si daca nu au bani sa inceapa campionatul, am putea organiza un amical cu ei. Cit ii urasc cei din Dortmund pe Bayern, atunci cind erau in pragul insolventei si pe punctul de a nu termina campionatul, Bayern au fost cei care le-au sarit in ajutor si le-au dat un imprumut neconditionat . Romania este din pacate dominata de o escaladare verbala aiurea – dusmani, umilinte samd este terminologia folosita pe toate canele media. Nobletea sportului este in a avea parteneri de competitie. Un alt lucru pe care ar fi bine sa il reinvatam, de la cei pasionati de rugby – stii vorba aia cu domni si derbedei.

  Apreciază

  • Excelente idei. Cifrele sunt un pic optimiste pentru vremurile noastre, dar chiar daca ar fi jumatate si tot ar fi ceva. Ai mai putea adauga si banii veniti de la suporteri prin abonamente si bilete.

   Apreciază

   • Nu cred. Uite de exemplu la loje – daca vei compara cu Ostseestadion al Hansa Rostock (echipa de liga 2a, momentan in a 3a, oras Est German cu 200.000 de locuitori intr-o zona foarte saraca (tot de ce in fost Est la nord de Berlin inseamna doar 3% din PIBul Germaniei, fara densitate de populatie in jur etc.) are 29 de loje.Magdeburg, iarasi oras in pampa , tot de liga a 3a are 15. De aceea, cu ambitii regionale, CFR cred ca isi poate propune in mod realist sa marketeze 20 de loje. Pretul de 100.000 RON anual l-am luat facind comparatie intre sponsoringul mediu mediu al unei echipe bune din 2te Bundesliga – ca 1,7-1,8 mil Euro si comparindu-l cu un pret corect in Romania -ca 300.000 de Euro (Steaua are 500.000).Rezulta un factor de 6:1..am comparat preturile la loje si asa am ajuns la pretul corect. 22.000 de euro per loja la 18 meciuri sunt 1.400 pe event adica cam 120 pe loc VIP. Sa faci client entertainment ducind lume la munte iese de multe ori mai scump.

    Apreciază

    • La prima vedere as zice ca e corect. Problema nu e sa vinzi 2-3 loje la pretul asta, ci sa le vinzi pe toate 20 pentru intregul an. Aici cred ca trebuie apreciat ca la hoteuri, capacitate 20 camere, grad de ocupare 70%. Poate iese si 100%, cu un marketing bun (ceea ce CFR nu a avut niciodata, desi ocazii au fost si nu putine)

     Apreciază

     • Ca sa le vinzi iti trebui o dimensionare corecta – de aceea am dat exemple de mai multe stadioane. Nu am mers dupa cluburi mari ci dupa cluburi mai mici, in orase sub Cluj, in zone slabe industrial. Diferenta dintre loje si hoteluri e ca lojele se dau pe tot sezonul. Dar pentru companii e important sa ai pachete , fie pe directia de sponsoring gen sponsor regional+loja, fie pe hospitality – adica oamenii nu sunt din oras dar folosesc loja si in afara meciurilor pentru a se intilni cu clienti etc.. normal ca si tb sa investesti ceva, de ex sa ai catering disponibil samd. dar modele finantari incrucisate ale stadioanelor exista – Basel e un exemplu foarte bun in sensul asta – si daca ai nostri au fost de 2 ori acolo, ar fi putut avea un pic de inspiratie.

      Apreciază

  • Escaladarea verbala de care scrii nu e deloc intamplatoare din cel putin doua motive. O data ca la nivel de redactie sportiva e acceptata si uneori incurajata deoarece aduce clickuri = audienta = bani din reclame. Apoi se inscrie intr-un curent mai larg de canalizare a atentiei spre chestiuni secundare, curent incurajat de mai multe institutii din Romania, dintre care unele ar trebui sa faca exact opusul.

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.