Consiliere şi psihoterapie veterinară


„Avem meci greu cu Steaua. Din păcate, nu am avut succes cu ei, dar poate ne va ieși de data asta. Și noi avem echipă bună, deci se poate întâmpla orice.” – a spus dr. I. Mureșan la Digi Sport.

HAI CFR!!!

Sâmbătă, 25 iulie 2015, ora 21.00, în cadrul etapei a 3-a din Liga 1, Stadionul „Arena Naţională”, meci transmis de Look TV, digisport1, Antena 1 şi dolcesport1: FCSB – CFR Cluj.

HAI CFR!!!

Vom întâlni o echipă extrem de complexată în faţa CFR-ului: nu a reuşit să piardă împotriva formației noastre de aproape 10 ani! Degeaba s-a chinuit, în ultimele 19 partide nu a reuşit nici măcar o înfrângere, doar 9 egaluri şi 10 victorii. Iar în calitate de gazdă, complexul ei devine şi mai accentuat: a pierdut primele două meciuri din întâlnirile directe, 0-1 (16.11.1947) şi 1-4 (07.11.1948), apoi s-a instaurat maladia de care vorbesc, astfel încât de aproape 67 ani suferă groaznic. Complexata nu a mai izbutit decât 12 victorii şi 6 egaluri. Din această postură, pare merituos gestul colegial făcut de conducerea CFR-ului de a-și ajuta partenerul de întrecere în încercarea lui de a se debarasa de această cruntă afecţiune. Pentru nişte sume modice, în cadrul unei promoţii speciale – cumperi 2 + 1 gratis (free de contract) – fosta-Steaua-actuala-FCSB a primit 3 jucători de la clubul nostru, care au ştiinţa şi experienţa necesare referitoare la cum trebuie pierdut un meci dintre cele două echipe. Sper că Tadé, Muniru şi Carp nu ne vor dezamăgi şi-şi vor ajuta noii colegi să scape de acest teribil blestem, care urmăreşte de decenii întregi renumitul club sau renumita stână, depinde cum preferă fiecare să-i spună.

HAI CFR!!!

Cum va arăta echipa lui Rădoi? Google dă aproximativ 609.000 rezultate în 0,37 secunde, dar nu oferă şi răspunsul corect: prost. De fapt, foarte bine pentru realizarea obiectivului primordial: depăşirea barierei psihice, debarasarea de acest arhetip istoric de a nu putea pierde un amărât de meci în faţa CFR-ului din Cluj nici măcar când arbitrii nu sunt mielușei îmbrăcați în blană de șacal.

HAI CFR!!!

Pacienţii probabili care vor încerca tratamentul psihoterapeutic aplicat de ai noştri: Cojocaru – Râpă, Papp, Tosca, Guilherme – Breeveld, Muniru – Popa, Hamroun, Chipciu (cpt. de plai) – Tadé. În salonul de rezervă: Niţă, Carp, Tudosie, Mihalcea, Neagu, Tahar, Enceanu. Suferind de alte tipuri de boli, contactate miercuri, în preliminariile CL, se pare că Varela şi Stanciu nu vor fi putea supuşi sâmbătă consultaţiei psihoterapeutice. Pe lângă Tadé, Muniru şi Carp, care – repet, până le intră bine în cap și în ghete! – au ştiinţa necesară pierderii unei întâlniri directe dintre Steaua şi CFR, gazdele mai pot apela la destui jucători care cunosc drumul spre a capota în faţa CFR-ului. Râpă şi Hamroun (la Galaţi), Breeveld (la Pandurii), Stanciu şi Varela (la Vaslui), Tahar (la Mediaş), Adi Popa (la Concordia), Chipciu (la Braşov), cu toţii au trăit deja cel puţin o dată măreţia unei înfrângeri în faţa echipei noastre. Deci, se poate! Hai Tadé şi Muniru, trebuie să vă revanşaţi pentru gafele impardonabile comise miercuri contra slovacilor de la Trencin! Luptă FCSB, înfrângere!

HAI CFR!!!

Vă rog să-mi scuzați deraierea și hai să revenim din saivan pe calea ferată. Cum ne putem Feri de efectele cumplitei boli? Cum vrem să arate echipa lui Dican? Normal că am vrea arate dezinvolt, proaspătă fizic şi mental, unită, agresivă şi cu Păun titular. Ba și cu Mincă în poartă, că doar nu poate fi chiar așa de accidentat încât să nu salveze tot-tot-tot… și să n-o facă de oaie! În rest, din partea mea, Dican poa’ să-l bage dacă vrea pe extrapolimultivalentul Tiago Lopes vârf împins, în locul lui Cristian, cu Guima mai retras, nevârf. Veşti bune vin dinspre Beleck; antrenorul nostru este mulţumit de modul în care s-a pregătit jucătorul, așa că s-ar putea să-i acorde şansa unui debut în Liga 1 chiar în meciul de sâmbătă, pe poziția de armă secretă. Deci… Mincă (Tiago Lopes) – Dani Coelho (Tiago Lopes), Larie (Tiago Lopes), Goian (Tiago Lopes), Camora (Tiago Lopes) – Jakolis (Tiago Lopes), Petrucci (Tiago Lopes), Roșu (Tiago Lopes), PĂUN – Guima (Tiago Lopes), C. Lopez (Tiago Lopes).

HAI CFR!!!

Astea-s meciurile care-mi plac, cele în care nu suntem consideraţi (şi nu ne considerăm) favoriţi. În care nimeni, nici măcar arbitrii, nu ne dă vreo șansă. Băieții noştri pot evolua degajaţi (dar nu pe vârfuri! mai și pasați!), fără presiunea rezultatului. Dacă vor reuşi să le umilească din nou pe oi, nelăsându-le șanse să scape de complexul avut în faţa noastră… asta e, mergem mai departe, „ne concentrăm la meciul următor” (expresie des uzitată în limbajul de lemn al Formulei 1). Însă, dacă ai noştri se vor îndura de ei, aplicându-le o terapie corectă, vor ajunge şi mai iubiţi şi mai stimaţi de către noi, frânarii, şi extrem de invidiaţi de către discipolii lui Jung. În varianta asta a doua, nu ne concentrăm, nu mergem mai departe, nu vom mai merge nicăieri, ne vom opri la birt şi vom sparge nişte şampanii, beri, care ce-i place şi ce vrea să spargă. Bostan sau floare – nu!, că suntem civilizați, ce plm!

Aşa că să stăm cuminți la locurile noastre, oricum va fi bine, indiferent de deznodământul partidei. Savuraţi doar spectacolul, bucuraţi-vă de joc, nu vă roadeţi unghiile, nu vă enervaţi, fiţi relaxaţi, no pain, no stress, există moarte și după viață… Mă opresc aici, că nu mi se mai opreşte tremuratul părţii dorsale şi simt un morcov în plină expansiune undeva la nelocul lui.

HAI CFR!!!

Și să nu uit… HAI CFR!!!

Autor: caneto

44 de comentarii

  1. Dacă în contractele lui Tade,Muniru şi Carp există clauza ca să nu fie introduşi în echipa Stelei în meciul cu CFR avem şanse. Dacă nu, Caneto are dreptate să nu avem emoţii şi nervi. Deci HAI CFR !

    Apreciază

    • Da, dacă ar exista clauza, am avea şanse să nu-i lăsăm să scape de complex. 🙂 Dar este exclus aşa ceva, Carp a semnat din postura de jucător liber de contract, CFR nu a avut treabă cu mutarea, iar Tade şi Muniru au plecat definitiv de la noi, nici nu se pune problema ca clubul nostru să fi putut pretinde ceva de genul.

      Apreciază

  2. Adevărul este că nu am reuşit să-i „deblocăm psihic” nici când lotul nostru era -cel puţin scriptic- mai valoros ca al lor…Am scos ceva remize consecutive la ei, apoi -de ceva vreme- vedem doar înfrângeri. OK, dacă e să ne hazardăm în ceva „preanalize”, vedem o apărare a lor foarte fragilă (şi poate neînchegată, predispusă la erori), cei doi închizători sunt bunicei, dar mare aport ofensiv nu au (Muniru va mai aştepta alţi doi ani, sperăm, până la golul nr.2), deci speranţele lor stau în linia de atac. Pe Tade îl ştim, trebuie să blocăm cumva trioul din spatele lui, mai ales Chipciu, apoi Popa, dar şi Hamroun. Să zicem că Mario va face faţă lui Popa, spreăm că şi pe Hamroun îl poate neutraliza Petrucii/Roşu (sau cei din spatele lor), adevăratul pericol vine de la acest imprevizibil, dar foarte talentat Chipciu, aparent ieşit din formă, dar asta nu înseamnă mai nimic. Apoi avem influenţa arbitrajului, dar şi evoluţia noastră, până la urmă, că de fapt asta este lucrul cel mai important, să evoluăm noi bine. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Păi, şi noi am fost deblocaţi psihic după patrujceva de ani de către vecinii din vale tocmai după ce au intrat în insolvenţă, iar noi îl aveam în echipă pe Maah. 🙂 Momentul este prielnic, după obţinerea calificării în meciul de miercuri, la FCSB s-a instaurat o stare de automulţumire şi suficienţă la nivelul lotului, iar în urma pierderii meciului cu 2-3 au intrat şi în degringoladă. 🙂 )))

      Apreciază

    • Să nu uităm că pe ei îi arde rău la cur şi meciul de miercuri cu sârbii. Bănuiesc că nu-i vor forţa pe Varela şi Stanciu, după cum s-ar putea să mai menajeze şi pe alţii, poate chiar şi pe Chipciu.

      Apreciază

  3. Am doar doua observatii, Andrei Muresan in locul lui Rosu rspectiv Paun sa fie intr-adevar titular ( pro primo, e cea mai buna extema din lot, pro secundo, felceru l-a inclus in lista celor 3 care pot face fata afara, deci implicit si la fcsb , deci mentinerea lui ca rezerva este un afront adus presedintelui ! ) .

    Apreciază

    • Din ce am văzut în cele 2 meciuri, A.Mureşan pare mai sigur la închidere, dar fără mare strălucire în faza de atac, în timp ce la Roşu lucrurile par exact invers. În opinia mea n-ar strica o încercare a lui A.Mureşan în locul lui Goian, că nu prea-mi place ce am văzut pe acolo…HAI CFR!!!

      Apreciază

  4. Eu zic ca putem bate steaua , ei au o aparare firava, in meciul cu Trencin , erau bulevarde in careul lor.Cu un sistem 4-2-3-1 : Minca-Dani,Larie,Goian,Camora-Petrucii, Rosu-Jakolis,Negrut(Guima),Paun-Lopez(Guima), si cu o motivare ca si la meciul din returul campionatului trecut putem bate.Nu sunt mare tactician, dar cred ca un pressing din primele minute , ne-ar avantaja si la ei ar crea un hazard total.Un pressing constant in primele 30 min, un gol , si dupa aceea ,usor usor , un joc pe contraatac, ca avem jucatori de explozie.Hai CFR!

    Apreciază

  5. Eu as juca un 4-1-3-2 cu : Minca- Dani, Larie, Tanc(Goian), Camora – A Muresan – Bruno(stanga) Petrucci, Rosu(dreapta) – Guima si Belek. In aceasta asezare am avea un mijloc de 3 f mobil,cu Petrucci, Bruno si Rosu care fac ambele faze satisfacator si cu Muresan strict pe faza defensiva L-as introduce pe Belek inca de la inceput, pentru a pune presiune mare pe aparaea lor fragila. Plus, am avea 2 jucatori de banda, care paseaza si centreaza f bine( Bruno si Rosu)
    Prevad, totusi ca vom incepe cu Tiago Lopes „vedeta ” echipei, care tre’ vandut neaprat pe cateva bilioane:-))

    Apreciază

  6. Si am uitat sa adaug, ce era mai important. Cheia meciului de maine consta in succesul , cu care Camora va reusi sa-i santajeze pe Tade, Muniru si Carp cu ceva poze compromitatoare din ultimul lor cantonament la Cfr:-))))))

    Apreciază

  7. Am vazut jocuri ale CFRlui foarte bune in deplasare la oaia si cu toate astea infrangeri pe linie………sunt multe variabile in ecuatie facand abstractie de valoarea fcsbului(in care arbitrajul a fost intotdeauna constant si decisiv in favoarea oilor).Nu mai departe de primavara,cand am jucat aproape perfect,dar fara gol inevitabil a venit si o nesincronizare si totul s-a prabusit……deci cea mai buna tactica(in conditiile in care ei au jucat in cursul saptamanii) ar fi un inceput de partida in care i-as lasa sa macine in gol,iar apoi pe masura ce partida se apropie de final as forta cu toate liniile,dominandu-i fizic si inscriindu-le apoi pe banda rulanta gol dupa gol pana la o mare umilintza!

    Apreciază

  8. “GSP.ro a aflat în exclusivitate arbitrul care va conduce cel mai important meci din etapa a treia a Ligii 1. Partida de sîmbătă dintre Steaua şi CFR Cluj va fi arbitrată de Cristi Balaj, 43 de ani.” link articol apărut la 17:15. Acum e 18:00, componenţa brigăzii figurează deja şi pe site-ul CCA, probabil că au furat iute informaţia de pe gsp, care a aflat în exclusivitate. 🙂 )))
    A: Balaj Pavel Cristian (Baia Mare – Maramureş)
    A1: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ – Neamţ)
    A2: Oniţă Aurel (Constanţa – Constanţa)
    R1: Istrate Dragoş (Bucureşti – Bucureşti)
    R2: ( – )
    Obs: Dorobanţu Marian (Buzău – Buzău)
    Obs: Ionescu Adrian (Bucureşti – Bucureşti)

    Apreciază

  9. Ca veni vorba de arbitraj, sinucigasu coltescu a stat doar o etapa, asa de ochii lumii, doar e normal sa nu fii delegat in fiecare etapa . Deocamdata la Tg-Mures e 1-0, dar inca nu s-a aruncat nimeni in careu de la Chiajna …( pt cei care nu urmaresc meciul la tv, sinucigasu arbitreaza ASA-Chiajna )

    Apreciază

  10. Si inca ceva, de cativa ani Cristi Balaj ne arde unde ne prinde, de frica sa nu fie catalogat omul casa al ungurului Paszkanyi ( cel mai des si vehement a fost fecali, ca rasplata felceru ii da jucatori pe banda rulanta, pana acum 3 – Carp, indirect – si pt toti atatia, lobby intens ! ) .

    Apreciază

    • Iar incepi cu Batman, Batman! Carp s-a dus liber de contract unde a avut oferta cea mai buna. Normal ca IM trebuie sa faca rost de bani si isi lauda marfa. Daca o face altul zici ca vinde bine, daca o face IM faci arsuri la stomac? AP a spus-o foarte clar iarna trecuta – sa ne obisnuim cu ideea ca vreo 4-5 ani nu vom juca in cupele europene. Cu alte cuvinte , play off e suficient, pina cind se va schimba ceva in situatie (nu stim ce, politicul, partea de lobby, de bani etc). Deocamdata se aplica strict acest program, fie ca ne place , fie ca nu. In rest, mai e o luna si ceva pina se inchide fereastra de transfer, s-ar putea sa mai vezi bani care sa vina spre club.

      Apreciază

  11. Esti bestial , rad de fiecare data cand iti citesc articolele…..de meci eu zic ca nu sunt multe de spus la ce lot avem(si la ce aparare avem,Goian), dar asta e situatia si cum zice un proverb de al nostru al Cfr-istilor ; „cine este cfr-ist niciodata nu e trist’
    Hai Cfr!!
    Ps:Paun titular,Lopez in locul lui Paun 🙂

    Apreciază

  12. CFR Cluj azi,nu pierde.Aducem punct ,sau puncte de la wc sb oaia capiata.Hai CFR!+!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Lupta CFR.lupta pentru noi.

    Apreciază

  13. Am auzit că în locul lui Tade a fost adus un atacant , dacă am reţinut bine , se numeşte Beleck . Ce-i cu el ? Poate aşa cum l-a băgat Steaua din prima pe Tade poate ar fi bine de încercat şi la noi la CFR . HAI CFR !!!.

    Apreciază

    • Tade s’a antrenat cu noi, Belek a venit direct din vacanta, fara nici un fel de pregatire, nu avea cum sa intre din prima in meciuri oficiale. Probabil o sa fie rezerva azi, nu cred ca are cum sa fie inca 100% apt din punct de vedere fizic.

      Apreciază

  14. Stiti cat este viteza media a trenurilor de la noi ? Cf stirilor tv, 43 km/ora la trenurile de calatori si 26 km/ora la marfari ! Deci ministerul transporturilor ar trebui sa ne premieze cu ceva sponsorizari pt contributia la o imagine pozitiva a CFR-ului, care se afla prin prisma vitezei pe ultimul loc in Europa, fiind intrecuta si de tari din Africa ! PS. La meciul cu fcsb totul e posibil, dar obiectiv vorbind, echipa lui fecali trebuie sa prinda o zi cu totul neagra sa putem bate, si evident, sa nu ne incurce nici Balaj !

    Apreciază

  15. Echipele de start:
    Steaua: Niţă – Râpă, Carp, Toşca, Guilherme – Neagu, Tahar – Iancu, Hamroun, Enceanu – Tudorie
    CFR Cluj: Mincă – D. Filipe, Larie, Tinc, Camora – Petrucci, A. Mureşan – Tiago, N. Roşu, Păun – Guima
    link

    Apreciază

  16. Fcsb joaca in mare parte cu rezervele, deci la prima vedere am avea o sansa mai mare . In realitate era mai bine cu titularii, pt ca ei sunt storsi dupa meciul cu slovacii, iar pe de alta parte, rezervele vor sa demonstreze ca au valoare, deci nu va fi usor . Oricum, cu sau fara rezerve in tabara adversa, noi trebuie sa jucam bine ca sa putem obtine un rezultat favorabil .

    Apreciază

  17. Nu cred că ar fi etic să aştept finalul partidei. Aşa că o spun acum: joc jalnic, o echipă slabă, ruptă şi aici termin. Ăştia suntem noi, meritam o bătaie ca lumea. Logic până la urmă, am văzut-o şi la Fecesebe, dacă vinzi toţi jucătorii buni, rămâi cu penalii. Ceea ce s-a văzut şi azi. Domnule conducator (sau doctor), aici nu lipsesc teletextele, lipsesc jucătorii buni. Capito?

    Apreciază

    • Daca chelu a scos banii imprumutati in club cu cine ai vrea sa joci, meciul mi s-a parut ultra penibil, daca era un tuneu decent de tenis sau snooker sigur as fi comutat prin minutul 20 pe un meci din cadrul lui.

      Apreciază

  18. Primul meci vazut din sezonul asta, ceva concluzii:
    1. Minca s-a jucat cu focul si s-a parlit la faza ciudata
    2. Ne-a dominat niste copii
    3. Feri Dican e foarte fricos pe langa Mirir
    4. Campionatul e de kkt

    Apreciază

  19. KIRUJ BACSI…. io cred ca am jucat fotbal acum 129 de ani…..sau macar ne-am distrat GRATUIT dand in basica…. Champions League, European League, CE 2016, CM 2018….Rasul pulii se cheama in rumuneste… Nu mai pune tabelul pentru notare…E cald…nu ne mai stresa…

    Apreciază

  20. Bogdaproste pentru punctul luat. Ăia cred că ne ar fi dat toate trei, ca bonus pentru transferurile cu care i-am băgat în EL, dar n-am fost noi în stare să le luăm. Văd că dincolo frustrații fac iară înmormântare, uitând că o echipă nu se face într-o lună. Cu punctele suntem în grafic, depinde de Dican, cât de repede poate să îi facă să joace fotbal. Thiago mi se pare cel mai ciudat jucător din era Paszkany. (N-am văzut meciul)

    Apreciază

  21. Am citit reacţia colegilor de pe cheferetv şi am rămas mască…Chiar nu înţelege nimeni că nu mai suntem acel bau-bau de acu’ câţiva ani (când tot pierdeam la mioare)? Doamne-Dumnezeule, chiar am pierdut de tot simţul măsurii? OK, da, puteam mai mult, dar e foarte bine şi acest punctuleţ, ne ţine în grafic, avem pe ce clădi mai departe…Dumnezeule mare…HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Punctuleţul e indeed o.k. Kiruj bácsi. Jocul e mai mult decât penibil, echipa e praf, din păcate. Sincer, mai bine luam o bătaie cruntă după un joc bun decât asta…

      Apreciază

  22. Ap’i, io cred ca clopu’-i pe mare pantru Ferike…! Sigur, tatzi am zas ca merem-nainte cu Ferike, da’, Caneto-ur, nu te supara; Retardila-bacsi are dreptate; Ferike ii profesor de „profesionala”.. Io zac ca materialu’-i destul de bun(fatza de altzii), da’ mai trebe si framantat on pic daca vrei sa sa coaca… Nu ? Oricum, ma doare stomacu’ ca, cand ma uit la jocu’ nost, amu…. Am fost egalii „champiuanei” , chiar si la „beri” , adica la datu’-n bara, da’ …vai si amar…

    Apreciază

  23. În loc de o analiză (mai amplă): 1-bine că a revenit Mincă, 2-Tânc pare o soluţie mai bună acolo ca Goian (bine că ne-a ascultat Feri!), 3-bine că a revenit titular Păun, 4-o mutare prea „îndrăzneaţă” împingerea lui Roşu lângă Guima, chiar dacă a dat (din nou) pasă de gol. locul lui nu e acolo, ci cu o linie mai în spate, 5-treptat, Dani va deveni o piesă de bază în dreapta, 6-mijlocul „găurit” de tot în primele 20 de minute, probleme grave de aşezare, cred că nu s-a înţeles ce vrea Feri (poate nici el nu a explicat foarte clar ce vrea), 7-ne place sau nu, avem nevoie de Tiago (şi de golurile lui, dar şi de ambiţia/nebunia lui), 8-Camora mai slăbuţ ca de obicei, 9-petrucci iară luptător, dar lăsat liber, expus, 10-un 4-4-2 interpretat prost, cu distanţă între linii (lucru inadmisibil cf. manualelor), din care cauză mioarele au dus deseori mingea direct pe apărători, motivul fiind şi modul de apărare ciudat (semizonă/semimarcaj, adică şi ambele, dar deseori niciuna…)…Un punct muncit, binevenit, de moral. Mai avem de lucru pe compartimente, dar măcar rezultatele ne oferă ceva linişte. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • A părut doar că nu s-a înţeles ce vrea Feri. Problema este că jocul a fost pregătit pentru cu totul alţi adversari. Ai noştri au vrut să evite mingile aruncate în spatele fundaşilor pentru Chipciu şi pătrunderile în careu ale lui A. Popa, de-aia au aglomerat mereu zona din faţa careului nostru. Cu ce-s de vină ei sau Dican că FCSB a băgat alţi jucători în teren? 🙂

      Apreciază

  24. N-am vazut meciul, fiind la volan toata ziua. Nu pot aprecia evolutia jucatorilor si nu am sa o fac, dar as spune pragmatic ca avem +1 la adevar cu Steaua. Campionatul a inceput cu meciuri strinse, asa ca apele se vor limpezi nu intre echipe dominante si dominate, ci intre cele cu greseli si automat puncte pierdute mai multe multe sau mai putine. Cu 5 puncte in clasamentul real suntem in jumatatea de sus, asadar in grafic. Cu atit mai mult pentru o echipa ca a noastra, care se consolideaza abia prin noiembrie, datorita ultimelor valuri de transferuri.

    Apreciază

    • N-ai pierdut mare lucru, Cristi…O remiză muncită, în faţa echipei „secunde” a FCSB, care mi s-a părut mult mai bună ca prima echipă a lor, vorbesc serios. Restu-i can-can. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Probabil daca nesansa nu te-ar fi asezat la volan ai fi putut asista la un meci,de fotbal intre CFR si cine vrei tu…Problema e ca si daca am fi jucat cu juniorii 2 fecesebe ai fi spus tot la fel …Un punct e un punct

      Apreciază

      • Fotbalul se joaca pe puncte…suna al naibii de urit..dar aia e baza pe care vin banii din drepturile de televiziune. Pe de alta parte, nu prea putem sa cerem cine stie ce pretentii estetice in care jumatate din titulari nu erau aici acum o luna iar din rest in iarna cu 2-3 exceptii erau rezerve.La ce da raportat la cit costa echipa e onesta..si ok pentru nivelul actual al campionatului dinn Romania, care incepe sa se curete de banii venitidin afara fotbalului. Partea proasta e ca fotbalul nu stie sa isi faca banii din fotbal iar prapastia fata de alte campionate se va adinci.

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.