Pentru locul 1, fiţi gata, se dă startul în Gruia!


Cristian López are 1-2 cm în plus la înălţime faţă de Tadé, şi-a făcut studiile fotbalistice la şcoli mai renumite, dar la capitolul „puternic ca un bivol” nu-l poate concura pe Gregory. În schimb, îl poate devansa lejer la perioada de acomodare. Tadé a avut nevoie de un sezon întreg pentru aşa ceva. Steve Leo Beleck este mai înalt decât ambii pomeniţi mai sus, însă a ratat în această vară efectuarea unei pregătiri centralizate ratate, deci are şanse spre zero să debuteze…

duminică, 19 iulie 2015, ora 18.30, în cadrul etapei a 2-a din Liga 1, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în meciul CFR Cluj – ACS Poli Timişoara, transmis de Look Plus, digisport1 şi dolcesport1.

4-4-2 sau 4-2-3-1?, aceasta e întrebarea (lui kiruj). Va folosi Dican doi ţenteri, Guima şi López, sau va merge pe varianta cu Guima împins şi Negruţ retras? În rest, e clară treaba, pe ăilalţi nouă îi putem enumera pe nerăsuflate. Deci, în poartă, … hmmm, oare s-a refăcut Mincă sau va apăra din nou Marc? Ori, va primi o şansă şi Vîtcă? Vom vedea. Să mergem mai departe. Fără să trag aer în piept: Dani Coelho sau Tiago Lopes? Înclin să cred că Dani rămâne titularul postului, Tiago Dedeman s-a reprofilat definitiv în mijlocaş de bandă. După părerea mea, chiar în cazul unei viitoare absenţe a lui Dani, înlocuitorul său va fi ales dintre Goian, Jakolis şi Ţânc. De-amu, chiar că nu-mi mai oxigenez plămânii: Larie, Goian, Camora – Petrucci, Roşu – … Altă înfundătură: Jakolis sau Tiago Lopes? Pe partea ailaltă, Păun sau Jakolis, eventual Vitor Bruno? Să recapitulăm: Mincă (Marc) – Dani Coelho, Larie. Goian, Camora – Petrucci, Roşu – Jakolis, Negruţ (López), Păun – Guima. Rezerve: Vîtcă, Ene, Vitor Bruno, A. Mureşan, T. Lopes, Carter.

De partea cealaltă, oaspeţii încep cu antrenorul Alexa în tribună, cu smartul la o ureche, şi cu Cânu în faţa televizorului. Ambii au fost eliminaţi în prima etapă şi au luat rapid 2, respectiv 3 etape de suspendare. Nu mă angajez la prezentarea pe nerăsuflate a garniturii lor de start, că n-am de ce să-i ştiu pe de rost pe jucători, apoi că în această săptămână au fost ceva mişcări de trupe la ei. I-au legitimat pe Sarmov (bulgar, 30 de ani, 12 prezenţe în naţionala Bulgariei), D. Goga şi Rufino Segovia del Burgo (spaniol, 30 de ani, atacant, golgheter al echipei CD Toledo), plus că-i au în cătare şi pe Srdjan Luchin şi Ţucudean. Doi jucători care s-au remarcat sezonul trecut, golgheterul Pedro Henrique şi mijlocasul Cătălin Doman, vor lipsi câteva luni de pe teren, din cauza unor operaţii pe care ambii le-au suferit la nivelul ligamentelor. Merg pe: Kirschstein – Belu, Sarmov, Scutaru, D. Popescu – O. Popescu, Goga, Llorente, Curtean – Hernandez – Elek. Rezerve: Ed. Pap, Artean, Poparadu, Melinte, Bărbuţ, Zicu, Boldea, Popovici.

„Cred că după meciul din prima etapă am câştigat atitudine şi agresivitate în joc. Acum trebuie să fim mult mai concentraţi pentru a câştiga cele 3 puncte. Respectăm Poli Timişoara, însă vom face totul să aducem prima victorie. Ei formează o echipă agresivă, de luptă. Sunt convins că Dan Alexa va imprima acelaşi stil agresiv echipei, aşa cum o făcea când era jucător. Zicu e un jucător periculos, care ar putea face diferenţa. E primul meci acasă, ne dorim ca suporterii să fie alături. Una este să joci cu 1.000 de spectatori, iar alta este să vină 6-7.000. Şi jucătorii se vor simţi altfel”– a declarat Feri Dican site-ului stiridesport. Îi dau totală dreptate, concentrarea şi publicul sunt cele mai importante elemente pentru un debut cu victorie pe propriul teren.

Atmosfera din cadrul lotului pare a fi în regulă. În interviuri din această săptămână, atât Cristian López în actualdecluj, cât şi Roşu în stiridesport, la fel Petrucci, tot în stiridesport, au amintit de unitatea grupului, de formatul unei familii, de „relațiile de prietenie din lot, atmosfera senzațională, lucrurile astea contează enorm la o echipă de fotbal”. Am spus-o deja de nşpemii de ori, entuziasmul şi unitatea unui grup fac mai mult decât orice tactică şi sistem de joc folosite. Prezenţa masivă în tribune (fac şi eu ca popa, predic apă şi beau vin; chiar dacă am fost ferm hotărât să fiu acolo, şi-a băgat dracul coada, voi lipsi, din păcate) ar fi un avantaj extraordinar pentru moralul de joc alor noştri. Atenţie şi concentrare să fie cuvintele de ordine pentru jucători, prezenţă şi susţinere necondiţionată pentru suporteri!

HAI CFR!!!

66 de comentarii

  1. Foarte bun articol,eu cred ca o absenta lui Tade se va simti, dar sper ca ceilalti atacanti Guima,Lopez,Negrut,Beleck chiar si Carter, sa-l inlocuiasca cu brio.Eu zic un 3-1 pentru CFR, cu toate ca arbitrii o sa fie iarasi pe echipa.Fortza CFR!

    Apreciază

    • Teoretic absenţa lui Tade n-ar trebui resimţită, dar eu zic că se va resimţi, totuşi, măcar până ce se va creiona un alt stil de atac. Aşa cum bine remarca mult-hulitul Miri, el era folosit un pic în spatele lui Guima, care făcea (şi mai face) extraordinar pivotarea şi crearea spaţiilor libere în careu, iar Gregory venea şi…punct. E posibil să se menţină acest tandem inegal (1-1) în atac, cu acelaşi Guima în acelaşi post de pivot şi de deschizător de pârtii, şi din spate să vină fie Cristian, fie Beleck ăsta (despre care habar n-am ce calităţi are, dar ceva trebuie să fie de capul lui). Mai este şi variant Negruţ, care e mai mult acel mijlocaş central din 4-2-3-1, deci soluţii există (pe hârtie, cel puţin), să vedem ce se potriveşte cel mai bine situaţiei actuale. L-am uitat pe Carter, are şi el şanse să prindă mai multe minute, este în creştere. Singurul lucru care nu poate fi suplinit la fel de eficient, este pressingul şi devotamentul manifestat de Gregory (cu punct maxim în perioada când era şi Deac pe teren). HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Planul de pregătire pentru acest sezon a fost conceput fără a-l include la socoteli pe Tadé. Se ştia că va pleca. Dacă nu sărea acum Gigi cu mălai, cred că la sfârşitul lui august îi dădeau drumul şi gratis. 🙂

        Apreciază

        • Da, maestre, nu vreau să dezvolt subiectul, dar consider și eu că am făcut o bună afacere cu Tade…Fac pariu, că nu va marca mai mult de 5-6 goluri în acest sezon, cu tot cu pressingul lui, cu determinarea lui…Pentru că de ce? Pentru că nu va juca la CFR, unde totul e pe dos…:) HAI CFR!!!

          Apreciază

  2. Conform paginii de Facebook „Peluza Visinie” galeria va sta incepand cu meciul cu Poli in partea tribunei a 2-a dinspre strada… Dat fiind ca eu am apucat sa-mi fac abonament acolo (am abonament acolo de ani de zile deja) consider ca este de o nesimtire fara margini ceea ce se intampla… Acum eu unde o sa stau daca pe locul unde am abonament sta galeria?

    Onor galeria nu poate sta la peluza ca pe orice stadion normal, mai bine ne batem joc de restul abonatilor…

    Apreciază

    • salutare, eu fac parte din galerie, nici mie nu mi place ca se tot schimba locul galeriei de la un an la altul, dar astea sunt deciziile conducerii. bine era, daca se stia ca galeria urmeaza sa stea in sect 44 sa nu mai vanda abonamente in acel sector. peluzele sunt inchise complet, la fel ca mare parte din tribuna 1, ambele din motive financiare, toata lumea e concentrata in tribuna noua, astfel nu se mai plateste paza, curatenie etc in toate sectoarele stadionului. anw … echipa sa joace bine si sa vedem maine o victorie, HAI CFR !

      Apreciază

  3. Nascimento ăla, super-mijlocașul, unde a dispărut? În altă ordine de idei: Camora doar pe patru la InStat, devansat de Toșca, Maranhao (cineeee???), și…. Latovlevici 🙂 link Mă tem că statistica asta e cam la fel de credibilă ca și transfermarktul.

    Apreciază

    • Chiar la asta m-am gândit şi eu, ce o mai fi cu băiatul asta…Cantonamentul l-a făcut, dacă nu-i accidentat, atunci fie au apărut ceva acte de indisciplină (nu prea cred), fie nu se potriveşte ideilor de joc concepute de Feri (cel puţin în meciurile din deplasare, unde se doreşte -probabil- o mai bună densitate la mijloc şi un joc de siguranţă). Dracu’ ştie, n-am suficiente informaţii, aşa că dăm şi noi cu presupusul…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Nici una, nici alta: pur şi simplu am uitat de el. 🙂 Poate va fi titular mâine. Din ce am înţeles, problema lui este că-i lipsit total de forţă, nu-i copt încă pentru competiţie. Da’-s zvonuri de presă, eu cred că momentan e sub Roşu, Negruţ şi A. Mureşan, de-aia nu a prins lotul la Ovidiu.

        Apreciază

        • Înclin să-ţi dau dreptate cu Nascimento, în sensul că nu stă foarte bine dpdv fizic, în comparaţie cu Roşu (de exemplu)…Nu că n-ar putea alerga, nu la acest tip de „fizic” mă găndesc, ci la ăla care presupune „punerea osului”, cum se spune, asumarea clinciurilor (vorbim de mijlocaş), cum era, de ex., pe la începuturi, şi Rui Pedro, mai fragil, aşa. Fantezie, nefantezie, important este să fii tare pe picioare, chiar şi Liga asta slăbită în mod evident ne arată că majoritatea echipelor pun bine osul şi după aia -dacă mai e loc şi timp- poate urma fantezia…:) HAI CFR!!!

          Apreciază

  4. Caneto ! Io am crezut ca zici ca Feri joaca cu doi „pintzeri”(pinceri) in atac……Da’ -s buni si aia ..Kiruj ! Daca tu na-i habar ce si cum joaca „Balak ala” , nici el nu are …Cum poate sa stie iel mai mult fotabal decat Kiruj al nostru ???? Hi,hi,hi …

    Apreciază

    • Poate știe, poate nu, indiferent de mine…Pur și simplu nu l-am văzut, așa cum nu l-am văzut nici pe Nascimento, doar pe niște DVD-uri…În realitate, nu dau doi lei (vechi) pe mostrele din DVD-uri, că sunt (foarte) înșelătoare, cu toate că, în anumite faze, se pot trage concluzii privind tehnica de bază, etc. HAI CFR!!!

      Apreciază

  5. Nascimento a mai fost vanat ( de conducerea noastra ) si in sezonul trecut . Acum ca-l avem, ziceti ca e prea fragil pt liga 1 . Daca asa e , de ce s-a insistat cu aducerea lui ?

    Apreciază

    • Speculăm şi noi speculaţii. 🙂 Cine ştie, poate el va fi arma noastră secretă în deplasarea din etapa următoare. 🙂 Probabil este un jucător promiţător, o fi fost şi liber de contract, va avea şi el şansa lui. Are doar 20 de ani, a venit într-o ţară străină pentru el, nu putem să-i pretindem să se impună imediat titular, când pe Negruţ îl considerăm încă speranţă la 22.

      Apreciază

  6. O data cu plecarea lui Tade si Deac s-a pierdut mult din forta echipei.Il uitasem de asemenea pe Muniru…….acolo cred c-o sa avem probleme.Parca il adusesem pe Lulaku,pentru ca mi-e greu sa cred ca Paun va fi o adevarata revelatie a echipei.Are mult de muncit.Se vede ca incearca sa-si creeze un stil ,sa joace in viteza.Nu prea cred ca este copt pentru un post de titlular.Nu poate sa tina de minge,ori nu poti juca doar pe contra,sau sa dai si sa te duci.Mai repede-l vad pe Negrutz dupa ce da vreo 15 kile jos sa fie un reper in echipa.N-ar fi rau sa ma insel,dar nu-s prea optimist………..dar in momente din astea pot sa se inventeze noi cai de rasa,sau cel putin de-un sprint eficient terminat cu gol.

    Apreciază

  7. Nu vreau să-i contest meritele lui Tade şi titlul de golgeter dar să ne amintim că am câştigat multe meciuri cu goluri date de alţii din echipa CFR-ului. Aşa că poate – nimeni nu e de neînlocuit …

    Apreciază

  8. hai sa nu plangeti dupa cei care au plecat…….. Io am pareri hapsolut personale despre Deac si Tade, dar nu le spun….. Dara’ ei musai trebe’sa-si asigure viitorul, ca dupa ce se gata fotbalul pentru ei, pot deveni poate ajutori de ospatari (Doamne’era pentru ca sa zic…piccolo..:)… Vorba veche din strabunii mei clujeni: Hazsongardu’i plin de oameni de neinlocuit… Calm si rabdare, vom avea parte de rezultate bune, echipa manageriala se pare ca stie ce vrea…. Guima, in alt context de joc este muuult peste Tade, Petrucci, daca-i trec „ïnocentzele inevitabile de starosan”, va fi muuult peste Deac….”Rabdare, tovarasi!” Cincinalul de abia este la inceput! HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Guima a fost superb si la Ovidiu.A atacat „gura portii” la gol asa cum fac marii puncheuri.Joc inteligent fara minge, pressing, toate duelurile aeriene castigate.Are statura dar si tehnica.M-a facut sa revad golul 3 cu Astra, de la Cluj.Tot asa, pe gura portii , planare in aer , luind fata la fundas.Tade jucator de forta care „trage” echipa dupa el, e adevarat dar nu a exploatat cu inteligenta ocaziile (numeroase) la Ovidiu.La gol, chiar a luat portarul la tinta, noroc ca ala s-a … ferit.
      Adica travaliu urias dar la finalizare are multe ratari( vezi si luftul cu Steaua cand nu trebuia sa puna decat latul stang , ratarile cu ASA din retur, etc). As zice ca un gol super si de tinut minte este cel de la Ploiesti.(2-1).
      Acum stilul sau se arata a fi foarte util la Fcsb chiar daca nu da gol ( ex, la golul 3 de ieri a fost facut integral de el.Hamroun nu a facut decat o formalitate).Oricum e peste Piovacaru.Ma uit si la meciurile lor numai ca sa ii revad pe baieti nosti.
      How ever, cum ar zice Badea Gheorghe, Fcsb are super echipa.Cred ca un singur om mai lipseste acolo… Miri.

      Apreciază

  9. Rabdare, tovarasi! Noi ne-am apucat de productie si vom vinde celor care prelucreaza toate produsele noastre! Dupa catva timp ne vom face piata noastra proprie, unde vom vinde produsele si semifabricatele noastre. Atunci va fi timpul sa iesim agresiv pe piata cu „verdeturile” noastre si sa acaparam alte piete, prin care vom „face saltul calitativ” Doar rabdare ne trebuie, ca timp avem!!! Oile se nasc si mor, ceferistii au fost, sunt si for fi!!! HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Misule, sunt jucatori la nivelul lor salarial. Si Sougou e ok pt nivelul lui, dar petarda relativ la banii lui Messi. Astia sunt banii acum, la nivelul asta avem si jucatori. Cita vreme si fac treaba onest, nu avem de ce sa ii criticam.

      Apreciază

  10. Totusi, parca ne trebuie un antrenor,,,,nu un gospodar pentru crescatoria de iepuri… Nicio conceptie de joc, cel putin pana acuma…linia a 2-a inexistenta…..Nu-s tactician, de unde dracu sa fi fost devenita….dar totul este previzibil pentru aia de la Minis….Ioi, tulai, Recas…sau Timisoara..sau ce-o mai fi.. Ni, ma, era sa mai luam un gol dupa alalaltul neluat…

    Apreciază

  11. Scoala Profesionala CFR Cluj joaca cu „studentii” liberi de la laborator de la Poli Timisoara…. Oare nu ar trebui ca in locul maistrului Feri bacsi sa se ia un antrenor? Ca, parca nici manerul la coasa sau la sapa nu stiu baietii sa caute… Numai goatzele (picioacele, barabulele, etc.) cresc de magan, dar parca si alea trebe o tzara lucrate….Kiruj poate stie?

    Apreciază

    • Lasă-l în pace pe Feri, flăcăule…Noi am insistat să i se acorde credit pt un sezon întreg (în baza returului f.bun), să nu ne agităm ca sifonul. Au plecat mulți jucători, ăia nou-veniți încă nu-s adaptați, are Feri treabă cât încape. Măcar în R2 a arătat mult mai bine echipa ca în prima (însemnând că s-au luat niște măsuri la pauză, voi reveni!), deci -pt stadiul actual- e foarte bine, zic eu… HAI CFR!!!

      Apreciază

  12. E interzis să-l legăm pe Marc cu cătușe de bara porții? Că la cum iese prin careu, mare minune dacă nu-l lobează un timișorean în repriza a doua. În rest, tactică zero la CFR (cu mingi lungi, pe pieptul atacanților, poate juca și o echipă fără antrenor). Nu mă mai uit la repriza a doua, deși parcă văd că dăm – din nimic – 3 goluri.

    Apreciază

  13. Cei cu jumatatea goala a paharului din prima etapa am avut din pacate dreptate . Avem joc subtire, cu jucatori mediocrii si cu un antrenor slab . Am castigat pe o greseala de arbitraj si pe o greseala de portar . Zero barat la ocazii, zero barat la faze fixe ( chiar nu este nimeni capabil sa centreze mai ca lumea ?! ), zero barat la tactica samd . Cei mai slabi au fost Jakollis ( chiar daca a dat golul norocos ) si Rosu ( acum se vede de ce s-a debarasat de el Chiajna s-apoi Botosianul ! ), plus Negrut dintre cei intrati pe parcurs . Cel mai bun, Petrucci si Paun . Mai Feri, esti chiar tampit de nu-l bagi pe Paun de la inceput, cand practic e singurul meserias pe benzi ? Si apropo de schimbari, dupa gol trebuiau introdusi Paun Si Muresan, Negrut eventual in min de prelungire pt trecerea timpului . In fine, greu e fotbalul pt unii … Ps . Da, si Carp la fcsb ! Multi vor zice ca acolo nu va confirma . Bun, dar la noi a facut-o, chiar era asa de greu sa-l tii ? Sau sa aduci ceva extreme de mai D-ne ajuta ?

    Apreciază

    • Uite, Béla, mai putem fi şi de acord. 🙂 Mă gândeam în timpul meciului, în ce formă sportivă poate fi Păun, dacă un Jakolis atât de şters îi poate lua faţa? Nici Tiago Lopes nu a rupt norii, totuşi a fost cât de cât prezent în joc. M-am bucurat, în schimb, văzându-l pe foaie pe Mincă, sper să fie apt 100% pentru meciul următor, emoţiile cu Marc nu le-am mai avut de pe vremea lui Nuno Claro. Goian foarte uşor de depăşit, Guima a terminat benzina prin minutul 70, dar nu-i de mirare, a alergat şi în locul lui Lopez. Noroc cu Larie, Camora şi Petrucci, au mai ordonat cât de cât jocul. Nu-mi venea să cred cât de încet trece timpul, dar de-aia e frumos fotbalul, ne putem mânca nervii timp de 95 de minute, chiar şi la victorie. 🙂

      Apreciază

    • Bela, absolut de acord cu tine.In schimb la faza cu golul nu cred ca ai dreptate.Jucatorul a sarit pe sub minge si a intins capul pe spate sa o ajunga,cel putin asa mi sa parut mie.A fost o mana pusa pe spatele(aproape de git) lui ,dar nu cred ca la impins.Oricum arbitrul a fost f.aproape de faza,cu fata spre ei.Dar asta conteaza mai putin ,adevarul e ca suntem slabuti.multe pase gresite,mai tot timpul adversarul ne ia fata,suntem lentzi .Nu stiu ce e cu mijlocasul ofensiv pe care l-au adus, si a fost atat de laudat de Doctor! ptr.ca avem mare nevoie de el si cred ca si de Beleck.Nu vreau sa fiu nesimtit( ptr ca am fost f. mutumit de Feri in retur )dar cred ca e cam mult ptr.el ca sa duca un campionat intreg oarecum sub presiune.Cand stau si ma gandesc la etapa urmatoare imi vine sa plang.Dar asta e dumnezeu cu mila.Isten ald meg a CFR-t.Amugy igazad van kedves baratom. Hai CFR!!!!

      Apreciază

      • Şi eu spun că n-a fost nimic, dar dacă era invers, adică ne dădea gol Poli dintr-o asemenea fază şi câştiga cu 1-0, ferească sfântu’ ce primea arbitrul de la noi toţi. 🙂

        Apreciază

  14. Ma repet: o jucat scoala profesionala CFR cu aia care au chiulit de la laboratoare de la Poli…. Seful de laborator o trebuit sa steie la tribuna, maistrul instructor de la Scoala profesionala o putut sa steie pe banca, langa pasune,,,,Oare „aia” , judiciarii, isi dau cu zama ca fara rezultate nu vin bani nici macar de la televizor? Om ajunge sa vindem pe oser echipamentul…. Pacat, acum este momentul unor „agresiuni” pe campul de lupta…

    Apreciază

  15. Slab meci dar e greu cu atatia jucatori noi la echipa…Mi-a placut Petrucci,Camora,Marc si Larie…si Paun …Nu il inteleg pe Dican,il tine pe banca pe Paun si insista cu cretinul ala de Tiago care nici macar auturile nu le mai bate desi era singurul lucru pe care il facea bine….Negrut slab…Acum se vede cu adevarat lipsa lui Tade

    Apreciază

  16. Cristian complet neintegrat (Guima trebuia să facă în multe momente și sarcinile lui, a și obosit, normal), Goian slăbuț (dar măcar inimos, și -când trebuie- țapinar), pe partea lui s-au creat bulevardele numite Elek, cu tot efortul lui Larie (sau Camora) să-l dubleze cât de cât. Linia de mijloc nu este armonizată (lucru vizibil și la Ovidiu(, Petrucci practic face de-unul singur închiderea, restul sunt pe acolo, la număr…În multe momente echipa juca un fel de 4-1-3-2, Jakolis slăbuț, dar nu din cauza integrării, ci nu prea se înțelege cu noii coechipieri din zona lui (Dani), dar asta se va regla cu timpul. O vitorie muncitorească, în stil proletar, să-l prețuim așa cum se cuvine, sunt trei puncte, restu-i cancan. Jocul poate crește, trebuie să se așeze lucrurile după plecările masive (spre mioare, era să zic…). HAI CFR!!!

    Apreciază

    • După meciul cu Viitorul, am fost cu toţii de acord că Dican a greşit folosindu-l pe Jakolis pe stânga. Acum a greşit că nu l-a pus acolo, poate se înţelegea cu Camora. 🙂 ))

      Apreciază

        • Am înţeles că Păun şi Veres au fost la U21, au ratat şi ei – la fel ca Beleck – pregătirea centralizată ratată din Italia (mă rog, o parte din ea) şi nu sunt încă la parametri optimi.

          Apreciază

    • Ce umilinţă pentru Astra… ASA pare în schimb mai bună decât sezonul trecut (o fi meritul lui Mereuţă?). Bravo Gabi, la fel şi Jazvici; de altfel toată echipa ASA a fost grozavă. Spre diferenţă de a noastră (din păcate), care n-a arătat mai nimic. Iată că rebuturile pot deveni jucători de bază. De ce n-au mers la noi eroii din acest meci? (Edi antrenându-se în parc, Gabi dat afară de la echipă, alţii pedepsiţi, etc.)? Cine e de vină? Conducerea? Antrenorul? Portughezii? Ghanezii? Greu de aflat, nu-i aşa…

      Apreciază

      • Szili bacsi, nu e nicio problemă…ASA a jucat chiar f.bine (evidente meritele lui Miri, indiferent dacă-i simpatic sau nu), dar problema mea e cu memoria…Deocamdată ASA a câștigat doar o SuperCupă (bravo lor!), în timp ce la noi în vitrină văd 3 titluri, 3 Cupe-RO și 2 supercupe (de participări în CL/EL nici nu vorbesc), toate ăstea în 12 ani…ASA mai are de tras să ne ajungă, și în opinia mea timpul nu este aliatul lor…Că am jucat mai prost astăzi? Poate. Dar -repet- n-o să cad pe spate de reușitele celor de la ASA, mai ales când mă gândesc la modul absolut rușinos (dubios?) în care au pierdut titlul în sezonul precedent. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Rușinos? Dubios? Cred că mai tre să te mai gândești nea Kiruje. Nu văd nici un mister acolo, cu atât mai puțin nușce rușine. Pur și simplu am văzut niște jucători extenuați, unii mai trecuți (cu vârsta adică), insuficient antrenați și adunați în ultima clipă, care n-au mai putut. Se vedea neputința pe ei, chiar și atletul de Gabi abia de mai putea ridica piciorul în repriza secundă a ultimelor două meciuri, ca să nu mai vorbim de NDoye, sau chiar de toți ceilalți. În rest: n-am contestat valoare echipei noastre, nici măcar n-am încercat nușce paralelă între cele două echipe. Eu nu-mi schimb echipa, nici o grijă. Dar mă bucur și pentru mureșeni.

          Apreciază

          • Şi eu mă bucur, aşa mai rezervat, ce-i drept…:) Ruşinos şi dubios în sensul că au mers „ceas” tot returul, victorii peste victorii, şi clachează tocmai când este CEL MAI IMPORTANT să n-o facă. De acord cu oboseala, s-a văzut încă de la Mediaş, apoi la Astra, dar când ai 90 de minute să câştigi -în premieră- un titlu…E prea mult, în opinia mea. N-a fost bine pregătit meciul, trebuia o refacere „accelerată”, ceva, nu-s copii nici cei de-acolo să nu se priceapă la aşa ceva. Mă rog, nu insist, important ce face CFR-ul nostru, restu-i cancan…:) HAI CFR!!!

            Apreciază

      • Nici un meci nu se aseamănă cu altul. Poate că în etapa următoare vom bate noi cu 5-1, iar ASA se va chinui acasă. Oricum, momentan nu este nici o diferenţă între noi şi ASA în clasament, doar penalizarea aia de 6 puncte pune alte 11 echipe între noi, dar în timp se va rezolva. Ori va şterge TAS-ul penalizarea noastră, ori va primi şi ASA o penalizare de 6 puncte. 🙂

        Apreciază

  17. toti vedeti/vedem ca echipa scartaie din toate incheieturile, ne pleaca jucatori (la aia pe care-i iubim muuuult), banca tehnica e si ea firava, nici noi nu suntem in cea mai buna forma…cam nasoala treaba. insa prefer sa fie asa si sa strangem puncte. va fi greu de tot sa ajungem in playoff insa de ce sa nu speram? mai tineti minte ce prohod pregateam anul trecut? uite ca inca existam, se incearca, in limita banilor si a situatiei, sa se faca fata. hai CFR!!!

    Apreciază

    • Corect! Scârţâit, nescârţâit, este prima victorie în faţa lui ACS Poli, din 3 meciuri jucate. Dacă mai socotim şi fosta Poli, este o victorie obţinută pe teren propriu după 2 egaluri şi o înfrângere (2-2, 1-2, 0-0). Şi, acum, avem mult mai puţini euroi în dreptul lotului pe transfermarkt decât aveam pe vremea celor trei (semi)gherle. 🙂

      Apreciază

    • Noi sa ne vedem de ale noastre, ca lucrurile nu arata rau, ba chiar bine in conditii realiste. Important e si printre suporteri s terminam odata cu comparatiile astea aiurea cu Steaua -chiar daca nimeni nu-l are la inima pe ciobanul analfabet. E singurul super club din Romania, in pofida patronului pe care il are, e singurul club mare din principalul pol de populatie al tarii, are un lobby istoric si o marca puternica, chiar daca e neexploatata din prostie. Trebuie sa ne fie clar ca nu ne putem compara cu ei si ca daca vrem sa fim cu capul pe umeri si nu cu ambitii aiurea (satisfacute doar prin ars bani) avem alte lucrurin de consolidat pe termen mediu. Momentul e prielnic, pentru ca clubul nu mai e spamuit de cei din vale.

      Apreciază

  18. Ce idee buna are Caneto!!!! Sa castigam meciul urmator cu 5-1…. Tulai’ Domne…am fi cu totii (ma rog, noi, Ardelenii) foaaaarte fericiti.. ! Da, Doamne!!! Hai CFR!!!

    Apreciază

  19. ASA in sus si ASA in jos, ce victorie mareata cu astra, blablabla. pacat de ei ca nu au castigat cand a contat mai mult cu sumuoaie. un 1-0 amarat si tras de timp si de toti sfintii si erau campioni. insa, fara suparare, CFR e numa’ unul! 🙂

    Apreciază

  20. CONCLUZII (ne)PERTINENTE:Desi am avut sansa sa”jucam”primele doua meciuri cu echipe mediocre,nu am reusit sa le punem probleme serioase,ba mai mult, prin jocul nostru anost,fara orizont,tern si previzibil,le-am dat,in destule momente, posibilitatea de-a ne inscrie(!);Sigur, avem si scuze la-ndemana:nefiind,inca,o echipa omogena,nu avem relatii de joc,basca,ne-au mai plecat,sau n-au jucat 5-6 jucatori,(mai) de valoare: axul central al echipei- Minca,”stelistii” (Carp,Muniru,Tade),Deac la care se mai adauga si Paun; dar, ceea ce mi se pare mult mai evident,deocamdata, este lipsa de valoare(tehnica) -pt.echipa CFR- a mai vechilor (T.Lopes,Jakolis,Guima,Rosu,Negrut) si-a noilor veniti(Marc,Cohelo,Goian,Ch.Lopez), precum si a limitelor lui Feri,care insista si persista in a aborda gresit,timid si stangace formula si maniera de joc(!);ceea ce-i ramane de facut este sa imbunatateasca,urgent,conditia fizica(agresivitatea,pressingul),unele scheme si relatile de joc,eficienticizarea la maxim a rezultatelor loviturilor libere,dupa care, poate mai vedem si noi un triunghi de pase,un-doi si o prelungita posesie pe faza ofensiva,caci, de patrunderi cu mingea la picior sau de driblinguri, nici nu se pune problema(n-are cine!); Din”COLTUL TRIBUNEI”:MARC=6,0- ne-a salvat la doua faze,n-a luat gol,dar este nesigur si hazardat(vezi bara lor!);COHELO=5 – mai mereu in contra tip, fara contributii la faza de atac,retinut,mult prea discret,slabut;GOIAN=5,5- inferior lui Carp,pase periculoase la adversar,lent,nesigur,depasit de adversarul direct,deposedari riscante, la limita;LARIE=7,0- de nadejde,dar cu mici inexactitati;CAMORA=7,0- mici scapari in prima parte,compensate pozitiv in secunda;ROSU=4,0- f.slab, sters,fara eficienta,incapabil sa-si asume rolul de recuperator si de inchizator;PETRUCCI=8,0- omul meciului- a facut de toate si bine,singurul fotbalist din teren;T.LOPES=5,5- exasperant, multa cazna,zbatere in gol,reusite zero;ce facea bine in 2 sec.strica in urmatoarele 20sec.;CH.LOPEZ=3,5- cel mai slab de pe teren,nu-si stie rolul si locul din atac(?!);JAKOLIS=5,5- continua prestatiile neconvingatoare,s-a”scos”cu golul(!);GUIMA=6,0- pt. zbaterile si efortul depus,dar rudimentar pt. un adevarat atacant; Rezervele:PAUN=7,5- a intrat mult prea tarziu,pericolul nr.1 pt. poarta adversa; NEGRUT=5,0-ramane de ne-nteles, dezamagitor;A.MURESAN=6,0- mai eficient si mai prezent, decat cel inlocuit; F.DICAN=5,5-spre-6.0; baiat bun,serios,muncitor,dar ca A.1-avem mai multe asteptari(!):o schimbare de atitudine,ceva mai agresiva, mai hotarata,cu un joc mai elaborat,mai consistent,sustinut de toate liniile,o implicare a tuturor in ambele faze,o abordare eficienta a fazelor fixe,o posesie superioara;in cel mai scurt timp se impun masuri concrete de imbunatatire a pregatirii fizice(antrenamente-mult mai dure!) pt. a se elimina incapacitatea de efort prelungit, suficienta, blazarea,in asteptarea depasirii limitelor valorice;altfel,nu vom prinde play-off-ul(!);mi-e greu sa ma gandesc la urmatorul meci(!?); Hai CFR!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.