„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (26)


Sezonul 1970/71 începe prost ca noaptea pentru CFR Cluj, care pierde practic ambele puncte puse în joc încă din minutul 1, la golul unui puștan ce-și lega pentru prima dată șiretul la gheata de aur. Un meci modest pe „Republicii”, cel mai bine notat fiind arbitrul gălățean, deși n-a înscris și n-a apărat nici măcar un penalty… Probabil ca să demonstreze că nu sunt „de rezultat”, suporterii gazdelor au ținut în unele momente cu oaspeții (?!), o reacție cel puțin ciudată.

După meci, noul tehnician al clujenilor știa că echilibrul între compartimente suferă pe ici, pe colo, prin punctele și virgulele esențiale, și deplângea absența din lot a lui Adrian Anca (cca. – 6 ani în 1970) sau Gregory Tade (cca. – 16 ani în 1970).

Și ca să ne fie amarul și mai amărui, CFR-ul nostru drag părăsea Bucureștiul și bătut și criticat. Într-un articolaș – culmea! – de o calitate tipografică îndoielnică (cerneală întinsă pe pagină, litere mânjite, unele dintre ele greu lizibile), revista desființa echipamentul „Voma” utilizat de clujeni în lupta contra P(p)rogresului. O abatere gravă de la regulament, capabilă să atragă ardelenilor o penalizare de aproximativ 2,4 puncte.

***

În timp ce arădenii fac semi-minuni de vitejie în Europa, CFR Cluj [Notă – sunt nevoit să tot specific „Cluj”, pentru că e sezonul în care a promovat în „A” CFR Timișoara] se face de full-mândră-minune pe teritoriul național. După un 0-1 cu ghinion, dar sec, acasă, împotriva lui Dinamo, în etapa a doua, urmează o deplasare la Pitești, încheiată trist. Scorul poate părea cam sever, dacă lecturăm notele bunicele ale ceferiștilor și citim despre abnegația cu care au luptat, dar fotbalul se joacă dintotdeauna pe goluri (și câteva autogoluri), iar în cazul lui Dobrin pe pase de gol.

Trei etape, un gol marcat, șase primite, zero puncte, ultimul loc. E timpul ca CFR-ul să fie mutat la Houston, pentru că… we have a problem. Chiar dacă niciuna dintre divizionarele „A” n-a scăpat nebătută în aceste 3 etape, echipa noastră e cea mai bătută de soartă. O fi Clujul pe primul loc oricum ai citi clasamentul (de la nord la sud sau de la sud la nord), dar parcă-i stă mai bine și mai călduț pe la mijlocul clasamentului. Așa că putem declanșa – din nou – lupta pentru evitarea retrogradării, un obiectiv cât se poate de obiectiv.

8 comentarii

  1. Pfoai, după 3 etape, tot CFR este pe ultimul loc şi la tineret-rezerve, chiar dacă în etapa a 2-a a scos 1 punct (1-1) cu Dinamo. Sper să predăm rapid lanterna roşie în ambele clasamente, doar n-am văzut nicăieri scris să fi început campionatul cu o penalizare de 6 puncte.

    Apreciază

  2. Daca tot apar notalgiile dupa fostii componenti ai lotului reaparuti la alte echipe, v-as recomanda sa cititi urmatorul articol:http://fortune.com/2015/04/17/usa-olympic-swimming-gold/. Tine foarte mult de consistenta unui model, nu neaparat de persoane pentru a avea succes. Ca un comentariu personal, mie noul ASA mi se pare prea mult o clona CFR ca sa nu ramin cu impresia ca indirect si de pe la Cluj e ceva influenta acolo.Ca prea par cunoscute modelele astea cu fortat promovarea, imediat jucat sus, osatura e formata din jucatori cunoscuti etc.

    Apreciază

  3. Asa cum relatam dupa meciul cu machidonul,S.Coltescu nu numai ca nu va fi suspendat de CCA,ba mai mult l-au recopensat pe lista de arbitrii UEFA si a fost „central” la un meci din preliminariile Ch.L.;halal justitie(!)

    Apreciază

    • Pai cum sa nu-ti fie lehamite sa te mai uiti la meciurile astea din campionat sau sa mai investesti vreun ban in echipa asta, cand vezi ce iti fac pe fata. Deci urmeaza si alte arbitraje la fel de ”corecte”…. fain!

      Apreciază

      • Gigi Becali, 2013: „niciodată nu vor mai lua în România titlul. Niciodată, în viaţa lor, ei nu vor mai lua titlul, eu nu îi las.”

        Apreciază

        • Keep cool. Ca sa iei titlul trebuie sa ai bani de investit inainte in echipa, in „lobby” samd…deocamdata la noi nu sunt.Cu vise de titlu am fost de 4-5 ori pe locurile 8-9, cu teama de retrogradare am iesit pe 3.Vremea tunurilor apartine anilor 2000, a trecut. Noi am iesit cel mai bine, dar perioada respectiva s-a terminat, inclusiv metodele ei cu cash de spart. Acum e o perioada de reasezare, important e sa fim cu scut si nu pe scut cum ar fi spus anticii si sa ne consolidam structurile de club in sensul unui echilibru intre riscul bugetar si performanta sportiva. Cit despre predictii, cred ca toti am putea spune ca nici Unirea Urziceni nu va mai lua titlul.

          Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.