Exilaţi în „judeţ”


Dacă Publius Ovidius Naso a fost exilat la Tomis (de către împăratul Augustus), echipa noastră (versiunea „new_CFR_12”) a fost exilată – încă din prima etapă, de către alţi „împăraţi” contemporani – la Ovidiu, de fapt lângă comuna respectivă, în mijlocul unui semi-deşert, într-o academie şi într-o hoţie făcute/regizate (ambele) într-o manieră cât se poate de profesionistă…

Dar tribul ceferiştilor de pretutindeni se compune din „luptători” care au văzut (au auzit/au citit/au scris/au butonat) multe, inclusiv academii (şi academicieni…) de renume mondial, furturi la drumul mare, persecutare sistematică şi din ce în ce mai diversificată a echipei favorite…

(Paranteză: în ciuda unui disconfort evident şi din ce în ce mai accentuat faţă de Hagi – bun jucător, caracter îndoielnic –, trebuie să admitem că baza sportivă făcută de el merită toate laudele. Gazon perfect, tribune cochete, utilităţi, mai multe terenuri de antrenament, birouri etc. Dacă n-ar apela la tot felul de „omenii”, combinaţii, jocuri de culise pentru a-şi atinge scopul, tabloul ar fi aproape perfect. Dar nu e… Paranteză închisă.)

Am jucat, aşadar, într-o bază sportivă frumoasă, situată într-un decor de „judeţ”, cu spectatori de „judeţ” (cu îngăduinţă), şi cu „participarea” unui hoţ calificat, pe numele lui întreg Sebastian Colţescu. Cei care spun că a fost un arbitraj de „judeţ”, greşesc. Nici măcar acolo nu vezi aşa ceva. Spun cu tărie acest lucru, ca „participant” în două „judeţene” diferite, timp de 10-12 ani. Vă spun sincer, când am aflat de la Caneto componenţa brigăzii, nu aveam nu ştiu ce emoţii deosebite, acest individ – din câte îmi aduc aminte – nu ne-a furat/frecat în mod foarte vizibil şi strigător la cer în ultimele două ediţii de campionat. Dar totul are un început, evident, şi pentru „experimente” de hoţie CFR-ul este „materialul didactic” perfect… 🙂 Şi ca să închei, cumva, „analiza” asta de doi lei, nu pot decât să sper că arbitrajul (hoţia, mai exact) era unul pro-Hagi, şi mai puţin unul anti-CFR… Vom vedea ce şi cum în următoarele 3-4 etape, mai ales în meciul nr.3, contra FN.

Au dreptate prietenii de pe site-ul vecin, în aceste condiţii efectiv nu-ţi vine să vorbeşti de aşezare, de tactică, de Feri etc., dar – hoţie/nehoţie – tot trebuie să tragem şi nişte concluzii. Indiferent de aceste conjucturi nefavorabile (dezgustătoare), munca de zi cu zi trebuie făcută, analiza meciului la fel, pregătirea meciului următor idem, eventual cu un accent suplimentar pe acest segment „made in Liga 1”, care se numeşte „pregătirea jocului pentru contracararea posibilelor furăciuni ale arbitrilor”… 🙂 Este o disciplină mai veche, neînsuşită suficient de bine, din păcate. Revin mai jos cu detalii.

 A) Notele jucătorilor şi scurte aprecieri:

  1. Marc (6,5) – portar bunicel, uşor peste media campionatului, dar nu de podium. Are ceva reflexe şi plasament, joc de picior însă slab de tot. La ambele penalty-uri a sărit mult prea repede în direcţia aleasă (greşită); nu are răbdarea lui Mincă de-a aştepta alegerea colţului până-n momentul lovirii efective a mingii, când atacantul nu mai poate schimba nimic. E sub Mincă, dar e o opţiune bună pentru moment, şi – evident – peste Vâtcă. Nu prea am înţeles de ce n-a intrat în poartă Mihai (poate era accidentat), dar Feri ştie mai bine cum stă treaba cu pregătirea zilnică, cu moralul jucătorilor etc.
  2. Dani (6,0) – cam rudimentar, dar cu determinare, cu ceva lacune de ordin tactic, şi nearmonizat suficient de bine în angrenajul defensiv din partea dreaptă. Inimos, serios, dar cu limite, care cu greu pot fi împinse în sus. Probabil va mai creşte, dar în acest moment chiar şi T.Lopez pare o soluţie măcar de nivelul lui acolo.
  3. Larie (6,6) – în nota obişnuită, cu ceva atenţie sporită înspre Dani, a reuşit să evite situaţiile critice de „penalty salvator”, urmărite atent de Colţescu…
  4. Goian (5,9) – un fel Rada ceva mai tânăr, meseriaş onest pt. Liga 1, cam rudimentar şi el, dar mult mai bine armonizat şi cu Larie, dar şi cu Camora. În afara primului penalty nu prea a greşit, e drept, nici nu prea a ajutat la construcţie. La penalty nu putem vorbi de o greşeală concretă (vezi detalierea mai jos), ci alegerea unei tehnici de apărare cu risc maxim (retragerea piciorului în ultima clipă, considerată de hoţ drept fault). Experimentat, cu ceva bâlbe în condiţii de presiune maximă, dar util şi el în contetxul actual.
  5. Camora (6,9) – ca de obicei, dar fără mari realizări ofensive, inclusiv centrările lui „marcă întregistrată” au fost mai puţin inspirate, dar per total a fost OK.
  6. T.Lopez (6,8) – surpriza plăcută (cel puţin pt. mine), ne-a arătat un Tiago mai matur dpdv tactic, achitându-se cu brio de un post destul de greu. Reacţie de mare vulpoi la faza premergătoare golului nostru nr.2,  apoi centrare perfectă pt. reuşita lui Guima. Ceva scăpări a avut şi el în apărare, când nu l-a ajutat suficient de bine pe Dani (din care cauză Petrucci era nevoit  deseori să între în zona aia, şi urmarea o ştim…).
  7. Roşu (6,1) – joc excelent în prima repriză, cu ceva sarcini suplimentare în atac (comparativ cu Davide). Tot în prima repriză am văzut deseori participarea lui la pressingul făcut de Tade+Guima, dar cu replieri imediate în angrenaj, din care cauză s-a consumat „peste normative” dpdv fizic, şi a cam terminat benzina în R2. Trebuia schimbat evident mai repede, şi nu neapărat cu A. Mureşan… Excelentă realizare tehnică la primul nostru gol (depăşirea adversarului din preluare, urmată de o pasă de calitate în faţa porţii). Este şi el în curs de „armonizare” cu Petrucci şi cu restul, este un câştig evident pentru echipă, mai ales că este şi „producţie” gruiană sută-la-sută. 🙂
  8. Petrucci (6,3) – no comment, cel mai bun jucător ceferist (în opinia mea), cu un pic chiar peste Tade. O mică greşeală (care a devenit artificial una „mare”) la al doilea penalty, aceste faze trebuie evitate pe viitor (sau cu Viitorul…). Devine din ce în ce mai  evident un „tătic” la mijloc. În opinia mea aşezarea 4-4-2 nu-l avantajează, dar asta e o altă discuţie… E capabil să ducă posturi de mare greutate din aşezări pretenţioase (4-1-4-1, 4-1-3-2 etc.).
  9. Jakolis (5,6) – pus absolut eronat pe stânga, cu toată dăruirea depusă, era aproape imposibil să realizeze mai mult, mai ales în 4-4-2. Păcat, dar locul lui e pe dreapta, chiar avem nevoie de el acolo.
  10. Guima (7,1) – în nota obişnuită (bună), gol de vulpoi adevărat, atacă incredibil de bine zonele libere din careu, face loc pt. Tade, în primul rând), face şi joc defensiv acceptabil. Merită toate „zecimile” din nota primită. 🙂
  11. Tade (7,6) – no comment nici aici, mai nimic nu e de adăugat. L-am văzut (pentru ultima oară în culorile vişinii, din păcate) pe acelaşi Gregory muncitor, cu risipă de energie şi în atac, şi în apărare, vulpoi şi el, pasă genială dată lui Lopez la 2-0, păcat că Tiago nu şi-a calculat paşii (sau – mai degrabă – nu credea că mingea va ajunge la el), la 3-0 nici hoţul nu se mai dădea în spectacol, zic eu.
  12. C.Lopes (5,6) – de văzut în continuare, în cât mai multe jocuri (şi cu cât mai multe minute), ca să ne edificăm. Există calităţi, dar a intrat cam nepregătit pentru partitura jucată perfect de tandemul Tade-Guima, poate o aşezare 4-4-1-1 îi era mai potrivită (să nu mai vorbesc de 4-2-3-1).
  13. A.Mureşan (5,2) – trebuia introdus mai devreme, Roşu era la pământ deja în min. 77 (de fapt mult mai devreme), dar Andrei a asigurat ceva siguranţă în plus la mijloc, mai exact ceva prospeţime în plus. Introducerea lui a fost una evident „defensivă”, a ieşit un mijlocaş cu sarcini preponderent ofensive, a intrat unul mai defensiv, deci schimbarea a fost mai degrabă de-a ţine rezultatul, în condiţiile în care echipa „rejelui” era la pământ în ultimele 15 minute, şi puteam forţa o victorie (meritată), dar Feri+Dan au decis că e bine şi acest punctuleţ în condiţiile furtului regizat cu mare grijă… 🙂
  14. Păun (5,2) – nu prea am înţeles neintroducerea lui din primul minut (sunt probabil lucruri obiective de care n-am cunoştinţă), folosirea lui pentru 7+4 minute a fost cam insuficientă pentru a lua pulsul jocului. Jakolis trebuie schimbat mai repede, dacă tot nu exista dorinţă de-al trece în dreapta, atunci Păun trebuia introdus de prin minutul 55-60, zic şi eu.
  15. Feri Dican (5,9) – formulă folosită mai rar (4-4-2), dar concepută corect, cu excepţia poziţionării lui Jakolis pe stânga. Mai trebuie lucrat pe blocul defensiv din dreapta, cu accent pe implantul lui Dani (dacă tot va fi titularizat el). Trebuia să facă schimbările mai repede (mă gândesc la Roşu şi la Jakolis). Schimbarea lui Guima cu Cristian şi Jakolis cu Păun corecte dpdv tactic (ca impact asupra aşezării), dar aia cu Păun trebuia făcută mai repede, ca şi cea a lui Roşu, dealtfel, unde putem vorbi şi de altă schimbare (mai ofensivă), nu numai de timing. Parcă cu ceva frică, poate şi din cauza reprezentaţiei jalnice a hoţului calificat. După introducerea lui Cristian era nevoie şi de o altă formulă (4-4-1-1, 4-2-3-1, etc.), Cristian nefiind profilul jucătorului „pereche în atac” în 4-4-2.

 B) Alte observaţii:

  • Reiau discuţia liberă cu necesitatea (exprimată şi mai sus) de-a pregăti atât jucătorii, cât şi jocul în sine pentru a permite „albitrilor” trimişi cu dedicaţie anti-CFR cât mai puţine „breşe” de exploatat… Pare o idee absurdă, dar nu este, din păcate, şi în contextul actual ea devine o prioritate absolută! La ce mă gândesc: „teoriile” furtului calificat regizat de câte-un arbitru vorbesc de două tipuri de expuneri exploatabile de cavalerii fluierului: 1) greşelile individuale, şi – evident – 2) greşelile de grup, mergând înspre aşezarea utilizată, tactica abordată etc. Cele din prima categorie sunt şi cele mai periculoase. La o deposedare mai energică în suprafaţa de pedeapsă dai şanse „hoţului” să acorde penalty, eventual „acoperit de regulament”. Cazul ambelor penalty-uri de la Ovidiu. La primul, Goian a simulat o intrare energică la adversar, dar s-a oprit la timp (gesturile lui au fost cât se poate de clare), şi – în mod normal – acest comportament „invită” atacantul de-a simula o cădere, urmată (de regulă) de un galben binemeritat pentru simulare. Lucian a interpretat corect „capcana” utilizată de mulţi apărători, dar în condiţiile arbitrajului ostil, ea a devenit un autogol, din păcate! Lucian e un tip experimentat, fazele anterioare nu au arătat nişte tendinţe evidente de furt calificat, aşa că gestul lui a fost unul destul de normală, dar nu i-a ieşit, din păcate. Merită reţinut mesajul: în careu nu faci astfel de experimente, pentru că dai apă la moară arbitrului hoţoman… În plus, atacantul era suficient de bine înconjurat/flancat, trebuia doar tatonat/urmărit îndeaproape şi faza se stinge, probabil. Repet, trucul ăsta de fundaş este unul standard (inclusiv la nivelul cel mai înalt îl vedem deseori), dar nu apelezi la el în condiţii de risc maxim dpdv al arbitrajului.
  • La al doilea penalty, vorbim de ceva greşeală individuală, combinată cu greşeală de „bloc defensiv”. Partea aia dreaptă a apărării noastre mi s-a părut una mai fragilă, lucru de înţeles în condiţiile în care avem acolo o „prospătură” (Dani), nearmonizată (încă) suficient de bine cu Larie (în primul rând), dar nici cu mijlocaşii din partea dreaptă. În repriza a doua am văzut măcar de 3-4 ori aceaşi fază, în care un adversar se trezeşte liber în gaura asta Dani-Larie, şi este preluat – cu ceva întârziere – de Petrucci, care reacţionează corect în situaţia creată, dar nu era sarcina lui standard preluarea atacantului! În situaţia respectivă Petrucci pune mâna – într-adevăr – pe atacant, care se aruncă, şi iarăşi ai dat posibilitate hoţului să te fure. Davide putea şi el să-l tatoneze acolo, şi dacă omul tot scăpa de el, mare tragedie cred că tot nu se întâmpla, apărarea noastră din gura porţii fiind destul de bine aşezată pentru faza respectivă. Dacă Davide îl lăsa să pătrundă mai departe, şansele de gol erau de aproximativ 10%, dar cu un penalty „furat” şansele de gol primit au urcat la 90% (iar cu Cernat executând, probabil spre 96-97%). Îşi are rostul şi probabilitatea, şi asta trebuie explicat jucătorilor, că orice mişcare în careu (cu risc ridicat) te poate trimite cu spatele la zid.
  • Discrepanţă vizibilă între linii, într-o formulă (4-4-2) care a fost inventată tocmai pentru a nivela diferenţele, pentru evoluţii disciplinate de grup. Atac foarte bun, apărare cât de cât în regulă (cu lacune pe dreapta), mijloc cam şubred, unde cam toată lumea era pe cont propriu. O linie de mijloc în 4-4-2 trebuie musai să fie „omogenă” ca prestaţie şi ca disciplină tactică, pe când noi am văzut un Petrucci imperial (dar cam pe cont propriu, şi de multe ori în situaţii netrecute în fişa postului – vezi faza golului 2 al gazdelor), Roşu, inimos şi cu risipă de efort (în R1), rezultând însă sufocarea lui pt. R2, şi aşa ceva nu prea e permis în 4-4-2. Jakolis utilizat neinspirat (vinovat fără vină, cum se spune), Tiago din nou bunicel, dar şi cu ceva scăpări punctuale în apărare, nesprijinindu-l, parcă, suficient, pe debutantul Dani.
  • Aşezarea asta 4-4-2 nu e cea mai potrivită, zic eu, calităţilor jucătorilor actuali. Merge şi asta, dar e bine să fie pregătite (şi exersate) din timp şi altele, măcar una de rezervă. Dacă „rejele” a reacţionat corect, şi a marşat pe exploatarea distanţelor existente în linia mediană (corectă observaţia lui b_o_g_d_a_n din articolul precedent; din păcate ea s-a adeverit tocmai în cazul nostru…), noi nu am reacţionat corect şi imediat, am continuat cu 4-4-2, ales bine în principiu şi cu randament în prima repriză, dar devenit „perimat” în R2 datorită schimbărilor strategice făcute de „reje”. Feri ne-a demonstrat în ultimele meciuri din retur că are curajul de-a schimba strategia din mers (chiar în timpul unui joc), nu trebuie să renunţe la acest curaj, când situaţia o cere.

 HAI CFR!!!

56 de comentarii

  1. ştiridesport a scris cu o zi înainte de meci: „CFR are o problemă şi pentru postul de portar în startul sezonului! Mihai Mincă acuză dureri în urma unei accidentări la metatarsiene (a fost călcat de un coleg pe laba piciorului) şi nu poate evolua deocamdată. Locul său va fi luat de Traian Marc!”

    Apreciază

    • …Recunosc solemn că nu prea citesc articolele respective (ruşine să-mi fie!), dar măcar am clarificat o „enigmă”…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  2. Poate că “hoţul” nu a fost nici pro-Hagi, nici anti-CFR în mod intenţionat, ci, fiind mai slab de înger, aşa i-a ieşit, o fi fost marcat de acuzele ploieştenilor de la meciul Petrolul-CFR 1-2, iar sâmbătă a vrut să dovedească că el nu favorizează CFR-ul. 🙂

    Apreciază

      • Sunt off topic oarecum dar am si eu o nedumerire…De ce „hotul albanez?” Accentuez pe albanez…De ce nu ne putem rezuma la personajul de trista amintire numit Gheorghe Becali si aruncam oarecum indirect o pata pe un intreg popor ?…Cat despre meci…slab… de multe ori am fost sufocati de pressingul celor de la Viitorul. Golurile noastre au cazut oarecum intamplator pe doua greseli grave in apararea alora iar golurile lor stim cum s-au dat,ma rog ,acum asta e…Mi se pare oarecum uluitor faptul ca Tiago Lopes e notat atat de sus in conditiile in care a facut, ce ? A speculat o greseala si a dat o pasa de gol ? DPMDV cel care a stricat meciul a fost Feri prin asezare si prin faptul ca i-a schimbat partea lui Jakolis si la tinut pe banca pe Paun…Poate nu avem noi informatii complete dar pe mine ma uluit faptul ca Paun a stat pe banca in detrimentul lui Lopes…Si mai e o chestie care nu imi place,daca anul trecut in toate pozele pe FB echipa era impreuna ,acum vad ca se contureaza iar grupul portughez ,adica la pozele de grup nu mai apar si romanii…

        Apreciază

        • Dane, dacă era musai să jucăm 4-4-2, în mod normal trebuia să joace Tiago fundaș dreapta, Jakolis mijlocaș dreapta (chiar există anumite relații de joc între cei doi, să nu mai spun că Larie îi știe pe amândoi) și Păun mijlocaș stânga, cu relații de joc stabile cu Camora. O fi fost niște chestii neștiute de noi, dar în mod normal asta era distribuția justă pe 4-4-2. HAI CFR!!!

          Apreciază

        • Dane, eu ca si copil am fost catalogat drept „ungur” deși sunt de fapt neamt( nu sas, not bene). Știi de cine? De patrioti din astia ca albanezii machidoni care in ultimii 100 de ani au locuit in 3 tari si au fost dați afara din doua. Știi care e diferența dintre mine si ei ? Dacă eu mă duc la Sighisoara in cetate, îmi găsesc stramostii in cimitir pina pe la 1600. Machidonii nu au de la vremea aia nici macar niște oase de oaie si ca popor nici o istorie.

          Apreciază

          • Cristi, eu înțeleg mesajul tău, dar spune-mi sincer, cum ar arăta o Transilvanie unde toată lumea ar fi nevoită să se mute în localitățile unde se odihnesc bunicii sau străbunicii? Meci greu, Cristi, mai complicat ca la Ovidiu…:) HAI CFR!!!

            Apreciază

    • …sau cine știe, poate a făcut-o de dragul artei, așa, neinteresat…Îi place să fure (combinat cu „îi place să f…ute”), pur și simplu….Da, ai dreptate, la meciul ăla cu Petrolul, chiar a avut sânge în instalație, trebuie să recunosc. Dar una-i una, alta-i alta, sâmbătă a venit cu temele făcute (de alții), sunt convins. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Kiruj eu inca nu sunt dumirit de curajul lui Coltescu in partida cu Petrolul!Ce retin este ca la o brutalitate (Deac lovit cu piciorul in cap in careu) arbitrul scoate lovitura in afara careului……….apoi la eliminarea lui Texeira,acesta executa lovitura inainte de fluierul arbitrului si implicit primeste cartonasul galben(al doilea si eliminare).Deci care a fost curajul lui Coltescu?Totul a fost amplificat de vocalizele ga(o)zarilor……care de altfel procedeaza ca si colegii lor rapidisti de la liga a 2 a.La un rapid-cfr 1-4 au facut un scandal monstru ca i-au furat arbitrii.Dar ce sa vezi golul lor (singurul) a fost dintr-un ofsaid……..tupeu de bronzati de romanika.

        Apreciază

        • Gică, tehnic ai perfectă dreptate, omul „doar” a arbitrat corect (eventual cu un sprijin minimal pentru gazde, dar nu în cuantumul traditional de 5% pro-gazde). Curajul de care vorbeam este definit chiar de tine: vorbim de un curaj de-a rezista acelei presiuni artificiale, dar foarte vocale (şi aproape de contacte fizice), nu toţi arbitrii rezistă la aşa ceva. Poate l-au şi înfuriat un pic cu atitudinea respectivă, nu ştiu. Majoritatea arbitrilor ar fi căutat o „împăcare” print-un egal, dar cele două eliminări (justificate) ale petroliştilor nu prea favorizau acest scenariu. HAI CFR!!!

          Apreciază

  3. Ce nu inteleg,e grija pe care a avuto Dl.Dican sa nu-i sparga capul lui Hotescu,care l-a furat pe fata !!! Ii era frica sa fie luat la rost ?? Trebuia sa-l faca arsice pe Hotoman…!!!

    Apreciază

    • Feri nu e genul guraliv si mie, personal, imi place mai mult genul asta de antrenor. Nu zic ca in Liga 1 nu trebuie sa fii vocal uneori, dar lui Trica la ce i-a folosit?

      Apreciază

      • Adevărul este că o țârucă de presiune prin discurs nu strică în Liga asta nenorocită…Sigur, Feri e un tip liniștit (poate mult prea liniștit), parcă nu dă doi lei pe aceste noțiuni balcanice de „presiune mediatică” , etc. Îmi aduc aminte de Borcea-penalul, cum striga zeci de minute „Masacru, masacru!” pentru niște chestii incomparabil mai mărunte ca cele „realizate” de Sebi (hoțul) la Ovidiu. IM tace (strategic, poate, dar oricum atitudinea pare una de lașitate, chiar dacă nu e), Eugen măcar intra cu talpa sus la „băieții șmecheri” și deseori i-a liniștit instantaneu cu replicile lui de „periferie”. De multe ori e nevoie și de așa ceva, recunosc. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Întotdeauna poți fi vocal dacă situația e de partea ta. Vorba aia, dacă IM spune ceva e imediat catalogat drept ” ungur” deși e roman si vorbește corect. In schimb dacă Hagi spune o timpenie agramata e ridicat in slavi ca un bun roman patriot, deși e machidon – adică niște subdezvoltati balcanici alungati acum 100 de ani de greci si care sunt mari romani de cind le-au dat bulgarii un sut in cur din Durostor.

          Apreciază

            • În Ardeal nu prea cred că este cineva de o etnie ”pură”. Eu de exemplu am între strămoși români maramureșeni, cumani, secui, armeni. Străbunica din partea mamei era armeancă, străbunicul român și vorbeau între ei în germană. Străbunicul din partea tatei, era cuman din Ungaria, grănicer la Predeal, iar străbunica secuiancă. Iar unul dintre bunici a fost deportat la Auschwitz de unde s-a întors la eliberarea lagărului. Și peste Carpați, dacă se caută serios printre strămoși, catm toți ar găsi greci, albanezi, bulgari, tătari, turci, rusini, evrei, armeni etc. Nu cred că e cazul să aplicăm etichete pe criterii etnice.

              Apreciază

            • Doamne fereşte, asta mai lipseşte! În paranteză fie spus, şi eu am -dinspre tata- un străbunic român, bunicul a fost „maghiarizat” după primul război mondial. Acolo în satul respectiv (aproape de Cluj), dar şi în alte aşezări din zonă, era „la modă” (aşa mi-a povestit tata) fie „maghiarizarea”, fie „românizarea” în masă a populaţiei, în funcţie de cine era „stăpânul”…Nu e vinovat nimeni pentru aceste ciudăţenii (la populaţie mă gândesc, evident), trăim cu istoria asta, că alta nu avem…:) HAI CFR!!!

              Apreciază

            • Nu cred că are rost inventarierea strămoşilor după naţionalitate. Noi, frânarii, suntem oricum cu toţii bozgori, indiferent că te cheamă Popescu, Moses, Tiago Dedeman Lopes, Schmidt sau Kolozsvári. 🙂

              Apreciază

  4. Noi toți suntem amestecati – poate de aia ne potrivim așa de bine si cu echipa asta plină de jucatori aduși pt ce știu sa facă, nu pe ce scrie in buletine. Dar cind e vorba de sovinism noi suntem primii cu stampila pusă pe frunte. Ei dacă e așa, arunci putem si noi sa vedem cine sunt aia mari patrioti care se iau de noi. Si vedem ca mulți umbla cu cioara vopsita sau sunt ei insisi ciori vopsite. Dar Kiruj, dacă tot zici de Pantelimon, poate vedem peste citiva ani niște chinezi Han revoltati ca nu sunt recunoscuti ca majoritari ai Pantelimonului cu capitala sa Dragonul Roșu.

    Apreciază

  5. @Cristi – În urmă cu ani buni de zile, înainte să fie închis pentru public, am rătăcit prin cimitirul săsesc din vârful dealului, de lângă biserica din cetatea Sighișoarei. Citeam pe pietrele de căpătâi… Hans Schneider – potcovar (în germană, normal), Achim Hass – cizmar… usw. Mii de sași, morți cine știe când. Nu foarte departe de aleea centrală, ce găsesc? (n-am reușit în veci să revin acolo și să fac o poză): Vasile (sau Ion?) Popescu – contabil. 🙂

    Apreciază

    • Cimitirul e al bisericii evanghelice care se ocupa si ca acesta sa fie îngrijit, inclusiv vegetatia de pe morminte. De aceea e foarte atractiv. Dincolo de asta, nu știm noi cu cine s-a insurat Popescu . Ca si contabil insa știm sigur ca era bun la numere si informatia ne-a ajuns si noua.

      Apreciază

  6. După Mincă şi Felgueiras, iarăşi avem 2 jucători în toptenul pe posturi al campionatului trecut: Susic pe 4 şi Jakolis pe 7. link Să mai zică cineva că nu avem dubluri pe posturi. 🙂

    Apreciază

    • Sunt curios dacă Jakolis va prinde „top ten”-ul şi la mijlocaşi dreapta…Probabil da, rămâne în schimb întrebarea: va fi sub locul 7 sau peste? Parcă văd că ăştia de la Instat ne vor demonstra că Antonio e mai bun pe postul de fundaş dreapta…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Sunt curios cine va fi pe primul loc la fundaş stânga respectiv atacant…În mod normal (dar şi „nenormal”) Camora şi Tade, dar să vedem. Chiar şi Larie are şanse, în opinia mea, nu de alta, dar văd că statisticile băieţilor de la Instat nu ţin cont de miticisme, diversiuni, fumigene şi altele asemenea…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  7. Eu pe Larie il vad in primii 3,chiar este bun baiatul si modest.
    Kiruj voi incerca sa revad faza primului penalty,dar eu n-am vazut la Goian sa faca o miscare de dute-vino(a piciorului).El este oprit ,iar cand ajunge in dreptul lui artistul plonjeaza.Este adevarat pe joc i-am dat de mancare lui Goian,dar dupa reluare am vazut mojicia lui Coltescu.La Petrucci la al doilea penalty,se comporta ca un copil ignorant(gest infantil)…….dar asta nu explica decizia luata de Coltescu.Apropo la un moment dat se duce Tade(in repriza a 2 a) pe partea stanga si sateanul il sicaneaza continuu si prelung fara sa fie sanctionat(se da in final fault in atac).
    N-am urmarit emisiunea pe digi tv,dar se pare ca marele Craciunescu s-a exprimat in favoarea deciziilor luate de arbitrul oltean……..deci avem confirmarea ca servilismul,pupincurismul si parlania sunt din nou la cote maxime.
    Va urez la toti un sincer si fericit puie monta…………acum vreo 2 zile era cuprins de un sentiment extraordinar cu ocazia taierii panglicii la o bucata de autostrada(vreo 350 m).Zicea ca a descoperit ca un strabunic venit din sudul italiei pe nume Ponte a lucrat la pavarea strazilor in Arad.Si acum el a taiat motzul autostrazii dupa 100 de ani……….acum nu mai retin daca era o parodie a celor de la Times New Roman sau era adevarata relatarea.Indiferent de situatie si mie mi-au dat lacrimile…..de durere insa pentru suferintele romanilor.

    Apreciază

    • Da, aşa este, dacă ceva nu-mi place la Davide, este chiar acest comportament de copil ignorant, îmi aduc aminte şi de un gest similar cu vălenii, când a şi fost eliminat (şi pe urmă am şi pierdut meciul, din păcate). Un „Italian vero” nu face aşa ceva, toţi italienii sunt „supracalificaţi” în a şicana adversarul în limita regulamentului, şi nu se permit ieşiri necontrolate pe acolo. Davide e încă tânăr, va creşte mult, în opinia mea, ne ajută mult şi în acest moment, dar cineva trebuie să-i explice că aceste gesturI fac destul de mult rău echipei. HAI CFR!!!

      Apreciază

  8. „CFR Cluj testează un talentat mijlocaş italian! Jucătorul ar putea semna un cu contract în următoarele zile! E vorba de Manel Minicucci, un mijlocaş dreapta de 20 de ani, care vine de la Bari Primavera (echipa de tineret a lui Bari). Minicucci a făcut însă pasul la echipa mare în Serie B.” link

    Apreciază

  9. Alibec si Amorim nu mai merg la FCSB, ca urmare cei 500.000 primiti pe Tade inseamna mai mult decat cei 1.500.000 neprimiti de Astra. Asta e un update pentru Bela, care era foarte critic la adresa pretului lui Tade.

    Apreciază

    • Chestiile astea îmi aduc mereu aminte de bancul cu Iţic şi Ştrul. Au două aprozare alăturate, concurenţă mare, Iţic scoate tabla cu preţurile pe trotuar. Între produse are cartofi la 5 lei/kg. Ştrul scoate şi el tabla, cartofii la 4 lei/kg, apoi Iţic 3, Ştrul 2, Iţic 1, Ştrul 0,50 lei/kg. Merge nervos Iţic la Ştrul: mă, cum poţi să dai cu 50 de bani kilu’, când eu eram deja în pierdere la 3 lei. La care Ştrul: vecine, eu trec preţul pe listă, dar n-am avut niciodată cartofi la vânzare.

      Apreciază

    • Exact aici e diferenta dintre „ce se discuta” si ce se efectueaza. Lumea reala e cea a tranzactiilor reale. Asa, multi aveau acum citiva ani cite un teren care valora mult intr-un viitor rai imobiliar iar azi tot un cimp la marginea cite unui st de pe linga un oras mai acatarii este.

      Apreciază

  10. Fraților, mă simt „divizat”, așa, înainte meciului celor de la FN. Pe de o parte doresc sincer ca mioarele să piardă (cât mai clar, dacă se poate), pe de altă parte țin pumnii pentru Muniru și Tade (care-s titulari, pare-se). E posibil să se realizeze ambele dorințe? Sigur că da! Trencin câștigă, de ex., cu 10-6, cu 4 goluri Tade și 2 Muniru…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Dă-o naibii de „divizare”, eu nici nu mai ştiu cine-s Muniru şi Tade. Îmi voi aduce aminte de ei doar după ce se vor transfera la altă echipă. 🙂 Sunt chestii mai importante pe lume. Uite, şi prosportul zice clar că Colţescu este hoţ: „prestaţie slabă a craioveanului, cu două mari erori: prima, în minutul 4, când nu a acordat penalty pentru Viitorul, ca urmare a unui fault comis de către Lopes (CFR Cluj), asupra lui Ganea (Viitorul). …” 🙂 )))

      Apreciază

  11. Eu personal am o oarecare apreciere pentru ei, au fost jucatori onesti cand au jucat (in sezonul trecut) in conditii grele din p.v. financiar, incertitudine privind situatia clubului, depunctare etc., iar golurile lui Tade au contat mult pentru locul 3 obtinut la final. Dar suntem suporteri profesionisti si nu ne implicam emotional …

    Apreciază

  12. E foarte greu (cel puțin pentru mine) să-i uit așa de repede, chiar dacă joacă la mioare. Tade a fost un fel de MVP al meciului, toată lumea cu ochii pe el, a prestat exact același joc, care l-a consacrat și la noi (și penru care a fost pregătit de Miri): determinare, pressing, spirit combativ, la un moment dat (de fapt în mai multe momente) a dat indicații colegilor care unde să se poziționeze, a fost dirijorul blocului de pressing al mioarelor. Dacă o ține așa, va ajunge căpitan de echipă…:) Muniru bunicel, s-a cam încurcat și de această dată în niște driblinguri periculose pentru oi, dar per total a jucat mai bine, decât în meciurile precedente. Desigur, în 2-3 etape îi vom uita, dar pentru moment mi-a făcut plăcere să-i văd într-un meci de CL (chiar dacă doar de preliminarii), lucru interzis lor la CFR, din motive neimputabile lor…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.