Pentru locul 1, fiţi gata, start!


vv-cfr

(sursa foto: google – cred că asta e arena şi atmosfera unde şi în care vom juca, da’ nu-s sigur)

Motto: „Aportul spectatorilor locali e important. Tribunele sunt aproape de gazon, iar fanii pot pune presiune şi se pot constitui în al 12-lea jucător“ – Raul Ciupe, fost căpitan la U Cluj, proaspătă achiziţie a Viitorului din Constanţa.

Căutând să aflu mai multe despre axioma din motto, am descoperit că Pascalul Raulul (simbol Ra) este unitatea de măsură a presiunii puse, în Sistemul Internațional de Unități de Măsură (SI), definită ca presiunea creată de un 1 spectator constănţean, aplicată perpendicular şi uniform pe 1 metru pătrat de jucător al oaspeţilor. Cred că tremură deja şortul de joc şi jambierele lui Camora în bagajul pregătit pentru deplasare, că au trecut cam mulţi ani de la meciul de la Manchester sau Istanbul. Da, noi suntem ăia pe care fanii constănţeni ovidiueni pot pune presiune şi se pot constitui în al 12-lea jucător. Gata, s-a gătat vacanţa pentru noi, s-au gătat şi meciurile de vacanţă pentru jucători, începe treaba serioasă şi cum altfel am putea începe decât printr-o escapadă de weekend pe litoralul românesc, că în insolvenţă nu ne permitem locuri all-inclusive mai ieftine, cum ar fi Bulgaria sau Croaţia.

Sâmbătă 11 iulie 2015, ora 18.30, pe stadionul „Central” din incinta bazei sportive a Academiei Hagi, din comuna constănţeană Ovidiu, în cadrul primei etape a Ligii 1, sezonul 2015-2016, Viitorul Constanţa Voluntari Constanţa – CFR Cluj, meci transmis de Look TV Plus, digisport1 şi dolcesport1.

Sunt puţin confuz, aveam convingerea că Hagi s-a băgat în afacerea cu academia cu scopul de a creşte jucători tineri şi de a-i vinde la alţii mai cu bani. Zice-se că l-a facturat pe fi-su la Fiorentina, fără să livreze încă marfa, pe Manea la Chelsea, în rest i-au plecat o grămadă de jucători liberi de contract sau cu împrumuturi expirate. În schimb, a cumpărat jucători în prostie, poate pe mulţi la preţul special de 0,00 lei, dar achiziţiile tot costă bani (prime de instalare, impresari), că, vorba unui proverb japonez, nimic nu-i mai scump decât ce-i gratis. 12 jucători transferaţi în această vară are Viitorul în lot: F. Cernat, Mișelăricu (Oțelul), Aganovici, Cr. Ganea (FC Brașov), I. Filip, Vasilache (Petrolul), A. Chițu (Astra), B. Rusu (SC Bacău), L. Munteanu (U Cluj), Achim (Ceahlăul), Rîmniceanu (Concordia), Raul Ciupe (U Cluj)! Ultimul de pe listă, specialistul în presiunea pusă, a declarat pentru site-ul oficial al clubului: „Am fost convins să semnez de proiectul foarte bun de la Viitorul. Vreau să ajut şi eu la îndeplinirea obiectivului, calificarea în play-off (locurile 1-6). Este realizabil acest ţel. De aceea am şi venit. Sunt încrezător că ne putem clasa în primele şase formaţii. S-au făcut transferuri bune şi, având în vedere şi evoluţia din sezonul trecut, cred că vom avea succes. Au venit fotbalişti cu experienţă, cu multe jocuri în Liga 1, care cunosc campionatul României şi cred că nivelul evoluţiei echipei va creşte, iar rezultatele vor fi mai bune. Jucăm la victorie cu CFR, cu atât mai mult cu cât e şi primul meci pe noul stadion“. Viitorul a făcut pregătirile pentru noul sezon în două stagii centralizate, unul la Poiana Braşov şi unul în Polonia. Ultimele două partide din Polonia au fost 0-2 cu  Górnik Zabrze (Albuț, Hodorogea, Mișelăricu, Puțanu, Perju, Benzar, Nedelcu, Marin, Vasilache, Gavra, Mitriță. Au mai jucat: Rîmniceanu, Mitache, Achim, Casap, Vînă) şi 2-1 cu AEK Larnaca (Florin Tămase 54-pen și Cristian Gavra 86; Buzbuchi – Benzar, Cr. Munteanu, Mitrea, Ganea – Achim, Filip, Aganović – I. Hagi, Cernat, Fl. Tănase. Au mai jucat: Râmniceanu, Mitriţă, R. Marin, Casap, Nedelcu, Gavra, Vasilache, Băluţă, Puţanu, Perju, Mişelăricu, Suciu şi Mitache).

Lotul CFR 2015-2016: 1 Alexandru Marc, 32 Mihai Mincă, 82. Cosmin Vîtcă – portari. 2 Cornel Ene, 6 Ionuţ Larie, 22 Tiago Lopes, 23 Andrei Ţânc, 30 Andrei Mureşan, 45 Camora, 26 Lucian Goian, Dani Coelho, 13 Vitor Bruno – fundaşi 4 Davide Petrucci, 8 Filipe Nascimento, Neluţ Roşu – mijlocaşi. 9 Guima, 15 Grégory Tadé, 17 Antonio Jakolis, 19 Steve Beleck, 21 Sergiu Negruţ, 27 Anthony Carter, 95 Alexandru Adrian Păun, 11 Cristian Lopez – atacanţi. 66 Răzvan Began (p), 77 Sebastian Petruş (f), 16 Veres Szilárd (m), 75 Daniel Pârv (m), 78 Paul Cubleşan (m), 80 Mihai Radu Kereki – jucători de la echipa a doua.

Cam de-aici vom începe sezonul. Vom vedea la începutul lui septembrie care va fi lotul definitiv (mă rog, un definitiv provizoriu, că mai pot apărea schimbări şi în octombrie, mereu există jucători fără angajament) cu care vom continua pe cele trei fronturi: campionat, cupă şi cupa Ligii. Că al 4-lea front, supercupa, va cădea în sarcina lotului pentru sezonul 2016-2017.

Nu-şi au niciun rost speculaţiile privind unşpele de start şi tactica cu care se va aborda partida din prima etapă, vom vedea decizia cuplului Francisc Dican – Dan Matei. Iar dacă nu are niciun rost, atunci să speculez numele băieţilor care vor avea de suportat presiunea pusă de al 12-lea jucător al gazdelor: Mincă – Dani Coelho, Larie, Goian, Camora – Petrucci, Roşu – Jakolis, Negruţ, Păun – Tadé (Lopez). Din câte îi ştim pe băieţii noştri mai vechi de la echipă, presiunea de care am amintit i-ar avantaja, au jucat în general bine şi foarte bine în meciurile din deplasare, dar meciul de mâine se va juca 12 la 12. Sunt convins că sunt atâţia frânari în concediu la mare – care vor sacrifica 2 ore de plajă pentru a merge la meci – câţi fani constituie al 12-lea jucător al gazdelor. De restul tipurilor de presiune trebuie să aibă grijă ai noştri, presiunea rezultatelor, presiunea calificării în play-off, presiunea banilor, presiunea ofertelor de transfer, orice altceva care ar fi în detrimentul plăcerii de a juca. Forţa CFR-ului a stat mereu în valoarea jucătorilor şi a grupului unit, iar cei actuali sunt şi ei valoroşi, pozele apărute de la locul stagiului de pregătire din Italia şi declaraţiile unora dintre băieţi mă face să cred că unitatea grupului este aceeaşi ca şi în anii trecuţi, aşa că nu văd niciun motiv care să-mi bage minus 7 procente la gradul de optimism.

HAI CFR!!! Hai băieţii! La ora meciului, veţi avea condiţii ideale pentru un start lansat şi pentru a realiza un salt la o zestre de ±3 puncte în clasamentul după prima etapă (depinde de TAS): cer senin, fără nori, temperatura 24°C, temperatura percepută 22°C, probabilitate precipitaţii 0%, viteza vântului 6 km/h, rafale de vânt (create de bombele lui Păun şi Tadé) 25 km/h, direcţia vântului ESE, umiditatea relativă 36%, presiunea atmosferică 1014 hPa, presiunea pusă 0,05 hRa. HAI CFR!!!

46 de comentarii

  1. Chiar am vrut să te contrazic (aşa, din reflex…), că eu îl văd titular pe Nascimento (la mijloc) şi pe Guima (în faţă), dar m-am răzgândit, aşezarea ta are logică, dacă ne gândim că jucăm -totuşi- în deplasare. În mod cert Roşu le ştie mai bine cu „distrugerea”, dar -poate- Guima ar avea loc şi aşa în primul „unşpe” (în locul lui Negruţ, să zicem, care nu prea face faza defensivă). Caz în care aşezarea propusă de tine (4-2-3-1) s-ar cam transforma în ceva între 4-4-2 şi 4-4-1-1 (cu transformări posibile în 4-2-4 în faza de atac). Să vedem…Mai este acolo şi atacantul Cristian L., nu ştiu ce ştie şi ce poate, dar e posibil să apară şi el pe-acolo (dacă nu titular, măcar ca rezervă, la 3-0 pentru noi…). HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. Vatca si Nascimento vor juca ambii cu nr. 8? Coelho si Rosu vor juca fara numere? Care sunt numerele, de fapt (daca acestea se stiu, si ar cam trebui sa se stie deja)? Multam!

    Apreciază

    • Scuze, Vâtcă are 82, am uitat de-un 2. 🙂 Lotul cu jucători şi numerele aferente le-am luat de-aici, plus am trecut la unii numerele folosite în pregătiri. Roşu a avut 17, dar e numărul lui Jakolis, aşa că am lăsat necompletat. S-avem o ţâră de răbdare, într-o lună-două sigur se va actualiza site-ul oficial al clubului. 🙂

      Apreciază

  3. Orice ar fi zis prăpăstioşii (printre care şi io, uneori), iată că suntem încă în prima ligă, şi (sper că) avem echipă, slavă Domnului. Hai băieţii, haide CFR!

    Apreciază

  4. După ce am văzut cum s-a distrat FC. Botoşani la Tbilisi – în ultimele 20 de minute a făcut şi un pic de tiki-taka cu ei – acum aştept cu nerăbdare să văd şi CFR-ul cum se distrează şi ea în Liga 1. Ce îmi doresc în ediţia 2015-2016 de la CFR – 1. Să fie mai ambiţioşi, mai arţăgoşi, mai răi în joc ( nu în sensul faulturilor ). 2. Mai puţine pase la adversar şi apoi să alergi minute bune pentru recuperare . 3. Multă atenţie la fazele fixe -corner şi lovituri libere – pentru a nu rezulta faze de tot râsul în care mingea la corner este trimisă peste jucătorii aflaţi în faţa porţii, în afara terenului la cealaltă linie de tuşă sau lovituri libere trimise la mulţi metri pe lângă sau deasupra porţii şi 4. Atacul, dacă a pierdut mingea, să nu stea locului în ideea că lasă că o să recupereze fundaşii. Cam acestea doresc eu ca suporter şi bineînţeles MULTE VICTORII ! HAI CFR !!! Lămuriţi-mă dacă ştiţi, pentru ce a fost adus de la Botoşani acest Neluţ Roşu că aici mai mult a lustruit banca de rezerve şi totuşi când a fost băgat în echipă mai mult a încurcat încât mai tot timpul era primul care era schimbat ?

    Apreciază

  5. Greu, foarte greu va fi acest sezon, vor asuda sânge pentru un loc de play-off. Cu amendamentul că adversarul a fost praf, apărarea arată rezonabil, nici prea-prea, nici foarte-foarte, însă mijlocul a fost slăbuț. Atacul în nota de anul trecut, două goluri norocoase, în rest Tade cu mult curaj și suflet, dar fără pasatori e cam greu.

    Apreciază

  6. Ambele penalty-uri au fost foarte usor acordate. Asta e reteta pentru echipa lui Hagi, la fel a fost si in sezonul trecut. Asa a ajuns Mitrea golgeter, cu golurile din penalty. Mai adaugam si un penalty clar neacordat pentru CFR. Scorul corect era 3-1 sau 4-1.

    Apreciază

    • Am impresia ca Coltescu a jucat azi rolul invatatorului, ce-i drept, cam exagerat. Adica, le-a aratat arbitrilor mai tineri ce trebuie sa faca anul asta cu CFR-ul. Asta ar putea fi un semn bun, inseamna ca suntem perceputi la Centrul de Comanda a Mafiei Becali-Hagi drept o echipa redutabila. Nu-i putin, as zice, daca n-ar fi foarte trist!

      Apreciază

  7. Prosport, nici o referire la arbitraj, in schimb gsp il face praf pe coltescu sinucigasu . In asa sistem mafiot, nici n-ar trebui sa suferim atata, dar na, efectiv nu se poate ! Asa vom fi tratati de majoritatea arbitrilor, solutia e sa jucam bine si sa dam destule goluri, mai ales cu echipe mici cum e cea a lui hagi-mafiotu . Adevarul e ca n-am jucat bine, nici nu-i de mirare la ce amicale am avut ! Apoi si Dican si-a aratat limitele, rocada Guima-Cristian a fost ok, dar celalalte doua au fost facute si prea tarziu si aiurea . In locul lui Rosu bagi un fundas/mijlocas defensiv ?! Iar in atac il mentii tot meciul pe Tiago, un fundas de meserie si asta dupa ce l-ai ametit trecandu-l total neinspirat pe stanga ?! Pai daca aperi un amarat de egal cu o pseudo-echipa, ce-o sa faci in meciurile mai tari ?

    Apreciază

  8. Pai Bela tot asa spuneau anul trecut cand am inceput sa castigam,ca-s slabi…..fiecare partida este dificila.Doar ca rezultatul a fost stabilit de un arbitru cu o prestatie jalnica.La judet poti intalni asa arbitraj.Niciodata nu credeam ca poate sa coboare la asa nivel un arbitru!Nu vorbim de o faza ,de o interpretare eronata.Efectiv a arbitrat scrabos ,antiCFR toata partida.Faulturi date invers,simulari nesanctionate.Cartonase date doar dupa o logica care mie imi scapa.
    Daca a fost o directiva de la birouri ,nu se va lua nici o masura sau una de ochii lumii.Dupa o astfel de prestatie normal ar fi sa fie retras pe linie moarta,punct.
    Cu un arbitraj echidistant astazi am fi batut fara multe probleme……..altfel cu coltescu in prim plan,Cernat a fost salvatorul satenilor.Jalnic spectacol intr-o tara care si-a pierdut echilibrul si valorile sunt stabilite de gasti pe linie de partid.Si pentru ca ridicolul sa fie la cele mai inalte cote,se gasesc mii,jdemii de aplaudaci fara coloana vertebrala si simt al masurii.Din pacate nu vorbim doar de sport ci in tot ce ne-nconjoara…….amen.

    Apreciază

    • Trist, Gica, da’ tare adevarat graiesti ! Io nici nu am cuvinte…..M-am saturat sa vad orice cretinoid de „albitru” ca isi face o datorie patriotica din a dezavantaja CFR-ul. Daca si acum Conducerea lasa in „voia soartei” asemenea procedee, apoi chiar ca-i putem numi felceri, chilugi ,… ori cum vreti voi. Trebuie sa ia atitudine publica cineva !

      Apreciază

      • Ma pregateam sa scriu acelasi lucru. Deja am ajuns de rasu’ curcilor. Nu avem pe nimeni din club sa iasa in fata, cum fac unii pe la alte echipe( prunea ,argaseala, sumudica )? Trebuie sa ia cineva atitudine, pai daca noi inchidem ochii si mergem mai departe fara sa atragem atentia asupra acestor hotii,asa vor face si de-acum cu noi ca doar nu li se intampla nimic. Trebuie sa asteptam sa ne apere altii prin studiouri, cand stim exact ce iubiti suntem la bucuresti? Noi(clubul in primul rand si apoi suporterii) trebuie sa luam atitudine, ca ani de zile au discreditat clubul acesta si suporterii lor si tacem cu totii.
        Eu stiu ca nu suntem multi, dar suntem mai destepti ca ai lor.

        Apreciază

    • Nu pot sa nu subscriu la cele scrise de tine, legat de ceea ce se intampla la noi, in toate domeniile. O tara ajunsa colonie, condusa de jegosi, incepand cu marioneta retardata din frunte, cu un mascarici de prim ministru ce se da lovit de frica dna-ului si continuand cu toata sleahta politica de oameni fara principii, fara caracter, dar cu lectia bine invatata. Niste nemernici care au distrus si au vandut tot, care au avut directive clare in subminarea acestei tari, in transformarea ei intr-o colonie, ai carei locuitori nu mai formeaza demult un popor, ci doar o populatie obedienta, mintita,santajata, manipulata. Revenind la simulacrul trist numit fotbal romanesc, ce ar mai fi de zis atunci cand un om cu labilitate psihica accentuata, cu tentative suicidale esuate, este pus sa imparta dreptatea intr-un joc unde ar trebui sa poti lua decizii in fractiuni de secunda. E frustrant pt jucatori sa piarda doua puncte dupa ce au avut 2-0 in primul sfert de ora, in fata unei echipe care n-a avut nici o jumatate de ocazie de gol. N-am vazut decat primele 20 de minute ale reprizei secunde, dar mi-a fost suficient sa vad cum ni se refuza un penalty clar la oprirea mingii cu mana in careu si cum se dicteaza unul gratuit impotriva noastra. Cineva trebuie sa le explice jucatorilor nostri ca nu are sens sa-l atingi pe jucatorul advers, cum a facut Petrucci, dupa ce a pierdut prim-planul, pt ca te expui inutil si ii oferi posibilitatea arbitrului sa-si faca treaba. In ciuda arbitrajului, a fost un meci care putea si trebuia sa fie castigat lejer de noi, daca eram un pic mai atenti, mai prezenti si mai maturi in joc. Hai CFR !!! PS. Mai penibil decat sinucigasul din teren a fost doar comentatorul de la dolce! Rusinos !!!

      Apreciază

  9. Chiar nu mai am nimic de adaugat la maniera de arbitraj,dar nu pot sa nu ma intreb,ca tu,Gica Hagi,fost mare jucator,cum poti sa te bucuri ca ai castigat doua puncte prin hotie,era cu mainile in aer si se imbratisa cu stafful la golurile marcate de cernat,parca in afara de teatru jalnic au contribuit cu ceva la acest meci. Daca astia ne sunt marile valori,vai de capul nostru

    Apreciază

  10. coltescu a fost ieri mai partinitor chiar decat tudor in meciul cu steaua, cand ne-a refuzat doua penalty-uri ! Ala a fost hot doar la cele doua faze, pe cand sinucigasul si in rest, la faulturi, cartonase galbene, henturi imaginare etc . De fapt coltescu fugureaza in dosarul lui Avram, cand Terbea de la Mures vorbind cu el despre arbitrii, a amintit de sinucigas ca de un bun fluieras, care raspunde comenzilor ! Si da, este tocmai bun pt mafia din fotbal, ca si multi altii din pacate . In presa m-am uitat la comentarii, cei mai multi criticau nu numai arbitrajul, dar si sistemul, iar ardelenii in general propuneau infiintarea unui campionat in zona noastra si explicau si de ce . In incheiere imi mentin parerea, ca puteam castiga chiar si asa, dar jocul nu a stralucit ( la asta ma asteptam ), iar Dican a gresit doua mutari din trei .

    Apreciază

    • Scuze,ca nu mai am dispozitia,nervii si rabdarea de-a mai „analiza”prestatia a lor nostrii in rubrica „Din coltul Tribunei”,dar am sa fac,totusi, cateva remarci,fara perdea,deci,mai ales „acide”(pt. a fi eliminate pe viitor)si mai putin „bazice”(ii las pe fanatici);si am sa incep cu ANTRENORUL:care de asta data m-a dezamagit prin ABORDAREA partideisi a unei ATITUDINI ,dovedind, parca,a fi,inca, un antrenor MIC(!)-poate ca psihicul, nu-l prea ajuta-;acest meci trebuia si se putea fi lejer castigat(daca avea „sange in instalatie”)mai ales ca aveam in min.15,un incredibil 2-0(!);am jucat fara „ARIPI”,prin asezarea in linia ofensiv-mediana,total neinspirata,a lui Jakolis pe stanga(si nu Paun)si T.Lopes pe dreapta(!?);mai apoi introducerea intempestiva,fara acomodare si cunoastere a coechipierilor a lui Marc,care deocamdata,este mai nesigur decat TITULARUL Minca(poata ca si apara vreun penalty?);urmeaza SCHIMBARILE-neefectuate la timp si inexplicabil cum la 2-2 introduci in teren un fundas central de meserie si nu fortezi victoria(!);despre arbitru,am sa revin;Hai CFR!

      Apreciază

  11. N-am văzut decât rezumatul de vreo 10 minute al partidei. Pentru o echipă care a jucat subțirel (așa reiese din unele comentarii ale suporterilor ceferiști), am observat că CFR a avut, totuși, ocazii decente de gol, iar asta e încurajator. În meciurile tari, o singură fază precum țâșnirea lui Roșu de la primul gol ne poate aduce 3 puncte. Sunt surprins de arbitrajul lui Colțescu (cel general, de care pomenea gica10, nu numai de la fazele aprinse din careuri), pentru că nu țin minte să ne fi ars în ultimele meciuri în care ne-a arbitrat. Chestia asta e însă extrem de îngrijorătoare, pentru că-mi imaginez cum ne vor trata adevărații „cavaleri-prieteni”. Da, a existat contact fizic la ambele lovituri de osândă (1 – probabil obstrucție la Goian; 2 – o țârucă de agățare cu brațele la Petrucci în prima fază, urmată de o trântire teatrală a adversarului în faza a doua), dar nimeni nu poate zice că au fost faulturi clare în careu. Probabil când ai noștri vor faulta fără dubiu în careu, se va considera că a fost contact sexual și vor înfunda pușcăriile pentru viol. Dican ar trebui să înceteze urgent cu experimentele gen Trică dacă vrea să ajungem la pozitiv în clasament. Iuliu Mureșan ar trebui să iasă urgent la microfon și să declare: „Cu acest punct o să câștigăm campionatul”.

    Apreciază

    • La primul penalty, jucatorul Viitorului a cautat un contact minim de la fundasii ceferisti ca sa se poata arunca in careu. Am urmarit atent reluarile, se vede cum isi lasa piciorul in spate si apoi cade ca un sac de cartofi. Contactul dintre el si Goian n-ar fi fault nici la domnisoare. La fel la al doilea, Petrucci il impinge usor si viitoreanul cade tot ca un sac de cartofi. Sunt smecherii de atacanti, doar invata de la Hagi, iar ai nostri nu au fost pregatiti pentru asa ceva. In meciul urmator, dintre echipa simbol a natiunii si Petrolul, a fost o faza similara cu al doilea penalty si nu s-a dat nimic.

      Apreciază

      • Iar la câteva minute după al doilea, acelaşi viitorean cade tot ca un sac de cartofi, iar Colţescu, foarte corect, nu fluieră nimic deoarece jucătorul nu a fost atins uşor de absolut nimeni. Şi, tot foarte corect, nu acordă galben pentru simulare deoarece, dacă nu l-a avertizat la faza celui de-al doilea penalty, nu putea da galben pentru o căzătură trasă la indigo.

        Apreciază

    • Eu am încercat să urmăresc meciul cu ochi mai nepretenţioşi şi nu mi s-a părut deloc a fi o evoluţie subţire. S-a simţit un gol (spaţiu fără frânar, nu o transformare de penalty de către “eroul meciului”, Cernat) la mijlocul terenului prin folosirea a două vârfuri împinse – poate apare kiruj să ne explice ce şi cum -, dar ocazii de gol nu am avut decât noi şi Colţescu. Normal, au existat multe stângăcii, însă, în general, jocul a fost OK. Nu o spun la mişto, m-a surprins deosebit de plăcut Tiago Lopes, dacă reuşea să bage beşica în poartă la pasa lui Tade şi n-o scotea din poartă la şutul lui Jakolis, el era eroul meciului. La debut, Dani Coelho n-a fost cu nimic mai slab decât Susici la primul lui meci în culorile CFR-ului, Goian, ezitant în prima repriză, a prins o ţârucă de curaj după pauză. Larie şi Camora au jucat în nota lor cunoscută. Petrucci şi Roşu (în 2-3 faze defensive mi s-a părut uşor naiv, poate din cauza emoţiei (re)debutului la CFR) au părut a fi în inferioritate numerică datorită aşezării echipelor în teren şi a culorii echipamentului de sub tricoul de arbitru a lui Colţescu. Jakolis nu pare a se simţi în apele lui pe stânga, şters în prima repriză, şi-a mai revenit după pauză. Guima a alergat ca un nebun la pressing, a dat şi gol, notă bunicică. Pe Tade îl consider cel mai bun de la noi în meciul de ieri, dar zic că a fost inexistent pe teren, foarte slab, mi-e frică să-l laud, nu cumva să ne citească Gigi Becali şi să scoată câţi bani cer CFR şi jucătorul, după chixul de aseară a lui Rădoi.

      Apreciază

      • Ai văzut bine, maestre, nici mie nu mi s-a părut a fi un meci slab. Aşezarea (4-4-2), cu toate că nu e cea mai indicată pentru lotul actual, a fost bine interpretată de băieţi, mai ales în prima repriză. Nu neapărat aşezarea a fost problema, ci distribuţia în sine, Jakolis nu trebuia forţat pe stânga. Nici eu n-am nimic cu Tiago, a jucat binişor faţă de exigenţele postului. Suntem uşor vulnerabili la pătrunderile adversarului între fundaşul lateral şi fundaşul central de aceaşi parte (Dani-Larie, de ex.), la al doilea penalty, de ex., a venit Petrucci să-l închidă pe „înotătorul” advers (şi a mai venit încă de vreo 2 ori), lucru nu foarte normal, mai degrabă mijlocaşul lateral trebuia să vină cu omul, dacă fundaşul (Dani) tot a fost depăşit. Nu-i bine să-l expui pe Davide în astfel de clinciuri, iar „rejele” a simţit acest lucru, şi a forţat nota (în aşteptarea penaltiului salvator). Când s-a dat primul penalty, eram sută-la-sută convins că vom fi furaţi la greu. Am fost şi noi fraieri, dacă dădeam măcar un gol din multele ocazii imense (ratate), nu aveam nicio problemă. Per total sun mulţumit de ce am văzut. Nu prea am timp pentru „prelegeri” mai lungi că sunt la munte cu familia, am fugit acum în oraş pt. ceva cumpărături, dar şi plec înapoi imediat. HAI CFR!!!

        Apreciază

  12. Cat despre”penalul”-psihopat (Coltascu-care nu va fi suspendat de la delegari!?),acesta a executat,fara dubii, ordinele CCA,care urmaresc distrugerea CFR-ului(!);mai dureros si inexplicabil este lipsa de reactie a CONDUCERII noastre la marsaviile ordinare si hotia pe fata a centralului,care ar trebui urgent sa-l reclame si sa-l recuze pe acest bufon fanfaron sociopat si sa „agite”intreaga mass-media pt. nesabuintele acestor abjecti,altfel sigur,ne vom putea astepta si la multi altii,iar play-off-ul va deveni o „Fata Morgana”;revin putin la meci:am sesizat ca din min.60 am inceput sa gafaim serios, unii jucatori au ramas fara suflu;pe langa conditia fizica precara,am stat slabut si la cap.tehnico-tactic si ce mi s-a parut ingrijorator, nici cu psihicul nu stam prea bine(!?);trebuia sa fie un final fericit de meci,daca speculam la maxim momentul psihologic de la 2-0,numai ca de pe banca nu s-a stiut gestiona avantajul;Hai CFR!

    Apreciază

  13. Totusi s-a ratat un pic cam iresposabil.e adevarat ca la pauza jucatorii trebuiau atentionati despre arbitraj pt ca sa nu dea ocazii de interpretare.Dar T.Lopes a ratat nepermis, apoi foarfecile ratate la final de Cristian si nu imi aduc aminte acum, de inca unul, in loc de preluare cu fata la poarta, apoi Paun pierde o minge foarte usor la intrarea in careu cand putea forta si un 11m, Tade joaca individualist cu gandul la Steaua.Apararea in schimb, buna. Cred ca o singura ocazie au avut la Yanis.Talie inalta, siguranta la mingile inalte si chiar Marc, destul de sigur.
    La pressing, Tade si Guima f buni. Jakolis slab dar cand si-a revenit a fost schimbat!?

    Apreciază

  14. 07, circumstante de penalti a fost poate la Petrucci . Ce n-ai vazut tu a fost hentul clar a viitorului in careu, comentatorul de la Digi chiar remarca, ca din orice unghi privim ( au fost mai multe reluari ), tot 11m clar este . Ap[oi faze enervante, cu hent impotriva nostra cand n-a fost, cartonase cand n-au fost, faulturi imaginare etc . De asta am spus ca tudor a fost dulce copil cu steaua cand ne-a refuzat doua penaltiuri, dar macar in rest a fluierat binisor . PS . Sa-mi fie cu iertare, dar tacerea felcerului pute rau, inseamna ca a avut destule contacte cu sinucigasu, daca nu ( ceea ce nu prea cred ) atunci prin tacere isi bate joc de echipa !

    Apreciază

  15. Caneto, in fotbal, si nu numai, totul e relativ . Eu si inca cativa, vedem partea goala a paharului , din dorinta sa fie tot mai plina, altii, mai multi, printre care si tu, va bucurati pt jumatatea plina . Ambele tabere argumenteaza, noi cu greselile vazute, inclusiv la antrenor, voi cu realizarile pe care le-ati perceput . Unde ne intalnim, totusi ? Simplu, la dragostea neconditionata fata de echipa !

    Apreciază

  16. Presupun că un atac dur al felcerului la abritru (şi, implicit, la Hagi) nu ne-ar face bine. Suntem şi aşa suficient de urâţi de mitici. Cine a avut ochi a văzut oricum…

    Apreciază

    • E o vorba a lui Sun Tzu pe care o știu toți cei care au citit Arta Razboiului: ” nu începi o lupta pe care nu ai șanse sa o cistigi”.

      Apreciază

  17. Pai daca era sa se contreze IM pe teme de arbitraj,in returul trecut trebuia sa doarma-n studiouri.Sa fim seriosi n-avem nici o treaba cu arbitrajul………si nici nu vad vreo posibilitate sa se schimbe ceva.
    Bela daca tu spui ca Tudor o fost fata mare la partida de pomina steaua-CFR iti spun doar vreo 2 faze de antologie:
    1.are mingea-n tusa Semedo aproape de linia de mijloc si Rahdoi il ataca cu talpa pe genunchi…..decizie tudor:aut de margine steaua
    2.degajarea portarului nostru pe Fabiani aflat la mijlocul terenului.Preia mingea pe piept Cristian si Goian(al mare) il prinde-n bratze si-l tranteste la pamant.Decizie tudor,fault in atac!La acea partida Goian a scapat fara galben intr-o partida in care daca era GM in locul lui era in teren maxim primele 30′.
    Deci lasa-l Bela pe evlaviosul de serviciu sa iasa la pensie.Bine-nteles va fi observator.Cred ca are deja varsta de pensionare gunoiul cu barba.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.